Dodaj do ulubionych

Kwaśniewska z Cimoszewiczem

29.06.05, 09:01
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • sgos Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 09:05
      To było do przewidzenia . Sam Cimoszewicz to i owszem , ale jego komitet to
      ciągle splamione SLD , a szkoda .
      • t324911 Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 09:08
        Szkoda czego ??. Wlasnie dobrze przynajmniej ludzie maja szanse zobaczyc ta
        cala bande w komplecie .
        • elefantino1 Hasło wyborcze: NKWD Twoim ojcem 29.06.05, 09:11
          Bałtyk Twoim morzem, dorsz Twoją rybą, ku.. Twoja mać!!!!
          • gazeciarz68 Ręka rękę myje 29.06.05, 10:39
            Wstrząsające są nie tylko zeznania byłych ofiar ojca Cimoszy(podobnie jak to
            było z zeznaniami ofiar ojca Kwacha), wstrząsająca jest reakcja "kandydata na
            prezydenta" - patrz koniec sprawozdania:
            mazowsze.k-raj.com.pl/cimosz/beszta2.shtml
            • pandada Re: Ręka rękę myje 29.06.05, 10:43
              Ojciec Kwaśniewskiego? Chyba nie jesteś na bieżąco. Prawicowa ekstrema rasistowska zdaje się wycofała się z pomysłów dotyczących rodzica prezydenta.
              • psotnyslon Zatoka Czerwonych Świń - reaktywacja 29.06.05, 14:42
                • elefantino1 Program Cimoszki: kraść, kraść, dalej kraść!! 30.06.05, 14:55
                  • alfredkujot Re: Program Cimoszki: kraść, kraść, dalej kraść!! 30.06.05, 17:11
                    E - tego "lewica" tak nie nazywa, to jakos inaczej nazywaja.

krasc to sie nazywa teraz:

Prywatyzacja, przekazywac w odpowiednie rece,modernizacja,
                    konkurencyjnosc, rentownosc, usprawnianie, cywilizowanie .

klamstwo nazywa sie teraz:

subiektywna prawda

Nie wkopac- chronic kolesiow:

nazywa sie teraz>

Chronic dane osobiste. itd.

Zeby zrozymiec zargon "lewicy" trzeba poprostu nauczyc sie ich rozumiec.
                    Oni w ramach ukulturalniania nas chamow ucza kultury jezyka zeby
                    chamstwa nie bylo.
          • zigzigkar Re: Hasło wyborcze: NKWD Twoim ojcem 29.06.05, 10:51
            a czrnym żal d..pę ściska, bo na razie mogą jedynie kraść w koalicjach
            samorządowych
          • joris Re: Hasło wyborcze: NKWD Twoim ojcem 29.06.05, 11:29
            I dlatego nie musial tak jak Belka podpisywac instrukcji wyjazdowej - poprostu
            wyjechal do Stanow.
        • minimum1 Czerwona Gwardia się nie poddaje 29.06.05, 10:06
          i bardzo skutecznie zapędza Kaczory do prawego narożnika
          • sluczyn Będzie seksownie,księżniczka i pałacyk! 29.06.05, 13:24
            Będzie seksownie, księżniczka i pała cyk! Plebs uwielbia wodzów i księżniczki!

Tańczymy labada, labada, wesołego walczyka, afery już były, aborcja już była,
            korupcja już była, złodzieje już byli, matoły byli, uuuuuu!, to teraz czas na
            księżniczki i czerwonego księcia!

• sluczyn Po co wyć, próbuję z innymi śpiewać! 29.06.05, 13:35
              Po co wyć, próbuję z innymi śpiewać!

„Ani za góry , ani za lasy , ale po wieczne czasy
              pod tym słoneczkiem, na tym jasnym niebie
              zawsze jedyna będę kochał Ciebie ...”
              Ani góry, ani lasy , do gleby mi po wieczne czasy,
              pod tym słoneczkiem, na tym jasnym niebie
              za to żem walczył jedyna o Ciebie.
              Ani za bony, kasy, oj były wieczne PeeReLu czasy,
              pod tym słoneczkiem , na tym jasnym niebie
              dostałem kopniaka jedyna od Ciebie.
              Ani praca, płaca, im pęta kiełbasy, kolesi czasy,
              pod tym słoneczkiem , na tym jasnym niebie
              Ani prawa, im bezpieki, po wieczne utajnione teki,
              pod tym słoneczkiem , na tym jasnym niebie,
              Za wyborcze kiełbasy polityki asy po wieczne czasy
              Ani mi zdrowia, a im po wieczne czasy łoże darmowe,
              Fani na góry i lasy, po wieczne fańtastyczne czasy,
              Ani LePRa fani, bo po wieczne czasy będzie do bani,
              nie chcę jedyna kopniaka od Ciebie!
              Ani ptakiem, ani za o góry, ale po wieczne czasy,
              pod tym słoneczkiem, ani w pasy stonka,
              ignoruj jedyna oszołoma członka!
              Ani za bzdury, ani za chmury, ani za wideoklipy
              od teraz miła mi nie wciskaj lipy!
              Ani za bałwanki, ani cacanki na bezchmurnym niebie
              weź teraz się miła ty za siebie!
        • jurek_rz Re: Idę o gruby zakład że nie wygra nawet drugiej 29.06.05, 10:19
          tury.Chcieli czerwoni żeby kandydował i tak się stało,takie mu wymyślili
          sondaże.Kto dzisiaj popiera czerwonych za te oszustwa i afery? chyba człowiek
          takiego samego pokroju,a takich jest mało.
          • pandada Re: Idę o gruby zakład że nie wygra nawet drugiej 29.06.05, 10:47
            Cimoszewicza oszustwa i afery? Jakie?
            • pamin1 Re: Idę o gruby zakład że nie wygra nawet drugiej 29.06.05, 10:56
              pandada napisał:

> Cimoszewicza oszustwa i afery? Jakie?

"Oświadczył też jednak, że nie jest kandydatem żadnej partii".----->oszustwo.
              • rnrr Re: Idę o gruby zakład że nie wygra nawet drugiej 29.06.05, 11:34
                Wiecie co rozbraja mnie tylko ta wiara i miłość do Cimoszewicza za to, że nie
                oskarżają go jako chyba jedynego w sytuacji kiedy cala jego formacja jest tak
                brudna i śmierdząca na odlegość. Jeśli wystrarczy to, ze go nie oskarżają przy
                okazji kolejnych afer no to jest smutne. Taki prezydent jakie oczekiwania.
            • hiob102 Cimoszewicz a afery. 29.06.05, 12:20
              Stało się coś niezwykłego. Cnotą jest dzisiaj nie kraść. Toż to normą być
              powinno. Czerwoni znaleźli kogoś, kto nie jest umoczony i to wystarczy, by
              promować go na prezydenta. Oby tylko naród nie nabrał się na ten wygłup.
              • michr Re: Cimoszewicz a afery. 29.06.05, 13:20
                szanowny hiobie, chyba się zgodzimy że uczciwość jest cnotą bardzo potrzebna w
                naszym społeczeństwie. Jeżeli ktoś był otoczony bagnem i wydostał się z niego
                to to jest dowodem jego siły charakteru i gwarancją że nie wpadnie w bagno.
                Jeżeli nie dostrzegasz innych walorów Cimoszki jako kandydata na Prezydenda, to
                współczuję
                • agrafek Re: Cimoszewicz a afery. 29.06.05, 15:25
                  michr napisał:

> szanowny hiobie, chyba się zgodzimy że uczciwość jest cnotą bardzo potrzebna
                  w
                  > naszym społeczeństwie. Jeżeli ktoś był otoczony bagnem i wydostał się z niego
                  > to to jest dowodem jego siły charakteru i gwarancją że nie wpadnie w bagno.
                  > Jeżeli nie dostrzegasz innych walorów Cimoszki jako kandydata na Prezydenda,
                  to
                  >
                  > współczuję

To i mnie powspółczuj.
          • wicurpix Re: Idę o gruby zakład że nie wygra nawet drugiej 29.06.05, 11:55
            Przecież mówił Cimoszewicz, że startuje w wyborach ponieważ PROSZĄ go o to miliony obywateli, na co wskazują tysiące listow jakie otrzymał i sondaże przeprowadzone niedawno. CZYSTE KPINY!!!
        • j_michalczewska Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 13:58
          Jest to bardzo żenujące jak strasznie trzymają się stołków. Nie ważne jakim
          sposobem, byle by tylko nie stracić kasy. Z nikim się nie liczą tylko dbają o
          siebie. Wcale mnie niedziwi to, że Kwaśniewska zajmuje się kampanią. Po
          pierwsze w sondażach dawali jej jako kandydatce na prezydenta wysokie noty, to
          teraz jest nadzieja, że głosy te przejdą na Cimoszewicza. A po drugie oni
          wszyscy są kumplami, ważne żeby choć jeden z nich dotastał posadkę a resztę już
          później sam poustawia. Zresztą oni są tacy jak handlara w mięsnym w czasach PRL-
          u, uważają że są najważniejsi i wszystko im wolno, zwykli ludzie liczą się
          tylko w głosowaniach. I tu najbardziej się boję, bo ludzie mają już takie
          obrzydzenie do polityki i tych samych mord w sejmie, że nie chcą już
          przyczyniać się do kolejnej katastrofy politycznej. Zato fanatycy komuniści, i
          tym podobni napewno się wstawią. Sama nie wiem na kogo jeszcze zagłosuję,
          niestety nie ma dobrego kandydata, który czymś nie zawinił. Wydaje mi się że PO
          pasuje najlepiej do nowoczesnej Polski, z całej tej reszty kandydatów. Chociaż
          oczywiście nie zgłębiam się w ten temat, aż tak bo nawet nie wiem jakie są ich
          programy
      • burke1 Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 10:00
        Przyznam się, że chciałem na Cimoszewicza głosować. Ale po informacjach, że na
        czele komitetu (abstrahując już od dziwnego towarzystwa w samym komitecie)
        stanie Jolanta Kwaśniewska, wszelka ochota na głosowanie na Cimoszewicza mi
        odeszła. Tu Kaczyński ma rację, że decyzja Cimoszewicza jasno układa "fronty"
        kampanii wyborczej. Po prostu "Duży Pałac" znalazł osobę, która jest w stanie
        wygrać wybory i jednocześnie nie dopuścić do sytuacji, kiedy w kolejnym sejmie
        zajęto by się na poważnie interesami i ludźmi przebywającymi w otoczeniu
        Kwaśniewskich. Co dla obecniego prezydenta z pewnością nie byłoby miłe.
        • pandada Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 10:51
          Jeśli Kwaśniewski ma jakieś ciemne interesy, to odpowiednim organem, aby się tym zająć jest prokuratura i sąd, a nie parlament. Po zakończonej kadencji Kwaśniewski będzie zwykłym obywatelem. Można go zatem sądzić bez ceregieli i trybunałów, a jak żadnego stanowiska nie będzie miał, to nie można go stanowiska pozbawić (a to mógłby jedynie wymóc parlament z Trybunałem Stanu).
          Prokuratura będzie pod kontrolą nowego rządu, więc prawica będzie miała wszystkie potrzebne narzędzia, aby sprawdzić byłego prezydenta.
        • klex1 Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 12:43
          chcialbym zapytac, jakimi argumentami kieruje sie taki jak Ty potencjalny
          wyborca, chcacy glosowac na Cimoszewicza ? Z Twojej wypowiedzi mozna zrozumiec,
          iz byles przekonany, ze Cimoszewicz to niezalezny, kulturalny polityk, majacy
          zamiar sterowac arka wszystkich Polakow ??? Nie bylo podobnie przed 4 latami,
          kiedy glosowales w wyborach parlamentarnych ??? Bardzo prosilbym o odpowiedz,
          gdyz zo pytanie fascynuje mnie od zawsze. Czy to tylko mentalnosc ofiary w
          relacji kat-ofiara ???
          • michr Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 14:34
            Aby prowadzić tę arkę trzeba być dobrym nawigatorem, szczególnie na wodach
            międzynarodowych. Wątpię iżby Kaczyński to potrafił, bo jak nie to wprowadzi
            arkę na skały. Pytanie: czy potrzeba nam kłócić się z całym światem, robić
            sobie wrogów z sąsiadów? To akurat Kaczyński umie.Dowodzę tego liczne procesy i
            pyskówki w jakie wdawał się. Jeżeli tak będzie działał na arenie
            międzynarodowej. To biada nam. To nie będzie proces z Wachowskim i nie będzie
            odwołania, to naród poniesie konsekwencje.
      • hammurabi_2005 Cimoszenko 29.06.05, 13:30
        Cimoszenko - polski Łukaszenko. Postkomunista który chce się dorwać do władzy.
      • uniaeuropejska1 Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 14:10
        Bzdury!Kazimierz Kutz w SLD?
    • elefantino1 raz sierpem raz młotem czerwoną hołotę 29.06.05, 09:09
      • tajak Re: raz sierpem raz młotem czerwoną hołotę 29.06.05, 10:14
        No i coś się tak zaperzył.Zrobiz w portki i tyle.
    • zyciejestkrotkieapicsiechce do więzienia, do więzienia!! 29.06.05, 09:11
      • pandada Re: do więzienia, do więzienia!! 29.06.05, 10:53
        Ale czy chcesz być w służbie więziennej, czy wśród więźniów? Bo zależnie od pożądanego stanu masz dwie drogi do więzienia.
        • wicurpix Re: do więzienia, do więzienia!! 29.06.05, 11:58
          Pan, panie dada jest na etacie czyim? Te ciagłe prowokacje sa denne i powoli robia sie niesmaczne.
    • czerwony_zlodziej Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 09:15

Misterny plan wzięty zywcem z kampanii prezydenckiej we Francji narazie
      skutkuje. Nie było żadnego "namyślania się" a jedynie gra na uczuciach Polaków.
      Trzeba przyznać, że komuniści opanowali to perfekcyjnie. Zastanawia mnie jednak
      osoba Kwaśniewskiej. W jakim celu ona się tam znalazła?pozostaje mieć jedynie
      nadzieję, że nie po to, aby ściągnąć na kampanię prezydencką Cimoszewicza
      darczyńców swojej fundacji powiązanych z mafią paliwową? Być może postawiła im
      teraz nowe zadanie?któż to wie. Ja napewno nie zagłosuję na swoich z branży!!!

• vitmik TO SIE DOBRALI 29.06.05, 09:19
        swoj swojego w potrzebie nie opusci. a gw zadba by cimoszko te wybory wygral.
        przeciez popiera go 37% spoleczenstwa wg badan gazety. a to jest przeca jedyne
        miarodajne zrodlo informacji w naszym kraju. a kto mysli inaczej to szubrawiec,
        oszolom i zacofasny ciemnogrodzianin. ot co
        • slmako ALE WAS SKECA 29.06.05, 09:26
        • asienka32 Re: TO SIE DOBRALI 29.06.05, 09:38
          vitmik napisał:

> swoj swojego w potrzebie nie opusci. a gw zadba by cimoszko te wybory wygral.
          > przeciez popiera go 37% spoleczenstwa wg badan gazety. a to jest przeca
          jedyne
          > miarodajne zrodlo informacji w naszym kraju. a kto mysli inaczej to
          szubrawiec,
          > oszolom i zacofasny ciemnogrodzianin. ot co

Swiete slowa.
          Brakuje jeszcze rozprawy (tu licze na pana red. Pacewicza, ew. Ewe Milewicz) na
          temat zwyciestwa rozsadku nad oszolomstwem.
        • slmako ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 09:38
          TA ZAWISC CO??? ALE CIMOS WAM ZROBIL NUMER !!! I CHWALA MU ZA TO BO TO
          PORZADNY GOSC W POROWNANIU Z KACZUCHAMI. SZKODA BOROSIA ALE POSMATRYM. nIECH
          ZYJE CIMOS !! NIE JESTEM PRZYJACIELEM SLD ALE TO NAJLEPSZA OPCJA DLA
          POLSKI.ZASTANOWCIE SIE A PRZYZNACIE MI RACJE, GLOSUJE NA NIEGO I OBSTAWIAM U
          BOOKMACHERA.
          • vitmik Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 09:46
            CIEKAWYM CZY JAKBY TEN CIMOSZKO RZADZIL 20 LAT TEMU ALBO NADAL RZADZILA JEGO
            STARA PARTIA MOGLBYS CHODZIC DO BOOKMACHERA? NIE WYDAJE MI SIE.
            LUDZIE, CZY WYSCIE ZAPOPMNIELI JAK KWACHU I JEGO NAJBLIZSZA EKIPA SIEDZIELI W
            MINISTERSTWIE KOMUNIAKCJI I WYDAWALI ZGODE ZEBY MOZNA SOBIE BYLO ZAMONTOWAC
            ANTENE NA ACHU ALBO BALKONIE ZEBY ZOBACZYC CO SIE DZIEJE NA SWIECIE? BA, W
            DODATKU MOGLES JA OGLADAC TYLKO TY I TWOJA RODZINA BO SASIEDZI JUZ NIE. A TERAZ
            WIELKI QRWA DEMOKRATA. CIMOSZKO TO SAMO. MYSLICIE ZE NA STYPENDIA DO USA
            WYSYLANO KOGOS INNEGO NIZ TYLKO JANCZARÓW?
            • slmako Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 09:55
              Masz racje Prezes ale nie zapominaj ze 20 lat temu zylo sie w takim kraju. Sam
              bylem w PZPR no i co z tego. Pewnie tez sam byles a jak nie to ktos z twoich
              najblizszych bo inaczej sie nie dalo. Te sprawy byly dawno i se ne vrati.
              Cimoszek/Borowa to najlepsza opcja z czego mozna wybierac. Nie jestem komuchem
              ale Kaczynscy przerazaja swoja postawa - patrz ostatni wyrok sadu. Kolezka
              Lepper - sorry ale no coments. Powiedzialem
              • vitmik Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 09:58
                ja nie bylem w pzrp,moi starzy tez,moze wlasnie dlatego telefon dostalismy w 93
                roku, kolorowe tv w 90 a pierwszy samochod w 95. z tego tez powodu banany i
                pomarancze widzialem tylko w swieta, na wakacje jezdzilem pod namioty i tylko w
                polsce,o salalmi dowiedzialem sie z ksiazek kucharskich a jedyna rozrywka mojej
                mlodosci byl "blizej świata".
                za to dziekuje komuchom i wszystkim ktorzy im kibicuja
                • tajak Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 10:18
                  vitmik napisał:

> ja nie bylem w pzrp,moi starzy tez,moze wlasnie dlatego telefon dostalismy w 93
                  >
                  > roku, kolorowe tv w 90 a pierwszy samochod w 95. z tego tez powodu banany i
                  > pomarancze widzialem tylko w swieta, na wakacje jezdzilem pod namioty i tylko w
                  >
                  > polsce,o salalmi dowiedzialem sie z ksiazek kucharskich a jedyna rozrywka mojej
                  >
                  > mlodosci byl "blizej świata".
                  > za to dziekuje komuchom i wszystkim ktorzy im kibicuja
                  A ja widzisz odwrotnie jeżdziłem wszedzie po całej Polsce a od 90-tego siedze na d... i za.... ale ani z przodu ani z tyłu.
                  • vitmik Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 10:22
                    widzisz,miales swoje piec minut teraz ja mam swoje, kolko historii a ta twoje
                    na szczescie sie juz nie powtorzy
                    • pandada Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 11:05
                      Skoro twierdzisz, że historia to kółko, musisz uznać, że wszysko się powtórzy.
                • pandada Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 11:04
                  No widzisz. Ja miałem ojca w PZPR (wywalili go za nieuczęszczanie na zebrania), ale kolorowy telewizor mieliśmy w 1988 (używany kilkunastolenie Rubin - na olimpiadę w Seulu zdążyliśmy). Samochodu nigdy nie miałem. Pomarańcze i banany też widziałem tylko od święta (i przez jakiś czas, jak ciotka przywoziła z NRD, gdzie była sprzątaczką).
                  W ogóle była kicha zaopatrzeniowo, tyle że poza sąsiadem babci wywalonym z roboty za przekręty w magazynie, nie znałem żadnego bezrobotnego. A ja dziś nie jeżdżę nawet pod namiot - chociaż to wolę od tunezyjskich plaż itp.

Jakoś nie łączę Cimoszewicza z tamtym czasem. Jego kojarzę z bananami, szynką, UE, NATO, bezrobociem i kupą w mediach - czyli z Polską współczesną.
              • falanga1 KWAŚNIEWSKI W BRUKSELI 29.06.05, 10:31
                Student miał namalować plakat pt. ”Prezydent Kwaśniewski w Brukseli”. Po
                tygodniu przynosi prace do oceny odwija ją a tam nagi facet z nagą babką na
                łóżku. Profesor oniemiały pyta.
                - Kto to ta pani?
                - Prezydentowa Kwaśniewska
                - A ten pan??
                - Marszałek Cimoszewicz
                - A prezydent gdzie??
                - W Brukseli.

• pandada Re: KWAŚNIEWSKI W BRUKSELI 29.06.05, 11:08
                  Czy prawica nie potrafi sobie wyobrazić innej relacji pomiędzy kobietą a mężczyzną niż erotyczna? Pewnie nie. Dlatego chcecie, aby kobiety siedziały w domu. Jeszcze im takie chusty na głowę i zasłony na twarz każcie nosić.

Poza tym - 55-letni polityk to już chyba tylko gadać może.
                  • falanga1 Re: KWAŚNIEWSKI W BRUKSELI 29.06.05, 13:58
                    pandada napisał:

> Czy prawica nie potrafi sobie wyobrazić innej relacji pomiędzy kobietą a
                    mężczy
                    > zną niż erotyczna? Pewnie nie.

Czy lewacy mają coś przeciw erotyce?? A może to płeć nie ta, rozumiem, to
                    Kwaśniewska powinna na tym plakacie być w Brukseli.

Dlatego chcecie, aby kobiety siedziały w domu.
                    Ja tam nie chcę, tylko nie mogę cholery wygonić do roboty.

J
                    > eszcze im takie chusty na głowę i zasłony na twarz każcie nosić.
                    Niektóre jak Środa czy Szyszkowska, to nawet powinny!!
                    >
                    > Poza tym - 55-letni polityk to już chyba tylko gadać może.
                    No myślę, że by się Cimoszka obraził.
                • minimum1 chłopcze,pewnie jesteś z liceum profilowanego... 29.06.05, 11:15
              • inna57 Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 10:34
                mylisz się "czerwony pajączku" dało się inaczej nie trzeba było latać z
                czerwoną książeczką, może było trochę biednie ale za to GODNIE, co prawda za
                niechęć do najwspanialszego ustroju spotykało nas wiele przykrości i utrudnień
                ale wiesz co dziś mogę z czystym sumieniem patrzeć w lustro. nie wiem czy to
                samo możesz zrobić bo co do czerwonej "elity" z cimoszewiczem i kwaśniewskimi
                to ..... niestety może nie jesteś komuchem (przynajmniej tak twierdzisz) ale
                jesteś stuprocentowym homosowietikusem, rasą która musi wymrzeć żeby było lepiej
                • slmako Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 10:43
                  Przezegnaj sie gwiazdeczko i wypedz z siebie tego szatana bo nie wiesz co
                  robisz i co piszesz. A moze twoj ideal prezydenta to Putkowski albo pan
                  Czyrak ?? Gratuluje a ty spruboj byc realistka i wybierz najlepszego z tj
                  grupy. A moze ty masz plan jak wyprowadzic kraj po 6o letniej zapasci w
                  komunie ?? no blysnij chetnie przeczytam.
                  • inna57 Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 11:17
                    slmako napisał:

> Przezegnaj sie gwiazdeczko
                    nie skorzystam jestem agnostykiem i bardzo nie lubię spoufalania się

i wypedz z siebie tego szatana bo nie wiesz co
                    egzorcyzmy to by się wam - skażonym ideową czerwonką

> robisz i co piszesz. A moze twoj ideal prezydenta to Putkowski albo pan
                    > Czyrak ??
                    nie znam, to jacyś twoi guru?

Gratuluje a ty spruboj byc realistka i wybierz najlepszego z tj
                    > grupy.
                    realistką jestem i wybierać potrafię, odróżniam co jest prawdą a co fałszem,
                    nie interesują mnie oszołomskie hasła tylko realny stan naszej gospodarki

A moze ty masz plan jak wyprowadzic kraj po 6o letniej zapasci w
                    > komunie ?? no blysnij chetnie przeczytam.
                    plan? chcesz wiedzieć no to proszę:
                    1. ograniczyć przywileje władzy
                    2. ograniczyć bezkarność urzędników
                    3. zmniejszyć administrację państwową o 75%
                    4. wprowadzić swobodę gospodarczą (na początek wystarczy to co wprowadził
                    Wilczek, w kolejnych etapach doprowadzić do całkowitej swobody)
                    5. podatek dochodowy (PIT i CIT) na poziomie 15% bez żadnych podkreślam żadnych
                    ulg i zwolnień
                    6. likwidacja ZUS w całości - jak rozwiązać problem świadczeniobiorców wiem ale
                    nie będę ci tu tego opisywać bo by ci mogły oporniki w mózgu nie wytrzymać
                    7. całkowita dobrowolność ubezpieczeń społecznych i zdrowotnych (przy
                    zachowaniu tzw. marginesu socjalnego dla tych którzy w żadnej sytuacji nie
                    potrafią sobie poradzić)

wystarczy czy mam pisać dalej?
                • pandada Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 11:18
                  Obrażasz ludzi, a potem z dumą spoglądasz w lustro. Niestetyu twoaja samoocena nie jest dla mnie wiarygodna, abym mógł ocenić twoją postawę. Myślę, że setki ludzi, którzy należeli do PZPR, to ludzie z poczuciem własnej godności.
                  Mój ojciec był milicjantem i należał do PZPR (krótko, bo go wywalili). Zaisał się do partii ze względu na szkołę podchorążych. Po jakimś czasie, dgdy okazało się, że w tej szkole już nie patrzą na partyjność, przestał chodzić na zebrania.
                  PS. Był ideowym socjalistą i ateistą, ale PZPR go nie pociągała, bo było tam wielu farbowanych karierowiczów i kliki (jak później w Solidarności). Pamiętam szefa organizacji partyjnej dużego zakładu pracy, który co niedzielę jechał do kościoła 50 km od domu (inne województwo), jako że był gorliwym katolikiem.
                  Dla mnie tacy ludzi zachowywali się niegodnie, co to na zebraniach wciskali ludziom kity o roli partii - wbrew własnym przekonaniom.
                  • inna57 Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 11:46
                    po pierwsze nikogo nie obrażam, każdy miał wolną wolę i mógł wybrać zapisać się
                    lub nie, to tak jak z chodzeniem do kościoła idziesz lub nie twoja wola. a jak
                    chcesz troszkę prawdy historycznej to pan WC zapisał się do organizacji
                    młodzieżowej (socjalistycznej) w 1968 r (mówi ci coś ta data?), w 1976 (to też
                    ważna data pamiętasz?) wstąpił do pzpr i zapewniam cię nie był gościem na
                    zebrankach tylko aktywistą zasiadającym za prezydialnym stołem.
                    moi dziadkowie byli ideowymi socjalistami ale im 1948 r koledzy komuniści te
                    poglądy skutecznie z głowy wybili, mój ojciec do śmierci nie podszedł na 100 m
                    do budynku obecnego ministerstwa sprawiedliwości (wiesz dlaczego?)
                    jak chcesz to sobie głosuj na wc-ta, ta zaraza z homosowietikusami to jest coś
                    strasznego, ludzie obudźcie się na tym świecie są tacy którzy nie płaszczyli
                    się przed najlepszym z możliwych ustrojem.
                    • pawel8 A ja będę głosować właśnie na Cimoszewicza!!! 29.06.05, 13:41
                      Powiem ci tak. Mam 20 kilka lat. Nie pamiętam żadnego PRL i nic on mnie nie
                      obchodzi, jak również większości moich kolegów. Ciekawi nas tu i teraz.
                      Historię zostawiam historykom i różnym nawiedzonym takim jak ty. Ktoś , kto
                      będzie prezydentem mego kraju powinien godnie ten kraj reprezentować, znać
                      języki obce, znać protokół dyplomatyczny, mieć dobre kontakty zagranicą,
                      zarówno zachodnią jak i wschodnią. Bo właśnie od tego zależy mój Dobrobyt.
                      ABSOLUTNIE nie ciekawi mnie kto był czyim ojcem i co robił. Ja nie chcę się
                      obudzić z ręką w nocniku i dowiedzieć się, że kolejny kraj wprowadził dla
                      Polaków wizy i zakaz pracy. Nie chcę buraków i pieniaczy na prezydenta, lub
                      kogoś takiego kto nie potrafił się dogadać nawet z najbliższymi przyjaciółmi z
                      którymi zakładał partię. Szanuję Religę, ale jako lekarza, natomiast nie widzę
                      jego jako prezydenta.
                      • alfredkujot Re: A ja będę głosować właśnie na Cimoszewicza!!! 29.06.05, 13:59
                        pawel8 napisał:

> Powiem ci tak.

A ja ci odpowiem - Boze skad sie tacy biora ?

Mam 20 kilka lat. Nie pamiętam żadnego PRL i nic on mnie nie
                        > obchodzi, jak również większości moich kolegów.

Jesli nie wiesz skad przyszles nigdy nie dowiesz sie dokad i po co idziesz.
                        Zrozumiesz za kilka lat -sprobuj zapamietac.Rozumiem ze jestes ofiara
                        "ksztalcenia pragmatycznego"

Ciekawi nas tu i teraz.

To bardzo zwierzece , gesi z reguly gegaja tu i teraz nie mysla za zaraz beda
                        zjedzone.

> Historię zostawiam historykom i różnym nawiedzonym takim jak ty.

Jak wyzej .
                        Ktoś , kto
                        > będzie prezydentem mego kraju powinien godnie ten kraj reprezentować, znać
                        > języki obce, znać protokół dyplomatyczny, mieć dobre kontakty zagranicą,
                        > zarówno zachodnią jak i wschodnią.

Wynika z twojego postu ze chodzi tylko o reprezentacje i zeby bylo godnie.
                        Co mialoby to znaczyc bez swiadomosci kim sie jest ,a tego bez historii
                        zalatwic sie nie da. Tylko tobie sie myli rola handlarza uzywanymi samochodami
                        z rola meza stanu. Mnie interesuje czy reprezentowal bedzie interesy mojego
                        kraju a nie waskiej grupy kolesiow.

Bo właśnie od tego zależy mój Dobrobyt.

Twoj dobrobyt chcesz uzaleznic od cimoszewicza ?" Rozumiem ?

> ABSOLUTNIE nie ciekawi mnie kto był czyim ojcem i co robił.

A popatrz na swiecie tak jakos jest ze ludzie lubia wiedziec .Poprostu.

Ja nie chcę się
                        > obudzić z ręką w nocniku i dowiedzieć się, że kolejny kraj wprowadził dla
                        > Polaków wizy i zakaz pracy.

To ty sie jeszcze nie obudziles ? Bo lapsko to ty juz w nocniku masz.
                        Czy wiesz dlaczego Polacy szukaja pracy za granica juz od pokolen masowo ?
                        Co najmniej trzech ? Czy nie pytasz sie dlaczego i kto zrujnowal ten kraj tak
                        bardzo ze Polacy za chlebem masowo sie rozjezdzja ?Ograniczenianie dla Polakow
                        nie sa rezultatem dzialalnosci prawicy , a masowego szturmu polskich
                        bezrobotnych poszukujacych przcy za granica .czy nie zapytaloes sie dlaczego
                        nie masz zatrudnienia we wlasnym kraju ?

Nie chcę buraków i pieniaczy na prezydenta, lub
                        > kogoś takiego kto nie potrafił się dogadać nawet z najbliższymi przyjaciółmi
                        z
                        > którymi zakładał partię.

Buraka to masz prezydenta , i kandydata tez - cimoszewicza ci za to sie
                        swietnie dogaduja .....

Konflikt nie jest niczym zlym - ale zeby to zrozumiec musisz tez jeszcze toche
                        urosnac.

Szanuję Religę, ale jako lekarza, natomiast nie widzę
                        > jego jako prezydenta.

Bo to jest kandydat "zapasowy" z tej samej stajni co cimoszewicz.
                      • j_michalczewska Re: A ja będę głosować właśnie na Cimoszewicza!!! 29.06.05, 14:09
                        Masz rację, przecież teraz w Polsce jest super. Wszystkim nam żyje się jak w
                        niebie, a z tym bezrobociem to też pewnie naciągana sprawa. A to że w Polsce
                        zarabia się czterokrotnie mniej niż w innych krajach UE, to czy to istotne?
                        Gratuluje Ci wyboru. Ci co teraz obrabiaję Polskę i kręcą ciemnie interesy
                        dzięki takim jak ty będą mogli robić to nadal. A co do Religi to zgadzam się z
                        Tobą, bo co on do tej pory zrobił w polityce. Lepiej mieć znakomitego lekarza
                        niż to zepsuć będąc prezydentem, który nic nie zrobi, bo dopiero będzie się
                        uczył. W tym wypadku chodzi chyba tylko o kasę. Jak do tej pory nie słyszałam
                        żeby wcześniej udzielał się politycznie. Może zamało się interesuje. Ale na
                        pewno nie jest to dobry kandydat, Cimoszewicz tymbardziej
                        Nie patrz na jego prezencję ale na to poco on kandyduje? Żeby wciągnąć swoich
                        kolegów, którzy mają tak małe poparcie, że w sejmie się już nie znajdą.
                      • inna57 Re: A ja będę głosować właśnie na Cimoszewicza!!! 29.06.05, 14:48
                        wiesz co współczuję ci, dowiedz się że naród który wyrzeka się własnej historii
                        szybko traci nie tylko własną tożsamość ale i suwerenność, żal mi ciebie, ech
                        zresztą aż szkoda słów, dno
                        • mexicos Re: A ja będę głosować właśnie na Cimoszewicza!!! 29.06.05, 15:39
                          Problem nie polega w tym,że Polacy nie znają swojej historii, a w tym,że
                          urządzają seanse sado-masochistyczne nad swoją historią.Nie widzą przyszłości
                          bo się ciągle paplają w błocie. Narodowy sport dużej części społeczeństwa to
                          wyciąganie brudów i obrzucanie się nimi.I to bez znaczenia czy mają rację czy
                          też nie.Komuny nie ma już 16 LAT!!! A tacy jak ty ciągle się masturbują słowami
                          PZPR, komuna, socjalizm. Zrozum że to wreszcie: mocny i bogaty jest ten kraj
                          gdzie się myśli o przyszłości swojej i swoich dzieci i się ciężko na to
                          pracuje, a nie grzebie w wychodku, a jak się komuś poszczęści wyleźć z tego
                          bagna to go na siłę trzeba zanurzyć po czubek w gó..e. Hasła wyborcze
                          większości kandydatów to odzwierciadlają.Od czarnej teczki Tyminskiego, do
                          rozliczenia Kaczora, o Leperze to nie wspomnę.Chociaż śmieszne jest to ,że
                          najgłośniej wyją ci co mają wyroki i sprawy w sądzie.Nijaki Giertych to chce
                          rządzić jak jego idol Putin czyli wszystkich za mordę i do więzienia...
                          • inna57 Re: A ja będę głosować właśnie na Cimoszewicza!!! 29.06.05, 16:33
                            szkoda że nie odróżniasz taniej pokazowej martyrologii od historii, nic nie
                            pisałam o trybie i sposobie rozliczeń ze starym systemem, to temat na oddzielną
                            dyskusję ale raczej nie z tobą, bo niwiele wiesz, a jeszcze mniej jesteś w
                            stanie zrozumieć, poszukaj wsród kandydatów tego który mówi o cywilizowanym
                            sposobie rozliczenia się z przeszłością i zapewniam cię że miejest to wc-et z
                            lususową babcią klozetową przy kasie
              • kool Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 15:22
                legitymacja=legitymizacja (systemu rzecz jasna) ;) ..taki byl twoj wybor i
                roznie mozesz to sobie dzis tlumaczyc..tak jak roznie moga o tym myslec inni.
                wsrod moich najblizszych nie bylo nikogo takiego i jakos sie dalo. ale to
                rodzina z tzw. tradycjami
          • lej_czerwonego Cimoszewicz to byl bardzo slaby premier 29.06.05, 09:54
            Zostawil kraj z kompletnie rozwalonym systemem ubezpieczen spolecznych i na
            dzien dobry dal w spadku Buzkowi 15 mld PLN dlugow w sluzbie zdrowia. W jego
            rzadzie masa osob to byly kompletne pomylki personalne (Miller, Wiatr, Buchacz).

Sorry, ten nieudacznik powinien zapomniec o rzadzeniu.
            • lej_czerwonego No i jeszcze powodz 29.06.05, 09:57
              Akurat jestem z Wroclawia i widzialem doskonale te partanine.
            • pandada Re: Cimoszewicz to byl bardzo slaby premier 29.06.05, 11:20
              Zapisz jaki wzrost gospodarczy i dziurę w budżecie zostawił Cimoszewicz, a co zrobili z tym ludzie z rządu Buzka?
              Powódź twoim zdaniem była winą SLD?
              • lej_czerwonego Komuszku 29.06.05, 11:44
                Bardzo, ale to bardzo zle sie stalo, ze oni w 1997 przegrali wybory. Gdyby
                wtedy jeszcze porzadzili to mielibysmy juz ich z glowy - skompromitowaliby sie
                duzo bardziej od slabego AWSu, poniewaz swoim zwyklym zwyczajem nic by nie
                zrobili. AWS zrobil reforme systemu ubezpieczen spolecznych (na bazie rzeczy,
                ktore przygotowalo SLD), Buzek wyczyscil dlugi w sluzbie zdrowia a czesc kas
                chorych zaczela funkcjonowac calkiem dobrze (w porownaniu z kompletna
                degrengolada za Cimoszki). Gdyby nie te dwa posunieniecia to bysmy juz dawno
                lezeli: emeryci nie dostawaliby pieniedzy a leczyc to bys sie musial sam za
                wlasna kase.

A na wskaznik wzrostu gospodarczego jako wyznacznik to tylko glupcy patrza.
                • lej_czerwonego Ale sytuacja juz wrocila do normy 29.06.05, 11:51
                  Bo mimo dotacji na poziomie 30 mld PLN do FUS z budzetu, mimo 30-kilku mld
                  skladek sciaganych przez ZUS, w ZUSie zabraklo 5 mld PLN na wyplate emerytur !!!
                  Poniewaz macherzy typu Belka i inni nie mogli wiecej dac dotacji (bo to
                  zwiekszy deficyt budzetowy, ktory przeciez prawie wyeliminowali :))) to kazali
                  ZUS pozyczyc te kase od bankow komercyjnych.

A rozwalka w sluzbie zdrowia obecnie jest KOMPLETNA!!!

Tak komuchy rzadza.
          • alfredkujot Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 09:57
            slmako napisał:

> TA ZAWISC CO???

Zawisc ? Juz nawet nie zdziwienie przyzwyczailem sie - zyje na tym swiecie pare
            lat i to i owo juz w wykonaniu"lewicy" mialem okazje widziec.
            Gdybys mial swiadomosc historyczna miejsca z ktorego pochodzisz to tez
            widzialbys ze to stary numer. Gomulka odcinal sie od bledow i wypaczen
            poprzednika, potem gierek odcinal sie od bledow i wypaczen gomolki,
            a teraz powtorka z rozrywki cimoszewicz" odcina" sie od bledow sld .....

ALE CIMOS WAM ZROBIL NUMER !!!

Jaki tam numer , gdyby ich dzialalnosc nie byla tragiczna dla kraju moznaby
            pekac ze smiechu.

I CHWALA MU ZA TO BO TO
            > PORZADNY GOSC W POROWNANIU Z KACZUCHAMI.

No chwala mu , i tobie chwala , i jaruzelskiemu chwala, kiszczakowi chwala
            taaak chwala.....A TAKIEGO WALA.
            Kaczuchy tego kraju nie zlupily sa ostatnia nadzieja , ostatnia formacja
            ktora to bydlo chociaz ograniczy.

SZKODA BOROSIA ALE POSMATRYM. nIECH

Nie martw sie za jednym z klasykow sceny politycznej powiem"ku.. ku..e laba
            nie urwie" moze byc tez swinia swini dupe slini"tez klasyka.

> ZYJE CIMOS !! NIE JESTEM PRZYJACIELEM SLD ALE TO NAJLEPSZA OPCJA DLA
            > POLSKI.ZASTANOWCIE SIE A PRZYZNACIE MI RACJE, GLOSUJE NA NIEGO I OBSTAWIAM U
            > BOOKMACHERA.

Taaak niech zyje cimos, najlepsza opcja dla kolesiow.
            • pandada Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 11:27
              Gomułka odcinał się od błędów i wypaczeń stalinowców wokół Bieruta.
              Gomułka zapoczątkował "polską drogę do socjalizmu" i zmniejszył zależność PRL od ZSRR. Wypuścił z więzień księży, uznał że AK nie była organizacją wywrotową, lecz polaką partyzantką. Jednak pod koniec rządów dał się uwieść miłośnikowi endecji Moczarowi i zaczął się znowu terror (Żydzi, inteligencja itp).

Potem Gierek - zaczął otwierać się na Zachód i za priorytet obrał inwestycje gospodarcze - niestety w większości spóźnione, bo świat już zmieniał strukturę produkcji.
              • rnrr Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 11:40
                Coż za genialny mowa obrończa. Prowadzisz jakieś szkolenia. Moze byś sobie dał
                spokój z tym rzecznikowaniem prasowym???? Jestes prawdziwym prefektem doktryny
                kongregacji i wiary. Co lepsze temu co śmie Twoją wiare skrytykować, zarzucasz
                agitacje na forum. Poczytaj swoje posty.
                • kropekuk Przytoczyl tylko FAKTY. Fakty was bola? 29.06.05, 13:28
                  Nowa historie Europy pod wodza Kaczek Kwaczek zamierzacie pisac?
              • inna57 Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 11:56
                tatuś milicjant, a mamusia co? propaganda z domu?
                lecz się człowieku (to na szczęście jest uleczalne), zapisz się do jakiejś
                grupy anonimowuch piewców prl-u
            • kropekuk O, SWIETY NAIWNY OD KACZOROW .... 29.06.05, 13:26
              Kradli od Telegrafu, poprzez Solo (w aferze Orlenu), Fundacje Prasowa
              Solidarnosc, Bagsika etc.etc. - cala ich "kariera" na prywacie stoi i
              dokarmianiu przez nich ich miernych ale wiernych (jak Zielinski - aktualnie
              siedzi). Poczekaj z pare miesiecy, a bedziesz wiedzial, co to po kaczemu
              znaczy "Prawo i Sprawiedliwosc". Buhahahahaha!!!
          • aners Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 10:20
            nic mnie nie skręca!!! ten cwaniak i tak nie wygra, a obłuda i fałsz widać już
            na samym początku kampani której, gdyby jej główny bohater był konsekwentny w
            ogóle by nie było. Ale p.Cimoszewicz i zgraja zamknięta w jego komitecie
            wyborczym, kierownaym przez deklarującą się jako nie pałającą chęcią whcodzenia
            w polityczne układy panią JK, rzeczywiście mnie złości bo po przez chwilę
            wierzyłam w jego uczciwość
            • pandada Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 11:30
              Skoro wziął niepolityka to źle, bo go wikła. Jakby wziął polityka - źle bo jest niesuwerenny.
              Nie głosujecie na niego więc dajcie sobie spokój i zajmijcie się sztabanmi waszych kandydatów. Chyba, że w ramach pracy w sztabie prowadzicie czarny pijar Cimoszce na gazeta.pl.
              • rnrr Re: ALE WAS SKRECA SKURCZYBYCZKI 29.06.05, 11:36
                Oswiadczył spec od PR i dalej robi swoje.
      • loppe Re: Ad 29.06.05, 09:30
        Ad. Zastanawia mnie jednak
        osoba Kwaśniewskiej. W jakim celu ona się tam znalazła?

Moje przypuszczenie: Cimoszewicz nakłaniany przez Prezydenta do kandydowania
        postawił warunki, by zwiekszyć pewnosc wygranej uzyskal wsparcie p.
        Kwasniewskiej, która - pamiętajmy - była na szczycie sondaży zanim zrezygnowała
        i jej obecnośc u boku kandydata ma w zamyśle gwarantować ładnych kilka procent
        głosów - może akurat tyle ile zabrakłoby do zwycięstwa
        • pandada Re: Ad 29.06.05, 11:36
          To wydaje się oczywiste. Poza tym Kwaśniewska jest katoliczką, co ma pokazać, że ateista Cimoszewicz nie jest wrogiem religii i jej wyznawców.
          Kwaśniewska zdobędzie głosy szczególnie starszych kobiet.

Myślę, że pomysł jest świetny.
          Do tego Kutz (m.in. reżycer filmów "Zawrócony", "Śmierć, jak kromka chleba") z Solidarności, co też pokazuje, ze Cimoszewicz nie jest wrogi wobec ludzi, którzy zwalczali PZPR. Krok podobny do decyzji Kwaśniewskiego, gdy skumał się z Labudą.
      • alfredkujot Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 09:40
        czerwony_zlodziej napisała:

>
        >
        >
        > Misterny plan wzięty zywcem z kampanii prezydenckiej we Francji narazie
        > skutkuje. Nie było żadnego "namyślania się" a jedynie gra na uczuciach
        Polaków.

No ale jak wytlumaczysz Polakom ze zyje "lewica" na koszt Polakow i wtedy
        kiedy
        przecietny Polak tyra za grosze to bagno siedzi i knuje jak zrobic Polakow
        w konia.

>
        > Trzeba przyznać, że komuniści opanowali to perfekcyjnie.

No lata oglupiania Polakow oplacaly sie to w koncu 50 lat bylismy izolowani
        od zach przez formacje ktora jako pierwsza na zach sie wyrywala.
        "lewica" - czy ktokolwiek widzi zwiazek przyczynowo-skutkowy miedzy
        nazwa tej formacji a jej dzialalnoscia ?

Zastanawia mnie jednak
        >
        > osoba Kwaśniewskiej. W jakim celu ona się tam znalazła?pozostaje mieć jedynie
        > nadzieję, że nie po to, aby ściągnąć na kampanię prezydencką Cimoszewicza
        > darczyńców swojej fundacji powiązanych z mafią paliwową? Być może postawiła
        im
        > teraz nowe zadanie?któż to wie. Ja napewno nie zagłosuję na swoich z branży!!!
        >
        Kwasniewska jest wyjatkowo wyrafinowana w najgorszym znaczeniu tego slowa
        .......
        Zauwaz szczegolny rodzaj taktyki . Oto oni sie zbrzydzili sami soba -polityka
        i dlatego biora sie za polityke.
        Kwasniewska ta prosta wiejska dziewczyna ktorej sie we lbie przewrocilo
        poprostu ma problem z wyprowadzeniem sie z palacu.Ich sie juz przy pomocy
        mechanizmow demokratycznych od zloba nie odciagnie.....
        • rad.ca Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 09:43
          > Kwasniewska jest wyjatkowo wyrafinowana w najgorszym znaczeniu tego slowa
          I nie dziwota, w koncu to Kiszczakowna. Miala doskonaly przyklad w rodzinie.
    • loppe Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 09:26
      to juz bym wolał żeby sam startował, bez komitetu he he
    • yahoo11 Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 09:33
      z punktu widzenia marketingu politycznego wielkim bledem jest postawienie p.
      Kwasniewskiej na czele sztabu wyborczego, w tej chwili osoba umoczona w afery
      moze jedynie zaszkodzic Cimoszewiczowi- to po pierwsze

po drugie jakie komepetencje z zakresu owego mark. politycznego ma Kwasniewska?
      ZADNE. zamiast sie uczyc od lepszych (np. USA) polscy politycy uprawiaja
      polytyke na poziomie wczesnoprzedszkolnym...
      • pandada Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 11:43
        W USA jest większy procent kretynów. U nas marketing polityczny ma ograniczone działanie, bo ludzie potrafią myśleć samodzielnie. Ameryka może jest lepsza od Polski ekonomicznie i wojskowo, ale ciemnota jest tam większa. Polaków komedyjne kampanie amerykańskie po prostu śmieszą. Ale oni poza specyfiką narodu mają też specyfikę systemu partyjnego, co przypomina walkę Pepsi z Coca-Colą.

W jakie afery umoczona jest Kwaśniewska? Do tego dodam, że jej mąż cieszy się po Relidze najwyższym zaufaniem spośród polityków.

• johnny_p Lato na prezydenta! 29.06.05, 09:34
      Moje typy (na minus):

Izabela Jaruga-Nowacka
      Adam Gierek
      Longin Pastusiak
      Mieczysław Rakowski
      Olga Lipińska

No i Kwasniewska, co sugeruje, ze chodzi o Kwas(3), a nie o cos nowego.
      W komitecie cala banda ludzi ze starego portfela.

Najpierw myslalem, ze szkoda, bo sam Cimoszewicz wygladal przyzwoicie, ale teraz
      sobie strzelil samoboja. Ma racje Kaczynski, ze daje to jednoznaczny profil
      przeciwnika i ulatwia decyzje.

A wiec ABC - Anybody But Cimoszewicz!
      Tzn. nie do konca - na pewno nie Lepper, na pewno nie Giertych, na pewno nie
      Tyminski...
      • ayran Re: Lato na prezydenta! 29.06.05, 09:41
        Swoja drogą, to bardzo ciekawe jak szybko zdążył powstać komitet - kilkanaście
        (czy nawet kilka) godzin po tym jak WC przyjął na siebie odpowiedzialne zadanie
        przeciwstawienia się rozszalałej prawicy, skłąd komitetu jest już znany.
        • pandada Re: Lato na prezydenta! 29.06.05, 11:47
          Komitet jeszcze nie zaczął działać, a jego skład nie jest do końca znany.
          Wielu z nich to ludzie, którzy od tygodni przyznawali, że namawiają Cimoszewicza do startu.
          • wicurpix Re: Lato na prezydenta! 29.06.05, 12:23
            Skład komitetu od dłuższego czasu jest ustalony. Celowo dobrano osoby urodzone w 1930-40. Sa one reprezentatami pokolenia, ktore nie raz było mamione obietnicami lepszego jutra. To emeryci, renciści, szarzy członkowie byłej PZPR, nazywani także sld-owskim "żelaznym" elektoratem. To na nich skierowana jest kampania wyborcza Cimoszewicza tylko, że tym razem nikt im juz nie uwierzy. Kwaśniewska swoim opanowaniem przed Komisja Orlenowską zaimponowała wielu obywatelom ale nie trzeba być szczególnie dociekliwym aby zauwazyc związek jej ostatniego wystepu z rozpoczynająca sie kampania wyborczą. Wspaniały scenariusz, ciekawe ilu specjalistów glowiło się nad nim. Niestety a może na szczęście nad ta misternie obmyslana intryga unosi się czerwona, śmierdząca od afer i przekretow mgla a naród nie chce juz błądzić we mgle.
      • butterfly2 Re: Lato na prezydenta! 29.06.05, 11:27
        No i zapomniałeś jeszcze o Marku Siwcu!

Tzn. nie do konca - na pewno nie Lepper, na pewno nie Giertych, na pewno nie
        Tyminski... A więc Tusk!
    • rsrh "Królewicz" i "Dobra Wr óżka"- 29.06.05, 09:39

Cóz bardziej może się podobać jak kandydat który wyraża zbieżne z naszymi
      negatywne poglądy na sejm i rząd, twierdzi że już ma dosyć obyczajów naszych
      "polityków" i chce odejść.Ale nie może bo miliony rodaków chce go widzieć w
      pałacu prezydenckim - wiec nie chce ale musi ( skąd to znamy ?).
      A ileż uroku jego osobie doda szefowa komitetu w osobie pani Jolanty K.która
      będzie strzegła jak oka w głowie personaliów darczyńców na tą kampanie ( raczej
      "kompanię")!

Przyznacie że plan jak znowu zrobić wyborców " w konia" jest znakomity.Pozwoli
      on w formie "przetrwalnikowej" dać jeszcze SLD nadzieje na przyszłość i wpływać
      na terażniejszosc (Cimoszewicz nie odszedł z SLD - mimo demonstrowanego
      obrzydzenia ta formacją).
      • psotnyslon Dobra Pani pomorze Cimoszce za pieniądze Kolczyka 29.06.05, 09:54
        Kolczyka - Filantropa.
      • pandada Re: "Królewicz" i "Dobra Wr óżka"- 29.06.05, 11:49
        Wpłaty na kampanię wyborczą są do wglądu PKW.
    • asienka32 No i ciekawie na tym tle wyglada... 29.06.05, 09:43
      ... konsekwentnie przemilczana sprawa pisma Cimoszewicza jako marszalka sejmu
      do Fundacji Kwasniewskiej w sprawie niegodziwosci jakich dopuszcza sie komisja
      sejmowa rzadajac od szlechetnej Fundacji jakichkolwiek dokumentow.
      Pisma wyslanego na 3 dni przez przesluchaniem pani prezydentowej, ktorego
      kancelaria pana marszalka ... przez niedopatrzenie... zapomniala przeslac
      komisji.
      • pandada Re: No i ciekawie na tym tle wyglada... 29.06.05, 11:54
        Oj jakie to ciekawe. Jakie ciekawe.
        A co to pismo zmieniło? Zdaje się, ze nic. Prokuratura jest zobowiązana do przekazania dokumentów z fundacji do komisji śledczej. I na tym koniec.

Co ma lista darczyńców do jakiejkolwiek afery? Do Caritasu może wpłacić morderca - i to anonimowo. Na tacę może dać gwałciciel. Aukcję dobroczynny może wygrać mafioso. To zadanie prokuratury, sądów i służb specjalnych, aby tacy ludzie nie mieli z czego obdarowaywać i nie chodzili swobodnie po ulicy.
    • asienka32 W drugiej turze wyborów bedziemy mieli 29.06.05, 09:45
      WC - Kaczke
    • aga1972 Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 09:45
      Kogo byśmy nie wybrali-nam i tak nie będzie lepiej, więc nie wiem po co kruszyć
      kopie...
    • pamin1 W ten sposob pryslo jak banka mydlana klamstwo 29.06.05, 09:48
      towarzysza Cimoszewicza o nie babraniu sie w szambie PZPR-owskim, o
      niewspolpracowaniu z aferzystami. Wizja "czystego" Cimoszewicza nie trwala
      nawet dwudziestu czterech godzin. Towarzysz Cimoszewicz pokazal niniejzym, ze
      niczym nie rozni sie od wiekszosci swoich zlodziejskich i skorumpowanych
      kolesi. I bardzo dobrze!!!
      • pandada Re: W ten sposob pryslo jak banka mydlana klamstw 29.06.05, 11:58
        A ilu tu jest ludzi z PZPR, kłamco?

Weź się za swojego złodziejskiego Kaczora, skazanego za pomówienie, co innych złodziei z pierdla chce wyciągać. Niech ujawni listę sponsorów Porozumienia Centrum (Gąsiorowski i Bagsik, Edward Mazur). Jawności sie domaga, to niech zacznie od siebie.
        • pamin1 Re: W ten sposob pryslo jak banka mydlana klamstw 29.06.05, 12:03
          pandada napisał:

> A ilu tu jest ludzi z PZPR, kłamco?
          >
          > Weź się za swojego złodziejskiego Kaczora, skazanego za pomówienie, co innych
          z
          > łodziei z pierdla chce wyciągać. Niech ujawni listę sponsorów Porozumienia
          Cent
          > rum (Gąsiorowski i Bagsik, Edward Mazur). Jawności sie domaga, to niech
          zacznie
          > od siebie.

Posluchj komunistyczny smieciu- Nie obrazaj ludzi, ktorych nie znasz. To, ze
          masz tatusia milicjanta nie upowaznia cie do niczego. A juz na pewno mie do
          chamskiego zachowania. Pewnie przyzwyczajenie rodzinne, co?
    • prawopl Re: Kwaśniewska 29.06.05, 09:50
      www.upadloscian.org.pl
    • psotnyslon Kulczyk sypnął trochę kasy i poszły konie po beton 29.06.05, 09:52
      oj będzie Cimoszka Preziem, będzie.
      Ale na Białorusi, skąd jego ród.
      A tatuś NKWD-zista jak się ucieszy. Oj bardzo.
    • druid69 Znowu Komuchy! Czerwona zaraza chce 29.06.05, 09:54
      utrwalic swoje posiadanie. No i dopilnowac, aby nikt sie do d... nie dobral
      kwasiorowi za te lata "prezydenckie". Mam nadzieje, ze czerowna cholote w koncu
      oderwie sie od wladzy. Cimoszcze i Kwasowa... gosc o aparycji malomiasteczkowego
      fryzjera z tym koltunem. Po moim trupie!
      • pandada Re: Znowu Komuchy! Czerwona zaraza chce 29.06.05, 11:58
        Popełnisz harakiri?
    • signal Czerwoni nie chcą oddać władzy i przywilejów 29.06.05, 09:54
      Czyżby bali się rozliczenia ?
      • druid69 Oczywiscie! Chca status quo zachowac, inaczej moze 29.06.05, 09:56
        sie im ktos do tylkow dobrac!
    • mikron Obecnosc Jarugi-Nowackiej 29.06.05, 09:56
      bardzo mnie uspokoila, choc oczywiscie obecnosc Magdaleny Srody stanowilaby
      znacznie lepsza gwarancje fiaska tego przedsiewziecia.

--mikron
    • panatha Drużyna Cimoszewicza: Gierek Rakowski Jaruga - 29.06.05, 09:57
      Nowacka do tego Pastusiak Majchrowski i komunista Toeplitz
      no to jak na osobe uwazajaca sie za "socjalliberała" towarzystwo wysmienite
      sam partyjny beton - panie Cimoszewicz i Pan odcinajacy sie od przekretów SLD ma
      miec taki sztab wyborczy i na kogo głosy Pan liczy z takim sztabem - chyba na
      ten 4% elektorat SLD , no to szczere gratulacje
      • pandada Re: Drużyna Cimoszewicza: Gierek Rakowski Jaruga 29.06.05, 12:00
        A ty na kogo głosujesz? Nie bój się Cimoszewicz cię nie uwięzi za poglądy, bo jest tplerancyjny, a poza tym nie będzie chciał stawać się dyktatorem.
        • rnrr Re: Nożyce sie odzywają 29.06.05, 12:09
          COż za godny podziwu upór w zaatakowaniu każdego kto smie nawet pisnąć na
          lewice. Naprawdę podziwiam. Swoja drogą to te posty stanowi drogowskaz na posty
          interesujace bo skoro nożyce sie odzywają to ktoś w stół uderzył
          • kropekuk Jestes glupolem, misiu. Cimoszko ma ogromne 29.06.05, 13:23
            szanse - sprawdz jak wygladaja jego sondaze robione w Polsce przez Zachod (nb.
            Pentor jest czlonkiem pewnej badawczej sieci - to moga byc "cytaty"). Inna
            rzecz, ze ja na jego miejscu bym sie pod pewne osoby otwarcie nie podwiazywal.
            Ale...one niestety trzymaja kase ;)
            • biedronka24 tak samo jak szanse nadetego Lisa ;) 29.06.05, 13:35

• panatha Re: Drużyna Cimoszewicza: Gierek Rakowski Jaruga 29.06.05, 15:33
          pandada napisał:

> A ty na kogo głosujesz? Nie bój się Cimoszewicz cię nie uwięzi za poglądy, bo j
          > est tplerancyjny, a poza tym nie będzie chciał stawać się dyktatorem.

ZADAJESZ TE PYTANIE PORAZ N-TY, nie boje sie ze mnie uwiezi na poglady tylko nie
          podoba mi sie ze w jego sztabie znalacł sie partyjny beton i swiatopogladowy
          plankton, skoro obstawia sie A. Gierkiem ktorego ojciec doprowadził do
          kilkudziesiecio miliardowego długu zagranicznego to o czyms to swiadczy
    • keram1 Co MAMY iść SIEDZIEĆ 29.06.05, 10:02
      Jeszcze nie wszystko ukryliśmy z naszych afer. Terminy przedawnień w sądach
      nie mineły. A prawica chce sprawiedliwości. GTW
      • alfredkujot Re: Co MAMY iść SIEDZIEĆ 29.06.05, 10:44
        keram1 napisał:

> Jeszcze nie wszystko ukryliśmy z naszych afer. Terminy przedawnień w sądach
        > nie mineły. A prawica chce sprawiedliwości. GTW

Popatrzcie na to zagranie z Kaczynskim - kryminalisci i zlodzieje tzw kolesie
        probuja kryminalizowac Kaczynskiego z powodu nazwania wachowskiego kryminalista.
        Tymczasem okazuje sie ze wachowski faktycznie jest wmieszany w handel
        narkotykami.Sad z korzeniami w PRL, taki opieszaly i niewydolny w stosunku do
        kolesiow tak energicznie skazal wlasnie teraz Kaczynskiego.
        Tylko slepiec nie moze nie zauwazyc proby deprecjonowania i wyeliminowania
        Kaczynskiego. Nie jest taki "sliczny" jak oles i jolcia nieprawdaz ....

Cynizm, podlosc ,tych chien tzw "lewicy" wyzwala moja agresje.
        Jedyne skojarzenia ktore mozna miec w zwiazku z formacja cimoszewicza
        to nie lewica a lewizna w najpodlejszym gatunku.
        Mlodziezy chce przypomniec ze wcale nie tak dawno tez jedyna sluszna partia
        wtedy PZPR dzisiaj SLD z opozycji robila kryminalistow- podkladala tzw swinie.
        Opozycja skazywano za "huliganstwo" i zamykano w wiezieniach - sposobu
        dzialania takze nie zmienili. Dzieci! rozmawiac z rodzicami
        pytac trzeba jak to bylo, bo bedziecie nastepnymi ktorzy zostana obdarci ze
        skory godnosci ,upokorzeni , przegrani ...
      • pandada Re: Co MAMY iść SIEDZIEĆ 29.06.05, 12:01
        A co mają wspólnego sądy z prezydentem? Ministerstwo sprawiedliwości, policja i wywiad będą pod konrtolą prawicowego rządu.
    • aniutkabj Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 10:09
      Prawda jest taka,że WC te wybory wygra, czy nam się to podoba, czy nie.Może
      nawet gra się będzie toczyć do końca i to o dwa, czy 3 procent, ale raczej
      cudów nie ma.Z Kwaśniewską czy bez niej.
    • heureka7 Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 10:27
      Kwasniewska "szlachetna, mądra i dzielna kobieta" buhahahahahah
      a Cimoszewicz to obrzydliwy klamczuch i hipokryta

"Apele o start Cimoszewicza, wystosowywane przez ruchy lewicowe są nie tylko
      wyrazem kapitulanctwa, stanowią wręcz zaprzeczenie głoszonych przez nie
      programów. Są na przykład policzkiem wymierzonym w cały ruch antywojenny.
      Cimoszewicz jako Minister Spraw Zagranicznych popierał agresywną militarystyczną
      politykę, wpisującą się w logikę “wojny z terroryzmem”. Zadecydował o udziale
      polskich wojsk w kolonialnych awanturach w Afganistanie i Iraku, na niego więc
      spada wina za śmierć zarówno żołnierzy, jak i cywilów w tych krajach (...)

(...) Jest to też policzek dla świata pracy, bowiem rządy z którymi jest
      utożsamiany Cimoszewicz oznaczały wprowadzanie neoliberalnych zasad
      ekonomicznych, cięcia socjalne i pacyfikowanie protestów przez policję"
      • vitmik Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 10:30
        co to za lewackie bzdury?
        che guevara i fidel walczyli oczywiscie galazkami oliwnymi?
        pierd...ni lewaccy hipokryci
        • heureka7 Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 10:33
          vitmik napisał:

> co to za lewackie bzdury?
          > che guevara i fidel walczyli oczywiscie galazkami oliwnymi?
          > pierd...ni lewaccy hipokryci

Jesli dla Ciebie Fidel to lewicowiec - to gratuluje bystrosci umyslu! ;) Poza
          tym lewica to niekoniecznie tradycje rewolucyjne w stylu Che Guevary. Mnie np.
          jest duzo blizej do Abramowskiego
          • vitmik Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 10:37
            a fidel to kto jak nie lewicowiec?
            socjalizm albo smierc!!!!!!!!!!!!!!!!!
            kim on jest? sw franciszkiem w mundurze?
            • heureka7 Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 10:44
              vitmik napisał:

> a fidel to kto jak nie lewicowiec?
              > socjalizm albo smierc!!!!!!!!!!!!!!!!!
              > kim on jest? sw franciszkiem w mundurze?

Castro, nawet za czasow "przyjazni" z Che byl raczej nacjonalista i zwolennikiem
              swoistej odmiany kapitalizmu, ktora mozna nazwac "kapitalizmem panstwowym"
              (podobne systemy dzialaly w ZSRR, Chinach itd.).
              Jego panstwo (tak, jak i panstwo np. Stalina) z idealami socjalizmu niewiele ma
              przeciez wspolnego!
              To tylko manipulacja pojeciami, sluzaca beneficjentom "jedynie slusznego"
              systemu neoliberalnego
              • vitmik Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 10:51
                ale ci sie w glowie namieszalo,nie spadl ci rano sufit na glowe przypadkiem?
                • heureka7 Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 10:54
                  vitmik napisał:

> ale ci sie w glowie namieszalo,nie spadl ci rano sufit na glowe przypadkiem?

nie ma to jak chamskie zbywanie argumentow, ktorych nie da sie odeprzec w
                  racjonalny sposob :P
                  gratulacje! :/
            • pandada Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 12:04
              Socjalizm dla Castro tak samo był pojęciem mętnym i pojemnym, jak dla Kaczyńskich prawo i sprawiedliwość. I tak jak Castro uważał "socjalizm to ja", tak i Kaczory sądżą, że "prawo i sprawiedliwość to my".
            • tomek6665 Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 13:40
              No to mamy problem .
              Kaczory już widziały się w Pałacu , a tu może być kicha .
              Według mnie - Cimoszewicz wygrywa w I turze .
      • pandada Re: Kwaśniewska z Cimoszewiczem 29.06.05, 12:29
        Ja też jestem nie do końca zgodny z Cimoszewiczem, bo jestem dużo bardziej na lewo. Ale tu nie ma wyboru Cimoszewicz czy Ikonowicz, lecz Cimoszewicz czy Kaczyński. Czyja to wina, że radykalna lewica nie ma żadnej postaci, która mogłaby z sukcesem kandydować w tych wyborach?
        Media przesunęły centrum do PO, a już i PD niektórzy nazywają lewicą.

Ale jak ma być w kraju, gdzie największymi postaciami są uznawani konserwatysta Wojtyła i dyktator Piłsudski.

PS. Abramowski to tylko ciekawostka z tą jego utopią.
    • krzyszh To było do przewidzenia 29.06.05, 10:33
      Jednym słowem -"Józek nie sprawdziłeś się jako minister w rządzie? to u
      prezydenta nie będziesz musiał a pieniądze większe, odpowiedzialność żadna -
      krótko 5 lat wakacji i jeszcze można zarobić" Gdzież by Ci wszyscy "fachowcy"
      po WUML-u znaleźli lepszą przystań?.
    • jm19 Laalka Barbie z egzorcystą "Kaszpirowskim"!!! 29.06.05, 10:34
      1.
      Księżniczka wygląda, jak taka dobrotliwa arystokratka z przeceny (przyszła,
      niedoszła Lady D.).
      NAJBARDZIEJ IRYTUJE MNIE TO "ROBIENIE SIĘ" NA FILANTOPKĘ I OBROŃCZYNIĘ
      UCIŚNIONYCH I POKRZYWDZONYCH PRZEZ LOS,
      GDY JEDNOCZEŚNIE OFICEROWIE BOR JEŻDŻĄ MERCEDESEM PREZYDENCKIM, NA KOSZT
      PODATNIKA NA SPACERY Z ... PSAMI PARY PREZYDENCKIEJ!!! ~
      Jest to żałosne upajanie się władzą i luksusem!!! (NIE POWIEM JUŻ O
      ZWYRODNIENIU SPRAWOWANIA WŁADZY PAŃSTWOWEJ).

Najbardziej żałosne jest to przewracanie rzęsami (niczym lalka Barbie) i
      udawanie niewiniątka. Gdy w rzeczywistości jest to wyrafinowana "graczka"
      polityczna!!!

2.
      towarzysz Cimoszewicz, to taki polski Kaszpirowski, wytwarzający wokół swojej
      osoby aurę tajemniczości, uczciwości, spokoju, powagi, kompetencji.
      Tymczasem jest to stary, doświadczony aparatczyk PRL, który znakomicie
      sie "zrestrukturyzował" i "uwłaszczył politycznie" w demokratycznej Polsce.
      Reszty dopełniają życzliwe media.
      A to pokażą Cimoszewicza, jak na swoim ranczo rąbie drewno, a to jak opowiada o
      ptakach i innych zwierzętach, a to jak rozmyśla z fajką w ustach o losach
      kraju, itd., itp.
      Przypomona mi to taką zabawna książkę wydaną pomyłkowo (nieuwaga cenzury i
      chwilowy brak czujności rewolucyjnej PZPR) przez naszą Księgarnię w roku 1970:
      Michał Zoszczenko "Opowiadania o Leninie".
      Tam też opowiadano takie bajki o Leninie (jaki to dobry i szlachetny człowiek).
      Miało to oddziaływać na naiwnych i "maluczkich". Obecnie tak jest z
      Cimoszewiczem. Wmawia się nam, że stary aparatczyk komunistyczny o długim stażu
      w ZMS, ZSP, SZSP, PZPR, SLD, itp., to najlepszy kandydat na prezydenta
      demokratyczniej Polski!

3.
      Najbardziej mnie żenują osoby z jego komitetu wyborczego: KWIAT PEERELU!!! plus
      TA OKROPNA towarzyszka jaruga Nowacka (przepraszam za wyrażenie), zresztą TEŻ
      KWIAT PEERELU!
      • okazik Ta Barbie jest goła, albo pusta jak wydmuszka, 29.06.05, 12:36
        żadna zmarszczka myśli nie przecina czoła (za to szyję tak). Jej wykształcenie
        prawnicze pozwala jej stwierdzić, że jest bezkarna i jako "pierwsza" dama może
        wszystko. Primes inter pares. Mój zamajomy mówił, że rozmawia jak równy z
        równiarzem. Traktowanie w ten sposób wszystkich nie świadczy o
        nadczłowieczeństwie "pierwszej" a o jej inteligencji ( jej braku)
    • gm Cimoszewicz oklamal narod publicznie 29.06.05, 10:34
      sa na to jakies paragrafy
      • 1966p Re: Cimoszewicz oklamal narod publicznie / nie 29.06.05, 10:55
        gm napisał:

> sa na to jakies paragrafy

Nie ma paragrafów! Z wyjątkiem cafe paragraf, gdzie można żal utopić w piwie;).
        Od początku było wiadomo,że będzie kandydował. Wiedział o tym jeszcze przed
        majem .Przed ogłoszeniem rezygnacji. Odszedł z rządu, żeby w oczach tzw opinii
        publicznej zagrać uczciwego polityka. Pisałem wtedy na tym forum- " gdyby
        chciał się wycofać z polityki, nie zostałby Marszałkiem Sejmu" Cała taktyka
        obliczona jest na - stworzenie wielkiej Postaci, która namawiana przez "My
        Naród" decyduje się ostatecznie "poświęcić" i kandydować. Comoszewicz to
        bardzo inteligentny człowiek. Wie jak rozgrywać swojego pokera. I tak jak w
        maju pisałem tu na tym forum, że jego deklaracje to gra wyborcza, tak teraz
        jestem gotowy się założyć ,że te wybory wygra. Lewica ( jakiekolwiekby mieć
        poglądy) w przeciwieństwie do Prawicy , wie co zrobić ,żeby zostać na topie.
        Oni się nie będą żarli, nawzajem ośmieszali. Mają faceta, wykreowanego na
        ideał. Przy "jego fortunie i ich fortuna wyrośnie"- przynajmniej nie zmaleje. A
        Cimoszewicz zmianą decyzji nie popełnił żadnego przestępstwa.

piotr ( mam nadzieje,że z uwagi na moje imieniny, GW nie skasuje mi posta;))
      • pandada [...] 29.06.05, 12:32
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • pamin1 Re: Cimoszewicz oklamal narod publicznie 29.06.05, 12:36
          pandada napisał:

> Zmienił decyzję półgłówku. Gdyby powiedział "byłem zwolennikiemKaczyńskiego,
          al
          > e wobec jesgo skazania zmieniłem zdanie" to by skłamał.

Co za chamstwo zamieszkuje w Lubuskiem. Synku milicjanta, Nie przenos zachowan
          z domu na forum. Epitety zachowaj dla siebie.
          • rnrr Re: Cimoszewicz oklamal narod publicznie 29.06.05, 12:38
            Kurcze no jeszcze mnie wyprzedziłeś. czytem tego pana juz dłuższy czas, ale
            dzisiejsza determinacja jest po prostu zadziwiająca.
            • inna57 Re: Cimoszewicz oklamal narod publicznie 29.06.05, 12:49
              może zacznijmy go ignorować na forum, na taki beton to najlepszy młot nie da
              rady żeby mu te postsowieckie poglądy wybić z głowy (jeżeli oczywiście ją ma)
              • rnrr Re: Cimoszewicz oklamal narod publicznie 29.06.05, 12:55
                Nie no bez przesady z tym ignorowaniem. Idea forum jednak na tym polega, a
                jakbyś go ignorowali to jeszcze by prace stracił, wiec nie chce być
                odpowiedzialny za wzrost bezrobocia. Poważnie to naprawde trudno jest z tym
                panem dyskutować. wpada jak burza. Dopisze krótsze lub dłuze komentarze do
                każdego kto raczy inaczej napisać. Sam rzadko dyskutuje. Dlatego tak mnie
                interesuja własnie te jego posty. Czy coś w koncu z nich wyniknie po za
                czepianiem sie innych za poglądy. Nie zasługuje jednak na to by obrażać go mimo
                tego, ze ten typ tak ma. Trudno sie mowi.
                • inna57 Re: Cimoszewicz oklamal narod publicznie 29.06.05, 13:06
                  ech odbudować dla takich jak on mysią i zamurować wyjście
                  • rnrr Re: Cimoszewicz oklamal narod publicznie 29.06.05, 13:15
                    Ale najlepsze jest to, ze nawet raz nie raczy odpisać. Po prostu milczy. Chyba
                    ze zwolał kolegów i myslą jak mi czy komuś innemu pojechać po całości. Nie to
                    zebym go prowokował,ale zwykle na tym forum jest tak, ze jak ktoś komuś zarzuca
                    coś to osoba raczej odpowiada mniej czy bardziej kulturalnie, ale zawsze.
        • rnrr Re: Cimoszewicz oklamal narod publicznie 29.06.05, 12:37
          O teraz jeszcze prefekt doktryny kongregacji i wiary zaczyna sie denerwować i
          wyzywa innych na forum. Oj nie ładnie, nie ładnie i po co te obelki przede
          wszystkim!. Moze by tak tabletki uspokająjące?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka