12.11.12, 17:55

..za tym stoją.
Po marszu na wiecu na Agrykoli:
www.tvn24.pl/walczyc-z-wrogami-polskosci-az-do-ich-ostatniego-tchnienia-ktore-oby-wktotce-nastapilo,288143,s.html
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: To ONI.. 12.11.12, 18:26
      O matko,ale rycerz się znalazł! Chyba pęknę. Ale to przestaje być smieszne.Rzad powinien podjąć jakie kroki - demokracja demokracją ale co to jest jak nie podżeganie do buntu?

W imieniu uczestników marszu oskarżam prezydenta i premiera, że sprzeniewierzyli się polskiej niepodległości", m.in. przez "dołączanie do flagi Polski - flagi Unii Europejskiej, (...) sprzedali polskiego złotego, jako walutę narodową, (...) narzucają ratyfikację paktu fiskalnego, (...) zgodzili się na unię bankową. My nie pozwolimy aby Polska była obcą służebnicą i dlatego marsz idzie na przód, aby odzyskać Polskę - podkreślił.
      • stedo Re: To ONI.. 12.11.12, 18:52
        SLD chce delegalizacji:
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12840547,SLD_chce_delegalizacji_ONR_i_Mlodziezy_Wszechpolskiej.html
        • kaszebe12 Ha,ha,ha ! 12.11.12, 19:23
          -Polityczna mafia demokratury znowu sama chce sobie stryczek zalozyc na szyje ?
          • stedo Re: Ha,ha,ha ! 12.11.12, 19:34
            Rozwiń proszę tę myśl zawiłą, bo my tu nie tak wysoko kształcone w temacie i cokolwiek nie kumatewink)
          • anoagata Re: Ha,ha,ha ! 12.11.12, 21:31
            kaszebe12 napisał:

> -Polityczna mafia demokratury znowu sama chce sobie stryczek zalozyc na szyje ?
            Raczej usmażyła sobie kotlet,który może byó nie strawny.
            • kaszebe12 Re: Ha,ha,ha ! 13.11.12, 18:18
              Nie musisz byc tak ironiiczny ,stedo,ale dziekuje za "smile'a".-Nie ma to , jak spojrzenie przymruzonym okiem. - Historia ma to do siebie , ze lubi sie powtarzac , a pamiec zbiorowa jest nadzwyczaj krotka.-Juz pisalem , ze zapominamy o tym , ze gosc z wasikiem nie zostal wyjety z czepka , a byl dzieckiem tej samej gnijacej demokratury , w ktorej zyjemy dzisiaj.-Mimo kolosalnego "postepu" technologicznego , ludzkosc , w aspekcie socjoideologicznym,cofnela sie o sporo latek.- System , ktory nam narzucono, ma nawet malo wspolnego z dzikim prekapitalizmem.
              -Mechanizm tego , co stalo sie w Warszawie jest bardzo prosty , bo opiera sie na trzecim prawie Newtona.-Ciag dalszy bedzie polegal na tym , kto z tego ogniska wyciagnie najlepsze ziemniaki.-My , w tym czasie,zapominamy , ze istota problemu tkwi gdzie indziej , bo tkwi wlasnie w zeskleryzowanym ,dyktatorialnym systemie , ktory musi w koncu ulec ewolucji...-Nic to -zafunduja nam jakies futbolowe mistrzostwa i spuszcza ceny pyfka - bedziemy "zajeci".
              • iryska2604 Re: Ha,ha,ha ! 13.11.12, 18:38
                Wiesz, krytykować każdy potrafi. I każdy ma najlepszą receptę na to jak powinno być. I jak wg ciebie? Zanim dokonała sie transformacja ustrojowa chcieliśmy niezależnosci, wolności, wolnego rynku. Mamy to co mamy , minęło dwadzieścia parę lat...Nie wiem dlaczego ale cały czas mi sie wydaje że istnieje coś takiego jak charakter narodowy. Nawet mówi się mądry Polak po szkodzie. I zamiast wziąść się do roboty to bierzemy się za łby.Chcemy żyć na odpowiedniej stopie, mieć wszystko - a kto ma nam to zapewnić? Piszesz o narzuconym systemie - śni się niektórym niezależność a czy Polska to Szwajcaria? Stać nas na tą niezależnosć?
                • drugi.super222 Re: Ha,ha,ha ! 13.11.12, 18:53
                  (...)I zamiast wziąść się do roboty to bierzemy się za łby. (...)
                  napisała Iryska2604 (mój komputer nie zgadza się z napisaniem wziąść,
                  podkreślił na czerwono ...)

Pozwolę sobie grzecznie zauważyć Szanowna Admino, że właśnie
                  o możliwość *roboty* te zakute łby walczą. Niestety, nie wszyscy
                  pobierają renty i emerytury, a pracy brak ...
                  • amityr Re: Ha,ha,ha ! 13.11.12, 19:36
                    @super
                    Powiedz tak szczerze ,czy ty ostatnio widziałaś się z jakimś szewcem?

http://i42.tinypic.com/1qk1n4.jpg http://emoty.blox.pl/resource/blowup.gif
                    • drugi.super222 Re: Ha,ha,ha ! 13.11.12, 21:08
                      amityr napisał:

> @super
                      > Powiedz tak szczerze ,czy ty ostatnio widziałaś się z jakimś szewcem?
                      --------------
                      Ożesz TY @ Amityr - wczoraj z jednym, dzisiaj z innym.
                      Bo wyobraź sobie, że zdarłam do cna obcasy w moich jesiennych botkach.
                      Zaniosłam wczoraj do szewca, zapłaciłam, a dzisiaj udałam się tam ponownie
                      żeby odebrać. Jakież było moje zdziwienie, kiedy na stołeczku, na którym
                      wczoraj siedział starszy pan, ujrzałam dorodną postać młodego blondyna.
                      Ion sobie nie tylko siedział, on - proszę Ciebie @Amityrze - pracował.
                      Pochylony na starymi, brudnymi, wykoślawionymi skóro-podobnymi wyrobami
                      przemysłu obuwniczego, zapewne zastanawiał się jak do nich *podejść*,żeby
                      uczynić z tych gratów jeszcze użyteczne ludziom okrycie na stopy.

Odebrałam moje błyszczące i ślicznie wymodelowane nowymi fleczkami
                      botki, a wracając tramwajem (mamy o...mamy) myślałam, że skoro taki
                      młody i przystojny ... na tym stołeczku ... to może zawód szewca nie
                      zniknie. Najważniejsze w tym opisie jest jednak niewypowiedziane
                      przekonanie, że to nie Ty byłeś tym blondynem i ... na litość ... skąd wiedziałeś,
                      że miałam dwukrotne podejście do szewca?

Tego gówniarza nie mogę wygumkować. Tak musi być.

>
                      > http://i42.tinypic.com/1qk1n4.jpg http://emoty.blox.pl/resource
> /blowup.gif
                      • amityr Re: Ha,ha,ha ! 13.11.12, 21:51
                        2super
                        Oj ty dobrze pomyśl co ja miałem na myśli pisząc o szewcu. Jedno mogę ci przysiąc ,że nie alkohol. Ale ty jesteś.........
                        • iryska2604 Re: Ha,ha,ha ! 13.11.12, 22:07
                          O ile się nie mylę to demonstracje stały przed Sejmem przy kazdej ekipie rządzącej?.Swięta prawda "Jeszcze się taki nie urodził coby wszystkim dogodził. A tak naprawdę to wiemy czego chcemy?
                  • 1.kolczatka Re: Ha,ha,ha ! 13.11.12, 19:41
                    '(...)I zamiast wziąść się do roboty to bierzemy się za łby. (...) ' ktoś tu napisał.
                    Tak - robić Ambergoldy albo sprzedawać byłe zakłady państwowe oficjalnie za złotówkę a pod stołem za grube miliony. Tak się tworzyły i tworzą fortuny w RP smile rabuj własne państwo a będziesz na piedestale, medialny cwaniak i autorytet. Aha jeszcze jedno - koniecznie i oficjalnie popierać a najlepiej należeć do PO albo do SLD smile bezkarność i profity zapewnione.
                    • kaszebe12 Rozdrabnianie , Irysko... 13.11.12, 20:11
                      Nie krytykuje ,a stwierdzam zwykla , historyczna oczywistosc.- Niepodwazalnym jest ciagla ewolucja wszystkiego ,od mikroba po ludzkie spoleczenstwo.-Gdzie teraz znajduje sie ludzkosc ? - W regresji, a regresja jest sprzeczna z podstawowym prawem natury ;- z tym sie chyba zgodzisz. -Nie ma sensu doszukiwania sie zla w nazwach partii , nazwiskach politykow czy biznesmenow,mentalnosciach zbiorowych tych czy innych nacji...Mianownik zwany "kryzysem" jest wspolny dla USA , Francji , Polski ,Grecji, Rosji czy RPA , a polega on on na globalnym "neoliberalnym" systemie , w ktorym zawodowi politycy sa tylko kuklami i przekladnia faktycznej wladzy i kontroli , ktora sprawuje wielka finansjera.- Moim zdaniem jedynym wyjsciem z sytuacji jest wyjscie polityczne,na drodze walki o demokracje.-Dlatego sugeruje lekture Manifestu Madryckiego , sugeruje przyjrzenie sie demokracjom Szwajcarii i Islandii . -Pomyslmy przynajmniej o przyszlosci naszych dzieci wnukow.-Mamy byc Obywatelami czy wyborczymi owcami ?
                    • dorota-s2 Re: Ha,ha,ha ! 13.11.12, 20:30
                      W każdym konflikcie szaleją emocje,strony używają argumentów siły zamiast siły argumentów.Gdzieś w tych pokrzykiwaniach i w zwykłym warcholstwie pojawiają się wypowiedzi ważne,mądre i prawdziiwe ale w ogólnym zgiełku,zacietrzewieniu są niewidoczne.Ja nie czuję ,żeby ktoś bronił moich interesów,wygląda to jak walka o wpływy ,władzę i pieniądze.Wszyscy wiedzą co jest złe,niektórzy to wykrzyczą ale nie dopuszczą do głosu tych ,którzy mówią cicho i mądrze.Nie znam się na polityce,nie znam recepty na poprawę sytuacji,za małą mam wiedzę i żadnych możliwości poprawy istniejącego stanu.Chciała bym żeby reprezentował mnie nie krzykacz a człowiek mądry i prawy,ktoś kto potrafi właściwie ocenić sytuację ,zaproponować wyjście nie kierując się prywatą.Gdzie trzeba pójść żeby takie osoby odszukać??
                      • 1.kolczatka Re: Ha,ha,ha ! 13.11.12, 20:43
                        W Polsce takich nie znajdziesz. Tu taki cichy i merytoryczny zostanie ośmieszony zakrzyczany i zapluty. I nie tylko przez media, także przez polactwo które nie pozwoli na normalność. A więc na budowę demokratycznego państwa prawa. Bo wciąż w nas tkwi homosovieticus. A może my w genach mamy nieposzanowanie wszystkiego ? o większości mówię bo wiem że nie wszyscy tacy. W/g mnie na dziś straciliśmy instynkt samozachowawczy i stoimy nad przepaścią. A może już spadamy tylko jeszcze o tym nie wiemy ?
                        • aga-kosa Re: Ha,ha,ha ! 13.11.12, 21:07
                          Zenon Laskowik składał kiedyś takie życzenia:
                          "Życzę, żeby wszyscy Polacy mieli to co zapragną a i tak mieli na co narzekać."
                          Pewnie nam to się podoba..... aga
                          • 1.kolczatka Re: Ha,ha,ha ! 13.11.12, 21:21
                            Coś w tym jest co napisałaś Aga. Że my wiecznie narzekający Narodek smile sęk w tym że mamy na co narzekać i tu nasze przywary nie mają zastosowania. Jeśli nie przestrzega się podstawowych prawideł co do zarządzania społecznością to koniec jest tragiczny. Zwłaszcza gdy jest przyzwolenie większości na wszelkie patologie. Tu przypomina mi się gdy Mojżesz był na Górze Tabor a Żydzi się rozprzęgli . Zabrakło przywódcy i od razu anarchia. My dziś lewitujemy w podobnym kierunku. Na własne życzenie czego wkrótce będziemy żałować.
                        • jaga_22 Re: Ha,ha,ha ! 13.11.12, 21:11
                          1.kolczatka napisał:
                          A może już spadamy tylko jeszcze o tym nie wiemy ?

Zapewniam, że jakbyś spadał 1.kolczatko,to byś wiedział. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/wink.gif
                          • 1.kolczatka Re: Ha,ha,ha ! 13.11.12, 21:29
                            Nie bądź tego taka pewna i taka do przodu smile pamiętam demonstracje bezrobotnych pod Sejmem i niektóre transparenty. Na niektórych pisało : dzisiaj my jutro wy. Może dziś masz dobrze ,masz kasę ale jutro być może bankrutem będziesz bo wszystko pierdyknie smile oby nie życzę Ci jak najlepiej ale różnie może być gdy rządzi targowica. Rudy powie że dla dobra państwa i ogółu konfiskata bankowych walorów i co, przyklepiesz ? smile
                            • jaga_22 Re: Ha,ha,ha ! 13.11.12, 21:50
                              Eeee tam,wymyślać można.Nie rozumiem dlaczego tak czarno widzisz?
                              Wierzę w przyszłość. http://s19.rimg.info/997004e1699eb7baa90ba38a3fd0f042.gif A rudy ,to mój ulubiony kolor.
                              • 1.kolczatka Re: Ha,ha,ha ! 13.11.12, 22:04
                                Nie żebym widział czarno, z życiowych doświadczeń jestem realistą dlatego dmucham na zimne smile ale optymistą jestem jak najbardziej ale nie naiwnym. pzdr.
                                • alfredka1 Re: Ha,ha,ha ! 14.11.12, 13:10
                                  Gdy już poczujesz na grzbiecie eksmisję, a w żołądku pustkę - napisz na priv, podzielimy sie z Tobą emeryturą byś nam z głodu nie uświerkła.
                                  A to co ci zostanie, to złóz jako ofiarę by kartki i socjalizm wrócił.
                                  I bardzo proszę nie uzywaj zwrotu "POLACTWO" prosimy.
                                  u nas roboty dużo ale ci spod Urzędu nie życzą pracować - za ciężko im, za mało pieniędzy, za zimno, za gorąco.
                                  --wolą pracować na czarno.
                                  http://i48.tinypic.com/dwqped.jpg
                                  • polnaro Re: Ha,ha,ha ! 14.11.12, 13:23
                                    Alfredko, a znasz tysiące zatrudnione na umowach śmieciowych?
                                    Kto z nimi podzieli się emeryturą? bo raczej nie my.
                                    Bądźmy obiektywni i spoglądajmy dalej niż cień własnego nosa.
                                  • stedo Re: Ha,ha,ha ! 14.11.12, 13:28
                                    O to on się nie boi. Jemu sen z powiek spędza myśl że "rudy" skonfiskuje mu walory bankowewink) i zrobi bankrutem. Z czym my tu do takiego gościa, alfredkowink)
                                    • iryska2604 Re: Ha,ha,ha ! 14.11.12, 15:57
                                      Bądźmy obiektywni i spoglądajmy dalej niż cień własnego nosa.
                                      napisała polnaro. Zgadzam się z tym ale pod jednym warunkiem.Pokażcie mi taki kraj mlekiem i miodem płynący,gdzie nie ma umów smieciowych, gdzie wszyscy maja po równo, gdzie nie ma biedy, bezdomnosci, patologii, korupcji, bezrobocia... Gdzie jest ten wspaniały świat? Jeden przykład...
                                      • anoagata Re: Ha,ha,ha ! 14.11.12, 16:19
                                        ' Umowa śmieciowa' nazwa fatalna ale nawet i w śmieciach możemy czasem coś dobrego znaleść.
                                        Ze względu na niższe zarobki możemy mieć lub już mamy dodatek mieszkaniowy /kilka setek/,zasiłek rodzinny,ekstra dopłatę do wczasów z funduszu socjalnego /bo jesteśmy w niskim progu/ itp. ale te czynniki to chyba się wszystkim i zawsze należą,chyba żle myślę.
                                        • dorota-s2 Re: Ha,ha,ha ! 14.11.12, 20:27
                                          Myślę że umowy śmieciowe są odpowiedzią pracodawców na horrendalne koszty zatrudnienia i na brak pracy-lepsza śmieciowa niż żadna-
                                          Oglądałam program o eksmisjach,o absurdach kiedy dochód emeryta jest mniejszy od narzuconych
                                          kosztów utrzymania mieszkania,bez jedzenia i leków, dla mnie jest to eksterminacja.
                                          Czytam wpisy na forum i przyznam że coraz bardziej jestem przygnębiona,najgorsza jest bezsilność.
                                          Człowiek wcale nie brzmi dumnie...
                                          • kaszebe12 -I znowu... 14.11.12, 20:41
                                            ...rozdrabniamy sie...-Piszesz ,Doroto,o jednym z elementow caloksztaltu calego "systemu".
                                            -Bezsilnosc ? -Nie wolno Tobie tak pisac.-Pisanie i wolna dyskusja , nawet tutaj, jest dowodem na to ,ze mozna i trzeba dzialac , ze mozemy to zmienic,nawet jezeli sami tego nie odczujemy.-Ale pomyslmy o naszych potomkach. - To ,o czym tu piszemy juz jest skladowa mikropolityki , mala cegielka w tworzeniu zbiorowej swiadomosci...
                                            • dorota-s2 Re: -I znowu... 14.11.12, 21:38
                                              +/-60 to nazwa tego forum.Ludzie posiadający już jakąś wiedzę,doświadczenie,najczęściej na emeryturach a więc poddani pewnej niewoli ekonomicznej.Grupa ,której można zabrać ,obciążyć,ograniczyć,nawet jeśli wszyscy emeryci zgłoszą protest,marsz urządzą to żadna gałąż gospodarki nie ucierpi,ot najwyżej obniży się np wiek do którego warto leczyć chorego skutecznymi ale drogimi lekami i metodami.Grupa wykształconych,ciężko pracujących ludzi stanowi potencjalne zagrożenie dla możnych tego świata,tak trzeba im "kota pogonić"żeby nie mieli czasu ani siły na zastanawianie się i protesty,niech płacą za nierobów różnego kalibru za utrzymanie w pudle drobnych złodziejaszków,za tych którym się "należy"na emerytów i rencistów bo ZUS ich pieniądze gdzieś zużył,nie wiadomo gdzie i tak trwa wyścig szczurów aż padną.Babcię głodna się sądzi bo kostkę masła ukradła w sklepie ,mafia, w świetle prawa uniewinniona śmieje sie w twarz maluczkim.Od rent i emerytur pobiera się podatek ,raz już był zapłacony itd itd...Znasz pewnie maksymę nec Herkules..w dowolnym tłumaczeniu ..I Herkules dupa gdy narodu kupa..Co mogę zrobic dla dzieci i wnuków?Maja tu azyl.w górach gdzie nawet sklepu nie ma,gdzie wszystko jest proste choć wcale nie łatwe..
                                              • kaszebe12 Re: -I znowu... 14.11.12, 22:08
                                                Eh , Doroto...ja wybieram sie na emeryture za trzy lata wiedzac ,ze bede nadal pracowal...
                                                Skoro tak walimy latynizmami , ONI znalezli sposob na "nec Hercules..." stosujac julianska "divide et impera",a wracajac do mlodych , ciezko pracujacych wyksztalconych;-zaskoczyla mnie,tylko poczatkowo, liczba samobojstw w sredniej kadrze francuskiej Poczty , Fr-Telecom , Renault...-Mlodzi ,czesto swietnie wyksztalceni ludzie - jak mocno im przeprano mozgi , jak skutecznie potrafiono ich "uwarunkowac"...-straszne.
                                                - W zeszlym roku przeczytalem ksiazke pewnego socjologa,ktory w oparciu o statystyki,liczby i kontekst prawny porownal sytuacje ostatnich niewolnikow zyjacych w Europie z sytuacja wspolczesnego salariusza...-cholera ! -Niewolnik mial do przodu !
                                        • stedo Re: Ha,ha,ha ! 14.11.12, 23:15
                                          Z ta dopłatą do wczasów w obecnych warunkach, zwłaszcza w kontekście umów tzw. śmieciowych, czyli o dzieło, to pojechałaś..Dopłaty do wczasów są tylko dla etatowców i tylko w tych zakładach gdzie jest fundusz socjalny. A taki fundusz muszą mieć tylko dosyć duże zakłady- nie pamiętam od ilu zatrudnionych. W praktyce, w kilkuosobowych firmach takiego funduszu nie .ma. Dobrze jeśli właściciel zapłaci za urlop. Zrobił nam się XIX kapitalizm. Zgroza.
                                          • kaszebe12 XIX kapitalizm ? 15.11.12, 07:09
                                            -Nie zrobil sie nam , ale nam go zrobiono.-Ta wersja dzikiego kapitalizmu jest jeszcze gorsza , bo jest globalna w kazdym sensie tego slowa i nie ma juz aspektu kapitalizmu "produkcyjnego" ,a aspekt czysto finansowy.-Innym specyficznym aspektem jest mala,skoncentrowana grupka finansistow nami rzadzacych.-Te osoby maja nazwiska , tego nie mozna ukryc w Davos czy zebraniach "Bilgerbergu".
                                          • anoagata Re: Ha,ha,ha ! 15.11.12, 12:30
                                            Stedo nigdzie nie 'pojechałam' ,dobrze jest mi w domu.
                                            Pisząc to co napisałam,nie miałam na myśli 20-to latka,który niema mieszkania ani dzieci jeszcze..
                                            Piszę o rodzinie,rodzinach 30+ lub 40- ,czyli całościowo o rodzinie gdzie jeden pracuje na umowę o pracę a drugi o dzieło i mają 2-3 poTomki i przynajmniej w jednym zakładzie jest spory fundusz socjalny do rozdzielenia a takich zakładów trochę jeszcze jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka