tw.zenek 30.11.09, 11:32 w jakimś psychiatryku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s.p.7 Re: Czy to forum jest prowadzone w ramach terapii 30.11.09, 12:01 nie, to enklawa dla ludzi zdrowych Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Aaaa... Rozumiem - to tak jak z tym facetem, co 30.11.09, 12:28 zamknął się w pokoju, a potem twierdził, że to nie on jest zamknięty, tylko cały świat - a on właśnie jest jedynym wolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
margot50 Re: Aaaa... Rozumiem - to tak jak z tym facetem, 30.11.09, 16:14 Hahaha, dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
s.p.7 Re: Aaaa... Rozumiem - to tak jak z tym facetem, 30.11.09, 17:50 Prawda jest jedna , są jednak jej dwa rodzaje: obiektywna i subiektywna. Subiektywna zawsze jest punktem widzenia. Ktos cos nie chcący chlapnie na obrus i i daje do prania, a ktos inny sprzedaje jako płutno warte 5 milionow dolarów. Kto ma racje? koneserzy sztuki? Czy domowa gospodyni? Odpowiedz brzmi wszyscy i nikt zarazem ponieważ to kwestia subiektywnego odbioru, odczucia. Dlatego ty kazdą osbe z wyjatkiej twojej, ktora napsiałą na tym forum posta za osobe chorą psychicznie, czemu nie? Nie jest to jednak bardzie jzasadne od uznania wszystkich innych ludzi chorymi psychicznie tak długo jak nie bedziemy mieli definicji tego czym choroba psychiczna jest. Lub czym jest "otwartosc" lub "zamkniętosc". Czy jego wyznacznikiem jest przestrzen? Bzdura. Mamy jednak jeszcze drugą prawdę: OBIEKTYWNĄ - i to ona powinna byc dązeniem w dyskusjach merytorcyznych Jesli ustalic co jest otwartoscia a co zamknietoscia i jaki mamy punkt odniesienia - mozna ustalic czy to ktos jest zamkniety w pokoju czy swiat zamkniety poza pokojem. Oczywicie pragmatyga zycia jest oczywista, ale oczywista oczywistosc niesie za soba wlasnie subiektiwozowanie prawdy i mwoienie na zasadzie: wiekszosc ma racje, lub ze cos jest "wiadome" Prawda obiektywna jest niezmienna, 2+2 zqawsze bedzie 4 choc bys bardzo chial zeby bylo 5 i nawet po tym jak bys zapisal 2+2=5 bedzie to bzdura. Przychodzisz wiec i stwierdzasz ze twoj punt widzenia jest lepszy niz punkt widzenia kogos innego. OK, nikt nie ma z tym porblemu. Jesli cos ma tu sens to dyskusje nad prawdą obiektywną, Lduzie w roku 5* wystartowali z ziemi, dolecieli na ksiezyc i z niego odfruneli prosto na ziemie i nikomu nic sie nei stalo i nawet kilka zdjec przywiezli LUB NIE to nei kwestia punktu widzenia lecz prawdy obiektywnej do ktorej mozna dojsc mtetodami rozumowania dedukcyjnego, indukcyjnego i opierajac sie na faktach. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Wydawałoby się, że ortografia też jest jedna. 30.11.09, 20:56 A okazuje się, że są dwie - poprawna i twoja. Nie zwykłem dyskutować o poważnych sprawach z ludźmi, którzy nie ukończyli podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
s.p.7 Re: Wydawałoby się, że ortografia też jest jedna. 30.11.09, 22:04 jestes robicikiem niezolnym do niezaleznego myslenia i odzielania prawdy od falszy, adzisz ze ignorancja lub agresja jestes w stanie ja "tworzyc" podobnie jak pismiaki GAzety wyborczej i zażydzonych mediów Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Na razie sam jesteś ignorantem. 01.12.09, 01:00 Nawet w tak prostej dziedzinie jak poprawne pisanie. Gdybyś był w stanie przeczytać to co piszesz, to dostrzegłbyś, że jest to niezrozumiały bełkot. Ale cóż - medycyna robi postępy. Może jest i dla ciebie nadzieja. Widzę, że napisałeś tu mnóstwo postów, każdy tak samo bełkotliwy. Jak to mówią: "krowa, która dużo ryczy - mało mleka daje" Odpowiedz Link Zgłoś
s.p.7 Re: Na razie sam jesteś ignorantem. 01.12.09, 01:12 a co ciebie intresuje jakie dziedziny mnie interesuja? przyszedłes tutaj oceniajac wszystko z gory. jako jednoznaczne przypisane - to myslenie zyczeniowo-imputujace, nei bedace niczym wiecej jak subiektywne ogolniki To moje psianie to papierek lakmusowy ktorego uzywam. wiekszosc lduzi ktora rozmowe traktuje nei merytorycznie wysnuwa ataki osobiste, nie majac zadnych argumentow tresciowych. czyl idzialaja na zasadzie protackich skojarzen, ktore uwazaja ze warto bylo by przyspisac bo to dobry argument deprecjonujacy tresc na podstawie formy wieje głupotą i pustką ale włączaja sie mechanizmy obronne i koles ktory wychodzi na krowe chce wyjsc na cos lepzego dlatego uzwya atakow personalnych to jest typowe, intelignetni i otwarci lduzie nie maja problemow z docenieniem tresciowych walorow tego co ujete jest w nieprzyjemnej formie. poprawne pisanie to twoja jakas tam dziedzinka ktora moze bcy dla ciebie istotna bo tak uczyli cie w szkolce i ty grzecznie to przyjales i uznajesz jako wyznacznik wartosci tresci co za nonsens puste imputacje z twojej strony uzywasz porównania ktorego anwet do konca nie rozumiesz, jesli ja jestem krową to y w tym wszystkim jestes co najwyzej krowim plackiem Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Re: Na razie sam jesteś ignorantem. 01.12.09, 01:49 Poprawne pisanie i przejrzyste wyrażanie myśli uznaję za podstawowy wyznacznik inteligencji. Dopiero potem może zacząć się dyskusja. > nie majac zadnych argumentow tresciowych. Bo w twoich postach nie ma ŻADNEJ treści, poza kilkoma, dobrze znanymi kalkami z "moherowego myślenia", które można przepisać z każdej "katolickiej" strony internetowej. Wszędzie Żydzi i masoneria. Mógłbyś się wysilić na coś nowego. Na przykład: elfy i krasnoludki, albo: bruneci i mańkuci. A najbardziej ubawiło mnie twoje zdanie o "upadku roli mężczyzny". Znaczy co, chodzi o to, że już nie może bezkarnie lać żony? A może o to, że żona może lepiej zarabiać? > intelignetni i otwarci lduzie nie maja problemow z docenieniem tresciowych > walorow tego co ujete jest w nieprzyjemnej formie. Ale najpierw muszą tam znaleźć te "walory" > To moje psianie to papierek lakmusowy ktorego uzywam. Lepiej użyj toaletowego.... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Na razie sam jesteś ignorantem. 01.12.09, 09:58 panowie! jeśli " w twoich postach nie ma ŻADNEJ treści" to o czym wy do cholery gadacie? :-D))) Forum uważam za SZALONE ale odważne. Niech poszaleją sobie trochę Jestem ciekaw do jakich wniosków dojdą. Pozdrawiam Dżejms. Odpowiedz Link Zgłoś
s.p.7 drzejms-buond 01.12.09, 10:12 mysle zena kazdym forum mozna dyskutować merytorycznie a nie szaleć o ku... moherownia pojebancy ku...aaa szaleni chprzy psychicznie. to jest rozmowa? haha ZADNEJ TREŚĆI? :) to jest wlasnie msylenie typu kobiecego, czyli pusta manipulacja zyczeniowa Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Chciałem tylko zobaczyć jak daleko facet zabrnie 01.12.09, 15:34 Doszło już do "matek zagryzających potomstwo" (patrz post niżej) Nieźle.... Odpowiedz Link Zgłoś
s.p.7 Re: Chciałem tylko zobaczyć jak daleko facet zabr 01.12.09, 17:14 Jak na razie weszłes tutaj i saczysz jadem, wscieklizną i w zasadzie nic wiecej, jak pies, Czego tu szukasz? Chcesz o czyms pogadac> masz jakies problemy? zona cie bije? Zdradza z listonoszem? Zarabiasz mniej niz oczekiwałes? NIe maz sensu ani celu zycia? Z kad tak frustracja i agresja? Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Chciałem tylko zobaczyć jak daleko facet zabr 10.12.09, 17:17 "Z kad tak frustracja i agresja?" - to jest po polsku? A tak na poważnie to to forum to nie terapia tylko metoda adminów gazety na odizolowanie przynajmniej części niepełnosprawnych intelektualnie użytkowników forum. Odpowiedz Link Zgłoś
s.p.7 tw.zenek 01.12.09, 10:29 haha wiesz jesli dla ciebei wyznacznikiem inteligencji jest forma tresci pisanych to twoja sprawa to niczym nie rozni sie od okreslania poziomu inteligencji na podstawie koloru skory, wlosow, stanu uzębienia, preferencji kulinarnych, marki noszonych butów, czy modelu telefonu komorkowego, takze poziom wykształcenia czy tzw testy IQ niewiele mowia o inteligencji - szola raczej to umiejetnosc zapamietywania nie iwem co masz na mysli pisac o "moherowym mysleniu" bo ja z ta grupą etniczno-spoleczno-tekstylną mam niewiele wspolnego. Ale ty nie potrafiszmyslec niezaleznie tylko powtarzasz zaslyszane slogany i swiat podzielony na obozy "dobre" i "zle" ktore ktos ci wpoil w pustą glowkę tak bys byl dobrym bezwolnym myslowo i swiatopogladowo agresywnym robocikiem dzialajacym w interesach wlascicieli koncernow medialnych za ktorymi stoją pewne ideologie lub nawet wizje swiata. MAsoneria nie działa wszędzie. Chociaż ma spore wplywy, przynaję. Chodzi głownie o zaprzeczanie Monteskiuszowskiego trójpodziału władz w bardzo sprytyny i zorganziowany sposob. upadek roli mezczny oznacza wlasnie akie zachowanie typu kobiecego - kobieta nei bije, tylko uprawia agresję słowną dokładnie taka jaka ty prezentujesz. To jeden z symptomow ktory mzoemy tu naocznie poobserwowac. NAjlpeij spradzic co dieje sie we francji. Bycie zdradzonym przez żonę nie upowarznia juz do rozwodu - to jakoby cos normalnego. Zabroniono jednoczenie robic testów genetycznych wobec wlasnych dzieci na ojcostwo. Legalziacja aborcji (danie przywolenia intynktom kobiecym na zagryzanie potomstwa) to tylko kilka pobierznych przykładow. Dlaczego myslisz jakimis steoretypami, schemaatami, ogolnikami. W jaki sposob wg ciebie pozwolenie na zachowanie i utrzymanie mezkosci w rodznie przekresla zarobkowanie zony? W zaden? Męzkosc nei wiaze sie też z przemocą wobec kobiet - tylko cioty tak robią, lub dostaj to suki które tego same chcą. Przywolenie jest jednak na kobiecą agresje - znacznie dotkliwsza niz pobicie - to agresja psychiczna, slowna, manipulowanie, mobbing. NIE idzie sie za to do więznienia a skutki zmobbingowanego, zagryznionego dziecka we wlasnym domu sąfatalne - zwykle konczy sie to zaburzeniami psyczhinymi, to zbrodnia przeciw dziecku lecz kobiety nie ida za to do wiezienia, dlaczego? Dlaczego jedna przemoc jest inaczej traktowana o d drugiej bardziej dotkliwszej? "Ale najpierw muszą tam znaleźć te "walory"" -to ze nie ma tu styla myslenia wzietego z gazety wyborczej nie znaczy ze nie ma tu walorow tresciowych. Piszesz tak jak by myslenie bardziej głebokie, otwarte, niezalezne, dązace do prawdy bylo z zasady twojego "chciejstwa" zerowe. To jest rodzaj AUTORYTARYZMU prawdy, tzn uwazasz ze wszystko co jest inne jest bezwartosciowe z zasady, poniewaz tylko twoj punkt widzenia jest jedyny i sluszny i jest ostateczna prawda objawioną niemalże. To calkowity brak OTWARTOSCI< TOLERANCJI. CZyl istosowanie HOLOCAUSTU ŚWIATOPOGLADOWEGO "Lepiej użyj toaletowego...." -tak to mneij wiecej wyglada taki jest poziom dysusji, i takie sa twoje tresciowe argumenty. prostactwo i kobiecos tresciowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Re: tw.zenek 01.12.09, 15:41 s.p.7 napisał: > haha wiesz jesli dla ciebei wyznacznikiem inteligencji jest forma tresci > pisanych to twoja sprawa > to niczym nie rozni sie od okreslania poziomu inteligencji na podstawie koloru > skory, wlosow, stanu uzębienia, preferencji kulinarnych, marki noszonych butów, > czy modelu telefonu komorkowego, Kolor skóry, włosów ani model butów - to nie są umiejętności. A poprawne pisanie i logiczne formułowanie zdań - tak. Jeśli ktoś nawet tego nie opanował, to niech nie próbuje niczego dalej, bo się tylko ośmieszy. > a skutki zmobbingowanego, zagryznionego > dziecka we wlasnym domu sąfatalne - zwykle konczy sie to zaburzeniami > psyczhinymi, No i chyba mamy wyjaśnienie twoich stanów - ale jak wspomniałem - to się leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
s.p.7 Re: tw.zenek 01.12.09, 17:12 > Kolor skóry, włosów ani model butów - to nie są umiejętności. > A poprawne pisanie i logiczne formułowanie zdań - tak. Jeśli ktoś nawet tego ni > e > opanował, to niech nie próbuje niczego dalej, bo się tylko ośmieszy. Zwyczajnie wuzasz ze umiejetnosci w jednej dziedzinie implikują inteligencje? Załuzmy ze ktos mowi 3 jezykami na poziomie bardzo dobrym, 2 na poziomie srednim i 2 słabo. Błedy w 1 języku uznasz za oznake braku inteligencji? Dlaczego? Nie sadzisz ze jakosc formy pisanej nie ma zadnej logicznej konotacji z trecią a jest jedynie czyms w rodzaju pustego domysłu? " No i chyba mamy wyjaśnienie twoich stanów - ale jak wspomniałem - to się leczy." - nie tak dawano temu w czasach ZSSR oponentow politycznych, wolnomyslicieli zamykali w szpitalach diagnozując "schizofrenie bezobjawową" i zmuszajac do leczenia NEI sadzisz ze twoje metody są w zasadzie metodami stalinowskimi? To zwykle obrzazanie lduzi i kategoryzowanie na tych ktorzy moga miec wlasne zdanie i tych ktorzy nei moga poniewaz jest odrebne. Czy sadzisz ze ma to coskolwiek wspolego z tolernacja? Odpowiedz Link Zgłoś
robson.5 Re: Czy to forum jest prowadzone w ramach terapii 01.12.09, 18:31 Tak, zolnierze amerykanscy polskiego pochodzenia wracaja z Iraku, moze z jakimis zewnetrznymi obrazeniami, bo ze z psychicznymi to chyba sam widzisz, maja duzo czasu i zaczynaja sie produkowac na tym forum lamana polszczyzna. Weterani teraz maja niezlego zajoba, a my bedziemy musieli im placic chorbowe do konca zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Re: Czy to forum jest prowadzone w ramach terapii 06.12.09, 23:52 Ze ludzie są głupi to jestem w stanie zrozumieć, ale że poważny portal daje posty z takiego forum na główną? Żenua. Odpowiedz Link Zgłoś
dantishcum Re: Czy to forum jest prowadzone w ramach terapii 07.12.09, 08:42 "uzywasz porównania ktorego nawet do konca nie rozumiesz, jesli ja jestem krową to ty w tym wszystkim jestes co najwyzej krowim plackiem " Genialne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dantishcum Re: Czy to forum jest prowadzone w ramach terapii 07.12.09, 08:45 Komicznie i lekko przerazajaco wyglada umiejscowenie tego "tresciwego" forum : *Żałoba, strata, osierocenie *2012 nowe *(Brak) Seks(u) w małżeństwie Odpowiedz Link Zgłoś