Dodaj do ulubionych

Uwaga! Wysyp kieszonkowców

IP: 213.231.15.* 16.01.03, 09:15
Czyli takich zasrańców, którzy kradną w środkach miejskiej komunikacji.
Bardzo łatwo odróżnić ich od reszty pasażerów. Znak rozpoznawczy spora torba
na ramieniu, oczywiście pusta, no i oczywiście dla wszystkich z jakąs tam
intuicją wystarczy spojrzenie na wygląd zewnetrzny takiego frajera. taktyka
obronna jest bardzo prosta. należy spokojnie spojrzeć mu w oczy i dać do
zrozumienia że wie się kim jest. Wymięka wtedy natychmiast. Jedno tylko mnie
dziwi, że większość pasażerów stoi i gapi się w okno jak zahipnotyzowana z
torebkami i plecakami przewieszonymi z tyłu, a ja pilnuje tych baranków
bożych co by dresowo skurzane cwaniaczki nie grzebały im po torebkach.
Dzisiaj pięciu takich miałem na oku. Ludzieeeee pobudka. Wchodzicie do
autobusu to nie wypatrujcie kasownika czy wolnej miejscówy tylko prześledźcie
dokładnie co za typy stoją dookoła was!!
Obserwuj wątek
    • Gość: derek Re: Uwaga! Wysyp kieszonkowców IP: *.chello.pl 16.01.03, 22:30
      Te bandziory potrafią być agresywne, gdy sie ostrzeże zagrożonych
      współpasażerów, a zdają sobie sprawę,że są praktycznie bezkarni.Tylko
      policjanci w cywilu coś by tu mogli poradzić, ukryte kamery w autobusach i na
      niektórych przystankach.
      • Gość: astinger Re: Uwaga! Wysyp kieszonkowców IP: 213.231.15.* 17.01.03, 10:00
        Dlatego myślę, że gdyby wszyscy pasażerowie dobrze zdawali sobie sprawę z tego
        jak wyglądają i, że są bardzo powszechni, to złodzieje zrozumieliby wreszcie,
        że nie maja po co działać w ten sposób. Przecież do jasnej cholery pasażerów
        jadacych rano do pracy jest więcej niz tych dupków co kradną. Gdyby było
        odwrotnie to okradaliby samych siebie :)Tak na marginesie; obserwując przeróżne
        przykłady złodziejstwa i wandalizmu w naszym kraju zaczynam sie zastanawiać
        kogo jest wiecej? Tych co kradna czy tych co nie kradną. Gdyby tak zapytać na
        forum "Co ci w życiu ukradziono?" to każdy kto zajrzałby stwierdziłby, że jest
        coś takiego. Mnie osobiście strasznie drażni, że życie w centrum warszawy to
        niemal codzienne uniki przed złodziejem.
        • Gość: Derek Re: Uwaga! Wysyp kieszonkowców IP: *.chello.pl 17.01.03, 11:08
          Mnie najbardziej zadziwia ciagła obecność złodziei w autobusie 175.Oni zawsze
          wsiadaja przy placu Zawiszy a rabują przed Centralnym- i tu tez wysiadają
          przepychając się w drzwiach.Wystarczą czułe kamery aby udowodnić im rozbój (
          używają przemocy wobec podróżnych) i posadzić na jakiś czas. Czy te kamery tam
          w ogóle są?
          • Gość: astinger Re: Uwaga! Wysyp kieszonkowców IP: 213.231.15.* 17.01.03, 13:12
            Moi atakuja na Górczewskiej od Ciołka do Okopowej. Dzisiaj nawet jeden odpuścił
            wsiadanie do tego samego autobusu co ja, bo już znamy sie trochę z widzenia i
            psułbym mu robotę. Warszawiacy wszystkich dzielnic łączcie sie przeciwko
            złodziejom. Na policje i straż miejska nie mamy co liczyć, wtedy kiedy my
            staramy sie uniknąć krawców w autobusach oni dostojnie i z narażeniem życia
            zakładają blokady na koła samochodów i wpierdalają mandaty za złe parkowanie.
          • mysia25 Re: Uwaga! Wysyp kieszonkowców 17.01.03, 19:12
            Gość portalu: Derek napisał(a):

> Mnie najbardziej zadziwia ciagła obecność złodziei w autobusie 175.Oni
            zawsze
            > wsiadaja przy placu Zawiszy a rabują przed Centralnym- i tu tez wysiadają
            > przepychając się w drzwiach.

obserwowałam to codziennie jeżdżąc na uczelnię.
            przeciez ich widać jak na dłoni !!!!
            działają tez na Krakowskim Przedmiesciu w okolicach UW i hotelu.
    • jotembi Re: Uwaga! Wysyp kieszonkowców 17.01.03, 13:51
      coś mi się przypomniało: na stronie netowej superexpressu jest śliczna galeria
      warszawskich doliniarzy, ze zdjęciami, a jakże
      adres: www.superexpress.pl/iso/stale/kieszonkowcy/wstep.shtml
      polecam, parę z tych buziek już zdarzyło mi się zauważyć w autobusach!
    • Gość: jackson Sytuacja w Katowicach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 04:07
      czesc,
      ja osobiscie ze zdziwieniem zauwazylem na pewnej trasie tramwajowej mlodych
      gosci w dresach, co najlepsze bez zadnych reklamowek. paranoja, nawet sie nie
      chowaja, pare przystankow i siup na inna linie.

rozwiazanie to wg mnie kamery, w autobusie nie powinno byc z tym problemu, nie
      wiem jak w tramwaju z montazem. widzialem takie rzeczy zagranica, no ale my
      jestesmy przedgranica ;)

pozdrawiam (nie noscie plecaka na plecaka w autobusie czy tramwaju!)
    • Gość: jackson wiezienia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 04:09
      jedna sprawa wyleciala mi z glowy. mianowicie policja czesto traktuje z
      poblazaniem skargi o kieszonkowcach, chyba rzadko trafiaja do wiezien.
      slyszalem, ze wystarczy posadzic na pol roku, a dla nas to bedzie spokoj (na
      jakis czas tylko)...
      • Gość: anmanika Re: wiezienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.03, 10:28
        Ja zawsze ostrzegam podróżnych dookoła mnie gdy zauważę wsiadających
        kieszonkowców. Kiedyś pewnie zarobię ale nie poddaję się:-). Jakby wszyscy tak
        robili to kieszonkowcy straciliby rację bytu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka