10.12.12, 09:56
Pytanie kieruje do naszych wspaniałych władz. Czy drogi w gminie Gródek będą odśnieżane tej zimy?? Czy może zabrakło środków na odśnieżanie. Wstyd, żeby w Gródku drogi były niepoodśnieżane
Obserwuj wątek
    • janerwus Re: zima 10.12.12, 20:55
      Ciekaw jestem czy władze zaglądają na to forum -no ale powinny. Jeśli nawet to i tak Ci nie odpowiedzą. Ja słyszałem (od tego co też słyszał), iż gmina jest tak bidna, że nie ma co liczyć na odśnieżanie i posypanie ulic. W sumie jak dla mnie to i lepiej że nie sypią bo choć nie ma błota pośniegowego albo dziur powyżeranych w lodzie przez sól tak jak to było już nie jednej zimy. Dla auta lepsza jest dzisiejsza rzeczywistość, na zimówkach całkiem nieźle się szusuje. Fajnie by było gdyby tylko ewentualny nadmiar śniegu podwładni naszego króla GK raczyli zepchnąć. I jest GIT Panowie W&M.
      A tak na marginesie jeśli jednak czyta Pan Panie Wójcie to forum to jak w tym roku z choinką? Jeżeli znowu ma być " świecąca kupa" to proponuję z powodu kryzysu nie fundować mieszkańcom wstydu i darować życie drzewku. To taka moja wielka prośba. Jeżeli szanowni mieszkańcy naszej biednej gminy myślicie podobnie wypowiedzcie się na ten temat - wątek " zima" myślę, że to dobre miejsce dla akcji "CHOINKA"
      • korkiangol Re: zima 11.12.12, 19:51
        Choinki w tym roku nie będzie, przystrojone będą ponoć drzewka przy Urzędzie Gminy.
        • janerwus Re: zima 12.12.12, 20:20
          No i ..... jeżeli to fakt to jednak ktoś z urzędu czyta to forum albo ktoś kto jest blisko urzędu. Tyle w zeszłym roku się pisało pisało o strasznej jołce i się doczekało jakiejś decyzji. Nie wiadomo tylko czy to racjonalizm czy lenistwo i brak pomysłu przemawia przez naszych decydentów. Miejmy nadzieję że to racjonalizm a świerki przy GCK będą cieszyły oko tubylców i wzbudzały zachwyt i zazdrość zamiejscowych . Trochę chęci, trochę pomysłu, trochę pracy, trochę kasy i będzie git szanowna rado, panie dyrektorze i panie wójcie( naprawdę niewiele np. 500 led około 100 zł Allegro)
          • korkiangol Re: zima 14.12.12, 16:48
            A jednak, choinka stoi na swoim miejscu ;)
            • janerwus Re: zima 14.12.12, 18:22
              No nie mów? Nie byłem jeszcze w tej części Gródka. Czy jest takim śmietnikiem jak zawsze? Muszę się wybrać i to zobaczyć.
              • and5 Re: zima 15.12.12, 17:39
                Że tak powiem.... jest mniej obfita niż zwykle;)
          • najlepsza-marchewka Re: zima 16.12.12, 09:16
            A choinka w tym roku jest ładna !!!!. Jeszcze jak będzie oświetlona tymi ( np. 500 led około 100 zł Allegro) ,ale ile czasu one poświecą to jest pytanie. Fajnie by było żeby przetrwały święta katolickie i prawosławne. Przecież znajdą się tacy którym mogą '' kłuć w oczy''.
            • zlot-y89 Re: zima 17.12.12, 22:15
              całkiem fajnym pomysłem jest instalacja taśm LED. Widziałem parę modeli przeznaczonych do montażu na zewnątrz budynków.
        • janerwus Re: zima 19.12.12, 23:06
          korkiangol napisała:

> Choinki w tym roku nie będzie, przystrojone będą ponoć drzewka przy Urzędzie Gm
          > iny.
          Się okazuje, że nie jesteś wiarygodny - niestety.
    • najlepsza-marchewka Re: zima 16.12.12, 09:09
      I co dzisiaj rano...? Służby odpowiedzialne za odśnieżanie spisały się na medal. Zanim dzień wstał Gródek odśnieżony. Super tak trzymać !!!!!
      • jan381 Re: zima 16.12.12, 18:25
        najlepsza-marchewka napisała:

> I co dzisiaj rano...? Służby odpowiedzialne za odśnieżanie spisały się na medal
        > . Zanim dzień wstał Gródek odśnieżony. Super tak trzymać !!!!!
        >takie odśnieżanie to parodia chyba to u ciebie odśnieżyli bo u mnie śniegu po kolana może ty mieszkasz bliżej naszej właści
    • piterss.1 Re: zima 19.12.12, 19:52
      MAM OGROMNĄ PROŚBĘ DO KZB! MYŚLĘ, ŻE NIE TYLKO JA. Czy istniałaby możliwość posypania solą zakrętu z chodkiewiczów na fabryczną (koło szkoły), oraz wjazdów na parking szkolny i na parking lewiatana? ludzie, toż tam się zabić można. Na wierzchu śnieg, a pod spodem lodowisko..
      • janerwus Re: zima 19.12.12, 23:01
        Może jak "król" wyrżnie w RUCH jadąc rano zasiąćś na tronie to posypią- ale czym? Ponoć nic nie mają do sypania - taka bieda. Na wszystkich krzyżówkach jest podobnie. Kocham zimę w gródku - tyle adrenaliny za kółkiem i nie jest nudno zawsze można spotkać niespodziankę. Na świeżym śniegu było nawet fajnie ale teraz to istny tor bobslejowy. Znikoma ilość stłuczek świadczy o kunszcie miejscowych kierowców - BRAWO! No ale można się było przyzwyczaić i posiąść fach w prowadzeniu przez tyle lat( tzn.zim). Dziś ślizgałem się Białostocką, Chodkiewiczów i widziałem tą " Ładną" choinkę. No może i trochę jej wygląd odbiega od zeszłorocznej świecącej kupy, więcej świecidełek i mniejszy nieład. Ciekaw jestem czy dekorator w domu też ubiera drzewko trzymając się pionu. W sumie mniej roboty lampki od wierzchołka w dół same łapią pion wystarczy umocować i swobodnie zrzucić resztę. Czepiam się? Może i tak ale wszędzie są choinki i jakoś takiej jak nasza nie widziałem. Pewnie kwestia gustu - niepowtarzalność też zaleta - dla mnie się nie podoba.
    • drust Re: zima 20.12.12, 22:31
      Jest zima niedobrze !!! , nie ma zimy też niedobrze !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka