bozenka1989 17.06.05, 18:30 Na czym dokładnie polega praca wolontariusza? Chciałabym sie dowiedzieć, bo myśle o tym, żeby zostać wolontariuszem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
regine Re: mam pytanie 17.06.05, 22:26 Po prostu ,zadzwoń lub pójdź do najbliższego Ci hospicjum, tam dostaniesz wszelkie informacje,bardzo potrzebni są tacy jak Ty... Ale najlepiej pójdź ,zobacz...To będzie najważniejsze-zobaczyć... To więcej Ci powie, jak wiadomości tutaj ,na tym forum,które mogą okazać się niepełne,do tego cczego dowiesz się na miejscu.Są tu podane linki ,do różnych miejscowości,więc zajrzyj...Życzę powodzenia i wytrwałości... Odpowiedz Link
mammutka Re: mam pytanie 24.08.05, 10:07 ja jako wolontariuszka wykonywałam głównie prace salowej - sprzatanie, podawanie jedzenia tym, którzy mogli samodzielnie jeść, zmienianie pośćieli i czasem pampersów. czasem mycie, jak nie było bliskich z rodziny czy golenie wąsów (ale żadko bo zazwyczaj bliscy sami chcieli takie rzeczy robić). Po jakimś czasie ze względu na wykształcenie przeniesiono mnie do pomocy w administracji - tam zajmowałam się jakmiś papierokowymi sprawami typu zamiówienia jedzenia, trochę księgowości, ruch chorych itp. Odpowiedz Link
j0204 Re: mam pytanie 26.08.05, 20:49 Witaj, zależy, co chicłabys robić jako wolontariusz i w ajkim hospicjum pracować. Istnieją również dziecięce hospicja. Ślę dużo samozaparcia i wytrwałości w podjęciu decyzji i być moze jej realizacji. Odpowiedz Link
isma Re: mam pytanie 15.09.05, 22:11 Mysle, ze w wiekszosci hospicjow mozesz byc takze wolontariuszem niemedycznym - jesli np. masz obawy przed kontaktem z podopiecznymi, mozesz wykonywac prace biurowe, wysylac korespondencje, zalatwiac sprawy urzedowe, pracowac w magazynie, albo organizowac imprezy czy kwesty na rzecz hospicjum. Kazde rece, i kazde serce sie przydadza )) Odpowiedz Link