lider666 10.09.05, 08:23 Bez wzgledu na partię, bez względu na okręg, jeżeli chcesz zmian w Polsce - głosuj na kogoś z dalszych miejsc. Ale na pewno idź na wybory 25.09. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sawa.com Re: nie głosuj na lidera 10.09.05, 08:37 lider666 napisał: > Bez wzgledu na partię, bez względu na okręg, jeżeli chcesz zmian w Polsce - > głosuj na kogoś z dalszych miejsc. Ale na pewno idź na wybory 25.09. Popieram ten apel. Głosujmy na konkretnych ludzi. Zadajmy sobie trud przyjrzenia się listom. Ja np. u siebie pod Warszawą nie mam na kogo głosować do senatu. Nie będę głosować ani na Smoktunowicza z poprcia PO, ani na niezależnego Andrzejewskiego z poparcia PiSu. Szukam! Jeśli nie znajdę, odpuszczę sobie senat. Jeśli chodzi o sejm waham się między Anną Kalinowską - rozsądną ekolożką (bodajże 6 miejsce na liście PO) lub panią Dąbkowską - Cichocką (3. PiS) młodą 32 lat współtwórczynią muzeum Powstania Warszawskiego. Pani Kalinowska jest osobą, która potrafi zadbać o nasze intersy w Unii Europejskiej a to w przypadku ekologii jest ważne. Współpracuje od dawna z wieloma ośrodkami europejskimi w tej dziedzinie. Zna doskonale angielski. Nie da sobie wciskać kitu. Pani Dąbkowska zaimponowała mi talentem organizatorskim. Mimo tak młodego wieku ma już wspaniałe osiągnięcie. Myślę, że pomogłaby naszej wycieńczonej przez ostatnie piętnastolecie kulturze. Odpowiedz Link Zgłoś
pniewiak Dla mnie Janusz Korwin - Mikke 10.09.05, 11:00 jest najlepszym kandydatem - czlowiek honoru i ma rację mówiąc o zleceniodawcach polityków i partii. Do urn Polacy, do urn Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com można się obronić przed manipulacją 10.09.05, 15:03 można się obronić przed manipulacją. Na listach możena znaleźć kandydata, który nam najbardziej odpowiada. Wcale nie musimy głosować wg preferencji wskazanych przez strategów partyjnych. Przeważnie sa to ludzie pokroju mierny ale wierny. Im się daje dobre miejsca na listach. Mają być sprawną maszynką do głosowania. A nam przecież chodzi o kogoś, kto reprezentuje nasze interesy. Kogoś kto będzie się liczył z naszymi potrzebami. Nie będzie np. wydawał pieniędzy na wcześniejsze emerytury czy renty dla pijaków. Odpowiedz Link Zgłoś
pniewiak Czytaj lokalne serwisy Partyjne 10.09.05, 15:10 i jeżeli zdecydujesz sie głosować na daną Partię szukaj artykułów lokalnych liderów tej Partii, czytaj je, zazwyczj piszą je ludzie którzy coś soba reprezentują - znajdź ich na listach wyborczych jeżeli uznasz że warto zagłosuj. Ma rację mój przedmówca że na 1 miejscach umieszcza się tak naprawdę ulubieńców szefa - ludzi bez charakteru i własnej osobowości. A jeżeli uznasz że nie warto masz wybór zagłosuj_na listę nr 12 Odpowiedz Link Zgłoś