25.01.06, 18:04
Chciałabym napisac ksiązkę o swoim mieście, ale nie historyczną, nie o
zabytkach itp., bo takich jest juz wiele, ale taką, która będzie ciekawa i
dla młodziezy i dla ich rodziców i dziadków, a jednoczesnie dotyczyc bedzie
konkretnie miasta. Podziwiam u osób dojrzałych ich mądrość i rozsądek, który
przychodzi z wiekiem, dlatego chętnie skorzystam z doświadczenia
forumowiczów. Potraficie mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • fanta_molade "Rotter's Club" 25.01.06, 18:16
      Rotter's Club - polecam. Dzieje się w Birmingham, opowiada o tym mieście poprzez
      to co widzą bohaterowie. Nie jeste oczywiście jedynym wątkiem, ale ważnym.
    • ninka71 Re: książka 25.01.06, 18:21
      w jaki sposób? czy mamy spisać swoje doświadczenia?
      • autorka79 Re: książka 25.01.06, 19:41
        Wyemigrowałam na trochę ze swojego rodzinnego miasta, teraz powracam, chcę
        zaistniec w lokalnej społeczności - pokazać że uznałam, iż warto tu do
        rodzinnych stron wrócić..
        • ninka71 Re: książka 25.01.06, 20:06
          to sma wiesz z jakiego powodu wróciłaś i co Cię tu ciągnie czy też może odpycha -opisz to
          • autorka79 Re: książka 25.01.06, 21:53
            Własnie na innym forum zaproponowałam napisanie wspólnie ksiązki, pomysł
            zainspirowany jedna z wypowiedzi - może i na tym forum ktos bedzie chetny?
            Kontakt na priv.
            • autorka79 Re: książka 25.01.06, 22:27
              Moja ksiązka powstanie na pewno, juz mam sporo przemysleń.
              Moja propozycja dotyczy innego projektu. Ksiązki napisanej przez forumowiczów.
              Sami decydujecie w jakiej formie będzie Wasz kawałek testu (tylko kwestia
              wypowiedzi na konkretny temat - ten sam dla wszystkich): esej, reportaz,
              pamietnik, poezja, nawet rysunek!, wspomnienia, DOWOLNE (im bardziej róznorodne
              tym lepiej :)) Mam korektora, grafika i reszta zajme sie kompleksowo. Zawsze
              marzyłam o takim duzym przedsięwzięciu!
              • autorka79 Re: książka 26.01.06, 01:31
                Ciekawe może byc wszystko - od przepisu poprzez nasze ulubione powiedzonka,
                rady życiowe, porady jak zyć, az po własne refleksje, rysunki, ilustracje,
                złote mysli, plany, marzenia.. Słowem wszystko co jest dla Was wazne, co mozna
                zapisac i potem jako piekny prezent wręczyc rodzicom, dzieciom itp..
                Piszcie na maila!
                • chochlik5 Re: książka 26.01.06, 15:11
                  Mam pytanie, czy dotychczas coś pisałas i wydawałaś. Ja napisałamm i wydałam
                  książkę związaną z miastem, historią i życiem. Przedtem pisałam i troche
                  publikowałam fragmenty wspomnień. Później zebrałam, uzupełniłam i oddałam
                  wydawcy. Pierwsze wydanie w ilośći 800 egzemplarzy rozeszło się, z drugiego
                  zostało około 60 egzemplarzy. Napisz do mnie. Pozdrawiam chochlik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka