Dodaj do ulubionych

Zażalenie ws. śledztwa wobec prałata

IP: 129.81.192.* 03.01.05, 17:24
Jakos w USA nie budzi watpliwosci (tak jak, np.
w szanownej Polsce...) gdy sprawy dotyczace
molestowania sa wszczynane po
uplywie wielu lat!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Zażalenie ws. śledztwa wobec prałata IP: *.limes.com.pl 03.01.05, 17:35
      nie wiem komu mam wierzyc, ksiedzu czy swiadkowi sprzed 8 lat? A co z swiadkiem
      na podstawie zeznan wszczeto sledztwo, sa niewiarygodne czy falszywe ?
    • Gość: Gips A kim niby są USA ?? IP: 195.117.158.* 03.01.05, 17:49
      Abstrachując od tej sytuacji:
      Od kiedy USA stały się wyznacznikiem wszelkiej prawości i powinności ??
      • Gość: harpia Re: A kim niby są USA ?? IP: 80.55.199.* 03.01.05, 18:16
        ciekawe dlaczego "Gazecie" nie podoba się ornat z orłem. Może redaktorzy
        uważają, że tylko renegaci spod sierpa i młota są obecnie godni do oblepiania
        się godłem narodowym?
        • Gość: Jurek Antysemita z bialym orlem ?! To plucie na RP !: IP: 193.188.105.* 03.01.05, 19:13
          Polacy sobie tego nie zycza ! Poza tym antysemityzm jest sprzeczny z zasadami
          prawa kanonoicznego.
          • Gość: mrmmrmnmrnmrnnmmnr Re: Antysemita z bialym orlem ?! To plucie na RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 07:54
            Gość portalu: Jurek napisał(a):

> Polacy sobie tego nie zycza !

O, robiłeś jakiś sondaż ?

A jak by co to - ja na złość sobie tego życzę. Tak więc nie "Polacy", tylko
            "niektórzy Polacy", w ostateczności "większość Polaków".

> Poza tym antysemityzm jest sprzeczny z zasadami
            > prawa kanonoicznego.

To jest zmartwienie abp Goclowskiego, a nie twoje.
        • Gość: barany z nad wisly usa sa bogiem IP: *.client.comcast.net 04.01.05, 05:00
          usa maja najlepiej dzialajaca demokracje we wspolczeesnym swiecie. ale dla was
          matoly pokomuny, mafii sld, mafii kosciola, pojecie demokracji jest mgliste .
          poczytajcie konstytucje usa to przejrzycie troche na oczy.
      • venus99 Re: A kim niby są USA ?? 03.01.05, 18:28
        zależy dla kogo.przed chwilą słyszałem w III pr radia jak pewien prezes pewnej
        dziwnej fundacji też się odwoływał do amerykańskiej praworządności.
        są ludzie którzy bez przewodniej siły zyc nie moga.
      • Gość: do Gipsa O czasu kiedy wykończyły Imperium Zła CCCP IP: *.crowley.pl 03.01.05, 19:47
      • Gość: Wysmiewaczek Re: A kim niby są USA ?? IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 04.01.05, 03:27
        No i ladny gips, jak mawiali ludzie, gdy ktos, cos spieprzyl. A tu sam Jego
        Wysokosc Gips osobiscie spieprzyl: sluchaj wielki filozofie i ucz sie
        ortografii: "abstrahujac" pisze sie przez "samo h", nie przez "ch"!!! To nie
        chodzi tylko o te hm,hm koncowke... Tak wiec nie zabieraj glosu, jak nie umiesz
        pisac!
    • Gość: kur Re: Zażalenie ws. śledztwa wobec prałata IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.01.05, 18:23
      GW walczy do końca bo innaczej to ona z Dziennikiem Bałtyckim wybudują
      bursztynowy ołtarz - idioci.
    • Gość: Ciekawy Nie wiadomo ile Piotr ma lat ! IP: 220.99.118.* 03.01.05, 18:30
      To ze zlozyl doniesienie kilka lat po fakcie nie ma znaczenia. W cywilizowanych
      krajach molestowany ma prawo zlozyc skarge do 10 lat po uzyskaniu pelnoletnosci.
      • Gość: Ciekawy Wazny jest wiek Piotra,szanowna prokuraturo ! IP: *.haksung / 210.95.87.* 03.01.05, 18:34
        a nie czs,ktory minal od zdarzenia !
    • Gość: * Re: Kk i przestępstwa karalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 18:37
      Karalność przestępstwa ustaje, jeżeli od czasu jego popełnienia minęło:

30 lat- w odniesieniu do zbrodni zabójstwa,

20 lat- w odniesieniu do innej zbrodni,

10 lat- w odniesieniu do występku zagrożonego karą pozbawienia wolności
      przekraczającą 3 lata,

5 lat- w odniesieniu do czynu zagrożonego karą pozbawienia wolności nie
      przekraczającą 3 lat,

3 lata- w odniesieniu do czynu zagrożonego karą ograniczenia wolności lub
      grzywną,

1 rok od czasu, gdy pokrzywdzony dowiedział się o osobie sprawcy, nie później
      jednak niż z upływem 3 lat od czasu popełnienia czynu - w odniesieniu do
      przestępstwa ściganego z oskarżenia prywatnego,

Jeżeli w wyżej wymienionych okresach czasu wszczęto postępowanie w danej
      sprawie przeciwko osobie sprawcy terminy przedawnienia wydłużają się o 5 lat,
      czyli karalność przestępstwa ustaje z upływem 5 lat od zakończenia wyżej
      wymienionych okresów czasu. Mówimy w tym przypadku o przedawnieniu wyrokowania -
      jeżeli w takich przedłużonych o 5 lat terminach nie nastąpi wydanie wyroku
      skazującego to ze względu na ustanie karalności przestępstwa późniejsze wydanie
      takiego wyroku będzie niemożliwe.

Przedawnienie wykonania kary - kary nie można wykonać jeżeli od uprawomocnienia
      się wyroku skazującego upłynęło:

-30 lat- w razie skazania na karę pozbawienia wolności przekraczającą 5 lat
      albo karę surowsza,

-15 lat - w razie skazania na karę pozbawienia wolności nie przekraczającą 5
      lat,

-10 lat w razie skazania na inną karę albo w razie wymierzenia środków karnych.

Zaznaczyć należy , że przedawnienie nie biegnie jeżeli przepis ustawy nie
      pozwala na wszczęcie lub prowadzenie postępowania karnego. . Przeszkoda we
      wszczęciu lub prowadzeniu postępowania musi mieć charakter prawny ( na.
      immunitet poselski, sędziowski etc.)a nie faktyczny ( na. nieujęcie sprawcy).
      Okres wstrzymania biegu przedawnienia nie może przekroczyć 10 lat.

Przepisów o przedawnieniu nie stosuje się do sprawców zbrodni przeciwko
      pokojowi ludzkości i przestępstw wojennych, a także do umyślnego przestępstwa
      zabójstwa, ciężkiego uszkodzenia ciała, ciężkiego uszczerbku na zdrowiu lub
      pozbawienia wolności połączonego ze szczególnym udręczeniem, przestępstwa
      popełnionego przez funkcjonariusza publicznego w związku z pełnieniem
      obowiązków służbowych.
      • Gość: Ciekawy No i co ? czy prokuratura wg Ciebie IP: 209.88.128.* 03.01.05, 19:06
        zadzialala prawidlowo ? Pod jakie przestepstwo podciagnieta zbrodnie (tak sie o
        tym mowi !!)pedofilii ? W ogole to ten polski kodeks jest kuriozalnie
        ogolnikowy. Piotr ma sanase wg mnie na udany start w Strasburgu. Tam sie nie
        traktuje tak lekko pedofolii, a kodeksy karne krajow zachodnich mowia na ten
        temat sporo wiecej.
        • Gość: * Re: No i co ? czy prokuratura wg Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 19:37
          Nie!!! Prokuratura niczego nie zrobi i chyba nie wyaga to wielkiego wysiłku, by
          się domyśleć dla czego. Dziwię się tylko, że te wszystkie organizacje i urzędy
          od praw człowieka gotują sobie wodę w ustach.
      • Gość: Ciekawy Facet ma dopiero 22 lata- mowa o "przedawnieniu" IP: 195.175.37.* 03.01.05, 20:23
        w tym przypadku jest dowodem stronniczosci prokuratury. Kto zaplaci zaa proces
        w Strasburgu ?!
    • Gość: LENA Re: Zażalenie ws. śledztwa wobec prałata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 18:42
      W kontekście tak ujętego uzasadnienia prokuratury chciałabym wiedzieć, dlaczego
      jedne skargi są nieuzasadnione, a inne wprost przeciwnie, por. sprawę
      Poznańskich Słowików. I GDZIE PODZIEWA się ten chłopiec całowany w usta przez
      księdza prałata? Dlaczego zniknął? Jestem nauczycielką. Czy też mam
      przyzwolenie prokuratury na całowanie uczniów w usta w ramach przypływu uczuć
      macierzyńskich?
    • Gość: wscibski A czmu nie biale koronki albo dzwonek? IP: 138.49.34.* 03.01.05, 18:44
      Czerwony ornat z polskim orłem księdza prałata Jankowskiego
      Fot. Damian Kramski / AG

Dziwie sie czemu foto nie zostalo podpisane jak w tytule, tez pasuje jak
      garbaty do sciany
      • Gość: * Re: A czmu nie biale koronki albo dzwonek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 19:06
        Art. 1 ust. 3 ustawy z 31 stycznia 1980 r. o godle, barwach i hymnie RP
        (zmiana: USTAWA z dnia 29 grudnia 1998 r.
        o zmianie niektórych ustaw w związku z wdrożeniem reformy ustrojowej państwa)
        stanowi, że symbole Rzeczypospolitej pozostają pod szczególną ochroną prawa.

Uważam, że takie traktowanie godła stanowi wręcz obrazę uczuć przez osobę nie
        wiele mającą wspólnego z pństwem a tym bardziej jego porzadkiem prawnym.
        • Gość: mnmnrnmnrnmmnrmnrm Re: A czmu nie biale koronki albo dzwonek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 07:50
          Gość portalu: * napisał(a):

> Art. 1 ust. 3 ustawy z 31 stycznia 1980 r. o godle, barwach i hymnie RP
          > (zmiana: USTAWA z dnia 29 grudnia 1998 r.
          > o zmianie niektórych ustaw w związku z wdrożeniem reformy ustrojowej państwa)
          > stanowi, że symbole Rzeczypospolitej pozostają pod szczególną ochroną prawa.
          >
          > Uważam, że takie traktowanie godła stanowi wręcz obrazę uczuć przez osobę nie
          > wiele mającą wspólnego z pństwem a tym bardziej jego porzadkiem prawnym.

O, to ciekawe rzeczy opowiadasz. Możesz jakoś bliżej opisać w jaki sposób twoje
          "uczucia" zostały "obrazone" ?

Pytanie dodatkowe: co ma do rzeczy związek Jankowskiego państwem ?
    • Gość: gaga GW pomija że facet jest w psychiatryku IP: *.crowley.pl 03.01.05, 19:17
      Kliknij ONET o tej samej sprawie ! Brawo "bezstronna" GW,Staczacie sie do
      poziomu NIE.
      • Gość: Jurek wredny glupcze,pedofilia jest zbrodnia IP: 195.175.37.* 03.01.05, 19:29
        najczesciej powoduje schorzenia psychiczne - depresje,psychozy itd. Zamilcz
        jezeli nie masz pojecia o jej skutkach. Gdyby Piuotr byl jej ofiara jest bardzo
        prawdopodobne,ze dlatego musi korzystac z pomocy psychiatrow. Wiodac,ze wy tam
        w Polsce nie maciue zadnych audycji telewizyjnych na ten temat. Nie macie
        pojecia o tym,ze ofiara pedofilii cierpi psychicznie jej skutki prawie cale
        zycie,tumanie !
        • Gość: gaga do Jurka Leżysz w sali obok ?? IP: *.crowley.pl 03.01.05, 19:39
          Bo na takim poziomie jest twój tekst.
          • Gość: Jurek do gagi on wyzdrowial bo wyszedl, a ty chorujesz wciaz IP: 5.2.* / 202.86.196.* 03.01.05, 20:16
            na glowe i niena
            • Gość: Jurek do gagi cd on wyzdrowial bo wyszedl, a ty chorujesz wciaz IP: 5.2.1R1D* / 193.251.169.* 03.01.05, 20:19
              na glowe z powodu nienawisci do wszystkich tych,ktorzy krytykuja twoich idoli w
              czarnych kieckach,pomylony dewocie.
              • Gość: gaga do Jurka Wysoki poziom jaki reprezentujesz upewnia mnie IP: *.crowley.pl 04.01.05, 08:39
                w przekonaniu ze jesteś niedoszłym absolwentem podstawówki mieszającym
                aktualnie wino "Arizona" w byłym PGR gdzie własnie otworzono internetowa
                kawiarenkę! Inwektywy jakie tu rozpraszasz ( o ile wiesz co to słowo znaczy)
                nie sa dobrym sposobem na "przeciwnika".
        • Gość: Piotr Re: wredny glupcze,pedofilia jest zbrodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 19:43
          Jurek ogórek,kiełbasa z turasa/kutasa....naucz się ortografii
          czubie....
        • Gość: bas Re: wredny glupcze,pedofilia jest zbrodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 20:33
          Pan Piotr ma schorzenia dziedziczne po mamusi..ot i tyle
          a wynika to z jego historii choroby i przeprowadzonych
          badań..dokumentacja jest...teoretyku psychiatrii
    • Gość: Hehehe Najpierw w ogole nie chcieli go przesluchiwac ! IP: 5.2.1R1D* / 193.251.169.* 03.01.05, 19:35
      To sledztwo niezbyt cudnie pachnie.
      • Gość: * Re: Najpierw w ogole nie chcieli go przesluchiwac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 19:38
        Czy nie przypomina to Wołomina, gdzie przez parę lat trąbiono na wszystkie
        strony, że mafii nie ma :))
        • Gość: gaga PEŁNA MOBILIZACJA DEWIANTÓW IP: *.crowley.pl 03.01.05, 19:44
          antykatolickich.I to to GW chodziło podając nieprawdziwą informacje która
          pomija że ten "świadek" był przesłuchiwany jako pacjent szpitala
          psyciatrycznego.Kliknijcietą sama informację w Onecie to sie przekonacie
          Tekst Jurka swiadczy że internet trafił już pod strzechy ( a raczej do obór)!!
          • Gość: Pawel degeneratow spod brygidy urzadzalaby bardzo IP: 220.99.118.* 03.01.05, 19:48
            ewentualna niepoczytalnosc swiadka. Nic z tego. Facet nie jest idiota,jak widac
            i nie uda sie wam z niego zrobic jak UB wariata w oczach opinii publicznej !
            • Gość: gaga do Pawła No to kliknij Onet ? Boisz się!! IP: *.crowley.pl 03.01.05, 19:50
          • Gość: mnnrmnrmnmrnmrnmrn Re: PEŁNA MOBILIZACJA DEWIANTÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 07:45
            Gość portalu: gaga napisał(a):

> antykatolickich.I to to GW chodziło podając nieprawdziwą informacje która
            > pomija że ten "świadek" był przesłuchiwany jako pacjent szpitala
            > psyciatrycznego.Kliknijcietą sama informację w Onecie to sie przekonacie
            > Tekst Jurka swiadczy że internet trafił już pod strzechy ( a raczej do obór)!!

Pisałem o tym niżej. A Jurek niestety wygląda na zacietrzewionego głupka. Piotr
            J. może być w szpitalu z rozmaitych przyczyn, w tym również związanych z
            pedofilią, i w tym również w wyniku jakiegoś aktu pedofilskiego ze strony
            księdza, w tym równiez ze strony ks. Jankowskiego. Ale może tam byc z mnóstwa
            innych powodów i mówić to co mówi również z mnóstwa innych powodów.

Istotne jest to, że Wybiórcza tych informacji nie podała. (Z jednej strony GW
            oraz ludzie fryzowani przez nich na "autorytety" lubią od czasu do czasu
            przypieprzyć komuś od "psychopatów", "wariatów" itd, no ale w takiej sprawie jak
            sprawa Jankowskiego - nie podali. Co za interesujący wyjątek.)

Poza tym równiez warto pamiętać o False Memory Syndrome, na ktory to syndrom
            zwraca uwagę coraz większa liczba lekarzy. FMS jest również wykorzystywany w
            celach przestępczych, chociażby przez sekty. Jeśli sprawa Jankowskiego jest z
            jakiś przyczyn bardzo istotna dla ludzi, którzy mu robią smród (że przedwczesny,
            to jest ewidentne i nie ma tu o czym gadać) - to można bez problemu wyobrazić
            sobie sytuację, w której ten czlowiek był przez właściwych ludzi umiejętnie
            urabiany do swojej roli i być może sam jest przekonany o tym, że mówi prawdę.

• Gość: n.n. Re: Najpierw w ogole nie chcieli go przesluchiwac IP: *.proxy.aol.com 03.01.05, 19:50
        hehehe napisal(a):>to sledztwo niezbyt cudnie pachnie<.nic dziwnego,przeciez
        to smrod parcha zydowskiego. hihihi,hahaha.
        • Gość: kit Re: Najpierw w ogole nie chcieli go przesluchiwac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 20:00
          A historia choroby jest ....w psychiatryku dobrze udokumentowana...
          ciekawe jaka to odmiana manii czy schizofrenii zatruwa życie temu
          molestowanemu....
          • Gość: Hihihi Debile nie wiedza,ze pedofilia jest zbrodnia IP: 195.175.37.* 03.01.05, 20:29
            mogaca powodujaca wlasnie wplyw na stan psychiczny dziecka. Uczcie sie mali
            degeneraci psychologii i czytajcie cos o skutkach pedofilii.Pedofilie
            rozpoznaje sie u dziecka wlasnie po jego reakcjach psychicznych, a depresja z
            powodu pedofilii trwac moze u ofiary cale zycie,male nieuki !
        • Gość: Hihihi precz faszystowski smieciu z GW ! Won knurze ! IP: *.globalcabling.com 03.01.05, 20:30
          • Gość: von Troba Re: precz faszystowski smieciu z GW ! Won knurze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 01:50
            Ja tak z boku - ale wg mnie lepiej byc knurem, niż wykastrowanym parchem
    • remont4 Re: dowcip z morałem cieńki ale zawsze 03.01.05, 19:55
      Mąż postanowił udowodnić żonie jej zdrady. Po wyjściu z domu zabrał kolegę aby
      mieć świadka i wrócił niespodziewanie. W sypialni zastał nagą żonę, a spod
      kołdry widać było owłosione męskie nogi męskie. Zaczął więc krzyczeć:
      - Zobacz Franek, miałem rację, ona mnie zdradza, zabiję go!
      Żona:
      - Kochanie, nie zabijaj go. Ten domek nad morzem to nie prezent od mamusi, to
      on nam kupił.
      - Zabiję go, zabiję.
      - Nie, proszę. Ta wycieczka na Cypr i te nowe meble kuchenne to też od niego.
      Mąż wściekły krzyczy o kolegi:
      - I co ja mam teraz zrobić?????
      Kolega:
      - Najlepiej przykryj mu nogi, żeby się nie przeziębił.

Jaki z tego morał
      Punkt widzenia na te sprawę zależy od punktu siedzenia i od tego jak wiele ma
      się do stracenia. Wiedzą o tym wszyscy sędziowie i prokuratorzy, politycy i
      biskupi. Tylko czytelnicy GW mają problem z odróżnieniem prawdy od fałszu.
      • Gość: herod Re: dowcip z morałem cieńki ale zawsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 20:06
        Opowiem Ci jeszcze starszy:
        Facet jeżdzi codziennie do pracy tramwajem i codziennie staje
        koło niego gość i mówi"rogacz"
        Gościu wraca z pracy i pyta żonę czy to prawda..
        Oczywiście żona zaprzecza...
        Nastepnego dnia gość staje koło niego i mówi "rogacz i w dodatku skarżypyta"
        Bez morału...
    • feliks-50 Ubiera się jak ciota !!!!!!!!!!!! 03.01.05, 20:18
      A ja dalej jestem skłonny uwierzyć świadkowi a nie prałacinie, wystarczy
      popatrzeć na tą obleśną twarzyczkę i od razu mam dziwne skojarzenia z podobnym
      panem, który też miał niecne skłonności.
      • Gość: milicjant Pamiętam jak w 1968 Jaruzelski gonił Żydków z PRLu IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 03.01.05, 20:50
        Niestety wielu z nich nie wyjechało, udając Polaków. Co gorsza, wielu wróciło i
        dalej rządzą.
        • Gość: ormoczuwa Re: Pamiętam jak w 1968 Jaruzelski gonił Żydków z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:00
          Coś ci się trochę pozajączkowało Jaruzelski był pachołem tow.Wiesława
          a tow.Wiesław miał koszerną żonę Zofię..i wszystko robił z miłości....
          Wykształcony to on nie był...ale doświadczony to był...
          • Gość: polaczekdebilny polaczki juz nigdy sie nie naucza nic? IP: 68.214.178.* 03.01.05, 21:29
            nadal debile, mimo zmiany systemow . taka nadwislanska cholota. patrzcie jak
            sie rzadzic umiecie. zlodzieje zerujacy jeden na drugim i czekajacy na zebrte
            od swiata.
            • Gość: fred Do lopaty parchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 01:54
              A ty parchu wez sie lepiej do roboty, jak niemcy wroca do swoich ideii, bedzie jak znalazl
              • Gość: Hehehe Prawda w oczy kole,parchu ? IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 04.01.05, 01:57
        • Gość: Sprawiedliwy faszystowskie bydlo gorsze od komunistycznego jest IP: 200.56.233.* 03.01.05, 21:49
          • Gość: gaga Nie jest gorsze! Poczytaj historie i porównaj IP: *.crowley.pl 04.01.05, 08:45
            liczby ofiar.Obie te ideologie wywodza się z tego samego pnia z tym ze komunizm
            rozwinął swoja manie przesladowcza w stopniu nieznanym w historii (100 mln
            ofiar).Pewnym plusem natomiast komuny było to że mordował "swoich" w skali
            nieznanej faszystom.
      • Gość: skonczy w piekle jankowski ma twarz szatana IP: *.client.comcast.net 04.01.05, 05:05
        spojrzcie na ta zacieta, falszywa twarz, na ta podlosc, zaklamanie, arogancje
        malujace sie na tej facjacie zboczenca. przez twarza jankowskiego przebija zlo,
        cynim i falsz. to sam diabel i szatan maluje swoja podobizne na ciele tego
        aroganckiego dewiata.
        • Gość: gaga Przekonałes mnie wysyłam EGZORCYSTĘ IP: *.crowley.pl 04.01.05, 08:46
    • Gość: * Re: No i co ? czy prokuratura wg Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 20:59
      Trudno mówić o jakiejkolwiek prawidłowości, skoro odróżnianie rytuałów od spraw
      nosących znamiona przestępstwa - co w wielu wypadkach zostało już udowodnione -
      przychodzi prokuraturom z taką trudnością. Po prostu boją się tych spraw
      pokazując wyraźnie większe zdecydowanie w sprawach psa wysyłanego paczką (choć
      jest to bardzo negatywne zachowanie) od kwestii psychicznego łamania osobowości
      dziecka na całe życie.
    • Gość: Mieczysław Podobno zdemaskowana ostatnio agentka Nowak miała IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.01.05, 21:22
      papiery na prałata o jego skłonnościach jeszcze w latach 70-tych i dlatego było
      o niej tak głośno.
    • Gość: pedzioprecz Traktowac jankowskiego jak Pinocheta w Chile IP: 68.214.178.* 03.01.05, 21:26
      do konca jego zycia po sadach swinie wloczyc i niszczyc finansowo. Potem
      sprawdzone metody do Rydzyka stosowac!
      • Gość: Sprawiedliwy Jankowski patronem faszystowskich dewotow IP: 5.2.* / 202.86.196.* 03.01.05, 21:55
        Kiedy prokurator wqezmie go za wszarz za to ?!
    • Gość: Darek [...] IP: *.net.gov.bc.ca 03.01.05, 21:42
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: eli Re: Zażalenie ws. śledztwa wobec prałata IP: *.atl.client2.attbi.com 03.01.05, 22:26
      Moze ktos potrafi wytlumaczyc dlaczego w Polsce z takim zarem bronieni sa
      pedofile ksieza? Oni popelnili zbrodnie przeciw dzieciom nie nie dzieci przeciw
      nim. Wyobraz sobie obronco pedolilow, ze to twoj ukochany syn zostal w ten
      sposob skrzywdzony, ze to ty majac 10, 12 lat byles molestowany przez kogos,
      kto mial byc twoim ojcem duchowym. Przypomnij sobie jaki byles w tym wieku. Nie
      wiem czy zabierajacy glos na tym forum sa rodzicami, ale napewno byli dziecmi.
      Moze powinno zostac zdefiniowane molestowanie seksualne? Prosze uzyc wyobrazni:
      ksiadz uprawiajacy seks z dziecmi. Jak to sie wam podoba?
      • Gość: 12tolatek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 23:49
        • Gość: Jan [...] IP: *.office.marketscore.com / 170.224.224.* 04.01.05, 00:12
      • Gość: Jan Gdansk jak Tylawa mimo,ze to nie wiocha IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 04.01.05, 00:14
        degeneraci szczuja ofiary,nie katow.
    • Gość: |l|l|||llll|l||1| Wybiórcza znowu dezinformuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 00:37
      1. Brakuje wzmianki o tym, ze wspomniany Piotr J. cierpi na zaburzenia
      psychiczne, a w dodatku o ile dobrze pamiętam, lekarze z jego szpitala
      powiedzieli, że jego historia najprawdopodobniej nie jest prawdziwa.

2. Brak (drugorzędny): Ojciec Piotra J. powiedział prasie, że nie chce go
      widzieć na oczy.

3. Brak (drugorzędny): Piotr J. nie ma stałęgo adresu zameldowania.

Wnioski z tego niech sobie każdy wyciągnie sam, poza redakcja GW -
      dzienniakrzowi preparującemu taki nahalny pasztet, jak ten news, udiela się
      ostatniego ostrzeżenia albo wywala z pracy.

Gość portalu: Bang ! napisał(a):

> Jakos w USA nie budzi watpliwosci (tak jak, np.
      > w szanownej Polsce...) gdy sprawy dotyczace
      > molestowania sa wszczynane po
      > uplywie wielu lat!!!

... za to mają czasem dziwne wątpliwości w wielu innych sytuacjach. Jak ktoś ma
      ochotę sobie poczytać, to niech szuka w internecie. Z tym, że trzeba im
      przyznać, że polskie prawo karne to letnisko w porównaniu ze Stanami, kara
      śmierci, dożywocie znaczy dożywocie, a nie pitu-pitu, w dodatku nie certolą się
      nadmiernie z ichniejszymi dresikami.
    • Gość: 666 I tak zostanie bezkarny IP: *.osk.enformatic.pl 04.01.05, 00:53
      Bo nikt nie podskoczy czarnym
      • Gość: Jan Jest Strasburg przeciez. IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 04.01.05, 01:55
        Katoprawica dlatego tak pluje na UE.
        • Gość: mel i jest buc jas z kibuca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 02:01
          Jasiu, a siusiu juz zrobiles. O. przepraszam, zapomnialem, ze masz z tym klopoty, bo masz obcietego
      • Gość: PACKOWSKI Antysemito odwal sie od chalaciarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 01:59
        to przecierz takie porzadne ludzie i myja nawet DWA PALCE PO WYJSCIU Z KIBLA, ZGODNIE Z TALMUDEM.
    • Gość: wojtek Re: Zażalenie ws. śledztwa wobec prałata IP: *.icpnet.pl 04.01.05, 03:15
      Jak długo będzie się tolerować księdza, który ponad sprawy religii przedkłada
      prywatę, politykierstwo i osobiste zachcianki?
      • Gość: taak Re: Zażalenie ws. śledztwa wobec prałata IP: *.arcor-ip.net 04.01.05, 12:49
        A ja czekam na zajecie stanowiska takiego glempa albo goclawskiego ,
        a moze psychologa lub seksuologa .
        Nie ma tego czego oczekuje !
        Oto Panie i Panowie stanowczo domagam sie zajecia stanowiska wobec
        karygodnego zachowania jankowskiego pralata.
        Nie moze byc tak ze pedofilskie zapedy - calowanie chlopcow w usta
        jest traktowane jak niewinne dziwactwo ekscentryka , starszego pana.
        Stanowczo domagam sie ustosunkowania przedstawicieli kosciola
        do tej sprawy . Nasze dzieci sa nietykalne , lapy i oblesne ryje precz
        od dzieci.
        Nie moze byc tak ze promuje sie zachowania pedofilskie -
        - i nadaje im sie staus niewinnego dziwactwa - starajac sie
        lekcewazyc nasza intuicyjna niechec do tego rodzaju zachowan.
        Nie pozwolmy zeby zachowania pedofilskie byly wypromowane przez
        funkcjonariszy koscielnych i "uniewinnione" -tak nie jest, to nie sa
        niewinne praktyki.
        Nie slyszalam ani jednego autorytetu ktory by powiedzial jasno
        dziecko ma prawo i powinno odmawiac prob fizycznego zblizenia ,
        i to niezaleznie od tego kim jest starajacy zblizyc sie .A tym bardziej
        jesli sa to ksieza , tym nie wolno przekraczac granicy, a jankowski
        przekroczyl swoim zachowaniem granice, nie tylko przyzwoitosci
        ale i intymnosci ktora moglaby miec miejsce miedzy obdarzonym zaufaniem
        duchownym,
        a powierzonymi mu w dobrej wierze mlodymi ludzmi.
        Oczekuje zajecia stanowiska w tej sprawie tzw kosciola !!!!

• Gość: Po 50 latach Re: Zażalenie ws. śledztwa wobec prałata IP: *.abhsia.telus.net 04.01.05, 07:14
      Byly premier jednej ze wschodniej prowincji kanadyjskiej,
      osiemdziesiecioletno mezczyzna zostal oskarzony przez kobiete ze ja zgwalcil
      przed 50 laty. Proces toczyl sie kilka miesiecy ku uciesze plotkarskich mediow
      i zyskowi adwokatow. Wyrok: uniewinniony. Wlasciiwie kazdy kazdego moze
      zaskarzyc do sadu. Najbardziej narazeni sa ludzie bogaci, ludzie popularni i
      znani. Jezeli hieny sadowe stwierdza mozliwosc dostania ochlapow to bez
      skrupolow wynajma takiego samego adwokata ktory bedzie szukal pieniedzy do
      podzialu. Przyklad zmarly w styczniu 2004 Marlon Brando, zostawil majatek 28
      mln dol. Teraz rozni ludzie ( nie rodzina) ze cos im obiecal, ze zwolnil....
      Bedzie proces. Jest to napewno choroba spoleczna.
    • Gość: Basia Re: Zażalenie ws. śledztwa wobec prałata IP: *.chello.pl 04.01.05, 15:18
      W przypadku spraw o molestowanie seksualne dzieci i młodzieży pozwy w kilka a nawet
      kilkanaście lat po są rzeczą normalną, bo dopiero po upływie pewnego czasu ofiary w
      pełni mogą stanąć twarzą w twarz z prawdą o tym co im wyrządzono lub zebrać się na
      odwagę zeby wytoczyć proces swoim ciemiężycielom.
    • Gość: EWA W Olsztynie prokuratorzy przerabiają zeznania albo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 15:56
      zastraszają świadków, by umorzyć postępowania przeciwko kolesiom.

Sąd Rejonowy
      II Wydział karny w Olsztynie

Sprawa: Wniosek o:
      1. wyłączenie z udziału w sprawie sygn. akt II K 775/02 sędziego
      przewodniczącego Joanny Naworskiej na podstawie Art. 40. § 1. kpk. pkt. 1), 6),
      7), 9) oraz art. 41. § 1. kpk.

U Z A S A D N I E N I E

Informowałem już o sytuacji nie zgodnej z etyką prawniczą mająca wpływ
      na naruszenie obowiązków procesowych przez SSR. J. Naworską
      Złożony przez oskarżonego dnia 2003-12-16 wniosek o wyłącznie sędziów
      Sądu Rejonowego i Okręgowego w Olsztynie w stosunku, co do sędziów Sądu
      Okręgowego został uznany przez SSR. J. Naworską jako bezprzedmiotowy zbyt
      wcześnie, bo przed rozpatrzeniem wniosku o wyłączenie sędziów Sądu Rejonowego
      przecież w przypadku uwzględnienia tego wniosku byłby jak najbardziej zasadny.
      Rozpoznając następnie wniosek o wyłączenie sędziów Sądu Rejonowego na
      podstawie art. 41. § 1. kpk. sędzia dokonała obrazy prawa materialnego,
      ponieważ art. ten stanowi o sytuacji wręcz odwrotnej a na dodatek prawo nie
      zezwala, na rozpatrywanie wniosku o wyłączenie sędziego przez niego samego,
      mówi o tym art. 42. § 3. kpk.
      SSR. J. Naworska wydała na ten temat postanowienie oddalające wniosek
      o wyłączenie samej siebie (karta akt nr. 711) art. 42. § 4. kpk. wyraźnie tego
      zabrania oraz innych sędziów uzasadniając, że kpk. nie zna instytucji
      wyłączenia sędziów, tworząc przy tym domysły mające świadczyć do czego wniosek
      zmierza. Tymczasem art. 43. kpk. „jeżeli z powodu wyłączenia sędziów”
      wyraźnie potwierdza, że taki stan prawny istnieje.
      Naruszanie prawa materialnego, karnego, procesowego przez SSR. J
      Naworska jest nagminne, co świadczy o braku kontroli i poczuciu bezkarności za
      swoje czyny, SSR. J. Naworska oficjalnie potwierdza to w swojej informacji, w
      której to twierdzi, że ma prawo oskarżonego okraść, oszukać, pobić i zamordować
      a on nie jest uprawniony do wysuwania przeciwko niej jakichkolwiek roszczeń.

Przypominam, zatem, że zgodnie z art. 5. § 1. oskarżonego uważa się za
      niewinnego, dopóki wina jego nie zostanie udowodniona i stwierdzona prawomocnym
      orzeczeniem sądu, ale do zdemoralizowanych sędziów znajdujących się w stanie
      upojenia patologicznego prawo obowiązujące w Polsce nie dociera.

W dniu 2003-12-16 na rozprawie ( karta akt nr. 712) Sąd postanowił nie
      uwzględnić kolejnego mojego wniosku o wyznaczenie innego obrońcy z urzędu
      albowiem oskarżony korzysta już z trzeciego obrońcy.
      Sąd poinformował oskarżonego również, że wniosek tego typu o
      odroczenie rozprawy został uwzględniony po raz ostatni.
      Biorąc jednak pod uwagę fakt, że składanie takich deklaracji przez Sąd
      jest przestępstwem konstytucyjnym i proceduralnym mam nadzieje, że zmieniony
      Sąd powstrzyma się przed dalszą agresją w stosunku do oskarżonego. Należy tu
      również nadmienić, że sędzia J. Naworska składając te deklaracje na rozprawie w
      dniu 2003-12-16 prowadziła rozprawę będąc już w dniu 2003-01-24 wyłączoną z
      mocy prawa z udziału w sprawie.
      Art. 40. § 1. kpk. Sędzia jest z mocy prawa wyłączony z udziału w
      sprawie, jeżeli:
      Pkt. 7) brał udział w wydaniu orzeczenia, które zostało uchylone lub
      stwierdzono jego nieważność.
      Postanowieniem z dnia 2003-01-24 sygn. akt VII Kz 16/03 Sąd Okręgowy w
      Olsztynie – VII Wydział Karny uchylił zaskarżone postanowienie z dnia 2002-12-
      11 od tej daty sędzia Joanna Naworska jest z mocy prawa wyłączona od udziału w
      sprawie.

Joanna Naworska prowadzi z oskarżonym proces cywilny o odszkodowanie w
      wys. 9184, 00 PLN o czym jest poinformowana (karta akt. 712.) zgodnie z art.
      40. § 1. pkt. 1) sprawa dotyczy sędziego bezpośrednio.

Wyrok w sprawie karnej będzie miał odzwierciedlenie, co do
      rozstrzygnięcia w sprawie cywilnej, oraz wyrok w sprawie cywilnej
      poskutkuje na wyrok w sprawie karnej.

W chwili obecnej toczy się proces z oskarżenia publicznego przeciwko
      oskarżonemu W. P--------, w którym to prokuratura nadal używa fałszywej
      informacji, że W. Deliga „wykonywał prawne czynności służbowe”. W przeciągu 6-
      ciu lat zapadły dwa nieprawomocne wyroki, w wyroku z dnia 1999-06-14 sygn. akt
      II K 110/99 Sąd Rejonowy w Olsztynie również używa sformułowania, że W.
      Deliga „wykonywał prawne czynności służbowe”
      W wyroku z dnia 2001-10-17 jest nadal ta sama nieprawdziwa informacja.
      SSR. J. Naworska przewodnicząca w obecnej rozprawie powiadomiona o
      wykonywaniu przez policjanta nie zgodnych z prawem czynności postanowiła
      umieścić oskarżonego w zakładzie psychiatrycznym.

Oskarżony przeszedł już na koszt państwa kilka badań psychiatrycznych,
      na które był skierowany przez zdemoralizowaną sędzię.
      Przebywał na takim badaniu w zakładzie psychiatrycznym w Olsztynie
      przez okres 82-ch dni i niewiadomo, jaki jest efekt tych badań, ponieważ SSR.
      J. Naworska utajniła przesłuchanie biegłych, również przed oskarżonym jak i 2-
      oma osobami wskazanymi przez niego na podstawie art. 361. § 1. kpk.
      Sędzia chce wykorzystać biegłych do przesłuchania oskarżonego zamiast
      uczynić to sama naruszając kolejny art. kpk., mówiący o prawie oskarżonego do
      odmowy składania zeznań lub ich fragmentów.

SSR. J. Naworska popełniła więcej przestępstw niż cała zorganizowana
      grupa przestępcza chroniąca bezprawne poczynania policjanta W. Deligi.
      Proszę o wyłączenie tej osoby z rozpatrywania mojej sprawy.

Załączniki:
      1. kopia pisma z dnia 2004-01-15

Sporządził.

@trzmiel

W. P-------

Więc czemu sie dziwicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka