koza_w_rajtuzach 15.07.06, 13:50 Zobaczcie co przez przypadek znalazłam. Trzeba trochę poczekać zanim się zbuforuje, ale powiem szczerze, że byłam w szoku jak to zobaczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loko31 Re: Moherowe berety w akcji 15.07.06, 14:32 ci ludzie zioną nienawiścią, jeżeli to jest postawa chrześcijańska to ja dziękuję za taki kościół Odpowiedz Link Zgłoś
pocominowymail Re: Moherowe berety w akcji 15.07.06, 14:41 kochaj bliźniego swego jak siebie samego... Odpowiedz Link Zgłoś
kixi Re: Moherowe berety w akcji 15.07.06, 14:57 To jest sekta a guru to o.Rydzyk.Teraz nie mam wątpliwości.I wstrętne jest to ,że powołują się na kościół katolicki.Rydzyk jawi się tym ludziom jako jedyny prawdomówny na tym świecie...Straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b_j Kościół z reguły zieje nienawiscia pod plaszczykie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:07 m pozorowanej miłości Odpowiedz Link Zgłoś
calishaq Re: Moherowe berety w akcji 17.07.06, 01:16 loko31 napisał: > ci ludzie zioną nienawiścią, jeżeli to jest postawa chrześcijańska to ja > dziękuję za taki kościół To się nazywa język nienawiści. :P Odpowiedz Link Zgłoś
kartoffel1 Re: Moherowe berety w akcji 15.07.06, 14:51 Pora na ewakuację. Niewidomy prowadzi ślepego. -- apostazja.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 tak wyglądają ludzie sfrustrowani 15.07.06, 15:47 to są po prostu ludzie doprowadzeni do granicy wytrzymałości. Nikogo nie interesują ich problemy. PRL zmarnował im życie, a teraz wegetują nie mogąc liczyć na elementarną pomoc. Jedynym który rozumie ich bezsilny gniew i słuszną frustrację jest Rydzyk. On stwarza im poczucie jakiejś własnej przestrzeni, w której mogą przynajmniej poczuć się zauważeni. To ma w gruncie rzeczy mało lub nic wspólnego z Kościołem. Raczej zjawisko społeczne. Co robiła tam ekipa TVN? chciała ich sfilmować jak małpy w ZOO? Odpowiedz Link Zgłoś
kixi Re: tak wyglądają ludzie sfrustrowani 15.07.06, 16:18 Są sfrustrowani bo o.Rydzyk ich do takiego stanu dporowadził przedstawiając im swój punkt widzenia świata według niego zapewne słuszny.Czy ci ludzie byli tacy gdy jeszcze RM nie było?Warto by się zastanowić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: tak wyglądają ludzie sfrustrowani IP: *.chello.pl 15.07.06, 17:27 kto będzie płacił za hospitalizację tych nieszczęśników których do takiego stanu doprowadził przebiegły zakonnik ? NFZ ? redemptoryści o.polska ? vatykańska dyrekcja ? kto ? -- www.racja.org.pl/pliki/ulotka.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
edek101 moherowy beret = mankurt XXI wieku 15.07.06, 19:00 Czingiz Ajmatow w powieści „Dzień dłuższy niż wiek" opowiada o plemieniu Żuan- żuan „mankurtyzującym" swoich niewolników. Pasuje jak ulał do dzisiejszych moherowych beretów (być może również zbyt szczelnie zakładanych): „Zabijali ich pamięć okrutnym sposobem. Na wygoloną dokładnie głowę niewolnika wciskali «czapkę» ze skóry szyjnej świeżo zarżniętego wielbłąda, przylepiając ją tak szczelnie, że przylegała jak czepek kąpielowy. Potem zakuwali w dyby, żeby nieszczęśnik nie mógł dotknąć ziemi głową i wystawiali go na palące promienie słońca. Skóra wysychała, ściskając głowę jak żelazna obręcz. Po kilku dniach wyjący z bólu niewolnik doznawał zaćmienia umysłu i albo umierał, albo na zawsze tracił pamięć, przekształcając się w mankurta - człowieka bez woli i bez przeszłości. Miał on cały szereg zalet. Był posłuszny jak bydlę i bezpieczny. Największą zmorą właścicieli niewolników jest możliwość buntu - mankurt nie wiedział, co to bunt, tak jak nie znał swego imienia i wszystkiego, co przeżył zanim uczyniono go mankurtem. Wystarczyło karmić go, albowiem pies nie ma większej potrzeby nad zaspokajanie głodu. Odebrać w ten sposób człowiekowi godność, odbierając mu żywą pamięć, to najcięższa ze zbrodni przeciw naturze ludzkiej". Odpowiedz Link Zgłoś