drust 19.09.07, 20:39 Wpisujmy tutaj rzeczywiste wynagrodzenia płac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sfinks62 Re: Faktyczne zarobki u nas w Gródku 20.09.07, 10:37 Najciekawsze zarobki są u tutejszych i okolicznych Z.U.L-i ,ci to naprawdę płacą (hahaha….) kokosy ,10 lub 11 złotych od metra na brygadę. Przeważnie brygady są trzy osobowe . Nie mogę tu podać miesięcznego zarobku ponieważ to jest akord ,i zależy od siły i możliwości pracowników. A faktycznie zarejestrowany pracownik zarabia (na papierze) najniższy zarobek krajowy. Do tego bez żadnych uprzywilejowań ,to znaczy należących się im urlopów i temu podobnych dodatków. Pozdrowienia dla niżej zarabiających. Odpowiedz Link Zgłoś
and5 Re: Faktyczne zarobki u nas w Gródku 20.09.07, 19:09 Co to jest ten ZUL? Za pracę przy czym jest te 10-11zł? Generalnie to jest bieda z wysokością płac w gminie. A "pracodawcy" korzystają z tego, bo wiedzą, że z pracą jako taką w ogóle jest tu ciężko. I ludzie pracują u nich bo muszą urzymac dom, rodzinę Odpowiedz Link Zgłoś
sfinks62 Re: Faktyczne zarobki u nas w Gródku 02.10.07, 06:11 and5 napisał: > Co to jest ten ZUL? Za pracę przy czym jest te 10-11zł? > Generalnie to jest bieda z wysokością płac w gminie. A "pracodawcy" korzystają > z > tego, bo wiedzą, że z pracą jako taką w ogóle jest tu ciężko. I ludzie pracują > u > nich bo muszą urzymac dom, rodzinę ZUL to jest skrót od - Zakład Usług Leśnych – czyli praca w lesie ,10-11 zł to jest za metr kwadratowy zerwanego drzewa z lasu. Pozdro !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sekretar1 Re: Faktyczne zarobki u nas w Gródku 15.10.07, 05:42 No ,no kolega z Walił mówił mi ,że nareszcie w Rakomie(Muchomorni) płace poszły w górę.Pracownicy ze stażem wyciągają nawet 1500zł, za osiem godzin pracy dziennie.Czasami są dwie soboty pracujące.Myślę,że jak na nasze warunki to spoko. Odpowiedz Link Zgłoś