Dodaj do ulubionych

Wolontariusze Cimoszenki!

09.08.05, 11:47
Dajcie sobie spokój. Nie damy się nabrać na gadki w stylu: "Nie odcinam się od
SLD ale jestem kandydatem ponadpartyjnym". Tylko beton partyjny kupi takie
brednie, bo wie że to socjotechniczna zagrywka ale ta zagrywka nie wypaliła.
Cimoszenko to Białorusin, który niech się ubiega o shcedę po Łukaszence.

MY GO NIE CHCEMY!

Społeczeństwo
Obserwuj wątek
    • loquin.phd Jasne, ze go chcemy. 09.08.05, 11:49
      • muraszka1 Re: Jasne, ze go chcemy. 09.08.05, 11:51
        basia,basia,przestan wybierac ludziom narodowosc!
    • mmkkll Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 11:52
      A nie znasz Basiu określenia "przypadkowe społeczeństwo"?
      Co prawda nie powstało ono w opcji eseldowskiej, ale pasuje tu znakomicie.
      Nie będzie przypadkowe społeczeństwo decydowało o tym, co jest dla przypadkowego
      społeczeństwa najlepsze. Rozumicie?
      • basia.basia Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 11:57
        mmkkll napisał:

> A nie znasz Basiu określenia "przypadkowe społeczeństwo"?
        > Co prawda nie powstało ono w opcji eseldowskiej, ale pasuje tu znakomicie.
        > Nie będzie przypadkowe społeczeństwo decydowało o tym, co jest dla przypadkoweg
        > o
        > społeczeństwa najlepsze. Rozumicie?

Czasy się zmieniły i społeczeństwo nabrało rozumu:)
        • venus99 Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 11:59
          czytając powyższe mam wątpliwości.
        • emari Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 14:19
          "Czasy się zmieniły i społeczeństwo nabrało rozumu:)"
          Basiu.basiu jesteś niepoprawną optymistką...
          --
          Posłanka Elżbieta Kruk - debiut z prawie pustą stroną?
      • loquin.phd Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 12:15
        Polskie spoleczenstwo jest jak najbardziej nieprzypadkowe; wrecz przeciwnie,
        jest wysoce zdeterminowane (w sensie ontologicznym). Poza tym podejmuje
        racjonalne wybory: Polska znalazla sie na manowcach w polityce zagranicznej,
        dlatego Cimoszewicz (proamerykanski i prorosyjski). Polska potrzebuje
        konsekwentnych reform liberalnych, dlatego PO (liberalna). Cimoszewicz jako
        prezydent w kazdej chwili moze zdezawuowac lewico-kaczacje dla dobra
        liberalizmu, wystartowal on bowiem jako kandydat bezpartyjny.
        • mmkkll Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 12:40
          > racjonalne wybory: Polska znalazla sie na manowcach w polityce zagranicznej,
          > dlatego Cimoszewicz (proamerykanski i prorosyjski)

Nie. Będą go oceniać przez pryzmat Kwaśniewskiego(którego nie traktuje się na
          poważnie na światowych salonach), a to w jakim gronie się obraca jest już
          wystarczającym powodem, by go nie wybierać(polityka wewnętrzna jest ważniejsza).
          Można też podyskutować nt. "Cimoszewicz a Fundacja Batorego". Ciekawe, czy do
          czegoś by się doszło.

> liberalizmu, wystartowal on bowiem jako kandydat bezpartyjny.

Z legitymacją tak się nie da.

> prezydent w kazdej chwili moze zdezawuowac lewico-kaczacje dla dobra
          > liberalizmu

Dla dobra liberalizmu to raczej Tusk. Cimek zrobiłby to dla dobra SLD.
          • loquin.phd Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 13:04
            mmkkll napisał:

> > racjonalne wybory: Polska znalazla sie na manowcach w polityce zagraniczn
            > ej,
            > > dlatego Cimoszewicz (proamerykanski i prorosyjski)
            >
            > Nie. Będą go oceniać przez pryzmat Kwaśniewskiego(którego nie traktuje się na
            > poważnie na światowych salonach), a to w jakim gronie się obraca jest już
            > wystarczającym powodem, by go nie wybierać(polityka wewnętrzna jest
            ważniejsza)
            > .
            > Można też podyskutować nt. "Cimoszewicz a Fundacja Batorego". Ciekawe, czy do
            > czegoś by się doszło.

Nie wiem, kogo masz na mysli piszac "beda go oceniac". Nas, czyli Europe
            Zachodnia? Absolutna prawda jest, ze Kwasniewskiego nigdy nie traktowalismy
            powaznie. Cimoszewicza powaznie traktujemy; ma solidne wyksztalcenie
            akademickie, posiada doswiadczenie "wschodnie", "atlantyckie" i "europejskie",
            jest chlodny i opanowany. Nie zawisl z braku laku na haczyku Fundacji Batorego
            jak Kwasniewski.

>
            > > liberalizmu, wystartowal on bowiem jako kandydat bezpartyjny.
            >
            > Z legitymacją tak się nie da.

Ale tym argumentem dysponuje z racji formalnych i moze go uzyc.

>
            > > prezydent w kazdej chwili moze zdezawuowac lewico-kaczacje dla dobra
            > > liberalizmu
            >
            > Dla dobra liberalizmu to raczej Tusk. Cimek zrobiłby to dla dobra SLD.

Tusk jest zupelnie niedoswiadczony na arenie miedzynarodowej. A od polityki
            wewnetrznej jest przede wszystkim rzad, nie prezydent.

Rzad Millera prowadzil polityke dosc liberalna, ale mniejsza z tym. W polityce
            gospodarczej nie widze linii konfliktu miedzy Cimkiem a PO.
            • olany_klient Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 13:07
              loquin.phd napisał:

Cimoszewicza powaznie traktujemy; ma solidne wyksztalcenie
              > akademickie, posiada doswiadczenie "wschodnie", "atlantyckie" i "europejskie",
              > jest chlodny i opanowany. Nie zawisl z braku laku na haczyku Fundacji Batorego
              > jak Kwasniewski.

No, no... z takimi kwalifikacjami to na sołtysa Hajnówki by się nadawał...
              • loquin.phd Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 13:12
                Tusk jest zbyt slaby, moze za 5-10 lat. Potrzebujemy Cimoszewicza.
            • mmkkll Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 13:18
              > jest chlodny i opanowany.

Srele morele! W trudnych momentach wyłazi z niego paskudne chamidło.
              A charyzma praktycznie żadna(Nawet Tusk jest pod tym względem lepszy). Taktyka
              polegająca na ukrywaniu się(czy on uczestniczył w jakiejś debacie?) przynosi
              wreszcie pozytywne efekty w postaci Tuska na czele rankingów.

Nie widzę też zbyt wielu rzeczy, które osiągnął dla Polski WC juako szef MSZ? W
              Iraku żadnego dopbrego interesu nie zrobiono, a można chyba było i to przy
              mniejszych kosztach.

Nowy prezydent może być i antyrosyjski, a zarazem poprawić stosunki z Rosją.
              Nie powinien być tylko typem małego, paskudnego, nijakiego i żałosnego komuszka,
              jak Kwach. To było widać.
              • loquin.phd Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 13:25
                Zbyt wiele wagi przywiazujesz do sondazy. Powiadam Wam jedynie, ze Kaczynski
                spotka sie z totalnym ostracyzmem ze strony cywilizowanego swiata. Tuska
                oczywiscie zaakceptujemy jak i rowniez Cimoszewicza, tyle ze Tusk bedzie sie
                dlugo uczyl na wlasnych bledach, ktorych Cimoch w ogole nie popelni.

Zgadzam sie, ze Kwach to menel na fotelu prezydenckim. Zreszta zawsze tak
                twierdzilem.
              • loquin.phd Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 13:33
                Istnieje jeszcze jeden silny argument przemawiajacy za Cimoszka: nie ma on
                ciagotek totalitarnych, jest gwarantem demokracji. Zaden ex-PZPRowiec nie moze
                sobie pozwolic na antydemokratycznosc, gdyz Polacy sa uczuleni na lewicowy
                rezim. Ustroj jest wiec bezpieczny.
                • mmkkll Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 13:37
                  > Istnieje jeszcze jeden silny argument przemawiajacy za Cimoszka: nie ma on
                  > ciagotek totalitarnych

Żaden argument. Tusk też nie ma. A oprócz zdrowszych poglądów na gospodarkę(co
                  jest najważniejsze), za jego prezydentury będzie się mogło rozpocząć bez
                  zgrzytów odkłamywanie historii, gdyż jego rodzina nie utrwalała "władzy ludowej"
                  . Dla mnie jest to też istotne, choć nie najważniejsze.
                  • loquin.phd Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 13:43
                    > jest najważniejsze), za jego prezydentury będzie się mogło rozpocząć bez
                    > zgrzytów odkłamywanie historii, gdyż jego rodzina nie utrwalała "władzy
                    ludowej
                    > "
                    > . Dla mnie jest to też istotne, choć nie najważniejsze.

To rzeczywiscie niezly argument. W dodatku PO zapowiedziala "pelna" lustracje,
                    a PiS chce nieco selekcjonowac (uklad z Agora, jak podejrzewam).

Mowilem zreszta, ze z Tuskiem moge zyc. Z Kaczynskim nigdy. Niemniej wszystkie
                    partie na polskiej prawicy przejawiaja tendencje - powiedzmy - autorytarne,
                    przy czym PO jest niewatpliwie najbardziej umiarkowana.
                • maleszka_dalej_pracuje_w_gw Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 21:47
                  > ciagotek totalitarnych, jest gwarantem demokracji. Zaden ex-PZPRowiec nie moze
                  > sobie pozwolic na antydemokratycznosc, gdyz Polacy sa uczuleni na lewicowy
                  > rezim. Ustroj jest wiec bezpieczny.

ROTFL! Stary, kiedy ostatnio odwiedziles planete Ziemie? Jesli jeszcze tego nie
                  zauwazyles to cecha determinujaca dzialania Cimoszenki i jego familii jest
                  OPORTUNIZM. W czasach gdy praca dla NKWD dawala profity dziadzius Cimoszenko
                  skwapliwie realizowal polecenia Moskwy. Gdy oplacalo sie byc w PZPR Cimoszenko
                  junior blyskawicznie sie do niej zapisal nie baczac na to, ze po marcu '68 kazdy
                  normalny czlowiek wiedzial, ze to hanba. Teraz najlepiej zabezpieczyc kapital w
                  USA wiec tam tatus wyekspediowal coreczke.

To oznacza, ze ustroj JEST BARDZO ZAGROZONY! Wystarczy, ze ktos (KGB, BND, CIA,
                  itd.) zaoferuje Cimoszence odpowiednio duzo kasy a on znowu stwierdzi, ze "musi
                  zmienic raz podjeta decyzje" poniewaz doszedl do wniosku, ze w obecnej sytuacji
                  miedzynarodowej lepsza bedzie np. "ograniczona demokracja" (czytaj "lagodny
                  totalitaryzm"). Pamietaj: w przypadku takich wyborow jak prezydenckie glosuje
                  sie zawsze na CHARAKTER kandydata. Cimoszenko nie ma charakteru.
                  • basia.basia Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 21:52
                    maleszka_dalej_pracuje_w_gw napisała:

> > ciagotek totalitarnych, jest gwarantem demokracji. Zaden ex-PZPRowiec nie
                    > moze
                    > > sobie pozwolic na antydemokratycznosc, gdyz Polacy sa uczuleni na lewicow
                    > y
                    > > rezim. Ustroj jest wiec bezpieczny.
                    >
                    > ROTFL! Stary, kiedy ostatnio odwiedziles planete Ziemie? Jesli jeszcze tego nie
                    > zauwazyles to cecha determinujaca dzialania Cimoszenki i jego familii jest
                    > OPORTUNIZM. W czasach gdy praca dla NKWD dawala profity dziadzius Cimoszenko
                    > skwapliwie realizowal polecenia Moskwy. Gdy oplacalo sie byc w PZPR Cimoszenko
                    > junior blyskawicznie sie do niej zapisal nie baczac na to, ze po marcu '68 kazd
                    > y
                    > normalny czlowiek wiedzial, ze to hanba. Teraz najlepiej zabezpieczyc kapital w
                    > USA wiec tam tatus wyekspediowal coreczke.
                    >
                    > To oznacza, ze ustroj JEST BARDZO ZAGROZONY! Wystarczy, ze ktos (KGB, BND, CIA,
                    > itd.) zaoferuje Cimoszence odpowiednio duzo kasy a on znowu stwierdzi, ze "musi
                    > zmienic raz podjeta decyzje" poniewaz doszedl do wniosku, ze w obecnej sytuacji
                    > miedzynarodowej lepsza bedzie np. "ograniczona demokracja" (czytaj "lagodny
                    > totalitaryzm"). Pamietaj: w przypadku takich wyborow jak prezydenckie glosuje
                    > sie zawsze na CHARAKTER kandydata. Cimoszenko nie ma charakteru.

Bardzo dobra, moim zdaniem, analiza. Tak właśnie jest - on jest ich ostatnią
                    nadzieją ale postawili na złego konia, bo są skorumpowani, durni, skażeni
                    sowieckim myśleniem (traktują naród jak bezmózgi motłoch) i nie mają pojęcia,
                    że mieli lepsze wyjście z sytuacji a teraz już za późno - i całe szczęście:)
                    • maleszka_dalej_pracuje_w_gw Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 21:59
                      > Bardzo dobra, moim zdaniem, analiza. Tak właśnie jest - on jest ich ostatnią
                      > nadzieją ale postawili na złego konia, bo są skorumpowani, durni, skażeni
                      > sowieckim myśleniem (traktują naród jak bezmózgi motłoch) i nie mają pojęcia,
                      > że mieli lepsze wyjście z sytuacji a teraz już za późno - i całe szczęście:)

Jednym slowem: postawili na zlego konia bo on taki sam jak oni wiec im sie
                      wydaje, ze bardzo fajny. Bo przeciez ekipa Starachowice, Peczak Wypas Szejseta,
                      Olin i Kluczyk to rowne chlopaki, no nie? Kazden jeden bendzie na nich glosowal!
                  • loquin.phd Cimoszenko w PZPR 10.08.05, 03:36
                    Zgadzam sie, ze stary Cimoszewicz prawdopodobnie byl gorliwym komunista,
                    podobnie jak cala rodzina Michnika, czyli Szechterowomichnikowie. Nie wiem o co
                    chodzi z tym marcem '68? Oportunistyczne bylo wowczas cale pozniejsze
                    srodowisko KOR-u. Komunisci-stalinisci, a nagle w opozycji z jakiegos blahego
                    powodu. Obrzydliwosc i osmieszenie. Gdyby nie ow marzec jako test lakmusowy,
                    nadal siedzieliby w szeregach postkomuny.

Ja nigdy nie bylem komunista, a ustrojowi liberalnemu w Polsce zagrazaja
                    zachcianki roznych stronnictw prawicowych, nie zas Cimoszewicz. Oceniam
                    sytuacje z perspektywy liberalnej i zachodniej. Poza tym czlowiekowi takiemu
                    jak Cimoszewicz nie chodzi o kase
    • plopli Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 12:07
      basia.basia napisała:

> Cimoszenko to Białorusin, który niech się ubiega o shcedę po Łukaszence.

Zakrawa mi to na szowinizm, niestety. Widać 16 lat życia w liberalnej demokracji
      nie wszystkich nauczyło szacunku do innych narodów i tolerancji dla mniejszości
      narodowych.
      Pytanie, ile czasu potrzeba i jakich działań, aby wyplenić ksenofobię choćby
      tylko z umysłów wykształconych ludzi (a za taką Cię Basiu - mimo wszystko - uważam).
      • bush_w_wodzie Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 12:29
        plopli napisał:

> basia.basia napisała:
        >
        > > Cimoszenko to Białorusin, który niech się ubiega o shcedę po Łukaszence.
        >
        > Zakrawa mi to na szowinizm, niestety. Widać 16 lat życia w liberalnej
        > demokracj i nie wszystkich nauczyło szacunku do innych narodów i
        > tolerancji dla mniejszości narodowych.

tez dziwie sie ze basia uzywa argumentow narodowosciowych. po pierwsze
        cimoszewicz nie jest bialorusinem. po drugie bycie bialorusinem nie jest
        dyskredytujace w przeciwienstwie do bycia cimoszewiczem. jedyne co mi przychodzi
        to glowy to to ze basia uwaza ze cimoszewicz pasowalby jak ulal do bialoruskiej
        `klasy politycznej'

> Pytanie, ile czasu potrzeba i jakich działań, aby wyplenić ksenofobię choćby
        > tylko z umysłów wykształconych ludzi (a za taką Cię Basiu - mimo wszystko - uwa
        > żam).
        >

mam dla ciebie zla wiadomosc. przedstawiciele mniejszosci narodowych niezwykle
        rzadko zostaja glowami libertalnych panstw demokratycznych. malo tego. w calej
        historii usa nie bylo ani jednego nie-bialego prezydenta i ani jednej kobiety
        prezydenta. najwieskzym ustepstwem wyborcy amerykanskiego bylo irlandzkie
        pochodzenie i katolickie wyznanie prezdenta usa

zupelnie inaczej bylo w zsrr. tam np do steru rzadow dopuszczono przedstawiciela
        mniejszosci gruzinskiej. i skutki byly - ze ho ho!
      • basia.basia Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 12:30
        plopli napisał:

> basia.basia napisała:
        >
        >
        > Zakrawa mi to na szowinizm, niestety. Widać 16 lat życia w liberalnej demokracj
        > i
        > nie wszystkich nauczyło szacunku do innych narodów i tolerancji dla mniejszości
        > narodowych.
        > tylko z umysłów wykształconych ludzi (a za taką Cię Basiu - mimo wszystko - uwa
        > żam).
        >

Pudło Plopli. Imputujesz mi różne brzydkie rzeczy, bo napisałam że bliżej mu do
        Białorusi Łukaszenki. Gdzie Ty wynalazłeś mi tę ksenofobię i nietolerancję?
        Czy ja napisałam, że nie toleruję Białorusinów? Ja nie toleruję Łukaszenki
        i Cimoszenki - to wszystko. Oraz źle znoszę mentorskie uwagi kogoś kto, jak
        widzę, nie ma bladego pojęcia o moich przekonaniach na temat rasizmu itp.

• plopli Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 12:43
          basia.basia napisała:

> źle znoszę mentorskie uwagi kogoś kto, jak
          > widzę, nie ma bladego pojęcia o moich przekonaniach na temat rasizmu itp.

Nie zarzuciłem ci rasizmu, a szowinizm i ksenfobię. Nie są to w mojej ocenie
          synonimy. Zaś wytykanie komuś pochodzenia i twierdzenia, że z tej racji powinien
          on ubiegać się o urzad w kraju pochodzenia, a nie w kraju gdzie urodził się i
          wychował, jest dla mnie przejawem poglądów, które wyżej wskazałem.
          • basia.basia Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 13:17
            plopli napisał:

> basia.basia napisała:
            >
            >
            > > źle znoszę mentorskie uwagi kogoś kto, jak
            > > widzę, nie ma bladego pojęcia o moich przekonaniach na temat rasizmu itp.
            >
            >
            > Nie zarzuciłem ci rasizmu, a szowinizm i ksenfobię.

"Widać 16 lat życia w liberalnej demokracji nie wszystkich nauczyło szacunku do
            innych narodów i tolerancji dla mniejszości narodowych."

He, he:) Plopli, szanowny wg Ciebie nie szanuję innych narodów oraz nie toleruję
            mniejszości. Jak go zwał tak go zwał, okropna baba ze mnie, co?

Nie są to w mojej ocenie
            > synonimy. Zaś wytykanie komuś pochodzenia

Doprawdy zdumiewasz mnie! Ja mam korzenie polsko-rusko-szkockie, sama je sobie
            niniejszym wytykam:) I co?
            Prowadziliśmy kiedyś na forum dyskusję (w której byłam bardzo aktywna) i
            stwierdziliśmy, że lektura książki telefonicznej jest wielce pouczająca lub
            powinna być dla tych wszystkich, którzy uważają, że tylko Polak i katolik:)
            Same nazwiska pouczają, że przez stulecia bardzo się wymieszaliśmy i nie
            tylko ze Słowianami i warto to wiedzieć. Dlatego też gadanie o wytykaniu
            jest bez sensu.

