Dodaj do ulubionych

co zrobiono?

13.10.10, 22:03
Co dla Polski zrobili kombinatorzy "okrągłęgo stołu"? Nic! Dlaczego? Bo mają poniżej pleców Polskę i Polaków! Skąd się wzięły tzw. fortuny? Z pracy? nauki? wynalazków? No skąd?
Dlaczego panuje cisza na temat wszystkich przewałów? Gdzie podział się kościół? Przecież to firma dbająca o morale!
Obserwuj wątek
    • paco_lopez Re: co zrobiono? 14.10.10, 10:03
      a co ty zrobiłes dla polski ?
      bo ja zmieniłem dach na spadzisty i wyrzucam papierki do kosza. zrobiłem tez dwóch obywateli. jeden ma a albo b ze sprawdzianów a drugi siku juz robi do sedesu normalnie.
      • antyrybiarz Re: co zrobiono? 14.10.10, 10:15
        Ja segreguje śmieci , plastiki, baterie wywalam do odpowiednich pojemników .

Gdybym miał kasy jak lodu smigał bym hybrydą. :)
        • piwi77 Re: co zrobiono? 14.10.10, 10:22
          antyrybiarz napisał:

> Gdybym miał kasy jak lodu smigał bym hybrydą. :)

Wydaje mi się, że najlepsza kasa jest nie wtedy gdy jest jej jak lodu, ale wtedy, gdy się ją samemu zarobiło. (To tak ogólnie, nie jakoś konkretnie do Ciebie)
    • kuk_krakauer Re: co zrobiono? 14.10.10, 18:44
      Można by pociągnąć dyskusję i np. spytać co zrobili główni macherzy z Magdalenki pseudonim filmowy Jacek i Placek, ale chyba nie o to założycielowi wątku chodziło...
      • strikemaster Re: co zrobiono? 14.10.10, 19:16
        A co mieli zrobić? Sprywatyzowali sobie kilka firm, kasy zapomogowo-pożyczkowe i założyli sektę.
        • kuk_krakauer Re: co zrobiono? 14.10.10, 19:26
          No właśnie. Ale czy takiej odpowiedzi oczekiwał założyciel? Chyba nie tego oczekiwał...:)
          • strikemaster Re: co zrobiono? 14.10.10, 19:46
            Bez powodu o pochodzenie fortun szfów SKOKów, Radia z Pyskiem itp. chyba nie pytał?
    • szwampuch58 Re: co zrobiono? 14.10.10, 19:04
      znj2 napisała:

> Co dla Polski zrobili kombinatorzy "okrągłęgo stołu"? Nic! Dlaczego? Bo mają po
      Patriotyczny belkot.
      Polska to ci kombinatorzy .
      Jedni kombinuja z milionami inni na flaszke ale to wszyscy kombinujacy, Polacy.
      • strikemaster Re: co zrobiono? 14.10.10, 19:15
        Wychodzi na to, ze Polakiem nie jestem.
        • szwampuch58 Re: co zrobiono? 14.10.10, 19:19
          a to niby dlaczego?
          • strikemaster Re: co zrobiono? 14.10.10, 19:44
            Bo nie kombinuję, ani za wódkę, ani za miliony, wcale nie kombinuję.
    • strikemaster Re: co zrobiono? 14.10.10, 19:15
      > Dlaczego panuje cisza na temat wszystkich przewałów?

A kto miałby o tym mówić, politycy, którzy się na tym dorobili?
      Z drugiej strony, gdyby nie Okrągły Stół, proces upadku "komuny" mógłby przybrać nieco krwawszą postać i trwać o wiele dłużej, co by nam na zdrowie nie wyszło.

> Gdzie podział się kościół?

Zaszył sie w Komisji Majątkowej i zaniża wartość "oddawanych" Kościołowi nieruchomości.

> Przecież to firma dbająca o morale!

Swoich funkcjonariuszy. :)
    • frankafiranka1 Re: co zrobiono? 15.10.10, 09:06
      Ja płacę podatki, segreguję śmieci, oszczędzam prąd, wodę i ogrzewanie, przygarniam zwierzęta ze schroniska i staram się kupować polskie produkty albo z bliska, żeby nie generować niepotrzebnie ruchu na drogach.
      • Gość: gosc3 Re: co zrobiono? IP: *.tvk.torun.pl 15.10.10, 20:47
        "Ja płacę podatki, segreguję śmieci, oszczędzam prąd, wodę i ogrzewanie, przygarniam zwierzęta ze schroniska i staram się kupować polskie produkty albo z bliska, żeby nie generować niepotrzebnie ruchu na drogach." I tak trzymaj. Każdy powinien zachowywać się w swoim otoczeniu przyzwoicie - to będzie nam się wszystkim lepiej żyło.
    • znj2 Re: co zrobiono? 15.10.10, 20:43
      Życzę wszystkiego dobrego wszystkim, piszącym monosylabami! Ha!Ha!Ha!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka