Gość: W.M.K. IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 03.12.02, 14:12 Jeszcze jedna Św. Krowa w obronie furiata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wilku Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: *.noc.de.easynet.net 03.12.02, 14:17 Katolickie Stowarzyszenie Dziennikarzy? oni tez sie czepiaja sutanny pana Rydzyka? i moze tez nie placa podatkow? a moze pani A.Pietraszek to taki ptaszek, ktory leci chetnie tam gdzie jest cos do wydziobania?....pozdrowienia dla ptaszka i grzybka rydzykiem zwanym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wal Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: proxy / 10.102.7.* 03.12.02, 14:21 Ptasie móżdżki nie na temat świergolicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Sekcja Katolicka Stow. Dziennikarzy ? IP: *.multicon.pl 03.12.02, 18:35 Co to za Sekcja Katolicka ? W TVP ? To piata kolumna Watykanu w panstwowej telewizji. Kto do tej sekty,przepraszam sekcji nalezy ? Nazwiska.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: *.ipt.aol.com 03.12.02, 19:21 Brak talentu nadrabiala lizusostwem, kanalie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yan Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: *.utc.com 03.12.02, 14:23 Gość portalu: W.M.K. napisał(a): > Jeszcze jedna Św. Krowa w obronie furiata. Jeszcze jeden skurwysyn w obronie bezprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dabram Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 15:35 Gość portalu: yan napisał(a): > Gość portalu: W.M.K. napisał(a): > > > Jeszcze jedna Św. Krowa w obronie furiata. > > Jeszcze jeden skurwysyn w obronie bezprawia. A czy twojej mamusi ktoś między nogi zaglądał - Chrześcijaninie.Słuchaj dalej radyjka m. to ci będzie jeszcze lepiej w bluzgach szło.Tam dają dobre wskazówki jak to robić po bożemu.Jak się spodziewam to ja dla ciebie bracie też jestem żydem, bękartem, itp.itd.Z Bogiem idioto!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yan Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: *.utc.com 03.12.02, 16:49 Gość portalu: Dabram napisał(a): > Gość portalu: yan napisał(a): > > > Gość portalu: W.M.K. napisał(a): > > > > > Jeszcze jedna Św. Krowa w obronie furiata. > > > > Jeszcze jeden skurwysyn w obronie bezprawia. > > Jak się spodziewam to ja dla ciebie bracie też jestem > żydem, bękartem, itp.itd Tak jak mowilem- pierdasisz koles nie na temat.Tu takich pajacow jest zreszta wiecej.Co do reszty to sie zgadza- jest tak jak mowisz...:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.02, 14:29 Jaki furiat? Czy O. Rydzyk krzyczał w tym filmie odp...cie się jak naczelny GW onegdaj, gdy bronił Jaruzela. Trochę kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Jaki furiat? IP: *.softomasz.pl 03.12.02, 15:31 Gość portalu: marcin napisał(a): > Jaki furiat? Czy O. Rydzyk krzyczał w tym filmie... Widziałem w swoim czasie (w TVP), jak ów "jaki furiat?" po wejściu do pomieszczenia, w którym oczekiwali go reporterzy telewizji (podczas akcji w obronie upadającego "TORMIĘSU") bez żadnego powodu rzucił się na nich Z PIĘŚCIAMI. Pamiętam ich zaskoczenie i krzyki "To jest ksiądz?". Czułem wstyd. Podobnie, jak po wysłuchaniu kilku audycji "katolickiego głosu w twoim domu", których głównym przesłaniem było umacnianie dzwoniących do radia słuchaczy w nienawidzeniu wszystkiego i wszystkich oraz tłumaczeniu, że Ojciec Święty mówiąc coś tak naprawdę chciał powiedzieć coś wręcz przeciwnego (w sprawach tyczących integracji europejskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzik Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: *.pse.pl 03.12.02, 14:44 Jesli to prawda, to co by nie sadzic o RM i panu Rydzyku, rezyser czy raczej montazysta filmu "Imperium ..." oraz jego szef ktory zgodzil sie na emisje filmu, zachowali sie bardzo nieetycznie, powinni byc za to potepieni przez cale srodowisko uczciwych dziennikarzy w Polsce. Nie ma zmiluj. Zeby byl jaki taki porzadek moralny w eterze. Odpowiedz Link Zgłoś
m21 Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w 03.12.02, 14:52 tak, potępienie to dobre słowo :) na przyszłość wprowadziźć należy poprawkę do pisma świętego - kto się czepia ojca rydzyka będzie potępiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M16 Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: *.utc.com 03.12.02, 15:03 m21 napisał: > tak, potępienie to dobre słowo :) > na przyszłość wprowadziźć należy poprawkę do pisma świętego - > kto się czepia ojca rydzyka będzie potępiony Zebys ty jeszcze czytac umial, to moze napisalbys cos na temat. Tu sie mowi o prawach autorskich a nie o Rydzyku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olex Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: *.dtvk.tpnet.pl 03.12.02, 15:08 SLD przegralo wybory wiec musieli cos przygotowac aby zniszczyc niewygodnych im przeciwnikow. Jak ktos daje cios ponizej pasa to musi sie liczyc ze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jani Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: webcacheP* / 62.29.218.* 03.12.02, 23:04 Gość portalu: Dzik napisał(a): > Jesli to prawda, to co by nie sadzic o RM i panu Rydzyku, > rezyser czy raczej montazysta filmu "Imperium ..." > oraz jego szef ktory zgodzil sie na emisje filmu, > zachowali sie bardzo nieetycznie, powinni byc za to > potepieni przez cale srodowisko uczciwych dziennikarzy w Polsce. > Nie ma zmiluj. > Zeby byl jaki taki porzadek moralny w eterze. > Stanowczo potepiam i prosze o jeszcze ! Bo dalej slysze Alleluja i wpieriod Towariszczi z RM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: proxy / *.zchpolice.com 03.12.02, 14:57 Polska jest (w zasadzie powinna być) państwem prawa i porządku. Jeśli autorzy filmu naruszyli prawa autorskie - to jest to sprawa jasna. Chyba, że inną miarą są mierzeni dziennikarze prawomyślni (czytaj - piszący zgodnie z linią nakreśloną przez zjazd SLD, prezentujący jedyny słuszny pogląd na sprawę), a inną Ci czarni, oszołomy, antyunici perfidni .... jak tam ich jeszcze nazwą w państwowych szczekaczkach. Ja na szczęście nie oglądam TV w ogóle - moja rodzina również, mam więcej czasu na MYŚLENIE i ANALIZOWANIE - dlaczego rozpętano tą całą akcję przeciwko Radiu Maryja. Dlaczego innym wolno pisać, atakować szkalować poniżać oczerniać itd a tym oszołomom nie woln się bronić NAWET. TO JEST PATOLOGIA - ZACZNIJCIE MYŚLEĆ - BO NARAZIE ZA WAS MYŚLI WIELKI BRAT PROPONUJĄC GOTOWE ROZWIĄZANIA. Z Kościołem (tym duchowym i tym instytucjonalnym) NIKT jeszcze nie wygrał - przetrzymał 20 wieków, Komunizm, Faszyzm, ponieważ ten Kościół jest umacniany przez wieki ofiarą swoich Męczenników. Im więcej jest uciskany i poniżany opluwany TYM JEST SILNIEJSZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.qwerty Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: 213.227.80.* 03.12.02, 15:20 Pomijając (niewątpliwą) napastliwość filmu, czy dopuszczasz myśl, że pod względem _finansowym_ i _prawnym_ jest coś nie tak w sposobie działania o. Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Niezupełnie 03.12.02, 15:01 Słyszałem na ten temat opinie w TOK-FM a także rozmowę w RM z p. Pietraszak. W obu miejscach zgodnie stwierdzono, że z materiałów nakręconych dla TVP mogą korzystać bez specjalnych zezwoleń wszyscy, kręcący filmy dla TVP. Inaczej nisposób byłoby pracować. Zresztą sama autorka ma pretensje NIE o to, że wykorzystano fragmenty z jej pracy, ale o to,że umieszczono na filmie jej nazwisko. Ciekawe, czy gdyby go NIE umieszczono, nie zgłosiłaby z kolei pretensji o "kradzież własności intelektualnej" ? Odpowiedz Link Zgłoś
iznota33 Re: Niezupełnie 03.12.02, 15:19 zawsze myślałem,że są dziennikarze dobrzy i kiepscy.Teraz wiem,że są jeszcze katoliccy.Na czym to polega i jak się objawia. Pani P.? Czy ktoś kiedyś słyszał to nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Niezupełnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.02, 15:23 iznota33 napisał: > zawsze myślałem,że są dziennikarze dobrzy i kiepscy.Teraz wiem,że są jeszcze > katoliccy.Na czym to polega i jak się objawia. > Pani P.? Czy ktoś kiedyś słyszał to nazwisko? Slyszal. Ale jest znana przede wszystkim w kregach intelektualnych. Dawniej robila b. dobre filmy gorskie i podroznicze (rozne nagrody). Ostatnio niezle reportaze. zobacz na www.pza.org.pl - w aktualnosciach jest informacja o przegladzie filmow A.Pietraszek Odpowiedz Link Zgłoś
iznota33 Re: Niezupełnie 04.12.02, 15:28 dzieki za informacje.niestety nie oglądałem. ale nie zmienia to w niczym meritum. co to znaczy dziennikarz katolicki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Niezupełnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.02, 15:36 dotykasz sprawy swiatopogladu, etyki i wolnosci stowarzyszen? Skoro jedni dziennikaze TVP pisuja w "Tygodniku Antyklerykalnym", to moze inni moga byc katoliccy? Odpowiedz Link Zgłoś
iznota33 Re: Niezupełnie 04.12.02, 16:05 ależ oczywiście moga.nie wiem zresztą czy jest stowarzyszenie dziennikarzy antyklerykalnych czy go nie ma.jestem w dalszym ciągu ciekaw co to znaczy dziennikarz katolicki - Rydzyk też? Ja bym osobiście wolał żeby w mediach pracowali DOBRZY dziennikarze.A katolikami niech będą sobie w domu.Mnie ich poglądy w światopoglądowo neutralnych mediach (są takie?) zupełnie nie interesuje. Przepraszam ale musze zrobić przerwe do jutra. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.02, 15:06 Gość portalu: W.M.K. napisał(a): > Jeszcze jedna Św. Krowa w obronie furiata. Lecz sie, gnojku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dabram Cd. irracjonalnych zachowań. IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 15:23 Czy Sz.P.Dziennikarka spod herbu RM od ponad tygodnia czasu przebywała w letargu po wysłuchaniu audycji rzeczonego radyjka czy może była razem z kierownictwem kościelnym na tzw.rekolekcjach ( bo on też palili głupa, że nic nie wiedzieli bo się tak mocno w modłach wyalienowali).Ale najprawdopodobniej to dostała ukaz od urzędników Pana Boga aby pieprzyć własny honor i inteligencję i bronić przenajświętszego imienia Tadzia R. lepiej niż własnej cnoty.Bo jak nie to na dziennikarskie niebożątko spadną takowe anatemy, że nawet w Radiu Erewań jej nie zatrudnią. Niewiasto i białogłowo.Służebnico radiomaryjowa.Ależ masz refleks!!!!Jak ciężarna żółwica!!! Panowie kierownictwo TVP - a ileż toto ma pensji u was że tak wam przyfajdało.A cóż to za wynalazki w Publicznej te jakoweś dziennikarskie kółka różańcowe.Ależ macie tam burdel!I to za mój jakowyś abonament płacony z zielonej książeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.qwerty Re: Cd. irracjonalnych zachowań. IP: 213.227.80.* 03.12.02, 15:35 Najwyraźniej nie wyczuwasz małej subtelności, więc wyjaśnię ci na przykładzie: jak czułbyś się gdybyś zobaczył swoje nazwisko pod błogosławieństwem dla o. TR? Odpowiedz Link Zgłoś
iznota33 Re: Cd. irracjonalnych zachowań. 03.12.02, 15:37 czułbym się usatysfakcjonowany ponieważ ja osobiście ojcu malwersantowi dobrze życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie Re: Zmienic prawo IP: 161.231.1.* 03.12.02, 15:41 To ze RM nie placi podatkow to wina obecnego prawa. Dlatego zamiast wieszac na kims psy to proponuje napisac do pana Kolodki aby prawo to zmienil. I wtedy wszyscy beda mieli swiety spokoj zamiast emocjonowac sie niezdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek glupia picka pekla ?przed po...okatolami ?ftu z nia. IP: *.kat.forthnet.gr 03.12.02, 15:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 16:01 A jakie jej prawa autorskie ?.Robiła to za pieniądze TVP i to TVP ma prawa autorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 03.12.02, 16:42 Gość portalu: M napisał(a): > A jakie jej prawa autorskie ?.Robiła to za pieniądze TVP i to TVP ma prawa > autorskie. Dokładnie tak to wygląda. Pracodawca ma wszelkie prawa autorskie. Gdyby Pietraszak poprzedni reportaż zrealizowała, jako wolny strzelec, a później zatrudniła się w TVP, to miałaby rację. Podejrzewam jednak, że tak nie jest. Anna Pietraszak mogłaby mieć obiekcje, gdyby jej nazwiska nie wymieniono na liscie płac rzeczonego dzieła. Ale widać p. Pietraszak stara się jechać na koniku nieznajomości prawa przez szeregowego obywatela. Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: Dziennikarka TVP: nareszcie piszecie zajebistą IP: *.swidwin.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 16:31 prawdę o zaplutych karłach szowinizmu imperializmu reakcji antypolskiej.gazeta wybiórcza ma rację do gazu z nimi.kominy w obozach drożne sam sprawdzałem, a mamy już wprawę w tym ,nie dajmy się .profilaktycznie już rozpocząłbym eliminację wroga klasowego!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 17:34 Rozpętała się burzliwa dyskusja po publikacji w TVP filmu „Imperium ojca Rydzyka”. Adwersarze nie żałują sobie słów włącznie z uznanymi powszechnie za obelżywe. Wyraźnie widać podział na zwolenników i przeciwników nie tyle samego Rydzyka i jego radia co przeciwników i zwolenników upubliczniania spraw bezpośrednio dotykających Kościoła. Co się za tym kryje ? Sprawa jest na tyle godna uwagi , że zdecydowana większość przeciwników publicznego pokazywania problematyki zwłaszcza finansowej Kościoła nie potrafi zrozumieć że swoją postawą przynosi szkodę właśnie Kościołowi. Takie samo niestety stanowisko prezentują niektórzy hierarchowie, nie zajmując stanowiska oficjalnie (Episkopat) w wywiadach dla zagranicznych środków masowego przekazu są przeciwni publicznej dyskusji ( biskup Głódź) Takie zachowanie i postawa jest z gruntu konserwatywna, wzbudza zbędne przypuszczenia i domysły, tworząc „tabu” zmusza do różnych spekulacji wokół spraw i osób publicznych. Pomijając środowiska dewocyjne my Polacy nie jesteśmy w stanie zrozumieć, podstawowej rzeczy. Kościół to nie jest gmach, budynek, świątynia. To nie jest także hierarchia kościelna wysokiego i średniego szczebla ani pojedynczy ksiądz. Kościół stanowią ludzie, wierni, społeczność wraz z całym majątkiem którym zarządzają księża i hierarchia w imieniu tejże społeczności. Gdyby nie było tej społeczności, wiernych powstałaby pustka. Przyszłość Kościoła składającego się wyłącznie z duchownych jest co najmniej wątpliwa. Nie jesteśmy także w stanie zrozumieć, że zarządzający Kościołem są osobami publicznymi, występującymi w imieniu określonej grupy społeczności i dysponującymi mieniem należącym do tej społeczności. Takie osoby nie mogą uchylać się od publicznej oceny ich działalności, nie mogą przejść nad sprawą do porządku dziennego nie zajmując żadnego stanowiska, ani nie powinny ignorować sygnałów płynących ze środowisk które reprezentują. Karkołomnym poczynaniem jest poszukiwanie wrogów , stawianie tez o atakach na Kościół albo odwoływanie się do doktryny o permanentnym prześladowaniu. Idąc takim tokiem myślenia stawiamy pierwszy krok na drodze do powrotu systemu który upadł w 1989r., a nazywając rzecz po imieniu do dyktatury. Mówiąc o „homo sovietikus” ksiądz Tischner miał niewątpliwie rację. Ten właśnie homo sovietikus mocno zakorzeniony został w umysłach ludzi doszukujących się wrogiego działania, uznających swoją i jedynie swoją wyłączność na racje , zamykających się w hermetycznych kręgach społeczności o podobnych przekonaniach. Ignorowanie szerokiej społeczności czyli podstawy na której opiera się cała struktura może w przyszłości zachwiać całym gmachem. Skoro zdecydowaliśmy się na budowanie demokratycznego państwa prawa to nie podkopujmy jego fundamentów, tworząc wirtualne zagrożenia które rzekomo występują i atakują. Wynika z tego ,że ponad 90% katolickiego społeczeństwa tego państwa atakuje Kościół , który stanowi. Jeśli atakuje się dziennikarzy za przedstawienie problemu to stanowią oni grupkę nie zbliżającą się nawet do 1 % społeczności i są oni tymi, którzy dostrzegają problem i traktują go z całą powagą, choć krytycznie. Kościół w Polsce nie jest zagrożony. Stanowi zdecydowaną większość społeczności. Zarządzający Kościołem oderwali się od społeczności czemu dali wyraz swoimi postawami i wyrastają ponad tę społeczność, ponad państwo i prawo. Wytworzyli wzajemnie popierającą się grupę, swoisty bastion intelektualny niedostępny zwykłemu śmiertelnikowi. Nie trzeba być mędrcem by przewidzieć skutki. Do takiej sytuacji doprowadziła polityka wyznaniowa państwa i sama hierarchia ustanawiając prawne podstawy do uprzywilejowanej pozycji Kościoła w systemie prawnym. Nie powinno ustanawiać się takich norm , które stawiają wąską grupę osób ponad powszechnie obowiązującym systemem prawnym ( zwolnienia podatkowe, darowizny, specjalny system podatkowy dla duchownych itp.). Nie tak dawno tę problematykę przerabialiśmy wszyscy. Wiele mówiło się i pisało o przywilejach, sklepach dostępnych „namaszczonym” itp. Czy się zatem coś zmieniło? Zmieniły się osoby i grupy korzystające z przywilejów, rzekomo napiętnowane i prześladowane a biorące odwet za lata minione. Nie zmienił się system. Nie tak dawno walczyliśmy wszyscy z hermetycznie zamkniętymi środowiskami innych grup zawodowych ( służb mundurowych, partii politycznych itp.) Obecnie problem dotyczy innej grupy także zhierarchizowanej i hermetycznie zamkniętej. Tylko dzięki odważnym dziennikarzom do publicznej wiadomości przedostają się fragmenty działalności pozostającej poza wszelką kontrolą wyizolowanej społecznie grupy duchowieństwa. Zajadłość ataków na dziennikarzy którzy odważyli się spojrzeć bardziej krytycznie świadczy o istnieniu obaw wśród przedstawicieli tych środowisk, że taki stan rzeczy będzie bardzo trudno utrzymać w dłuższej perspektywie. Nie próbuję nawet przez chwilę docierać do środowisk ortodoksyjnych, które także czują się zagrożone. Korzystają pośrednio z uprzywilejowanej pozycji hierarchii pozostając blisko źródeł zapewniających dostatek i możliwości łatwiejszego bytowania. Teza o bycie kształtującym świadomość pozostaje ciągle aktualna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: *.speed.planet.nl 03.12.02, 18:14 >Nie próbuję nawet przez chwilę docierać do środowisk >ortodoksyjnych, które także czują się zagrożone. Korzystają >pośrednio z uprzywilejowanej pozycji hierarchii pozostając >blisko źródeł zapewniających dostatek i możliwości łatwiejszego >bytowania. Teza o bycie kształtującym świadomość pozostaje >ciągle aktualna. W zasadzie wszystko sie zgadza nawet ton komentarza jest w "gazetowym" duchu. W kosciele (katolickim - w innych zreszta tez np. hierarchi islamskiej w Palestynie ;))potrzebne sa zmiany i przejrzystosc. Natomiast jak sadze watek nie dotyczy dyskusji nad tym JAK kosciol powinien sie zmieniac. W tym przypadku ciekawa jest traktowanie praw autorskich w telewizji "publicznej". Zdaje sie ze jest ona wlascicielem calej produkcji z przed 90r. Sprzedaje wszystko za spore pieniadze i promuje prawa autorskie w "narodzie" A tu taka wpadka! Mam na koncu jezyka ale powstrzymam sie od komentarza na temat dlaczego publiczna telewizja jest w zasadzie w calosci kontrolowana SolidarnaLigeDoliniarzy. Powstrzymam sie tez od komentarza nt. wiarygodnosci podobnych publikacji w TVP - Kaczki przed wyborami, teraz to chyba chodzi aby odwrocic uwage np. od protestow w Ozarowie ? A problem jest tez taki ze jednak wiecej ludzi jest "wychowywanych" przez TVP niz nawet przez najwieksze radio - bo niestety kolorowe obrazki maja wieksza sile oddzialywania. Radiem powinna sie zajac hierarchia koscielna ale ta publikacji skutecznie im to utrudnia ! Odpowiedz Link Zgłoś
iznota33 Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w 04.12.02, 09:27 1.co powiesz jeżeli okaże się,że to jednak TVP miała prawa autorskie do tego materiału? 2.jak b.prezes TVP Walendziak rzucił na tv pampersów (ludzie genialni,zdołowali już wiele.ostatnio tv Puls) i publicznie powiedział,że tv MUSI być prawicowa zeby stanowić przeciwage dla rzadów rzekomo wszchwladnej lewicy to wówczas nie przeszkadzało ci to? 3.Tv bedzie dobra jak będzie popierała twoje poglądy? 4.słyszałeś coś o filozofii Kalego hipokryto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba TVP a prawa autorskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.02, 15:32 I po co zaraz tyle emocji i ideologii? Wystarczy troche wiedzy o TVP i polskim prawie. Pani Pietraszek byla zapewne, jak wiekszasc filmowcow/reporterow TVP zatrudniona w ramach tzw. gotowosci. Kosztowalo to TVP kilkastowek/miesiac. Wynagrodzenia za fily otrzymywala w ramach HONORARIUM autorskiego, ktore obejmowalo JEDNORAZOWA emisje filmo. Od kazdych nastepnych dostaje tantiemy (dzown do ZAIKS'u zeby sie upewnic;-). Reszte analizy dokonaj sam po analizie "Ustawy o Prawie Autorskim..." (np. www.abc.com.pl). Moze doczytasz sie, ze autor nigdy nie traci/nie moze sie zrzec praw autorskich. MUSI KAZDORAZOWO wyrazic zgode na PUBLIKACJE/ROZPOWSZECHNIANIE dziela. Proste? Swiatopoglad nie ma nic do rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Dziennikarskie Kolo Przyjaciol Radia Maryja w TVP IP: *.multicon.pl 03.12.02, 18:45 Prezesie Kwiatkowski , ale wy tam macie b....l w tej TVP... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Towarzysz Szmaciak Re: Dziennikarskie Kolo Przyjaciol Radia Maryja w IP: *.czajen.pl 03.12.02, 19:16 Sytuacja w naszej telewizji tak zwanej "publicznej" była przedmiotem obrad Biura Politycznego SLD. Nasze najwyższe zaniepokojenie jak się zapewne towarzysze domyślają, wywołał fakt złamania dyscypliny partyjnej przez jedną z dziennikarek. Zabierając głos w imieniu zarządu telewizji tow. Kwiatkowski wyraził ubolewanie z powodu zaistniałej sytuacji i zapewnił Partię oraz społeczeństwo, że w ramach najbliższej redukcji zatrudnienia telewizja oczyści się z elementów antysocjalistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLEKS Re: Dziennikarskie Kolo Przyjaciol Radia Maryja w IP: *.indisoft.com / 192.168.98.* 04.12.02, 12:52 Brawo towarzysze. Tak trzymac. Narod z paria, paria z narodem. Gość portalu: Towarzysz Szmaciak napisał(a): > Sytuacja w naszej telewizji tak zwanej "publicznej" była przedmiotem obrad > Biura Politycznego SLD. Nasze najwyższe zaniepokojenie jak się zapewne > towarzysze domyślają, wywołał fakt złamania dyscypliny partyjnej przez jedną z > dziennikarek. Zabierając głos w imieniu zarządu telewizji tow. Kwiatkowski > wyraził ubolewanie z powodu zaistniałej sytuacji i zapewnił Partię oraz > społeczeństwo, że w ramach najbliższej redukcji zatrudnienia telewizja oczyści > się z elementów antysocjalistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.02, 21:33 Kolejny przykład na to że film mający rzekomo skompromitować ojca Rydzyka skompromitował TVP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLEKS Re: Dziennikarka TVP: naruszono prawa autorskie w IP: *.indisoft.com / 192.168.98.* 04.12.02, 12:56 A w sprawie „Europy” wiadomości na kopy: są prawdziwe sondaże (nam się ich nie pokaże), już powstała panika, więc huzia na Rydzyka, bo to Radio „Maryja” przeciw Unii nawija. Jednego dnia o. Tadeusza Rydzyka zaatakowały zgodnie: „NIE”, „Gazeta Wyborcza” i „Rzeczpospolita”, a reżymowa TVP nadała o Nim złośliwy reportaż.Czekam, by przeciwko nieuniknionej chyba likwidacji Radia „Maryja” (a może po referendum koncesję oddadzą?...) wypowiedzieli się złotouści obrońcy wolności słowa...(np. tow.Kuron lub tow. Michnik) ...ale nie wypowiedzą się oni. Bo wolność ma być – ale tylko dla tych, co mówią podobnie jak oni! Może to i słuszne... Ale, w takim razie, niech nie wmawiają nam, że kochają Wolność! Odpowiedz Link Zgłoś
kubapi Za RP.PL :odpowiedz autora filmu 04.12.02, 16:00 A oto, co mowi autor filmu: www.rp.pl/gazeta/wydanie_021204/kraj/kraj_a_9.html Odpowiedz Link Zgłoś