O Cimoszence przeczytałam wiele i on sam pisze o swoim pochodzeniu - rodzice
            z białoruskiej wsi. Tata żarliwy komunista nadał mu imię by uczcić Lenina
            itp. Resztę pominę. A postawa WC wskazuje na ciągoty dyktatorskie, tęsknotę
            za PRL i to wszystko razem wg mnie sprawia, że bliżej mu do Łukaszenki (to
            prezydent Białorusi, czyż nie?) niż do wolnej Polski.

i twierdzenia, że z tej racji powinie
            > n
            > on ubiegać się o urzad w kraju pochodzenia, a nie w kraju gdzie urodził się i
            > wychował, jest dla mnie przejawem poglądów, które wyżej wskazałem.
            >

Dobra, niech Ci będzie że ja jestem szowinistka i ksenofobka:)

Zdradź mi czy Włodzimierz Cimoszewicz jest Twoim kandydatem? Podejrzewam,
            że tak. Mam prawo podejrzewać, bo Ty mnie podejrzewasz o to i owo:)
            • basia.basia Poprawka 09.08.05, 13:22
              basia.basia napisała:

>
              > Zdradź mi czy Włodzimierz Cimoszewicz jest Twoim kandydatem? Podejrzewam,
              > że tak. Mam prawo podejrzewać, bo Ty mnie podejrzewasz

nie, nie! Ty wiesz:)

o to i owo:)
            • panidalloway Re: Wolontariusze Cimoszenki! 10.08.05, 08:04
              Tak wykręcasz kota do góry ogonem, że Ci wreszcie zdechnie. Długa znajomość
              Twojej bogatej działalności publicystycznej na tym forum pozwala mi na
              stwierdzenie, że tzw. pochodzenie jest dla Ciebie argumentem, którego acz
              pokrętnie można w razie potrzeby użyć. Za lub przeciw. Pamiętam Twój chwilowy
              zapał dla ewentualnej kandydatury Zolla na prezydenta i gotowość
              udokumentowania jego nie żydowskiego pochodzenia, jakby go ktoś o taką
              nieobyczajność podejrzewał.
              A poza tym na białoruskich, litewskich i ukraińskich ziemiach urodziło się
              sporo polskich patriotów, czasami nawet żydowskiego pochodzenia. :)
              A Cimoszenki nie chcę, ale pojedynczo. Jest nas jeedna.
              • basia.basia Re: Wolontariusze Cimoszenki! 10.08.05, 10:48
                panidalloway napisała:

> Pamiętam Twój chwilowy
                > zapał dla ewentualnej kandydatury Zolla na prezydenta i gotowość
                > udokumentowania jego nie żydowskiego pochodzenia, jakby go ktoś o taką
                > nieobyczajność podejrzewał.

Pamięć masz, jak się okazuje, wybiórczą. Obawiałam się, że niektórzy będą
                wybrzydzać na jego niemieckie nazwisko i tyle! Reszta to twoja konfabulacja:(

• panidalloway Re: Wolontariusze Cimoszenki! 10.08.05, 11:20
                  Pamięć mam jak kosz na śmieci. Pamiętam rzeczy, których pamiętać faktycznie
                  nie warto. Nadal dziwi mnie twoja wrażliwość na tych, którym nie podobają się
                  niemiecko brzmiące nazwiska. Myślę również, że trochę przesadziłaś podpisując
                  się jako społeczeństwo, pod poglądem, że nie chcemy Cimoszewicza, bo to
                  Białorusin. W moim przekonaniu inaczej się tego, co napisałaś odczytać nie
                  da, chyba że chodzi o tych, których może denerwować, że tak łatwo przekręcić
                  jego nazwisko, czego się robić nie powinno, bo to też oczywiście żaden
                  argument. Sama przez roztargnienie napisałam "Cimoszenko", za co wrażliwą na
                  takie sprawy publikę, przepraszam.
      • nurni ciesz sie.............. poki mozesz 09.08.05, 16:05
        plopli napisał:

> basia.basia napisała:
        >
        >
        > Zakrawa mi to na szowinizm, niestety.

Ciesz sie raczej ze mieszkasz w Polsce.

Powyzsza opinia Basi przyjeta bylaby jako kolejny glos w sprawie a nie powod do
        alarmu. Dodatkowo nie bardzo wiadomo czy cos Ci "zakrawa" jako uczestnikowi
        tego forum czy cenzorowi. Czujesz temat?

A dlaczego mozesz sie cieszyc?
        W obszarach wolnosci slowa (to na zachod od Odry) szans na posade cenzora nie
        mialbys najmniejszych.

> tylko z umysłów wykształconych ludzi (a za taką Cię Basiu - mimo wszystko -
        uwa
        > żam).

Jakich dzialan? Trzeba ciac to co niewygodne. Np najpilniej strzezona w quasi
        demokracjach informacje o pochodzeniu kandydata.
        I pilnowac by obszar wolnosci nie podcial kiedys galezi na ktorej sie siedzi.
        Okrakiem.
        • plopli Re: ciesz sie.............. poki mozesz 09.08.05, 16:13
          nurni napisał:

> Powyzsza opinia Basi przyjeta bylaby jako kolejny glos w sprawie a nie powod do
          >
          > alarmu. Dodatkowo nie bardzo wiadomo czy cos Ci "zakrawa" jako uczestnikowi
          > tego forum czy cenzorowi. Czujesz temat?

Nikogo nie alarmuję, zająłem tylko stanowisko w sprawie. Bardzo krytyczne,
          ponieważ taki sposób debaty uważam za zdecydowanie niewłaściwy. Zrobiłem to jako
          uczestnik forum, o czym świadczy czarny kolor mojego podpisu.

> A dlaczego mozesz sie cieszyc?
          > W obszarach wolnosci slowa (to na zachod od Odry) szans na posade cenzora nie
          > mialbys najmniejszych.

Mógłbyś rozwinąć tę światłą myśl?

> Jakich dzialan? Trzeba ciac to co niewygodne. Np najpilniej strzezona w quasi
          > demokracjach informacje o pochodzeniu kandydata.

Jak widać "tajemnica" strzeżona jest średnio, skoro nie wyleciała, a stała się
          przyczynkiem do dyskusji.
          • basia.basia Re: ciesz sie.............. poki mozesz 09.08.05, 16:19
            plopli napisał:

>
            > Jak widać "tajemnica" strzeżona jest średnio, skoro nie wyleciała, a stała się
            > przyczynkiem do dyskusji.

Ładny "przyczynek do dyskusji"! Usiłujesz zrobić ze mnie ciemnogrodziankę!

• nurni Re: ciesz sie.............. poki mozesz 09.08.05, 16:30
            plopli napisał:

> nurni napisał:
            >
            > > Powyzsza opinia Basi przyjeta bylaby jako kolejny glos w sprawie a nie po
            > wod do
            > >
            > > alarmu. Dodatkowo nie bardzo wiadomo czy cos Ci "zakrawa" jako uczestniko
            > wi
            > > tego forum czy cenzorowi. Czujesz temat?
            >
            > Nikogo nie alarmuję, zająłem tylko stanowisko w sprawie. Bardzo krytyczne,
            > ponieważ taki sposób debaty uważam za zdecydowanie niewłaściwy. Zrobiłem to
            jak
            > o
            > uczestnik forum, o czym świadczy czarny kolor mojego podpisu.

Twoja odpowiedz swiadczy raczej o tym ze nic nie rozumiesz. Nie mam zamiaru
            wyprowadzac Cie z dobrego samopoczucia.

> > A dlaczego mozesz sie cieszyc?
            > > W obszarach wolnosci slowa (to na zachod od Odry) szans na posade cenzora
            > nie
            > > mialbys najmniejszych.
            >
            > Mógłbyś rozwinąć tę światłą myśl?

Sprbowalbys cenzurowac glosy internautow domagajacych sie by nie glosowac na
            pewnego Austriaka (wybory gubernatora Kaliforni) ?
            Obyczaje bialoruskie wykluczaja debate o narodowosci kandydata na stanowiska
            publiczne. Bialoruskie i gazeciane.

> > Jakich dzialan? Trzeba ciac to co niewygodne. Np najpilniej strzezona w q
            > uasi
            > > demokracjach informacje o pochodzeniu kandydata.
            >
            > Jak widać "tajemnica" strzeżona jest średnio, skoro nie wyleciała,

Padam do stop.
            W co zyczysz sobie byc pocalowanym, dobrodzieju?

a stała się
            > przyczynkiem do dyskusji.

Cenzor zmieniajacy kolorki i majacy wladze nad tym co sie ukaze badz co wyleci
            (vide losy wczorajszych watkow Remuszki) to nie jest zaden partner do
            rownoprawnej dyskusji.

Zostan przy kolorze w ktorym naprawde Ci twarzowo.
        • basia.basia Re: ciesz sie.............. poki mozesz 09.08.05, 16:18
          nurni napisał:

>
          > Jakich dzialan? Trzeba ciac to co niewygodne. Np najpilniej strzezona w quasi
          > demokracjach informacje o pochodzeniu kandydata.

Ja naprawdę nie rozumiem dlaczego mam nie mieć prawa pisać, że kandydat
          na prezydenta nie jest Polakiem "z dziada pradziada" a przede wszystkim
          ma ojca, którego poczynania okryły go hańbą a syn nigdy się od postępków
          ojca nie odciął (a wręcz przeciwnie). Mogę domniemać, że w pojęciu syna
          ojciec się żadnych czynów haniebnych nie dopuścił, bo był wierny swoim
          mocodawcom i przekonaniom.

W krajach o utrwalonej demokracji kandydat na każde wybieralne stanowisko
          jest prześwietlany na wszystkie sposoby i ma to związek z bezpieczeństwem
          państwa. I tak powinno być u nas. A nawet jest to konieczne zważywszy na
          to, że jak dotąd to Kwaśniewski np. pilnował głównie interesów sąsiedniego
          mocarstwa i swoich a nie polskich. Cimoszewicz w sytuacji konfliktu na Białorusi
          nabrał wody w usta i taktycznie przeczekuje - skąd my to znamy?

> I pilnowac by obszar wolnosci nie podcial kiedys galezi na ktorej sie siedzi.
          > Okrakiem.
          >
          • olany_klient Re: ciesz sie.............. poki mozesz 09.08.05, 16:26
            basia.basia napisała:

> Ja naprawdę nie rozumiem dlaczego mam nie mieć prawa pisać, że kandydat
            > na prezydenta nie jest Polakiem "z dziada pradziada" a przede wszystkim
            > ma ojca, którego poczynania okryły go hańbą a syn nigdy się od postępków
            > ojca nie odciął (a wręcz przeciwnie).

Basiu zadajesz nawine pytania, nie można oficjalnie mówić o pewnych sprawach bo
            mogłyby zaszkodzić wizerunkowi kandydata WC. A przecież obywatele chcieliby
            wiedzieć dlaczego córka WC adoptowała rosyjskie sieroty i jak to właściwie z
            pochodzeniem Cimoszewiczów było...
          • nurni Re: ciesz sie.............. poki mozesz 09.08.05, 16:41
            basia.basia napisała:

> nurni napisał:
            >
            > >
            > > Jakich dzialan? Trzeba ciac to co niewygodne. Np najpilniej strzezona w q
            > uasi
            > > demokracjach informacje o pochodzeniu kandydata.
            >
            > Ja naprawdę nie rozumiem dlaczego mam nie mieć prawa pisać, że kandydat
            > na prezydenta nie jest Polakiem "z dziada pradziada"

W wyborach w Kaliforni Szwarceneger nawet nie wpadl na to zeby jeczec o tym ze
            cos mu "zakrawa". Ba.... moze rzadza tam standardy bialoruskie ????

a przede wszystkim
            > ma ojca, którego poczynania okryły go hańbą a syn nigdy się od postępków
            > ojca nie odciął (a wręcz przeciwnie). Mogę domniemać, że w pojęciu syna
            > ojciec się żadnych czynów haniebnych nie dopuścił, bo był wierny swoim
            > mocodawcom i przekonaniom.

Wszystko zaczelo sie od oswiadczen majatkowych poslow. Pamietam jeszcze placze
            naszych elit - jeki przed zlodziejami i podnoszone co i raz prawo do
            prywatnosci.

Wg naszych demiurgow nie mamy prawa pytac o to tych ktorzy beda rzadzili naszym
            panstwem. Mozemy sobie jedynie popatrzec jak to sie robi W Niemczech Angli czy
            w Stanach.
            Komu blizej do Bialorusi?

> W krajach o utrwalonej demokracji kandydat na każde wybieralne stanowisko
            > jest prześwietlany na wszystkie sposoby i ma to związek z bezpieczeństwem
            > państwa. I tak powinno być u nas.

U nas przeswietla Paradowska czy inny stojak na mikrofon.
            Dlatego komisje sledcze tak bola towarzystwo wzjaemnych zaswiadczen i zapewnien.
            • basia.basia Re: ciesz sie.............. poki mozesz 09.08.05, 16:54
              nurni napisał:

>
              > Wszystko zaczelo sie od oswiadczen majatkowych poslow. Pamietam jeszcze placze
              > naszych elit - jeki przed zlodziejami i podnoszone co i raz prawo do
              > prywatnosci.
              >

W wolnej chwili przyjrzyj się deklaracjom majątkowym Siemiątkowskiego.
              Nie słyszałam, by go ktoś chciał okraść a jest z czego, jak mniemam.
              Wygląda na to, ze to jeden z najbogatszych ludzi lewicy i bardzo mnie
              ciekawi (Plopli odwróć oczy) skąd on to wszystko wziął:) Jeszcze bardziej
              ciekawi dlaczego dziennikarzy to nie interesuje. Czyżby czuli taki respekt
              przed jakimś innym plopli?
              • nurni Re: ciesz sie.............. poki mozesz 09.08.05, 17:05
                basia.basia napisała:

> nurni napisał:
                >
                > >
                > > Wszystko zaczelo sie od oswiadczen majatkowych poslow. Pamietam jeszcze p
                > lacze
                > > naszych elit - jeki przed zlodziejami i podnoszone co i raz prawo do
                > > prywatnosci.
                > >
                >
                > W wolnej chwili przyjrzyj się deklaracjom majątkowym Siemiątkowskiego.
                > Nie słyszałam, by go ktoś chciał okraść a jest z czego, jak mniemam.
                > Wygląda na to, ze to jeden z najbogatszych ludzi lewicy i bardzo mnie
                > ciekawi (Plopli odwróć oczy) skąd on to wszystko wziął:)

Pomyslec ze podobne pytania trafily by na czolowki gazet

> Jeszcze bardziej
                > ciekawi dlaczego dziennikarzy to nie interesuje. Czyżby czuli taki respekt
                > przed jakimś innym plopli?

Same pytania rodza lek. Z oligarchia sie nie zadziera o czym wiedza dobrze
                wszyscy piszacy na wschod od Odry.

Smiesza mnie proby (na ile udolne to widac) usprawiedliwiania tego stanu
                rzeczy "kultura" wypowiedzi czy prawem do prywatnosci.... kandydata na
                prezydenta.
                Woodward i Bernstein zasluzyli by sobie w naszym Rywinlandzie co najwyzej na
                opinie chamow.
                • basia.basia Re: ciesz sie.............. poki mozesz 09.08.05, 21:22
                  nurni napisał:

>
                  > Smiesza mnie proby (na ile udolne to widac) usprawiedliwiania tego stanu
                  > rzeczy "kultura" wypowiedzi czy prawem do prywatnosci.... kandydata na
                  > prezydenta.
                  > Woodward i Bernstein zasluzyli by sobie w naszym Rywinlandzie co najwyzej na
                  > opinie chamow.
                  >

Dwa oszołomy to były, po prostu:))))))))))))))
          • plopli Re: ciesz sie.............. poki mozesz 09.08.05, 16:59
            A czy ktoœ zabrania Ci o tym pisać. Ja tylko pozwliłem sobie nie zgodzić się z
            Tobą. Nadal się nie zgadzam, uważam bowiem, że na urząd prezydenta kandydowac
            może każdy, kto spełnia kryteria określone w Konstytucji, a odmawianie mu
            takiego prawa dlatego, że ma obce korzenie zakrawa na szowinizm.
    • pan.nikt Nie zapominaj o pracownikach 09.08.05, 12:19
      Taki TomekXXXX to przecież etatowiec Cimoszki.
      A jaki wydajny!!!!
      • olany_klient Re: Nie zapominaj o pracownikach 09.08.05, 12:45
        pan.nikt napisał:

> Taki TomekXXXX to przecież etatowiec Cimoszki.
        > A jaki wydajny!!!!
        >
        >
        Widziałem ich wczoraj w TV w jakimś programie informacyjnym - sztab W.
        Cimoszewicza! (Tomek, też tam byłeś?) młodzi, wydajni, w gotowości warujący
        każdy przy swoim kompie, wszyscy w pięknych niebieskich koszulkach, tylko szkoda
        że ta ich "praca" nie przynosi żadnych pozytywnychefektów - bo każdego z nich
        czuć wolontariatem na kilometr. Szkoda czasu i zużytego prądu panie marszałku na
        taką działalność...
      • bush_w_wodzie Re: Nie zapominaj o pracownikach 09.08.05, 12:47
        pan.nikt napisał:

> Taki TomekXXXX to przecież etatowiec Cimoszki.
        > A jaki wydajny!!!!
        >

jak to w socjalizmie. wydajnosc wysoka ale jakosc niska
        • plopli Re: Nie zapominaj o pracownikach 09.08.05, 12:52
          bush_w_wodzie napisał:

> pan.nikt napisał:
          >
          > > Taki TomekXXXX to przecież etatowiec Cimoszki.
          > > A jaki wydajny!!!!
          > >
          >
          > jak to w socjalizmie. wydajnosc wysoka ale jakosc niska

Trudno to w ogle mówić o jakiejś jakości. Dlatego podejrzewam, że to nie jest
          wolontariusz, tylko jakiś nawiedzony sympatyk. Jego działania raczej zniechęcają
          do tej kandydatury, niż zachęcają.
          • asienka32 Ciekawe drogi adminie 09.08.05, 12:57
            ze nie tniecie postow tego nawiedzonego sympatyka z taka konseksencja jak
            robicie to w przypadku postow krytycznych w stosunku do Aleksandra
            Kwasniewskiego czy Wlodzimierza Cimoszewicza.

Czy watek na temat biednych milicjantow napadnietych przed bande gornikow w
            kopalni wujek w grudbniu 1981 jest watkiem cenzuralnym a pytanie czy prezio ma
            magistra - niecenzuralnym?
            Chyba cos sie wam pomieszalo w tej "wyborczej" moralnosci i prawosci :((((
            • plopli Re: Ciekawe drogi adminie 09.08.05, 13:03
              asienka32 napisała:

> ze nie tniecie postow tego nawiedzonego sympatyka z taka konseksencja jak
              > robicie to w przypadku postow krytycznych w stosunku do Aleksandra
              > Kwasniewskiego czy Wlodzimierza Cimoszewicza.

Tniemy wątki, jesli naruszają netykietę, a nie z uwagi na ich wartość merytoryczną.

> Czy watek na temat biednych milicjantow napadnietych przed bande gornikow w
              > kopalni wujek w grudbniu 1981 jest watkiem cenzuralnym a pytanie czy prezio ma
              > magistra - niecenzuralnym?

Szczerze mówiąc, nie wiem o jakie wątki pytasz, ale podstawą wycięcia watku o
              Kwaśniewskim mogło być to, że był to spam lub był napisany niecenzuralnym
              językiem. Jesli masz jakieś wątpliwości dotyczące konkretnych decyzji, to -
              powtarzam po raz kolejny - zgłaszaj je na giwi@gazeta.pl lub plopli@gazeta.pl .
              postaramy się na nie odpowiedzieć.

> Chyba cos sie wam pomieszalo w tej "wyborczej" moralnosci i prawosci :((((
              • asienka32 Prosze bardzo 09.08.05, 13:13
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=26107653&a=26107653
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=27499474
                Moze watek nr 2 nie siega wyzyn intelektualnych, ale
                po pierwsze: trudno zaliczyc go do spamu skoro nie traktujecie jako spam watki
                zakladane przez Tomka
                po drugie /wazniejsze/: na czym polega zlamanie etykiety w pytaniu czy
                Kwasniewski ma mature? 10 lat temu pytanie czy ma dyplom magistra tez byloby
                nie na miejscu?
                • plopli Re: Prosze bardzo 09.08.05, 14:29
                  Przywróciłem. Wylecialo pewnie przez pomylke. Wszyscy maja prawo sie pomylic.
                  Dzieki za zwrócenie uwagi. Nastepnym razem, propojuje jednak korzystac z maila.
                  • asienka32 To milo 09.08.05, 15:00
                    dzieki :))))
              • asienka32 Nie mowiac o tym, ze 09.08.05, 13:27
                powszechnie tolerowane na forum wyzywanie Lecha Kaczynskiego czy Romana
                Giertycha od faszystow jest ewidentym zlamaniem prawa poprzez pomowienie.
                /mniejsza o to, ze weikszosc uzywajacych slowa faszysta nie rozumie jego
                znaczenia... ale glupota nie zwalnia od obowiazku przestrzegania prawa/

Czy nie jest zlamanie etykiety????!!!!
              • nielubiegazety2 Ciekawe Czcigodny Adminie 09.08.05, 13:48
                czemu na forum kraj nie wątku o tym newsie "82-letni ubek trafi na 4,5 roku do
                więzienia " ????????
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2861333.html
    • jethrox basia.basia czy społeczeństwo ? 09.08.05, 12:48
      Jak dotąd nikt nie wpadł na prosty chwyt by zrobić sobie na forum GW
      pseudo "społeczeństwo" i tak się podpisywać.
      Chyba basia.basia bedzie pierwsza...
    • roma25 [...] 09.08.05, 12:52
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • ksiundz To nie Wolontariusze już jeno kondukt pogrzebowy 09.08.05, 13:22
      chcą się załapać na stypę :)))

> MY GO NIE CHCEMY!

Ja go nie chcę napewno, a

> Społeczeństwo ?

nie wiem :))
    • lika78 [...] 09.08.05, 13:38
      • mmkkll [...] 09.08.05, 13:43
        • basia.basia [...] 09.08.05, 13:46
          • pralinka.pralinka Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 14:01
            Basiu! Czego to człek nie napisze, czy wypowie, gdy zabiega o głosy wyborców. Cimoszek i Indiańcem mógłby sie mienić, gdyby odpowiednia ilość wyborców była czerwonoskóra w naszym kraju. W dodatku podkreślając swoje czerwone korzonki miałby u nich duże szanse.
            Tak naprawdę to spadkobiercom PZPR zawsze było wsio rawno byle blisko koryta.
        • mmkkll cenzorzy zgłupieli... 09.08.05, 15:15
      • asienka32 [...] 09.08.05, 13:45
    • kotekmru Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 14:31
      Nie wiem skąd tyle zaciekłości, jadu i wulgarności w elektoracie prawicy.
      Opluwanie przeciwnika najgorszymi pomyjami z udawaną troską o obiektywizm i
      fakty aż boli. Moralność Kalego. Asieńka 32 i basia.basia - prawdopodobnie
      młodsza wersja moherowych beretów. Piękne ideały w buraczanych gębach cedzone
      przez zęby. Ostre pióro nie oznacza wcale lotnego umysłu - jak widac na
      załączonyc obrazkach
      • basia.basia Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 15:12
        kotekmru napisał:

> Nie wiem skąd tyle zaciekłości, jadu i wulgarności w elektoracie prawicy.
        > Opluwanie przeciwnika najgorszymi pomyjami z udawaną troską o obiektywizm i
        > fakty aż boli. Moralność Kalego. Asieńka 32 i basia.basia - prawdopodobnie
        > młodsza wersja moherowych beretów. Piękne ideały w buraczanych gębach cedzone
        > przez zęby. Ostre pióro nie oznacza wcale lotnego umysłu - jak widac na
        > załączonyc obrazkach

Czy byłbyś łaskaw wskazać w moich postach ten jad, wulgarność i zaciekłość?
        • nurni Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 16:53
          basia.basia napisała:

> kotekmru napisał:
          >
          > > Nie wiem skąd tyle zaciekłości, jadu i wulgarności w elektoracie prawicy.
          >
          > > Opluwanie przeciwnika najgorszymi pomyjami z udawaną troską o obiektywizm
          > i
          > > fakty aż boli. Moralność Kalego. Asieńka 32 i basia.basia - prawdopodobni
          > e
          > > młodsza wersja moherowych beretów. Piękne ideały w buraczanych gębach ced
          > zone
          > > przez zęby. Ostre pióro nie oznacza wcale lotnego umysłu - jak widac na
          > > załączonyc obrazkach
          >
          > Czy byłbyś łaskaw wskazać w moich postach ten jad, wulgarność i zaciekłość?

Chyba chodzi o te buraczane geby.

Swoja droga ciekawe w jakim stroju zastal ten post naszego dobrodzieja -
          dwukolorowego P. Chyba na czarno skoro nie wycial.

Ba...nawet nawet ostrzegl ze post kociaka mru, na cokolwiek mu zakrawa!

Obstawiam ze nie widzial.
          ;)
          • plopli Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 17:03
            Nie wyciąłem, bo Basia dała mu skutecznie odpór, zanim się zorientowałem. Choć
            może powinienem był.
        • jethrox Wulgarnoiść, jad i zaciekłość - wskazuję bez trudu 10.08.05, 11:42
          Wulgarnośc, jad i zaciekłośc polega np. na ciągłym sugerowaniu czytelnikom
          (poprzez własnie wulgarne, zjadliwe i zaciekłe przekręcania nazwiska
          Cimoszewicz na Cimoszenko), że Cimoszewicz to nie Polak tylko ktoś zza
          wschodniej granicy. Co więcej - sugerowanie czytającym, że poglądy Cimoszewicza
          są w jakimkolwiek zakresie zgodnie ze znanym powszechnie prezydentem
          sąsiedniego kraju zza wschodniej granicy. Każdy kto nawet najsłabiej orientuje
          sie w polskiej scenie politycznej wie, że to wszystko nic tylko opluwanie i
          zwykłe kłamstwa.
          Zwykle nie reaguję na cos takiego bo to jest juz w nazbyt oczywisty sposób
          kompromitujące dla bezsilnej złości autorek i autorów takich oszczerstw.
          Właśnie z tego m. in. powodu nakłaniam czytelników forum do nie głosowania na
          kandydatów prawicy, gdyż grono osób z nimi związanych np. basia.basia jest
          zdolne do jednoznacznie nieeleganckich zachowań.
          • t1s Re: Wulgarnoiść, jad i zaciekłość - wskazuję bez 10.08.05, 12:16
            jethrox napisał:

> Wulgarnośc, jad i zaciekłośc polega np. na ciągłym sugerowaniu czytelnikom
            > (poprzez własnie wulgarne, zjadliwe i zaciekłe przekręcania nazwiska
            > Cimoszewicz na Cimoszenko), że Cimoszewicz to nie Polak tylko ktoś zza
            > wschodniej granicy. Co więcej - sugerowanie czytającym, że poglądy
            Cimoszewicza
            >
            > są w jakimkolwiek zakresie zgodnie ze znanym powszechnie prezydentem
            > sąsiedniego kraju zza wschodniej granicy.

Poglądy Cimoszenki streściły się w jego 20 letniej przynależności do pzpr. Jak
            wiadomo nie ma żadnej analogii między prl a obecną Białorusią.

Każdy kto nawet najsłabiej orientuje
            > sie w polskiej scenie politycznej wie, że to wszystko nic tylko opluwanie i
            > zwykłe kłamstwa.
            > Zwykle nie reaguję na cos takiego bo to jest juz w nazbyt oczywisty sposób
            > kompromitujące dla bezsilnej złości autorek i autorów takich oszczerstw.
            > Właśnie z tego m. in. powodu nakłaniam czytelników forum do nie głosowania na
            > kandydatów prawicy, gdyż grono osób z nimi związanych np. basia.basia jest
            > zdolne do jednoznacznie nieeleganckich zachowań.
            • jethrox Poglądy Balcerowicza byłego szefa UW 10.08.05, 12:22
              stresciły się w jego wieloletniej przynależności do PZPR.
              Poglądy Kuronia, więznia politycznego w PRL, stresciły się w jego wieloletniej
              przynależności do PZPR.
              Poglądy Michnika, więznia politycznego w PRL, stresciły się w jego wieloletniej
              przynależności do PZPR.
              etc, etc.
              Już dawno nie czytałem takich bzdur.
              Czy wy tam na prawicy nie możecie skierowac tu kogoś inteligentniejszego niż
              t1s ?
              • t1s Re: Poglądy Balcerowicza byłego szefa UW 10.08.05, 12:37
                jethrox napisał:

> stresciły się w jego wieloletniej przynależności do PZPR.
                > Poglądy Kuronia, więznia politycznego w PRL, stresciły się w jego
                wieloletniej
                > przynależności do PZPR.
                > Poglądy Michnika, więznia politycznego w PRL, stresciły się w jego
                wieloletniej
                >
                > przynależności do PZPR.

O tak wszystko prawda:) wymieniłeś oportunistów, socjalinstów i totalniaków.
                Każda postawa typowa dla komunistów:)
                A gdyby mało było politycznych, przypomnę Gomułkę, więźnia politycznego w prl,
                czy Gierka, więźnia politycznego w prl:)

> etc, etc.
                > Już dawno nie czytałem takich bzdur.

To się ciesz baranie, że masz okazję:)

> Czy wy tam na prawicy nie możecie skierowac tu kogoś inteligentniejszego niż
                > t1s ?

• asienka32 Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 16:14
        kotekmru napisał:

> Piękne ideały w buraczanych gębach cedzone
        > przez zęby.

To cegielka lewaka w walce z zaciekloscia, jadem i wulgarnoscia.

> Asieńka 32 i basia.basia - prawdopodobnie
        > młodsza wersja moherowych beretów.

Niestety oryginalnoscia w agrumentacji nie powalasz.

Zreszta po co sie wysilam. I tak nie zrozumiesz o czym pisze.
    • kawonar1 Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 15:14
      POpieram Cię Basiu.Basiu
    • ptv4 Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 17:09
      Drodzy Pracownicy Stołecznego Ratusza Zatrudnieni Z Klucza Partyjnego!
      Dajcie nam, wolontariatowi Cimocha, spokój. My przynajmniej nie bierzemy za to
      pieniędzy publicznych!
      • vegas5 Re: Wolontariusze Cimoszenki! 09.08.05, 21:55
        szkoda waszego pisania i glupiego gadania i udawania przemadrzalych znawcow
        polityki i tak cimoszewicz wygra ha hi
        • jowitaa1 Re: Wolontariusze Cimoszenki! 10.08.05, 05:08

z przyjemnoscia pragne cie powiadomic ze Cimoszewicz nie wygra!:-0)

I zadne zaklecia i wolontariusze na nic sie nie zdadza/

Nie trzeba byc wielkim znawca polityki,zeby to widziec juz dzis ,ze Cimoszewicz
          obrazajac inteligencje Polakow,zakopal sie po kokardki,i nic mu juz nie pomoze.

Zegnaj komuno!
    • basia.basia Cytat z Ziemkiewicza:) 10.08.05, 10:57
      w poście kazefa w blogu Kataryny:

kazef
      2005/08/09 23:43:06
      "Wielu wierzy, że Włodzimierz Cimoszewicz zostanie prezydentem Polski. Pierwsze
      uwierzyły w to jego własne dzieci i na wszelki wypadek nawiały do Chicago.
      Dziadek w NKWD, tata w PZPR, dzieci w Ameryce - głosuj na zaradnych! "
      To przewrotny cytat z RAZ-a
    • t1s Re: Wolontariusze Cimoszenki! 10.08.05, 11:46
      Tylko zapytać o przeszłość jakiegoś partyjnego kacyka, jakiegoś redaktorka z
      gw, od razu zapieje chórek pożytecznych i tych zwyczajnych idiotów, obłąkanych
      demokratów, różnej maści tolerantów, tropicieli faszyzmu, humanistów,
      inteligentów bez klepek, urodzonych półgłówków i skończonych durni,
      odmóżdżonych fanóów grubej kreski, że to ksenofobia, że dzieci nie mogą
      odpowiadać za rodziców i tym podobne brednie.
      • ptv4 Re: Wolontariusze Cimoszenki! 10.08.05, 12:21
        Masz rację. Dzieci powinny odpowiadać za rodziców. Konstanty Miodowicz jest
        synem Alfreda, przywódcy przybudówki PZPR-u czyli OPZZ-związku zawodowego
        broniącego praw socjalnych robotników (oficjalna wersja). Tymczasem Konstanty
        jest w PO i opowiada się za podatkiem liniowym, jest liberałem! Uważam, że
        kłamie i jest socjalistą! Przecież dzieci zawsze odpowiadają za rodziców i
        podzielaja ich poglądy.
        • t1s Re: Wolontariusze Cimoszenki! 10.08.05, 12:56
          ptv4 napisał:

> Masz rację. Dzieci powinny odpowiadać za rodziców. Konstanty Miodowicz jest
          > synem Alfreda, przywódcy przybudówki PZPR-u czyli OPZZ-związku zawodowego
          > broniącego praw socjalnych robotników (oficjalna wersja). Tymczasem Konstanty
          > jest w PO i opowiada się za podatkiem liniowym, jest liberałem! Uważam, że
          > kłamie i jest socjalistą! Przecież dzieci zawsze odpowiadają za rodziców i
          > podzielaja ich poglądy.

nie zrozumiałeś. Może trudno Ci to przychodzi więc powtórzę wprost. Co
          regułka "dzieci nie mogą odpowiadać za rodziców" będąca podstawowym argumentem
          postępowców przeciwko przypominaniu korzeni polityków ma do wiatraka?
          Jak sam widzisz nic się strasznego Miodowiczowi nie stało, gdy wspomniałeś jego
          ojca:)
          Chciałbym więc wiedzieć co się okropnego dzieje Cimoszewiczowi, że podnoszony
          jest taki jazgot:)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka