Dodaj do ulubionych

***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 10:58
Post o KALECTWIE -To między innymi był test na Was i podobnych na zakres i
odwagę zainteresowań (nie o żydach, nie o komunie, nie o UE, .....) -
Maluuuutkie !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Hania Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 10.05.02, 11:01
      O co Ci chodzi?
      • Gość: Pulbek Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.dcs.ed.ac.uk 10.05.02, 11:56
        Gość portalu: Hania napisał(a):

> O co Ci chodzi?

Pozwol ze wyjasnie. Autor, piszac watek o kalece, chcial
        sprawdzic Twoje (i Ani itp.) zainteresowanie belkotaniem
        bez sensu. Poniewaz zainteresowanie okazalo sie
        maluuuutkie, poczul sie rozczarowany.

Pulbek.
        • Gość: Hania Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 10.05.02, 12:04
          Gość portalu: Pulbek napisał(a):

> Gość portalu: Hania napisał(a):
          >
          > > O co Ci chodzi?
          >
          > Pozwol ze wyjasnie. Autor, piszac watek o kalece, chcial
          > sprawdzic Twoje (i Ani itp.) zainteresowanie belkotaniem
          > bez sensu. Poniewaz zainteresowanie okazalo sie
          > maluuuutkie, poczul sie rozczarowany.
          >
          > Pulbek.

Faktycznie, moje zainteresowanie belkotem bez sensu nie jest duze.
          Dziekuje za wyjasnienie, bo od autora postu niestety (stety) sie go nie
          doczekalam.
        • Gość: Ania Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.upc.chello.be 10.05.02, 14:38
          Gość portalu: Pulbek napisał(a):

> Gość portalu: Hania napisał(a):
          >
          > > O co Ci chodzi?
          >
          > Pozwol ze wyjasnie. Autor, piszac watek o kalece, chcial
          > sprawdzic Twoje (i Ani itp.) zainteresowanie belkotaniem
          > bez sensu. Poniewaz zainteresowanie okazalo sie
          > maluuuutkie, poczul sie rozczarowany.
          >
          > Pulbek.

Ja sie wypowiedzialam chyba w dwoch watkach autora ale chyba nie po jego
          mysli.Ten post o kalectwie przeczytam jeszcze raz ale nie wiem czy zacny Starzec
          z Krakowa bedzie usatysfakcjonowany jak sie wypowiem.
    • Gość: Jondrus Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 13:25
      Czy opieka nad rodzicami w wieku ponad 75 lat
      ale na szczęście sprawnymi fizycznie,
      lecz psychicznie dokuczliwymi
      zaliczysz na plus?

Andrzej
      • Gość: brzytwa Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.pcz.czest.pl 10.05.02, 13:28
        Gość portalu: Jondrus napisał(a):

> Czy opieka nad rodzicami w wieku ponad 75 lat
        > ale na szczęście sprawnymi fizycznie,
        > lecz psychicznie dokuczliwymi
        > zaliczysz na plus?

Ani "plus", ani "minus". To po prostu obowiazek.
        • Gość: Jondrus Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 13:46
          Gość portalu: brzytwa napisał(a):

> Gość portalu: Jondrus napisał(a):
          >
          > > Czy opieka nad rodzicami w wieku ponad 75 lat
          > > ale na szczęście sprawnymi fizycznie,
          > > lecz psychicznie dokuczliwymi
          > > zaliczysz na plus?
          >
          > Ani "plus", ani "minus". To po prostu obowiazek.

Ja to wiem.
          Lecz w dzisiejszych czasach
          wszelkie dolegliwości życia
          są przekładane na poświęcenie.
          Wyrzucił śmieci-patriota.
          poszedł do pracy- patriota.
          umarł-patriota.

Wariant 1:to jest piękne
          Wariant 2:to jest pojebane

Andrzej
        • Gość: Hania Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 10.05.02, 14:06
          Brzytwo, to nie jest obowiazek, tylko cos zwykla kolej rzeczy. Troche to
          smutne, a troche piekne.
          • Gość: brzytwa Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.pcz.czest.pl 10.05.02, 14:20

> Brzytwo, to nie jest obowiazek, tylko cos zwykla kolej rzeczy. Troche to
            > smutne, a troche piekne.

Masz racje, choc wiesz, ludzie sa jacy sa i pewnie wielu dla wygody,
            wolaloby sie rodzicami nie zajmowac, a jesli juz sie zajmuja, to nie
            zawsze dobrze. Na szczescie istnieje pewien przymus spoleczny,
            wiec poki co rodzice moga jeszcze jakos pozyc. Niestety, z tego
            co widze, hipokryzja i na tym polu zaczyna przegrywac z nowymi ideami,
            i ludzie coraz smielej przyznaja sie do tego, ze taki wysilek jest
            ponad ich sily, a niekiedy, jeszcze bardziej szczerze, ze po prostu
            nie maja ochoty na zajmowanie sie starymi. Pare lat temu byl taki
            program z cyklu "Decyzja nalezy do ciebie". Chodzilo o to, czy oddac
            stara, uciazliwa matke do "domu opieki". Ta kobieta, jakkolwiek
            nie bez wad, wrecz blagala swoje dzieci, aby pozwolili jej zostac.
            Niestety, decyzja telewidzow byla jednoznaczna 2:1 za tym, ze
            bardziej sie liczy wygoda i "samorealizacja" mlodych. Ech, gdzie
            te czasy, kiedy przymus spoleczny i poczciwa hipokryzja, stawala
            w obronie staruszek?

• Gość: Jondrus Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 14:24
              bo ci młodzi są głupi
              i mało przewidujący
            • Gość: Hania Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 10.05.02, 14:32
              Hipokryta oddaje matke / ojca do domu opieki a sasiadom opowiada niestworzone
              historie na temat uciazliwosci rodzica i straszliwych poswiecen jakie hipokryta
              ow dokonywal przez wiele lat. Nie myl uczynkow robionych z milosci i poczucia
              tego, co sluszne i wartosciowe z hipokryzja. Ja wiem, ze u JKM-owcow
              hipokryzja jest wysoko w cenie, ale akurat u mnie nie.
              • Gość: brzytwa Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.pcz.czest.pl 10.05.02, 14:44

> Hipokryta oddaje matke / ojca do domu opieki a sasiadom opowiada niestworzone
                > historie na temat uciazliwosci rodzica i straszliwych poswiecen jakie hipokryta
                >
                > ow dokonywal przez wiele lat. Nie myl uczynkow robionych z milosci i poczucia
                > tego, co sluszne i wartosciowe z hipokryzja. Ja wiem, ze u JKM-owcow
                > hipokryzja jest wysoko w cenie, ale akurat u mnie nie.

Nie, to nie o to chodzi. Po prostu nie wszyscy ludzie sa madrzy, szlachetni
                i sklonni do poswiecen. Jesli przynajmniej czesc tych ludzi, nie z przekonania
                a z powodu presji otoczenia, zachowa sie zgodnie z wzorcem spolecznym, to
                tym lepiej. A hipokryzja...coz mysle, ze czesto nie pozwala nam zauwazyc
                jakie z nas naprawde swinie i byc moze przez to stajemy sie troche
                lepsi, bo rownamy do mniej realnego, a bardziej idealnego wzorca. Ja
                wolalbym nie wiedziec, ze 2/3 ludzi bardziej ceni sobie wlasna wygode,
                niz uczucia wlasnej matki. Byc moze przez to kiedys, w chwili zniechecenia
                nie bede sie usprawiedliwial tym, ze "wszyscy tak robia". Moze wiec
                pewnych rzeczy warto nie wiedziec.

P.S. Mam nadzieje, ze do przyszlego tygodnia ten watek sie rozwinie,
                bo temat jest ciekawy, a poza tym dosyc mam juz pyskowek z
                bzikolami o "czarnych".

• Gość: Hania Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 10.05.02, 14:52
                  Gość portalu: brzytwa napisał(a):

>> P.S. Mam nadzieje, ze do przyszlego tygodnia ten watek sie rozwinie,
                  > bo temat jest ciekawy, a poza tym dosyc mam juz pyskowek z
                  > bzikolami o "czarnych".
                  >

Co do hipokryzji - nadal sie nie zgadzam i raczej sie nie zgodze. Co do PS -
                  zgadzam sie.
                  • Gość: Ania Re: Do Hani IP: *.upc.chello.be 10.05.02, 15:13
                    Podciagnelam watek "Kaleka sens" do gory przeczytaj i powiedz co zrozumialas bo
                    ja niewiele.Pozdrawiam.
                    • Gość: Hania Re: Do Hani IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 10.05.02, 15:32
                      Gość portalu: Ania napisał(a):

> Podciagnelam watek "Kaleka sens" do gory przeczytaj i powiedz co zrozumialas bo
                      >
                      > ja niewiele.Pozdrawiam.

Niestety nic nie zrozumialam. Probowalam zrozumiec swiezym umyslem z samego rana
                      i po porannej kawie. I nic!
                      • Gość: Jondrus To zacznijmy od początku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 15:43
                        bez niedomówień.
                        O co biega?

Andrzej
                        • Gość: Hania Re: To zacznijmy od początku IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 10.05.02, 15:45
                          Gość portalu: Jondrus napisał(a):

> bez niedomówień.
                          > O co biega?
                          >
                          > Andrzej

A tego nikt nie wie. Kuna napisal niezrozumialy post zaadresowany do Ani i do
                          mnie, a przedtem napisal w innym watku jeszcze bardziej niezrozumialy post i mial
                          pretensje, ze go nie zrozumialysmy. Jezeli Ty nic z tego nie rozumiesz, to
                          naprawde sie nie przejmuj. Mysle, ze kuna tez nie wie.
                          • Gość: Ania Re: To zacznijmy od początku IP: *.upc.chello.be 10.05.02, 15:49

> Gość portalu: Jondrus napisał(a):
                            >
                            > > bez niedomówień.
                            > > O co biega?
                            > >
                            > > Andrzej
                            >
                            > A tego nikt nie wie. Kuna napisal niezrozumialy post zaadresowany do Ani i do
                            > mnie, a przedtem napisal w innym watku jeszcze bardziej niezrozumialy post i mi
                            > al
                            > pretensje, ze go nie zrozumialysmy. Jezeli Ty nic z tego nie rozumiesz, to
                            > naprawde sie nie przejmuj. Mysle, ze kuna tez nie wie.

Jondrus blagam przeczytaj "Kaleka sens" wytlumacz mi o co tam chodzi moze ja taka
                            ciemna?
                            • Gość: Dr.KrisK To proste!!! IP: *.eng.fsu.edu 10.05.02, 17:03
                              Chodzi o ochronę kalekiego sensu. To taki "skrót skrótów myślowych". Taki
                              kikutek myślowy. I trzeba mu protezy. Myślowej - rzecz jasna. Uff.
                      • Gość: kuna Re: Do Hani IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 18:18
                        Haniu, wypij więcej tej kawy, albo Red Bula !
                        • Gość: Ania Re: Do Hani IP: *.upc.chello.be 10.05.02, 18:49
                          Gość portalu: kuna napisał(a):

> Haniu, wypij więcej tej kawy, albo Red Bula !

To z slabe trzeba by herbatki z pradem Haniu i to duzo!!!!!!!!!!!
      • Gość: kuna Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 18:10
        -No. -Można się ładnie krztałtować, choć to nie łatwe.
    • Gość: kuna Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 18:23
      Wysiłek rozumienia skrutów -kikutków przyjdzie z czasem. -Nie denerwuj się
      koteczku ;-))))))))
      • Gość: Dr.KrisK Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.eng.fsu.edu 10.05.02, 18:35
        Co to jest "skrut"?
        • Gość: kuna Re: ***ANIA,HANIA,KUNA itp -TEST IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 11:25
          Jestem dysgrafikiem z ortografią mam problemy o zawsze i będę miał. Mam bardzo
          wiele wad.......;-))))
        • sceptyk Dr. KrisK, ho, ho... 11.05.02, 12:31
          Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a):

> Co to jest "skrut"?
          ------------------------

A Wy, doktorze KrisKu, to widze, ze chyba niejeden doktorat posiadacie. W koncu
          trzeba nie tylko doskonale znac ortografie, ale i tez posiadac w wysokim stopniu
          rozwinieta umiejetnosc prowadzenia dysput, aby taki celny, trafny i na dodatek
          jeszcze smieszny tekst napisac.
          • Gość: Dr.KrisK Tez jestem z siebie wielce zadowolony! IP: *.eng.fsu.edu 11.05.02, 15:55
            KrisK + wszelkie tytuły należne oraz zapożyczone
            • Gość: Ania Re: Tez jestem z siebie wielce zadowolony! IP: *.upc.chello.be 11.05.02, 20:55

> KrisK + wszelkie tytuły należne oraz zapożyczone

I ja tez ,i ja tez ,i ja tez..... oczywiscie z pana Doktora !!!!!!
              • Gość: Dr.KrisK samozadowolenie.. IP: *.eng.fsu.edu 11.05.02, 21:19
                .. jako lewusy mamy wrodzone. Oraz inne, wszelkie możliwe wady charakteru.
                Chętnie do kompletu bym sobie zostal feministką.... Jak to załatwić?
                Pozdrawiam sobotnio.
                KrisK
                P.S. Namawiam Hysterica żeby założył fundację i nas zatrudnił, ale on bestia
                puszcza aluzje mimo uszu. Skąpy!!!
                • Gość: Ania Re: samozadowolenie.. IP: *.upc.chello.be 11.05.02, 21:29

> .. jako lewusy mamy wrodzone. Oraz inne, wszelkie możliwe wady charakteru.
                  > Chętnie do kompletu bym sobie zostal feministką.... Jak to załatwić?
                  > Pozdrawiam sobotnio.
                  > KrisK
                  > P.S. Namawiam Hysterica żeby założył fundację i nas zatrudnił, ale on bestia
                  > puszcza aluzje mimo uszu. Skąpy!!!
                  Szanowny Panie Doktorze w imieniu swoim i Hani stanowczo protestuje aby Pan
                  wkraczal na nasze terytoria.FEMINISTKI TO MY !!!!To nasza dzialka nie ustapimy
                  na centymetr!!!!!

Tez pozdrawiam sobotnio!!!Uproszczona Postempaczka Feministka w kazdym calu

ANIA

• Gość: Hania Re: samozadowolenie.. IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 13.05.02, 11:15

> .. jako lewusy mamy wrodzone. Oraz inne, wszelkie możliwe wady charakteru.
                  > Chętnie do kompletu bym sobie zostal feministką.... Jak to załatwić?
                  > Pozdrawiam sobotnio.
                  > KrisK
                  > P.S. Namawiam Hysterica żeby założył fundację i nas zatrudnił, ale on bestia
                  > puszcza aluzje mimo uszu. Skąpy!!!

Nie wystarczyloby moze na asparagusy dla wszystkich?
                  Feministka mozna byc niezaleznie od plci, Panie Doktorze. Jak Pan sobie
                  postanowi, ze Pan nia jest, to Pan bedzie.
    • Gość: * * IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 22:14
    • Gość: Kameleon ++++Ania -dobra,,,,,,,,,a Hania -zla +++++ IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 11.05.02, 22:19
      Cos tak sie wydaje na tym forum. Choc fakt faktem zarowno jedna i druga nie
      blyszczy intelektem.....ale mentalnosc tez sie liczy.....takze jak powyzej....
      • Gość: Ania Re: ++++Ania -dobra,,,,,,,,,a Hania -zla +++++ IP: *.upc.chello.be 11.05.02, 22:48
        Gość portalu: Kameleon napisał(a):

> Cos tak sie wydaje na tym forum. Choc fakt faktem zarowno jedna i druga nie
        > blyszczy intelektem.....ale mentalnosc tez sie liczy.....takze jak powyzej....

Ty blyszczysz za nas dwie intelektem i mentalnoscia.Po Twoich postach my juz nie
        mozemy sie wogole wypowiadac.Mysle,ze po Kaganie Ty jestes najwieksza gwiazda
        tego forum.Z tym ,ze Kagan to Kagan walczy ciagle o swoja tozsamosc czego o Tobie
        powiedziec sie nie da .Ale jak Ci z tym dobrze panie Palme to Twoja sprawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka