Dodaj do ulubionych

płacenie kartą - sprawdzanie podpisów

09.05.06, 13:41
ostatnio - szczególnie w supermarketach - kasjerki nawet nie udają, że
sprawdzają podpis, ba zazwyczaj nawet zanim zdążę się podpisać one już
akceptują transkcje na kasie.

któregoś razu - jak będę miała więcej czasu - podpiszę się na takim wydruku
DUPA, KRÓLOWA ANGLII.
pewnie nawet nie zauważy ale może potem ktoś zwróci uwagę.
a jeśli zauważy - ciekawe co zrobią
Obserwuj wątek
    • nancyboy Re: płacenie kartą - sprawdzanie podpisów 09.05.06, 13:48
      Ciekawe czemu nam to mówisz, a nie tym kasjerkom.
      • au.lait Re: płacenie kartą - sprawdzanie podpisów 09.05.06, 13:55
        Bo kasjerki powinny to wiedzieć?! A z nami Uasica dzieli się tylko refleksję
        taką w temacie...
      • uasiczka Re: płacenie kartą - sprawdzanie podpisów 09.05.06, 14:10
        dokładnie z tego z powodu - z którego powstają wszystkie inne wątki na tym i
        innych forach
        • Gość: lutzek Ja... IP: *.crowley.pl 09.05.06, 15:39
          ... ZAWSZE zwracam uwagę kasjerowi/kasjerce, jeśli nie sprawdzi podpisu. I pytam się, czy będzie zdziwiona, jeśli jej pracodawca potrąci jej z wynagrodzenie wyłudzoną ewentualnie kwotę. Myślę, że to skutkuje.

lutzek
          • Gość: kasiulla Re: Ja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 18:45
            Też zwracam uwagę: "Proszę sprawdzić, czy się dziś dobrym nazwiskiem
            podpisałam!" - z szerokim uśmiechem <szczerzy się>. Panie bez poczucia humoru
            mają mnie za wariatkę, a te normalniejsze po prostu czuą się przywołane do
            porządku w sposób żarotbliwy.
    • Gość: bogiemslawiena Re: płacenie kartą - sprawdzanie podpisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 15:56
      heheh :) moj facet kilka razy poszedl z moja karta na male zakupy.. kasjerki ani
      razu nie powiedzialy, ze przeciez karta jest na zenskie imie ;))
      coz...
    • axia111 Re: płacenie kartą - sprawdzanie podpisów 09.05.06, 18:56
      Mam dwa konta. Z jednego korzysta moja siostra. Niedawno płaciła kartą (która
      jest moja) i nie zastanawiając się podpisała się własnym imieniem i nazwiskiem.
      Kasjerka nawet nie zauważyła....
    • Gość: bila Re: płacenie kartą - sprawdzanie podpisów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.06, 11:52
      Może to i dobrze, że ja karty nie używam...
    • qazka Re: płacenie kartą - sprawdzanie podpisów 10.05.06, 22:25
      ja nie zwroacam uwagi kasjerkom, po prostu idę do nadzoru kasowego
    • Gość: asiall Re: płacenie kartą - sprawdzanie podpisów IP: *.ri.ri.cox.net 11.05.06, 03:51
      Jeszcze nigdy przy kasie nie zostałam poproszona o okazanie dowodu tożsamości,
      mimo, że na odwrocie karty zamiast podpisu mam napisane jak byk POPROŚ O DOWÓD.
      Czyżby nikomu nie przyszło do głowy, że np. złodziej może posłużyć się cudzą
      kartą lub to samo zrobić inna niepowołana osoba?
      Interesujące, bo w paru innych krajach o dokument jednak poproszono.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka