mas22 30.04.07, 16:21 Jescze nie spotkałem takich, którzy umarli po stracie wiary, ale spotkałem takich co umarli za wiarę. :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vacia Re: wiara , niewiara 30.04.07, 16:56 mas22 napisała: > Jescze nie spotkałem takich, którzy umarli po stracie wiary, > ale spotkałem takich co umarli za wiarę. :-) Spotkałeś umarłych po stracie wiary ale nie wiedziałes o tym że sa umarli ( umarli pod wzgledem duchowym). Jezus powiedział do swojego ucznia takie słowa: "Niech umarli grzebią umarłych swoich a Ty idź i głoś Królestwo Boże" Człowiek odrzucający Boga jest umarły w oczach Bozych. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: wiara , niewiara 30.04.07, 18:09 mas22 napisała: > ale spotkałem takich co umarli za wiarę. :-) Dwa pytania: 1. Spotkałaś (-eś) ich zanim umarli czy już po fakcie? 2. Zmieniłaś (-eś) ostatnio płeć i jeszcze się nie przestawiłaś (-eś) na właściwe formy gramatyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Udijaane Re: wiara , niewiara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 21:46 supaari napisał: > 1. Spotkałaś (-eś) ich zanim umarli czy już po fakcie? :-)) Pewnie takich, którzy umarli po stracie wiary jest całe mnóstwo, co innego z takimi, którzy umarli _wskutek_ utraty wiary :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mctiggle Re: wiara , niewiara 01.05.07, 09:11 > Jescze nie spotkałem takich, którzy umarli po stracie wiary, strata wiary gwarancją wiecznego życia? rozumiem że masz na poparcie tej tezy dowody lepsze niż Jezus na swoje (krańcowo zresztą odmienne), czy opierasz się tylko na swej empirii? Odpowiedz Link Zgłoś