25.05.05, 19:57
największych Polaków

efakt.pl/wyniki_sondy.aspx
Mikołaj Kopernik
Wit Stwosz ???? hahahaha
Jan Heweliusz

Obserwuj wątek
    • Gość: nie_wiem Re: 100... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 20:02
      Czołówka bez zmian!
    • sprite36 Re: 100... 25.05.05, 20:09
      Hehe...Kazimierz Górski przed Jagiełłą i Chrobrym... Czytelnicy "Faktu" to
      specyficzna "społeczność".
      • kathy83 Re: 100... 25.05.05, 20:19
        I jeszcze Stwosza , Kopernika i Heweliusza uważają za Polaków :))
        • Gość: veni Re: 100... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 20:23
          Zawsze mnie śmieszy, gdy głupiegu krytykuje jeszcze głupszy;))
          • kathy83 Re: 100... 25.05.05, 20:31
            Może chcesz mi wmówić, że wymienione przeze mnie osoby były Polakami?
            • Gość: veni Re: 100... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 20:47
              Przynajmniej w przypadku Heweliusza i Kopernika nie jest to takie oczywiste.
              Poza tym gdyby rozpatrywać polskość w kategoriach terytorianych, to w "100"
              znalazłoby sie o wiele więcej takich przypadków. Ale do takich dyskusji trzeba
              gruntownej wiedzy historycznej, a nie tylko znajomości mapy.
      • Gość: sdg Re: 100... IP: *.chello.pl 25.05.05, 21:33
        no osobiscie nie pamietam co jagiello zrobil-poza wygrana pod grunwaldem-
        dlatego tez predzej mi prszyjda do glowy wielcy polacy wspolczesnie mi zyjacy.
    • 0golone_jajka Re: 100... 25.05.05, 21:21
      "To, co zrobił, co mówi, i czego nas nauczył jest po prostu bezcenne!"

Tak pisze FAK o JP2. Ciekawe czego on nas nauczył???????????? Bo mnie niczego. No, może poza tym, że prezerwatywa jest be.
      • hycel102 Re: 100... 25.05.05, 22:08
        Jajco, zauważyłem, że Ty przyswajasz wyłącznie to, co jest be.
      • ka1311 Re: 100... 27.05.05, 12:11
        A mnie nauczył jak pomagać innym, obcym zupełnie ludziom, jak mądrze wychowywać
        dzieci, jak mieć odwagę by powiedzieć jestem wierząca i cieszę się z tego, jak
        umieć w księdzu dostrzec człowieka, który nie jest doskonały, robi wiele
        błędów. Nauczył mnie, że Jezus przebacza, że nie muszę się go bać, że pomaga.
        Nauczył mnie lepszego spojrzenia na inne religie. Dla mnie to pomoc ogromna.
        Może troszkę przyjżyj się baczniej samej osobie JPII, jego książkom,
        encyklikom. Zbliżają się wakacje, może w wolnej chwili warto byłoby sięgnąć do
        którejś z nich i poczytać co on sam ma do powiedzenia, nie czytaj plotek, jakiś
        zdań wyjętych z kontekstu. Wyrób sobie swoją własną opinię. Nie musisz się
        zgadzać, ale poznaj jego punkt widzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka