Dodaj do ulubionych

Moherowe berety w akcji

15.07.06, 13:50
Zobaczcie co przez przypadek znalazłam. Trzeba trochę
poczekać zanim się zbuforuje, ale powiem szczerze, że byłam w szoku jak to
zobaczyłam.
Obserwuj wątek
    • loko31 Re: Moherowe berety w akcji 15.07.06, 14:32
      ci ludzie zioną nienawiścią, jeżeli to jest postawa chrześcijańska to ja
      dziękuję za taki kościół
      • pocominowymail Re: Moherowe berety w akcji 15.07.06, 14:41
        kochaj bliźniego swego jak siebie samego...
      • kixi Re: Moherowe berety w akcji 15.07.06, 14:57
        To jest sekta a guru to o.Rydzyk.Teraz nie mam wątpliwości.I wstrętne jest
        to ,że powołują się na kościół katolicki.Rydzyk jawi się tym ludziom jako
        jedyny prawdomówny na tym świecie...Straszne!
      • Gość: b_j Kościół z reguły zieje nienawiscia pod plaszczykie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:07
        m pozorowanej miłości
      • calishaq Re: Moherowe berety w akcji 17.07.06, 01:16
        loko31 napisał:

> ci ludzie zioną nienawiścią, jeżeli to jest postawa chrześcijańska to ja
        > dziękuję za taki kościół

To się nazywa język nienawiści. :P
    • kartoffel1 Re: Moherowe berety w akcji 15.07.06, 14:51
      Pora na ewakuację. Niewidomy prowadzi ślepego.

--
      apostazja.pl/
    • mandaryna65 tak wyglądają ludzie sfrustrowani 15.07.06, 15:47
      to są po prostu ludzie doprowadzeni do granicy wytrzymałości. Nikogo nie
      interesują ich problemy. PRL zmarnował im życie, a teraz wegetują nie mogąc
      liczyć na elementarną pomoc. Jedynym który rozumie ich bezsilny gniew i słuszną
      frustrację jest Rydzyk. On stwarza im poczucie jakiejś własnej przestrzeni, w
      której mogą przynajmniej poczuć się zauważeni. To ma w gruncie rzeczy mało lub
      nic wspólnego z Kościołem. Raczej zjawisko społeczne.

Co robiła tam ekipa TVN? chciała ich sfilmować jak małpy w ZOO?
      • kixi Re: tak wyglądają ludzie sfrustrowani 15.07.06, 16:18
        Są sfrustrowani bo o.Rydzyk ich do takiego stanu dporowadził przedstawiając im
        swój punkt widzenia świata według niego zapewne słuszny.Czy ci ludzie byli tacy
        gdy jeszcze RM nie było?Warto by się zastanowić...
        • Gość: w Re: tak wyglądają ludzie sfrustrowani IP: *.chello.pl 15.07.06, 17:27
          kto będzie płacił za hospitalizację tych nieszczęśników których do takiego stanu
          doprowadził przebiegły zakonnik ? NFZ ? redemptoryści o.polska ? vatykańska
          dyrekcja ? kto ?

--
          www.racja.org.pl/pliki/ulotka.jpg
      • dankowalski raczej ludzie z wypranymi mózgami 15.07.06, 17:37
        • edek101 moherowy beret = mankurt XXI wieku 15.07.06, 19:00
          Czingiz Ajmatow w powieści „Dzień dłuższy niż wiek" opowiada o plemieniu Żuan-
          żuan „mankurtyzującym" swoich niewolników. Pasuje jak ulał do dzisiejszych
          moherowych beretów (być może również zbyt szczelnie zakładanych):

„Zabijali ich pamięć okrutnym sposobem. Na wygoloną dokładnie głowę niewolnika
          wciskali «czapkę» ze skóry szyjnej świeżo zarżniętego wielbłąda, przylepiając
          ją tak szczelnie, że przylegała jak czepek kąpielowy. Potem zakuwali w dyby,
          żeby nieszczęśnik nie mógł dotknąć ziemi głową i wystawiali go na palące
          promienie słońca. Skóra wysychała, ściskając głowę jak żelazna obręcz. Po kilku
          dniach wyjący z bólu niewolnik doznawał zaćmienia umysłu i albo umierał, albo
          na zawsze tracił pamięć, przekształcając się w mankurta - człowieka bez woli i
          bez przeszłości. Miał on cały szereg zalet. Był posłuszny jak bydlę i
          bezpieczny. Największą zmorą właścicieli niewolników jest możliwość buntu -
          mankurt nie wiedział, co to bunt, tak jak nie znał swego imienia i wszystkiego,
          co przeżył zanim uczyniono go mankurtem. Wystarczyło karmić go, albowiem pies
          nie ma większej potrzeby nad zaspokajanie głodu. Odebrać w ten sposób
          człowiekowi godność, odbierając mu żywą pamięć, to najcięższa ze zbrodni
          przeciw naturze ludzkiej".

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka