diquial 25.04.03, 10:31 To jest skandal! Demonstracja jest tak pomyślana, żeby jak najbardziej zablokować miasto. Dlaczego nikt nie może zabronić takiej trasy? Przecież tu żyją ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alkor Re: Demonstracja IP: 194.9.223.* 25.04.03, 10:40 Nie miałbyś pracy, inaczej byś kwiczał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly3 hooj LPR Co to za demonstracja 500osob ?To grupka pefdalow IP: 209.234.166.* 25.04.03, 10:45 Smieszna demonstracyjka robiaca burdel w miescie. taka demonstracje mogli sobie zrobic na boisku szkolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek z Warszawy Chciało bydło kapitalizmu ? No to go ma !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 11:03 Jak się chciało kapitalizmu, to powinno się wiedzieć na czym ten ustrój polega, tj że jego elementem jest także bezrobocie. Nie ma "kapitalizm u z ludzką twarzą"! Nie ma kapitalizmu gdzie wszyscy są kapitalistami a pracują na nich duszki, mrówki i krasnale! Niech Krzaklewski, Śniadek i inni przestaną "rżnąć głupów" (pewnie będzie to trudne)bo będzie to z korzyścią dla innych. Jebać solidaruchów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Chciało bydło kapitalizmu ? No to go ma !!! IP: 209.234.157.* 25.04.03, 11:11 Tkwisz swoja wiedza na temat ekonomii w latach przed IIga wojna swiatowa. kapitalizm ma ludzka twarz juz ponad 50 lat. Polski kapitalizm jest w poczatkujacym stadium rozwoju, jak w w bogatych krajach w latach trzydziestych. Nieudolne panstwo nie potrafi pomoc rozwojowi gospodarki poprzez stwarzanie preferencji dla zwalnianych z pracy . Polacy, ktorzy pluja na kapitalizm z zawiscia jednak patrza na bogactwo krajow, ktore powstalo dzieki gospodarce rynkowej, w ktorej dla bankrutow i patalachow nie ma miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Chciało bydło kapitalizmu ? No to go ma !!! IP: 66.213.29.* 25.04.03, 21:58 felek; masz pojecie o kapitalizmie jak kUSA o niebie.Nieudolni ludzie tworza nieudolne panstwo wyzysku bez zasad podnoszenia glowy do gory. Gość portalu: Rob napisał(a): > Tkwisz swoja wiedza na temat ekonomii w latach przed > IIga wojna swiatowa. kapitalizm ma ludzka twarz juz > ponad 50 lat. Polski kapitalizm jest w poczatkujacym > stadium rozwoju, jak w w bogatych krajach w latach > trzydziestych. Nieudolne panstwo nie potrafi pomoc > rozwojowi gospodarki poprzez stwarzanie preferencji dla > zwalnianych z pracy . Polacy, ktorzy pluja na kapitalizm > z zawiscia jednak patrza na bogactwo krajow, ktore > powstalo dzieki gospodarce rynkowej, w ktorej dla > bankrutow i patalachow nie ma miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Chciało bydło kapitalizmu ? No to go ma !!! IP: 66.213.29.* 25.04.03, 22:00 felek; masz pojecie o kapitalizmie jak kUSA o niebie.Nieudolni ludzie tworza nieudolne panstwo wyzysku bez zasad podnoszenia glowy do gory.Wy wiecie, bycie, i .....olicie o Fryderyku ktory 150 lat nie zyje. Gość portalu: Rob napisał(a): > Tkwisz swoja wiedza na temat ekonomii w latach przed > IIga wojna swiatowa. kapitalizm ma ludzka twarz juz > ponad 50 lat. Polski kapitalizm jest w poczatkujacym > stadium rozwoju, jak w w bogatych krajach w latach > trzydziestych. Nieudolne panstwo nie potrafi pomoc > rozwojowi gospodarki poprzez stwarzanie preferencji dla > zwalnianych z pracy . Polacy, ktorzy pluja na kapitalizm > z zawiscia jednak patrza na bogactwo krajow, ktore > powstalo dzieki gospodarce rynkowej, w ktorej dla > bankrutow i patalachow nie ma miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jebać komuchów [...] IP: *.neo / 192.168.20.* 25.04.03, 11:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej komuchy do Korei Pln IP: 217.153.60.* 25.04.03, 11:44 Gość portalu: Jarek z Warszawy napisał(a): > Jak się chciało kapitalizmu, to powinno się wiedzieć na czym ten ustrój > polega, tj że jego elementem jest także bezrobocie. Nie ma "kapitalizm u z > ludzką twarzą"! > > Nie ma kapitalizmu gdzie wszyscy są kapitalistami a pracują na nich duszki, > mrówki i krasnale! Niech Krzaklewski, Śniadek i inni przestaną "rżnąć głupów" > (pewnie będzie to trudne)bo będzie to z korzyścią dla innych. > > Jebać solidaruchów !!! A w socjalizmie nie ma bezrobocia ??? Czlowieku tobie komuna to mozg wyprla razem z jajami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: komuchy do Korei Pln IP: *.bear.dialup.pol.co.uk 25.04.03, 12:37 andrzej... Czesc matole . Wylacz sie za mocno lecisz kadzidlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: komuchy do Korei Pln IP: 217.153.60.* 25.04.03, 14:01 Gość portalu: x napisał(a): > andrzej... Czesc matole . Wylacz sie za mocno lecisz kadzidlem. przestan kwekac czerwona swinio Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Andrzej, on korzysta z socjalu dla lumpow. I po to 25.04.03, 14:31 do UK sie przykleil. Ten kraj ma swietny, scislej: mial swietny, system pomocy spolecznej. Niestety, system pada, bo od jakiegos czasu wszelkie lumpy z calego swiata go naduzywaja. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys1231 Re: Andrzej, on korzysta z socjalu dla lumpow. I 25.04.03, 20:55 > Niestety, system pada, bo od jakiegos > czasu wszelkie lumpy z calego swiata go naduzywaja. M.in. takie kurwy z Polski jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Andrzej, on korzysta z socjalu dla lumpow. I IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.04.03, 16:59 krzys1231 napisał: > > Niestety, system pada, bo od jakiegos > > czasu wszelkie lumpy z calego swiata go naduzywaja. > > M.in. takie kurwy z Polski jak ty. Ona ma calkowita racje. Gdyby nie przybysze z III swiata system moglby podzialac calkiem sprawnie cale dzisieciolecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Andrzej, on korzysta z socjalu dla lumpow. I IP: 12.42.60.* 25.04.03, 22:26 gabrielacasey napisała: > do UK sie przykleil. Ten kraj ma swietny, scislej: mial swietny, > system pomocy spolecznej. Niestety, system pada, bo od jakiegos > czasu wszelkie lumpy z calego swiata go naduzywaja. Widac system nie jest az taki swietny. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ficino, masz racje, ale juz ida zmiany wzorem USA. 26.04.03, 05:37 Mam pewne chaltury dla Home Office (badawcze, ale to nudne) i powiem ci z grubsza o co biega: O - jak u was - REJESTRACJE. Najpierw (a srodowiska sa rozpoznane)maja sie rejestrowac Arabowie, legalni i nie. Bo terroryzm. I repatriacja min. do wyzwolonego Afganistanu i Iraku. Potem: wszyscy obywatele panstw spoza Unii. Za brak zgloszenia sie do rejestracji grozi nie tylko deportacja - grozi min. przepadek mienia i odsiadki. Nie wiedzielismy tutaj, co sie ze 2 lata temu Home Office stalo, ze dalo socjologom granta pt. korelacje pomiedzy przynaleznoscia etniczna i typem popelnianych przestepstw kryminalnych. Materialu zebrano w tym czasie od groma, chocby o "geografii" tych etnicznych gett, ich "social centres" - taraz dla Home Office bedzie jak znalazl: moga zablokowac uciczki illegals przed ta rejestracja w jeszcze glebszy underground. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Ficino, masz racje, ale juz ida zmiany wzorem IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.04.03, 07:51 gabrielacasey napisała: > Mam pewne chaltury dla Home Office (badawcze, ale to nudne) i powiem ci z > grubsza o co biega: O - jak u was - REJESTRACJE. Najpierw (a srodowiska sa > rozpoznane)maja sie rejestrowac Arabowie, legalni i nie. Bo terroryzm. I > repatriacja min. do wyzwolonego Afganistanu i Iraku. Potem: wszyscy obywatele > panstw spoza Unii. Za brak zgloszenia sie do rejestracji grozi nie tylko > deportacja - grozi min. przepadek mienia i odsiadki. Nie wiedzielismy tutaj, co > > sie ze 2 lata temu Home Office stalo, ze dalo socjologom granta pt. korelacje > pomiedzy przynaleznoscia etniczna i typem popelnianych przestepstw > kryminalnych. Materialu zebrano w tym czasie od groma, chocby o "geografii" > tych etnicznych gett, ich "social centres" - taraz dla Home Office bedzie jak > znalazl: moga zablokowac uciczki illegals przed ta rejestracja w jeszcze Z wlasnych obserwacji moge powiedziec tylko tyle ze ludnosc o nieeuropejskim pochodzeniu ma wieksze sklonnosci do popeleniania przestepstw. Jesli chodzi o Arabow mieszkajacych w Europie to jest to bomba zegarowa i jeszcze troche a eksploduje z taka sikla ze zadziwi wszystkich. Mam nadzieje ze nie bedziecie w tej Wielkiej Brytanii doswiadczan scen z pilegrzymki do Karbali. Czyli rozcinanie glow itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Styropian. Re:Gryzienie wlasnego ogona!. IP: *.12.14.vie.surfer.at 26.04.03, 22:05 Gość portalu: andrzej napisał(a): > Gość portalu: Jarek z Warszawy napisał(a): > > > Jak się chciało kapitalizmu, to powinno się wiedzieć na czym ten ustrój > > polega, tj że jego elementem jest także bezrobocie. Nie ma "kapitalizm u > z > > ludzką twarzą"! > > > > Nie ma kapitalizmu gdzie wszyscy są kapitalistami a pracują na nich duszki > , > > mrówki i krasnale! Niech Krzaklewski, Śniadek i inni przestaną "rżnąć głup > ów" > > (pewnie będzie to trudne)bo będzie to z korzyścią dla innych. > > > > Jebać solidaruchów !!! > > A w socjalizmie nie ma bezrobocia ??? Czlowieku tobie komuna to mozg wyprla > razem z jajami !!! >Komuny juz niema,wiec przeciw komu strajkujecie?.Jest ten system o ktory walczyliscie spiac na styropianie,rozbijajac sklepy i niszczac mienie panstwowe.Wasz przywodca poprowadzil i doprowadzil was do raju skaczac przez plot,wiec o co i po co ten raban.Poprzednie rzady,wasze,prawicowe,swiete,ktore wybraliscie tez wam sie nie podobaly,bo w obecnych wyborach wiekszosc glosow otrzymala lewica.W burdelu do jakiego wasze rzady doprowadzily ten kraj,jedynym plonem ktory mozecie zebrac,to smieci i kondony.Nie ma juz co strajkowac,bo te metody podgarszaja jeszcze wasza sytuacje,nalezy usiasc i zaplakac,bo modlitwa tez nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: Chciało bydło kapitalizmu ? No to go ma !!! IP: 195.136.36.* 25.04.03, 13:17 Nie śmiej się z M. Krzaklewskiego. Jak tak dalej będzie konunistom szło rządzenie krajem, to ludzie będą go na kolanach prosić, aby wrócił rządzić. Jednak musi on to zrobic osobiście, gdyż ma do tego predyspozycje. Potrafi przekonać ludzi do swojej koncepcji i osoby i jako jedyny potrafi poświęcić się pomaganiu innym ludziom. Na przykład działalnośc w związkach zawodowych, gdzie walczy o prawa ludzi pracujacych, bezbronnych wobec szowinizmu pracodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Marco, to pracownicy powinni o swe prawa walczyc. 25.04.03, 14:33 Nie zas czekac, by Krzaklewski czy ktokolwiek inny za nich zawalczyl - na calym swiecie najwieksza mierzwa wspina sie do wladzy i...gangsterstwa wlasnie via dzialalnosc super-zwiazkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Marco, to pracownicy powinni o swe prawa walc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 15:43 gabrielacasey napisała: > Nie zas czekac, by Krzaklewski czy ktokolwiek inny za nich > zawalczyl - na calym swiecie najwieksza mierzwa wspina sie do > wladzy i...gangsterstwa wlasnie via dzialalnosc super-zwiazkowa. ================ Jak sie zazwyczaj z Toba nie zgadzam, to teraz i owszem.Warto by tu wspominiec o zwiazakach liderow zwiazkow zawodowych ze swiatem przestepczym w Stanach Zjednoczonych, czy tez populiste Perona. Co od Krzaklewskiego et consortes, to te biedaki wraz z tym co pozostalo z "S" ostatnio wszelkimi silami probuja przypomniec nam,ze jeszcze istnieja. Zalosne. Czy doprawdy wierza, ze ktos zdrowo myslacy, po doswiadczeniach rzadu Buzka sterowanego przez Krzaka, zaufa im? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikekot@wprost.pl Re: Marco, to pracownicy powinni o swe prawa walc IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 16:03 Jak? Pracodawca zalega mi z wynagrodzeniami za 2001 r. Całość w sumie wynosi 6300,00 zł. Na sprawę w sadzie w Warszawie czekałem prawie rok. Wyrok sądu na moja korzyść, z natychmiastową wypłatą przez pracodawcę wraz z odsetkami leży od października ubiegłego roku. I co? I nic pracodawca tłumaczy się, że nie ma pieniędzy.Nie odpowiada da kolejne wezwania do zapłaty. A ja mam za co żyć? Za wyroki III Rzeczpospolitej czy za bezczelność i "trudną sytuację przedsiębiorstwa"? Jak ty nie wyjść na ulicę? A może pójść się powieścić przed zakładem? Założyć funadację wspierającą takich jak ja? A może zrobić jakiś interes, niech ludzie pracują, wypłacę im tylko cześć wynagrodzeń i tyle. Co mnie oni obchodzą. Najważniejsza jest kieszeń moja a nie garnek pracownika. Czekam propozycji od wszystkich mądrych ludzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Marco, to pracownicy powinni o swe prawa walc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 16:27 Rozumiem Twoj problem. Swego czasu jedno z wydawnictw warszawskich nie chcialo mi wyplacic honorarium autorskiego. Zrobilem to samo co Ty, z tym ze na tym nie poprzestalem - zgodnie z prawem i procedura wzialem komornika, ktory zajal mu konto z ktorego owe honorarium zostalo mi wyplacone (jesli nie ma niczego na koncie to komornik moze zajac ruchomosci lub nieruchomosci a w koncu majatek prywatny). Zadne demonstracje spraw takich jak Twoja nie zalatwia.Jak juz ktos o tym napisal panstwo nie jest strona w sporze pracownik-pracodawca o ile nie jest to firma panstwowa. Od tego jest sad, kodeks karny i cywilny. I juz na marginesie: opisana sprawe z wydawnictwem przeciagalem - w efekcie musialo mi wyplacic nie tylko honorarium ale takze kolosalne odsetki. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A z komornikiem rozmawiales? Masz ten wyrok na rek 25.04.03, 17:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: A z komornikiem rozmawiales? Masz ten wyrok n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 17:59 Tak Gabrielo mam ten wyrok i pieniadze. To bylo mniej wiecej 2 lata taemu. Nie ukrywam jednak, ze nieco mnie to kosztowalo podchodow i zachodow. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To sprobuj z komornikiem - nie tylko moja rada. 26.04.03, 05:41 I to sprawdzona w praktyce - usmiejesz sie, tez poszlo o honorarium, za ksiazke kucharska. Nie wiedzialam, ze moj wydawca (gdybym wiedziala, to bym od tej pary uciekla)... "Amwaya" czy "Herbalife" w Polsce zakladal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berecik. Re: Marco, to pracownicy powinni o swe prawa walc IP: *.12.14.vie.surfer.at 26.04.03, 22:18 Gość portalu: mikekot@wprost.pl napisał(a): > Jak? > Pracodawca zalega mi z wynagrodzeniami za 2001 r. Całość w sumie > wynosi 6300,00 zł. Na sprawę w sadzie w Warszawie czekałem > prawie rok. Wyrok sądu na moja korzyść, z natychmiastową wypłatą > przez pracodawcę wraz z odsetkami leży od października > ubiegłego roku. I co? I nic pracodawca tłumaczy się, że nie ma > pieniędzy.Nie odpowiada da kolejne wezwania do zapłaty. A ja mam > za co żyć? Za wyroki III Rzeczpospolitej czy za bezczelność > i "trudną sytuację przedsiębiorstwa"? Jak ty nie wyjść na ulicę? > A może pójść się powieścić przed zakładem? Założyć funadację > wspierającą takich jak ja? A może zrobić jakiś interes, niech > ludzie pracują, wypłacę im tylko cześć wynagrodzeń i tyle. Co > mnie oni obchodzą. Najważniejsza jest kieszeń moja a nie garnek > pracownika. Czekam propozycji od wszystkich mądrych ludzi.... >Idz do kosciola,podziekuj ksiezom,bo za ten stan i oni odpowiadaja.Wystarczajaco duzo i skutecznie zamieszali w tym "narodowym kotle",swoimi brudnymi lapami.Potem pomodl sie,napewno nie pomoze,ale moze przyniesie ulge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Chciało bydło kapitalizmu ? No to go ma !!! IP: *.nsm.pl 25.04.03, 20:19 Jestem pod wrażenia Ave Marian! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Bydlak Jarek z Warszawy IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.04.03, 13:34 Takie bydlaki są jeszcze tylko w Korei Północnej. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jesli bylo to serio. Nie zas z gorzka ironia. 25.04.03, 14:36 To o tym naiwnym plebejskim mysleniu to racja: oczekiwano cudu, ze "robic beda krasnoludki". I dlatego od samego poczatku zabraklo POLITYKI SPOLECZNEJ, o nia nikt sie nie bil. I lawina poszla... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Z mala poprawka: fucknij sobie DURNI, nie zas "S". 25.04.03, 14:27 Bo fakt, ze Maryjan wywija sobie tym sztandarem wcale nie znaczy, ze ma monopol na sposcizne "S". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Chciało bydło kapitalizmu ? No to go ma !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 14:41 > Jak się chciało kapitalizmu, to powinno się wiedzieć na czym ten ustrój > polega, tj że jego elementem jest także bezrobocie. Nie ma "kapitalizm u z > ludzką twarzą"! > > Nie ma kapitalizmu gdzie wszyscy są kapitalistami a pracują na nich duszki, > mrówki i krasnale! Niech Krzaklewski, Śniadek i inni przestaną "rżnąć głupów" > (pewnie będzie to trudne)bo będzie to z korzyścią dla innych. > > Jebać solidaruchów !!! Nie wiem czy szanowny kolega zdaje sobie sprawe, ale w Polsce panuje socjalizm. Kapitalizmem bym tego nie nazywal. Nadto ugrupowania takie jak AWS czy SLD reprezentuja odpowiednio lewice pobozna i bezbozna. Rzeklem. Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: Chciało bydło kapitalizmu ? No to go ma !!! IP: 66.213.29.* 25.04.03, 21:15 real stop: Uwazaj co mowisz, to sa oszolomy i nawroceni moroni.Chciali rzadzic III. To sa czasy gomulki;komuchow do gnoju a pastuckow do pasenia krow jak nie potrafinie brac przykladow od madrzejszego.Nie wysylaj jasia z krowa bo pani mowila ze byk lepiej to zrobi.Reforma rolna w izraeluuuu. Gość portalu: Gosc napisał(a): > > Jak się chciało kapitalizmu, to powinno się wiedzieć na czym > ten ustrój > > polega, tj że jego elementem jest także bezrobocie. Nie > ma "kapitalizm u z > > ludzką twarzą"! > > > > Nie ma kapitalizmu gdzie wszyscy są kapitalistami a pracują na > nich duszki, > > mrówki i krasnale! Niech Krzaklewski, Śniadek i inni > przestaną "rżnąć głupów" > > (pewnie będzie to trudne)bo będzie to z korzyścią dla innych. > > > > Jebać solidaruchów !!! > Nie wiem czy szanowny kolega zdaje sobie sprawe, ale w Polsce > panuje socjalizm. Kapitalizmem bym tego nie nazywal. Nadto > ugrupowania takie jak AWS czy SLD reprezentuja odpowiednio > lewice pobozna i bezbozna. Rzeklem. > > Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa TO Ty Jesteś BydŁO IP: *.ca.astound.net 25.04.03, 23:07 Gość portalu: Jarek z Warszawy napisał(a): > Jak się chciało kapitalizmu, to powinno się wiedzieć na czym ten ustrój > polega, tj że jego elementem jest także bezrobocie. Nie ma "kapitalizm u z > ludzką twarzą"! > > Nie ma kapitalizmu gdzie wszyscy są kapitalistami a pracują na nich duszki, > mrówki i krasnale! Niech Krzaklewski, Śniadek i inni przestaną "rżnąć głupów" > (pewnie będzie to trudne)bo będzie to z korzyścią dla innych. > > Jebać solidaruchów !!! Głupie zakochane w sobie gówno, oszołomie! To właśnie ci ‘’panowie a raczej wieprze’’(postkomuniści) i żydowska mafia (nie utożsamiać z prawdziwymi ortodoksyjnymi Żydami i Żydami z Ducha, których prawie nie ma w Polsce, którzy kochali Polskę). Natomiast te wieprze jak dawniej za komuny prowadzą ten naród zupełnie im obcy od jednego nieszczęścia w jeszcze większe, sprzedając ten kraj w coraz to inną niewolę. Od zniszczenia i wymanipulowania Solidarnośći (Michnik, Gieremek, Kwaśniewski...Miller..etc) sprzedaży kraju, poprzez rozbijania rządów prawicowych, mamy rzady SLD, właśnie mamy co mamy i jeszcze będzie ‘’lepiej’’ Unia. Dlatego puki czas musimy powiedzieć nie dla tych wilków w owczej skórze i ich koalicji, która bierze w tym udział, jak PO, PSL i PiS. Nie lituj się nad tym dziabłem, gdyż on na to czeka, aby ciebie pożreć. Powiedz tak dla Jezusa Chrystusa (Nie dla Unii). A narodzisz się na nowo i doświadczysz Prawdy, bo On jest Prawdą. Nie przejmuj się klerem katolickim on jest taki jak zdurniali kapłani żydowscy za czasów Jezusa Chrystusa. Ty masz znać Jego głos w swoim sercu. I tylko Jego. Sytuacja w kraju i na świecie jest bardziej ‘’poważna’’ niż ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Sorry, ale to nie forum dla Born Again Christians. 26.04.03, 05:43 Allelujah!!! Bracie alibo Siostro. Allelujah!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zusa TY JESTES BYDLO IP: *.ca.astound.net 25.04.03, 23:09 Gość portalu: Jarek z Warszawy napisał(a): > Jak się chciało kapitalizmu, to powinno się wiedzieć na czym ten ustrój > polega, tj że jego elementem jest także bezrobocie. Nie ma "kapitalizm u z > ludzką twarzą"! > > Nie ma kapitalizmu gdzie wszyscy są kapitalistami a pracują na nich duszki, > mrówki i krasnale! Niech Krzaklewski, Śniadek i inni przestaną "rżnąć głupów" > (pewnie będzie to trudne)bo będzie to z korzyścią dla innych. > > Jebać solidaruchów !!! Głupie zakochane w sobie gówno, oszołomie! To właśnie ci ‘’panowie a raczej wieprze’’(postkomuniści) i żydowska mafia (nie utożsamiać z prawdziwymi ortodoksyjnymi Żydami i Żydami z Ducha, których prawie nie ma w Polsce, którzy kochali Polskę). Natomiast te wieprze jak dawniej za komuny prowadzą ten naród zupełnie im obcy od jednego nieszczęścia w jeszcze większe, sprzedając ten kraj w coraz to inną niewolę. Od zniszczenia i wymanipulowania Solidarnośći (Michnik, Gieremek, Kwaśniewski...Miller..etc) sprzedaży kraju, poprzez rozbijania rządów prawicowych, mamy rzady SLD, właśnie mamy co mamy i jeszcze będzie ‘’lepiej’’ Unia. Dlatego puki czas musimy powiedzieć nie dla tych wilków w owczej skórze i ich koalicji, która bierze w tym udział, jak PO, PSL i PiS. Nie lituj się nad tym dziabłem, gdyż on na to czeka, aby ciebie pożreć. Powiedz tak dla Jezusa Chrystusa (Nie dla Unii). A narodzisz się na nowo i doświadczysz Prawdy, bo On jest Prawdą. Nie przejmuj się klerem katolickim on jest taki jak zdurniali kapłani żydowscy za czasów Jezusa Chrystusa. Ty masz znać Jego głos w swoim sercu. I tylko Jego. Sytuacja w kraju i na świecie jest bardziej ‘’poważna’’ niż ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Sorry, ale to nie forum dla Born Again Christians 26.04.03, 05:46 Jezus z toba, Siostro. Alleluyah!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zusa Re: Chciało bydło kapitalizmu ? TY JESTES BYDLO IP: *.ca.astound.net 25.04.03, 23:12 Gość portalu: Jarek z Warszawy napisał(a): > Jak się chciało kapitalizmu, to powinno się wiedzieć na czym ten ustrój > polega, tj że jego elementem jest także bezrobocie. Nie ma "kapitalizm u z > ludzką twarzą"! > > Nie ma kapitalizmu gdzie wszyscy są kapitalistami a pracują na nich duszki, > mrówki i krasnale! Niech Krzaklewski, Śniadek i inni przestaną "rżnąć głupów" > (pewnie będzie to trudne)bo będzie to z korzyścią dla innych. > > Jebać solidaruchów !!! Głupie zakochane w sobie gówno, oszołomie! To właśnie ci ‘’panowie a raczej wieprze’’(postkomuniści) i żydowska mafia (nie utożsamiać z prawdziwymi ortodoksyjnymi Żydami i Żydami z Ducha, których prawie nie ma w Polsce, którzy kochali Polskę). Natomiast te wieprze jak dawniej za komuny prowadzą ten naród zupełnie im obcy od jednego nieszczęścia w jeszcze większe, sprzedając ten kraj w coraz to inną niewolę. Od zniszczenia i wymanipulowania Solidarnośći (Michnik, Gieremek, Kwaśniewski...Miller..etc) sprzedaży kraju, poprzez rozbijania rządów prawicowych, mamy rzady SLD, właśnie mamy co mamy i jeszcze będzie ‘’lepiej’’ Unia. Dlatego puki czas musimy powiedzieć nie dla tych wilków w owczej skórze i ich koalicji, która bierze w tym udział, jak PO, PSL i PiS. Nie lituj się nad tym dziabłem, gdyż on na to czeka, aby ciebie pożreć. Powiedz tak dla Jezusa Chrystusa (Nie dla Unii). A narodzisz się na nowo i doświadczysz Prawdy, bo On jest Prawdą. Nie przejmuj się klerem katolickim on jest taki jak zdurniali kapłani żydowscy za czasów Jezusa Chrystusa. Ty masz znać Jego głos w swoim sercu. I tylko Jego. Sytuacja w kraju i na świecie jest bardziej ‘’poważna’’ niż ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAK Re: Chciało bydło kapitalizmu ? No to go ma !!! IP: *.tkk.pl 26.04.03, 03:20 Bydło to ty koleś masz w gaciach :D . Jebać idiotów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Chciało bydło kapitalizmu ? No to go ma !!! IP: *.chello.pl 26.04.03, 14:29 Gość portalu: Jarek z Warszawy napisał(a): > Jebać solidaruchów !!! Biedaku, tak cie przypililo? To p...ol sie sam. I jeszcze jedno - nie podpisuj sie "...z Warszawy", skoro mieszkasz w niej od roku, a urodziles sie w rodzinie Sekretarza PZPR z Pcimia Dolnego. Co to jest, ze jak ktos sie podpisuje "...z Warszawy", to nie trzeba czytac - wiadomo, ze cham i tepak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanWarszawiak Legalna? Bo jak nie to gumowymi kulkami IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.04.03, 14:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: Legalna? Bo jak nie to gumowymi kulkami IP: 66.213.29.* 25.04.03, 21:31 grom, masz cos przeciwko, byles harcerzem, wiesz co to powstania i koktaij molotowa, na wiejska 4 rozwiazac kajdany ciemiezacych i w koszlinskie z nimi niech microidiotow kopuluja a nie powrotu wadzy, w bialostoskie rzeznie rozwijac nie za miedze(granice).asfalt wylewac w bieszczadach bo tam piszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: Legalna? Bo jak nie to gumowymi kulkami IP: 66.213.29.* 25.04.03, 21:33 grom, masz cos przeciwko, byles harcerzem, wiesz co to powstania i koktaij molotowa, na wiejska 4 rozwiazac kajdany ciemiezacych i w koszlinskie z nimi niech microidiotow kopuluja a nie powrotu wadzy, w bialostoskie rzeznie rozwijac nie za miedze(granice).asfalt wylewac w bieszczadach bo tam piszczy. Dalej podglad, bo zamkne ten stragan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hladami Re: Co to za demonstracja 500osob ?To grupka pef IP: *.ca.astound.net 25.04.03, 23:16 Gość portalu: wesoly3 hooj LPR napisał(a): > Smieszna demonstracyjka robiaca burdel w miescie. taka > demonstracje mogli sobie zrobic na boisku szkolnym. Głupie zakochane w sobie gówno, oszołomie! To właśnie ci ‘’panowie a raczej wieprze’’(postkomuniści) i żydowska mafia (nie utożsamiać z prawdziwymi ortodoksyjnymi Żydami i Żydami z Ducha, których prawie nie ma w Polsce, którzy kochali Polskę). Natomiast te wieprze jak dawniej za komuny prowadzą ten naród zupełnie im obcy od jednego nieszczęścia w jeszcze większe, sprzedając ten kraj w coraz to inną niewolę. Od zniszczenia i wymanipulowania Solidarnośći (Michnik, Gieremek, Kwaśniewski...Miller..etc) sprzedaży kraju, poprzez rozbijania rządów prawicowych, mamy rzady SLD, właśnie mamy co mamy i jeszcze będzie ‘’lepiej’’ Unia. Dlatego puki czas musimy powiedzieć nie dla tych wilków w owczej skórze i ich koalicji, która bierze w tym udział, jak PO, PSL i PiS. Nie lituj się nad tym dziabłem, gdyż on na to czeka, aby ciebie pożreć. Powiedz tak dla Jezusa Chrystusa (Nie dla Unii). A narodzisz się na nowo i doświadczysz Prawdy, bo On jest Prawdą. Nie przejmuj się klerem katolickim on jest taki jak zdurniali kapłani żydowscy za czasów Jezusa Chrystusa. Ty masz znać Jego głos w swoim sercu. I tylko Jego. Sytuacja w kraju i na świecie jest bardziej ‘’poważna’’ niż ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Solidarnosci Re: Co to za demonstracja 500osob ?To grupka pef IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.03, 01:30 A byles na tej demonstracji ze mowisze ze 500 osob zeby dyskutowac na ten temat trzeba tam byc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A pozatym to policja sory to byla milicja stanu wojenego ktora probowala rozjuszyc tlum polewaniem go i odniosla skutek bo zawsze w tlumie znajdzie sie taki co niewytrzyna. A jak czlowiek idzie w pokojowym nastroju a tam czekaja na niego 3 wozy z woda jak na jakis kiboli i zaczynaja polewac to jak to mozna nazwac.... reszte zostawiam do zastanowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yety Re: Co to za demonstracja 500osob ?To grupka pef IP: *.tkk.pl 26.04.03, 03:26 Gdzie to ogladales ze mowisz 500 osob . Czyzby tak uspokajano zaniepokojony sldowski aparat ?? uuuu koles to wam sie propaganda wali na leb :D . Aaa juz wiem to "leszek" sprzedal wam kolejny glodny kawalek ktory lykneliscie jak mlode rekiny buhahaha . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Demonstracja IP: *.tnt17.chi15.da.uu.net 25.04.03, 11:07 A co ja temu jestem winien ???? Jedzcie pod Sejm, Rade Ministrow, Palac Prezydencki ale nie pod moj dom i moje miejsce pracy. Dlaczega ja mam placic za zla polityke rzadu, ja tez zyje w tym bagnie i tez mam tego dosyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly3 hooj LPR A na idiotow glosujesz ? IP: *.gen.twtelecom.net 25.04.03, 11:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: A na idiotow glosujesz ? IP: *.tnt17.chi15.da.uu.net 25.04.03, 11:25 Glosowalem na PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: A na idiotow glosujesz ? IP: 66.213.29.* 25.04.03, 21:41 grom, ja nie pytam sie o partie tylko spadaj z branickich palacu na ksiezyc. Gość portalu: warszawiak napisał(a): > Glosowalem na PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Demonstracja IP: 195.136.36.* 25.04.03, 13:30 Gość portalu: warszawiak napisał(a): > A co ja temu jestem winien ???? Jedzcie pod Sejm, Rade > Ministrow, Palac Prezydencki ale nie pod moj dom i moje miejsce > pracy. Dlaczega ja mam placic za zla polityke rzadu, ja tez zyje > w tym bagnie i tez mam tego dosyc. Dobrze, że napisałeś MÓJ DOM, MOJE MIEJSCE PRACY. Ty zarozumiały chamie. Inni ludzie nie mają domu, nie mają pracy, ale to Panu WARSZAWIAKOWI nie odpowiada. Przyjdź pod demonstracje i powiedz to ludziom, rozszarpaliby Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Rozszarpali by go z CZYSTEJ ZAWISCI? 25.04.03, 14:41 Daj im prace, zwolnij jeden pokoj i przyjmij kogos gratis pod swoj dach. No, CZEMU nic nie robisz? Szczypiatelnyje duszyczki do-gooders? Ja warszawiaka nie winie - glosowal na PO, a ci maja jakis tam program spoleczny. Ci bez pracy to w wiekszosci ci, przerzucajacy sie od glosowania na demagogie komuny, do glosowania na demogagogie Maryjana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna Re: Rozszarpali by go z CZYSTEJ ZAWISCI? IP: 66.213.29.* 25.04.03, 22:19 luna: ja z wami blizniakami ksiezyca nie nosilem i jeszcze raz sp......laj z branickich.I zapomnij o ks. gabrielacasey napisała: > Daj im prace, zwolnij jeden pokoj i przyjmij kogos gratis pod > swoj dach. No, CZEMU nic nie robisz? Szczypiatelnyje duszyczki > do-gooders? > Ja warszawiaka nie winie - glosowal na PO, a ci maja jakis tam > program spoleczny. Ci bez pracy to w wiekszosci ci, > przerzucajacy sie od glosowania na demagogie komuny, do > glosowania na demogagogie Maryjana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Rozszarpali by go z CZYSTEJ ZAWISCI? IP: 12.42.60.* 25.04.03, 22:29 gabrielacasey napisała: > Daj im prace, zwolnij jeden pokoj i przyjmij kogos gratis pod > swoj dach. No, CZEMU nic nie robisz? Szczypiatelnyje duszyczki > do-gooders? > Ja warszawiaka nie winie - glosowal na PO, a ci maja jakis tam > program spoleczny. Ci bez pracy to w wiekszosci ci, > przerzucajacy sie od glosowania na demagogie komuny, do > glosowania na demogagogie Maryjana. Niestety PO to niedobitki z UW i oni sa takze odpowiedzialni za fatalny stan gospodarki dzieki fatalnemu programowi. Rozliczyc i pod mur. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A nie prawda. Jesli chodzi o "Trojce" to mamy tu 26.04.03, 05:54 (a scislej mielismy): KLD, AWS i BBWR. I z cala reszta podobnie, UD-UW wlasciwie tu nie widac, bo jesli nawet ktos byl, to bardzo dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: A nie prawda. Jesli chodzi o 'Trojce' to mamy IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.04.03, 16:33 gabrielacasey napisała: > (a scislej mielismy): KLD, AWS i BBWR. I z cala reszta podobnie, UD-UW > wlasciwie tu nie widac, bo jesli nawet ktos byl, to bardzo dawno. Kul starczy dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zusa Re: Glupie pouczania IP: *.ca.astound.net 25.04.03, 23:22 gabrielacasey napisała: > Daj im prace, zwolnij jeden pokoj i przyjmij kogos gratis pod > swoj dach. No, CZEMU nic nie robisz? Szczypiatelnyje duszyczki > do-gooders? > Ja warszawiaka nie winie - glosowal na PO, a ci maja jakis tam > program spoleczny. Ci bez pracy to w wiekszosci ci, > przerzucajacy sie od glosowania na demagogie komuny, do > glosowania na demogagogie Maryjana. Głupie pouczania, zagubiona dziewczyno! To właśnie ci ‘’panowie a raczej wieprze’’(postkomuniści) i żydowska mafia (nie utożsamiać z prawdziwymi ortodoksyjnymi Żydami i Żydami z Ducha, których prawie nie ma w Polsce, którzy kochali Polskę). Natomiast te wieprze jak dawniej za komuny prowadzą ten naród zupełnie im obcy od jednego nieszczęścia w jeszcze większe, sprzedając ten kraj w coraz to inną niewolę. Od zniszczenia i wymanipulowania Solidarnośći (Michnik, Gieremek, Kwaśniewski...Miller..etc) sprzedaży kraju, poprzez rozbijania rządów prawicowych, mamy rzady SLD, właśnie mamy co mamy i jeszcze będzie ‘’lepiej’’ Unia. Dlatego puki czas musimy powiedzieć nie dla tych wilków w owczej skórze i ich koalicji, która bierze w tym udział, jak PO, PSL i PiS. Nie lituj się nad tym dziabłem, gdyż on na to czeka, aby ciebie pożreć. Powiedz tak dla Jezusa Chrystusa (Nie dla Unii). A narodzisz się na nowo i doświadczysz Prawdy, bo On jest Prawdą. Nie przejmuj się klerem katolickim on jest taki jak zdurniali kapłani żydowscy za czasów Jezusa Chrystusa. Ty masz znać Jego głos w swoim sercu. I tylko Jego. Sytuacja w kraju i na świecie jest bardziej ‘’poważna’’ niż ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Sorry, ale to nie forum dla Born Again Christians 26.04.03, 05:56 A tak poza tym, to PYCHA, Siostro, grzeszysz... Alleluyah!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal warszawiak Re: Demonstracja IP: *.przeglad.com.pl 25.04.03, 17:49 na to co mam ciezko zapracowalem, dlaczego podobni do mnie nie moga mowic "MOJ, MOJE!"? przykro mi ze ktos nie ma tyle co ja. ale ja mu (im) nie jestem w stanie pomoc, bo mam za duzo swoich problemow, miedzy inny z utrzymaniem sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kud(L)aty68 Re: Demonstracja IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.04.03, 11:21 Gość portalu: Alkor napisał(a): > Nie miałbyś pracy, inaczej byś kwiczał. He he - gdyby oni "walczyli" o wszystkich to moze bym sie na cos takiego (demonstracje) zgodzil. K;lopot w tym, ze omi "walcza" tylko o wielkie, nierentowne zaklady - glownie spolki skarbu panstwa, gdzie siedzi banda zlodzei i smieje sie ze wszystkich. Powedz dlaczego takich marszow nie robia pracownicy zakladow prywatnych? A jesli chodzi o scislosc - ja nie jestem zatrudniony - zatrudniam sie sam, gdybym mial mozliwosci zatrudnilbym pewnie kilka osob i rozwijal swoj interes - niestety panstwo o mnie jako malego przedsiebiorce nie dba, tylko ciagnie ode mnie kase na te wszyskie molochy. No ale ja nie mam czasu na to zeby chodzic o manifestowac i "walczyc" - musze robic zeby wyzyc - rozumiesz roznice? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: Demonstracja IP: *.centrala.kbsa / 10.3.16.* 25.04.03, 11:44 Gość portalu: Alkor napisał(a): > Nie miałbyś pracy, inaczej byś kwiczał. wiesz co, ale tak nie mozna myslec. ostatnio, jak ktos wymyslil chory pomysl i puscil kolarzy przez cala w-we, znajomy odbieral nowonarodzone dziecko ze szpitala. jechal 3 godziny przez odcinek, ktory mu samochodem zajmuje 0,5 godziny. naprawde wladze nie powinny zezwalac na takie blokowanie miasta. pomysl, gdyby przez takie korki musiala do ciebie przyjechac karetka... Odpowiedz Link Zgłoś
mr_watchman Re: Demonstracja 25.04.03, 12:02 Gość portalu: Alkor napisał(a): > Nie miałbyś pracy, inaczej byś kwiczał. Bo od demonstracji pracy przybędzie, tak? Chyba tylko Policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Demonstracja IP: *.law.uj.edu.pl 25.04.03, 13:05 mr_watchman napisał: > Gość portalu: Alkor napisał(a): > > > Nie miałbyś pracy, inaczej byś kwiczał. > > Bo od demonstracji pracy przybędzie, tak? Chyba tylko Policji. nieprawda. jeszcze szklarzom, służbom komunalnym, sprzątaczom, jak dobrze pójdzie - lekarzom, pielęgniarkom itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajet Re: Demonstracja IP: *.chello.pl 25.04.03, 17:49 oni maja prace, ale zamiast pracowac, blokuja miasto! to sie w pale nie miesci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Jak to ładnie mawiają Amerykanie: IP: *.acn.waw.pl 25.04.03, 11:05 "Modlimy się za was, żebyście mieli pracę" Ale was nie zatrudnimy, ani grosza wam nie damy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanWarszawiak Amerykanie to obłudnicy IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.04.03, 14:39 Pełna gęba Boga IN GOD WE TRUST, a wierzą w $$$$$$. I dobrze na tym wychodzą, jak na razie. Powinno być IN GOD WE PRETEND WE TRUST Gość portalu: Lechu napisał(a): > "Modlimy się za was, żebyście mieli pracę" > > Ale was nie zatrudnimy, ani grosza wam nie damy. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie bedziemy tez inwestowac w Polsce. A i wiz nie damy 25.04.03, 14:45 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey PS: do tytulu, co mi go proxy GW wyrwal 25.04.03, 14:51 I Amerykanie beda mieli racje - Bog pomaga temu, kto sam chce sobie pomoc. Pieniedzy sie "nie daje" - pieniadze sie zarabia. Inwestycje czyni sie nie dla charity, ale by zarobic, gdy jest to oplacalne. Sciaganie do kraju obcych pracownikow (wizy etc)ma sens tylko wowczas, gdy brak rak do pracy, nie zas gdy - jak w USA - wzrasta bezrobocie itd.itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: PS: do tytulu, co mi go proxy GW wyrwal IP: 12.42.60.* 25.04.03, 22:31 gabrielacasey napisała: > I Amerykanie beda mieli racje - Bog pomaga temu, kto sam chce > sobie pomoc. Pieniedzy sie "nie daje" - pieniadze sie zarabia. > Inwestycje czyni sie nie dla charity, ale by zarobic, gdy jest > to oplacalne. Sciaganie do kraju obcych pracownikow (wizy etc)ma > sens tylko wowczas, gdy brak rak do pracy, nie zas gdy - jak w > USA - wzrasta bezrobocie itd.itp. Bog pomaga temu, kto sam chce sobie pomoc nie jest powiedzeniem amerykanskim lecz zydowskim. Poczytaj sobie Herzla. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Dzieki, nie wiedzialam. Ale Amerykanie zrobili 26.04.03, 05:59 temu powiedzeniu MARKETING. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Dzieki, nie wiedzialam. Ale Amerykanie zrobil IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.04.03, 16:36 gabrielacasey napisała: > temu powiedzeniu MARKETING. Jesli wezmiesz pod uwage fakt ze 95% rynku medialnego jest kontrolowane przez zaledwie szesc korporacji to nic dziwnego ze zrobili temu powiedzeniu taki marketing. Globalizacja jednym slowem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: Nie bedziemy tez inwestowac w Polsce. A i wiz IP: 66.213.29.* 25.04.03, 21:48 grom, To skonszy sie pasozytnictwo i zerowanie na bialych murzynach, i american zbankrutuje i swiss lapowki przestanie dawac i genewa oprozni piwnice i zegary zaczna do tylu chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: Nie bedziemy tez inwestowac w Polsce. A i wiz IP: 66.213.29.* 25.04.03, 21:51 grom, To skonszy sie pasozytnictwo i zerowanie na bialych murzynach, i american zbankrutuje i swiss lapowki przestanie dawac i genewa oprozni piwnice i zegary zaczna do tylu chodzic. Juz dosc zlomu nabrali wysla do jemenu a instruktorow z liczydel wulecza girls. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly robol [...] IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 11:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Szkoda, ze Solidaruchy nie pojmuja IP: 130.94.123.* 25.04.03, 11:21 ze firmy wala sie takze z powodu ich glupoty i awanturnictwa. jezeli wymaga sie aby pracodawca oplacal symulantow, zlodzieji i nierobow oraz jezeli sie chce pracowac do emerytury tylko 20 lub 25 lat, nie ma cudow. Zadna gospodarka tego nie wytrzyma, bo pieniadze nie koca sie jak kocica na wiosne. Polski kodeks pracy wymaga zaostrzenia majacego na celu stworzenie dla pracodawcow zainteresowania ekonomicznego powiekszaniem zatrudnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zusa Re:Solidaruchy nie pojmuja TY ZUPELNIE IP: *.ca.astound.net 25.04.03, 23:26 Gość portalu: Rob napisał(a): > ze firmy wala sie takze z powodu ich glupoty i > awanturnictwa. jezeli wymaga sie aby pracodawca oplacal > symulantow, zlodzieji i nierobow oraz jezeli sie chce > pracowac do emerytury tylko 20 lub 25 lat, nie ma cudow. > Zadna gospodarka tego nie wytrzyma, bo pieniadze nie > koca sie jak kocica na wiosne. Polski kodeks pracy > wymaga zaostrzenia majacego na celu stworzenie dla > pracodawcow zainteresowania ekonomicznego powiekszaniem > zatrudnienia. Głupi zakochane w sobie oszołomie! To właśnie ci ‘’panowie a raczej wieprze’’(postkomuniści) i żydowska mafia (nie utożsamiać z prawdziwymi ortodoksyjnymi Żydami i Żydami z Ducha, których prawie nie ma w Polsce, którzy kochali Polskę). Natomiast te wieprze jak dawniej za komuny prowadzą ten naród zupełnie im obcy od jednego nieszczęścia w jeszcze większe, sprzedając ten kraj w coraz to inną niewolę. Od zniszczenia i wymanipulowania Solidarnośći (Michnik, Gieremek, Kwaśniewski...Miller..etc) sprzedaży kraju, poprzez rozbijania rządów prawicowych, mamy rzady SLD, właśnie mamy co mamy i jeszcze będzie ‘’lepiej’’ Unia. Dlatego puki czas musimy powiedzieć nie dla tych wilków w owczej skórze i ich koalicji, która bierze w tym udział, jak PO, PSL i PiS. Nie lituj się nad tym dziabłem, gdyż on na to czeka, aby ciebie pożreć. Powiedz tak dla Jezusa Chrystusa (Nie dla Unii). A narodzisz się na nowo i doświadczysz Prawdy, bo On jest Prawdą. Nie przejmuj się klerem katolickim on jest taki jak zdurniali kapłani żydowscy za czasów Jezusa Chrystusa. Ty masz znać Jego głos w swoim sercu. I tylko Jego. Sytuacja w kraju i na świecie jest bardziej ‘’poważna’’ niż ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Sorry, to nie jest forum dla Born Again Christians 26.04.03, 06:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Demonstracja IP: *.acn.waw.pl 25.04.03, 11:17 Tym burakom nie chodzi o pracę w ogóle, tylko o posadki, na których wprawdzie zarabiają psie pieniądze, ale za to mogą się do woli nakraść. Policja powinna do nich strzelać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jebać komuchów [...] IP: *.neo / 192.168.20.* 25.04.03, 11:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iznota33 Re: Demonstracja 'S' w Warszawie 25.04.03, 11:31 mozna zabronic tylko trzeba chciec. i oczywiście umieć wyegzekwowac a tego przeciez te palanty rządzące miastem nie potrafia. demonstracja jest organizowana pod hasłem - żadni ludzie nie są niepotrzebni, otóż są niepotrzebni - to własnie ci cholerni demonstranci wyczyniający bezkarnie brewerie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtekpl Re: Demonstracja IP: *.pseinfo.pl 25.04.03, 11:32 A ja mam to gdzieś. Mieszkam w Warszawie i nie życzę sobie aby jakieś głąby paraliżowały miasto tylko dlatego, że mają prawo protestować. Niech protestują u siebie. A władze miasta w pierwszej kolejności powinny reprezentować interesy mieszkańców miasta a nie jakich pie@!#$%^!nych demonstrantów. ŚMIERĆ DEMONSTRANTOM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
etos.solidarnosci My weźniemy was za morde !!! 25.04.03, 11:39 I Janka Parysa też pomścimy !!! Precz z UE i Millerem !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly3 hooj LPR precz z debilami z solidarnosci ! IP: 209.234.157.* 25.04.03, 11:54 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jaki etos? Jemu sie zmarlo, swinie go zjadly. I Parys 25.04.03, 14:56 ma sie nijak do tego. A zwlaszcza ma sie nijak do ciebie w roli tego "etosu" - byl jakby madrzejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jebać komuchów [...] IP: *.neo / 192.168.20.* 25.04.03, 11:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Co jest prawdziwym skandalem 25.04.03, 11:58 Prawdziwym skandalem jest to, że coraz częściej ludzie nie dostają wynagrodzenia za pracę, i że jest to już czasem traktowane jako tzw przykra konieczność. A z tym trzeba walczyć a w każdej walce są koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_watchman Re: Co jest prawdziwym skandalem 25.04.03, 12:01 indris napisał: > Prawdziwym skandalem jest to, że coraz częściej ludzie nie dostają > wynagrodzenia za pracę, i że jest to już czasem traktowane jako tzw przykra > konieczność. A z tym trzeba walczyć a w każdej walce są koszty. ble, ble, ble... Prawdziwym skandalem jest, że róża ma kolce, a kosztuje! Indris - napisz czasem coś, co zawiera jakiś pogląd albo chociażby jego zarys, i przestań produkować miałkie pitolenie o niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Co jest prawdziwym skandalem 25.04.03, 12:10 Właśnie wyrażam pogląd. Niewypłacanie wynagrodzenia za pracę jest skandalem, z którym władze państwowe mają obowiązek walczyć, a tego obowiązku najwyraźniej nie wykonują. A jest to zjawisko stosunkowo nowe, więc tym bardziej należy je zatrzymać jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.zuzanna [...] 25.04.03, 12:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanWarszawiak CENZURA - WRACA NOWE IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.04.03, 14:31 PANIE MICHNIK - PRZECIEŻ TO PODOBNO WOLNY KRAJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Co jest prawdziwym skandalem IP: *.law.uj.edu.pl 25.04.03, 12:47 indris napisał: > Właśnie wyrażam pogląd. Niewypłacanie wynagrodzenia za pracę jest skandalem, z > którym władze państwowe mają obowiązek walczyć, a tego obowiązku najwyraźniej > nie wykonują. A jest to zjawisko stosunkowo nowe, więc tym bardziej należy je > zatrzymać jak najszybciej. Pradziwym skandalem jest też zima. niski poziom polskiego futbolu,gradobicie, mordobice a zwłaszcza istnienie takich palantów jak indris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Co to znaczy "panstwo", od tego sa sady ! IP: 209.234.166.* 25.04.03, 12:52 Egzekwowanie naleznosci z tytulu umow cywilno-prawnych nalezy do sadow, a nie do panstwa. Dlaczego te matoly, ktore nie otrzymuja wynagrodzen nie podaja pracodawcow do sadu ? Kto ma to zrobic za debili, swiety Wincenty czy diadia Stalin ? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Od czego są sądy - prawdy elementarne 25.04.03, 13:05 Sądy są od EGZEKWOWANIA prawa, a nie od jego tworzenia. Państwo, a ściślej mówiąc władza ustawodawcza to prawo stanowi. Miedzy innymi stanowi, jakie czyny podlegają ściganiu z oskarżenia publicznego, jakie - z prywatnego, a jakie są rozstrzygane w postępowaniu cywilnym. Jeżeli niewypłacanie wynagrodzeń staje się sprawą społeczną, to jest obowiązkiem ustawodawcy ustanowienie takiego prawa, żeby sądy mogły je egzekwować - obecne najwyraźniej nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a indris - twoje myśłenie jest skrajnie niebezpieczn IP: *.law.uj.edu.pl 25.04.03, 13:26 indris napisał: > Sądy są od EGZEKWOWANIA prawa, a nie od jego tworzenia. Państwo, a ściślej > mówiąc władza ustawodawcza to prawo stanowi. Miedzy innymi stanowi, jakie czyny > > podlegają ściganiu z oskarżenia publicznego, jakie - z prywatnego, a jakie są > rozstrzygane w postępowaniu cywilnym. Jeżeli niewypłacanie wynagrodzeń staje > się sprawą społeczną, to jest obowiązkiem ustawodawcy ustanowienie takiego > prawa, żeby sądy mogły je egzekwować - obecne najwyraźniej nie wystarczy. jesteś przykłądem wyjątkowo naiwnego i głupiego mniemania, że jeśli jest problem społeczny, to trzeba ustanowić jakieś nowe prawo i wtedy problem - jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki - zniknie. Tymczasem jest dokładnie odwrotnie - prawo (nie tylko karne) musi być ULTIMA RATIO - po prawo nalezy przy rozwiązywaniu kwestii społecznych sięgać ZAWSZE na końcu, dopiero jeżeli inne metody okazały się nieskuteczne. To jest elementarz! Odpowiedz Link Zgłoś
indris Ultima ratio 25.04.03, 13:32 Zgadzam się z tym,że po prawo, a zwłaszcza jego zmiany należy sięgać wtedy, gdy nie można inaczej. Ale właśnie problem wypłat jest problemem prawnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Ultima ratio IP: *.law.uj.edu.pl 25.04.03, 13:42 indris napisał: > Zgadzam się z tym,że po prawo, a zwłaszcza jego zmiany należy sięgać wtedy, gdy > > nie można inaczej. Ale właśnie problem wypłat jest problemem prawnym. ... polegającym na tym, że zawarta jest umowa między pracodawcą i pracobiorcą. Jeśli jedna z tych stron nie wywiązuje się ze swego obowiązku, to naraża się na odpowiedzialność cywilną (trzeba zapłacić) i karną (z k.k. + wykroczenia). Trzeba to egzekwować i tyle. Indrisie, czy masz jakiś KONSTRUKTYWNY pomysł, co należałoby zminić w prawie w tej mierze? Co możnaby dodać, jeśli odpowiedzialność jest już i cywilna i karna? Jeśli nie masz pomysłu, to na drugi raz daj sobie spokój z ogólnikami, że coś trzeba zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Ultima ratio - pomysł 25.04.03, 14:18 Umowa o pracę jest szczególnym rodzajem umowy, bo strony są w oczywisty sposób nierównej siły. Dlatego np. kodeks pracy stanowi, że wynagrodzenia za pracę nie mozna sie zrzec, co chyba w innych przypadkach umów nie zachodzi. Dlatego tez terminowość wypłat powinna byc chroniona w sposób szczególny. Podobno w przedwojennej Polsce groziło to nawet przymusowym przejęciem przez państwo firmy. W każdym razie zaleganie z wypłatami powinno być kwalifikowane jako przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego, podobnie jak jazda po pijaku (kiedyś wykroczenie). Zaległość w wypłacie powinna skutkować też natychmiastowym zajęciem majątku właściciela firmy lub członków zarządu i/lub rady nadzorczej, a w każdym razie zablokowaniem wszelkich wypłat, tak, żeby niemożliwa była sytuacja, gdy pracownicy poborów nie dostają, ale zarząd firmy - jak najbardziej. Sprawy z tego tytułu powinny miec absolutny priorytet w sądach podobnie jak sprawy w trybie wyborczym. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Podobno. W postepowaniu upadlosciowym, z wyrokiem 25.04.03, 15:10 sadu itd.itp. Jesli, rzecz jasna, firma nie oglosila bankructwa, bo zaczynalo sie postepowanie upadlosciowe. I dzisiaj dokladnie to samo. Moze tylko przed wojna zwiazki zawodowe, zamiast walczyc o wladze, udzielaly porad prawnych i prawnej reprezentacji swym czlonkom, czasem i niezrzeszonym pracownikom.Zdecyduj sie, do KOGO masz tu pratensje? Panstwa (prawa pracownicze w Polsce nie sa najgorsze; powiem wiecej - nawet rozdete)? Sadu? Czy tez zwiazkow zawodowych, ktore bawia sie w diabli wiedza co, zamiast pracobiorcow ich praw i drog prawnych rozwiazywania problemow douczac? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Oni NIE WIEDZA, ze umowa pracy jest "cywilno-prawna" 25.04.03, 15:02 Oni mysla, ze konstytucyjnym obowiazkiem pracodawcy, az po ruine firmy i puszczeniem siebie i rodziny z torbami, jest dac im zle robic i duzo zarobic. I radosnie piluja galaz, na ktorej sami siedza. A potem sie dziwia, ze spadli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Oni NIE WIEDZA, ze umowa pracy jest 'cywilno- IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.03, 18:28 gabrielacasey napisała: > Oni mysla, ze konstytucyjnym obowiazkiem pracodawcy, az po ruine > firmy i puszczeniem siebie i rodziny z torbami, jest dac im zle > robic i duzo zarobic. I radosnie piluja galaz, na ktorej sami > siedza. A potem sie dziwia, ze spadli. ... z wydatną pomocą indrisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Sad Pracy nie pomoze jesli nie bedzie pracy! IP: 12.42.60.* 25.04.03, 22:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Demonstracja IP: *.acn.pl / 10.72.6.* 25.04.03, 12:02 Dlaczego :Solidarność" ustaliła tylko pięć tras marszu? Trzeba było iść nas całość i zablokować całą Warszawę na amen. I co na to miłośnik porządku w mieście, Jego Żałosna Niskość Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Do Panów Warszawiaków IP: 150.254.166.* 25.04.03, 12:07 Mieszkacie w stolicy, macie z tego powodu rozmaite korzyści od niskiego bezrobocia przez wysokie płace, tylko przez własną nieudolność nie macie metra, budujecie jakieś śmieszne niepotrzebne tunele itp. Wy śmiecie zabraniać ludziom którzy nie mają waszego szczęścia mieszkać w najbogatszym polskim mieście demonstracji - MOŻE WYPROWADŹCIE SIĘ NA ŚLĄSK CHOCIAŻBY A WTEDY WY ZAPEWNE BĘDZIECIE PRZYJEŻDŻALI NA DEMONSTRACJE DO WARSZAWY Niestety nigdy nie jest tak, że ma się w życiu same korzyści a Wy warszawiacy akurat na pecha raczej nie możecie narzekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Do Panów Warszawiaków IP: 150.254.166.* 25.04.03, 12:25 Widać że nie lubisz mieszkańców naszego miasta, ale niestety masz troche racji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kud(L)aty68 Do Pana Poznaniaka IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.04.03, 13:27 Oooo widze, ze znalazl nam sie prawdziwy znawca zycia w stolecznym miescie. A skad Pan tak dobrze zna realia zycia w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin On jeszcze z AWS i dlatego tak ,,zna Warszawę'' IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.04.03, 13:41 Panie warszawiak jak Pan tu mieszka to powinien Pan wiedzieć że w ministerstwach i urzędach centralnych to jest Poznań,Kraków &company z prowincji. Jeszcze z czasów AWS + nowi z SLD. To są główni beneficjenci panującej ochlokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Do Pana kud(L)aty68 IP: 150.254.166.* 25.04.03, 14:07 Gość portalu: kud(L)aty68 napisał(a): > Oooo widze, ze znalazl nam sie prawdziwy znawca zycia w stolecznym miescie. A > skad Pan tak dobrze zna realia zycia w Warszawie? Nie do końca chwyciłeś o co mi chodziło. Ja nie narzekam na życie w Poznaniu mam pracę, czasem muszę ścierpieć jakieś demonstrację i ok,, szlag mnie tylko trafia jak z byle gówna (czytaj demonstracja, robi się wielkie hallo) wszyscy narzekają jacy to są biedni mieszkając w stolicy; a apropos Warszawy nie jestem jej znawcą ale umiem czytać i chyba łatwiej o pracę u Was niż gdziekolwiek indziej w tym śmiesznym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Do Pana kud(L)aty68 IP: 66.213.29.* 25.04.03, 22:26 felek; moze expert ze zbrojeniowki, do rudego z szarikiem, czytaj miedzy wierszami to bedziesz w panstwie dywanow i skakal jak ten co raz moze pomylij sie w zyciu.jas nie doczekal. Gość portalu: Poznaniak napisał(a): > Gość portalu: kud(L)aty68 napisał(a): > > > Oooo widze, ze znalazl nam sie prawdziwy znawca zycia w stolecznym miescie > . A > > skad Pan tak dobrze zna realia zycia w Warszawie? > > Nie do końca chwyciłeś o co mi chodziło. Ja nie narzekam na życie w Poznaniu > mam pracę, czasem muszę ścierpieć jakieś demonstrację i ok,, szlag mnie tylko > trafia jak z byle gówna (czytaj demonstracja, robi się wielkie hallo) wszyscy > narzekają jacy to są biedni mieszkając w stolicy; a apropos Warszawy nie jestem > > jej znawcą ale umiem czytać i chyba łatwiej o pracę u Was niż gdziekolwiek > indziej w tym śmiesznym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanWarszawiak Przez tą hołotę z prowincji IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.04.03, 14:07 Która panuje w sejmie, senacie i rządzie, kradną Warszawie większość zarobionej kasy na potrzeby w/w prowincji. Spece od biznesu identyfikujące się z grobelnymi kasami, pyszałkowate poznaniaki, wasz biznes to ciąganie druta Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Do Panów Warszawiaków IP: 217.153.60.* 25.04.03, 14:08 Gość portalu: Poznaniak napisał(a): > Mieszkacie w stolicy, macie z tego powodu rozmaite korzyści od > niskiego bezrobocia przez wysokie płace, tylko przez własną > nieudolność nie macie metra, budujecie jakieś śmieszne > niepotrzebne tunele itp. Wy śmiecie zabraniać ludziom którzy nie > mają waszego szczęścia mieszkać w najbogatszym polskim mieście > demonstracji - MOŻE WYPROWADŹCIE SIĘ NA ŚLĄSK CHOCIAŻBY A WTEDY > WY ZAPEWNE BĘDZIECIE PRZYJEŻDŻALI NA DEMONSTRACJE DO WARSZAWY > Niestety nigdy nie jest tak, że ma się w życiu same korzyści a > Wy warszawiacy akurat na pecha raczej nie możecie narzekać Ja nikomu nie zabraniam manifestowac i rozumiem luidzi, ktorzy nie maja pracy i chleba. Co do metra to nie ma go z powodu tego, ze lobby nie warszawskie w sejmie nie chce dac na to pieniedzy wiec to nie jest wina Warszawiakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Metra nie mamy przez zawiść prowincji IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.04.03, 14:12 dostajemy z powrotem 12% środków wpłaconych przez nas do budżetu państwa. Natomiast dotację mamy procentowo najmniejszą z polskich miast, odsyłam do GUS - ww.stat.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak solidaruchy won stąd i szukać roboty IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.04.03, 14:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Do Panów Warszawiaków IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 14:23 Gość portalu: Poznaniak napisał(a): > Mieszkacie w stolicy, macie z tego powodu rozmaite korzyści od > niskiego bezrobocia przez wysokie płace, tylko przez własną > nieudolność nie macie metra, budujecie jakieś śmieszne > niepotrzebne tunele itp. O przepraszam! Gdyby Warszawa nie musiała łożyć na wielkoprzemysłowy proletariat via budżet, nie mielibyśmy problemów z komunikacją, bezpieczeństwem itd. Chciałbym zauważyć, że Warszawa NAJWIĘCEJ wkłada do budżetu,a o pieniądze na inwestycje musi żebrać u Panów Posłów. Wy śmiecie zabraniać ludziom którzy nie > mają waszego szczęścia mieszkać w najbogatszym polskim mieście > demonstracji - A mamy czelność, bo tu mieszkamy, a pieniądze dostajemy za pracę, a nie za miejsce zamieszkania. Dodam, że Warszawa jest miastem otwartym i każdy może się sprawdzić na rynku, niekoniecznie blokując ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal - warszawiak Re: Do Panów Warszawiaków IP: *.przeglad.com.pl 25.04.03, 18:03 w pelni sie z tym zgadzam. nie powiem, ze jest mi to na reke, bo trudniej jest o prace. ale godze sie z tym, systematycznie zwiekszam swoje umiejetnosci zeby lepiej konkurowac z reszta warszawiakow i niewarszawiakow. sa jednak plusy, do warszawki przybywaja rowniez laski z calej polski - to mi sie akurat podoba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Demonstracja IP: 195.115.64.* 25.04.03, 12:46 diquial napisał: > To jest skandal! Demonstracja jest tak pomyślana, żeby jak najbardziej > zablokować miasto. Dlaczego nikt nie może zabronić takiej trasy? Przecież tu > żyją ludzie! A czy wiesz za co oni zyja? I na jak dlugo starcza im na chleb, palancie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczery [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 13:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin To ty ,,czerwony arystoktrata''? Panie Mirku IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.04.03, 13:46 Komunizm to jescze Kuba i Korea Północna. Upadł bo komuniści zauważyli że jest niewydolny i tyle. nikt go nie pokonał , sam padł. Może był miły ale nie mógł trwać wiecznie, z ekonomią to tak jak ze stosunkiem seksusualnym - nie mogą być sztuczne na dłuższą metę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Re: To ty ,,czerwony arystoktrata''? Panie Szczery IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.04.03, 13:47 Gość portalu: warszawianin napisał(a): > Komunizm to jescze Kuba i Korea Północna. > Upadł bo komuniści zauważyli że jest niewydolny i tyle. nikt go > nie pokonał , sam padł. Może był miły ale nie mógł trwać > wiecznie, z ekonomią to tak jak ze stosunkiem seksusualnym - nie > mogą być sztuczne na dłuższą metę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Przepraszam Panie Mirku IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.04.03, 13:49 Ale tak mnie wkurzył ten impotent intelektualny że sie pomyliłem. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanWarszawiak Do Klewek, etosiaki IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.04.03, 14:10 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A wiesz ile chleba by sie kupilo za koszt tej 25.04.03, 15:17 wycieczki do Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inoc Koszmar IP: *.elle.com.pl 25.04.03, 12:51 Niedobrze mi sie robi jak czytam te wszystkie opinie. Praktycznie zadnych sensownych, merytorycznych uwag tylko same wyzwiska. Nic dziwnego ze taka Samoobrona ma coraz wiecej zwolennikow. Odpowiedz Link Zgłoś
etos.solidarnosci Zrobimy z wami porządek !!! 25.04.03, 13:44 Od dziś w mieście rządzi NSZZ "Solidarność" i Legia !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanWarszawiak [...] IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.04.03, 14:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Zamknij sie etos: "Miasto" rzadzi. I nie zycze ci, by 25.04.03, 15:22 ci to wlasnorecznie "chlopcy z miasta" przypomnieli. A moze lysi choc raz zrobiliby dobry uczynek i nas od etosa wyzwolili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Zamknij sie etos: 'Miasto' rzadzi. I nie zycz IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.04.03, 23:26 gabrielacasey napisała: > ci to wlasnorecznie "chlopcy z miasta" przypomnieli. A moze lysi > choc raz zrobiliby dobry uczynek i nas od etosa wyzwolili? daj spokoj z chlopcami z miasta sam pamietam jak pralismy frajerow. Mocni sa tylko w grupie i kalachami. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Myslisz, ze ten "etos" ma cos wspolnego z ETOSEM 26.04.03, 06:06 RYCERSKIM? Ty sie pieczetujesz Trzaska, a on - co najwyzej - opornikiem. Pewna roznica, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Myslisz, ze ten 'etos' ma cos wspolnego z ETO IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.04.03, 07:54 gabrielacasey napisała: > RYCERSKIM? Ty sie pieczetujesz Trzaska, a on - co najwyzej - opornikiem. Pewna > roznica, nieprawdaz? W tym przypadku moglbym posluzyc sie porownaniem Pieklo i Niebo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc REDemonstracja IP: 193.0.236.* 25.04.03, 13:46 Proponuje w ramach protestu ludzi nie mogacych wrocic do domu zorganizowac protesty - blokady czas 16:35 do dowolania miejsce Janki, Marki i inne wyloty ze stolicy blokada polegajaca na nie wypuszcaniu autosanow poza komunikacja podmiejska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YY! Re: REDemonstracja IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 14:00 Gość portalu: gosc napisał(a): > Proponuje w ramach protestu ludzi nie mogacych wrocic do domu > zorganizowac protesty - blokady czas 16:35 do dowolania miejsce > Janki, Marki i inne wyloty ze stolicy blokada polegajaca na nie > wypuszcaniu autosanow poza komunikacja podmiejska :) No dobrze ale kto zapłaci diety kontrdemonstrującym, choć takie jak podczas ostatnich blokad dróg po 50 zł dla słupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanWarszawiak Po smrodzie poznać etosowe autokary IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.04.03, 14:14 Ja bym w czynie społecznym zablokował im wyjazd. A może wynająć Samoobrone, ci za darmo poblokują. Gość portalu: YY! napisał(a): > Gość portalu: gosc napisał(a): > > > Proponuje w ramach protestu ludzi nie mogacych wrocic do domu > > zorganizowac protesty - blokady czas 16:35 do dowolania miejsce > > Janki, Marki i inne wyloty ze stolicy blokada polegajaca na nie > > wypuszcaniu autosanow poza komunikacja podmiejska :) > > No dobrze ale kto zapłaci diety kontrdemonstrującym, > choć takie jak podczas ostatnich blokad dróg po > 50 zł dla słupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labas diety????????? IP: *.bio.uni-potsdam.de 25.04.03, 14:16 to w polsce dostaje sie diety za demonstracje??, moze to Herr Lapper sponsoruje?! a ja nie mam czasu musze pracowac, a szkoda taka ladna pogoda az przykro siedziec w biurze pozdr labas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanWarszawiak Re: diety????????? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.04.03, 14:22 To niemiaszki mają zdrową gospodarkę rynkową polegającą na dotowaniu niepotrzebnych miejsc pracy ... Gdyby was też komuna zdoiła przez 50 lat, to byście inaczej śpiewali. Zresztą te czerwone idee bardzo popularne u was zawsze były. Gość portalu: labas napisał(a): > to w polsce dostaje sie diety za demonstracje??, moze to Herr > Lapper sponsoruje?! > a ja nie mam czasu musze pracowac, a szkoda taka ladna pogoda az > przykro siedziec w biurze > > pozdr > labas Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ani tys "pan", ani "warszawiak" - w koncu to powiem. 25.04.03, 15:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanWarszawiak ARGUMENTY, SZMATO, ARGUMENTY IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.04.03, 15:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: ARGUMENTY, SZMATO, ARGUMENTY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 21:52 Rzeczywiscie chyba lepiej bedzie jak zmienisz tego nicka. Bo Pana to widzieli, ale twoi dziadkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Re: Wizyta papieska 25.04.03, 14:19 A jak Wojtyla przylatuje i zygzakiem wioza go z lotniska do palacu prymasowskiego i zamiast 30 minut ciagnie sie to godzinami to nikt nie narzeka.Zamiast sie pieklic to trzeba pomyslec ze jest Boze Cialo i ze wszedzie sie modla a chyba wsrod plakatow portretow Matki Boskiej i Karolcia bedzie pelno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanWarszawiak Komuchu, takie teraz czasy IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.04.03, 14:24 Kiedyś arystokracja był czerwona, a teraz mamy czerwone pająki jak Ty, i czarnych. pl.adex napisała: > A jak Wojtyla przylatuje i zygzakiem wioza go z lotniska do > palacu prymasowskiego i zamiast 30 minut ciagnie sie to > godzinami to nikt nie narzeka.Zamiast sie pieklic to trzeba > pomyslec ze jest Boze Cialo i ze wszedzie sie modla a chyba > wsrod plakatow portretow Matki Boskiej i Karolcia bedzie pelno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Jaka ,,czerwona arystokracja''? IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.04.03, 14:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanWarszawiak Re: Jaka ,,czerwona arystokracja''? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.04.03, 14:33 Kiedyś ekipa namaszczonych przez ruskich zdrajców, po 89 pozakładali nomenklaturowe spółki i korzystając z koneksji, ssają ten naród dalej, czerwone pająki. A czarnym ze wszystkimi po drodze, niestety. Byle coraz więcej "odzyskanych" majątków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Pan żartuje - oni arystokracją , ochlokracją to tak IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.04.03, 20:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Tłuku nie zmieniaj tematu my tu o poważnych sprawach IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.04.03, 14:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanWarszawiak REWOLUCJA ZATOCZYŁA KOŁO IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.04.03, 14:35 Dawne etosiaki obsadziły stołki a dla ich ideowych następców zabrakło miejsca przy żłobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: underground Metro i wydarzenia losowe IP: *.proxy.aol.com 25.04.03, 15:02 Teraz szczegolnie widac jak metro jest potrzebne Warszawie. Mozna bedzie za jakies 250 lat, zakladajac obecne tempo prac, dostac sie do dowolnego miejsca pomimo zimy lub demonstracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najarany Zmiećcie Millera, powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 15:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Zmiećcie Millera, powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.60.* 25.04.03, 15:57 PRECZ Z CZERWONYMI GNIDAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanWarszawiak NA POHYBEL CZERWONE PAJĄKI IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.04.03, 15:59 Gość portalu: andrzej napisał(a): > PRECZ Z CZERWONYMI GNIDAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKT Re: Demonstracja IP: 213.231.13.* 25.04.03, 15:25 CO WY WIECIE O TAKICH LUDZIACH JAK ONI. JAK ZNAJDZIECIE SIE W TAKIEJ SAMEJ SYTUACJI TO WTEDY NAPISZCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Bardzo watpie, by wiekszosc z tego forum znalazla sie 25.04.03, 15:34 w tej samej sytuacji - poziom wyksztalcenia, wiedzy (w tym chocby abecadla wiedzy prawnej i ekonomicznej), operatywnosci i zwyklego myslenia przed tym ich uchroni - prace sie traci, normalka. I trzeba cos z tym zrobic, tj. ja sobie znalezc lub stanowisko pracy sobie stworzyc. I cala filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Bardzo watpie, by wiekszosc z tego forum znal IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.04.03, 23:33 gabrielacasey napisała: > w tej samej sytuacji - poziom wyksztalcenia, wiedzy (w tym > chocby abecadla wiedzy prawnej i ekonomicznej), operatywnosci i > zwyklego myslenia przed tym ich uchroni - prace sie traci, > normalka. I trzeba cos z tym zrobic, tj. ja sobie znalezc lub > stanowisko pracy sobie stworzyc. I cala filozofia. W Stanach jest bezrobocie okolo 5% a znam mase dobrze wyksztalconych ludzi ktorzy sprzedaja teraz hamburgery w McDonalds....co tu dopiero mowic o Polsce. Jak stworzysz sobie miejsce pracy bez zadnego kapitalu? Sprzedawanie gazet czy tez bateryjek w metrze? To jest to co proponujesz ludziom? Swietna filozofie sprzedajesz...jeszcze troche a zostaniesz moim Guru. Nic dziwnego ze wam sie chlopy zbuntowaly...z taka filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Czytaj UWAZNIE: mowie o tych z kapitalem. 26.04.03, 06:13 Tym bezrobocie nie grozi. I widze tu w UK mlodych chlopakow z Polski, ktorzy majac forse zaledwie na pare pedzli, drabine i second hand vana - oraz kupe fachowej wiedzy i chec do robienia i zarobienia - zaczynaja wlasne mini-biznesy jako decorators-selfemployees. Majatku nie zrobia, ale juz po paru miesiacach zyja lepiej, niz angielski prolo z etatem w tutejszej fabryce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Czytaj UWAZNIE: mowie o tych z kapitalem. IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.04.03, 08:06 gabrielacasey napisała: > Tym bezrobocie nie grozi. I widze tu w UK mlodych chlopakow z Polski, ktorzy > majac forse zaledwie na pare pedzli, drabine i second hand vana - oraz kupe > fachowej wiedzy i chec do robienia i zarobienia - zaczynaja wlasne mini- biznesy > > jako decorators-selfemployees. Majatku nie zrobia, ale juz po paru miesiacach > zyja lepiej, niz angielski prolo z etatem w tutejszej fabryce. DO zrobienia majatku jest potrzebny kapital i madre inwestycje. Nie zgodze sie z tym ze ludzie ktorzy zaczynali od pedzla i drabiny nie zrobili zadnego majatku. Na wszystko potrzebny jest czas...przeciez Rzym nie zostal zbudowany w jeden dzien. Czasem jest to praca kilku pokolen.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanWarszawiak kto głosował na komuchów, niech nie pyszczy IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.04.03, 15:58 Gość portalu: NIKT napisał(a): > CO WY WIECIE O TAKICH LUDZIACH JAK ONI. JAK ZNAJDZIECIE SIE W > TAKIEJ SAMEJ SYTUACJI TO WTEDY NAPISZCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Kto wspierał solidaruchów niech zamknie ryja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 17:07 Bydło i bezrozumny motłoch na ulicach Warszawy ! Chcieli tak tego kapitalizmu - to "go majom" !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Pomyliły sie Panu gazety, Panie warszawiak IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.04.03, 20:23 Pyskówkę to może Pan uprawiać gdzie indziej a sądząc z kultury wypowiedzi to mówiąc o motłochu to wypowiedź o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Panie warszawiak to do osoby z nickiem warszawiak IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.04.03, 20:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Demonstracja IP: *.proxy.aol.com 25.04.03, 16:13 Gość portalu: NIKT napisał(a): > CO WY WIECIE O TAKICH LUDZIACH JAK ONI. JAK ZNAJDZIECIE SIE W > TAKIEJ SAMEJ SYTUACJI TO WTEDY NAPISZCIE. Wiesz temat tego zwariowanego panstwa i narodu to temat rzeka. Tu wszystko zostalo postawione na glowie. Zwiazki zawodowe normalnie jak wszedzie radykalna lewica chroniaca swych czlonkow w tym panstwie okreslila sie "prawica"(malo tego z honorami u ks. Jankowskiego podejmowala "totalnego wroga" zwiazkow zawodowych w swoim kraju p. Thatcher, jak swojego idola) Przechrzczeni pzpr-owcy wlasciwie kapitalistycznie nastawieni, ktorzy sprytnie miedzy soba sprywatyzowali to do sprywatyzowania sie nadawalo, okreslili sie "lewica" . I to cala Polska osobnik o mentalnosci smiecia udaje "wojta", posla, czy prezydenta. Niemcy maja nato okreslenie, ze Polacy znowu "spinnen" ("nawijaja", "rzna glupa"). Powoli dochodze do wniosku, ze jesli tym panstwem nie zajmie powazny dyktator to wszystko o kant dupy rozbic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek palcek Re: Demonstracja IP: *.energopomiar.com.pl 25.04.03, 15:37 Skandalem jest to co dzieje sie w tym kraju a Ty buraku jak masz co do gara wlozyc to sie ciesz inni nie maja.Moze wreszcie popatrzysz na to co sie dzieje wokol mniej egoistycznie z pozycji swego pepka.Niezly debilizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielmożny Pan Sami się ci złodzieje nie wybrali IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 25.04.03, 17:12 SLD wygrał wybory, a motłoch był (jak zwykle) ich podstawowym elektoratem. Więc teraz, morda w kubeł i nie bulgotać. Gość portalu: wacek palcek napisał(a): > Skandalem jest to co dzieje sie w tym kraju a Ty buraku jak masz > co do gara wlozyc to sie ciesz inni nie maja.Moze wreszcie > popatrzysz na to co sie dzieje wokol mniej egoistycznie z > pozycji swego pepka.Niezly debilizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sojusz robotniczo - chłopski Re: Demonstracja IP: *.one.pl 25.04.03, 15:59 diquial napisał: > To jest skandal! Demonstracja jest tak pomyślana, żeby jak najbardziej > zablokować miasto. Dlaczego nikt nie może zabronić takiej trasy? Przecież tu > żyją ludzie! cobyś wiedział ze lu robotniczy i chłopski żądzi a nie pany w kraFatach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rejs Re: Demonstracja IP: 213.146.57.* 25.04.03, 16:24 Niemoty z AWS i UW doprowadzili do tego, że w latach 1997-2001 wzrost dochodu spadł z 7% do 1%, a bezrobocie zwiekszyło się z 8 do 17%. I czego te Solidaruchy teraz chcą? Gońcie własnych malwersantów z byłym wicepremeriem Tomaszewskim i Krzakiem co sie uczył za Wasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Demonstracja 'S' w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 16:28 Popieram!!!Polakami musi rządzić twarda ręka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guru Re: Demonstracja IP: *.acn.waw.pl 25.04.03, 16:33 Ludzie, jaka demonstracja? Toż to pospolita chołota i bandyci!!! Bydło przyjeżdża i demoluje budynki rządowe, a także rzuca petardami i kamieniami w Policję. "Najazd Wandali na Stolicę" to bardziej adekwatny komentarz do tego wszystkiego co się dzisiaj działo. I to jest nasz wkład do Wspólnej Europy, jakby nie było widowiskowy... Pozdrawiam prawdziwych związkowców, którzy potrafią się godnie zachować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Niech sobie demontruja pod swoim domem. IP: *.9-67.tampabay.rr.com 25.04.03, 16:42 Ciekawe gdyby tak im zablokowac wjazd do domu co by ci demonstranci powiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Niech sobie demontruja pod swoim domem. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.03, 16:53 Gość portalu: aaa napisał(a): > Ciekawe gdyby tak im zablokowac wjazd do domu co by ci > demonstranci powiedzieli? Spali by na ulicy.Co z reszta wielu z nich juz czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.. To wyjdz do nich i im to powiedz!..../nt IP: *.utc.com 25.04.03, 17:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie myśle Re:O co tu naprawdę chodzi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 17:50 Za Buzka i AWS- u nie było lepiej , bida i bezrobocie, rządzili dłuzej niż Müller,nie było rozrób bo SLD nie ma "Solidarności", teraz wiadomo ,że jak SLD uda się jakoś porządki porobić to prawica ma szlaban na koryta, na dłużej! A do tego dopuścić nie mogą,więc walka o władzę nabiera mocy! Na rachunek podatników a co ! A kogo na premiera ? Którego z farbowanych lisów?! Zacznie się od nowa..... a z pustego i Salomon .... itd A co my na tym zyskamy, zwykłe szaraczki ? A g**no ! Nowe pokolenie dopiero się uczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re:O co tu naprawdę chodzi??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 19:05 Gość portalu: tak sobie myśle napisał(a): > Za Buzka i AWS- u nie było lepiej , bida i bezrobocie, rządzili > dłuzej niż Müller,nie było rozrób bo SLD nie ma "Solidarności", > teraz wiadomo ,że jak SLD uda się jakoś porządki porobić to > prawica ma szlaban na koryta, na dłużej! > A do tego dopuścić nie mogą,więc walka o władzę nabiera mocy! > Na rachunek podatników a co ! > A kogo na premiera ? Którego z farbowanych lisów?! > Zacznie się od nowa..... a z pustego i Salomon .... itd > A co my na tym zyskamy, zwykłe szaraczki ? A g**no ! > Nowe pokolenie dopiero się uczy.... Do myslenia to ci kolego jeszcze daleko, 1. SLD ma swoj OPZZ i tak samo biegali po Warszawie za Buzka. 2. A sld jescze ci porzadek zrobi, o to sie nie boje, jeszcze troche czasu im zostalo, na pewno bedziesz wiele lat ten porzadek wspominal A tak poza tym czym tu sie podniecac. Jedni biegali, teraz drudzy biegaja po Warszawie i nikomu bynajmniej nie chodzi o pracobiorcow tylko o dop......nie aktualnej wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślał apolityczny Re:O co tu naprawdę chodzi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 20:29 Gość portalu: end napisał(a): > Gość portalu: tak sobie myśle napisał(a): > > > Za Buzka i AWS- u nie było lepiej , bida i bezrobocie, rządzili > > dłuzej niż Müller,nie było rozrób bo SLD nie ma "Solidarności", > > teraz wiadomo ,że jak SLD uda się jakoś porządki porobić to > > prawica ma szlaban na koryta, na dłużej! > > A do tego dopuścić nie mogą,więc walka o władzę nabiera mocy! > > Na rachunek podatników a co ! > > A kogo na premiera ? Którego z farbowanych lisów?! > > Zacznie się od nowa..... a z pustego i Salomon .... itd > > A co my na tym zyskamy, zwykłe szaraczki ? A g**no ! > > Nowe pokolenie dopiero się uczy.... > Do myslenia to ci kolego jeszcze daleko, BO JA NIE OD MYSLENIA JESTEM ALE OD ZAP....NIA I OD PŁACENIA PODATKÓW, OD MYŚLENIA TO OBIBOKI NA GÓRZE PO JEDNEJ I PO DRUGIEJ STRONIE! > 1. SLD ma swoj OPZZ i tak samo biegali po Warszawie za Buzka. > 2. A sld jescze ci porzadek zrobi, o to sie nie boje, jeszcze troche czasu im > zostalo, na pewno bedziesz wiele lat ten porzadek wspominal > NIE MI A NAM JAK JUŻ , A LATANIE PO W-WIE DO ŻADNYCH PORZĄDKÓW NIE PROWADZI,NIE TYMI SPOSOBAMI BEZROBOCIE I ZŁODZIEJSTWO ZAŁATWIĄ. SŁUSZNIE MÓWISZ , ŻE NIE O PRACOBIORCÓW , O LUDZI CHODZI!!! POWSTAJE ZADYMA I NARÓD SKŁÓCONY, A TAKIM NAJLEPIEJ MANIPULOWAĆ, POKAŻ MI POLITYKA GODNEGO ZAUFANIA ? > A tak poza tym czym tu sie podniecac. > Jedni biegali, teraz drudzy biegaja po Warszawie i nikomu bynajmniej nie > chodzi o pracobiorcow tylko o dop......nie aktualnej wladzy. ŻYJĘ NA TYM ŚWIECIE TROCHĘ I NIE WIERZĘ ANI JEDNYM ANI DRUGIM , NIE W TYM WYDANIU, DUŻO WODY MUSI JESZCZE UPŁYNĄĆ.... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Niezaleznie od władzy cyrk na ulicy jest ten sam IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.04.03, 20:49 Jak SLD to Solidarność a jak Solidarność to OPZZ biega po ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: Niezaleznie od władzy cyrk na ulicy jest ten IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 20:53 Gość portalu: warszawianin napisał(a): > Jak SLD to Solidarność a jak Solidarność to OPZZ biega po > ulicach. I tak jeszcze przez nastepne 20 lat...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Ja Cię proszę Ty mnie nie strasz. IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.04.03, 21:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re:O co tu naprawdę chodzi??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 20:52 Gość portalu: myślał apolityczny napisał(a): > Gość portalu: end napisał(a): > > > Gość portalu: tak sobie myśle napisał(a): > > > > > Za Buzka i AWS- u nie było lepiej , bida i bezrobocie, > rządzili > > > dłuzej niż Müller,nie było rozrób bo SLD nie > ma "Solidarności", > > > teraz wiadomo ,że jak SLD uda się jakoś porządki porobić to > > > prawica ma szlaban na koryta, na dłużej! > > > A do tego dopuścić nie mogą,więc walka o władzę nabiera mocy! > > > Na rachunek podatników a co ! > > > A kogo na premiera ? Którego z farbowanych lisów?! > > > Zacznie się od nowa..... a z pustego i Salomon .... itd > > > A co my na tym zyskamy, zwykłe szaraczki ? A g**no ! > > > Nowe pokolenie dopiero się uczy.... > > Do myslenia to ci kolego jeszcze daleko, > BO JA NIE OD MYSLENIA JESTEM ALE OD ZAP....NIA I OD PŁACENIA > PODATKÓW, OD MYŚLENIA TO OBIBOKI NA GÓRZE PO JEDNEJ I PO DRUGIEJ > STRONIE! > > 1. SLD ma swoj OPZZ i tak samo biegali po Warszawie za Buzka. > > 2. A sld jescze ci porzadek zrobi, o to sie nie boje, jeszcze > troche czasu im > > zostalo, na pewno bedziesz wiele lat ten porzadek wspominal > > NIE MI A NAM JAK JUŻ , A LATANIE PO W-WIE DO ŻADNYCH PORZĄDKÓW > NIE PROWADZI,NIE TYMI SPOSOBAMI BEZROBOCIE I ZŁODZIEJSTWO > ZAŁATWIĄ. SŁUSZNIE MÓWISZ , ŻE NIE O PRACOBIORCÓW , O LUDZI > CHODZI!!! POWSTAJE ZADYMA I NARÓD SKŁÓCONY, A TAKIM NAJLEPIEJ > MANIPULOWAĆ, POKAŻ MI POLITYKA GODNEGO ZAUFANIA ? > > A tak poza tym czym tu sie podniecac. > > Jedni biegali, teraz drudzy biegaja po Warszawie i nikomu > bynajmniej nie > > chodzi o pracobiorcow tylko o dop......nie aktualnej wladzy. > > ŻYJĘ NA TYM ŚWIECIE TROCHĘ I NIE WIERZĘ ANI JEDNYM ANI DRUGIM , > NIE W TYM WYDANIU, DUŻO WODY MUSI JESZCZE UPŁYNĄĆ.... > > Nie kolego, ja apolityczny nie jestem. Ale tutaj trwa dzisiaj smieszna dyskusja pomiedzy "solidaruchami" a "komuchami" tak jakby czas sie zatrzymal. Najpierw glosuja na jeden socjalizm, potem na drugi i potem pretensje maja do wszsystkich tylko nie do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin To naprawdę starcie socjalistów róznej maści IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.04.03, 21:08 Różne mieliśmy socjalizmy raz lepsze jak Piłsudskiego z początku wieku czasami straszne jak narodowy sojalizm Hitlera. Dziwne tylko że tam jest dobrze gdzie go nie ma - USA, Szwajcaria, Japonia. A Szwecja biedaczka nie miała żadnej wojny wręcz na II zarobiła i teraz bez rewelacji. Morał jest jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: To naprawdę starcie socjalistów róznej maści IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 21:25 Gość portalu: warszawianin napisał(a): > Różne mieliśmy socjalizmy raz lepsze jak Piłsudskiego z początku > wieku czasami straszne jak narodowy sojalizm Hitlera. > Dziwne tylko że tam jest dobrze gdzie go nie ma - USA, > Szwajcaria, Japonia. > A Szwecja biedaczka nie miała żadnej wojny wręcz na II zarobiła > i teraz bez rewelacji. > Morał jest jeden. Szwecja sie i tak dobrze trzyma, ale tam jest inna kultura,jakos uczciwie te pieniazki rozdaja,ale tam rece ucinali.... Jakby u nas wprowadzic, to wiekszosc poslow nie mialaby czym naciskac tych guzikow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Re: U nas nauka oszustwa zaczyna sie od szkoły IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 25.04.03, 21:45 Myślę oczywiście o ściąganiu. A w takich Stanach ( że o Skandynawii nie wspomnę - bo w rankingu uczciwości na 1 miejscu jest Finlandia)jest to nie do pomyslenia. Może w ostatnich latach się zmieniło jeżeli skadinąd sympatyczny wielbiciel zabaw francuskich utrzymał się tam u władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I w tym sek: co porzadny, to "apolityczny". I jest 26.04.03, 06:37 to, co wlasnie jest i co sie porzadnym i apolitycznym slusznie nie podoba. A tak poza tym: jestes takze od GLOSOWANIA. Swiadomego wyboru w wyborach. A ze wyboru - przy tej ordynacji - nie masz, to POMYSL O JOW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugo szkoda tylko policjantow coz oni sa temu winni ze jest IP: *.wozniaka.bytom.pl 25.04.03, 19:40 szkoda tylko policjantow coz oni sa temu winni ze jest taka chale w kraju oni tak samo klepia biede jak kazdy inny..... a cala zlosc zawsze w nich bije Odpowiedz Link Zgłoś