Dodaj do ulubionych

Ulica Próżna czeka na ratunek

19.09.05, 22:54
Piekna ulica o wspanialym klimacie. Ale po co ratowac historie? Dla obecnych
wladz to problem - zniszczona Al. 3 Maja, zawalona kamienica na Zelaznej,
dziwne plany przebudowy Hali Koszyki, awantura wokol ul. Sniadeckich. A mi
sie marzy przyjechac starym, zgrzytajacym na lukach tramwajem na Plac
Grzybowski i wejsc w piekna, odrestaurowana Prozna....
Obserwuj wątek
    • Gość: Zenon Re: Ulica Próżna czeka na ratunek IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 20.09.05, 06:55
      Ja bym sie zgodził na hotel i podwyższenie budynków pod warunkiem udostępnienia
      parterów na sklepiki i restauracyjki.
      Przeciez hotel zBristol a zgoda konserwatora został o jedno piętro (w dachu)
      podwyższony.
      • Gość: obserw Re: Ulica Próżna czeka na ratunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 08:44
        I żeby to była jedyna taka sytuacja w okolicy... A co z kamienicą na Placu
        Dąbrowskiego (tam, gdzie mieściło się WSiP)? Wydawnictwo opuściło budynek kilka
        lat temu - i nic się dzieje (poza handlem książkami przez 2-3 miesiące w roku).
        Budynek niszczeje, powoli odpada elewacja - i nikt nawet nie ruszy palcem.
        Albo kamienica na Chmielnej (między Szpitalną a Nowym Światem) - chyba nr 16
        lub 18. Sklepy i lokatorzy wyeksmitowani dawno temu - i pozostał budynek widmo
        z powybijanymi szybami i spadającym dachem. nie mówiąc już o kamienicach przy
        Foksal....

Po co budować nowe, jeśli jest tyle przepięknych starych budynków w
        najatrakcyjniejszych miejscach Warszawy - wystarczyłoby tylko je wyremontować.
        Ale cóż - chyba pieniądz rządzi światem.
    • karwica Re: Ulica Próżna czeka na ratunek 20.09.05, 08:43
      no i gdzie te inwestycje kaczora w warszawie takie udne na wyborczych spotach
    • japolak ulica będzie próżna 20.09.05, 12:16
      Przyszłość widzę prosto
      Kamienice się zburzy a próżność ulicy nazwie imieniem Bohatera Powstania
      Warszawskiego Lecha Kaczyńskiego I Jego Brata Który Ostatnio Schudł By Nie
      Mylono Go Z Prezydentem
      I będzie próżnosć do kwadratu
    • Gość: ... Re: Ulica Próżna czeka na ratunek IP: 5.6.2D* / 194.205.246.* 20.09.05, 13:43
      A czy przypadkiem to nie jakas fundacja zydowska miala sie zajac odbudowa tych
      ruder?
      • Gość: jeremiasz Re: Ulica Próżna czeka na ratunek IP: 81.210.38.* 20.09.05, 15:25
        Tak tak Fundacja Laudera, ale Lauder to taki facet co to woli wyjac niz włozyć
        i namówił skutecznie warszawska gminę zydowską do sprzedazy nieruchomosci, a
        forsa płynie do USA, tak więc on nigdy chyba powaznie nie myślał o odbudowie
        Próżnej...
      • Gość: anka Re: Ulica Próżna czeka na ratunek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.09.05, 16:55
        Miał się nią zająć i owszem, a wtedy Próżna nie była jeszcze taką ruderą i nie
        groziła takimi wydatkami oraz byc moze nawet - katastrofa budowlaną.
    • Gość: $ www.LechKaczynski.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 23:02
      www.LechKaczynski.pl
      • allgau precz z kaczorem! 21.09.05, 15:50
        Ma z nami na Pieńku nie tylko za Próżną, ale i za próżniactwo w Warszawie i
        nabijanie kabzy nierobom-urzednikom.
    • Gość: iza Re: Ulica Próżna czeka na ratunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 19:13
      A ja mieszkałam na tej ulicy przez 21 lat, jest mi bardzo bliska i marzę
      naprawde marzę że kiedys przejde sie pieknie odresturowana ulica z moim synem i
      cos mu o niej opowiem. Na dzis dzien strach wchodzic w bramy ze sie pozawalaja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka