gregorak 26.10.05, 17:51 IV RP to brzmi dumnie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lortea Zastanawiam się nad pewnymi zmianami w swej 26.10.05, 17:53 linii programowej. Odpowiedz Link Zgłoś
marquito Re: Andrzej Lepper icemarszałkiem Sejmu 26.10.05, 17:53 Oj, panie kolego! Co zacz "ice" znaczy? Czyżby ktoś w jego drzewie genealogicznym się jakichś starozakonnych przodków doszukał? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Odnowa moralna w pelni 26.10.05, 17:55 Przestepca bedzie rzadzil z Kaczorami. Zeby ich tak wybatozyl, jak tego komornika. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Komorowski im przeszakdzal... 26.10.05, 18:45 superkulfon napisał: > ale lepper nie... Wersal sie skonczyl. W cenie sa teraz maniery z PGRu, ewentualnie z Klewek. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos To poszło o kota (na razie jeszcze nie senatora) 26.10.05, 18:45 Komorowski: Ja mam pięcioro dzieci, a ktoś ma kota. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Andrzej Lepper icemarszałkiem Sejmu 26.10.05, 18:43 przeciez raz już był, a teraz ma 3-cie miejsce na liście ulubieńcow narodu - o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyk.moreau Re: Andrzej Lepper icemarszałkiem Sejmu 26.10.05, 18:44 Chociażby o wypowiedzi Dorna, który jeszcze niedawno twierdził, ze osoba karana nie powinna być marszałkiem sejmu. Co się do tego czasu zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Andrzej Lepper icemarszałkiem Sejmu 26.10.05, 18:46 fryderyk.moreau napisał: > Chociażby o wypowiedzi Dorna, który jeszcze niedawno twierdził, ze osoba karana > > nie powinna być marszałkiem sejmu. Co się do tego czasu zmieniło? Koalicjant. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Andrzej Lepper icemarszałkiem Sejmu 26.10.05, 18:46 Nie zgadzam się z Dornem - wg mnie decyduje Naród. Naród może go też via Sejm wywalić znów z tego stanowiska. Natomiast gromkie wołania teraz że on nie może być vickiem są de facto zaprzeczeniem demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyk.moreau trochę historii 26.10.05, 18:48 loppe napisał: > Nie zgadzam się z Dornem - wg mnie decyduje Naród. Naród może go też via Sejm > wywalić znów z tego stanowiska. Lepper został odwołany w poprzedniej kadencji także głosami PiS, które wtedy jakoś nie domagało się pełnej reprezentacji narodu w prezydium sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: trochę historii 26.10.05, 18:52 Z Tobą tez się nie zgadzam. Facio nawywijał i został wywalony z prezydium Sejmu. Naród to widział, naród znowu go wybrał - facio ma wszelkie prawa znów spróbować swoich sił jako vicemarszałek, jak się znów nie będzie umiał zachować to Sejm ma prawo znowu go wywalić z prezydium. To jest demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_buczek Trochę historii dla nieuków. 26.10.05, 18:59 loppe napisał: > Z Tobą tez się nie zgadzam. Facio nawywijał i został wywalony z prezydium > Sejmu. Naród to widział, naród znowu go wybrał - facio ma wszelkie prawa znów > spróbować swoich sił jako vicemarszałek, jak się znów nie będzie umiał zachować > > to Sejm ma prawo znowu go wywalić z prezydium. To jest demokracja. Trochę historii: Hitler został wybrany w demokratycznych wyborach. Czy dla was, wielbicieli socjalizmu i oszustów z PiS demokracja to taki ustrój, że można uznać zbrodnię jako niebyłą skoro większość zgłosuje że jej nie było? Potraficie za pomocą głosowania i większości przywracać życie zamordowanym ludziom? Rekompensować straty okradzionym i poniżonym ofiarom bandytów i złodzieji? Po co zatem są według was sądy i kodeksy prawne skoro twierdzicie, że nie jest ważne czy ktoś morduje, kradnie, bije i obraża, jeśli tylko wystarczy żeby 7,5% obywateli tego państwa oddało głos na w wyborach na takiego bandytę? Tak wygląda wasza "demokracja"? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Trochę histerii? 26.10.05, 19:03 nie jestem przywyczaiony do tego że ktoś mówi do mnie w liczbie mnogiej tak jak Winston Churchill jestem ortodoksem i fanem demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_buczek Re: Trochę histerii? 26.10.05, 19:16 loppe napisał: > nie jestem przywyczaiony do tego że ktoś mówi do mnie w liczbie mnogiej > > tak jak Winston Churchill jestem ortodoksem i fanem demokracji Demokracja to nie jest całkowity brak prawa w państwie i zastąpienie go głosowaniem powszechnym. To tak przypominam, jakby "fan demokracji" tego przez przypadek nie wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Jak mozna bylo popelnic drugi raz blad Millera !! 26.10.05, 18:45 Czy Kaczynscy maja nadzieje, ze oni na tym cos zarobia? Miller na tym stracil a to byl niezly polityczny wyjadacz a oni na tym nie straca? Naiwniacy, T. Odpowiedz Link Zgłoś