Dodaj do ulubionych

Nie dla naduzywania idei komunizmu!

IP: *.vic.bigpond.net.au 01.02.02, 14:16
"Nie dla naduzywania idei komunizmu"
Przemówienie Tow. I Sekretarza KC KPZR wygloszone w Moskwie 01.1972r.

Tow. Brezniew w swym przemówieniu zdecydowanie potępił wykorzystywanie
komunizmu i imienia Lenina do siania nienawiści. "My, zgromadzeni tutaj,
jeszcze raz stwierdzamy, że ten, kto wykorzystuje Marksizm-Leninizm do
szerzenia nienawiści, zaprzecza jego najprawdziwszej i najgłębszej
istocie", podkreślił.
Wspólnoty komunistyczne wezwał, aby "jak najwyraźniej i najradykalniej
odrzuciły wszelką przemoc, począwszy od tej, która próbuje zasłaniać się
lewicowoscią, a odwołując się do najświętszego imienia Lenina, obraża
człowieka".
"Pragniemy wnieść nasz wkład w przegnanie chmur terroryzmu, nienawiści,
konfliktów zbrojnych, chmur, które szczególnie nagromadziły się w ostatnich
miesiącach na horyzoncie ludzkości", mówił. "Dlatego pragniemy wysłuchać
siebie nawzajem: uważamy, że już samo to jest znakiem pokoju. Już w tym tkwi
odpowiedź na niepokojące pytania, które nas dręczą. Już samo to służy
rozpędzeniu chmur podejrzliwości i niezrozumienia."Ciemności nie rozprasza
się za pomocą broni; ciemność ustępuje, gdy zapala się źródło światła";
dodał Tow. I Sekretarz KC KPZR.
"Ludzkość potrzebuje pokoju zawsze, ale jeszcze bardziej teraz, po
tragicznych wydarzeniach, które zachwiały jej zaufaniem i w sytuacji
utrzymujących się ognisk wstrząsających konfliktów, utrzymujących w
niepokoju świat"; kontynuował. Dodał, że właśnieucisk i zepchnięcie na
margines leżą u podstaw przejawów przemocy i terroryzmu.
Z naciskiem powtórzył, że właśnie na komunistach, a zwłaszcza na przywódcach
kompartii spoczywa zadanie szerzenia nowej świadomości pilnej potrzeby
budowania pokoju".
Zdaniem Tow. Brezniewa: "Aby budować pokój w ładzie i sprawiedliwości,
trzeba przede wszystkim oddać się studiom klasykow Marksizmu-Leninizmu, to
znaczy otwierać się, słuchać, rozmawiać i ostatecznie zjednoczyć się z
Marksem, pierwotnym źródłem prawdziwego pokoju". Na zakończenie Tow.
Brezniew wezwał do przezwyciężenia pokus wrogości, o lepszego poznania
Marksa, będącego źródłem dobroci, a w konsekwencji szacunku i harmonii
między narodami. Życzył, aby pokój zamieszkał zwłaszcza w sercach nowych
pokoleń.
Medytacja w służbie pokoju "Nasze medytacje i studia mają ten sam cel i
jednakowa jest ich intencja, każdy jednak będzie się szkolic i
medytowac nad klasykami Marksizmu-Leninizmu zgodnie z własną tradycją",
uprzedził Tow. I Sekretarz na zakończenie pierwszego spotkania. Następnie
ponad 200 przedstawicieli kompartii świata rozeszło się na studia w intencji
pokoju i socjalizmu.(...) wg agencji TASS.
Kagan
Obserwuj wątek
    • Gość: Litwin Re: Nie dla naduzywania idei komunizmu! IP: *.vline.pl 01.02.02, 14:45
      Komunizm to utopijna doktryna ,sprzeczna z natura ludzka . Stad zbrodnie i glod
      i terror bo tej utopii nie mozna zrealizowac w rzeczywistym swiecie.I nie
      zrealizowano i nigdy nie da sie zrealizowac ,szkoda tylko ,ze tylu ludzi
      wymordowano przy tym ( ponad 50 milionow u Ruskich i ponad 100 w Chinach i
      Indochinach). Lenin sam wzywal do terroru i go realizowal ( pobudowal obozy
      zaglady dla ludzi np. na Solowkach !).Nigdy w historii ludzkosci nie bylo tylu
      zbrodni i takiego zniewolenia ludzi jak w krajach gdzie budowano
      Komunizm.

ps. Moze Kagan Ty sam zaloz z kolegami w Australii jakos dobrowolna KOMUNE
      np . tak jak kiedys zakladali hippisi w USA.....A sama idea komunizmu to utopia
      i bajka ,niebezpieczna ,dla doroslych(
      niemadrych ! )

Zreszta Kagan ,Ty kiedys na tym forum pisales ,ze najblizej Ci w pogladach
      politycznych do Hitlera i narodowego-socjalizmu.To co sie stalo ? ewoulowales
      pogladowo ,czy co ??
      • Gość: Kagan Re: Nie dla naduzywania idei komunizmu! IP: *.vic.bigpond.net.au 01.02.02, 14:56
        Gość portalu: Litwin napisał(a):
        Komunizm to utopijna doktryna ,sprzeczna z natura ludzka.
        Stad zbrodnie i glod i terror bo tej utopii nie mozna zrealizowac w
        rzeczywistym swiecie. I nie zrealizowano i nigdy nie da sie zrealizowac,
        szkoda tylko, ze tylu ludzi wymordowano przy tym ( ponad 50 milionow u
        Ruskich i ponad 100 w Chinach i Indochinach). Lenin sam wzywal do terroru
        i go realizowal (pobudowal obozy zaglady dla ludzi np. na Solowkach !).
        Nigdy w historii ludzkosci nie bylo tylu zbrodni i takiego zniewolenia
        ludzi jak w krajach, gdzie budowano komunizm.

K: poczytaj:
        Czy wiesz jak Twemu dziecku..II-papież o przemocy
        Autor: Gość portalu: k Data: 01-02-2002 11:37 adres: 212.244.77.*
        Nie dla wykorzystywania religii-przemówienie w Asyzu 01.2002r.
        Papież w swym przemówieniu zdecydowanie potępił wykorzystywanie religii i
        imienia Boga do siania nienawiści. „My, zgromadzeni tutaj, jeszcze raz
        stwierdzamy, że ten, kto wykorzystuje religię do szerzenia nienawiści,
        zaprzecza jej najprawdziwszej i najgłębszej istocie” – podkreślił. Wspólnoty
        religijne wezwał, aby „jak najwyraźniej i najradykalniej odrzuciły wszelką
        przemoc, począwszy od tej, która próbuje zasłaniać się religijnością, a
        odwołując się do najświętszego imienia Boga, obraża człowieka”.
        „Pragniemy wnieść nasz wkład w przegnanie chmur terroryzmu, nienawiści,
        konfliktów zbrojnych, chmur, które szczególnie nagromadziły się w ostatnich
        miesiącach na horyzoncie ludzkości – mówił. – Dlatego pragniemy wysłuchać
        siebie nawzajem: uważamy, że już samo to jest znakiem pokoju. Już w tym tkwi
        odpowiedź na niepokojące pytania, które nas dręczą. Już samo to służy
        rozpędzeniu chmur podejrzliwości i niezrozumienia. „Ciemności nie rozprasza się
        za pomocą broni; ciemność ustępuje, gdy zapala się źródło światła” – dodał
        Ojciec Święty.„Ludzkość potrzebuje pokoju zawsze, ale jeszcze bardziej teraz, po
        tragicznych wydarzeniach, które zachwiały jej zaufaniem i w sytuacji
        utrzymujących się ognisk wstrząsających konfliktów, utrzymujących w niepokoju
        świat” – kontynuował. Dodał, że właśnie ucisk i zepchnięcie na margines leżą u
        podstaw przejawów przemocy i terroryzmu.
        Z naciskiem powtórzył, że właśnie na ludziach wierzących, a zwłaszcza na
        przywódcach religijnych spoczywa zadanie szerzenia nowej świadomości pilnej
        potrzeby budowania pokoju”. Zdaniem Jana Pawła II: „Aby budować pokój w ładzie i
        sprawiedliwości, trzeba przede wszystkim oddać się modlitwie, to znaczy otwierać
        się, słuchać, rozmawiać i ostatecznie zjednoczyć się z Bogiem, pierwotnym źródłem
        prawdziwego pokoju”. Na zakończenie Papież wezwał do przezwyciężenia pokus
        wrogości, do lepszego poznania Boga, będącego źródłem dobroci, a w konsekwencji
        szacunku i harmonii między narodami. Życzył, aby pokój zamieszkał zwłaszcza w
        duszach nowych pokoleń.
        Modlitwa w służbie pokoju „Nasze modlitwy mają ten sam cel i jednakowa jest ich
        intencja, każdy jednak będzie się modlić zgodnie z własną tradycją” – uprzedził
        Papież na zakończenie pierwszego spotkania. Następnie ponad 200 przedstawicieli
        religii świata rozeszło się na modlitwę w intencji pokoju.(...) wg KAI.

>ps. Moze Kagan Ty sam zaloz z kolegami w Australii jakos dobrowolna KOMUNE
        >np . tak jak kiedys zakladali hippisi w USA.....A sama idea komunizmu to utopia
        > i bajka ,niebezpieczna ,dla doroslych
        niemadrych ! )

> Zreszta Kagan ,Ty kiedys na tym forum pisales ,ze najblizej Ci w pogladach
        > politycznych do Hitlera i narodowego-socjalizmu.To co sie stalo ? ewoulowales
        > pogladowo ,czy co ??
        K: NIE! znow dales nabrac na ma mistyfikacje! SORRY! Take it easy!

• Gość: samanta Re: Nie dla naduzywania idei komunizmu! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 15:20
          Nie jestem dobra z historii ale kiedys tam czytalam dziela komunistow.Sama idea komunizmu jest
          piekna ale ludzie nie dorosli do niej. A co do przemocy,nienawisci.... W imie Boga tez
          zabijano,grabiono nazywajac to szerzeniem chrzescijanstwa ,nawracaniem etc
          • Gość: Kagan Wojtyla=Brezniew IP: *.vic.bigpond.net.au 01.02.02, 15:48
            Gość portalu: samanta napisał(a):

> Nie jestem dobra z historii ale kiedys tam czytalam dziela komunistow.Sama ide
            > a komunizmu jest
            > piekna ale ludzie nie dorosli do niej. A co do przemocy,nienawisci.... W imie B
            > oga tez
            > zabijano,grabiono nazywajac to szerzeniem chrzescijanstwa ,nawracaniem etc

K: Kazda piekna idee ludzie zeszmacili. A kapitalizm nawet NIE jest piekna
            idea, a kaza nam ja wyznawac, ze niby NIE ma alternatywy; albo komuna, albo
            kapitalizm, tertium nom datur...
            A ja mowie, ze tertium datur!
            Kagan
            • Gość: Crotalus Re: Wojtyla=Brezniew IP: 157.25.121.* 01.02.02, 15:50
              Gość portalu: Kagan napisał(a):

> Gość portalu: samanta napisał(a):
              >
              > > Nie jestem dobra z historii ale kiedys tam czytalam dziela komunistow.Sam
              > a ide
              > > a komunizmu jest
              > > piekna ale ludzie nie dorosli do niej. A co do przemocy,nienawisci.... W i
              > mie B
              > > oga tez
              > > zabijano,grabiono nazywajac to szerzeniem chrzescijanstwa ,nawracaniem etc
              >
              > K: Kazda piekna idee ludzie zeszmacili. A kapitalizm nawet NIE jest piekna
              > idea, a kaza nam ja wyznawac, ze niby NIE ma alternatywy; albo komuna, albo
              > kapitalizm, tertium nom datur...
              > A ja mowie, ze tertium datur!
              > Kagan

Czyli... trzecia droga?
              • Gość: Kagan Re: Wojtyla=Brezniew IP: *.vic.bigpond.net.au 01.02.02, 15:55
                Gość portalu: Crotalus napisał(a):

> Gość portalu: Kagan napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: samanta napisał(a):
                > >
                Nie jestem dobra z historii ale kiedys tam czytalam dziela komunistow.
                Sama idea komunizmu jest piekna ale ludzie nie dorosli do niej. A co do
                przemocy,nienawisci... W imie Boga tez zabijano,grabiono nazywajac to
                szerzeniem chrzescijanstwa ,nawracaniem etc

K: Kazda piekna idee ludzie zeszmacili. A kapitalizm nawet NIE jest piekna
                idea, a kaza nam ja wyznawac, ze niby NIE ma alternatywy; albo komuna, albo
                kapitalizm, tertium nom datur...
                A ja mowie, ze tertium datur!
                Kagan
                >
                Czyli... trzecia droga?
                K: TAK! Y NOT?

• Gość: samanta Re: Wojtyla=Brezniew IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 15:58
              Pewnie naraze sie tu prawie wszystkim na forum ale nasz polski kapitalizm nosem mi wylazi! Nie
              znam sie na polityce,durny baboj jestem ale trudno zyc w takiej kupie gnoju jak nam
              zafundowano.Kazdy kmiot pcha sie do polityki zeby dorwac sie do cieplej posadki i wyzywic u
              koryta.Kiedys wielka sensacja bylo ,ze zona Gierka gdzies tam do Francji poleciala fryzure sobie
              strzelic.teraz jakos malo ktos mowi o tym ile wizytek zagranicznych odwala sie za spoleczne
              pieniadze. Tyle gadania,ze bylismy rzadzeni przez Ruskich .A kto teraz nami rzadzi????
              Kuwa...komuno wroc!
              ps.Stres Samanty po wyplacie:)
              • Gość: Kagan stress po wyplacie... IP: *.vic.bigpond.net.au 01.02.02, 16:04
                Nie dziwie sie!
          • ptwo Re: Nie dla naduzywania idei komunizmu! 04.02.02, 21:25
            Gość portalu: samanta napisał(a):

> Nie jestem dobra z historii ale kiedys tam czytalam dziela komunistow.Sama ide
            > a komunizmu jest
            > piekna ale ludzie nie dorosli do niej. A co do przemocy,nienawisci.... W imie B
            > oga tez
            > zabijano,grabiono nazywajac to szerzeniem chrzescijanstwa ,nawracaniem etc

No pewnie! Był taki jeden, który uważał, że jest wielkim przywódcą, ale naród nie
            dorósł do tego, żeby mieć takiego przywódcę! (Kto to powiedział?)
            Sęk w tym, że w tych "pięknych założeniach" tkwią korzenie tego zła, które znamy.
            • Gość: Kagan Re: Nie dla naduzywania idei komunizmu! IP: *.vic.bigpond.net.au 05.02.02, 12:01
              ptwo napisał(a):

> Gość portalu: samanta napisał(a):
              >
              > > Nie jestem dobra z historii ale kiedys tam czytalam dziela komunistow.Sam
              > a ide
              > > a komunizmu jest
              > > piekna ale ludzie nie dorosli do niej. A co do przemocy,nienawisci.... W i
              > mie B
              > > oga tez
              > > zabijano,grabiono nazywajac to szerzeniem chrzescijanstwa ,nawracaniem etc
              >
              > No pewnie! Był taki jeden, który uważał, że jest wielkim przywódcą, ale naród n
              > ie
              > dorósł do tego, żeby mieć takiego przywódcę! (Kto to powiedział?)
              > Sęk w tym, że w tych "pięknych założeniach" tkwią korzenie tego zła, które znam
              > y.
              na przyklad w pieknych zalozeniach chrzescujanstwa...
    • Gość: Kagan Re: Nie dla naduzywania idei komunizmu! IP: *.vic.bigpond.net.au 02.02.02, 02:43
      Niech zyje!
      • Gość: Kagan Niech zyje towarzysz papiez! IP: *.vic.bigpond.net.au 04.02.02, 16:10

Niech zyje towarzysz papiez!

• Gość: Papiez Re: Niech zyje towarzysz papiez! IP: *.vic.bigpond.net.au 05.02.02, 12:00

>
          > Niech zyje towarzysz papiez!
          >

NIECH JA ZYJE!
          KW

• Gość: Kagan Re: Niech zyje towarzysz papiez! IP: *.vic.bigpond.net.au 06.02.02, 12:25
            Gość portalu: Papiez napisał(a):

>
            > > Gość portalu: Kagan napisał(a):
            > >
            > > Niech zyje towarzysz papiez!
            > >
            >
            > NIECH JA ZYJE!
            > KW
            >
            Prosze mnie NIE malpowac!