Gość: SirHoe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.03, 12:07 Wszyscy kurde o wszystkim i o wszystkich wiedza na kazdego jest hak, a zwykli ludzie i tak nic nie uslysza bo to wiedza nieoficjalna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lechu Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.acn.waw.pl 09.05.03, 12:31 Gość portalu: SirHoe napisał(a): > Wszyscy kurde o wszystkim i o wszystkich wiedza na kazdego jest > hak, a zwykli ludzie i tak nic nie uslysza bo to wiedza > nieoficjalna Ale z poszlak też można wnioskować. Np. Kaczyńscy wszędzie widzą mafię i przekręty. A każdy sądzi według siebie. Resztę sobie sam dośpiewaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micho Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.dtvk.tpnet.pl 09.05.03, 12:41 Gość portalu: Lechu napisał(a): > Gość portalu: SirHoe napisał(a): > > > Wszyscy kurde o wszystkim i o wszystkich wiedza na kazdego > jest > > hak, a zwykli ludzie i tak nic nie uslysza bo to wiedza > > nieoficjalna > > Ale z poszlak też można wnioskować. Np. Kaczyńscy wszędzie widzą > mafię i przekręty. A każdy sądzi według siebie. Resztę sobie sam > dośpiewaj. Nie tylko Kaczynscy widza mafie i przekrety , ale kazda osoba spytana na ulicy. No coz trzeba chodzic pieszo ,a nie jezdzic fura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zulus Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: 80.252.0.* 09.05.03, 13:29 W końcu dobiorą mu się do dupy . Mam tylko nadzię ,że nie będzie żadnego pobłażania, wkońcu to przecież Kaczyński uważa się za niezwykle uczciwego człowieka na każdym kroku walczącego o przestrzeganie prawa. Niech posmakuje trochę bata . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimo Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 20:10 Gość portalu: Zulus napisał(a): > W końcu dobiorą mu się do dupy . > Mam tylko nadzię ,że nie będzie żadnego pobłażania, wkońcu to > przecież Kaczyński uważa się za niezwykle uczciwego człowieka na > każdym kroku walczącego o przestrzeganie prawa. > Niech posmakuje trochę bata . Nie rob sobie wiekszych nadziei - nieraz juz probowali mu sie dobrac i nic. Poblazania nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ny2 Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.ny325.east.verizon.net 10.05.03, 04:58 a moze ciulu dobrali by sie tobie do dupu, cwelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko30 Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 14:12 A może by tak wreszcie, pan Dyduch i cała SLD zajęła się realizacją swoich obietnic wyborczych. Pracy, chleba i spokoju - tego potrzeba dużej liczbie społeczeństwa bezrobotnych. A pozywanie do Sądu - to ich wewnętrzna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 09.05.03, 16:39 Komuchy z sld ? Opamiętajcie się na Boga!!! To wy jesteście łapówkarzami złodziejami krętaczami. To wy jetecie padkobiercami morderców i złodzieji z pzpr/. To przez wasze komunistyczne rządy Polska dziś cierpi niedostatek. Jak śmiesz prymitywie eseldowski dyduch oskarżać kogokolwiek jak sam bandyto jeszcze nie odbyłeś kary za swą bandycką działalność . Nie jeteście żadną lewicą tylko bandą złodzieji . Pogardzam wami szmaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 01:23 Wiedziałem że Ostrowiec to ta prymitywniejsza częsc szkieletczyzny, ale żeby takie oryginały tam mieszkały to nie wiedziałem. Ale nic to, wazne ze naród tam pobożny i ludowej ojczyznie oddany niegdys do zdechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYTA 1 Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.ltk.com.pl 10.05.03, 13:48 Gość portalu: jac napisał(a): > Komuchy z sld ? Opamiętajcie się na Boga!!! To wy > jesteście łapówkarzami złodziejami krętaczami. To wy jetecie > padkobiercami morderców i złodzieji z pzpr/. To przez wasze > komunistyczne rządy Polska dziś cierpi niedostatek. Jak > śmiesz prymitywie eseldowski dyduch oskarżać kogokolwiek > jak sam bandyto jeszcze nie odbyłeś kary za swą > bandycką działalność . Nie jeteście żadną lewicą tylko > bandą złodzieji . Pogardzam wami szmaty. +++ Szmatą jest istota,ktora pisze takie brednie. Kto TOTO dopuszcza do internetu? Znasz posła Dyducha,ze go tak oskarzasz? Ma strone w internecie.Znajdz,poczytaj i nie rób z opinii kloaki. Ile masz latek? A może Abramowice dopuszczaja teraz pacjentow do internetu?(Złodziei,nie zlodzieji!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Wielki Dyduch! i strona www.... IP: *.Princeton.EDU 11.05.03, 04:10 Rany Zyta.... Posel Dyduch ma strone internetowa? Rewelacja.... Ale wiesz... po jego propozycji zawieszenia gospodarki rynkowej, po jego wypowiedziach w Bydgoszczy dotyczacych Kosciola... Nie, nie... zapomnij... nie bede zagladal na jego www. Facet jest przegrany! i tyle... i niestety partyjne doly, tzw. beton, jest jemu podobny, a szkoda. Sa w SLD ludzie, z ktorymi mozna porozmawiac. Zdrowka zycze, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 14-latek Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 15:15 nie nie najpierw SLD musi rozprawic sie z opozycja a gdy juz zostanie tylko jedna partia (PZPR) to dopiero zajma sie gospodarka. my to juz chyba znamy, przeciez historia kolom sie toczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end TWOJ ADRES JUZ ZNAM! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 18:40 Kaczynski to nie moja bajka, niech sie sam broni. Ale Twoja zarliwosc Towarzyszu(ko) mnie przeraza. co dalej, wspomina sie czasy I sekretarzy POP? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie 09.05.03, 12:39 Niestety, pan Kaczyński dzisiaj przesadził, powiedział jedno słowo za dużo i zapewne słono za to zapłaci, on i jego partia. Nie rozumiem tylko po co dał do ręki taki argument swoim politycznym przeciwnikom, albo nie potrafi w porę ugryźć się w język albo nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji tego co mówi, i w jednym i w drugim przypadku świadczy to o nim jako polityku jak najgorzej. Jest to o tyle przykre, że jednym głupim i zupełnie niepotrzebnym chlapnięciem pan Kaczyński wydatnie pomógł SLD, które wykorzysta słowa Kaczyńskiego do zdyskredytowania wszystkiego co Ziobro robi w komisji śledczej. Nie wiem co Kaczyński chciał osiągnąć, cokolwiek to było, obrał wyjątkowo głupią taktykę lepperopodobną. Lepperowi elektoratu nie odbierze a sporo sympatyków straci bo ludzie takich rzeczy nie lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 12:51 Z tym, że Kaczyński przesadził, nie sposób się nie zgodzić. Ale mimo wszystko ja najpierw radziłbym "stłamszonemu przez Kościół" Dyduchowi skonsultować się z prokuratorem Olejnikiem - czy aby na pewno nazwanie SLD organizacją "przestępczą" jest zniesławieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.zs3.foo / 10.1.0.* 09.05.03, 13:19 Przecież Kaczyński z tego słynie. Kto nazywał Wałęsę przestępcą? Kto nazywał Gudzowatego reprezantem ruskiego interesu? Kto nazywał swoich przeciwników politycznych ,,obrońcami przestępców, więc przestępcami''. To jest człek nawiedzony, a jego wyborcy naiwni, lub też nawiedzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A propos: Gudzowatego. Na miejscu obywateli RP 10.05.03, 22:12 ja bym naprawde sie przyjrzala i sprywatyzowaniu Kolmexu i wszelkim rosyjskim kontraktom, nie tylko p. Gudzowatego, ale i innych b. Central Handlu Zagranicznego. Jako byly, komunistyczny management tych Central maja dobrze ustawionych kolegow w Sojuzie i swoje dojscia - i chwala im za to. Ale niektore kontrakty, jak gazowy i rurociogu jamalskiego wyraznie kryminalem pachnia. I to nawet na Wyspach widac, szkoda, ze Polacy na straty biliardow oczy przymykaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 18:43 Kataryna, ales ty naiwna!!!! Kaczynski z premedytacja polaryzuje opinie publiczna! I ustawia sie w roli glownego oponenta sld! Tu nie chodzi o prawde w komisji. To jest juz kampania wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie 09.05.03, 18:50 Gość portalu: end napisał(a): > Kataryna, ales ty naiwna!!!! > Kaczynski z premedytacja polaryzuje opinie publiczna! > I ustawia sie w roli glownego oponenta sld! > Tu nie chodzi o prawde w komisji. > To jest juz kampania wyborcza. A czy ja mogę to uważać, że robi błąd i więcej na tym straci niż zyska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 19:13 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: end napisał(a): > > > Kataryna, ales ty naiwna!!!! > > Kaczynski z premedytacja polaryzuje opinie publiczna! > > I ustawia sie w roli glownego oponenta sld! > > Tu nie chodzi o prawde w komisji. > > To jest juz kampania wyborcza. > > > A czy ja mogę to uważać, że robi błąd i więcej na tym straci niż zyska? Zyska, ale na polaryzacji zyskuja obie strony!!!!!!!!!! I to im pasuje i Pis i Lsd. Tak sie robi polityke od poczatku III RP, na polaryzacji! A programy? Pozdrawiam, Bo twoj zapal mi sie podoba a i w genach mam przekazane, ze tego towarzycha (lsd) lubic nie mozna! Pozdrawiam, > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ny2 Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.ny325.east.verizon.net 10.05.03, 05:00 kataryna. kataryna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.03, 18:59 kataryna.kataryna napisała: > Niestety, pan Kaczyński dzisiaj przesadził, powiedział jedno słowo za dużo i > zapewne słono za to zapłaci, on i jego partia. Nie rozumiem tylko po co dał do > ręki taki argument swoim politycznym przeciwnikom, albo nie potrafi w porę > ugryźć się w język albo nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji tego co mówi, i w > > jednym i w drugim przypadku świadczy to o nim jako polityku jak najgorzej. Jest > > to o tyle przykre, że jednym głupim i zupełnie niepotrzebnym chlapnięciem pan > Kaczyński wydatnie pomógł SLD, które wykorzysta słowa Kaczyńskiego do > zdyskredytowania wszystkiego co Ziobro robi w komisji śledczej. Nie wiem co > Kaczyński chciał osiągnąć, cokolwiek to było, obrał wyjątkowo głupią taktykę > lepperopodobną. Lepperowi elektoratu nie odbierze a sporo sympatyków straci bo > ludzie takich rzeczy nie lubią. > > Nie zgadzam sie z toba. Kaczynski powiedzial to co ludzie czesto mysla. W powszechnym odbiorze SLD (nie tylko) uchodzi za partie przezarta korupcja i ukladami. Jego obecni i potencjalni sympatycy uznaja po prostu, ze powiedzial prawde. Nikt nie bedzie sie wdawal w analize semantyczna frazy "organizacja przestepcza" oprocz zagorzalych zwolennikow SLD, ktorych Kaczynski i tak nie przekona. Bedzie mial za to wiele okazji by w mediach odmieniac przez wszystkie przypadki ta "organizacje przestepcza" wskazujac przy okazji rzeczywiste i domniemane afery z udzialem politykow SLD. W koncu wszyscy zapomna, od czego sie zaczelo, ale w spolecznej swiadomosci zostana "afery SLD". Kaczynscy zreszta nie od dzis, mysle ze swiadomie, uzywaja retoryki na pograniczu znieslawienia, co przynosi im na razie niezle efekty (patrz sondaze). Politycy z SLD zorientowali sie chyba w tej grze i probuja odplacic im ta sama moneta, stad swiezy pomysl z komisja sledcza ds. PC i Telegrafu (pomysl stricte polityczny bo ze wzgledu na przedawnienie nie mozna juz nikogo ukarac). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamień Kaczyński też człowiek, no i ile można to znosić! IP: *.dialup.medianet.pl 09.05.03, 19:21 Miał racje. Boje się o niego, o to, że będzie słono płacił, ale miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aps Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.satfilm.net.pl / 10.0.1.* 09.05.03, 12:44 Myslę że Kaczyński powiedział to o czy dużo ludzi sie domyslało.Ze ta patria sld chciała dojść do władzy tylko po to aby się obłowić w pieniądze i we władze ,obojętnie jakimi sposobami, nawet niezgodnymi z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Prokuratura poselska IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 12:51 Trzeba powołać oddzielną prokuraturę poselską, która na pewno będzie miała co robić. Czy SLD jest organizacją przestępczą? Z pewnością była nią PZPR. Przestępczą grupą jest to co nosi nazwę Samoobrona - żaden z działaczy nie jest wolny od podejrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierwszy z brzegu Patrzcie jakie SLD szybkie gdy jest podejrzenie IP: *.chello.pl 09.05.03, 12:51 przestępstwa. Nawet najmniejszego. Od razu reagują, po kilku godzinach. Szkoda tylko, że nie wtedy gdy przestępstwo ma miejsce w ich szeregach. Wówczas przez pół roku solidarnie nic nie widzą i nie wiedzą, a jak już sprawę ktoś nagłośni (jak w przypadku Rywingate,), to zapierają się i udają głupiego. Szkoda słów na te k.... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert I znowu powtorka z Buzka IP: 193.108.78.* 09.05.03, 13:18 Ludzie nie macie wrazenia powtorki z ostatniego roku rzadow Buzka. Wszyscy chcieli aby to towarzystwo rozpedzic na cztery strony swiata ale grupa ta trzymala sie wladzy do upadlego (znaczy przegranych wyborow). Nic nie zrobili pozytywnego w tym czasie poza uchwaleniem paru bzdurnych ustaw (kielbasa wyborcza). Od paru miesiecy mam wrazenie, ze rzad Millera dokladnie powtarza scenariusz z przed dwoch lat. Jakby tak wstawic Buzka zamiast Leszka, Krzaka zamiast Kwacha to spoleczenstow mogloby nie zauwazyc roznicy. Najgorsze w tym, ze kolejne wybory nic tu nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ny2 Re: I znowu powtorka z Buzka IP: *.ny325.east.verizon.net 10.05.03, 05:05 Gość portalu: Robert napisał(a): > Ludzie nie macie wrazenia powtorki z ostatniego roku rzadow > Buzka. Wszyscy chcieli aby to towarzystwo rozpedzic na cztery > strony swiata ale grupa ta trzymala sie wladzy do upadlego > (znaczy przegranych wyborow). Nic nie zrobili pozytywnego w tym > czasie poza uchwaleniem paru bzdurnych ustaw (kielbasa > wyborcza). Od paru miesiecy mam wrazenie, ze rzad Millera > dokladnie powtarza scenariusz z przed dwoch lat. Jakby tak > wstawic Buzka zamiast Leszka, Krzaka zamiast Kwacha to > spoleczenstow mogloby nie zauwazyc roznicy. Najgorsze w tym, ze > kolejne wybory nic tu nie zmienia. bo to wszyscy k. zlodzieje niezaleznie od przynaleznosci partyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierwszy z brzegu Re: I znowu powtorka z Buzka IP: *.chello.pl 10.05.03, 12:51 Gość portalu: ny2 napisał(a): > Gość portalu: Robert napisał(a): > > > Ludzie nie macie wrazenia powtorki z ostatniego roku rzadow > > Buzka. Wszyscy chcieli aby to towarzystwo rozpedzic na cztery > > strony swiata ale grupa ta trzymala sie wladzy do upadlego > > (znaczy przegranych wyborow). > bo to wszyscy k. zlodzieje niezaleznie od przynaleznosci > partyjnej. Jest różnica: jak za Buzka ktoś wpadł to wypieprzali, a jak wpadka była większa, to szedł do pierdla (Wieczerzak, Czarzasty). A tutaj dalej bezczelnie rządzą ci sami jak gdyby nigdy nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierwszy z brzegu Re: I znowu powtorka z Buzka IP: *.chello.pl 10.05.03, 12:56 Gość portalu: Pierwszy z brzegu napisał(a): > Jest różnica: jak za Buzka ktoś wpadł to wypieprzali, a jak wpadka była > większa, to szedł do pierdla (Wieczerzak, Czarzasty). Sorry - ze złości się pomyliłem. Chodziło mi o Wieczerzaka i Jamrożego. Czarzasty natomiast nawet za AWS by się znalazł tam gdzie tamci dwaj, a za SLD dalej rządzi i ma wszystko i wszystkich w d. (nawet Prezydenta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYTA 1 Re: I znowu powtorka z Buzka IP: *.ltk.com.pl 10.05.03, 13:55 Gość portalu: Pierwszy z brzegu napisał(a): > Gość portalu: ny2 napisał(a): > > > Gość portalu: Robert napisał(a): > > > > > Ludzie nie macie wrazenia powtorki z ostatniego roku rzadow > > > Buzka. Wszyscy chcieli aby to towarzystwo rozpedzic na cztery > > > strony swiata ale grupa ta trzymala sie wladzy do upadlego > > > (znaczy przegranych wyborow). > > > bo to wszyscy k. zlodzieje niezaleznie od przynaleznosci > > partyjnej. > > Jest różnica: jak za Buzka ktoś wpadł to wypieprzali, a jak wpadka była > większa, to szedł do pierdla (Wieczerzak, Czarzasty). A tutaj dalej bezczelnie > > rządzą ci sami jak gdyby nigdy nic. +++ Wieczerzak.Czarzasty - Buzek? Przeciez ty pleciesz trzy po trzy.Wiesz,ze dzwonia,ale nie wiesz,w ktorym kosciele,balwanku.Za SLD policja aresztuje całe mrowie bandziorow.Nie wiesz o tym? Obudz sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierwszy z brzegu Re: I znowu powtorka z Buzka IP: *.chello.pl 10.05.03, 14:56 Gość portalu: ZYTA 1 napisał(a): > Gość portalu: Pierwszy z brzegu napisał(a): > > > Gość portalu: ny2 napisał(a): > > > > > Gość portalu: Robert napisał(a): > > > > > > > Ludzie nie macie wrazenia powtorki z ostatniego roku rzadow > > > > Buzka. Wszyscy chcieli aby to towarzystwo rozpedzic na cztery > > > > strony swiata ale grupa ta trzymala sie wladzy do upadlego > > > > (znaczy przegranych wyborow). > > > > > bo to wszyscy k. zlodzieje niezaleznie od przynaleznosci > > > partyjnej. > > > > Jest różnica: jak za Buzka ktoś wpadł to wypieprzali, a jak wpadka była > > większa, to szedł do pierdla (Wieczerzak, Czarzasty). A tutaj dalej > bezczelnie > > > > rządzą ci sami jak gdyby nigdy nic. > +++ Wieczerzak.Czarzasty - Buzek? Przeciez ty pleciesz trzy po trzy.Wiesz,ze > dzwonia,ale nie wiesz,w ktorym kosciele,balwanku.Za SLD policja aresztuje całe > mrowie bandziorow.Nie wiesz o tym? Obudz sie! Towarzyszko, proszę czytać uważnie, poprawiłem się po chwili że chodziło o Jamrożego. Nie pisałem o bandziorach i policji, której pracę szanowałem i pod koniec AWS (jak wyrzucono Tomaszewskiego) i teraz, tylko o bardziej wyrafinowanych przestępcach w łonie grupy sprawującej władzę. I o naruszeniach prawa przez Premiera i Prezydenta którzy nie poinformowali o przestępstwie Rywina, choć o nim wiedzieli. Nie odwracajcie uwagi od najważniejszej afery w III Rzeczpospolitej. A co do policji i bandziorów, to wy odpowiadacie za tą masakrę na nieprzygotowanych policjantach jaka była w Magdalence. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakos Re: I znowu powtorka z Buzka IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 15:34 "Za SLD policja aresztuje całe mrowie bandziorow." Tylko ta upolityczniona tv nic o tym nie mówi, no nie!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ale zmieni ZMIANA ORDYNACJI WYBORCZEJ 10.05.03, 22:21 Ludzie, obudzcie sie" Rzadajcie okregow jednomandatowych i odwolywalnosci posla, a pod petycjami w tej sprawie zaledwie 200.000 podpisow! Profesorowie, intelektualisci i artysci, ktorzy z ta petycja wystapili wiedza, co robie: partie to mafie, aktualna organizacja wyborcza pozwala wylacznie na rotacje tych partii-mafii przy zlobie i nic tego nie zmieni, poki bedzie sie glosowac na listy partyjne, bedzie wistnial ow prog itd. itp. I dlatego trzeba i mozna (Prezydent) zmienic Konstytucje i ordynacje wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Sorry, za "byki" - nie wiem, czemu mi sie tak 10.05.03, 22:22 napisalo: jasne, ze "zadajcie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zulus Re: Patrzcie jakie SLD szybkie gdy jest podejrzen IP: 80.252.0.* 09.05.03, 13:33 Gość portalu: Pierwszy z brzegu napisał(a): > przestępstwa. Nawet najmniejszego. Od razu reagują, po kilku godzinach. Szkoda > tylko, że nie wtedy gdy przestępstwo ma miejsce w ich szeregach. Wówczas przez > pół roku solidarnie nic nie widzą i nie wiedzą, a jak już sprawę ktoś nagłośni > (jak w przypadku Rywingate,), to zapierają się i udają głupiego. Szkoda słów na > > te k.... . Jak masz jakieś dowody to dlaczego nio pójdziesz z tym do sądu . Ukrywanie przestępstwa jest karane . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierwszy z brzegu Re: Patrzcie jakie SLD szybkie gdy jest podejrzen IP: *.chello.pl 09.05.03, 21:51 Gość portalu: Zulus napisał(a): > > Jak masz jakieś dowody to dlaczego nio pójdziesz z tym do sądu . > Ukrywanie przestępstwa jest karane . To taśma Michnika nie jest już dowodem? Czyż nie miałem racji, że umieją tylko udawać głupiego? Już dawno staliście się żałośni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimo Re: Patrzcie jakie SLD szybkie gdy jest podejrzen IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 18:47 Gość portalu: Zulus napisał(a): > Ukrywanie przestępstwa jest karane . Powiedz to Millerowi i s-ce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jura Re: Patrzcie jakie SLD szybkie gdy jest podejrzen IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 14:07 Może wreszcie te q... odpowiedzą za pomówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 13:01 Dlaczego Kaczyński się kompromituje i zniża do poziomu np. świętej pamięci Tymińskiego, który na każdą konferencję prasową przynosił teczki na kogoś. Niestety nie mogliśmy obejrzeć jej zawartości a tylko piękną okładkę. Mimo, że moim zdaniem PiS jest najlepszą partią w sejmie, Kaczyński w tej sytuacji powinien albo zostać ukarany albo powinien wykazać, ze SLD rzeczywiście jest organizacją przestępczą. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie 09.05.03, 13:03 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > Dlaczego Kaczyński się kompromituje i zniża do poziomu np. > świętej pamięci Tymińskiego, który na każdą konferencję prasową > przynosił teczki na kogoś. Niestety nie mogliśmy obejrzeć jej > zawartości a tylko piękną okładkę. I dlaczego tak ułatwia SLD życie? > Mimo, że moim zdaniem PiS jest najlepszą partią w sejmie, > Kaczyński w tej sytuacji powinien albo zostać ukarany albo > powinien wykazać, ze SLD rzeczywiście jest organizacją > przestępczą. I będzie musiał to wykazać przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie 09.05.03, 13:05 Kaczyński powiedział głośno to, o czym wielu mówi po cichu... szkoda tylko, że nie pomyślał o skutkach swojej wypowiedzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 13:20 zbychooo napisał: > Kaczyński powiedział głośno to, o czym wielu mówi po cichu... szkoda tylko, że > nie pomyślał o skutkach swojej wypowiedzi.... Jasne, że tak. Ale nawet jakby skutków nie było (głownie zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa) to i tak bezpodstawne (czytaj: nieudowodnione) rzucanie tak mocnych oskarżeń nie powinno mieć miejsca gdyż prowadzi do spirali pomówień z których nic nigdy nie wynika. Z takimi wypowiedziami Kaczyński stawia siebie na równi z Samoobroną i LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ny2 Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.ny325.east.verizon.net 10.05.03, 05:10 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > zbychooo napisał: > > > Kaczyński powiedział głośno to, o czym wielu mówi po cichu... szkoda tylko > , > że > > nie pomyślał o skutkach swojej wypowiedzi.... > > Jasne, że tak. Ale nawet jakby skutków nie było (głownie zawiadomienie o > popełnieniu przestępstwa) to i tak bezpodstawne (czytaj: nieudowodnione) > rzucanie tak mocnych oskarżeń nie powinno mieć miejsca gdyż prowadzi do spirali > > pomówień z których nic nigdy nie wynika. > Z takimi wypowiedziami Kaczyński stawia siebie na równi z Samoobroną i LPR. > a ty kmiocie z Moskwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igstr Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: 212.160.156.* 09.05.03, 13:37 Kaczyński nie będzie musiał niczego udowadniać. Hasło "organizacja przestępcza" padło w kontekście wiedzy nieoficjalnej, czyli innymi słowy kuluarowych plotek, cyt. (za Radiem Zet): Kaczyński: (...) Otóż z naszego punktu widzenia to ewentualne powołanie komisji [w sprawie FOZZ] to będzie świetna okazja, żeby też przedstawić nieoficjalną wiedzę, ona będzie naprawdę interesująca. Może lepiej uzasadniona niż w przypadku pana Lawiny. Olejnik: Nieoficjalna wiedza na temat czego, Panie Prezesie? Kaczyński: Na temat SLD, tak mówiąc generalnie, jako organizacji przestępczej. Olejnik: Jak to, SLD jest organizacją przestępczą? To mocne słowa. Kaczyński: W świetle naszej nieoficjalnej wiedzy jest. Z prawnego punktu widzenia moim zdaniem Kaczyński jest czysty. Będzie mógł wykazać setki nieoficjalnych rozmów, w których padały przesłanki uzasadniające jego ocenę SLD. Wątpliwe są natomiast polityczne skutki jego wypowiedzi. Wzmocni ona w SLD kompleks oblężonej twierdzi i utrudni niezbędne zmiany wewnątrz tej partii. A to jest kluczowy problem dla przyszłości naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimo Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 20:29 Gość portalu: igstr napisał(a): > Kaczyński nie będzie musiał niczego udowadniać. Hasło "organizacja > przestępcza" padło w kontekście wiedzy nieoficjalnej, czyli innymi słowy > kuluarowych plotek, cyt. (za Radiem Zet): > Kaczyński: (...) Otóż z naszego punktu widzenia to ewentualne powołanie komisji > > [w sprawie FOZZ] to będzie świetna okazja, żeby też przedstawić nieoficjalną > wiedzę, ona będzie naprawdę interesująca. Może lepiej uzasadniona niż w > przypadku pana Lawiny. > > Olejnik: Nieoficjalna wiedza na temat czego, Panie Prezesie? > > Kaczyński: Na temat SLD, tak mówiąc generalnie, jako organizacji przestępczej. > > Olejnik: Jak to, SLD jest organizacją przestępczą? To mocne słowa. > Kaczyński: W świetle naszej nieoficjalnej wiedzy jest. > > Z prawnego punktu widzenia moim zdaniem Kaczyński jest czysty. Będzie mógł > wykazać setki nieoficjalnych rozmów, w których padały przesłanki uzasadniające > jego ocenę SLD. > Wątpliwe są natomiast polityczne skutki jego wypowiedzi. Wzmocni ona w SLD > kompleks oblężonej twierdzi i utrudni niezbędne zmiany wewnątrz tej partii. A > to jest kluczowy problem dla przyszłości naszego kraju. Masz racje. Kaczynski jest prawnikiem i to niezlym i doskonale wie co moze powiedziec a czego nie. Nic mu sie nie wymknelo. Nawiazywal do jakiegos nowego terminu prawnego wiedzy nieoficjalnej, ktorym wlasnie posluzyl sie Lawina. W jezyku normalnym jest to cos w rodzaju plotki, a plotki maja to do siebie ze zazwyczaj nie sa i nie musza byc udowadniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew z wrocław Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 23:14 sld nie powinna się zmieniać ona powinna przestać istnieć a sieroty po pzpr, sdrp, sld, road, ud, uw, i innych utrwalaczach systemu komunistycznego i kryptokomuny powinny dożywotnio być pozbawione praw politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.avertis.pl / 192.168.0.* 09.05.03, 13:52 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > Dlaczego Kaczyński się kompromituje i zniża do poziomu np. > świętej pamięci Tymińskiego, który na każdą konferencję prasową > przynosił teczki na kogoś. Niestety nie mogliśmy obejrzeć jej > zawartości a tylko piękną okładkę. > > Mimo, że moim zdaniem PiS jest najlepszą partią w sejmie, > Kaczyński w tej sytuacji powinien albo zostać ukarany albo > powinien wykazać, ze SLD rzeczywiście jest organizacją > przestępczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.avertis.pl / 192.168.0.* 09.05.03, 13:53 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > Dlaczego Kaczyński się kompromituje i zniża do poziomu np. > świętej pamięci Tymińskiego, który na każdą konferencję prasową > przynosił teczki na kogoś. Niestety nie mogliśmy obejrzeć jej > zawartości a tylko piękną okładkę. > PiS wcale nie jest najlepszą partią, chyba przesadziłeś. > Mimo, że moim zdaniem PiS jest najlepszą partią w sejmie, > Kaczyński w tej sytuacji powinien albo zostać ukarany albo > powinien wykazać, ze SLD rzeczywiście jest organizacją > przestępczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ny2 Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.ny325.east.verizon.net 10.05.03, 05:07 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > Dlaczego Kaczyński się kompromituje i zniża do poziomu np. > świętej pamięci Tymińskiego, który na każdą konferencję prasową > przynosił teczki na kogoś. Niestety nie mogliśmy obejrzeć jej > zawartości a tylko piękną okładkę. > > Mimo, że moim zdaniem PiS jest najlepszą partią w sejmie, > Kaczyński w tej sytuacji powinien albo zostać ukarany albo > powinien wykazać, ze SLD rzeczywiście jest organizacją > przestępczą. bo skurwysyny sa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end W CZYM PiS jest najlepszy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 13:44 Mariuszu, Juz, tutaj na forum gw pytalem sie czy ktos slyszal o jakims programie gospodarczym PiS. I niestety nikt mi nie mogl udzielic odpowiedzi. A ja chcialbym go poznac. Hasla dot. bezpieczenstwa obywateli to troche za malo. Jezeli dodamy retoryke anty sld to tez nie duzo. Po co nam nastepna grupa, ktora zdobedzie wladze dla wladzy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.tvk-gaj.pl 09.05.03, 13:05 Kiedy Ziobro złożył doniesienie do Prokuratury na Millera w sprawie Rywina - to ci nie było za szybko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Przychodzi Baba do lekarza... IP: *.acn.pl 09.05.03, 13:12 Jakie doniesienie? Gość portalu: Baba napisał(a): > Kiedy Ziobro złożył doniesienie do Prokuratury na Millera w > sprawie Rywina - to ci nie było za szybko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Przychodzi Baba do lekarza... IP: *.zabrze-roosvelta.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 13:29 Gość portalu: ciekawski napisał(a): > Jakie doniesienie? > > Gość portalu: Baba napisał(a): > > > Kiedy Ziobro złożył doniesienie do Prokuratury na Millera w > > sprawie Rywina - to ci nie było za szybko? Babie sie coś popiepszyło. Powinna iść do lekarza abo Myllera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stancki Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.limes.com.pl 09.05.03, 13:33 Baba ty czerwony komuchu. Przestań kłamać, Ziobro jeszcze nie złożył doniesienia tylko zastanawia czy to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy SLD to ZLODZIEJE a nie przestepcy IP: 150.132.93.* 09.05.03, 13:15 wszyscy przestepcy musza sie czuc urazeni i to pewnie dlatego dyduch zglosil sprawe do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś "Bo każdy pijak to złodziej!" IP: *.acn.pl 09.05.03, 13:17 Gość portalu: nowy napisał(a): > wszyscy przestepcy musza sie czuc urazeni i to pewnie dlatego > dyduch zglosil sprawe do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SLD to ZLODZIEJE a nie przestepcy IP: 217.153.60.* 09.05.03, 13:21 Gość portalu: nowy napisał(a): > wszyscy przestepcy musza sie czuc urazeni i to pewnie dlatego > dyduch zglosil sprawe do prokuratury. To ze SLD to zlodzieje kazdy wie. Przeciez to Ci sami ludzie co w PZPR, Ci sami, ktorzy oskarzali podziemie o rozna nieprawdziwe rzeczy i co gorsza ich za to sadzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: SLD to ZLODZIEJE a nie przestepcy IP: *.au.poznan.pl 10.05.03, 11:49 SLD to oczywiscie zlodzieje, ale nie tylko. Wiekszosc czolowych dzialaczy wspolpracowala z wywiadem, SB i oczywiscie z KGB bezposrednio lub posrednio. Jako byli i obecni agenci sa wmieszani w sprawy na pograniczu polityki, gospodarki i zwyklego kryminalu (vide: Baranina, Montkiewicz, Oleksyn, Kwasniewski, Miller). Wszyscy razem kapia sie w basenie urbana z mafiozami i ruskimi agentami. Tradycje w sprzedawaniu wlasnego kraju to my mamy dluga: ruscy agenci rzadza Polska od czasow Katarzyny II i do dzisiaj nic sie nie zmienilo. Najsmutniejsze jest to, ze ten zidiocialy narod wybiera tych zdrajcow i kryminalistow w demokratycznych wyborach i pozwala im pasozytowac zupelnie legalnie. Ich bezczelnosc przekracza juz wszelkie granice: kompletnie rozlozyli gospodarke, zaprzepascili prawie wszystkie pozytywne skutki reform Balcerowicza, dokonuja na naszych oczach kradziezy majatku panstwowego i sa za posrednictwem dawnych esbekow dalej pozostajacych na ich uslugach autorami zwyklych zbrodni (zamordowanie Sekuly, Papaly, Debskiego). To przerazajace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end I tak wroca za 4-5 lat pod inna postacia!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 13:52 A teraz w postaci 5 kolumny - samoobrony. Ludzie, Popierajcie Jednomandatowe Okregi Wyborcze. Tylko w ten sposob mozna miec realny wplyw na zmiane tego bagna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew z Wrocławia NIE MA DEMOKRACJI DLA WROGÓW DEMOKRACJI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 23:33 jednomandatowe z odwoływanymi przez wyborców posłami, to powrót do sejmików ziemskich, a sld to nie zaszkodzi zwłaszcza przy jednej turze wyborów, te 20% jakie maja wystarczy na wygranie (patrz senat)tylko pozbawienie ich (komunistów i utrwalaczy władzy ludowej i postkomuny z michnikiem i kuroniem) praw politycznych dożywotnio może dać szansę na normalną sprawną demokrację. Obecnie te środowiska mają media (TVP, Wyborcza) kasę (spółki nomenklaturowe i usłużni biznesmeni, nieusłużni siedzą), zaplecze międzynarodowe (moskwa ich toleruje, a dzięki Irakowi załapali się na "przyjaźń" USA). Poprostu powstała nowa szlachta nie z zasług dla ojczyzny. Tylko pozbawienie jej praw politycznych daje nadzieję na zmiany. NIE MA DEMOKRACJI DLA WROGÓW DEMOKRACJI Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To WLK.BRYTANIA ma "sejmiki ziemskie" ? Sorry, 11.05.03, 00:36 ale nie wiedzialam, ze mieszkam w tak prymitywnym, politycznie zacofanym, bez zadnej demokracji i KONTROLI SPOLECZNEJ nad aparatem wladzy kraju. Ze o jego upadku gospodarczym nie wspomne. Czlowieku! Tu chodzi o system westminsterski, nie zas o sejmiki ziemskie! Zapomniales o kolejnym "argumencie" przeciwnikow JOW (przeciwnikow z glupoty lub wlasnego interesu): ze w 40 mln. kraju sie "nie sprawdzi". Sorki, ale UK ma prawie 70 mln. A fakt, ze w parlamencie narodowym i regionalnych przewage mieli labourzysci wcale nie znaczy, ze to sie nie moze zmienic - zobacz, co sie 1 maja stalo w Szkocji!!! I jeszcze: ODWOLYWALNOSC POSLA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowa Re: SLD: TO PRZESTEPCY I ZLODZIEJE... IP: *.proxy.aol.com 09.05.03, 13:22 ...zlodziej z reguly to przestepca..moze wkoncu odpowiedza za mordy na ludnosci polskiej...kc pzpr/kc sld = kgb... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zulus Mrówa to złodziej IP: 80.252.0.* 09.05.03, 13:38 Gość portalu: mrowa napisał(a): > ...zlodziej z reguly to przestepca..moze wkoncu odpowiedza za > mordy na ludnosci polskiej...kc pzpr/kc sld = kgb... Oddaj mi rower który mi niedawno skradziono z piwnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowa Re: Mrówa to złodziej IP: *.proxy.aol.com 09.05.03, 13:56 Gość portalu: Zulus napisał(a): > Gość portalu: mrowa napisał(a): > > > ...zlodziej z reguly to przestepca..moze wkoncu odpowiedza za > > mordy na ludnosci polskiej...kc pzpr/kc sld = kgb... > > Oddaj mi rower który mi niedawno skradziono z piwnicy. - podaj mi liste osob z organizacji...tak bylo na przesluchaniach w sb/pzpr/sld...a jak sie stawiales to sadzali cie na noge od taboretu lub wyrywali paznokcie...a dzisiaj "demokraci"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klos Re: Mrówa to złodziej IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.03, 19:37 Gość portalu: Zulus napisał(a): > Gość portalu: mrowa napisał(a): > > > ...zlodziej z reguly to przestepca..moze wkoncu odpowiedza za > > mordy na ludnosci polskiej...kc pzpr/kc sld = kgb... > > Oddaj mi rower który mi niedawno skradziono z piwnicy. Zglos to w kumitecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fitek Re: Mrówa to złodziej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 20:36 Gość portalu: klos napisał(a): > Gość portalu: Zulus napisał(a): > > > Gość portalu: mrowa napisał(a): > > > > > ...zlodziej z reguly to przestepca..moze wkoncu odpowiedza za > > > mordy na ludnosci polskiej...kc pzpr/kc sld = kgb... > > > > Oddaj mi rower który mi niedawno skradziono z piwnicy. > > Zglos to w kumitecie Albo poszukaj na Rozbrat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamień Re: SLD: TO PRZESTEPCY I ZLODZIEJE... IP: *.dialup.medianet.pl 10.05.03, 11:11 SLD=KGB (napis na murze niedaleko mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aps Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.satfilm.net.pl / 10.0.1.* 09.05.03, 13:23 Jeśli by się zastanowic głeboko nad wypowiedzią Kaczyńskiego to trzeba przyznać mu rację.To jest bractwo które postanowiło przez nieformalne i koleżeńskie układy zdobyć jak najwięcej władzy we wszystkich dziedzinach życia publicznego, a tym samym obłowic się w wielki szmal.Stwierdzili że mając duże pieniądze ma się władzę i odwrotnie.Sam Czarzasty radził aparatczykom aby wciskali się wszędzie gdzie się da ,we wszystkie władze samorządowe i państwowe.Jest to sieć któta oplata cały kraj, sieć powiazań między byłymi i aktualnymi aparatczykami sld.Oni sprawują kontrolę w wielu władzach i spólkach państwowych, samorządach, a że większość ich jest b. mierna i zachłanna na kasę to przyszłość naszego kraju rysuje się tragicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris P. Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.icpnet.pl 09.05.03, 13:25 Jeżeli organizacja przestępcza to zgrupowanie ludzi łamiących prawo, którzy mają wyłonione z pomiędzy siebie władze, których celem nadrzędnym w każdej sytuacji jest zdobycie władzy i pieniędzy z naruszeniem prawa i obyczaju to jest to SLD. Dlaczego ? Dlatego bo: 1 - spora liczba członków tego ugrupowania do stanowisk, pieniędzy i władzy doszła w wyniku złamania prawa, (głośny przykład to srawa wykrytego "dopingu wyborczego" w Płocku czy przekupywania wyborców przez SLD-owskiego barona wyborców w Grodzisku Wlkp), 2 - pewna liczba członków tego ugrupowania jest tam by nie odpowiadać za łamanie prawa (przykład popierania przez Łybacką kandydata na prezydenta Gniezna ewidentnego fałszerza czy dla przykladu sprawy w Suwałkach, Turku, Olsztynie czy Zielonej Górze, 3 - bo kierownictwo tego ugrupowania kryje ewidentnych aferzystów , ktorzy złamali prawo lub stosują pozaprawne sposoby dochodzenia do władzy czy stanowisk (patrz SLD-owska struktura mafijna w Lesznie, czy w Olsztynie, czy w Koninie lub afery w Dobrej Szczecińskiej i Łodzi), 4 - patrz działałność panów Czarzastego, Kwiatkowskiego, Nikolskiego, Wiatra - przykłady tak choćby z ostatnich miesięcy, 5 - wybitnie powszechna wśród działaczy tego ugrupowania korupcja i nepotyzm. Niech pan Dyduch najpierw oczyści swoją partię jak obiecywał wraz z Millerem po wyborach samorządowych a potem niech składa zawiadomienia do prokuratury w sprawie o uznanie jego ugrupowanie za organizację skupiających w dużej mierze elementy przestępcze czyli za organizację przestępczą (w takiej organizacji nie wszyscy muszą być przestępcami - musi być trochę normalnych dla zmydlenia oczu gawiedzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonszalancki CO BYŁO, QŻWA, DO UDOWODNIENIA! IP: *.acn.pl 09.05.03, 13:33 Gość portalu: Kris P. napisał(a): > Jeżeli organizacja przestępcza to zgrupowanie ludzi łamiących > prawo, którzy mają wyłonione z pomiędzy siebie władze, których > celem nadrzędnym w każdej sytuacji jest zdobycie władzy i > pieniędzy z naruszeniem prawa i obyczaju to jest to SLD. > Dlaczego ? > Dlatego bo: > 1 - spora liczba członków tego ugrupowania do stanowisk, > pieniędzy i władzy doszła w wyniku złamania prawa, (głośny > przykład to srawa wykrytego "dopingu wyborczego" w Płocku czy > przekupywania wyborców przez SLD-owskiego barona wyborców w > Grodzisku Wlkp), > 2 - pewna liczba członków tego ugrupowania jest tam by nie > odpowiadać za łamanie prawa (przykład popierania przez Łybacką > kandydata na prezydenta Gniezna ewidentnego fałszerza czy dla > przykladu sprawy w Suwałkach, Turku, Olsztynie czy Zielonej > Górze, > 3 - bo kierownictwo tego ugrupowania kryje ewidentnych > aferzystów , ktorzy złamali prawo lub stosują pozaprawne sposoby > dochodzenia do władzy czy stanowisk (patrz SLD-owska struktura > mafijna w Lesznie, czy w Olsztynie, czy w Koninie lub afery w > Dobrej Szczecińskiej i Łodzi), > 4 - patrz działałność panów Czarzastego, Kwiatkowskiego, > Nikolskiego, Wiatra - przykłady tak choćby z ostatnich miesięcy, > 5 - wybitnie powszechna wśród działaczy tego ugrupowania > korupcja i nepotyzm. > Niech pan Dyduch najpierw oczyści swoją partię jak obiecywał > wraz z Millerem po wyborach samorządowych a potem niech składa > zawiadomienia do prokuratury w sprawie o uznanie jego > ugrupowanie za organizację skupiających w dużej mierze elementy > przestępcze czyli za organizację przestępczą (w takiej > organizacji nie wszyscy muszą być przestępcami - musi być trochę > normalnych dla zmydlenia oczu gawiedzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja CO J E S T DO UDOWODNIENIA !!!!!!! IP: *.zabrze-roosvelta.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 13:56 Gość portalu: nonszalancki napisał(a): > Gość portalu: Kris P. napisał(a): > > > Jeżeli organizacja przestępcza to zgrupowanie ludzi łamiących > > prawo, którzy mają wyłonione z pomiędzy siebie władze, których > > celem nadrzędnym w każdej sytuacji jest zdobycie władzy i > > pieniędzy z naruszeniem prawa i obyczaju to jest to SLD. > > Dlaczego ? > > Dlatego bo: > > 1 - spora liczba członków tego ugrupowania do stanowisk, > > pieniędzy i władzy doszła w wyniku złamania prawa, (głośny > > przykład to srawa wykrytego "dopingu wyborczego" w Płocku czy > > przekupywania wyborców przez SLD-owskiego barona wyborców w > > Grodzisku Wlkp), > > 2 - pewna liczba członków tego ugrupowania jest tam by nie > > odpowiadać za łamanie prawa (przykład popierania przez Łybacką > > kandydata na prezydenta Gniezna ewidentnego fałszerza czy dla > > przykladu sprawy w Suwałkach, Turku, Olsztynie czy Zielonej > > Górze, > > 3 - bo kierownictwo tego ugrupowania kryje ewidentnych > > aferzystów , ktorzy złamali prawo lub stosują pozaprawne sposoby > > dochodzenia do władzy czy stanowisk (patrz SLD-owska struktura > > mafijna w Lesznie, czy w Olsztynie, czy w Koninie lub afery w > > Dobrej Szczecińskiej i Łodzi), > > 4 - patrz działałność panów Czarzastego, Kwiatkowskiego, > > Nikolskiego, Wiatra - przykłady tak choćby z ostatnich miesięcy, > > 5 - wybitnie powszechna wśród działaczy tego ugrupowania > > korupcja i nepotyzm. > > Niech pan Dyduch najpierw oczyści swoją partię jak obiecywał > > wraz z Millerem po wyborach samorządowych a potem niech składa > > zawiadomienia do prokuratury w sprawie o uznanie jego > > ugrupowanie za organizację skupiających w dużej mierze elementy > > przestępcze czyli za organizację przestępczą (w takiej > > organizacji nie wszyscy muszą być przestępcami - musi być trochę > > normalnych dla zmydlenia oczu gawiedzi). Przedstawione wyżej zarzuty należy traktować jako TYLKO PRZYKŁADOWE. A gdzie tam cała reszta prawdy o TYCH "nieskazitelnych" komuszych farbowańcach? Jedno czym mogą się "pochwalić" i nie da się tego negować to .....BESZCZELNOŚĆ !!! W każdej sytuacji. A w agonii tym bardziej wzmożona ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.antelope.dialup.pol.co.uk 09.05.03, 13:35 A narod ich wybiera . Wniosek jest tylko jeden ; albo narod jest glupi (w co watpie ), albo przeciwnicy S L D maja zle pod czaszka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.localdomain / 10.0.8.* 09.05.03, 14:09 Masz rację!!! A przecież takich przykładów jest o wiele więcej. Wystarczy zrobić prasówkę z okresu ich ponownego dojścia do władzy. Ostatnio w Opolu musieli odwołać wojewodę i wice - coś tam śmierdziało. Sami możemy pomóc prokuratorowi (byle nie Kapuście - swoją drogą jak prokurator może się tak nazywać?)wysmażyć akt oskarżenia SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: SLD: Szklanka wody IP: *.adsl.highway.telekom.at 09.05.03, 13:36 Ja mam swoje doswiadczenia i mysle ze nie doniesie. Bo Kaczynski musi niby udowodnic przed sadem.Ciekawe jak beda zeznawac wezwani swiadkowie.Bylby fajny spektakl.Pytanie nr.1- Czy pan juz przestal brac lapowki ? Element z SLD / fakt ze nie tylko/wie ze obrazac sie nie wolno. Pluja e.. deszcz pada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morka Brawo Kaczynski ! Dyduch zloz donos - prosze ! IP: *.adlex.com 09.05.03, 13:50 Dowiemy sie ciekawych rzeczy o SLD. Niektore z nich znamy, ale prokuratura udaje, ze nic nie wie. Teraz sie dowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek uważaj o co prosisz IP: *.zs3.foo / 10.1.0.* 09.05.03, 14:16 Może się okazać, że świat Twoich przekonań opartych na sloganach legnie w gruzach. Zareagowali bardzo prawidłowo, oznacza, że się nie boją. Pamiętasz jak Michnik w TV nazwał Walendziaka nikczemnym kłamcą i dodał "pozwij mnie Wiesiu, ja ci to udowodnię". I Wiesiu się bał. Posługując się logiką PiSu: Nikczemny Kłamca - Wiesiu - PiS, więc PiS to partia nikczemnych kłamców. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: uważaj o co prosisz 09.05.03, 14:28 Gość portalu: jozek napisał(a): > Może się okazać, że świat Twoich przekonań opartych na sloganach > legnie w gruzach. Zareagowali bardzo prawidłowo, oznacza, że się > nie boją. Pamiętasz jak Michnik w TV nazwał Walendziaka > nikczemnym kłamcą i dodał "pozwij mnie Wiesiu, ja ci to > udowodnię". I Wiesiu się bał. Posługując się logiką PiSu: > Nikczemny Kłamca - Wiesiu - PiS, więc PiS to partia nikczemnych > kłamców. Poczekaj, dopiero zapowiedzieli, że złożą, nie jest powiedziane, że się nie rozmyślą jak rozważą wszystkie za i przeciw. Kaczyński powiedział to przed 8.30, informacja w PAP była krótko przed 12.00, przez trzy i pół godziny nie byli w stanie upewnić się czy na wszystkich frontach są czyści i chcą się tym pochwalić prokuratorowi. To była reakcja spontaniczna, w poniedziałek może nastąpić reakcja przemyślana i usłyszymy oświadczenie w stylu "postanowiliśmy przedłożyć interes Polski nad interes partii i w sytuacji kiedy nasze społeczeństwo boryka się z tyloma problemami, chcemy raczej skupić się pracy dla Polski a nie na walce politycznej, w związku z tym rezygnujemy z dochodzenia naszych praw przed sądem, co nie zmienia faktu, że PiS to podłość i zero". Zakład, że się rozmyślą? Za dużo mają do ukrycia, żeby pozwalać Kaczyńskiemu składać prokuratorowi wnioski dowodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek Re: uważaj o co prosisz IP: *.zs3.foo / 10.1.0.* 09.05.03, 14:31 Zakład. (O co? Alkohol? Money? Proponuje: pół litra, stoi?) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Wieści z frontu - 16.30 09.05.03, 16:47 Gość portalu: jozek napisał(a): > Zakład. > (O co? Alkohol? Money? Proponuje: pół litra, stoi?) 9.5.Opole - "Nie czuję się szefem organizacji przestępczej i nie złożę doniesienia przeciwko panu Kaczyńskiemu" - powiedział w Opolu premier Leszek Miller. Premier odpowiedział w ten sposób na wypowiedź Jarosława Kaczyńskiego w Radiu Zet "Pan Kaczyński słynie ze swojego swobodnego języka - nic dziwnego, że jest stałem klientem sądów, które prowadzą rozmaite sprawy o zniesławienie" - powiedział szef rządu na konferencji prasowej w Opolu. Premier zaprzeczył też informacjom dziennikarzy, że rząd złożył doniesienie do prokuratury "Rząd nie złoży żadnego doniesienia i rząd nie prowadzi żadnej wojny" - odpowiedział premier dziennikarzom. (PAP) PS. Ciąg dalszy pewnie w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Brawo Kaczynski ! Dyduch zloz donos - prosze 09.05.03, 14:18 Gość portalu: morka napisał(a): > Dowiemy sie ciekawych rzeczy o SLD. Niektore z nich znamy, ale > prokuratura udaje, ze nic nie wie. Teraz sie dowie. Jak się dobrze zastanowić, może Kaczyński wiedział co robi? SLD się z tym doniesieniem pośpieszyło, trzeba było rozgrywać sprawę inaczej, nie w prokuraturze ale w mediach "patrzcie, jaki Kaczyński oszołom, wyzwiska, pomówienia ale psy szczekają, karawana jedzie dalej - nie pójdziemy z tym do prokuratury". A tak - Kaczyński w prokuraturze obszernie wyłoży swoją nieoficjalną wiedzę, której być może nie mógł przedstawić inaczej (np. składając doniesienie o przestępstwie) i prokuratura będzie to musiała badać, żeby ocenić, czy Kaczyński mówił prawdę mówiąc o przestępczej organizacji. SLD wcale na tym doniesieniu nie musi dobrze wyjść, jeśli tylko mają coś na sumieniu, nie powinno im zależeć na wysyłaniu Kaczyńskiego do prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek Posługując się logiką Kaczora udowodnić można wszystko IP: *.zs3.foo / 10.1.0.* 09.05.03, 14:00 Że np.: Kościół to organizacja pedofilska (było troszeczkę afer), że Solidarność to agentura UB (może nie było tam agentów?), że AWS był zorganizowaną grupą przestępczą (Dębski), i że, w co już nasze przygłupie oszołomy wierzą, Kwaśniewski odpowiada za Zbrodnię Katyńską (SLD-PZPR-KPZR-Stalin-Katyń). Człowiek na poziomie taką logiką się nie posługuje. Cham - owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Posługując się logiką Kaczora udowodnić można IP: *.zabrze-roosvelta.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 14:13 Gość portalu: jozek napisał(a): > Że np.: Kościół to organizacja pedofilska (było troszeczkę afer), > że Solidarność to agentura UB (może nie było tam agentów?), że > AWS był zorganizowaną grupą przestępczą (Dębski), i że, w co już > nasze przygłupie oszołomy wierzą, Kwaśniewski odpowiada za > Zbrodnię Katyńską (SLD-PZPR-KPZR-Stalin-Katyń). > Człowiek na poziomie taką logiką się nie posługuje. Cham - owszem. jozek - To dlaczego U WAS w przewodniej, postępowej prawie same chamy ? Od Mullera począwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek Re: Posługując się logiką Kaczora udowodnić można IP: *.zs3.foo / 10.1.0.* 09.05.03, 14:22 Dlaczego mówisz "U was"? To jest też element chamskiej logiki. Nie podoba się Kaczor, popierasz jakieś działania SLD - jesteś komunista, siła przewodnia, ..., Zbrodnia Katyńska. Poza tym nie słyszałem, żeby ktoś w SLD nazywał swoich np. narodowych oponentów faszystami. Natomiast: komuniści, czerwoni na socjaldemokratów to powszechne określenie. Sądzę więc, że politycy SLD mają nieco więcej kultury myślenia niż PiS, LPR, Samoobrona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimo Re: Posługując się logiką Kaczora udowodnić można IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 20:51 Gość portalu: jozek napisał(a): > Dlaczego mówisz "U was"? To jest też element chamskiej logiki. > Nie podoba się Kaczor, popierasz jakieś działania SLD - jesteś > komunista, siła przewodnia, ..., Zbrodnia Katyńska. > Poza tym nie słyszałem, żeby ktoś w SLD nazywał swoich np. > narodowych oponentów faszystami. Natomiast: komuniści, czerwoni > na socjaldemokratów to powszechne określenie. Sądzę więc, że > politycy SLD mają nieco więcej kultury myślenia niż PiS, LPR, > Samoobrona. Czyzbys wierzył ze w SLD sa socjaldemokraci???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: Posługując się logiką Kaczora udowodnić można IP: *.localdomain / 10.0.8.* 09.05.03, 14:21 To są księżycowe wywody, coś nie tak z logiką. Wszystko można udowodnić? To zabierz się za to pedofilstwo!! Kataryna ma rację, że Kaczyński chlapnął bez zastanowienia. To jest zresztą jakaś choroba (ciężka) naszej tzw. klasy politycznej - nichby jeden z drugim pomyślał najpierw. No właśnie - wielu z nich ma z tym kłopoty. Chlapnął (nie pierwszy raz), stało się. To jest ciężkie oskarżenie i sprawą powinien się zająć prokurator z urzędu. Założę się, że Dyduch nic nie zrobi. U nas może premier posłowi powiedzieć "pan jesteś zero". Wiesz jak się usprawiedliwia (że mu nerwy puściły - idiota jeden jeszcze się przyznaje do tego, że jest głupi). Jakby co to Kaczyński też może powiedzieć, że mu nerwy puściły. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek Re: Posługując się logiką Kaczora udowodnić można IP: *.zs3.foo / 10.1.0.* 09.05.03, 14:26 Podobnie jak księżycowe są wywody iż SLD to organizacja przestępcza. Identyko. Oparte na sloganach, przesądach, głupocie, stereotypach,... A argument z Millerem - U was murzynów biją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.rp.pl Kaczor - Wojna z SLD! IP: *.kb.dk 09.05.03, 14:30 'Rzeczpospolita' - 'Z ostatniej chwili' 09.05.2003, godz. 14:10 (Warszawa) Kaczyński: przyjmujemy tę wojnę - Panowie z SLD zaczęli pewną wojnę, my tę wojnę przyjmujemy - powiedział prezes PiS Jarosław Kaczyński. Powtórzył też, że zgromadził wystarczającą liczbę informacji dającą podstawę do stwierdzenia, że SLD jest organizacją przestępczą. Tak zareagował na złożenie zawiadomienia o popełnieniu przez niego przestępstwa. Kaczyński zapowiedział też wytoczenie procesów Lawinie, redaktorowi naczelnemu "Nie" Jerzemu Urbanowi i posłowi SLD Grzegorzowi Gruszce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Posługując się logiką Kaczora udowodnić można IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 14:34 Gość portalu: Baśka napisał(a): > Kataryna ma rację, że Kaczyński chlapnął bez zastanowienia. Ja tam myślę, że przyszedł do studia z takim zamiarem, że powie o nieoficjalnej wiedzy (tak jak było w przywołanej dzień wcześniej wypowidzi Lawiny). Tylko coś mu się nie poskładało w trakcie rozmowy i wyraził się zbyt bezpośrednio i dosadnie. > Chlapnął (nie pierwszy raz), stało się. To jest ciężkie oskarżenie i sprawą > powinien się zająć prokurator z urzędu. Po wczorajszej wypowiedzi Kapusty żadnemu prokuratorowi wcale nie będzie tak łatwo brać się za tę wypowiedź z urzędu. > Jakby co to Kaczyński też może powiedzieć, że mu nerwy puściły. No tak - głupio byłoby powiedzieć do p. Moniki "spieprzaj dziadu". Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Dlaczego polityk musi być kłamcą ? IP: *.zabrze-roosvelta.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 14:49 Z większości wypowiedzi wynika, iż Kaczyński źle zrobił, mówiąc PUBLICZNIE SZCZERĄ i NIEKŁAMANĄ PRAWDĘ z którą zdecydowana większość społeczeństwa się zgadza ALE ... "nie wypada tego mówić politykowi". Pytam więc : czy polityk z definicji musi być kłamcą i hipokrytą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Posługując się logiką Kaczora udowodnić można IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 14:51 Gość portalu: Ayran napisał(a): > Po wczorajszej wypowiedzi Kapusty żadnemu prokuratorowi wcale nie będzie tak > łatwo brać się za tę wypowiedź z urzędu. Bo to jest sprawa z zupełnie innego artykułu, Miller popełnił przestępstwo z art. 226 kk (według mnie, bo Kapusta ma inne zdanie na ten temat) a tego co zrobił Kaczyński nijak się nie da pod to podciągnąć, Kaczyński za to podpada pod art. 212 kk ("par. 1 Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. par. 2 Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2"). > > > Jakby co to Kaczyński też może powiedzieć, że mu nerwy puściły. > > No tak - głupio byłoby powiedzieć do p. Moniki "spieprzaj dziadu". > > > Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Posługując się logiką Kaczora udowodnić można 09.05.03, 14:56 Gość portalu: kataryna napisał(a): > Gość portalu: Ayran napisał(a): > > > Po wczorajszej wypowiedzi Kapusty żadnemu prokuratorowi wcale nie będzie t > ak > > łatwo brać się za tę wypowiedź z urzędu. > > > Bo to jest sprawa z zupełnie innego artykułu, Miller popełnił przestępstwo z > art. 226 kk (według mnie, bo Kapusta ma inne zdanie na ten temat) a tego co > zrobił Kaczyński nijak się nie da pod to podciągnąć, Kaczyński za to podpada > pod art. 212 kk ("par. 1 Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę > prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie > postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub > narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub > rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia > wolności do roku. par. 2 Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 > za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia > wolności albo pozbawienia wolności do lat 2"). A przestępstwa z tego artykułu są ścigane z oskarżenia prywatnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igstr Re: Posługując się logiką Kaczora udowodnić można IP: 212.160.156.* 09.05.03, 14:38 Nie sądzę, żeby Kaczyński chlapnął bez zastanowienia. Coś takiego mogło się zdarzyć na praskiej ulicy, a nie w radiowym studio w czasie rozmowy na żywo. Myślę, że jest to raczej świadoma eskalacja konfliktu SLD-PiS w celu wykreowania PiS jako alternatywy dla obecnie rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Posługując się logiką Kaczora udowodnić można IP: 217.97.177.* 09.05.03, 16:12 O co się obrażać o prawdę tak naprawdę SLD jest następcą PZPR przecież wszystko zawłaszczyli a brali co tylko mogli a to wszystko było ze składek członkowskich czy pytali się czy mogą przejąć czy nie męczli nalepszych synów narodu nawet mordowali największym błędem było że nie zniszczono ich w zarodku i dopuszczono do rządów i wiadomo jak to wszystko wygląda.czy prześwietlim im ktoś te potężne fortuny co zdobyte uczciwą pracą? na co czekać aż zniszczą Polskę do końca a teraz chce się im do Uni Europejskiej bo tam mają już ciepłe stołki.nie dajmy się więcej oszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catharsis DOWODY NA SLD LEŻĄ NA ULICY IP: *.rzul.mine.nu / 192.168.0.* 09.05.03, 21:50 Nie wiem jak w tej sytuacji będzie przebiegać postępowanie dowodowe, ale informacje, o których mówił Kaczyński naprawdę leżą na ulicy: łódzkiej, opolskiej i pewnie kilku innych. Prokuratura w Opolu przedstawiła już konkretne zarzuty przeciwko byłemu zarządowi miasta złożonemu głównie z działaczy SLD. Lista jest baaardzo długa. Z zeznań majątkowych opublikowanych przez byłych i obecnych radnych wynika, że wielu z nich ma majątek liczony w milionach złotych. Naprawdę nie chce mi się pisać o tym po raz kolejny. Niektórzy uczciwsi działacze tej partii sygnalizowali jej kierownictwu o problemie w czasie kiedy toczyła się rozgrywka o kluczowe stanowiska w Urzędzie Wojewódzkim. Kierownictwo krajowe natomiast nie zadało sobie trudu potwierdzenia wiarygodności kandydatów (Janik tłumaczył niedawno, że uwierzył kandydatom "na słowo") Czym to zaowocowało? Po ciągnącym się w nieskończoność śledztwie (które dziwnym trafem ruszyło z miejsca jak w Opolu zmienił się układ polityczny)- postawieniem zarzutów i spektakularnym odwołaniu w jednym dniu pani marszałek (SLD) i wojewody (SLD) bo prawdy nie dało się już dłużej kamuflować, a dotarli do niej jak zwykle przed prokuraturą...dziennikarze. Chodzi o to, że Miller bagatelizuje sygnały o przekrętach swojej partii. Niedawno prokurator w Opolu zapytany przez dziennikarza GW o toczące się postępowanie wobec byłego Zarządu miasta stwierdził, że "Prokurator Generalny dał mi w tej sprawie wolną rękę". Czyli wnioskując niewprost wynika, że są sprawy, w której takiej wolnej ręki prokurator nie ma. Kaczyński ma rację. Ale uważam, że działalność polegająca na nadużywaniu władzy w celu nielegalnego bogacenia się nie jest tylko domeną SLD. Jest domeną każdej partii, która trzyma stery. Problem tylko w jaki sposób do takich spraw podchodzi kierownictwo. Czy dąży do ich wyjaśnienia środkami i instrumentami jakie posiada czy udaje, że nic się nie dzieje. Chyba czas wreszcie nagradzać tych, którzy odkryją i ujawnią przekręty w swoich własnych szeregach. A nagrodą może być wzrost wiarygodności takiej formacji w oczach obywateli. Bo przecież problem nadużyć jest stałym elementem demokracji. Ale tylko demokracja potrafi takie rzeczy wskazać i nazywać po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Posługując się logiką Kaczora udowodnić można IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.03, 22:14 Gość portalu: igstr napisał(a): > Nie sądzę, żeby Kaczyński chlapnął bez zastanowienia. Coś takiego mogło się > zdarzyć na praskiej ulicy, a nie w radiowym studio w czasie rozmowy na żywo. > Myślę, że jest to raczej świadoma eskalacja konfliktu SLD-PiS w celu > wykreowania PiS jako alternatywy dla obecnie rządzących. malo interesujesz sie polityka, za malo, aby takie posty wypisywac. Dlaczego? nie wiesz, ze jest DWOCH braci K.? Nie myl ich i w ogole .... nie wysilaj sie zbyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irian USA Kaczory, bezczelni pomawiacze, aroganci IP: *.proxy.aol.com 10.05.03, 03:17 Toz to przeciesz zwykli zlodzieje , moze bardziej od innych sprytni! Zaczynali od kradziezy ksiezyca/wirtualnej/ale tez z tego mieli KASE. Juz Walesa sie na nich poznal i wyrzucil na zbita morde.Nie moge powiedziec ze sytuacja w Polsce mnie nie martwi, bo jest bardzo zle. Ale lepiej zeby tacy osobnicy o ktorych juz Wojnicki spiewal ze"takie kaczuszki maja krotkie nozki i bardzo male mozdzki' sie nigdy nie urodzili !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Kaczory, bezczelni pomawiacze, aroganci IP: 217.97.177.* 10.05.03, 08:06 Irian siedź w USA i zarabiaj dolary a jak jesteź taki mądry to wracaj do Polski i żyj za 500 zł. dopiero zobaczymy jaki ty jesteś mądry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: Bzdety z innej planety IP: 212.109.135.* 10.05.03, 15:26 Gość portalu: Irian USA napisał(a): > Toz to przeciesz zwykli zlodzieje , moze bardziej od innych > sprytni! Zaczynali od kradziezy ksiezyca/wirtualnej/ale tez z > tego mieli KASE. Juz Walesa sie na nich poznal i wyrzucil na > zbita morde.Nie moge powiedziec ze sytuacja w Polsce mnie nie > martwi, bo jest bardzo zle. Ale lepiej zeby tacy osobnicy o > ktorych juz Wojnicki spiewal ze"takie kaczuszki maja krotkie > nozki i bardzo male mozdzki' sie nigdy nie urodzili !!!!!!!! Towarzyszu Irian! Jesteście towarzyszu w USA i nie macie szerszej perspektywy widzenia działań w Polsce tych cwanych polskojęzycznych komunistów - internacjonałów z dawnego PZPR. Oni po przefarbowaniu na socjaldemokratów odgrywają od 14 lat spektakl pod tytułem: "DYKTATURA CWANIAKÓW". Wcześniej ich protoplaści z PPR i PZPR występowali w spektaklach: "DYKTATURA STALINIWSKA" (w latach 1944 - 1956), "DYKTATURA CIEMNIAKÓW" (w latach 1956 - 1970) i "DYKTATURA ZADŁUŻACZY" (w latach 1970 - 1980). Jarosław Kaczyński potwierdził, że w Polsce od wielu lat polityka "towarzystwa trzymającego władzę" wciąż jest dyktaturą cwaniaków pochodzących z SB, WSI, PZPR oraz KGB. To nic nowego. Wypowiedziano to głośno i dobrze. A Wy towarzyszu, może powinniście najpierw zasmakować emigracji na Białorusi, a nie w USA. Nic straconego, można tylko zmienić kolejność. Proponuję bliżej świata - tak jak wybitni obywatele PRL-u, zgodnie z zaleceniami wierszyka. Bliżej świata Na pograniczu, wcześnie rano, kiedy klientów nie ma wielu, obywatela zatrzymano, co uciec chciał do PRL-u. Miał na "maluchu" koniczynę, troszeczkę konserw i towarów, kartki na cukier, na benzynę i 125 dolarów. Świadectwo wzięte kiedyś w kadrach, pocztówkę z Hutą Katowice, i fotkę - uścisk rąk Edwarda... (Jak zwykle w tle z Jaroszewiczem). Na tranzystorze grała "Abba", raczył się owocowym winem i twierdził wciąż, że mu "po diabła ta demokracja, wolny rynek!". On chce jak człowiek brać wypłatę, pobyć w kolejce, od północka, na FWP pojechać latem, a jak zabraknie, troszkę dokraść... W pół wieku kawalerkę dostać, telefon po dwudziestu latach, a zamiast w świat, czasem postać, pod sklepem Pewex, bliżej świata... Strażnik wysłuchał jego biadań, a że poczucie miał humoru, wbił mu stempelek, podniósł szlaban I go wypuścił... Na Białoruś! Marcin Wolski Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie 09.05.03, 16:14 Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta- skorzystają na tym platformersi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 16:38 Oby tylko oni. Byle nie Wrzodak i byle nie Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: 217.8.182.* 09.05.03, 17:01 Bracia Kaczynscy to Zydzi :Lech-Kalksteln,Jaroslaw-Benjamin Kalksteiln,Jerzy Jaskiernia-Aaron Aksman.WYTEPIC.W IMIE BOGA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fitek Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 21:00 Huknij sie w leb patr-idioto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac DYDUCH !!! BEZCZELNY CAPIE!!!!! IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 09.05.03, 17:08 Jak śmie ten komunistyczny aparatczyk oskarżać kogokolwiek w tym kraju , gdy sam nie odbył kary za zbrodnie i złodziejstwo komunistów z pzpr a teraz z sld. Przecież ci komuniści są już tak bezczelni ,że nie mieści się to w głowie!!!!! W normalnym kraju ( Polska nim nie jest ) takie typy jak Dyduch Moller Kwaśniewski Jaskiernia itd. właśnie dzisiaj kończyliby odbywanie połowy wyroków za zbrodnie komunizmu. Za Zbrodnie ludobójstwa i za zbrodnie na polskiej gospodarce . Tymczasem złodzieje i bandyci z sld mają się wspaniale i bezczelnie oskarżają innych. Wmówili ciemniakom przed wyborami że są lewicą i rządzą. A tymczasem sld to banda łapówkarzy złodzieji o kłamców . A teraz próbóją odwrócić uwagę Polaków od swej złodziejskiej działalności rzucając obelgi na innych. Mam nadzieją że kiedyś ich wszystkich dopadnie sprawiedliwość!!! Szubrawcy z sld !!!! Gardze wami szmaty!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Juz sie czlowiekowi nawet sluchac nie chce tego prania IP: 195.116.133.* 09.05.03, 17:32 brudow, pomawiania, zdziczenia sceny politycznej.No ale coz takich oslow wybrano to ich prawo teraz za nasze pieniadze takie szopki wyprawiac!!a kaczor winien sie chyba stolica zajac, bo jak mu sie w tym jego mozdzku prezydentura kraju sni to strach pomyslec co sie bedzie dzialo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaf Re: KACZOR GENERALNY KONFIDENT RP IP: *.acn.waw.pl 09.05.03, 17:37 Obrzydzenie wywołuje ten wstrętny nadęty człowieczek. Ciągle coś strzeli,na wszystkich ma haka. Sam uparany w różne ciemne sprawy, bezszczelnie kieruje podejrzenia na innych. To ma być polityk. Wałęsa prosty człowiek, dobrze wyczuł pokrętne charaktery Kaczorów, w porę ich wywalił. Wstyd dla Warszawy, że dała się podprowadzić krętaczowi i wybrała go Prezydentem. Sądzą, że z wielkim hukiem wyleci z kręgu znaczących polityków, jak inni z prawicy którzy budowali swoją potęgę na bełtaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Kaczor ma racje IP: *.dialup.umb.edu 09.05.03, 17:41 SLD chce zatuszowac wszystkie afery, w ktore uwiklani sa jej ludzie. Co jeden to ma jakis skandal na glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xawery Trzeba bylo w 90 roku wyplenic to czerwone robactwo, IP: *.sympatico.ca 09.05.03, 17:58 (zdekomunizowac), jak to wszedzie normalne kraje (Niemcy, Czechy, Wegry) zrobily. Tylko u nas to g... wciaz do butow przylepione... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Gdzie dwóch się bije tam Lepper korzysta!! IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 09.05.03, 18:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eja Re: SLD: doniesienie do prokuratury na Kaczyńskie IP: *.Red-80-37-124.pooles.rima-tde.net 09.05.03, 18:11 Moze by sie wzieli Panowie Politycy do roboty, a nie tylko do pisania pozwow jeden na drugiego? Zalosne. A trzeba bylo wczesniej rynek wyczuc i isc na prokurature :-) Ci z nasza wspaniala arena polityczna nigdy z glodu nie umra. Odpowiedz Link Zgłoś