Dodaj do ulubionych

Pani major

03.03.08, 20:17
(cholera wie... po minie wnioskuje, że może juz pani pułkownik...) ;))) przypytuje swojego agenta, rózne źródła, różnie mówią...:))) (żeby mi zaraz jakis milionowy nie zarzucił łgarstwa...;)) odnośnie niepoprawnych kazań...:))

to teraz Sakiewicz musi przepytac jakiegos rabina i nakazać, kogo ma zapraszać do synagogi na pogawedki...:)))
Obserwuj wątek
    • woda.woda Re: Pani major 03.03.08, 20:19
      > to teraz Sakiewicz musi przepytac jakiegos rabina i nakazać, kogo
      ma zapraszać
      > do synagogi na pogawedki...:)))

To Sakiewicz jest Żydem?
      • elena4 Re: Pani major 03.03.08, 20:20
        Tak samo jak czerwoni, ktorzy się wtrącają do tego co się w
        kościele dzieje katolikami.
        • woda.woda Re: Pani major 03.03.08, 20:22
          Jacy znowu czerwoni? Kto taki?
          • elena4 Re: Pani major 03.03.08, 20:26
            No, ci co protestują i wszędzie szukają czarownic antysemickich.
            Chyba znowu mają swoje wtyki w kościolach, jak to bywało za komuny,
            hehehe
            • marouder.eu No wlasnie Elenko, ty sie takiemu ze swych.. 03.03.08, 20:31
              ..dziewiczych grzechow wyspowiadasz a on pojdzie i doniesie na ciebie Urzedowi
              Skarbowemu!

elena4 napisała:

> Chyba znowu mają swoje wtyki w kościolach, jak to bywało za komuny,
              > hehehe
              • elena4 Re: No wlasnie Elenko, ty sie takiemu ze swych.. 03.03.08, 20:34
                Daj spokój, wtyce agenciurze się bedę spowiadać?
                A Urząd Skarbowy to mi może.
                • marouder.eu Ale jak ty ich rozpoznajesz Eleno? 03.03.08, 20:43
                  Xiedza wtyke od xiedza nie-wtyki kontaktowej?
                  No, chyba, ze sie nie spowiadasz nawet w "czasie wielkanocnym"!
                  • elena4 Re: Ale jak ty ich rozpoznajesz Eleno? 03.03.08, 20:45
                    No ty chyba zatrzymałeś się w rozwoju.
                    • marouder.eu Jak to Eleno-krasawico, "zatrzymales sie... 03.03.08, 20:47
                      ...w rozwoju"??
                      Wytlumacz sie!

elena4 napisała:

> No ty chyba zatrzymałeś się w rozwoju.
                      • elena4 Re: Jak to Eleno-krasawico, "zatrzymales sie... 03.03.08, 20:51
                        Nie rozwinąłeś się emocjonalnie i duchowo. Nie dojrzałeś. Tylko
                        lżysz i lżysz tych księży.
                        • marouder.eu Ja??????(tu robie wielkie oczy!) 03.03.08, 21:02
                          Przeciez to ty pomowilas wspolczesny kler o wspolprace ze sluzbami jak za dawno
                          i slusznie minionego rezymu!!
                          • elena4 Re: Ja??????(tu robie wielkie oczy!) 03.03.08, 21:25
                            Udajesz, że nie zrozumialeś. Ja mówiłam o tym, że teraz tak jak
                            dawniej, za komuny, wśród wiernych stoi jakiś agencina, który słucha
                            tego co nawija ksiądz i wszystko skrzętnie notuje. No, teraz by
                            pewnie nagrywal. Szczególnie wydaje mi się to prawdopodobne wowczas,
                            kiedy p.Nowak ma wykład w kościele.
      • bard3333 spytaj sie go...:)) 03.03.08, 20:22
        a robi to dla ciebie różnicę?
        • woda.woda Re: spytaj sie go...:)) 03.03.08, 20:26
          bard3333 napisał:

> a robi to dla ciebie różnicę?

Nie.

Ale nie rozumiem, co on ma do synagogi
          • bard333 to samo co Monisia 03.03.08, 20:28
            do kościoła...
            • woda.woda Re: to samo co Monisia 03.03.08, 20:35
              A co? Ona nie jest katoliczką?
              • bard333 a jest? 03.03.08, 20:39
                • woda.woda Re: a jest? 03.03.08, 20:44
                  myślę, że tak

ale sakiewicz na pewno nie jest Żydem, więc nic mu do synagogi
                  • bard333 Monisia w kościele jest taka sama 03.03.08, 20:47
                    abstrakcja jak Sakiewicz w synagodze...;)))

• woda.woda Twierdzisz, 03.03.08, 20:53
                      że Olejnik nie jest ochrzczona?
                      • bard333 Znam wielu 03.03.08, 20:58
                        ochrzczonych, którzy z kościołem nie maja nic wspólnego...

sądzisz, że to jedyne kryterium?
                        • woda.woda Re: Znam wielu 03.03.08, 21:06

> sądzisz, że to jedyne kryterium?

Tak.
                          sakrament chrztu oznacza przyjęcie w poczet katolików
                          • bard333 tak jak żydowskie dziecko ochrzczone w czasie 03.03.08, 21:12
                            okupacji???

Jak zwykle czepiasz się słówek... Monisia pewnie prócz wiary w mamone i Zakowskiego, jest w srodku puściutka...;))

ale niech będzie, że jest chrześcijanką... choć szczerze mówiąc tego nie wiem, ale skoro ty mówisz, że tak jest, to pewnie to prawda...;)) rodzaj prawdy do wyboru (wg Tischnera)...;)))
                            • woda.woda Nie zrozumiałeś. 03.03.08, 21:21
                              Olejnik ma prawo wypowiadać się w sprawach Kościoła, w którym ją
                              ochrzczono.
                              Sakiewicz nie ma prawa wypowiadac o synagodze, bo nie jest Żydem.

A o tym był twój post.
                              • bard333 a skąd wiesz, że Olejnik jest 03.03.08, 21:29
                                ochrzczona? albo, że Sakiewicz nie jest Zydem?
                                • woda.woda Z życia 03.03.08, 21:30
                                  • bard333 a co? 03.03.08, 21:33
                                    zaglądałas redaktorowi w bokserki, albo z Monisia spiewałas w kościelnym chórku...?;)))
                                    • woda.woda Re: a co? 03.03.08, 21:33
                                      nie bądź wścibski
                                      • bard333 redaktora ci daruje... 03.03.08, 21:39
                                        ale taki duecik z Monisią mógłby byc ciekawy...;)))
                • marouder.eu Monika? Homos mnie zapewnial, ze to Zydowka.. 03.03.08, 20:45
                  ...Konkretnie Zydowka-zootechnik. Zydzi nalogowo zootechnikami zawsze zostawali!
                  • bard333 a cześć jej i chwala:)) dla mnie może być 03.03.08, 20:51
                    nawet eskimoską...:)))

bawi mnie tylko jej troska o kościół katolicki... niech każdy wierzy sobie w co chce i martwi sie o siebie, ewentualnie o podobnie wierzących.
    • tomirybka [...] 03.03.08, 20:21
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka