Dodaj do ulubionych

To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kraśko

13.03.11, 11:19
z Wiadomości TVP (sobota 12.3), jest porównywalne z tym, co kilka lat temu przeżywali Polacy w związku ze śmiercią Jana Pawła II. Facet zgłupiał (a może zawsze taki był), ma do tego prawo, ale takie wypowiedzi nie mają prawa ukazywać się publicznie, a tym bardziej w programach informacyjnych. Obrażają bowiem wszystkich, Japończyków, Polaków, w tym mnie osobiście. Dla mnie aktualne wydarzenia w Japonii są większym przeżyciem, niż śmierć schorowanego starca gdzieś w pałacowych komnatach. Starca, który nawet nie miał rodziny.
Obserwuj wątek
    • massaranduba Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 13.03.11, 11:37
      piwi77 napisał:

> takie wypowiedzi nie mają prawa ukazywać się
      > publicznie, a tym bardziej w programach informacyjnych.

Niestety maja prawo,jest wolnosc slowa.
      Rozumiem jednak,ze mozesz czuc sie zniesmaczony,w obliczu tragedii niektorym zdarza sie plesc bzdury...
      • Gość: Michał Mylisz się. IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.11, 11:55
        Wolność słowa dotyczy indywidualnych,osobistych wypowiedzi a nie perfidnego kłamstwa w programach informacyjnych.
      • kolter-xxl Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 13.03.11, 18:09
        massaranduba napisała:

> Niestety maja prawo,jest wolnosc slowa.

No a ja mam płacić abonament za taką wolność ??

> Rozumiem jednak,ze mozesz czuc sie zniesmaczony,w obliczu tragedii niektorym zd
        > arza sie plesc bzdury...

Jaja robisz ? przecież on nie ucierpiał , no chyba ze miał tam w Japonii bliskich lub jakąś nieruchomość na drodze tsunami .
        • massaranduba Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 13.03.11, 18:22
          kolter-xxl napisal:
          >
          > Jaja robisz ? przecież on nie ucierpiał , no chyba ze miał tam w Japonii bliski
          > ch lub jakąś nieruchomość na drodze tsunami .

Zeby bylo jasne-denerwuja mnie placzacy mezczyzni,ocierajacy rekawem mokre oczka,wzdychajacy,zrozpaczeni i wciaz porownujacy jedna narodowa tragedie do drugiej.Szczegolnie to ostatnie uwazam za wielce niestosowne,poniewaz dotyczy ludzkich dramatow.Ale skoro komus pomaga klepanie glupot-trudno,sam wystawia sobie swiadectwo.
          • kolter-xxl Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 13.03.11, 18:35
            massaranduba napisała:

Zeby bylo jasne-denerwuja mnie placzacy mezczyzni,ocierajacy rekawem mokre oczk
            > a,wzdychajacy,zrozpaczeni

To mnie byś polubiła :))
            • massaranduba Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 13.03.11, 18:47
              kolter-xxl napisał:

> To mnie byś p
              > olubiła :))

Juz Cie lubie :-)
              • kolter-xxl Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 13.03.11, 18:58
                massaranduba napisała:

> kolter-xxl napisał:
                >
                > > To mnie byś p
                > > olubiła :))
                >
                > Juz Cie lubie :-)

:)
    • Gość: Jojo Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.11, 12:07
      Stal po kolana w wodzie?
    • a.giotto Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 13.03.11, 12:07
      piwi77 napisał:

> z Wiadomości TVP (sobota 12.3), jest porównywalne z tym, co kilka lat temu prze
      > żywali Polacy w związku ze śmiercią Jana Pawła II.

jest to jak najbardziej uprawnione. MOże nie masz takiej empatii jak red. Kraśko.

> w Japonii są większym przeżyciem, niż śmierć schorowanego starca gdzieś w pałac
      > owych komnatach. Starca, który nawet nie miał rodziny.

to jest włąśnie paradoks. Oddał Bogu plany założenia włąsnej rodziny, a stał się duchowym ojcem dla milionów. Umierał niby w pałacowych komnatach, ale we wspólnocie ze wszystkimi biednymi ludźmi na całym świecie, którzy go kochali.
      • Gość: Michał Guzik prawda. IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.11, 12:22
        > > z Wiadomości TVP (sobota 12.3), jest porównywalne z tym, co kilka lat tem
        > u prze
        > > żywali Polacy w związku ze śmiercią Jana Pawła II.
        >
        > jest to jak najbardziej uprawnione. MOże nie masz takiej empatii jak red. Kraśk
        > o.
        >
        Nie jest uprawnione.Empatia p.Kraśki jest jego prywatną sprawą i nie uprawnia do kłamstwa informacyjnego.

>
        > > w Japonii są większym przeżyciem, niż śmierć schorowanego starca gdzieś w
        > pałac
        > > owych komnatach. Starca, który nawet nie miał rodziny.
        >
        > to jest włąśnie paradoks. Oddał Bogu plany założenia włąsnej rodziny, a stał si
        > ę duchowym ojcem dla milionów. Umierał niby w pałacowych komnatach, ale we wspó
        > lnocie ze wszystkimi biednymi ludźmi na całym świecie, którzy go kochali.

Jaki paradoks?Taki był własny wybór drogi życiowej Karola Wojtyły.Nieszczęścia i śmierć w wyniku niespodziewanego kataklizmu to zupełnie co innego.
      • galwaygirl Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 13.03.11, 12:24
        nie, to sa dwa zupelnie inne wydarzenia. oba przykre. ale tsunami to tragedia, a smierc papieza jest smutnym, ale natruralnym wydarzeniem, ktorego w konu trzeba bylo sie spodziewac.
      • kolter-xxl Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 13.03.11, 18:17
        a.giotto napisał:

> piwi77 napisał:
        >
        > > z Wiadomości TVP (sobota 12.3), jest porównywalne z tym, co kilka lat tem
        > u prze
        > > żywali Polacy w związku ze śmiercią Jana Pawła II.
        >
        > jest to jak najbardziej uprawnione. MOże nie masz takiej empatii jak red. Kraśko.

No popatrz a ja jakoś nie płakałem wbrew temu co pieprzyły media ze cała Polska płacze za papieżem !!

>to jest włąśnie paradoks. Oddał Bogu plany założenia włąsnej rodziny,

No a kto mu kazał ??

Nauka ta zasługuje na wiarę. Jeśli ktoś dąży do biskupstwa, pożąda dobrego zadania. Biskup więc powinien być nienaganny, mąż jednej żony, trzeźwy, rozsądny, przyzwoity, gościnny, sposobny do nauczania,.

> a stał się duchowym ojcem dla milionów.

Ta ,a te sierotki po nim nie pamiętają ani jednego zdania jakie wydusił z siebie ich tatko duchowy .

Umierał niby w pałacowych komnatach, ale we wspó

No tak pamiętam jak dziwisz latał do sklepu po kartony żeby papcio choć raz poczuł się jak bezdomny pod mostem w kartonowym domku .
      • mgla_jedwabna Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 13.03.11, 23:48
        Żył sobie długo i wygodnie ( z wyjątkiem krótkiego jak na długość całego życia epizodu za okupacji, gdzie też nie było aż tak źle, jak np. w getcie), w luksusowych warunkach i powszechnym poważaniu. A na koniec umarł w sędziwym wieku. Histeria na jego temat była głównie nadmuchana, bo o prawdziwym przejmowaniu się JPII można mówić w przypadku ludzi, którzy chociaż próbują się stosować do jego nauczania, a tych jest żałośnie mało jak na "katolicki kraj".

Więc nie da się żadną miarą porównać zbiorowej histerii Polaków w ciepłych domach nad pełnymi miskami, oglądających w TVP ckliwe doniesienia z Watykanu, do sytuacji Japończyków, którzy utracili cały świat, który dotąd znali - bliskich, domy, nawet krajobraz za oknem! A w tej chwili mają poważniejsze rzeczy do zrobienia niż stawianie świeczek na placu koło parku w stolicy - zwłaszcza, że trzęsienie ziemi i tsunami dotknęło stosunkowo biedny rejon, pełen starych ludzi.
      • Gość: Iza Hańba, żenada i głupota :-( IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 09:01
        a.giotto napisał:

> jest to jak najbardziej uprawnione. MOże nie masz takiej empatii jak red. Kraśk
        > o.

Empatia?????
        Jak można porównać naturalną śmierć jednego człowieka, którego ludzie znali wyłącznie z telewizji i gazet z tragiczną śmiercią kilkudziesięciu osób, zniszczeniem domów, infrastruktury, miast, miejsc pracy? Setki tysięcy ludzi w Japonii muszą swoje życie zacząć odnowa, kilkadziesiąt tysięcy straciło krewnych i znajomych. To jest niewyobrażalna tragedia, jak można to porównać z lekkim smutkiem, jaki niektórzy poczuli przez parę dni po śmierci Wojtyły?
        To jest typowy arogancki bełkot człowieka religijnego - melodramat mający miejsce w jego głowie jest zawsze tysiąc razy ważniejszy od prawdziwego, skrajnego ludzkiego cierpienia w prawdziwym świecie. Gdzie tu empatia? Wstyd.
      • 33qq Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 14.03.11, 09:15
        > to jest włąśnie paradoks. Oddał Bogu plany założenia włąsnej rodziny, a stał si
        > ę duchowym ojcem dla milionów. Umierał niby w pałacowych komnatach, ale we wspó

Taki bełkot można o tysiącach wypaplać, kapłanach, rodzicach, prostytutkach czy choćby żołnierzach.

:D
    • calineczka_777 Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 13.03.11, 12:21
      To ten Krasko z czerwonej dynastii Kraskow: www.bibula.com/?p=11627
      A tacy ludzie nie maja kregoslupa. :-( Wielbienie JP II to element folkloru polskiego, sadze ze Krasko chcial chcial byc "na fali" trendow lansowanych przez wladze swieckie i koscielne tego kraju. Dzieki temu zachowaniu w koncu tyle lat sie trzyma u zloba. Pojedyncze glosy protestu "maluczkich" nic nie zdzialaja - "piwi77", za wysokie progi na twoje nogi:-( W tym kraju albo dopasujesz sie do mainstreamu (bezkrytyczne wielbienie JP II, podlizywanie sie KK, wspieranie ich pomyslow na koszt podatnikow i dawanie im datkow) albo zawsze bedziesz czul sie obcy, wykluczony we wlasnym kraju:-(
      • Gość: ka_p_pa Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr IP: *.lukman.pl 13.03.11, 12:31
        W tym kraju albo dopasujesz sie do
        > mainstreamu (bezkrytyczne wielbienie JP II, podlizywanie sie KK, wspieranie ich
        > pomyslow na koszt podatnikow i dawanie im datkow) albo zawsze bedziesz czul si
        > e obcy, wykluczony we wlasnym kraju:-(

Błędna diagnoza. W tym kraju większość ludzi patrzyła z obrzydzeniem na szopkę wokół śmierci JP2
        • billy.the.kid Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 13.03.11, 15:23
          FAJną wycireczkę se ten krasko zrobił. do japonii,na koszt tv. + jakis kamerzysta+jakiś dźwiekowiec.tak letko licząc ze 100tysi.
          czy ten gamoń dostarczy jakichś ciekawszych niż agencyjne informacji.?

płaćcie gamonie ABONAMENT.
        • 33qq Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 14.03.11, 09:18
          > Błędna diagnoza. W tym kraju większość ludzi patrzyła z obrzydzeniem na szopkę
          > wokół śmierci JP2

Mylisz się, większością jest łatwo sterować, wytresowanie za modu + wiara w przekaz z ekranów + brak refleksji i już masz żałobę narodową i powrót do wartości (oczywiście nie ma to nic wspólnego z , na przykład, uczciwym życiem)
    • kuk_krakauer Kraśko był, jest i pewnie pozostanie 13.03.11, 16:10
      glistą. Dawał doopy wszystkim. Teraz na fali będzie JPII to wszystko do tego będzie porównywał...
    • l.george.l Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 13.03.11, 16:48
      Poważnie, tak powiedział? A to głupek. A nie mówił, że umierający Japończycy oglądali w TVP relację z własnej śmierci?
    • kolter-xxl Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 13.03.11, 18:07
      piwi77 napisał:

>Starca, który nawet nie miał rodziny.

Jestem oburzony twoją wypowiedzią !! oczywiście ze miał rodzinę , oto dowód
    • jureczek_barbarzynca Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 13.03.11, 20:20
      A mógł powiedzieć o katastrofie pod Smoleńskiem..... Jednak Kraśkiem śmierć dziadka JPII wstrząsnęła bardziej........, aż mu klepki we łbie się przestawiły.
    • 0ffka Piwi dziękuję za to info :) 13.03.11, 20:54
      piwi77 napisał:

> z Wiadomości TVP (sobota 12.3), jest porównywalne z tym, co kilka lat temu prze
      > żywali Polacy w związku ze śmiercią Jana Pawła II. Facet zgłupiał (a może zawsz
      > e taki był), ma do tego prawo, ale takie wypowiedzi nie mają prawa ukazywać się
      > publicznie, a tym bardziej w programach informacyjnych. Obrażają bowiem wszyst
      > kich, Japończyków, Polaków, w tym mnie osobiście. Dla mnie aktualne wydarzenia
      > w Japonii są większym przeżyciem, niż śmierć schorowanego starca gdzieś w pałac

Zgadzam się z Tobą. Facet pajacuje w myśl poprawności politycznej Polski, aby trzymać się w pobożnych Wiadomościach.
      TVP obecnie bije na głowę rydzykowe media w oszołomstwie prowatykańskim, np: dziś Teleexpress "ni w 5, ni w 9" bajdurzył coś o portrecie JP2 zrobionym z fotografii Polaków, którzy swoje autoportrety prześlą na dany nr sms`em. Owo cudo tj portret JP2 ozdobi świątynię opatrzności w Warszawie.
      Było też drugie info o księdzu ćwiczącym maluchów w judo. Po treningu, lub też przed nim wielki ksiądz odprawia modlitwę ze swoją paroletnią dziatwą, która nim rzuca o matę. Wszystko było zademonstrowane co by pobożna publika "widziała naocznie", jakież to cuda wyprawia trener judo w sukmanie z 6 latkami.
      • piwi77 Re: Piwi dziękuję za to info :) 13.03.11, 20:59
        0ffka napisała:

> Po treningu, lub też przed nim wielki ksiądz odprawia modlitwę ze swoją
        > paroletnią dziatwą, która nim rzuca o matę.

Idę o zakład, że zboka podnieca bezpośredni kontakt cielesny z małoletnimi - natychmiast odebrać mu te dzieci!!!
        • 0ffka Re: Piwi dziękuję za to info :) 13.03.11, 21:09
          znaczy się... wszystko na topie :)
          • Gość: gg Re: Piwi dziękuję za to info :) IP: 109.255.148.* 13.03.11, 22:41
            ludzie, mowi Wam cos takie slowo jak tolerancja?! jak ktos ma byc tolerancyjny wobec Was, skoro Wy nie jestescie?
            co Wam przeszkadzaja ludzie wierzacy w Boga, Jahwe, Budde, czy k***wa w Robaczka Swietojanskiego?! to ich prywatna sprawa, Wam sie to nie podoba, to nikt Wam nie kaze wierzyc, ale moze tak odrobina szacunku?
            • migreniasta Szacunek??? 14.03.11, 00:43
              To uszanuj ,że ktoś ma dosyć wciskania robaczków świętojańskich do jakby nie było publicznej telewizji. Dla mnie rewelacje Piotrunia Krasiunia też czasem są mdławe.
              W moim mniemaniu przejawem wielkiej głupoty było porównanie kataklizmu do schiz zrospaczonej dziatwy.
              Może JPII i był wielkim człowiekiem,ale jego śmierć nie wywołana była wstrząsem sejsmicznym o sile 9 w skali Richtera....
              Tak,że uszanuj i tych dla których katastrofy w których giną ludzie są nieszczęściem samym w sobie.
              • Gość: karbat Re: Szacunek??? IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.11, 02:30
                piwi77 napisał:

> żywali Polacy w związku ze śmiercią Jana Pawła II.

to porownanie to kretynizm do potegi

W przypadku JP II widzielismy starego , schorowanego starca , przywodce katolikow , ktoremu nie spieszylo sie do cudownej bozi , krolewstwa niebieskiego .
                W Polsce widzielismy mega zbiorowa histerie , zbiorowe oglupienie ...
                katolickie zule postanwily sie nie bic w tych dniach na stadionych .

Japonia ... niesamowity jest spokoj , opanowanie , Godnosc ludzi w tych ciezkich dla nich dniach .
                Nie widac jakis histerycznych modlow , bicia w dzwony... zadnego zbiorowego oglupienia .
                W Polsce panika .... z wykupem cukru .... , przepasc kulturalno -cywilizacyjna .
              • Gość: gg Re: Szacunek??? IP: 109.255.148.* 14.03.11, 10:01
                a czy ja tam gdziekolwiek napisalam, ze mam na mysli wypowiedz krasko? uwielbiam to, ze tyle osob w polsce potrai czytac ze zrozumieniem... ;/ napisalam badzcie tolerancyjni dla osob wierzacych (by the way- wciskaja w publicznej tv, bo zdaje sie, ze ponad 90% populacji w polsce deklaruje katolicyzm.... ciekawe, ze jak tak, to kazdy jezdzi, a jak co do czego, to nagle sie okazuje, ze polak-katolik;/)
                jesli chodzi o porownanie, to owszem, jest co najmniej dziwne, bo jedno z drugim nie ma nic wspolnego.
                • migreniasta Re: Szacunek??? 14.03.11, 10:46
                  CBDU.
                  • Gość: gg Re: Szacunek??? IP: 109.255.148.* 14.03.11, 11:20
                    ??
                    • migreniasta Re: Szacunek??? 14.03.11, 23:41
                      Co Było Do Udowodnienia
            • piwi77 Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 07:58
              Gość portalu: gg napisał(a):

> ludzie, mowi Wam cos takie slowo jak tolerancja?!

Tolerancja? Kto ma kogo tolerować, ja Kraśkę, który mówi my Polacy to, my Polacy tamto? Nie, będę tego tolerował, bo gada bzdury także w moim imieniu. To niech mówi - ja, Piotr Krasko, to co się dzieje dziś w Japonii przyrównuje do tragedii jaką przeżyłem w związku ze śmiercią Jana Pawła II. Takie coś mogę tolerować.
            • kolter-xxl Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 11:55

> ludzie, mowi Wam cos takie slowo jak tolerancja?! jak ktos ma byc tolerancyjny
              > wobec Was, skoro Wy nie jestescie?
              > co Wam przeszkadzaja ludzie wierzacy w Boga, Jahwe, Budde, czy k***wa w Robaczk
              > a Swietojanskiego?! to ich prywatna sprawa, Wam sie to nie podoba, to nikt Wam
              > nie kaze wierzyc, ale moze tak odrobina szacunku?

GiGu niech robią sobie co chcą za swoje pieniądze w swoich świątyniach
        • kolter-xxl Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 11:54
          piwi77 napisał:
          Idę o zakład, że zboka podnieca bezpośredni kontakt cielesny z małoletnimi - na
          > tychmiast odebrać mu te dzieci!!!

Piwi !! bez przesady nie wszyscy księża to sku...ele .
          • matylda1001 Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 12:25
            kolter-xxl napisał:

> Piwi !! bez przesady nie wszyscy księża to sku...ele .<

Kolter, fajnie, że to napisałeś... własnie Ty :)
            • kolter-xxl Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 12:43
              matylda1001 napisała:

> kolter-xxl napisał:
              >
              > > Piwi !! bez przesady nie wszyscy księża to sku...ele .<
              >
              > Kolter, fajnie, że to napisałeś... własnie Ty :)

Nie pierwszy raz ;

forum.gazeta.pl/forum/w,721,80520477,80527933,Re_ateista_a_ateista_niedojrzaly_prosto.html

forum.gazeta.pl/forum/w,721,74617561,75776386,Re_A_takie_linki_Kolterze_omijasz_prawda_.html

forum.gazeta.pl/forum/w,721,119942491,119983682,Re_lewakom_mocno_wadzi_religijnosc_Amerykanow.html
              Więcej grzechów nie pamiętam :))
          • piwi77 Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 12:51
            kolter-xxl napisał:

> Piwi !! bez przesady nie wszyscy księża to sku...ele .

Wszyscy. Ci co mieli resztki przyzwoitości wykruszyli się w seminarium lub zrzucili sutannę, zostały tylko bandziory. Nawet jeżeli może któryś z nich to nie jest czynnym przestępcą (trudno mi to sobie wyobrazić - nie być przestępcą pozostając w takim bagnie), to przynajmniej wie o przestepstwach wśród kamratów, którym nie tylko nie przeciwdziała, ale na które daje swoje milczące przyzwolenie. Ja wiem, że każdy z nich tylko wykonuje rozkazy, ale to nie zwalnia ich od odpowiedzialności.
            • kolter-xxl Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 12:55
              piwi77 napisał:

Wszyscy.

No akurat ja , jak wiesz fanem kleru nie jestem!! Ale wiem ze nie wszyscy tam to gnoje a po prostu ludzi zagubieni , od dziecka zindoktrynowani .Na wzór Korei Północnej .
              • piwi77 Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 13:05
                Szczęście, że akurat miałem chusteczkę, bo aż mi łza się w oku zakręciła na to jak bardzo są zagubieni i zindoktrynowani. Pewnie od tego zagubienia i zindoktrynowania tak im się brzuchy wypasły.
                • kolter-xxl Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 13:10
                  piwi77 napisał:

> Szczęście, że akurat miałem chusteczkę, bo aż mi łza się w oku zakręciła na to
                  > jak bardzo są zagubieni i zindoktrynowani. Pewnie od tego zagubienia i zindoktr
                  > ynowania tak im się brzuchy wypasły.

Oj Gościu , nie broniłbym klechy gdybym nie znał go jako Człowieka .
                  • piwi77 Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 14:55
                    Chcesz mnie przekonać, że to ludzki mafioso?
                    • kolter-xxl Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 17:43
                      piwi77 napisał:

> Chcesz mnie przekonać, że to ludzki mafioso?

Nie,chce ci powiedzieć że nawet Kolter antyklerykał ;w tym szambie zobaczył Człowieka !!!
                      • piwi77 Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 20:08
                        kolter-xxl napisał:

> Nie,chce ci powiedzieć że nawet Kolter antyklerykał ;w tym szambie zobaczył
                        > Człowieka !!!

To tylko o Tobie dobrze świadczy. Z drugiej strony to bardzo ludzkie, wmawiać sobie, że w pomyjach też musi pływać coś czystego.
                        • kolter-xl Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 20:16
                          piwi77 napisał:

> To tylko o Tobie dobrze świadczy. Z drugiej strony to bardzo ludzkie, wmawiać s
                          > obie, że w pomyjach też musi pływać coś czystego.
                          >

Jak widać nie zbadane są wyroki boskie :)
            • 0ffka Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 14:47
              piwi77 napisał:

> ..... Ci co mieli resztki przyzwoitości wykruszyli się w seminarium lub zrzu
              > cili sutannę, ....

Niestety to prawda! :(
              • kolter-xxl Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 17:40
                0ffka napisała:

> piwi77 napisał:
                >
                >
                > > ..... Ci co mieli resztki przyzwoitości wykruszyli się w seminarium lub z
                > rzu
                > > cili sutannę, ....
                >
                > Niestety to prawda! :(

Nie , to nie prawda !!!
                • 0ffka Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 23:24
                  kolter-xxl napisał:

> > Niestety to prawda! :(
                  >
                  > Nie , to nie prawda !!!

dobra! to nieprawda :)
                  • kolter-xxl Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 23:29
                    0ffka napisała:

> kolter-xxl napisał:
                    >
                    > > > Niestety to prawda! :(
                    > >
                    > > Nie , to nie prawda !!!
                    >
                    > dobra! to nieprawda :)

No przestań; dobra to były przed wojną , potem były PGR-y a teraz co jest ?
      • 33qq Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 09:21
        A takie judo to świetny pretekst do dotykania dzieciaczków
        • Gość: galwaygirl Re: Piwi dziękuję za to info :) IP: 109.255.148.* 14.03.11, 10:45
          hmmm, niech zgadne... jestes trenerem judo? :P
          • Gość: karbat Re: Piwi dziękuję za to info :) IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.11, 12:45
            kolter-xxl napisał:
            > piwi77 napisał:
            > Idę o zakład, że zboka podnieca bezpośredni kontakt cielesny z małoletnimi - na
            > > tychmiast odebrać mu te dzieci!!!

> Piwi !! bez przesady nie wszyscy księża to sku...ele .

podzielam ta opinie , ze nie wszyscy ksiaza katoliccy to sku...ele ...zboczency , pedofile .

Jest tez niemala grupa ksiazy ktolickich , ktorzy tylko sa pijakami , klientami w burdelach,
            za pieniadze katolikow , ale zeby od razu nazwac ich sku...elami .... bez przesady .

• kolter-xxl Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 12:51
              Gość portalu: karbat napisał(a):

Jest tez niemala grupa ksiazy ktolickich , ktorzy tylko sa pijakami , klientam
              > i w burdelach,
              > za pieniadze katolikow , ale zeby od razu nazwac ich sku...elami .... bez przesady .

Wyobraź sobie ze ja znam co najmniej jednego którego be wahania nazwę Człowiekiem !!! Przez duże C . Ale jednego tylko !!Może dla tego ze nie obracam się za często w tym towarzystwie !!
              • piwi77 Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 12:53
                Może dlatego, że nie wszystko o nim wiesz.
                • kolter-xxl Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 12:57
                  piwi77 napisał:

> Może dlatego, że nie wszystko o nim wiesz.

Wiem ze ma przesrane u biskupa , a dodając do tego naprawdę dobry charakter oraz to ze naprawdę wierzy w tego swojego boga i pomaga ludziom jak potrafi .Więcej nie potrzebuje żeby wiedzieć ze jest dobrym człowiekiem !!
                  • piwi77 Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 13:01
                    Jak taki skonfliktowany ze swoim biskupem, to niech zrzuci czarną szmatę! Aaaa, wygodnego życia szkoda dobrotliwemu? Życia na koszt tych, którym tak bardzo pomaga?
                    • kolter-xxl Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 13:05
                      piwi77 napisał:

> Jak taki skonfliktowany ze swoim biskupem, to niech zrzuci czarną szmatę!

Chop ma 58 lat i co zrobi na stare lata bez wykształcenia ??biskup go nie lubi bo haraczy nie wypłaca ile tamten sobie życzy.

>Aaaa, wygodnego życia szkoda dobrotliwemu?

Kasy nie zdziera stąd go kuria nie lubi .

>Życia na koszt tych, którym tak bardzo pomaga?

Pomaga ,jeden da on da to drugiemu i jakoś tak to leci .
                      • piwi77 Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 15:03
                        Kolter, mnie się nie chce grzebać w gó...e, że może jest w nim coś do zjedzenia, wolę wywalić wszystko i wszystko nazwać gównem.
                        • kolter-xxl Re: Piwi dziękuję za to info :) 14.03.11, 17:47
                          piwi77 napisał:

> Kolter, mnie się nie chce grzebać w gó...e, że może jest w nim coś do zjedzenia
                          > , wolę wywalić wszystko i wszystko nazwać gównem.

Profilaktyka :(
      • tomjani Re: Piwi dziękuję za to info :) 15.03.11, 09:34
        0ffka napisała:

> Zgadzam się z Tobą. Facet pajacuje w myśl poprawności politycznej Polski, aby trzymać
        > się w pobożnych Wiadomościach.

To jakieś pomieszanie z poplątamiem. Poprawość polityczna to walka z Kościołem, promowanie homosexualizmu, środowy feminizm, ładodne wyroki dla zbrodniarzy. I Ty takich rzeczy nie wiesz?

> TVP obecnie bije na głowę rydzykowe media w oszołomstwie prowatykańskim, np: dz
        > iś Teleexpress "ni w 5, ni w 9" bajdurzył coś o portrecie JP2

Oczywiście dla poprawnie politycznej 0ffki tragedia Japończyków i zagrożenie Polski w wypadku zaśmiecenia jej terytorium elektrowniami atomowymi ma mniejsze znaczenie niż okazja do przywołania pamięci Ojca Świętego w kontekście oszołomstwa i czegoś tam jeszcze.
    • matylda1001 Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 14.03.11, 13:02
      piwi77 napisał:

>Facet zgłupiał (a może zawsze taki był),<

Nie zawsze taki był. Na początku swojej działalności nie był taki rozmodlony. Może zaszkodziło mu kilka lat spędzonych w Rzymie, może to, że relacjonował wizyty JPII w Polsce, a może chce się odciąć od poglądów swojego wybitnego dziadka, Wincentego?
      • piwi77 Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 14.03.11, 13:09
        matylda1001 napisała:

> a może chce się odciąć od poglądów swojego wybitnego dziadka, Wincentego?

Po co się odcinać, skoro obaj mają pogląd identyczny - bezgranicznie wysługiwać się tym co aktualnie dzierżą władzę? Pogląd, który zapewnia pełną michę.
    • Gość: gg PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 14:43
      a ty skad niby wiesz, ze wszyscy ksieza to bandziory? znasz jakiegos? czy powtarzasz tylko bezmyslnie opinie ignorantow, ktorzy nienawidza katolikow "bo nie"?
      nie wiesz za co winic wlasna beznadzieje mentalna i umyslowa to winisz kosciol?
      slyszales kiedys, ze miara ludzkiej inteligencji jest tolerancja?
      • Gość: ka_p_pa Re: PIWI77 IP: *.lukman.pl 14.03.11, 14:48
        > slyszales kiedys, ze miara ludzkiej inteligencji jest tolerancja?

To nie jest prawda.
        • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 14:54
          nie? a mi sie wydaje, ze ludzie inteligentni sa otwarci na swiat oraz rozne "innosci". zobacz, najczesciej ludzie prosci, z malym wyksztalceniem, cos, co dla nich dziwne, nieznane, malo popularne w ich otoczeniu, a czasem nawet dla nich przerazajace (np. homoseksualizm) wysmiewaja, napietnuja i nie uznaja odmiennosci innych ludzi. dla nich to, co oni znaja jest jedyna sluszna prawda i nie przetlumaczysz im, ze swiat jest roznorodny i nie nalezy ograniczac wolosci innych ludzi.
          • ka_p_pa Re: PIWI77 14.03.11, 14:56

> nie?

Nie.
            • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 15:06
              czemu tak uwazasz?
              wiesz, w moim skromnym doswiadczeniu w zyciu w spoleczenstwie, ktore mi sie udalo do tej pory zebrac, poki co to sie jak najbardziej sprawdza...
          • piwi77 Re: PIWI77 14.03.11, 14:59
            Żadnej tolerancji dla przestępstw i przestępców, do tego jeszcze członków przestępczej organizacji! W tej dziedzinie jestem skrajnie nietolerancyjny. I niech będzie, że jestem nieinteligentny.
            • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 15:03
              to nienawidzisz rowniez policji, lekarzy, politykow, strazy pozarnej, nauczycieli, przedsiebiorcow, strazy pozarnej, sprzedawcow oraz innych grup, w ktorych POJAWIA SIE czasem osoba popelniajaca przestepstwo?
              • ka_p_pa Re: PIWI77 14.03.11, 15:05

> to nienawidzisz rowniez policji, lekarzy, politykow, strazy pozarnej, nauczycie
                > li, przedsiebiorcow, strazy pozarnej, sprzedawcow oraz innych grup, w ktorych P
                > OJAWIA SIE czasem osoba popelniajaca przestepstwo?

Nie wynika.
                • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 15:07
                  owszem. nie mozna szuladkowac calych grup (zwlaszcza blizej sobie nieznanych), po zachowaniu jakichs pojedynczych osob.
                  • Gość: ka_p_pa Re: PIWI77 IP: *.lukman.pl 14.03.11, 15:40

> owszem. nie mozna szuladkowac calych grup (zwlaszcza blizej sobie nieznanych),
                    > po zachowaniu jakichs pojedynczych osob.

Można szufladkować całe grupy pomimo braku bezpośrednich dowodów ich indywidualnej winy. Księgowy mafii jest członkiem grupy przestępczej pomimo tego, że nikogo sam nie skrzywdził.
                    • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 15:49
                      no tak, tylko, ze mfaia z zalozenia ma charakter przestepczy, a policja, kosciol, czy pielegniarki nie. wszedzie zdarzaja sie oszolomy i debile, w koncu jestesmy tylko ludzmi. ale to nie zmienia faktu, ze szuladkowanie to zwykle lecenie na stereotypach.
                      chcialbys/chcialabys (przepraszam, nie znam plci), zeby Ciebie ktos nazwal bandyta, tylko dlatego, ze w miejscu Twojej pracy, ktos ze wspolpracownikow okazal sie zlodziejem/oszustem/pedofilem/gwalcicielem/morderca?
                      • ka_p_pa Re: PIWI77 14.03.11, 15:57
                        > no tak, tylko, ze mfaia z zalozenia ma charakter przestepczy

No właśnie

>a policja, kosciol, czy pielegniarki nie.

Policja może być kontrowersyjna, bo z założenia nie powinna być organizacją przestępczą, ale faktycznie jest

natomiast kościół jest organizacją przestępczą i z założenia, i faktycznie. Tak jak mafia na Sycylii była i nadal jest postrzegana przez wielu jako ostoja porządku i tradycyjnych wartości, tak i na kościół przyjdzie czas.
                        Pielęgniarek do tego nie mieszaj.

> chcialbys/chcialabys (przepraszam, nie znam plci), zeby Ciebie ktos nazwal band
                        > yta, tylko dlatego, ze w miejscu Twojej pracy, ktos ze wspolpracownikow okazal
                        > sie zlodziejem/oszustem/pedofilem/gwalcicielem/morderca?

Jeśli bym wiedział o przestępstwach, brał udział w ukrywaniu przestępców i czerpał korzyści z przestępstwa, to miano przestępcy, chciane czy nie, było by nieuniknione.
                        • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 16:05
                          ale mowimy o przypadku, gdy nie wiesz.
                          i podaj prosze jakies zrodlo, ktore mowi, ze kosciol ma charakter przestepczy.
                          • ka_p_pa Re: PIWI77 14.03.11, 16:21

> ale mowimy o przypadku, gdy nie wiesz.
                            Nie, mówimy o przypadku, że udaję, iż nie wiem, gdyż nie wiedzieć nie sposób, nie możliwe.

> i podaj prosze jakies zrodlo, ktore mowi, ze kosciol ma charakter przestepczy.
                            Ot, pierwszy z brzegu:
                            en.wikipedia.org/wiki/Commission_to_Inquire_into_Child_Abuse
                            tam przestano się bać.

Nie używaj argumentu" ilu znasz bandytów", bo to nie ma znaczenia, ilu bandytów znam osobiście i jak tych bandytów osobiście i prywatnie odbieram. Osobiście i prywatnie znałem bandytę o pseudonimie "Perszing". Mieszkałem w sąsiedztwie. Prywatnie uroczy człowiek i powszechnie szanowany obywatel. A jaki spokój był w sąsiedztwie. Żadnych pijackich burd, żadnych wyścigów motocyklowych po nocy, żadnych włamań czy napadów. Dusza, nie człowiek. Z mojej prywatnej i przelotnej znajomości z tym panem nie wynika nic, ale ze znajomości z pruszkowskimi i ożarowskimi policjantami, którzy u niego bywali można już wyciągać bardzo daleko idące wnioski.
                            • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 16:49
                              wikipedia- wow, to sie postarales.
                              tak czy inaczej- w tym tekscie nie ma ani jednego zdania, w ktorym mowa o tym, ze kosciol z zalozenia jest organizacja przestepcza.
                              poza tym- wlasnie sam sobie przeczysz. mowisz, ze znales "perszinga". znaczy byles jego sasiadem i w tym momencie, ktos idac za Twoim tokiem myslenia moglby powiedziec, ze Ty rowniez jestes przestepca. mieszkaliscie obok, znaliscie sie z naziska i mowiliscie sobie dzien dobry.
                              i co z tego, ze bywali u niego policjanci? 1. byles przy rozmowach pomiedzy nimi, ze wyciagasz takie a nie inne wnioski? bo "pomowienie" to mimo wszystko ma swoj paragraf.
                              2. nawet jesli, ci ktorzy bywali, byli skorumpowani, nie oznacza, ze cala policja byla.
                              • ka_p_pa Re: PIWI77 14.03.11, 17:24
                                > poza tym- wlasnie sam sobie przeczysz.
                                Nic podobnego
                                > mowisz, ze znales "perszinga". znaczy byles jego sasiadem i w tym momencie, ktos idac za >Twoim tokiem myslenia moglby powiedziec, ze Ty rowniez jestes przestepca. mieszkaliscie >obok, znaliscie sie znaziska i mowiliscie sobie dzien dobry.

Nie, to jest tylko przykład na błąd w Twoim toku rozumowania. Żądasz dowodu z tego, czy piwi zna osobiście jakiś przestępców, a ja daję przykład, że osobista znajomość o niczym nie świadczy.

> i co z tego, ze bywali u niego policjanci? 1. byles przy rozmowach pomiedzy nim
                                > i, ze wyciagasz takie a nie inne wnioski?
                                Ośmieszasz się. Osobiste, prywatne kontakty z przestępcą są całkowicie kompromitujące dla przedstawicieli służb powołanych do zwalczania przestępczości. To standard w cywilizowanych krajach.

> 2. nawet jesli, ci ktorzy bywali, byli skorumpowani, nie oznacza, ze cala policja byla.

Nic takiego nie napisałem w żadnym ze swoich postów. Napisałem natomiast o tym, że przymykanie oka na takie kontakty ze strony kolegów czyni z nich automatycznie przestępców.

• kolter-xxl Re: PIWI77 14.03.11, 18:00

> wikipedia- wow, to sie postarales.

Masz wątpliwości co do wiarygodności tego tekstu to ich zaskarż :))

> tak czy inaczej- w tym tekscie nie ma ani jednego zdania, w ktorym mowa o tym,
                                > ze kosciol z zalozenia jest organizacja przestepcza.

Jest !! nakazując ukrywanie przestępców to typowa zmowa mafijna !!
                          • kolter-xxl Re: PIWI77 14.03.11, 17:58

> ale mowimy o przypadku, gdy nie wiesz.
                            > i podaj prosze jakies zrodlo, ktore mowi, ze kosciol ma charakter przestepczy.

Crimen Sollicitationis jest dokumentem, który pod karą ekskomuniki nakazuje trzymanie w największej tajemnicy przestępstw seksualnych księży; nakazuje bezkompromisową walkę z poszkodowanymi i tymi, którzy ich popierają; zakazuje współpracy w tych sprawach z organami ścigania; nakazuje niszczenie dowodów przestępstw i utrudnianie pociągnięcia do odpowiadzialności osób duchownych (poprzez np. przeniesienie księdza-pedofila do innej parafii)

www.eioba.pl/a/2x6k/crimen-siollicitationis

pl.wikipedia.org/wiki/Crimen_sollicitationis
                            • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 18:11
                              i tak wlasnie rodza sie plotki. "Diecezje były zobligowane do korzystania z tych właśnie instrukcji oraz miały zakaz publikowania dokumentów..." nie oznacza to, ze nakazywano ukrywania samego faktu.
                              • Gość: ka_p_pa Re: PIWI77 IP: *.lukman.pl 14.03.11, 18:15
                                "Diecezje były zobligowane do korzystania z tyc
                                > h właśnie instrukcji oraz miały zakaz publikowania dokumentów..." nie oznacza t
                                > o, ze nakazywano ukrywania samego faktu.

A i owszem, razem z innymi "zaleceniami" to właśnie oznacza.
                                • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 18:25
                                  a skad wiesz, jakie sa te inne decyzje?
                              • kolter-xxl Re: PIWI77 14.03.11, 18:19

> i tak wlasnie rodza sie plotki. "Diecezje były zobligowane do korzystania z tyc
                                > h właśnie instrukcji oraz miały zakaz publikowania dokumentów..." nie oznacza t
                                > o, ze nakazywano ukrywania samego faktu.

Aha i dlatego dopiero teraz Krk płaci za przestępców molestujących w latach np 70 ?
                                • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 18:28
                                  skoro placi, to znaczy nie zostalo ukryte.
                                  wiesz, ogolnie to do molestowania kiedys podchodzono inaczej. nie tylko w kk.
                                  • kolter-xxl Re: PIWI77 14.03.11, 18:57

> skoro placi, to znaczy nie zostalo ukryte.

Bo dorosłe już ofiary się przełamały !!

> wiesz, ogolnie to do molestowania kiedys podchodzono inaczej. nie tylko w kk.

Aha czyli kiedyś Krk nie uznawało tego za złamanie celibatu i niemoralność :)
                                    • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 19:58
                                      nie. mialam na mysli, ze kiedys ten temat byl bardziej tabu. ogolnie w opinii spolecznej. kiedys ofiary molestowania nie zawsze uznawano za ofiary. zauwazyles, ze dopiero niedawno wszelakie molestowania zaczely wychodzic na jaw? czy to lekarz, czy dyrygent chlopiecego choru, czy ksiadz. nie wiem, czemu. moze spoleczenstwo bylo wtedy bardziej pruderyjne, a moze bardziej ograniczone i nie rozumialo, ze molestowanie jest wynikiem dewiacji doroslych, a nie bajkopisarstwem dzieci.
                                      • kolter-xl Re: PIWI77 14.03.11, 20:16

> nie. mialam na mysli, ze kiedys ten temat byl bardziej tabu. ogolnie w opinii s
                                        > polecznej.

Prymitywne myślenie pokroju suka nie da pies nie weźmie brała się z katolickiej mentalności .
                                        • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 20:46
                                          jakos przez cale 20 lat swojego zycia nie zauwazylam w katolicyzmie takiej mysli.
                                          jesli juz, to typowe myslenie dla wsiowych bab, spedzajacych pol dnia w oknie na obserwowaniu sasiadow.
                                          a wtedy wiekszosc wsi, z racji przywilejow dawanych przez rzad wszystkim wiesniakom, przenosilo sie do miast i stawalo wielkimi panami na radosnych stanowiskach typu ciec ;) tak czy inaczej, epoka komunizmu zdominowana byla przez wiejskie myslenie.
                                          • kolter-xl Re: PIWI77 14.03.11, 22:26

> jakos przez cale 20 lat swojego zycia nie zauwazylam w katolicyzmie takiej mysl
                                            > i.
                                            Podam ci drugą złotą zasadę znana w Polsce od lat ; jak ma nogę grubszą od ch.ja to już można
                                            • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 22:37
                                              nie wiem, w jakich kregach sie obracasz, ze znasz takie "zlote zasady", ale zadne to madrosci, a zwyczajne prostactwo.
                                              • kolter-xl Re: PIWI77 14.03.11, 22:44

> nie wiem, w jakich kregach sie obracasz, ze znasz takie "zlote zasady", ale zad
                                                > ne to madrosci, a zwyczajne prostactwo.

Zgadza się parafiańszczyzna
                                                • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 15.03.11, 10:36
                                                  no i co ty chcesz udowodnic?
                                                  takie powiedzonka wywodza sie z prostackich, malomiasteczkowych kregow. ale to, ze ktos mieszka na wsi, nie oznacza katolicyzmu. wlasciwie, to wiekszosc osob, ktore znam z prowincji, kosciol omijaja szerokim lukiem.
                                                  whatever. to jest czcza dyskusja. nie lubisz kosciola, Twoja sprawa. tylko nie obrazaj ludzi z nim zwiazanych, bo ja Ciebie nie obrazam, z samego tylko faktu, ze masz inne poglady.
                                                  pozdr.
                                                  • kolter-xxl Re: PIWI77 15.03.11, 11:08

> no i co ty chcesz udowodnic?

To ze w społeczeństwie jak widać jest przyzwolenie na wykorzystywanie dzieci czy też nieletnich !!

> takie powiedzonka wywodza sie z prostackich, malomiasteczkowych kregow.

No tak a nie przypadkiem z kegów przestępczych wielkich miast ??

ale to,
                                                    > ze ktos mieszka na wsi, nie oznacza katolicyzmu.

Tez .

wlasciwie, to wiekszosc osob,
                                                    > ktore znam z prowincji, kosciol omijaja szerokim lukiem.

No to mieszkasz na zachodzie europy .

> whatever. to jest czcza dyskusja. nie lubisz kosciola, Twoja sprawa.

Kiedy obraziłem cos co samo w sobie jest obrazą rodzaju ludzkiego ??

tylko nie
                                                    > obrazaj ludzi z nim zwiazanych, bo ja Ciebie nie obrazam, z samego tylko faktu,
                                                    > ze masz inne poglady.

Pisanie prawdy o twojej sekcie i jego personelowi to obrażanie , a od kiedy to ???
                                                  • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 15.03.11, 16:32
                                                    poki kosciol nie zostanie oficjalny uznany za sekte/org. przestepcza, Twoje domysly sa obrazliwe dla osob wierzacych. a jak Ci sie cos nie podoba, to podyskutuj z tym, co zamiescil w kodeksie paragraf o obrazie uczuc religijnych- moze go zmieni po wysluchaniu Twoich uwag.
                                                    humanizm.free.ngo.pl/obraza.htm
                                                  • kolter-xxl Re: PIWI77 15.03.11, 17:05

> poki kosciol nie zostanie oficjalny uznany za sekte/org. przestepcza,

Ta watykan może stanąć przed wymiarem sprawiedliwości

www.przekroj.pl/wydarzenia_swiat_artykul,7259.html
                                                    > Twoje domysly sa obrazliwe dla osob wierzacych.

Moje domysły nie wypłaciły tylko w USA ponad 3,5 miliarda dolarów ofiarom przestępstw seksualnych , sprawcy to kler katolicki a płatnicy to tacy jak ty jelenie utrzymujący ze swoich datków tych zboczonych nierobów .

a jak Ci sie cos nie podoba, to podyskut
                                                    > uj z tym, co zamiescil w kodeksie paragraf o obrazie uczuc religijnych- moze go
                                                    > zmieni po wysluchaniu Twoich uwag.

To ja mógłbym was oskarżać o ranienie moich uczuć kiedy wasze żałosne procesje z plastikowymi laleczkami niesionymi na lektykach widzę :))
                                                  • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 15.03.11, 17:47
                                                    plastikowe laleczki to Ty mozesz posuwac, bo watpie, zeby sie znalazla jakas chetna na frustrata wylewajacego zale na forum dyskusyjnym.
                                                    a jak jestes taki mocny, to smialo mozesz isc skarzyc wszelkie religie swiata do sadow, czy innych trybunalow praw czlowieka. moze w koncu zrobia cos z tymi obrazajacymi Cie wierzeniami.
                                                  • kolter-xxl Re: PIWI77 15.03.11, 17:58

> plastikowe laleczki to Ty mozesz posuwac,

Ty używasz plastikowego członka ??

>bo watpie, zeby sie znalazla jakas chetna na frustrata wylewajacego zale na forum dyskusyjnym.

Masz kompleksy seksualne wynikające z życia w zakonie ??

> a jak jestes taki mocny, to smialo mozesz isc skarzyc wszelkie religie swiata d
                                                    > o sadow, czy innych trybunalow praw czlowieka.

Durni nie brak i nie widzę powodu z nimi walczyć ,sami wyginiecie jak dinozaury :)).

moze w koncu zrobia cos z tymi o
                                                    > brazajacymi Cie wierzeniami.

twój spowiednik zostawił cię dla innej ??
                                                  • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 15.03.11, 19:24
                                                    czlowieku, sam z siebie kretyna robisz. widze, ze niezle Ci sie nudzi , ze mimo, iz juz probowalam zakonczyc temat, Ty ciagniesz go dalej. czy az takie urozmaicenie w Twoje zycie
                                                    wnosi dyskusja ze mna?
                                                    by the way- skoro ludzi wierzacy kojarza Ci sie z zakonem, dziewictwem, i nudnym zyciem seksualnym, to z niezlego zascianka musisz sie wywodzic. to sa wlasnie STEREOTYPY a Ty jestes mega ograniczony patrzac na zycie poprzez ich pryzmat.czlowiek swiadomy i otwarty na swiat wie oraz akcetuje jego roznorodnosc. skoro nie akceptujesz innego sposobu na zcie poza swoim, to niestety, podejrzewam, ze masz spore problemy z funkcjonowaniem w spoleczenstwie- dlatego pewnie wylewasz frustracje i szukasz polemik na forum. jesli byloby inaczej, nie ciagnalbys na sile tej dyskusji.
                                                  • kolter-xxl Re: PIWI77 15.03.11, 21:54

> czlowieku, sam z siebie kretyna robisz.

Daruj sobie zjadaczu wafelków.

widze, ze niezle Ci sie nudzi , ze mimo
                                                    > , iz juz probowalam zakonczyc temat, Ty ciagniesz go dalej.

To po co odszczekujesz ??

> czy az takie urozmaicenie w Twoje zyciia wnosi dyskusja ze mna?

Grzecznie odpowiadam skoro do mnie ktoś coś kieruje.

> by the way- skoro ludzi wierzacy kojarza Ci sie z zakonem, dziewictwem, i nudny
                                                    > m zyciem seksualnym, to z niezlego zascianka musisz sie wywodzic. to sa wlasnie
                                                    > STEREOTYPY a Ty jestes mega ograniczony patrzac na zycie poprzez ich pryzmat.

No właśnie a jakimi to ty stereotypami się kierujesz pisząc do mnie ; plastikowe laleczki to Ty mozesz posuwac, bo watpie, zeby sie znalazla jakas chetna na frustrata wylewajacego zale na forum dyskusyjnym. . Daruj sobie ty wierzący w kawał drewna czy plastiku oszołom ku.

> czlowiek swiadomy i otwarty na swiat wie oraz akcetuje jego roznorodnosc.

Czyli mam akceptować np stado idiotów padających na pysk przed bohomazem czy innym dziełem rąk ludzkich i nie mogę tego wykpić ?? ;))

>skoronie akceptujesz innego sposobu na zcie poza swoim, to niestety, podejrzewam,
                                                    > ze masz spore problemy z funkcjonowaniem w spoleczenstwie-

Ta,może po prostu jestem świadomy tego co robię :))

>dlatego pewnie wylewasz frustracje i szukasz polemik na forum.

Frustracje ? co z ciebie za psychoanalityk z Koziej Wólki :)))

>esli byloby inaczej, nie ciagnalbys na sile tej dyskusji.

Chcesz mieć ostatni słowo i szlag cię trafia ze nie masz argumentów :)))
                                                  • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 15.03.11, 22:23
                                                    mam argumenty, ale po co ciagnac dyskusje, ktora nic nie wnosi ani w moje, ani w Twoje zycie?

owszem, masz akceptowac nawet idiotow, ktorzy czcza kupe slonia, bo maja pelne prawo do posiadania wlasnych przekonan oraz wierzen. nikt nie dyskryminuje i nie wysmiewa Ciebie z faktu, ze Ty w to nie wierzysz, bo to Twoj wybor- to jest wlasnie cecha wolnego i cywilizowanego kraju.
                                                    a takich, co maja wlasna wizje zycia, wszystkim ja narzucaja i nie akceptuja innosci sporo juz bylo w historii. Na tym sie opierala III Rzesza, ZSRR(i przyjaciele), Kuba, CHRL...

a odszczekuje, bo pyskata jestem, mlode pokolenie podobno tak ma.
                                                    a jakie bylo Twoje pokolenie X-lat temu???

a, i niby co to jest zjadacz wafelkow? jakies kolejne powiedzonko z serii "prostacko przez polske"? czy slung z malomiejskich przedmiesc lat '60?
                                                  • kolter-xxl Re: PIWI77 15.03.11, 22:33

> mam argumenty, ale po co ciagnac dyskusje, ktora nic nie wnosi ani w moje, ani
                                                    > w Twoje zycie?

To po co przeciągasz :))

> owszem, masz akceptowac nawet idiotow, ktorzy czcza kupe slonia, bo maja pelne
                                                    > prawo do posiadania wlasnych przekonan oraz wierzen.

Nie muszę tego akceptować ,ale kamieniami w nich rzucać nie zamierzam .

>nikt nie dyskryminuje i nie wysmiewa Ciebie z faktu, ze Ty w to nie wierzysz, bo to Twoj wybor- to jest w
                                                    > lasnie cecha wolnego i cywilizowanego kraju.

Nikt ? dasz sobie głowę za to uciąć :))
                                                    ; Już od dawna mnie nie dziwi, że powszechnym stało się powiedzenie "głupi, jak ateista".

> a takich, co maja wlasna wizje zycia, wszystkim ja narzucaja i nie akceptuja i
                                                    > nnosci sporo juz bylo w historii.

Wiem to znam historie np katolicyzmu i jego metod tłamszenia wszelkiej myśli.

> Na tym sie opierala III Rzesza, ZSRR(i przyjaciele), Kuba, CHRL...

Wszyscy oni mieli wzór na tzw chrześcijaństwie krwawo rozprawiającym się z tzw herezjami
                        • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 16:11
                          a i niby czemu mam nie mieszac pielegniarek? grupa jak kazda inna.
                          skoro twierdzisz, ze policja moze byc z zalozenia organizacja przestepcza, to kto Twoim zdaniem jest przedstawicielem praworzadnosci w Polsce i na swiecie? czy lamaniem prawa jest aresztowanie gwalciciela? bo zaraz, moze po prostu jestes zwolennikiem anarchii czy czegos w tym stylu?
                          • ka_p_pa Re: PIWI77 14.03.11, 16:26
                            > a i niby czemu mam nie mieszac pielegniarek? grupa jak kazda inna.

Nie ma żadnych przesłanek do twierdzenia, że pielęgniarki zajmują się działalnością przestępczą.

> skoro twierdzisz, ze policja moze byc z zalozenia organizacja przestepcza, to kto Twoim zdaniem jest przedstawicielem praworzadnosci w Polsce i na swiecie

Sądy.

czy lamaniem prawa jest aresztowanie gwalciciela?

Łamaniem prawa jest krycie i ukrywanie gwałciciela tylko dla tego, że to policjant.

> moze po prostu jestes zwolennikiem anarchii czy czegos w tym stylu?

Czegoś w tym stylu, jeśli już musisz szufladkować.
                            • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 16:58
                              a przepraszam, jakie to szufladkowanie, okreslenie swiatopogladu? wydawalo mi sie, ze powiedzenie "masz poglady zblizone do liberalow" nie swiadczy o patrzeniu na swiat poprzez stereotypy....
                              tylko, zeby do tych sadow dojsc, potrzebny jest ktos, kto przestepce zlapie i tam zaprowadzi.
                              mowisz, ze policja ukrywa swoich- widzisz, znow stereotyp. to, ze sie tak zdarza, bo nie przecze, nie oznacza, ze jest to regula.
                              i niby czemu nie ma zadnych przeslanek, ze pielegniarki to org. przestepcza? tak samo jak lekarze, sa takie ktore biora w lape, potrafia znecac sie nad pacjentem fiz. i psych.
                              wlasnie o to mi chodzi, ze zli ludzie zdarzaja wszedzie. ale to nie oznacza, ze wszyscy, ktorzy maja z nimi cokolwiek wspolnego, sa rowniez bandziorami.
                  • kolter-xxl Re: PIWI77 14.03.11, 17:51

> owszem. nie mozna szuladkowac calych grup (zwlaszcza blizej sobie nieznanych),
                    > po zachowaniu jakichs pojedynczych osob.

Mylisz pojęcia kolego ,albo nie rozumiesz prostej prawdy ze;np cała remiza strażacka nie tuszuje przestępstw jednego ze strażaków .
                    • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 18:24
                      kolezanko.
                      wiesz, akurat nie czaje co masz na mysli teraz. mozesz rozwinac?
              • piwi77 Re: PIWI77 14.03.11, 15:07
                A komendant policji takiego uwikłanego policjanta przeniesie na placówkę na Ukrainę, żeby zatrzeć slady? A kuratorium wydało dokument o zakazie współpracy z organami w razie powzięcia wiedzy o przestepstwie wśród któregoś z nauczycieli? Ty w ogóle wiesz co z czym porównujesz? Oczywiście, że nie wiesz. I nie chce mi sie dalej tłumaczyć, bo stawiasz opór faktom.
                • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 15:17
                  A wiesz, ze KK ma swoj wlasny kodeks prawny i swojego rodzaju sad?
                  Oczywiscie, ze wiem. Ilekroc jest tak, ze dyrekcja szkoly, szpitala, policji etc. wie dokladnie, co dzieje sie w placowce, a umywa rece? badz sama jest uwiklana.
                  pamietasz przypadek sprzedawcow skor? jak podawali ludziom pawulon? i co? myslisz, ze nikt z wladz szpitali/ domow pogrzebowych o niczym nie wiedzial?
                  poza tym pytam jeszcze raz- ilu OSOBISCIE znasz ksiezy lamiacych prawo?
          • kolter-xxl Re: PIWI77 14.03.11, 17:42

> nie? a mi sie wydaje, ze ludzie inteligentni sa otwarci na swiat oraz rozne "in
            > nosci". zobacz, najczesciej ludzie prosci, z malym wyksztalceniem, cos, co dla
            > nich dziwne, nieznane, malo popularne w ich otoczeniu, a czasem nawet dla nich
            > przerazajace (np. homoseksualizm) wysmiewaja, napietnuja i nie uznaja odmienno
            > sci innych ludzi.

Czyli wychodzi na to ze cała nasza kato parlamentarna prawica jest bez wykształcenia !!
            • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 18:28
              idiota tez moze byc wyksztalcony.
              • kolter-xxl Re: PIWI77 14.03.11, 18:58

> idiota tez moze byc wyksztalcony.

Widać to szczególnie u tym z PIS :)
                • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 19:59
                  niestety;)
      • piwi77 Re: PIWI77 14.03.11, 14:52
        Wszyscy funkcjonariusze organizacji przestępczej są bandytami. Także ci, którym nie da się niczego udowodnić, bo albo ofiary zostały zastraszone, albo dowody przestępstwa zniszczone, albo przestepca gdzieś nagle zniknął i nikt nie wie gdzie jest.
        • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 14:55
          a jakie organizacje przestepcze znasz?
          • piwi77 Re: PIWI77 14.03.11, 15:01
            Przesłuchanie? Wirtualne, przez internet?
            • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 15:04
              tak, wlasnie kolejna organizacja przestepcza- KGB- pragnie poznac Twoje jakze interesujace teorie spiskowe...
              • kolter-xxl Re: PIWI77 14.03.11, 17:48

> tak, wlasnie kolejna organizacja przestepcza- KGB- pragnie poznac Twoje jakze i
                > nteresujace teorie spiskowe...

Pewno nie wiesz ze SS budowano na wzór zakonu Jezuitów.
                • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 18:32
                  a Ty pewnie wiesz, ze nazistowska gapa byla wzorowana na cesarskim symbolu ze Starozytnego Rzymu?
                  • kolter-xl Re: PIWI77 14.03.11, 20:14

> a Ty pewnie wiesz, ze nazistowska gapa byla wzorowana na cesarskim symbolu ze S
                    > tarozytnego Rzymu?

Niemcy uważają się za spadkobierców imperium rzymskiego wiec nie w tym nadzwyczajnego
          • kolter-xxl Re: PIWI77 14.03.11, 17:46

> a jakie organizacje przestepcze znasz?

Np Krk od proboszcza wzwyż to norma ze ktoś jest uwikłany w jakiś przekręt .
            • Gość: gg Re: PIWI77 IP: 109.255.148.* 14.03.11, 18:33
              masz statystyki?
    • kalapek Re: To co dzisiaj przeżywają Japończycy, wg P. Kr 17.03.11, 07:31
      piwi77 napisał:

*z Wiadomości TVP (sobota 12.3), jest porównywalne z tym, co kilka lat temu przeżywali Polacy w związku ze śmiercią Jana Pawła II.*

Wtedy też tsunami demolowało życie ludzi ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka