Dodaj do ulubionych

Andrzej Lepper icemarszałkiem Sejmu

26.10.05, 17:51
IV RP to brzmi dumnie!
Obserwuj wątek
    • lortea Zastanawiam się nad pewnymi zmianami w swej 26.10.05, 17:53
      linii programowej.
    • marquito Re: Andrzej Lepper icemarszałkiem Sejmu 26.10.05, 17:53
      Oj, panie kolego! Co zacz "ice" znaczy? Czyżby ktoś w jego drzewie
      genealogicznym się jakichś starozakonnych przodków doszukał?
      • alex.4 taka będzie IV RP.... 26.10.05, 17:54
    • douglasmclloyd Odnowa moralna w pelni 26.10.05, 17:55
      Przestepca bedzie rzadzil z Kaczorami. Zeby ich tak wybatozyl, jak tego
      komornika.
    • superkulfon Komorowski im przeszakdzal... 26.10.05, 18:12
      ale lepper nie...
      • douglasmclloyd Re: Komorowski im przeszakdzal... 26.10.05, 18:45
        superkulfon napisał:

> ale lepper nie...

Wersal sie skonczyl. W cenie sa teraz maniery z PGRu, ewentualnie z Klewek.
      • ukos To poszło o kota (na razie jeszcze nie senatora) 26.10.05, 18:45
        Komorowski: Ja mam pięcioro dzieci, a ktoś ma kota.
    • loppe Re: Andrzej Lepper icemarszałkiem Sejmu 26.10.05, 18:43
      przeciez raz już był, a teraz ma 3-cie miejsce na liście ulubieńcow narodu - o
      co ci chodzi?
      • fryderyk.moreau Re: Andrzej Lepper icemarszałkiem Sejmu 26.10.05, 18:44
        Chociażby o wypowiedzi Dorna, który jeszcze niedawno twierdził, ze osoba karana
        nie powinna być marszałkiem sejmu. Co się do tego czasu zmieniło?
        • douglasmclloyd Re: Andrzej Lepper icemarszałkiem Sejmu 26.10.05, 18:46
          fryderyk.moreau napisał:

> Chociażby o wypowiedzi Dorna, który jeszcze niedawno twierdził, ze osoba
          karana
          >
          > nie powinna być marszałkiem sejmu. Co się do tego czasu zmieniło?

Koalicjant.
        • loppe Re: Andrzej Lepper icemarszałkiem Sejmu 26.10.05, 18:46
          Nie zgadzam się z Dornem - wg mnie decyduje Naród. Naród może go też via Sejm
          wywalić znów z tego stanowiska. Natomiast gromkie wołania teraz że on nie może
          być vickiem są de facto zaprzeczeniem demokracji.
          • fryderyk.moreau trochę historii 26.10.05, 18:48
            loppe napisał:

> Nie zgadzam się z Dornem - wg mnie decyduje Naród. Naród może go też via Sejm
            > wywalić znów z tego stanowiska.

Lepper został odwołany w poprzedniej kadencji także głosami PiS, które wtedy
            jakoś nie domagało się pełnej reprezentacji narodu w prezydium sejmu.
            • loppe Re: trochę historii 26.10.05, 18:52
              Z Tobą tez się nie zgadzam. Facio nawywijał i został wywalony z prezydium
              Sejmu. Naród to widział, naród znowu go wybrał - facio ma wszelkie prawa znów
              spróbować swoich sił jako vicemarszałek, jak się znów nie będzie umiał zachować
              to Sejm ma prawo znowu go wywalić z prezydium. To jest demokracja.
              • madzia_buczek Trochę historii dla nieuków. 26.10.05, 18:59
                loppe napisał:

> Z Tobą tez się nie zgadzam. Facio nawywijał i został wywalony z prezydium
                > Sejmu. Naród to widział, naród znowu go wybrał - facio ma wszelkie prawa znów
                > spróbować swoich sił jako vicemarszałek, jak się znów nie będzie umiał
                zachować
                >
                > to Sejm ma prawo znowu go wywalić z prezydium. To jest demokracja.

Trochę historii:

Hitler został wybrany w demokratycznych wyborach.

Czy dla was, wielbicieli socjalizmu i oszustów z PiS demokracja to taki ustrój,
                że można uznać zbrodnię jako niebyłą skoro większość zgłosuje że jej nie było?

Potraficie za pomocą głosowania i większości przywracać życie zamordowanym
                ludziom? Rekompensować straty okradzionym i poniżonym ofiarom bandytów i
                złodzieji?

Po co zatem są według was sądy i kodeksy prawne skoro twierdzicie, że nie jest
                ważne czy ktoś morduje, kradnie, bije i obraża, jeśli tylko wystarczy żeby 7,5%
                obywateli tego państwa oddało głos na w wyborach na takiego bandytę?

Tak wygląda wasza "demokracja"?
                • loppe Re: Trochę histerii? 26.10.05, 19:03
                  nie jestem przywyczaiony do tego że ktoś mówi do mnie w liczbie mnogiej

tak jak Winston Churchill jestem ortodoksem i fanem demokracji
                  • madzia_buczek Re: Trochę histerii? 26.10.05, 19:16
                    loppe napisał:

> nie jestem przywyczaiony do tego że ktoś mówi do mnie w liczbie mnogiej
                    >
                    > tak jak Winston Churchill jestem ortodoksem i fanem demokracji

Demokracja to nie jest całkowity brak prawa w państwie i zastąpienie go
                    głosowaniem powszechnym. To tak przypominam, jakby "fan demokracji" tego przez
                    przypadek nie wiedział.
    • trevik Jak mozna bylo popelnic drugi raz blad Millera !! 26.10.05, 18:45
      Czy Kaczynscy maja nadzieje, ze oni na tym cos zarobia? Miller na tym stracil a
      to byl niezly polityczny wyjadacz a oni na tym nie straca? Naiwniacy,

T.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka