Dodaj do ulubionych

UWAGA pies!!

28.04.11, 12:54
mam pytanie. czy jest jakas ustawa, przepis 9jesli tak to bym prosila o dane) gdzie wlasciciel psa ma obowiazek umieszczenia np. na plocie tabliczki "uwaga pies"?
Obserwuj wątek
    • yoma Re: UWAGA pies!! 28.04.11, 13:16
      A ma?
      • pepsikola Re: UWAGA pies!! 28.04.11, 13:34
        no wlasnie o to mi chodzi. mojego znajomego ugryzl pies - jest listonoszem. nie bylo na posesji znaczka "uwaga pies" a skrzynka byla przy domu i wszedl na posesje i wyskoczyl na niego pies i go ugryzl, na szczescie "lekko". sama mam psy i wydawalo mi sie ze jest to obowiazek wlasciciela umieszczenie takiej tabliczki. chcialabym sie zapytac wiec kogos kto sie na tym zna!
        • yoma Re: UWAGA pies!! 28.04.11, 13:36
          Szczerze mówiąc nie wiem, ale na zdrowy chłopski rozum, jak kto włazi komu na posesję, to na własną odpowiedzialność, choćby i listonosz...
        • strikemaster Re: UWAGA pies!! 28.04.11, 13:37
          Powinnna być tabliczka "listonoszu, uważaj, to pułapka", chyba. Cos mi się wydaje, że powinien być ustawowy wymóg, by skrzynka pocztowa znajdowala się na płocie/bramie, żeby listonosz nie musiał na posesję najeżoną bronią w postaci zwierzat przydomowych wchodzić. Nie wiem, czy przypadkiem już takiego wymogu prawnego nie ma?
        • zapinacz.ten.a.nie.inny Re: UWAGA pies!! 28.04.11, 15:07
          pepsikola napisała:

> ...mojego znajomego ugryzl pies - jest listonoszem.

Pies jest listonoszem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka