Dodaj do ulubionych

KATOWANIE RADIEM MA-RYJA

IP: *.proxy.aol.com 05.10.02, 19:59
Zapozyczone z forum Torun:

Miałam dzisiaj przyjemność (?) jechać w godzinach szczytu (okolice
szesnastej) autobusem linii 19 w kierunku Rubinkowa. Oczywiście: tłok, ścisk,
ogólne zmęczenie, zniechęcenie, nienajlepsza pogoda. W sumie nic wielkiego.
Zdumiewające było natomiast to, że w autobusie na ful przez głośniki w całym
wozie leciało Radio Maryja. Pewnie są ludzie, którzy słuchają tej rozgłośni w
zaciszu domu. Każdy ma jakieś preferencje co do stacji radiowej czy
telewizyjnej. Dlatego nie wiem, czy najlepszym pomysłem jest katowanie tłumu
ludzi w autobusie śpiewami mszalnymi i serwisem watykańskim, w dodatku o
wielkiej mocy decybelowej.

A co bedzie jak LPR dojdzie do wladzy ???!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Rob Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 05.10.02, 20:29
      Gość portalu: Konkret napisał(a):

> Zapozyczone z forum Torun:
      >
      > Miałam dzisiaj przyjemność (?) jechać w godzinach szczytu (okolice
      > szesnastej) autobusem linii 19 w kierunku Rubinkowa. Oczywiście: tłok,
      ścisk,
      > ogólne zmęczenie, zniechęcenie, nienajlepsza pogoda. W sumie nic wielkiego.
      > Zdumiewające było natomiast to, że w autobusie na ful przez głośniki w całym
      > wozie leciało Radio Maryja. Pewnie są ludzie, którzy słuchają tej rozgłośni
      w
      > zaciszu domu. Każdy ma jakieś preferencje co do stacji radiowej czy
      > telewizyjnej. Dlatego nie wiem, czy najlepszym pomysłem jest katowanie tłumu
      > ludzi w autobusie śpiewami mszalnymi i serwisem watykańskim, w dodatku o
      > wielkiej mocy decybelowej.
      >
      >
      > A co bedzie jak LPR dojdzie do wladzy ???!!!

Zareagowales w jakis sposob na miejscu. Zwrociles uwage kierowcy? Nie? To
      tutaj nie zawracaj dupy!
      • Gość: Ania Re: Do Roba z Belgii IP: *.upc.chello.be 05.10.02, 20:41
        .
        Zareagowales w jakis sposob na miejscu. Zwrociles uwage kierowcy? Nie? To
        > tutaj nie zawracaj dupy!

A ja sie ciesze,ze ty zareagowales normalnie.To,ze nie zgadzamy sie w jednych
        sprawach nie musi z nas czynic wrogow do konca zycia?Ja mam ostry jezyk i
        praktyke na forum .Duzo przyjacil duzo,wrogow.Chcialabym czsami pogadac z Toba
        o Belgii .Jak Ty odbierasz Belgie a jak ja .Juz teraz wiem,ze troche sie
        roznimy ale jakmowilam wyzej roznica to nie wrogosc.
        Pozdrawiam
        .
        .
      • mateusz7 Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA 07.10.02, 02:43
        Drogi przyjacielu! Używasz wulgaryzmów a to nie ładnie! Ale odpowiem Ci.
        Każdy MA Ryja i może w niego dostać.Jutro jadę do szpitala w odwiedziny,do
        przyjaciela, który,,zareagował w słusznej sprawie” i ma uszkodzenia na ciele.To
        Ściana Wschodnia Europy,kochanieńki a nie Wersal.Pamiętaj o tym, gdy będziesz
        odwiedzał nasz Piękny Kraj!
    • Gość: Wanda Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA IP: *.proxy.aol.com 05.10.02, 20:32
      Im glosniej tym lepiej!! Bezboznicy powinni nareszcie uwierzyc ! Ksieza maja
      obowiazek wlaczania na ful wzmacniaczy mikrofonow aby wszyscy slyszeli msze
      swieta, a dzwony musza dzwonic tak glosno aby do bezboznych glow dotarlo,nawet
      o szostej rano,ze zyja w katolickim kraju!!
      • Gość: Ania Dla Wandeczki IP: *.upc.chello.be 05.10.02, 20:43
        Gość portalu: Wanda napisał(a):

> Im glosniej tym lepiej!! Bezboznicy powinni nareszcie uwierzyc ! Ksieza maja
        > obowiazek wlaczania na ful wzmacniaczy mikrofonow aby wszyscy slyszeli msze
        > swieta, a dzwony musza dzwonic tak glosno aby do bezboznych glow
        dotarlo,nawet
        > o szostej rano,ze zyja w katolickim kraju!!
        www.debil.net/
      • Gość: Rob Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 05.10.02, 21:17

dotarlo,nawet

Na szczescie prawo o nie zaklucaniu porzadku publicznego nie zostalo jeszcze
        zniesione!
        • Gość: Konkret Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA IP: *.proxy.aol.com 05.10.02, 21:20
          Tutaj sie mylisz. W Polsce wolno torturowac halasem caly dzien. Po 22 giej
          dopiero policja ma prawo interweniowac.
      • Gość: Ed Re: doskonały przykład... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 21:53
        ...moralności katolickiej uszczęśliwiającej innych swoją jedynie słuszną racją
        na siłę. Najdelikatniej to można nazwać opasłą obojętnością.

dotarlo,nawet
    • Gość: MMM Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 05.10.02, 22:01
      Przeciez kierowca moze sobie wlaczyc RM jesli chce. Skoro najczesciej leca inne
      stacje to nie zaszkodzi jak bedzie w jednym autobusie RM. Zreszta ciekawe czy
      bys protestowal gdyby to byla jakas manonska stacja saczaca prounijna masonska
      propagande.
      • Gość: Romek Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA IP: *.ipt.aol.com 05.10.02, 22:58
        Ty to jestes popierdolony oszolom - "masonska stacja" ! Odbija ci calkiem
        popierdolcu z radia Ma-ryja ? Kierowca autobusu nie ma prawa wlaczac niczego co
        mogloby denerwowac pasazerow. W ogole nie powinien wlaczac zadnego radia, bo to
        rozprasza jego uwage i ryzykuje wypadek.On sluzy pasazerom, a nie zabija swoj
        czas sluchaniem radia! Jezeli mu sie nie podoba to von. Na jego miejsce
        przyjdzie kilku innych bezrobotnych.
      • Gość: Rob Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 06.10.02, 10:46
        Gość portalu: MMM napisał(a):

> Przeciez kierowca moze sobie wlaczyc RM jesli chce. Skoro najczesciej leca
        inne
        >
        > stacje to nie zaszkodzi jak bedzie w jednym autobusie RM. Zreszta ciekawe
        czy
        > bys protestowal gdyby to byla jakas manonska stacja saczaca prounijna
        masonska
        > propagande.

Jesli chce to moze sobie w domu wlaczyc! Autobus to nie woz cyrkowy. Glosniki
        umieszczone w autobusie sluza do podawania informacji pasazerom o trasie
        autobusu, a nie do sluchania jakiejkolwiek stacji radiowej czy innego
        badziewia.
        • Gość: Ripost Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA IP: *.proxy.aol.com 06.10.02, 10:50
          Oni o tym nie wiedza. Kultura spoleczna i wyobrazenia o bezpieczenstwie jazdy
          nie dotarly do kraju miedzy Odra i Bugiem.
    • piotr33k2 Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA 06.10.02, 00:50
      faszystowskie rozgłośnie spod czarnej sotni powinny być prawnie ścigane i
      zabronione.
      • Gość: +++Ignorant Tylko jeden parch się obraził, a reszta słuchała.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.02, 01:12
        • Gość: Hihi A parch ignorant nie wie IP: *.proxy.aol.com 06.10.02, 16:04
          A parch ignorant nie wie co to znaczy wolnosc wyznania. Czy parch ignorant ma
          zamiar zmuszac do sluchania ewangeli wszystkich, ktorzy sobie tego nie zycza,
          bo albo ewangelie w nosie ? Parch ignorant to praéwdziwy talib. precz z takimi!
    • pl.adex Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA 06.10.02, 04:19
      A ja kiedys musialem wysluchac calego albumu Celine Dion bo akurat kierowca
      autobusu ja lubil.To naprawde byly katusze,jak zaczela sie drzec na wysokich
      rejestrach a do domu daleko.
      • jaceq Może po prostu miał zepsuty klakson ? 06.10.02, 17:31
        pl.adex napisała:

> A ja kiedys musialem ...
    • Gość: rybak do Konkret'a IP: *.proxy.aol.com 06.10.02, 06:59

>
      > szesnastej) autobusem linii 19 w kierunku Rubinkowa. Oczywiście: tłok, ścisk,
      > wozie leciało Radio Maryja. Pewnie są ludzie, którzy słuchają tej rozgłośni w
      >
      >

Jesli jestes taki delikatny, to w pierwszej kolejnosci nie masz sam(a) prawa
      obrazac w koncu wiekszosci Polakow przekrecajac nazwe rozglosni na te wulgarna,
      uzywana przede wszystkim przez zazartych komuchow i zydow. Poza tym faktycznie
      mozna bylo zwrocic uwage kierowcy, a prawdopodobnie mialbys za soba kilku
      innych pasazerow jesli faktycznie decybele byly duze. A tak na marginesie - czy
      Ty aby nie jestes za bardzo "anty", bo byles w Toruniu pewnie tylko w
      interesach, skoro nadajesz z USA?
    • Gość: Nowy Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA? IP: *.torun.dialup.inetia.pl 06.10.02, 09:40
      W Toruniu działa również lokalna stacja radiowa "Radio
      Gra". Jeżeli chciałbyś coś mówić o katowaniu, to
      radziłbym posłuchać tej rozgłośni. W każdym autobusie, w
      każdej taksówce "Radio Gra". To jest dopiero poziom.
      Flaki się przewracają. Może kierowcy tego autobusu
      zbierało się na wymioty od "Radio Gra" i zmienił kanał.
      Kiedyś bardzo popularną stacją u przewoźników
      pasażerskich był Program III, niestety wbrew temu co
      mówią sami redaktorzy "3" tego też już nikt nie chce słuchać.
      Inną sprawą, że może ktoś życzyłby sobie wprowadzenia
      jakiejś "jedynie słusznej" radiostacji w tego rodzaju
      środkach transportu, np. Program I PR, "3". Chociaż jak
      rządzi Miller to jest prawdopodobne, że to się może zdarzyć.
      Nowy
      • jaceq Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA? 06.10.02, 17:40
        Gość portalu: Nowy napisał(a):

> W Toruniu działa również lokalna stacja radiowa "Radio
        > Gra". Jeżeli chciałbyś coś mówić o katowaniu, to
        > radziłbym posłuchać tej rozgłośni.

Napisz coś więcej o tej Radio Grze, dlaczego taka obleśna.

> W każdym autobusie, w
        > każdej taksówce "Radio Gra".

To o czymś świadczy, skoro chcą jej słuchać.

> Kiedyś bardzo popularną stacją u przewoźników
        > pasażerskich był Program III,

Nieprawda. Niestety, nigdy nie był. Królował "PR I" z całym dobrodziejstwem inwentarza
        typu np.: "Z Kolbergerem po kraju" itp. Dopiero się flaki przewracały. Już chyba wolę RM.
        Trójka kiedyś była jednak elitarna (wśród starszych, wśród młodzieży była popularna).
        Ale to se ne vrati.

> niestety wbrew temu co
        > mówią sami redaktorzy "3" tego też już nikt nie chce słuchać.

Na szczęście (nie niestety), bo słuchać już nie za bardzo jest co.
        Ostatnie podrygi to było dyrektorstwo Kaczki. Potem wzięło i zaczęlo zdychać. I zdycha tak do dziś.
    • Gość: Wniosek Zakazac sluchania radia kierowcom IP: *.ipt.aol.com 06.10.02, 10:13
      Nudzi im sie w pracy, biedakom ? Nos dla tabakiery, jak za komuny?Powinno sie
      wprowadzic dla tego typu praktyk zakaz prawny. Nie byloby wtedy problemow
      zamilowan, gustow, no i zapewnione wieksze bezpieczenstwo jazdy.Pasazer, ktory
      ma ochote sluchac radia w podrozy moze sobie kupic takie na sluchawki.
      W normalnych krajach taki problem nie istnieje, bo kierowca to tylko pracownik,
      ktory ma zapewnic bezpieczenstwo jazdy i komfort podrozy.
      • mateusz7 Re: Zakazac sluchania radia kierowcom 07.10.02, 02:18
        Gość portalu: Wniosek napisał(a):

> Nudzi im sie w pracy, biedakom ? Nos dla tabakiery, jak za komuny?Powinno sie
        > wprowadzic dla tego typu praktyk zakaz prawny. Nie byloby wtedy problemow
        > zamilowan, gustow, no i zapewnione wieksze bezpieczenstwo jazdy.Pasazer,
        ktory
        > ma ochote sluchac radia w podrozy moze sobie kupic takie na sluchawki.
        > W normalnych krajach taki problem nie istnieje, bo kierowca to tylko
        pracownik,
        >
        > ktory ma zapewnic bezpieczenstwo jazdy i komfort podrozy.
        A czy nie obawia się Pan(Pani), że kierowca może się oflagować ogłosić
        pogotowie strajkowe w odpowiedzi na zakaz? A jak pójdą w ruch śruby i łańcuchy
        i trzeba będzie mediacji Jego Ekscelencji? Bo ja się obawiam!
    • Gość: stary byk Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA IP: *.imgw.pl 06.10.02, 15:52

>
      > szesnastej) autobusem linii 19 w kierunku Rubinkowa. Oczywiście: tłok, ścisk,
      > wozie leciało Radio Maryja. Pewnie są ludzie, którzy słuchają tej rozgłośni w
      >
      >

Ja też nie znoszę RM, ale w ogóle nie znoszę hałasu. Czy wobec tego, gdy
      kierowca puszcza głośny rock, techno lub tym podobne, to jest w porządku?
      Według mnie w miejscach publicznych powinno być zakazane hałasowanie w każdy
      sposób! Oczywiście RM może każdego wkurzyć.

• Gość: Rob Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 06.10.02, 15:58
        "Ja też nie znoszę RM, ale w ogóle nie znoszę hałasu. Czy wobec tego, gdy
        kierowca puszcza głośny rock, techno lub tym podobne, to jest w porządku?
        Według mnie w miejscach publicznych powinno być zakazane hałasowanie w każdy
        sposób! Oczywiście RM może każdego wkurzyć."

Oczywiscie masz racje! Kierowca, autobusu, ktory podczas jazdy slucha radia
        powinien natychmiast zwolnic miejcse dla tych ktorzy przestrzegaja regulaminu
        pracy.
        Wlasciwie pasazerowie i tak mieli szczescie. Przeciez rownie dobrze mogl sie
        modlic, lub pasc krzyzem na srodku autobusu.
    • Gość: Oszołom z RM Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 20:15
      Dobrze że są jeszcze tak wspaniali kierwocy w autobusach...lepiej że słucha RM
      niż miałby puszcać na głos agresywną pseudomuzykę...tacy kierwocy od hałaśliwej
      muzyki są zazwyczaj nieuprzejmi i argoanccy wobec pasażerów...brawa dla tego
      konkretnego pana kierowcy z linii 19 za odwagę!! Zauważyłem już nie raz że jak
      ktoś głośniej słucha RM to spotyka się z głośnymi wyzwiskami i złośliwymi
      uwagami..a gdy ktoś słucha na głos ostrej muzyki to na zwróconą uwagę jeszce ci
      ktoś taki najchętniej by zwracającemu uwagę zabił!...a poza tym jestem rad z
      postawy tego kierowcy..widać że RM jest w Truniu sline...mam nadzieję ze
      przełoży to się odpowiednio w czasie wyborów do samorządów...
      • Gość: Pytak Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA IP: *.ipt.aol.com 06.10.02, 22:14
        Czy kierowca panstwowego autobusu ma prawo denerwowac pasazerow i narazac ich
        na wypadek? Przyglusi emeryci, wielbiciele RM tez katuja nim sasiadow. To
        skandal.Chcialbym, zeby jakis ateista lub wyznawca innej wiary dal takiemu
        kierowcy kiedys po pysku. Moze to nauczyloby go szacunku dla innych?
    • Gość: Marek Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.02, 22:46

>
      > Miałam dzisiaj przyjemność (?) jechać w godzinach
      szczytu (okolice
      > szesnastej) autobusem linii 19 w kierunku Rubinkowa.
      Oczywiście: tłok, ścisk,
      > ogólne zmęczenie, zniechęcenie, nienajlepsza pogoda. W
      sumie nic wielkiego.
      > Zdumiewające było natomiast to, że w autobusie na ful
      przez głośniki w całym
      > wozie leciało Radio Maryja. Pewnie są ludzie, którzy
      słuchają tej rozgłośni w
      > zaciszu domu. Każdy ma jakieś preferencje co do stacji
      radiowej czy
      > telewizyjnej. Dlatego nie wiem, czy najlepszym pomysłem
      jest katowanie tłumu
      > ludzi w autobusie śpiewami mszalnymi i serwisem
      watykańskim, w dodatku o
      >
      >

Wiecej jak polowe mojego zycia spedzilem w PRL , wiec
      wiem jak to bedzie .
      • Gość: +++Ignorant Tylko żydzi oburzeni, ale to nie było w Izraelu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.02, 00:09
    • mateusz7 Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA 07.10.02, 02:02
      ,,Czerwone i Czarne" -Teraz to nasz kraj!Taca + Winietki = Emigracja...jestem w
      trakcie.
      • Gość: Wniosek Re: KATOWANIE RADIEM MA-RYJA IP: *.ipt.aol.com 07.10.02, 11:13
        Masz racje. ten kraj zmierza ku samozagladzie i czesto zastanawiam sie co bylo
        dla niego wiekszym zlem czy czarne, czy czerwone. Spod czarnego trudniej bedzie
        sie wyzwolic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka