Dodaj do ulubionych

NETIA kradniwe! Proszę o pomoc!

23.05.13, 11:09
Mam telefon stacjonarny w Netii. Od pewnego czasu zauważyłam, że na fakturach pojawiają się niewielkie obciążenia za połączenia, których raczej nie wykonywałam, czyli z sieciami komórkowymi, połączenia lokalne XYZ, z numerami 0707,080x... Ponieważ jednak pamięć ludzka jest zawodna zaczęłam po prostu się pilnować, stwierdzając ostatecznie, że faktycznie takich połączeń nie wykonuję, a obciążenia wciąż się pojawiają.
Zgłosiłam więc reklamację, której jednak nie uznano zapewniając mnie, że naliczenia są prawidłowe. Ale nagle te fikcyjne obciążenia z faktur zniknęły i nie pojawiały się przez wiele miesięcy.
Gdy znów pokazało się obciążenie / dziwne, bo te kwoty były identyczne co miesiąc!/ ponownie złożyłam reklamację pisząc, że jeśli taka sytuacja znów się powtórzy, zawiadomię odpowiednie czynniki...
Reklamacje uznano i otrzymałam fakturę korygującą.
Niestety kolejna faktura ponownie zawiera takie obciążenie.
Mam telefon komórkowy, poza tym z telefonu stacjonarnego korzystam sama, więc nie ma możliwości by ktokolwiek wykonywał takie połączenia

I tu prośba!!!

Gdzie powinnam zgłosić ten złodziejski proceder NETII? Może ktoś mi podpowie?!
Obserwuj wątek
    • alka_xx W NETII kradną! Proszę o pomoc! 23.05.13, 11:13

Mam telefon stacjonarny w Netii. Od pewnego czasu zauważyłam, że na fakturach
      pojawiają się niewielkie obciążenia za połączenia, których raczej nie wykonywałam
      czyli z sieciami komórkowymi, połączenia lokalne XYZ, z numerami 0707,080x...
      Ponieważ jednak pamięć ludzka jest zawodna zaczęłam po prostu się pilnować,
      stwierdzając ostatecznie, że faktycznie takich połączeń nie wykonuję, a obciążenia
      wciąż się pojawiają.
      Zgłosiłam więc reklamację, której jednak nie uznano zapewniając mnie, że naliczenia
      są prawidłowe. Ale nagle te fikcyjne obciążenia z faktur zniknęły i nie pojawiały się przez wiele miesięcy.
      Gdy znów pokazało się obciążenie / dziwne, bo te kwoty były identyczne co miesiąc !/
      ponownie złożyłam reklamację pisząc, że jeśli taka sytuacja znów się powtórzy,
      zawiadomię odpowiednie czynniki...
      Reklamacje uznano i otrzymałam fakturę korygującą.
      Niestety kolejna faktura ponownie zawiera takie obciążenie.
      Mam telefon komórkowy, poza tym z telefonu stacjonarnego korzystam sama, więc
      nie ma możliwości by ktokolwiek wykonywał takie połączenia

I tu prośba!!!

Gdzie powinnam zgłosić ten złodziejski proceder NETII? Może ktoś mi podpowie?!
      • elf333 Re: W NETII kradną! Proszę o pomoc! 23.05.13, 22:39
        Delikatnie mówiąc nie jestem wielbicielem Netii, ale trochę przeginasz z tą kradzieżą.

To co mogę doradzić...

1) Wątpię aby Netia celowo doliczała jakieś połączenia do rachunku. Żaden operator nie robiłby tego masowo, bo szybko by się wydało. Firmy zarabiają raczej dodatkowe środki na kruczkach w umowach i np dodatkowych usługach na siłę wciskanych klientom - to jest legalne, zgodne z umową której znajomość potwierdzasz podpisem.
        2) Sprawdź biling szczegółowy, zobacz kiedy były wykonane te połączenia, może to na coś natchnie.
        3) Jeśli masz linię analogową poproś o wysłanie technika aby zbadał czy na linii nie ma śladów pajęczarstwa (czyli, że ktoś podpiął się pod Twoją linię).
        4) Nie wiem w jaki sposób pisałaś te reklamacje, jeśli tak jak ten post to sorry. Wyobraź sobie, że reklamację obsługuje jakiś student, czyta, że firma dla której pracuje jest złodziejem. Szybciej uzna, że problem jest jednak między klawiaturą a krzesłem niż się przejmie. Jak piszesz reklamację nikogo nie obrażaj.
        • Gość: tołstojj Re: W NETII kradną! Proszę o pomoc! IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 20:34
          Zgodzę się z tym - żaden operator nie zaryzykowałby szczególnie jeśli nie dotyczyłoby to jednej osoby. Z drugiej strony...u mnie w Nomie nigdy nie miałem problemów z rachunkami, wszystko jest tak jak trzeba wiec też cieżko mi oceniać, w ogole o tym nie myślę...
          • Gość: Racjonalna Re: W NETII kradną! Proszę o pomoc! IP: *.grybow.net.pl 18.07.13, 21:55
            Właśnie dzwoniła do mnie zdesperowana starsza pani, do której przyszedł rachunek z Netii- wg nich wykonała 140 połączeń z numerami 0707. Tak... Netia kradnie.
        • alka_xx Co robią w NETII? 03.06.13, 17:39
          elf333 napisał(a):

> Delikatnie mówiąc nie jestem wielbicielem Netii, ale trochę przeginasz z tą kra
          > dzieżą.
          >
          > To co mogę doradzić...

Słusznie, nic! Ale skoro jednak zabrałeś głos, to chociaż przeczytaj DOKŁADNIE i ze zrozumieniem to, o czym napisałam!
          I nie oceniaj mnie, skoro mnie nie znasz.

Chyba że jednak też jesteś z NETII / widać, że znasz ich praktyki?/ i tak jak oni wiesz lepiej, z kim rozmawiam przez mój telefon!

A tak na marginesie, bezpodstawne i bezprawne zabieranie mi moich pieniędzy ZAWSZE nazywam po imieniu!
          • elf333 Re: Co robią w NETII? 03.06.13, 19:34
            przeczytaj jeszcze raz to co napisałem.
            • alka_xx Re: Co robią w NETII? 03.06.13, 21:28
              i vice versa :)
              pozdrawiam
              • Gość: Jan Re: Co robią w NETII? IP: *.multi-play.net.pl 21.02.14, 08:05
                Widać- z bałwanem nie pogadasz
        • Gość: paweł Re: W NETII kradną! Proszę o pomoc! IP: *.tktelekom.pl 08.06.13, 08:10
          W zaistniałej sytuacji dobrze jest wykluczyć pajęczarstwo Istnieje duże prawdopodobieństwo, że ktoś mógł sobie taką zabawę urządzić, a nie jest to wcale trudne. Oprócz tego zablokować połączenia do wysokopłatnych numerów np:0700, komórkowych.
          Reklamacje należy rzeczowo sformułować i powstrzymać się od emocjonalnych wypowiedzi, bo to nie pomoże, a co najwyżej zaszkodzi. Oczywiście w przypadku negatywnej odpowiedzi ze strony operatora, swoich praw można dochodzić u Powiatowych / Miejskich Rzeczników Konsumenta i w UKE. W takim przypadku trzeba przedstawić urzędnikowi całą dokumentacje z przebiegu procesu reklamacyjnego. - kopie pisma reklamacyjnego i odpowiedź operatora.
          • elf333 Re: W NETII kradną! Proszę o pomoc! 09.06.13, 00:16
            nie wysilaj się, bo alka_xx i tak nie czyta, albo nie rozumie.
            • alka_xx hmmm.... 14.06.13, 10:51
              wystarczy że Ty czytasz i ...być może, rozumiesz...pozdrawiam
        • Gość: nabity_0707_080x Re: W NETII kradną! Proszę o pomoc! IP: 80.50.4.* 12.02.14, 13:21
          Zostalem nabity na numer 0707,080x. Zygac mi sie chce na takie porzadki demokratyczne. Wielkich zlodziei i oszustow prawo sankcjonuje zgodnie z obecnie panujaca religia neoliberalizmu.
    • Gość: nabity_0707_080x Re: NETIA kradniwe! Proszę o pomoc! IP: 80.50.4.* 12.02.14, 12:30
      Ja tez zostalem nabity w numer 0707,080x. Pracownik Netii informuje ze jest to numer ZUS. Jestesmy emerytami i do zadnego ZUS nie dzwnilismy. W zeszlym miesiacu w jednym dniu naliczono mi 6 rozmow. Pani z Netii mowi ze tak stoi w ich komputerze. Zadne komputery ani oprogramowania na szczescie nie sa mi obce. Ja tez mam takie oprogramowanie z ktorego wynika i to tez pokazuje moj komputer ze Netia zalega mi 1000 000zl dlugu. Tyle wynosi wycena przez moj komputer mojego zdrowia i spokoj jakie burzy mi netia przysylajac takie rachunki. Caly problem polega na tym ze odwolywanie sie do wymiaru sprawiedliwosci to rosyjska ruletka. Jest to machina nieobliczalna. Tam wynik prostego rachunku 2+3=5 moze miec rezultat nieobliczalny w zaleznosci od tzw. dobrego prawnika. Tak jakby wynik 2+3 bylby zalezny od dobrego matematyka.
      Szanowna Pani w tym kraju panuje wolna amerykanka i wielki burdel. Neoliberalizm jako panujaca obecnie religia sankcjonuje prawo do zlodziejstwa i faszyzmu silnych materialnie. Nazywa sie to czesto przedsiebiorczoscia. Mimo ze Pani moze miec 100 lat i umierac w hospicjum moze Pani spodziewac rachunku 100 000zl za rozmowy z burdelami na karaibach. Ja mam doswiadczenie w tym zakresie z firma TP. Wymiar sprawiedliwosci i ci tzw prawnicy za 1zl potrafia wsadzic niepenosprawnego umyslowo do wiezienia a za kradziez,zaniechanie,malwersacje miliardow mowia ze to tylko podpada pod odpowiedzialnosc polityczna czyli wiekie G.... Powodzenia.

Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka