Dodaj do ulubionych

do Forumowiczów i Redakcji

10.09.05, 12:23
Uważam, że lala-laleczna powinien/-na z hukiem wylecieć z pracy. Dla
przykładu. Proszę, żeby w tym poście wpisały się osoby, które popierają ten
pomysł. Jeżeli uzbiera się tego trochę, jestem gotów ten link podesłać do
ministerstwa.

Redakcję natomiast proszę o to, żeby tej sprawie nie pozwoliła umrzeć
Obserwuj wątek
    • piot-r Re: do Forumowiczów i Redakcji 10.09.05, 12:28
      następny bolszewik?
      Może od razu ją powiesić, najlepiej publicznie. Pamietając o wcześniejszym linczu.
      • ksiundz W końcu jesteśmy na forum Gazety - Maleszko jak 10.09.05, 12:31
        szlachectwo - zobowiązuje :)))
        • piotr.lewandowicz następni z budżetówki? n/t 10.09.05, 12:52
          • jola_iza Re: następni z budżetówki? n/t 10.09.05, 13:00
            Nie czepiaj się budżetówki u mnie cała rodzina z budżetówki a jestem nie tylko
            za wywalaniem ale corocznym egzaminem kwalifikacyjnym.Dosć mam wszelkiej maści
            durnych urzędników,którzy pracę dostali po znajomości.
            • piotr.lewandowicz Re: następni z budżetówki? n/t 10.09.05, 16:22
              a to przepraszam.
          • kropekuk Nie, to tylko ta chrzescijanska, "odnowiona 10.09.05, 13:46
            moralnie", BOLSZEWICKA TZW. PRAWICA ;)
            • cimoszenka Towarzyszu z Morning Star 10.09.05, 16:42
              Jordolnij ty się w główkę.
              • kropekuk Kolejny ZLODZIEJ Z BUDZETOWKI? Mnoza sie na 10.09.05, 16:49
                tym forum i mnoza...
      • jola_iza Re: do Forumowiczów i Redakcji 10.09.05, 12:55
        Ty się lecz nikt nie mówi o wieszaniu tylko o uczciwej pracy.Zyczę Ci ,żebyś
        kiedyś trafił na lekarza ,który zaraz Ci udzieli pomocy tylko najpierw napisze
        kilka durnych postów.Jestem za wywalaniem .
        • piot-r Re: do Forumowiczów i Redakcji 10.09.05, 13:08
          a co ma uczciwa praca do pisania na forum? udowodniono już coś? już wiadomo że
          robiła to kosztem swojej pracy? urzędnik to nie robotnik przy taśmie i czasami
          -zwłaszcza tam gdzie obsługuje petentów ma wolne chwile.
          proponuję żeby zamiast urządzać polowanie na czarownice odnosić się do
          konkretnych przypadków. Trochę już żyję na tym świecie, moja praca wymaga
          kontaktu z różnymi urzędnikami w tym mającymi najgorszą opinie czyli celnikami
          :-) i zawsze załatwiłem to co chcialem, nieraz od ręki. Dlatego za wywaleniem z
          pracy opowiem się jak się dowiem czy lala zaniedbywała swoje obowiązki , nie
          wcześniej.
          • wartburg4 wszystko o jeźdźcy i o koniu chcemy wiedzieć 10.09.05, 13:40
            piot-r napisał:

> a co ma uczciwa praca do pisania na forum?

Bardzo dużo

udowodniono już coś?

Pięć tysięcy postów rocznie. Czy lala.laleczna miała w ogóle czas na pracę? I
            co to była za praca (załatwiona z układów rodzinnych albo innych - takich np.
            jak Jaruckiej i Cimoszewicza albo corki Barcikowskiego), w trakcie której ta
            pani osiem godzin dziennie mogla zbijać muchy, czyli surfować w internecie?

już wiadomo że
            > robiła to kosztem swojej pracy? urzędnik to nie robotnik przy taśmie i czasami
            > -zwłaszcza tam gdzie obsługuje petentów ma wolne chwile.

Za wolne chwile tej pani zapłać sam z własnej kieszeni, jeśliś taki szczodry i
            wyrozumiały. Od pięciu lat pani z ministerstwa stuka tylko w klawiaturę.

> proponuję żeby zamiast urządzać polowanie na czarownice odnosić się do
            > konkretnych przypadków.

Tutaj zgadzamy się zupełnie. Też chętnie się dowiemy, jaką funkcję pełniła ta
            płodna osóbka, kto był jej przełożonym, kto załatwił jej posadę i jak za swoją
            twórczość była opłacana. W ministerstwach zarobki są wysokie. O takiej
            Jaruckiej wiemy np., że dorobiła się willi i to w czasie kiedy jej mąż był na
            bezrobociu.

Trochę już żyję na tym świecie, moja praca wymaga
            > kontaktu z różnymi urzędnikami w tym mającymi najgorszą opinie czyli celnikami
            > :-) i zawsze załatwiłem to co chcialem, nieraz od ręki.

Zastanawia mnie ta obrona Częstochowy w twoim wykonaniu, kolego Czy to "od
            ręki" nie oznaczało czasem "do ręki".

Dlatego za wywaleniem z
            > pracy opowiem się jak się dowiem czy lala zaniedbywała swoje obowiązki , nie
            > wcześniej.

Też chcemy się wszystkiego o jeźdźcy i o koniu dowiedzieć. O nic innego nam
            nie chodzi
          • kropekuk Z celnikami zalatwiales raczej DO REKI.... n/t 10.09.05, 13:48

• jaceq Re: do Forumowiczów i Redakcji 10.09.05, 17:49

piot-r napisał:

> urzędnik to nie robotnik przy taśmie i czasami
            > -zwłaszcza tam gdzie obsługuje petentów ma wolne chwile.

A nie powinien. Nie wzbudza moich żadnych emocji kwestia czy konkretną Lalę
            należy wywalić z roboty, czy nie. Ponieważ "urzędnik ...ma wolne chwile"
            popieram pomysł, by na bruk wyp...ć tak z 70% urzędników wszystkich szczebli, z
            MI i z innych ministerstw, z ZUSu KRUSU, USów itp. Ci, co zostaną, może nie
            będą mieli "wolnych chwil" ale - jeśli jednak będą - nie pozostanie nic innego
            jak wyp...ć następną ich pulę.

• kkaasskkaa Re: do Forumowiczów i Redakcji 10.09.05, 13:13
          Popieram. Dość urzędników opłacanych z naszych pieniędzy, którzy obijają się w
          pracy!
      • kropekuk BOLSZEWIKOM to nie przeszkadza DOKRADANIE 10.09.05, 13:45
        SOBIE W PRACY. Wlasnie jak lali i TOBIE :))))
    • swan_ganz Re: do Forumowiczów i Redakcji 10.09.05, 13:22
      dla mnie wylanie takich ludzi jak "lala" jest oczywiste. Dziwne, że jeszcze do
      tej pory tego nie zrobiono. Mam nadzieję, że po wyborach nie tylko lala ale i
      jej dyskretni poplecznicy polecą na zbity pysk...
      • kropekuk O, naiwny, NIC sie nie zmieni.TO POLSKA WLASNIE!!! 10.09.05, 13:57
        Polska, gdzie stanowiska urzednicze zaleza od SYMPATII PARTYJNYCH (i
        delikwenta, i rodzinki), nie zas od kompetencji i szacunku dla pracy.
    • kropekuk A ja uwazam, ze - jak na Zachodzie - nalezy jemu 10.09.05, 13:44
      (bo to chyba chlop) potracic czas zmarnowany z wynagrodzenia. Wstecz do tego
      2000 roku. Pod grozba utraty pracy.
    • ludik Re: do Forumowiczów i Redakcji 10.09.05, 14:29
      W pełni popieram.
      Konsekwencje powinni także ponieść przełożeni lali-lalecznej, którzy od ponad 3
      lat tolerują naganne postępowanie podwładnego im pracownika. Z własnej kieszeni
      powinni zapłacić za wykorzystywanie internetu w celach prywatnych przez
      pracownika lala-laleczna, jak również zwrócić niesłusznie pobrane przez tegoż
      pracownika pobory ( za nie przepracowane godziny,za wypłacone premie, przyznane
      nagrody itp.).
      Wszystkie ministerstwa płaczą, że mają małe budżety i mało pieniędzy. Tymczasem
      okazuje się, że panuje tam bałagan i jest tolerowana karygodna niegospodarność.
      Proponuję, aby szukanie oszczędności rozpoczęły od siebie, od zredukowania
      rozpasłej biurokracji, zlikwidowania niepotrzebnych, niewydolnych stanowisk i
      nie "przechowywania" niekompetentnych i nieetycznych pracowników.
      Pozwoli to zmniejszyć obszar biedy i głodu w naszym kraju, choćby o
      jedno głodne dziecko, to warto.
      • ubekkubek Gotów jestem przeprowadzić postępowamie w sprawie. 10.09.05, 16:10
        Równolegle do śledztwa dziennikarskiego GW.
    • jola_iza Re: do Forumowiczów i Redakcji 10.09.05, 16:09
      podciągam wątek bo wypowiedzi za lub przeciw to są prawdziwe wybory czy będzie
      w tym kraju lepiej czy nie
      • joannabarska Potrzebna ogolna ocena! 10.09.05, 16:15
        Kilka wpisów dziennie w czasie 7-8 godzin pracy to nic nadzwyczajnego. Zeby
        zwolnić kogos - musi byc ogolna ocena pracy. Inny pracownik np. nie wysyla
        postów, ale plotkuje w pracy o każdym i z tym, którego akurat spotka.Dodaję,ze
        lenilam sie chyba, bo zadnej wypowiedzi wspomnianej osoby nie zapamiętałam.
        • dr.kidler Re: Potrzebna ogolna ocena! 10.09.05, 16:36
          joannabarska napisała:

> Kilka wpisów dziennie w czasie 7-8 godzin pracy to nic nadzwyczajnego. Zeby
          > zwolnić kogos - musi byc ogolna ocena pracy. Inny pracownik np. nie wysyla
          > postów, ale plotkuje w pracy o każdym i z tym, którego akurat
          spotka.Dodaję,ze
          >
          > lenilam sie chyba, bo zadnej wypowiedzi wspomnianej osoby nie zapamiętałam.

Glownie inwektywy i epitety, ktoryymi obrzucala osoby
          o wedlug niej sympataich lewicowych.

• dr.kidler Re: do Forumowiczów i Redakcji 10.09.05, 16:39
      piotr.lewandowicz napisał:

> Uważam, że lala-laleczna powinien/-na z hukiem wylecieć z pracy.

Ja uzaleznilbym to od stanowiska ktore piastowala.

Jezleli ta osoba byla zwyklym szeregowym pracownikiem,
      powinna dostac nagane i to wszystko.
      Powinna IMHO przeprosic forumowiczow ktorcy obrzucala inwektywami,
      ale to juz z wlasnej woli.

Jezeli zajmowala stanowisko kierownicze - niestety powinna wyleciec!
    • piotr.lewandowicz Re: do Forumowiczów i Redakcji 10.09.05, 20:10
      up i proszę o konstruktywne wypowiedzi (kropek, ty się wypowiedziałeś,
      niekoniecznie konstruktywnie, więc tobie już dziękujemy)
      • kropekuk Obudzil sie PO TELEWIZORZE! A kto tu lale tepil 10.09.05, 20:13
        i ministerstwo jej wypominal na dlugo przed tym programem? JA, NIE TY - MYSLACY
        GAZETA :))))
        • dr.kidler Re: Obudzil sie PO TELEWIZORZE! A kto tu lale tep 10.09.05, 21:20
          kropekuk napisał:

> i ministerstwo jej wypominal na dlugo przed tym programem? JA, NIE TY -
          MYSLACY
          >
          > GAZETA :))))

Nie mow ze byles szybszy:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11&w=25223257&a=25255586
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka