Gość: magda IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 19:41 Adam Michnik będzie dziś gościem Moniki Olejnik w Tvn 24, o 20:15. Powtórka w Tvn o 23:00. Może powie coś nowego. Już nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: f Re: Michnik w 'Kropce nad i'. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 19:51 Uważaj!Nie popuść moczu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGDA Re: Michnik w 'Kropce nad i'. IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 20:54 s...........J DZIADU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Re: Michnik w 'Kropce nad i'. IP: *.chello.pl 08.01.03, 01:04 Nie da się ukryć, że się Pan Redaktor wił jak piskorz ("to dla mnie trudna sprawa"; powtarzanie kilka razy "nie chcę być adwokatem Premiera, ale...", itd.). Przyjmuję za dobrą monetę, że celem GW jest walka z rakiem korupcji który toczy nasze państwo, a nie, co jej wmawiają źli ludzie, ekspansja medialna Agory. Wygląda niestety na to, że Premier Miller będzie musiał odejść, nawet gdyby rzeczywiście przyczyną wszystkiego było szaleństwo Rywina w lipcu ub. roku, a nie uderzenie wody sodowej do głów niektórych byłych towarzyszy. Podobnie powinien postąpić min. Kurczuk. To w tej sytuacji jedyne honorowe rozwiązanie, bo nie zachowali się tak jak należało w państwie prawa. Lepiej być pozytywnym bohaterem (szczególnie po Kopenhadze, która zawsze będzie wiązana z LM), skrzywdzonym przez los, odchodzącym dla dobra sprawy, niż urzędującym premierem na którego można łatwo rzucić oskarżenie (niestety nie bezpodstawne) że nie przestrzega procedur prawa. Kariera Leszka Millera nie musi się na tym zakończyć, tak jak nie zakończyła się po kariera Józefa Oleksego po jego odejściu ze stanowiska premiera. Nawiasem mówiąc, bardzo skrzywdzonego, do czego przyłożyła się również "Gazeta Wyborcza" i osobiście Adam Michnik. Teraz Miller będzie trochę poturbowany i obolały jak Oleksy, ale to taka robota. A "Gazeta Wyborcza" która tak dba o uczciwość w naszym państwie powinna się również trochę zastanowić nad sobą. Ona sama także zadała wielki cios obywatelskiej przyzwoitości kiedy na przykład uczyła kilka lat temu jak oszukać państwo za pomocą fikcyjnych (tak, wiem co piszę, przynajmniej w 90% znanych mi przypadków to była fikcja!) darowizn w okresie pierwszego Kołodki. Nawet przyzwoici ludzie, czytelnicy opiniotwórczej GW, nauczyli się wtedy, że dla pieniędzy można oszukiwać. To co piszę nie oznacza że ja uważam że GW jest szkodliwa. Uważam przeciwnie, że silna, bezkompromisowa gazeta jest bardzo pożyteczna w takim państwie jak nasze. Ale niech się nie uważa za jedyną sprawiedliwą. I wiedząc jaką ma siłę, niech się bardziej zastanawia nad tym co robi. Niekoniecznie na pierwszej stronie tylko np. w części ekonomicznej. Czy to co proponuje na pewno wzmacnia państwo. Choć oczywiście w tej sprawie jak i poprzedniej z pierwszej strony - Chrzanowa - zachowała się chwalebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Michnik w 'Kropce nad i'. IP: *.tor.pathcom.com 08.01.03, 01:23 a dlaczego jest to tak wazne "co mysli M" Odpowiedz Link Zgłoś