06.05.09, 20:02
Co sądzicie o tym gdy dziadek szykuje eksmisję swoim wnukom?
Obserwuj wątek
    • beatagiegiel Re: eksmisja 06.05.09, 20:36
      Czy sa jakieś ku temu powody? Dlaczego on to robi?
      • mala9955 Re: eksmisja 06.05.09, 21:52
        trudno mówić o powodach, gdy wnuki mają po naście lat, chyba że
        zemsta lub zawiść.
        • jaro1999 Re: eksmisja 10.05.09, 08:40
          Nic nie dzieje się bez przyczyny. Szczególnie jak się ma naście lat...
          • mala9955 Re: eksmisja 10.05.09, 20:11
            Przyczyna tkwi zupełnie w czym innym. "Dziadziuś" chce się pozbyć
            synowej. Nie dość, że jego synek zostawił ją z dwójką dzieci a z
            płaceniem alimentów bywa różnie to teraz chcą wogóle "dobić"
            dziewczynę.
    • tarpanj023 Re: eksmisja 13.05.09, 07:28
      czy tym dziadziusiem jes moze ojciec ryżyk- tak mowią w Gródku,
      jeżeli tak to współczuję
      • mala9955 Re: eksmisja 13.05.09, 15:19
        Skojarzenia są super trafne - gratuluję. Chociaż poruszając ten
        temat nie chodziło mi o osoby a raczej o sam problem. Jak to jest z
        moralnością osób, które o tej moralności tyle przecież mówią. I
        mówią też o milości do bliźniego!!!
        • haradok12 Re: eksmisja 13.05.09, 18:07
          Wątpie w to że ks. Mikołaj eksmitowal by swoja synowo ot tak! Z tego co mi
          wiadomo dom w któym mieszka pani Joanna jst własnością parafialną wiec moze
          baciuszka jako tesc jej tego nie robi tylko jako proboszcz i administrator
          parafii. Choć nawet w to wątpie ze wogole eksmituje...A do tego kapłan jest aby
          naprowadzac ludzi na dobra droge i poczuczac, taka jest jego rola.
    • obie-ktyw Re: eksmisja 14.05.09, 20:07
      Nie rozumiem w jakim celu zaczyna się taki temat na forum???!!!
      • ja.zunia Re: eksmisja 14.05.09, 20:59
        Jak to w jakim celu. Żeby wszyscy się dowiedzieli, kto prawi mam kazania. A czy
        drodzy forumowicze wiedza, że nasz "ryżyk" chce pozbawić swoją synową pracy w
        szkole. Był w tej sprawie już u p. dyrektor gimnazjum. Czy moralne jest
        pozbawianie własnych wnczek środków do życia. Chyba nie.
        • jaro1999 Re: eksmisja 14.05.09, 21:06
          Niemoralne i niezgodne z naukami jakimi próbują nas raczyć ci goście w czarnych
          mundurkach jest wiele rzeczy... A motłoch niech im wierzy.
        • obie-ktyw Re: eksmisja 14.05.09, 21:22
          Ale po co "włazić z butami" w czyjeś sprawy rodzinne???

• indygo9 Re: eksmisja 28.06.09, 16:45
            a moze to jednak nie jest "włazenie "w cudze sprawy i podwórko tylko zdanie
            INNYCH LUDZI na jakis temat---obiektyw ie.Zaden kapłan nie jest osoba prywatną
            niezaleznie od religii a temat jest wazny niezaleznie od miejsca-kazda opinia w
            tym jest odbiciem tego jakimi jestesmy ludzmi, na ile jestesmy zobojetniali
            bądz cyniczni wobec tego co dla innego człowieka moze byc dramatem , zapetleniem
            i na ile jestesmy gotowi pomóc.To ,iz są poruszane własnie wazne tematy a nie
            tylko akcje pt "produkcja banalnych słow"stanowi nie tylko o tym iz test to
            temat do plotek ale o tym ile "człowieka jest w człowieku"
            • razdwaosiem Re: eksmisja 28.06.09, 22:58
              Zgadzam się z Indygo , że kapłan nie jest osobą prywatną lecz kimś szczególnym w
              danym społeczeństwie . A jeśli chodzi o włażenie w cudze sprawy , które
              poruszasz Ty i inni ludzie , to należy sprawę poznać z jednej jak i z drugiej
              strony , a potem wydawać wyrok . Nawet przestępca ma prawo się bronić . W
              sprawie eksmisji ja nie widzę żadnego dramatu a sprawa ta należała do
              rozdmuchanych . W sprawie pomocy nikt na forum nie zaproponował żadnej pomocy .
              Po upadku PRL ludzie stali się zobojętniali na cudze krzywdy . Stali się
              zamknięci we własnych domach i zamknęli się ze swoimi problemami w domu ale
              chętnie widzą innych bliźnich którym dzieje się krzywda a oni rzekomo starają
              się tą krzywdę naprawić .
              • indygo9 Re: eksmisja 29.06.09, 23:53
                To co tu wystukałam na klawiaturze wczesniej to była tylko riposta co do
                wyrazonego zdania kogos o nicku obiek-tyw .Odnosząc się tylko do tego co
                napisałes razdwaosiem iz "nawet przestępca ma prawo sie bronic"-no cóz -masz
                słusznosc:)))).Co do innych Twoich opinii polemizowałabym.Nie wydałam tu zadnej
                opinii na temat jakiejkolwiek konkretnej osoby ani tez konkretnej personalnej
                sytuacji z bardzo prostej przyczyny -nie znam tematu. Natomiast ogólnie uwazam
                iz jesli ktos zachowuje sie podle wobec innego człowieka to nijak i w niczym nie
                zasłania go i nie zwalnia z odpowiedzialnosci moralnej chociazby/innej tez/ to,
                iz nosi jakąkolwiek szate nawet kapłana . A jesli jednak jest to szata kapłana
                i jest w roli przewodnika duchowego to nie moze działac wbrew dekalpgowi i
                morale tym bardziej/dłuzsza dyskusja/. Zaskakuje lekko to Twoje stwierdzxzenie
                iz grzechem jest mowienie tak czy siak o kapłanie-grzechem i podłoscia jest
                wógole/!/ gadanie i szukanie tanich sensacji w zyciu innych ludzi -jesli li
                tylko jest to interesowne , tanie gmeranie na cudzym podwórku niosące znamiona
                plotki a nie zwykłego zatroskania dotkniętego zrozumieniem i chęcią pomocy w
                znalezieniu rozwiązania.Plotką i gadaniem o blizszych i dalszych sąsiadach
                zwykle zajmują sie Ci którzy w tak banalny ,płytki sposób chcą odwrócić uwagę od
                własnych problemów i dotknąć złudzenia chwili iz są jednak kims lepszym/tylko
                chwili-bo zasługują na politowanie/. Zdumiewa,ale to stara psychologiczna prawda
                .Dziwi mnie bardzo polemizowanie na temat wiary bądz jej braku-nikogo nie
                powinno interesowac czy ktos jest mniej , bardziej czy w ogole niewierzący ,
                bądz tez w co , kogo i jak wierzy. Istotniejszym jest chyba to jakim jest
                człowiekiem i daje tym samym swiadectwo o sobie.Wypowiadanie nonsensownych
                opinii -bardzo ogólnych bez wsparcia tego konkretnymi przykladami
                uzasadniającymi akurat czyjes zdanie jest zwykłym gadaniem i nikogo to nie
                stawia na pozycji osoby bardziej swiatłej , mądrzejszej czy tez lepszej. Nie
                zgadzam się tez z tym iz jako ludzie zobojętnielismy na cudze krzywdy:).Myslę ze
                moze stalismy sie mniej ufni i pogubieni w tym zapędzonym , goniącym na
                złamanie czegos tam i nmiej wiadomo dokąd swiatu.No cóz materia bywa
                przytłaczająca ale wierzę iz nie jest silniejszą od tego co sie zwie
                duchowoscią i chyba warto pamiętac iz ten człowiek obok nas nie jest ani gorszy
                ani lepszy , moze gorzej tylko sobie badz lepiej radzi na tym swiecie a moze
                potrzebuje naszego wsparcia wlasnie teraz.pozdrawiam
        • obie-ktyw Re: eksmisja 14.05.09, 21:26
          ... bo najlepiej dostrzegać błędy innych, a zapominać o swoich....
          • cubas4 Re: eksmisja 15.05.09, 14:25
            Niestety Ksiądz też człowiek ...
            • ja.zunia Re: eksmisja 15.05.09, 17:25
              To nie jest włażenie w czyjeś sprawy. To interesowanie się krzywdami jakie
              wyrządza się innym ludziom. Znanym nam pośrednio lub bezpośrednio.
            • jaro1999 Re: eksmisja 15.05.09, 20:08
              Otóż drogi (droga) cubas4 bardzo się mylisz. Ksiądz to ksiądz i z błędami
              ludzkimi nie może mieć nic do czynienia. Przecież to ON (ksiądz) wytyka innym
              ich błędy i wskazuje drogę (cha cha cha)!!! Czyli cubas4 pochwalasz hipokryzję
              czarnych? ON może ale Ty nie!!!
    • ebbe2 Re: eksmisja 15.05.09, 20:39
      Nie wiem czy poruszając ten temat na forum Gródka pomożemy
      p.Joannie. Obawiam się, że wręcz odwrotnie. "Ktoś" może to źle
      zinterpretować. Napewno pomocą byłoby gdybyście podpowiedzieli p.
      Joannie o możliwości wynajęcia mieszkania lub kupna mieszkania tutaj
      na terenie Gródka. Bo na 90% musi znaleźć nowe lokum i to jak
      najszybciej.
      • tarpanj023 Re: eksmisja 15.05.09, 22:46
        Nie można lokatora z dnia na dzień wyrzucić z mieszkania,nie jest to
        takie łatwe.Proponuję Google,pytanie,czy można zmusić lokatora do
        opuszczenia mieszkania?,i wszysto uważnie przeczytać.
        • razdwaosiem Re: eksmisja 20.05.09, 21:18
          Ludzie , czyście oszaleli ?? co was obchodzą sprawy rodzinne ?.. to sa sprawy
          osobiste i nie wlazcie z brudnymi butami do czystej poscieli . Oficjalnie o
          żadnej eksmisji i pozbawieniu pracy pani Joanny nic nie wiadomo . Prosze nie
          wycierac swoich brudnych ust ksiedzem Mikolajem . Lokal zamieszkiwaany przez p.
          Joanne jest to tzw. "organistówka" - mieszkanie służbowe , przeznaczone dla
          wikarego , tudzież psalmisty , a jak wiadomo pani Joanna nie spełnia tych
          warunków . Najlepiej nie zaglądać do cudzych garnków kiedy w swoim jest pusto .
          Jeśli jesteś chrześcianinem postępuj w mysl słów Zbawiciela - " kto jest bez
          grzechu niech pierwszy żuci w nią kamieniem " , bo my w Gródku widzimy źdźbło w
          oku a w swoim nie widzimy gałęzi cierniowej . O pracy pani Joanny decyduje
          otrzymanie misji kanonicznej wydawanej przez biskupa diecezji - ABP. Jakuba i w
          tej sprawie nikt wiecej nie ma nic do powiedzenia .
          • jaro1999 Re: eksmisja 20.05.09, 23:16
            Wydaje mi się że ludzie nie oszaleli. Słusznie zauważają hm, niezbyt
            etyczne(nieetyczne, przepraszam ale mam problem z określeniem) zachowanie osoby,
            która uzurpuje sobie prawo do wskazywania zachowań złych i dobrych. Drogi(-a)
            "razdwaosiem" ksiądz, batiuszka czy wójt to nie jest osoba prywatna czy to się
            komuś podoba czy nie. W szczególności właśnie te osoby w czarnych mundurkach,
            ciskające w nas codziennie kamienie(tak, tak). Przecież mają dawać przykład,
            czyż nie? Myślę, że są już jednak tak bezczelni, że nie zwracają uwagi na swoje
            zachowania zupełnie odbiegające i sprzeczne z tym bla bla dla ciemnogrodu.
            Proszę, wiadomość z "pierwszej strony" wp.pl:
            wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Ksieza-i-zakonnice-gwalcili-dzieci---kardynal-ubolewa,wid,11145921,wiadomosc.html
            O, jest też jako pierwsza wiadomość w gazeta.pl
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6631343,Tysiace_dzieci_molestowanych_w_placowkach_Kosciola.html
            • czacza100 Re: eksmisja 21.05.09, 06:59
              jaro1999 skąd pomysł z takim przykładem?
              • jaro1999 Re: eksmisja 21.05.09, 18:59
                Przepraszam ale przykład sam się narzucił.Nie miałem zamiaru przytaczać żadnych
                przykładów. Po prostu wszedłem na wp i samo przyszło. Bardzo dobry przykład bo
                chodzi mi o hipokryzję czarnych.
                • najlepszy-groszek Re: eksmisja 22.05.09, 08:16
                  Was pogięło! o. M. nigdy by czegoś takiego swoim wnukom nie zrobił!
                  nie zapominajcie, że jest jeszcze rada parafialna! Oni mają wpływ na
                  decyzje księdza! Zapomnieliście, że jest biskup? A był ktoś kiedyś
                  na religii i widział "pracę" tej pani? Więc nie oceniajcie.
                  • razdwaosiem Re: eksmisja 01.06.09, 20:58
                    Szanowny "jaro" ty jesteś albo komunista albo z rodziny komunistów .
                    Najprawdopodobniej nigdy nie byłeś w cerkiw. Prawda , że baciuszka jest osobą
                    publiczną ale jest także i człowiekiem . Dziwię się bardzo , ze nasi forumowicze
                    mają nieuzasadnione pretensje do o.Mikołaja a nie do jego syna Jurka . Zwracam
                    się do was abyście nie używali słowa "ryżyk" w stosunku do o.Mikołaja. Chciałem
                    przypomnieć jeszcze dla Jaro , że o.Mikołaj w swych kazaniach opiera się nie na
                    własnych przemyśleniach moralnych lecz na pouczeniach św.Ojców , których ty na
                    pewno nie znasz . Chcę przypomnieć , że o.Mikołaj nie jest władny w udzieleniu
                    eksmisji z domu parafialnego ani z usunięcia pani Joanny ze szkoły.
                    • jaro1999 Re: eksmisja 02.06.09, 22:14
                      Drogi razdwaosiem. zdefiniuj mi pojęcie "komunista" a wtedy spróbuję się do tej
                      kwestii odnieść. Zaznaczę od razu, że nie boję się tej łatki przypiętej przez
                      ludzi "czystych moralnie". Bardzo brzydko osądzać jest ludzi nie znając ich. Czy
                      to jedne z pouczeń św. Ojców, które ktoś próbuje wprowadzić w życie?
                      Oczywiście,że nie znam "św. Ojców" bo urodziłem się w XX w. a nie w czasach
                      zamierzchłych..., tak więc nie mogłem poznać żadnego z nich osobiście, niestety.
                      Co do cerkwi i przemyśleń moralnych.
                      Przez długi, bardzo długi czas żyłem w kraju, gdzie wielu, naprawdę wielu księży
                      przemieszcza się przy pomocy komunikacji publicznej, wielu z nich zapier... na
                      roli aby utrzymać siebie i rodzinę. Byłem świadkiem jak ksiądz w metrze wyjął
                      spod sutanny monetę i dał ten pieniążek żebrzącemu cudakowi.
                      Drogi razdwaosiem, pracowałem przy remoncie klasztoru, a w soboty jeździłem tam
                      z synem aby pomóc zakonnicom przy obejściu, (hodowały kury, kaczki, kozy, owce i
                      inne cuda).
                      Drogi razdwaosiem, żyłem w kraju, gdzie najważniejszym świętem jest Pascha, a
                      liturgia w Wielką Sobotę to niezapomniane przeżycie nawet dla takich ludzi jak ja.
                      Z drugiej strony, w tym samym kraju księża i zakonnicy kręcą lody wraz z
                      członkami prawicowego rządu, działając ponad prawem, gdzie ksiądz był jednym z
                      mózgów gangu narkotykowego. Ale też w kraju, gdzie premier rządu, swego czasu
                      powiedział arcybiskupowi, żeby n nie wtrącał się do polityki, jak on nie wtrąca
                      się do spraw kościelnych.
                      Przeżyłem trochę w tym życiu i trochę widziałem. Mam też w związku z tym
                      przemyślenia, swoje przemyślenia a nie przemyślenia innych, i te przemyślenia w
                      różny sposób artykułuję. Podkreślam: to są moje przemyślenia a nie przemyślenia
                      św. lub nie Ojców czy kogokolwiek.
                      Co do władności lub nie o. Mikołaja: wydaje mi się, że sutanna otwiera bez
                      wyjątku wszystkie drzwi i daje niestety nieograniczoną władzę we wszystkich
                      dziedzinach naszego życia.
                      Przypomniało mi się jeszcze, że w tym kraju komuniści mają 9-cio procentową
                      reprezentację w parlamencie (ale jaja, nie?)
                      • razdwaosiem Re: eksmisja 16.06.09, 21:58
                        Drogi jaro . Będąc w Polsce nie widziałem Ciebie nigdy ani nikogo z Twojej
                        rodziny w cerkwi . Być może będąc w Grecji natchnął Ciebie Duch Święty i stałeś
                        się więżący a nie komunistą . Obrażanie duchownego , między innymi o. Mikołaja
                        jest grzechem a obraza duchownego prawosławnego obraża wszystkich wierzących
                        prawosławnych ale będę bardzo szczęśliwy jeśli jednak zostaniesz natchniony i
                        zostaniesz prawdziwie wierzącym chrześcianinem , tego życzę Tobie i całej Twojej
                        rodzinie
                        • jaro1999 Re: eksmisja 18.06.09, 18:35
                          Jeśli chcesz podyskutować na temat wiary i niewiary i moich motywów takiego a
                          nie innego zachowania w stosunku do kościoła proponuję otworzyć nowy temat.
                          Nie wiem w którym momencie obraziłem kogoś, w szczególności jakiegoś duchownego,
                          proszę mi to uzmysłowić.
                          Piękna figura logiczna o obrazie duchownego a zatem całej społeczności, piękna
                          acz z gruntu rzeczy fałszywa. A co powiesz o obrażaniu uczuć NIEWIERZĄCYCH lub
                          wierzących inaczej albo w innego boga? Aha a czy duchowny to już nie jest
                          człowiek? "Niedotkniątko"? Zakaz krytyki i oceny?
                          No, no, oby tak dalej...
                          • wladzadoroboty1 Re: eksmisja 30.06.09, 14:35
                            Witam, czytam Twoje wypowiedzi od dluzszego czasu i mam nadzieje ze jeszcze
                            dlugo bedzie mi dane je czytac. Jestes najrezolutniejszym uczestnikiem tego
                            forum. Dziekuje.
                        • jaro1999 Re: eksmisja 18.06.09, 20:52
                          I tak ładnie się trafiło a propos:
                          tygodnik.onet.pl/32,0,28657,1,artykul.html
                          • razdwaosiem Re: eksmisja 26.06.09, 20:56
                            Szanowny Jaro , nie mam zamiaru z Tobą dyskutować dalej na temat wiary i
                            niewiary , zeby odjac ten temat , nalezy znac kanony wiary od podszewki i
                            zalozenia ateistyczne . Azeby zglebic kanony wiary nalezy byc wierzacym , co
                            sadze , ze dla Ciebie jest z tym nie po drodze . W Gródku o.Mikolaj tez chetnie
                            jezdzilby srodkiem komunikacji miejskiej lub mpk , gdyby tu byla . Jak wiemy
                            duchowny jest szczegolnym "czlowiekiem" w tym przyznaje Ci racje . Z powazaniem
                            Razdwaosiem

Ps.Radze Ci wziac do poduszki homilie sw Sergiusza z Radoneza a nie Kapital
                            Marksa , ktory tez jest niezly co na wlasnej skórze przekonali sie Rosjanie
    • fioletowykot7 Re: eksmisja 05.06.09, 14:56
      wszyscy czarni to złodzieje i oszuści, a na wiernych to tylko zbijają kase, ot co!
      • razdwaosiem Re: eksmisja 28.06.09, 23:03
        Fioletowykocie , chciałbym wiedzieć na jaką sumę czarni jak się wyrażasz
        oszukali . Ile co niedziela rzucasz na tacę ?? i może powiesz nam jaką kasą
        dysponują czarni i w czym Cię oszukali.
    • jaro1999 Re: eksmisja 22.03.10, 20:54
      polecam: bi.gazeta.pl/im/0/7687/m7687420.mp3
      • hulajszczyk Re: eksmisja 24.03.10, 21:12
        jaro1999 napisał:

> polecam: bi.gazeta.pl/im/0/7687/m7687420.mp3
        _________
        A co to ma do tematu???
        • jaro1999 Re: eksmisja 25.03.10, 18:31
          Jeżeli odsłuchałeś to włącz hm, wyobraźnię - obłuda i hipokryzja rządców dusz...
          Ale co to może mieć wspólnego z tematem - przecież u nas musi być inaczej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka