Dodaj do ulubionych

Czazasty smierdzi ze strachu

16.03.07, 22:19
Goscia lekko zglanowali, pistolet przy glowie...i ten rewelacyjny tekst...jak
glowe k..wa podniesiesz to zastrzele. To bylo piekne...wreszcie z
postkomunistami zaczeto rozmawiac ich wlasnym jezykiem.
Brawo chlopaki.
Obserwuj wątek
    • sierzant_nowak brawo... chcesz zeby aparat panstwowy dzialal 16.03.07, 22:23
      wg takich zasad? Podobnie jak PRLowski, tylko przeciw innej grupie? Gratuluje, buraku... Pomysl glabie co bedzie, gdy zdegeneruje sie panstwo tak, ze takie rzeczy beda akceptowalne w jedna strone, a potem bedzie zmiana wladzy...

Ale polactwo tego objac rozumem nie jest w stanie - wazne ze ktos, kogos nie lubie dostal w leb...
      • ossey Re: Postkomunisci dojda do wladzy? 16.03.07, 22:26
        snisz czy sf duzo czytasz?
        • gacekemdk Re: Postkomunisci dojda do wladzy? 16.03.07, 23:30
          Ech ty tępa d..o, co ty wiesz? Jakby tobie przystawili gnata to dopiero miałabyś
          radochę. Nie obchodzi mnie czy Czarzasty to komuch czy nie, ważne jest że ZERO
          wprowadza państwo policyjne.
          • ossey Re: I o to chodzi 16.03.07, 23:35
            Bandyci maja sie bac. W Polsce policja jest i tak bardzo lagodna...powinienes
            wyjechac do USA i sprobowac troche narozrabiac...nasi chlopcy sa lagodni jak
            baranki.
            • gacekemdk Re: I o to chodzi 16.03.07, 23:43
              Bandyci powiadasz? A kto określa że dany obywatel jest bandytą? Dlaczego
              wypuścili syna Czarzastego po godzinie, jesli jest bamdytą? Dlaczego zabrali
              Wąsacza(wujka lat prawie 60 i 1,50 w kapeluszu) bladym switem, jakby był co
              najmniej bosem mafii? I dlaczego go dwa dni póżniej wypuścili? Po co ten pokaz
              siły? Czy nie sąd powinien okreslać kto jest bandytą? Czy istnieje w tym kraju
              domniemanie niewinności?
            • mike.recz Re: I o to chodzi 16.03.07, 23:46
              ossey napisał:

> Bandyci maja sie bac. W Polsce policja jest i tak bardzo lagodna...powinienes
              > wyjechac do USA i sprobowac troche narozrabiac...nasi chlopcy sa lagodni jak
              > baranki.
              Nie porównuj klimatu.U nas nie ma tyle broni.W USA psy nie miałyby prawa wejść
              przez próg bez nakazu.
              • wolomin_w_nocy Re: I o to chodzi 17.03.07, 03:46
                mike.recz napisał:

>.W USA psy nie miałyby prawa wejść
                > przez próg bez nakazu.

Dokładniej rzecz biorąc to Czarzasty i ktokolwiek inny mógłby ich zastrzelić
                jak psów.
    • mmikki Re: Czazasty smierdzi ze strachu 16.03.07, 22:27
      życzę ci, żeby jutro przyszli do ciebie, wywleki twoja rodzine w piżamach z
      łóżek, powalili na ziemię, a ty będziesz mieć okazje pokazać swój dzielny zapach
      • ossey Re: Bandytow trzeba trzymac krotko 16.03.07, 22:31
        uczciwy obywatel niczego nie musi sie obawiac. Ja bym raczej postawil pytanie
        ...dlaczego nazwisko czarzastego wyplynelo w kontekscie sprawy kryminalnej.
        • mmikki Re: Bandytow trzeba trzymac krotko 16.03.07, 22:32
          dla mnie ty jestes bandytą i chcę być był trzymany krótko i głównie w piwnicy
          • ossey Re: Myslenie nie jest twoja mocna strona 16.03.07, 22:34
            ale ..wszystko mozna naprawic..wez sie w garsc.
        • sierzant_nowak Re: Bandytow trzeba trzymac krotko 16.03.07, 22:35
          > uczciwy obywatel niczego nie musi sie obawiac.

zgadnij jakie panstwo (albo blok) w jakich czasach posilkowalo sie ta teoria najbardziej... To jest wlasnie problem zwolennikow PiSu - niby antykomunisci, a mentalnosc cuchnaca wyksztalceniem nabranym za tamtego systemu. Akurat najwieksza PRLowska holota - poza partyjniakami i esbecja - to wlasnie dzisiejszy elektorat PiS.

> ...dlaczego nazwisko czarzastego wyplynelo w kontekscie sprawy kryminalnej.

wiesz, jak ja napisze donos do prokuratury ze ty masz cos wspolnego z ostatnia kradzieza diamentow, to twoje nazwisko tez pojawi sie w kontekscie sprawy kryminalnej. Podobnie, gdy policji sie cos je8nie i wpadna do ciebie, zamiast do sasiada, ktory ma w rzeczy samej cos za uszami
          • ossey Re: Czy sadzisz ze policja jest tak ciemna? 16.03.07, 22:47
            jesli ja oceniasz wg siebie...
            Co do elektoratu PiS...mylisz sie bardzo...tzw elektorat postkomunistyczny jest
            zapatrzony w SLd a ostanio czesc w PO ( w tym wypadku nie wiem dlaczego).
            Prymityw ne postkomunistyczne osobniki po wymordowaniu prawdziwych polskich elit
            zajeli ich miejsce. Dzis uzurpija sobie prawo do bycia " przewodnia silom
            narodu" a jeszcze niedawno nalezeli do tzw marginesu spolecznego.
    • frau_pranajtis [...] 16.03.07, 22:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • x2468 Re: Czazasty smierdzi ze strachu 16.03.07, 22:38
      Jedno sie zgadza.Rozmawiano z Czazastym jezykiem UB.Przez pomylke.Ciekawe czy
      jesli sie pomyla i wpadna do ciebie,do twoich dzieci(masz dzieci czy kota?)to
      bedziesz sie tak samo cieszyl?
      Nawet GeStaPo tak nie postepowalo.Widac inna kultura.
    • apoplaws Mniej wiecej tego się spodziewałem, na początek. 16.03.07, 22:49
      Cokolwiek o Czarzastym by nie powiedzieć - wielu, w tym i ja - uważa, ze był
      bardziej niż poważnie zamieszany w tzw. aferę Rywina - to wciąż wolny obywatel.
      Grożenie mu śmiercią przez organy państwa, nawet, gdybym nie podejrzewał
      podtekstu politycznego - to daleko idące nadużycie. Ale nie mogę sie oprzeć
      wrażeniu, że to był czysto terrorystyczny akt, dla którego obława była tylko
      pretekstem.
      Co mamy: zamiast prawa - terroryzm państwowy. Dwa w jednym. Zastraszanie
      przeciwników politycznych i aplauz falangi zwolenników. Nie pierwsz to sprawa
      tego typu, choć najbardziej drastyczna w formie. Ciekawe, czy by go zastrzelili,
      gdyby się poruszył? Jakie były wytyczne?
      • oqo Re: Mniej wiecej tego się spodziewałem, na począt 16.03.07, 22:51
        wytycznych nie było , nawet nakazu.
        • apoplaws Gdyby był nakaz, sprawa wyglądałaby 16.03.07, 22:57
          ktoś musiałby napisać dlaczego, podpisać się itd. A tak: pozostaje piekło
          domniemań. Nikt nie jest winny. Wszystko było w porządku. Lufa przy głowie.
          Nie twierdzę, że na pewno były wytyczne. Ale przyznam szczerze, ze tak mi to
          pasuje do logiki wydarzeń ostatnich miesięcy, że nie moge się oprzeć
          przypuszczeniom. Szczególnie, że wielu w tym i ja cos takiego wieszczyło.
          • mike.recz Re: Gdyby był nakaz, sprawa wyglądałaby 16.03.07, 23:35
            Były wytyczne.Zrobić pokazówkę i trochę burdelu w domu.
            Możliwy też sygnał ostrzegawczy.Zleceniodawca dobrze wiedział,że Czarzasty
            zaraz pobiegnie do TV.
    • banme2 [...] 16.03.07, 22:50
    • tornson Minister Zero zapłaci za swoje bezprawe. 16.03.07, 23:04
      Zresztą nie tylko on i nie tylko za to...
      • ossey Re: W ciagu najblizszych 15 -20 lat postkomunisci 16.03.07, 23:07
        do wladzy nie dojda...to jest pewne jak tajne konta Kwacha i jego spolki w
        Szwajcari.
        • apoplaws Z tymi kontami to nie rozumiem jednego 16.03.07, 23:13
          Jeżeli miałbyś takie konta i tyle grzechów na sumieniu, i świadomość, że ktoś
          kto o nich wie jest w rękach wymiaru sprawiedliwości i do tego będącego w rękach
          ludzi, którzy chcą Cie zniszczyć, wracałbyć tutaj? Skazałbyś siebie na ryzyko
          uwięzienia a rodzinę na ryzyko jakichś innych sankcji? Gdybyś mógł wygodnie
          urządzic się gdzieś w świecie i olać to wszystko tzw. sikiem prostym?
          Szczególnie, że za Ciebie mogliby tu robotę robić adwokaci?
          Coś mi sie wydaje, to trochę wszystko naciągane.
          • ossey Re: I tu sie mylisz...ucieczka to przyznanie sie 16.03.07, 23:25
            do winy. Lepiej byc na miejscu i trzymac reke na pulsie. Kwach jeszcze jakies
            wplywy ma...i zawsze jest nadzieja ze do przekazaniania informacji o tych
            kontach nie dojdzie..np z powodu przyspieszonych wyborow w Polsce.
            Nie sadze tez zeby te sprawy byly naciagane...juz afera Rywina pokazala jak
            funkcjonowala wladza SLD-owska. Wszedzie byl podobny mechanizm. " Wyslanik"
            powolywal sie na swietne uklady w rzadzie i za odpowiednia oplata sprawy mogly
            przybierac pozytywny bieg.
            Oczywiscie mechanizm byl wszedzie podobny a nie identyczny ..czasem tak w
            przypadku Kluski lub JTT starano sie zastraszac w innych wypadkach "dzielono"
            sie prowizja...wreszczie za dotacje na fudacje mozna bylo wprowadzac zmiany w
            ustawach.
            Z jednym sie zgodze...ze akcja w domu Czzastego mogla byc pokazem sily...wobec
            kogo?..na pewno nie wobec Czastego a raczej wobec ludzi ze srodowiska z ktorego
            wywodzi sie Czazasty.
    • frau_pranajtis GW-nem? 16.03.07, 23:09

• apoplaws Frau. Jesteś kaprofilką ? 16.03.07, 23:15
        Napawasz się tym prymitywnym kalamburem? Bo raczysz sie nim po różnych wątkach z
        wyraźnym ukontentowaniem...
        • x2468 Re: Frau. Jesteś kaprofilką ? 16.03.07, 23:23
          Przeciez ta frausien to prymitywny poganiacz wielbladow.Zbyt tchorzliwy aby
          zalozyc na siebie pare kostek dynamitu i wysadzic sie w tlumie niewinnych
          ludzi.Ona potrafi tylko tyle ile jej podopieczne wielblady.Ryczy i pluje.A inni
          ja ujezdzaja.
        • frau_pranajtis Najpardziej lubie Czlowieka z GW-na 16.03.07, 23:51
          choc to nie moje okreslenie dla nadredaktora. Siostry je wymyslily idealnie.

Uzywam tego skrotu, bo oddaje w pelni zawartosc GW-na.
          Jak Ci sie nie podoba, to nie czytaj!
          • apoplaws Nie będę czytał, ale będę pisał 17.03.07, 00:08
            OK? Chociaż ja wiem czy mi się nie podoba? Jest ciekawe - uwjawnia stan Twojego
            umysłu. A zajrzeć w czyjeś wnętrze, to zawsze ciekawa, choć nie zawsze przyjemna
            wycieczka.
    • mike.recz Podnieca cię to zboczeńcu 16.03.07, 23:19
      ossey napisał:
      Czazasty smierdzi ze strachu> Goscia lekko zglanowali, pistolet przy glowie...i
      ten rewelacyjny tekst...jak
      > glowe k..wa podniesiesz to zastrzele. To bylo piekne...wreszcie z
      > postkomunistami zaczeto rozmawiac ich wlasnym jezykiem.
      > Brawo chlopaki.

• banme2 [...] 16.03.07, 23:49
      • kika113 na pohybel mafiom i grupom korupcyjnym 16.03.07, 23:55
        Orlen sponsorował mafię paliwową?
        2007-03-16 02:15 (akt. 06:10)

Według "Super Expressu", PKN Orlen "podarował" ponad 27 mln zł jednemu z
        baronów mafii paliwowej w Polsce Arkadiuszowi Grochulskiemu.
        Przez lata przekręt, mimo wielu kontroli, nie wychodził na światło dzienne. A
        jedyny pracownik skarbówki, który tym się zainteresował, został zasztyletowany.
        Pieniądze Orlenu, a więc Skarbu Państwa na koncie barona urosły do ponad 33 mln
        zł. Zasiliły potem jego firmy, będące jądrem paliwowych machlojek - pisze
        dziennik.

Prokurator, który odsłonił wreszcie kulisy tej afery znalazł odpowiedź,
        dlaczego przez kilka lat Orlen nie upominał się o zwrot zagarniętych przez
        Grochulskiego należności. Z ustaleń śledztwa wynika, że wysoko postawieni
        pracownicy koncernu naftowego dostawali za to łapówki. Jednorazowo nawet po 100
        tys. zł.

Okrzyknięty przez media baronem polskiej mafii paliwowej Arkadiusz Grochulski
        zainwestował na początku lat 90. w agencję celną Trans Sad. Kontrahentem Trans
        Sadu była m.in. Petrochemia Płock, należąca do PKN Orlen. Firma ta w kwietniu
        1996 roku powierzyła Grochulskiemu kompleksową odprawę celną statków ze
        sprowadzanym paliwem.
        • mike.recz Re: "Super Express" napisał póki co 16.03.07, 23:56
          • kika113 Tam kasa państwa znikała cd 17.03.07, 00:03
            "Super Express" dowiedział się, że na odprawy celne i należności podatkowe za
            sprowadzane paliwo dwukrotnie - zamiast do stosownych urzędów - wpłynęło na
            konto agencji celnej Grochulskiego 27 mln zł od PKN Orlen. Na polecenie barona
            pieniądze przelano na wysoko oprocentowane lokaty terminowe. W ten sposób mafia
            zyskała dodatkowych 6 mln zł.

Zdaniem dziennika, uzyskane z Orlenu pieniądze pomogły Grochulskiemu w
            założeniu firmy paliwowej BGM Petrotrade Poland. To właśnie za jej
            pośrednictwem wprowadzono na rynek miliony litrów fałszywego paliwa. Skarb
            Państwa stracił co najmniej 290 mln zł. Zastosowany przez inne firmy mechanizm
            paliwowych oszustw doprowadził ostatecznie Skarb Państwa do wielomiliardowych
            strat.
            • kum.z.antalowki To czemu nie zglebowali dziś tego Grochulskiego 17.03.07, 01:04
              tylko rodzinę państwa Czarzastych?

• mike.recz Re: Tam kasa państwa znikała cd 17.03.07, 01:12
              Nie twierdzę,że nie.Nikogo tu nie bronię.
              Na razie jest to dla mnie jakiś fakt medialny.
              Dlaczego nie było zatrzymania w blasku fleszy ani konferencji.
              Jest ktoś aresztowany?
              • kum.z.antalowki To mi wygląda na akt terroryzmu państwowego, 17.03.07, 02:00
                którego celem nie jest uruchomienie procedur przewidzianych prawem, tylko
                zastraszenie opozycji. Wybrano moment, kiedy główne osoby w państwie miały alibi
                i pokazano, że żaden "cyrkowy trybunał" nie będzie władzy mówić co jej wolno, a
                czego nie, bo władza dobrze wie, co jej wolno.
                Władza, jak sama nazwa wskazuje, jest prawem i sprawiedliwością, i może wszystko!
    • my.uczennice.vii.liceum Na usprawiedliwienie Czarzastego musimy 17.03.07, 03:09
      powiedziec, ze gosc nigdy nie pachnial.
      • kazden.jeden Jeżeli położyli jego i rodzinę twarzami do podłogi 17.03.07, 03:46
        i mierzyli do mężczyzn, i kobiet z odbezpieczonej broni krzycząc: "jak głowe,
        ku.wa podniesiesz, to zastrzelę", a w tym czasie część zamaskowanych napastników
        w mundurach policyjnych biegała po domu, że niby czegoś szuka... i niczego nie
        znaleźli... to ja na miejscu p. Czarzastego wynająłbym teraz profesjonalnych
        ochroniarzy i zapłacił za bardzo uważne sprawdzenie - czy ta ekipa policyjna (a
        prawdopodobnie też i bezpieczniacka) czegoś paskudnego w jego domu i
        mieszkaniach dzieci nie podłożyła...
        W końcu z jakimś zadaniem ich przysłano. Może szło tylko o demonstrację siły i
        zastraszenie. O sygnał dla lewicowej opozycji, że PiS lustrację, dekomunizację i
        deubekizację traktuje serio i na ostro. Ale to może być fragment większej
        prowokacji politycznej, mającej uzasadnić nasilenie terroru państwowego
        koniecznością "obrony demokracji przed porażającym i perfidnym atakiem ze
        zbrodniczego UKłADU".
        • apoplaws Re: Jeżeli położyli jego i rodzinę twarzami do po 17.03.07, 04:00
          To samo napisałem pod artykułem, który niestety znikł był wraz z komentarzami na
          głównym. Po pierwsze sprawdzić, czy czegoś nie podłożyli, od pluskwy począwszy
          po narkotyki i broń.
    • francuskilacznik Kawal dobrej roboty odwalili chlopaki 17.03.07, 04:43
      Tak trzymac ! Komune na glebe i z glanca:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka