Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA --SIERPIEN:)

01.08.06, 20:25
a TU ..DO SERCA PRZYTUL PSA,WEZ NA KOLANA KOTA....
--zajmuje wiec wolny fotel,Bujany...
wlacze- Dziewiata Symfonie Beethovena Scherco,odlece do marzen przy
zamknietych oczach...a lyczki szampana ochlodza mnie cala...
Taka cisza i taki piekny samotny chwilkowy,lecz taki! bywa najbardziej
czasem leczniczy,gdy ...trzeba zyciowe kolejne sekundy wzmocnic czyms
nadzyczajnym....

Obserwuj wątek
    • mira54 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 20:44
      Tofiko na lyczka szampana i ja sie skusze.
      Dzisiaj jest nieco przyjemniej posiedziac na tarasie.
      Pieklam szarlotke, dla wszystkich chetnych wystarczy,
      zapraszam.
      • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 20:47
        SWzmpan szarlotka i 9 symfonia, to cos dla mnie. Usiądę z Wami
        • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:22
          Danutko, wybacz, czestuj sie ,chcesz szampanem, albo ksiazeczka zw,,piffkiem ..
          i co jest jeszcze do łasowania , wiec prosze,, keski nieduze nam nie zrobia
          wielkich zmian w cmsmileposzukamy jeszcze dobrej relaksacyjnej muzyki... Naszego
          prawdziwego wirtuoza,, Fryderyka Chopina, dobrze wieczorowa ,tez pora -slucha
          jego cudownych utworow...sierpniowy lekko mam schlodzony wiatrem wieczor,a my
          RAZEM -
          • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:28
            Toficzko dzieki za szampana z miłą chęcią posiedzę przy muzyce i odpocznę to
            całym dniu pracy.
            Mireczko i znowu zapowiada sie ciekawa niedziela.
            No to szampan w górę i za piękny wieczór.
      • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 20:54
        Mireczko, bardzo prosze, juz schlodzony , wiec jak od lat nie lykam szybko ,
        ujmuje i ogtrzewam i powoli lykam,tak przykazane na moje zaspiewane i
        delikatne glosowo gardelko...
        ale Witaj Mireczko,opowiadaj co i jak,, moze ja przagapilam ,, mysle o
        konkursie...znajdzie sie tez Ciasto , mam orzechowy tort, 3/4 tyci ,ale nam w
        zupelnosci wystarczy>>> no to za Wakacje,,Lato i Forumowiczow wszystkich,,Niech
        im ,nam wiedzie jak naj najsmile
        • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 20:59
          Danutko, nadeptalas przy upiekszaniu w domku,a tu ,tylko relaksik, i
          wypoczynek ,chcemy ,,mowimy ,niechcemy patrzymy ,a przeciez juz tak duzo o
          sobie wiemy ,,,Frywolni 50 latkowiesmile))
          zaraz a kiedy jestesmy tu na stazu a kiedy nominuje NAS Adminka Natla na
          stalych forumiarzy ,moze jakas okazja znow wpadlaby?
          Danus siadaj wlacze Cichtko i posluchajsmile Ludviga van Beethovensmile
        • mira54 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:06
          No wreszcie troszkę czasu mogę spędzić z Wami przy szampanie
          i cieście. Torcik orzechowy jest super! A szampanem wznosimy
          toaścik za "Lato i Forumowiczów".
          Konkurs mam już poza sobą,teraz oglądam go jedynie w TV "Nasz Powiat".
          Wszyscy byli zadowoleni, żaden wykonawca nie odjechał z pustymi rękami.
          Wszyscy otrzymali dyplomy, puchary i upominki. W niedzielę jadę z seniorami
          na imprezkę do Garbatki Letnisko - spotkanie integracyjne połączone z
          prezentacjami zespołów seniorów.
          • mira54 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:08
            Też z przyjemnością posłucham tej muzyki.
            Relaks jest mi bardzo potrzebny.
            • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:24
              "A nie wychlejcie wszystkiego, bo jutro mamy kolejne święto"- powiedziawszy to,
              obruciła sie na piecie i poszła w dalszym ciagu, po przerweie na reklamy,
              oglądać "Stowarzyszenie umarłych poetów" wink)
              • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:29
                Proszę derekcji, ja mogę świętować codziennie.
                • mira54 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:35
                  Danutko, ja takze moge swietowac codziennie razem z Toba.
                  Ostatnio polubilam imprezowanie.
                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:39
                    No to Mireczko nasze zdrowie i świętujmy, bo zyje sie raz
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:41
                    Ależ tu miluśko dziewczyny,Tofiko zostało jeszcze troche szmpana? Jak miło
                    Mireczko,ze wpadłaś do nas /zapracowana dziewczyno/ kawalek torta też sobie
                    zjem a co mi tam!!!!!niech sie młodzi odchudzają,Danutka odpoczywaj po cięzkim
                    dniu pracy,pyszny torcik a symfonia uspokaja i nastraja sentymentalnie.
                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 21:44
                      No to świętujemy,należy się nam a co!!!! Koniecznie trzeba oblać nowe
                      sierpniowe otwarcie gawiarenki,coś słyszałam,że jutro znowu mamy balangę????
                      Nasze zdrowie dziewczyny!!!!
                    • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 22:02
                      Helenko, jest szampan,schlodzsony, nawt dzis pomyslalam ,czy ma mi w domu
                      nabierac waznosci , zanose go gawiarenki,
                      i dobrze , teraz mamy czym zycie forumowe postawic jeszcze bardziej , w
                      pozytecznosc pospolita,
                      Widzicie ksiezyc???
                      bo ja nie, ale slucham podarowanej kasety ,, wloski jezyk .. mowiono
                      mi "piekny ksiezyc, "--Bella Luna," nie potrafie , przeslac WAM, wieczorkiem
                      wszystkie naraz posluchlibysmy , razem w tym samym czasie..fajnie?
                      Kolejna kolejeczka do ksiazeczek.... i karteczka zaliczona,"verte"
                      A B Y S M Y!!smile))
                      • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 22:06
                        Toficzko dzisiaj u mnie pada, ale wczoraj księżyc był piękny. Masz rację
                        jeszcze jedna karteczka za piękny księżyc. A muzyka płynie z głośników.
                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 22:54
                          Ja też nie widzę księżyca,pada i bardzo dobrze a za chwilę to nic nie będę
                          widzieć,tak się opiłam szampana,żyje się raz!!! jeszcze po jednym i odjazd do
                          spankasmile))))))
                          • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 01.08.06, 23:02
                            Helenko, jak to odjazd, a kto na jutrzejsza dżampreze spr czy w drewutni
                            ksiazki zostaly wyokladkowane, kto podpisy grawerowane naklejii tytuly? nie
                            mozna na polki wstawiac niezaksiegowanych,,,
                            juz momencik , i wszystko jak powinno juz przygotowane czeka..
                            Natla zainspirowala ... ,, cos bedziesmile
                            • krista57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 08:56
                              Witam serdecznie!Stawiam kawe i rogaliki ze swiezutkim dzemikiem wisniowym.
                              Gawiarenka ożyła,trawa prawie zielone,listki na okolicznych drzewach błyszczą
                              w słońcu,zwierzaki szczęsliwe i skore do powitań.
                              Wszystko to za sprawą nocnych opadów.
                              • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 09:23
                                Krystynko,super, pedze do spraw,
                                wroce wszystko wyprobuje do sytasmile
                                Ach ,juz mi slinka.. cieknie...smile
                                • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 16:04
                                  Witam , dawnom tu nie była , a milutko tu. Przyniosłam ciacho drożdżowe z
                                  morelkami .Proszę się częstować.
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 16:39
      Józefino dzięki za pyszne drożdżowe z morelkami a do tego Kundzia zaparzyła
      świeżą kawę, więc zdrowie Leontynii.
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 17:05
        Udało Ci sie ciasto Józefino,pychotka z kawą a to dzisiaj nasza Leosia ma
        święto Danutka?
        • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 21:37
          Chodzcie, juz chodzcie tu,
          wczoraj z Helenka drewutnie w zastepstwie za Wojka sprawdzilysmy,
          jest czym sie goscic i zdrowko , odczytac Naszej Grazynki.
          Wiem ,ze mam racje, jeszcze muzyczki citke do atmosfery uroczystej i
          Hulamy,, bo jak nie przyjdziecie zaraz,
          to WAM zaspiewam cos,, innego niz mam na mysli...
          Stol z wiktualami jest, jak dobrze bedziecie wpatrywac , to juz degustacja
          pojdzie w ruch,," Stoliczku nakryj sie....jest!
          • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 21:44
            Hej Marylko widzę, że już wszystko przygotowałaś do balu, to może przeczytajmy
            jedną stroniczkę za zdrowie solenizantki
            • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 21:47
              Natychmiast Dankarolciu,
              pod te zin\mne nozki, to ? o zubrach poczytamy,
              Pomyslnosci i radosci, sto lat naszej ..Grazynce...
              chodzcie bo juz spiewam!no!

Hulali w Opolu i pili kako,, nie hulali wcale po kakao, i jak wam teraz?smile
              • tesunia Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 21:52
                hej babeczki!!
                co tak swietujecie??czy to Grazynki sie dzis opija zdrowko??
                zatem wznosze toascik za wszelakie pomyslnosci dal Nich.....kiss
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 21:56
      Tesuniu dzisiaj obchodzimy urodziny Leontyni
      • tesunia Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 22:04
        acha...........,
        wiec zdrowko Leontyni trza przechylic,
        dobrze,ze juz noc,dobrze bedzie sie zasypialosmile)
        • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 22:36
          Alem się dziś naczytała,aż mnie oczy bolą.Uciekam oblucji dokonać i w pościeli
          się zanurzyć, niestety dziś sama.Dobranoc moje miłe.
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 23:12
            Całe szczęście,że jeszcze zdążyłam na jednego,trzeba wychylić za zdrowko naszej
            Leontyniismile)))
            Zdrówko Twoje Leosiu.
            • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 23:20
              Zdrowie Leontyni.....niech Jej gwiazdka pomyśloności........no to cyk. smile
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 02.08.06, 23:29
                Koniecznie na drugą nogę,co by Leontynia prosto chodziła i ja teżsmile))))
                No to cyk.
                • ania091951 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 05:20

W termosie zostawiam Wam goraca kawe do kawy swieze buleczki maslame.W sloiku
                  pyszny dzem truskawkowy oczywiscie z Aldiego sprawdzony gwarantuje ,ze jest
                  pyszny,o zapomnialam jeszcze o smietance do kawy SMACZNEGO dobranoc
                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 09:48
                    Aniu dzięki za kawę pyszna
                    • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 09:59
                      No to ja sie rzucam na kawę z bułeczka maślaną i dżemem. Udało Ci się Aniu
                      śniadanie wink)))
                      Pieeeesy......idziemy!
                      • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 11:07
                        kawa, to moj ratunek ,dzis,
                        obudzilam sennie,szyja dziwnie chrum chrum robi,
                        i jak ja teraz pooogladam za...

na materac pod brzozki i regenerujace cwiczonka,
                        a pozniej wielokrotny (tam i spowrotem )przeplyw basenu
                        styl 'zabki, troszke kraul,chiba plecki najwiecejsmile
                        • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 13:50
                          Wpadłam na drugą kawę. Toficzko jak tam ćwiczonka? Czy jeszcze jest to chrum,
                          chrum?
                          • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 14:00
                            Pijesz na drabinie? Tylko tam nie czytaj, pamiętaj wink))
                            • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 14:18
                              Czytam przy komputerze, spoko
                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 16:31
                                Witajcie,przyszlam wypic z Wami kawę,posiedzieć pod brzózkami,odpocząc a może
                                uda sie drzemka? chociaż 15 min.Tak mnie dzisiaj sen morzy cały dzionek.
                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 17:17
                                  Rany!!! Tofiko,gdzie się podziewasz? cwiczysz czy pływasz w basenie Ciebie
                                  niema,może zajrzć do drewutni?
                                  • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 18:16
                                    Wszystko , naopak,
                                    mi sie dzis wiedzie,
                                    Ja WIEM ... Wczoraj , bedac za spraweczkami ,
                                    1) deszcz - dosc mocny
                                    2) potworny gorac
                                    3) powtorka deszczu z wichrem ,bylam troszke ogrzana ,
                                    Zawialo .podwialo zawialo, bol glowy,,uaaa
                                    Dzis pol dnia --spanko,
                                    Kawa !!!!!, proby jeszcze kolejne ustawienia sie w pioniesmile)))))
                                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 19:36
                                      No to gąrąca herbatka z prądem Tofiko i łóżeczkosmile))))))
                                      • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 21:43
                                        Herbatka, a co tak "cieniutko dziewczyny" ? Co tak cieniutko ?
                                        Szampana stawiam,na powitanie, do tego winko, oryginalne, z limitowanej serii,
                                        gruzinskie, czerwone, w/g pijacego podobno niezłe smile)
                                        Wiec do "roboty" !!!
                                        • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 21:50
                                          Sierpień miesiącem bez "czytania" podobno.No to kawusia też pychotka.Przycupnę
                                          sobie w kąciku i odpocznę.
                                          • krista57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:01
                                            "Mlody" dal sie odgonic od komputera tylko dlatego,ze go poprosilam i
                                            przekupilam.Chcialam zobaczyc co na forum.
                                            Uprzejmie donosze,ze jestem na kilkudniowym wypadzie w bardzo atrakcyjnym miejscu
                                            i po kolacji na tarasie ;szaszlyki,steki,wino i piwo do wyboru.Na koniec ciasto
                                            z wisniami.Zapraszam!
                                            • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:31
                                              Przyniosłam tort urodzinowy dla Omegi333, może zostanie wink))
                                              img182.imageshack.us/my.php?image=10006572ee.jpg
                                              A pilnujcie, żeby się porządnie wkupiła. wink
                                              • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:35
                                                Miałam iść spać,ale jak jest tort to mowy nie ma.Poproszę kawałek/w myśli mam
                                                ogromny/torcika.
                                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:45
                                                  Oczywiście Reniu,ze wypije za Twoj powrót szampana i winko Józefino co Ty
                                                  mówisz sierpień bez czytania? nie da rady!!!! za powrot Reni trzeba wychylić
                                                  lampkę szampana,koniecznie!!!
                                                  Krysiu baw się dobrze,fajnie że do nas zajrzałaś.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:48
                                                    Reniu za Twój powrót, to i szampana i winko i drewutnianke jestem gotowa
                                                    wyczytać. A tort wypróbowany dobry
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:55
                                                    Oj, tort z chęcią, nie pamiętam kiedy jadłam ciasto sad
                                                    Więc cały kawał poproszę, a co mi tam smile)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 23:01
                                                    Danutka jakby co trza pomóc w drewutni to wiesz...ja bardzo chętnie pomogęsmile))
                                                    Zdrówko Reniu,za szczęśliwy powrót do domku,ja tez skuszę się na kawałek torta
                                                    z orzechami mniam...mniamm..
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 23:03
                                                    No to za zdrowie Reni i pysznego tortu kawałek poproszę, ja chciałam
                                                    powiedzieć, że to mój ulubiony wink
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 23:04
                                                    Jesteś kochana Aniu,ale ja dziękuję wczoraj robiłam na obiad naleśniki z serem
                                                    i zupę owocową z wiśieneksmile)))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 23:05
                                                    O naleśniki też zjem, bo lubię baardzo, ale nie mam czasu teraz robić. Dzieki
                                                    Aniu
                                                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 23:37
                                                    Aleście są......przecież zjadacie Ani obiadokolacje. A w ogóle co to za
                                                    podżeranie o tej porze.....potem lecicie do klubu "Tyci" wink)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 23:41
                                                    Ja tylko torta zjadłam malutki tyci...tyci..od szampana i winka tez się
                                                    tyje?wink))
                                                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:58
                                                    Ciiiii Danusia.....nie chlap tym wypróbowanym tortem.......wink)
                                                    Za powrót Reni, to ja nawet Szan.Pana poczytam, tylo za chwile, bo pies mi juz
                                                    prawie kompa podsiusiuje wink))
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 23:56

Niech sie kobitki czestuja ,moze dla mie zabraknie i nie bede musiala zagladac
                                                    do Klubu Tyci
                                            • mira54 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:34
                                              Reginko z przyjemnościa napiję się z Tobą szampana
                                              i poprubuję winka, które przywiozłaś.
                                              Krysiu, wypadu Ci zazdroszcze, baw sie dobrze!
                                              • ania091951 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 22:59
                                                A moze ktos ma ochote na nalesniczki z twarogiem.Prosze sie czestowac
                                                • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 03.08.06, 23:02
                                                  Naleśniczki, owszem, ale zostawię na śniadanko. Lubię podsmażone na maśle z
                                                  ubitą śmietaną z cukrem i kawałkami brzoskwiń.
                                                  Do kawy porannej, przysmak jak nic smile
                                                  Dziękuję Aniu smile)
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 00:35
                                                    kusicielki , no owszem winka na sen ..solo dzis , od Reginki wypijesmile
                                                    ale nalesniczki,no nie!smile
                                                    do 21 , tylko mi wolno,jesc, no gora do 19, ale nie da sie tak!
                                                    Spij Reginko, ksiezyc by Cie nie budzic tez zasnie,
                                                    dobra poukaladalam WAS do snu , ide i ja w piernaty chrapacsmile
                                                  • sagittarius954 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 05:43
                                                    Pogadałbym... ale Wy spicie ...smile
                                                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 09:55
                                                    Trzeba było nas obudzić, a nie marudzic wink)
                                                    Ale kawę mogłeś zrobić........jednak chłop to chłop.....tylko by wiersze pisał,
                                                    a o naszej kawie nie pomyślał......brzydal jeden wink
                                                    Ooooooo, kundziu, dzięki. Kochana dziewczyna jesteś.....jest, jest, pyszna
                                                    pachnaca kawa z ekspresu. Donoszę bułeczki i lece w plener. Żyć sie chce smile
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 12:59
                                                    Przyszłam na drugą kawę,zaraz muszę lecieć do kuchni,wprawdzie obiad mam tylko
                                                    musze dogotować ryż czy makaron,ale posiedzę chwilkę z kawą,tak tu przyjemnie i
                                                    cicho fajnie się tutaj odpoczywasmile)
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 21:57
                                                    DZis wczesniej nie zagladnelam bo komp ,mi nie logowal ,do Gawiarenki,
                                                    ale taka ciszaaaaaaaaaa, chrapki zwierzatek i pomrukiwania slychac, Kundzia i
                                                    Wietek z kurami poszli spac,,
                                                    Co sie stalo? co sie stalo? wczoraj przegaduliliscie za mocno? i chrypki
                                                    dostaliscie,
                                                    Przejde z pieskami, spacer przed snem to , samozdrowie.
                                                    zaraz wrocimy...
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 22:46
      Późno, bo późno, ale wreszcie zezłolik pozwolił mi cokolwiek napisać na forum.
      Z rozpaczy, że dzisiaj żadnego miejsca w statystyce nie zajmę, chyba coś
      przeczytam.
      • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:05
        Danutko, dlaczego mnie nie obudzilas, wrocilam ze spacerku i chyba zdrzzemnelam
        w fotelu.. ale przenosze do wlasciwego loza,, no to drepce....
        • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:07
          Toficzko może zaśpiewać Ci kołysankę.
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:18
            No to zaśpiewmy Tofice Danutka co?
            Ach śpij kochanie,jeśli gwiazdkę z nieba chcesz-dostaniesz
            Ja Ci wszystko mogę dać,więc dlaczego nie spać.
            Ach śpij bo właśnie,księzyc ziewa i za chwilę zaśnie trala..la...
            smile))))
            • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:20
              tylko musimy cicho śpiewać, żeby Toficzki nie obudzić.
              • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:28
                Moje spiewanie WAM............a kukusmile
                Czar ogniska

Przygasa ognisko, otula je mgła, a E a
                Świerszcz na swych skrzypeczkach a E a
                Nocny koncert gra.
                A więc wszyscy razem zawtórujmy mu.
                Dobranoc, dobranoc, pogodnego snu.

ref. I zatoczmy kręgiem koło A7 d
                Rzućmy czar w ognisko. G C E
                Niech się spełnią nam marzenia, a d
                Niech się spełni wszystko. E a
                Żeby jutro było słońce,
                Ptak mógł w gniazdo wrócić,
                Żeby wierzba nie płakała,
                Przestała się smucić.

Wygasło ognisko, jeszcze w oczach blask,
                Senne drzewa szumią,
                A my jeszcze raz
                Zanućmy cichutko, zawtórujmy im.
                Dobranoc, dobranoc, niech się dobrze śni. "

autor slow nie zniany
                • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:31
                  Toficzko tak pięknie zaśpiewałać, że aż mi sie łóżko zaczęło podobać, chyba
                  powiem dobranoc.
            • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:21
              smile))))))))))))))))))))))),
              slicznie, uslyszalam i przybieglam posluchac
              Dziekuje...
              w duecie WAm tak ladnie sie spiewa, pieknie
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:21
        U mnie zezłolik buszował po południu,ale pogoniłam go w diabły,Danutka nie
        przejmuj się statystyką,zajełaś pierwsze miejsce w malowaniu mieszkania,to
        kawał dobrej roboty.
        • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:23
          Helenko???? a jak to sie go tak goni?????
          mozesz podpowiedziec?
          Dam Ci Drineczka, zebys zdradzila tajemnice pokonania wredoty?
          Danuko ,tobie tez, prosze, na frasunek za znikniecie zezlolika machniomsmile
          • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:27
            Masz rację Toficzko, za przegonienie zezłolika.
            • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:30
              Danutko, Helenko, jak na jednek nodze pogonimy?
              to jeszcze zeby sprawnie go na zawsze pogonic , niedobrego obibasa, a juz ,...
              A Bysmy....po drugiej karteczcesmile
              • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:32
                Ostatnia karteczka żeby nie wrócił szybko
                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 04.08.06, 23:37
                  A powiedzialam do niego tak''o zesz Ty w mord..kopany w ząbek
                  czesany,ty....ty....no!!! i poszedł sobie na szczaw.
                  No to ja tez jednego do... dosypiacza i kierunek łóżkowicesmile))
                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 05.08.06, 10:57
                    No i co, jeszcze śpicie po tych dosypiaczach? wink)
                    Ja poproszę o jednego, dużego, czarnego odsypiacza, moze byś z mleczkiem.
                    • ania091951 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 05.08.06, 13:25
                      Wlasnie wstalam robie kawe kto ma ochote na kawke
                      • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 05.08.06, 13:56
                        Jaaaaa, tylko pamiętaj, żeby była poobiednia wink
                        • ania091951 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 05.08.06, 14:02
                          Postawilam ,a wypijecie kiedy bedziecie mialy ochote sie napic smietanke tez
                          stawiam
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 05.08.06, 14:05
      Aniu dzieki za kawę, pyszna.
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 05.08.06, 18:48
        Natluś coś Ty,kto spał? ja już od rańca wyruszyłam w trase z moim panem,nie
        dawno sciągnelismy na chatę i teraz chętnie napiję się kawy,zostało jeszcze
        trochę?
        Przyniosłam jabłuszka z działki/papierówki/cały koszyk,stawiam na stole.
        • krise1 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 06.08.06, 20:12
          img310.imageshack.us/img310/2012/palfruitky5.jpg
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 10:40
      A kto pozabijał gwoździami drzwi do gawiarenki. Biedne zwierzaki nikt ich nie
      głaskał już tak dawno. Dobrze, że chociaż Kundzia im jeść dała. Zaparzyłam
      kawę, bo z diety wynika, że mogę ją pić i zabieram piesy na dłuuuugi spacer.
      • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 11:08
        Piję kwausię poranną, przed chwileczką wywlokłam się z łóżka, śniadanko już
        czeka. A zwierzaki faktycznie samotne. Dzięki Danutko za kawę, i że pomyślałaś
        o zwierzakach smile
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 12:12
        Dzięki Danutka za kawę pyszna i bardzo potrzebna z rańca,inaczej mózg nie
        pracuje,posiedze chwilkę i do kuchni,moze pierogów podrzucę Wam na obiad co?
        Dobrze,ze zajrzalaś tutaj Danutka,biedne zwierzaki.
        • wiktoria53 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 13:36
          Proszę dziewczyny wypijcie moją naleweczkę wiśniową...szybko wchodzi w
          głowę...uważajcie...wink aha proszę też poczęstować sie kawusia i makowcem
          swieżutki...co prawda nie piekłam lecz kupiłam ale pyszny!! Ma dużo maku i tyle
          lukru...Tylko nie wiem co na to grubaski powiedzą? no ja tam jem i tyle. Taka
          okazja nie zdarza się często, a ja trafiłam 90000 post!!!
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 13:48
            To ja po pierogach,wypiję Twoją naleweczkę Wiktorio,taki rekord trzeba uczcić a
            makowca tez spróbuje a co mi tam,powtórzę za Danutką czy ktoś widział kalorie?
            Mowisz,ze w główke idzie? będzie mi sie lepiej prasowałosmile)))
            Za rekordy,za Wiktorie,taki dzień się zdarza raz,tylko raz i więciej nie....jak
            rekord,kielichy w górę,no to siupsmile))))))
            • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 18:12
              Wiktorio Twoja naleweczka to cudo, za rekord! Makowiec też pyszny. No to
              jeszcze raz za rekord. Piękny ustrzeliłaś.
              • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 18:30
                Danka! Pohanuj się......zostaw choć kieliszek.....
                Na wszelki wypadek przyniosłam martini......Twoje zdrowie Wiktrio.....iiiii.....
                na drugą nóżkę......za pracowitość Delwy.....kurcze....pierogi?
                prasowanie?.....koszmar.......
                • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 18:34
                  A właśnie, Halutka gdzie te pierogi. Wiedziałam, że czegoś mi brakuje.
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 20:03
                    Jak to gdzie? przecież przynioslam juz dawno,Natla jak sie dorwała
                    to......pewnie nic nie zostało,ale zajrzyj Danutka do lodówki w zielonym
                    pojemniku,powinny jeszcze być,wrzuc do mikrofalówki i smacznegosmile)))))
                    Prasowanie skończone!!!!!! hura...hura...
                    • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 20:47
                      No jak widzę to już po pierogachsad Spóźniłam się deczko, ale kieliszeczek, za
                      90000 Wiktorii z chęcią wypiję, ku pokrzepieniu serca...
                      Znaczy na wzmocnienie smile
                      • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 20:49
                        Reniu poczęstuję Cię kilkoma pierogami, ale tylko kilkoma, bo sama mam mało
                        • vogino55 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 22:36
                          Tylko kawę wieczorną wypiję poczytam FORUM zaznaczam FORUM nie jakąś
                          beletrystykę łapką wszystkim pomacham i już mnie nie ma .Czy dogonię stracony
                          czas niewiem?
                          Wojciech
                          • wiktoria53 Kto jeszcze czuwa? Zapraszam na ......... 08.08.06, 22:52
                            lody, pyszne lody z dodatkiem musu truskawkowego.Lody z "Zielonej Budki".
                            • dankarol Re: Kto jeszcze czuwa? Zapraszam na ......... 08.08.06, 23:07
                              Na słowo lody, to nawet komputer szybciej zadziałał. Dzięki pyszne te lody.
                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 09.08.06, 19:34
                            Znowu pustki od rana,dobrze,ze mamy Kundzie i o zwierzaki zadba i kawe nam
                            zaparzy,dzięki Kundziu,przyszłam na wieczorna kawe u mnie deszczyk
                            kropi,zrobiło się przyjemnie,roślinki i trawa ożyły.
                            Ma ktoś ochotę na szarlotkę? przyniosłam do kawy,ja tam się nie odchudzamsmile)))
                            • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 09.08.06, 21:46
                              Jakiś takiś smutny i śpliwy dzień. No i ten zezłolik....:[[[[[
                              Przyniosłam Wam melona wypełnionego martini....pychota. Może się humory
                              popoprawiają wink))
                              Ale ja chyba juz się pożegnam, bo naprwade nie da sie pisać.
                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 09.08.06, 22:08
                                Melonik z martini,no.....owszem przyda się na nerwy,może pomoże? Nie pozwoliłaś
                                go ukatrupić Natluś,to teraz nam figle płata co i rusz bestyjka!!!!
                                smile))
                                • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 09.08.06, 22:19
                                  Na melona i martini i ja chętnie się przysiąde, co z tego że już po 22:00.
                                  Dzieci śpą, wię można sobie pofolgowaćsmile)
                                  A na poprawę humorku, martini w sam raz smile)
                                  Dorzucam trochę brzoskwiń, tak podkolacyjnie smile)
                                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 09.08.06, 22:39
                                    Brzoskwinie świetnie fermentują z martini, więc się nam chyba humorki
                                    poprawią wink)
                                    Biorę zepsa i idę go odcedzic.
                                    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 09.08.06, 23:17
                                      Dziewczyny dajcie coś, może być nawet drewutnianka. Ja już mam dość. Po całym
                                      internecie mogę szaleć, mogę grać, a jak wchodzę na forum, to co i raz jest
                                      komunikat błąd internet explorer i już widzę własną tapetę.
                                      • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 09.08.06, 23:37
                                        No mnie się na szczęście tylko powoli otwiera i to nie za każdym razem.
                                        Pij Danutka, takie smutki trzeba utopić.....wink)
                    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 08.08.06, 20:48
                      Dzięki Halutka znalazłam. Mniam mniam, jakie dobre.
                      Przytachałam cały koszyczek śliwek. Miód nie śliwki.
    • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 00:04
      Ale checa, zezłolik sie schlał i padł, bo mi sie otworzyło i mnie nie wywaliło.
      Zezłoliku może jeszcze coś chlapniesz?
      • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 10:02
        W ekspresie pachnąca kawa, na stole zostawiam rogaliki, a ja biorę piesy i idę
        w plener. Już mi sie znudziła walka z komputerem o przeczytanie lub napisanie
        czegokolwiek. Lepiej pogram w kulki, bo tam komp chodzi jak szatan.
        • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 10:26
          Jak wroci Danutka..mam bukiecik groszku pachnacego,zeby jej humorek przywrocic
          po przygodach ze zezlolikiem,
          wypije chetnie kawe,
          Podpisuje karteczke---"Danusi od Tofci" , bo czas mnie troszke pogania.... papa
          • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 10:39
            Piękny dzień dziś, powitało mnie słoneczko. Od niedzieli i ja pospaceruję z
            pieskiem, aż cały tydzień. Już mi go brakuje. A teraz wypiję kawusię, dziękuję
            Danutko, wytrząchnę ze 2 rogaliki i....Sama nie wiem jak dziś zacząć dzień. Po
            prostu pustka w głowie, nie wiem co robić ? Choć gdzie nie spojrzę, coś jest
            coś "co patrzy nas moje ręce ". Chyba lenistwo mi się pokłoniło smile
            • jozefina33 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 10:53
              Wpadłam na kawusię i się przywitać.Szybciutko i spadam do pracy ,a
              posiedziałabym z Wami.Cosik melancholija mnie dziś dopada
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 11:22
                Witajcie dziewczyny,wpadłam tez na kawę,Renia zostaw chociaż jednego
                rogalika,zarłoku jedensmile)))
                A pracy w domu jeszcze nikt Reniu nie przerobił,nie masz ochoty-nie rób
                nic,odpoczywaj,wyjdz na spacerek.Józefino to przejdzie nie poddawaj się
                melancholii,ta paskuda jak się przyczepi......to,przegoń ją do wszystkich
                diabłówsmile)))
                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 11:24
                  Danutka,Ty masz pomysła!!!!Tak jest upić zezłolika,że tesz nie wpadłyśmy na to
                  wcześniej???
                  Myślę,że jak zaczniemy go poić,sam od zwieje,gorzej jak mu się spodobasmile)))))
                  • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 12:13
                    Oooo, Zezłolik trzeźwieje crying(, koniecznie go trzeba upijać, permanentnie,
                    pamiętajcie. Ja mu podsuwam właśnie czysta z czerwoną kartką....całego litra,
                    zobaczymy.
                    Chlapię kawę i do pracy się biorę. Do zobaczenia wieczorem.
                    • krista57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 15:57
                      Witam wszystkich gawiarenkowiczow,wpadlam jedynie na kawę i biore sie dalej do
                      pracy.Muszę sie nieco odmłodzic tzn nowa fryzura,nowy kolor ,i inne takie tam...
                      Szykuje też żarełko ...i wyjazd jutro z rana na dłuuuuuuugi weekend.
                      Wyobrazcie sobie,ze spotykam się z ludzmi,z którymi nastąpiło rozstanie gdy
                      mielismy po 19 lat.Organizujemy taki sobie wspominki...czyli moja klasa maturalna
                      wraz z "przyległosciami".Troche się obawiam,czy oby na pewno będzie o czym
                      rozmawiacsmile)
                      Wszyscy,oprócz mnie to emerytowani nauczyciele.
                      Spotkanie pod Gorzowem Wlk w ogromnym domu na wsi!
                      • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 10.08.06, 17:59
                        Krysiu miłego spotkania po latach, zobaczysz będzie wesoło.
                        Przyszłam coś przeczytać, bo vet zdarł ze mnie 70,- chyba przestanę sie
                        przejmować zwierzakiem i przestanę bywać w tak drogim lokalu.
      • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 10:09
        Hej! Wpadam na chwilę, ale na herbatkę. Jakieś małe śniadanko i zajęcia
        czekają, ale jak się ktoś "szlaja", jak powiedziałyście, to czasem musi
        popracować. Miłego dnia! Pogoda niezła, ale jakaś nostalgia...bo
        atmosfera "poletnia". Ptaki już tak nie śpiewają, słońce słabo grzeje...
        Dobrze, że nie pada.
        • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 10:34
          Kasiu a zostało jeszcze trochę tej herbaty? Ja też lubie dobra herbatę, bardzo
          chętnie sie napiję, przed zaplanowana pracą. Już dziś piętek pracy dużo, a
          chęci ani ani. A może lepiej pobiegną z piesami na spacer
          • natla Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 10:56
            I poleciała. No to ja kawę ranną Kundziu poproszę. Wyspałam się od 2:30 do 10:00
            z półgodzinną przerwą na manewry psa. Musiałam z nim o 4-tej wyjść i się
            okazało, ze siusianie do tak tylko przy okazji......zaczynają sie psie manewry
            czyli wąchanie śladów i czytanie listów zostawionych przez panienki....
            Myślałam, że go zabiję wink))
            • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 11:25
              Ja już po kawie, ale posiedzę, posłucham pięknej muzyki, którą dostalam na
              płycie. Czy słyszycie ten jazz ? To moje ulubione kawałki smile
              Pogoda po nocnej zlewie, może byc, nie za gorąco i pachnie cudownie, sosnami,
              które wokół mojego domu rozsiewają cudowny zapach.
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 13:03
                A ja wpadlam na kawę,Kundiu bądz tak miła proszę o dużą kawę z
                mleczkiem,posiedze chwile i do kuchni,kurcze u mnie zaczął padać deszcz a
                miałam ochote pojechac rowerem na zakupy,odłoże sobie tą przyjemność na inny
                dzień.
                • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 18:35
                  Mimo wieczornej prawie pory , kawe jeszcze wypije nabrac kondycji , do
                  wieczornych powitan gosci...
                  A WAM , tez zostawiam herbatke z cytrynka i kawe, moze tak bezkofeinowa, co Wy
                  na to? na pocieszenie szarlotka z bardzo slodziutkimi papierowkami ,
                  czestujcie sie prosze, aha, gdyby komus glod dokuczal wstawiam kotleciki
                  ziemniaczane z sosem grzybowym , delikatne, bo inaczej apetyt wzrasta,
                  pobiegam ze zwierzatkami , bo zapomna ze ja istnieje,,juz: tup tup,
                  a kto tam jeszcze komarow niebojacy chlapie w basenie????/
                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 18:44
                    To ja !!! "Wrzucono" mnie do zimnej wody, żebym ochłonęła. I dziweczyny pomogło
                    jak nic smile Teraz arbata(jak to mój teść) mówił, z rumem, żebym kataru nie
                    dostała. Jeszcze mi tylko tego brak i jeszcze czegoś..smile
                    Byłby zestaw cały. Ale należy mi się. Delwuś wypijesz ze mną, zawsze we dwie
                    raźniej. A szarlotka super, od lat nie widziałam już papierówek. Tobie to
                    Marylko dobrze, u nas na targu tych jabłek nie widać. Wyginęły, wyrodziły się
                    drzewa, czy już nie sadzą ?
                  • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 18:47
                    Szkoodaa, że nie wiedziałam o kotlecikach. Nie miałam dziś czasu ani sił
                    gotować i pobiegłam do "Pierożka" na pierogi z jagodami( nie słodziłam!)
                    A teraz jestem po herbatce i, niestety, sporej ilości słodkości. Musiałam!
                    A herbatkę wolę bez cytryny. Sok z cytryny mogę bez dodatków...
                  • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 18:48
                    O Toficzko nie miałam dzisiaj czasu gotować, to od razu sie poczęstuję się,
                    tymi kotlecikami z sosem. Pychotka dzięki, a teraz kawa wieczorna i można
                    zaczęć odpoczywać. Idę zobaczyć, kto tam sie tapla w basenie.
                    • tofika Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 19:19
                      Reginko, Ty chlaptusio jedna, ja juz straz chcialam wzywac, dobrze, ze sama
                      wyszlas, jaka zachecona do kopieli obok gawiarenkowej ,smile)
                      Jesli takie szybcitkie spotkanko ,to tylko milutko poczytac w szacownym
                      Towarzystwie,
                      szarlotka z czerwonych papierowek ,a zolciotkie dorzucam pojesc kto sobie
                      zyczy... Witajcie Dziewczynki , smacznego zycze... dopijam kawusie , bo to byl
                      czas, malenkiej przerwy w zajeciach domowych..

• del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 20:53
                        Kotleciki grzybowe,kurcze,nie odmówię sobie takich smakołyków,Tofiko jesteś
                        kochana,zaraz potem kawa i ciasto,no i oczywiście lampeczka winka z Reginą
                        wypije,Danutka dołączysz do nas na winko? kto jeszcze chce winka,nie martwcie
                        się dziewczyny,mam mały zapasik,nie brakniesmile))))
                        • kasia573 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 20:56
                          A ja mogę się dołączyć? Może zasnę i po nocach nie będę buszować w necie. A
                          jaki rodzaj winka?(podszkolę się może)
                        • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 20:59
                          ja sobie własnie sącze v. białe pod krewetki po tajsku, co je sama sobie
                          zrobiłam. Jak nie zeżre wszystkiego, to jutro zaprosze sasiadow smile), bo
                          zrobiłam b.dużo...to takie z mlekiem kokosowym, kolendrą , kuminem, chutney'em,
                          limonkami, itd.
                          Pierogi też zrobiłam ( Regine wie coś o tym ) ale pierogów żałuję i sasiadom
                          nie dam. Taka wredna jestem.
                          ---
                          in vino veritas
                          • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:10
                            Też bym nie oddała pierogów, ale krewetki, owszem, WSZYSTKIE.
                            Bo te oczy, mnie przerażają. Czy te oczy umią kłamać ? Chyba nie... "
                            Białawe sączę i szukam towarzystwa do saczenia...Bo jak tu do monitora pić,
                            wpadnę w nałog, jak nic ...A do tego leje jak z cebra. Nic tylko wysączyć i
                            lulu...
                            • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:17
                              a tu nie pada ...surprised
                              p.s. a te pierogi ostatecznie super wyszły mi, że tak nieskromnie zapodam smile)
                              • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:28
                                Przedwczoraj, na Woli lało ja z cebra, a u mnie ani grama, cóż i tak bywa...
                                • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:30
                                  Jutro ja się biorę za pierogi, do tego barszcz czerwony, powitam dzieciaki z
                                  Kijowa, ukraińskim daniem. A co mi tam, nich się cieszą, że tu i tam ta sama
                                  kuchnia. Zjedzą bo bardzo lubią smile
                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:38
                                    Padalcowa,naprawdę jestes wredna,nawet po jednym pierożku nie dasz????
                                    smile))))))
                                    A ja sączę czerwone,jestem już dawno po kolacji a co jadłam na kolację?
                                    no,wiedziałam,że zapomnę co jadłamsmile))))
                                    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:39
                                      del.wa.57 napisała:

> Padalcowa,naprawdę jestes wredna,nawet po jednym pierożku nie dasz????
                                      > smile))))))
                                      > A ja sączę czerwone,jestem już dawno po kolacji a co jadłam na kolację?
                                      > no,wiedziałam,że zapomnę co jadłamsmile))))
                                      Nie dam !!!! nie oddam pierogow !! Poszli won wink
                                      • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:41
                                        Może chociaż jeden pierożek.
                                        A wino to też czerwone teraz sączę. Wasze zdrowie i za pierożki.
                                        • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:45
                                          Danutka, no coś Ty, to profanacja pierogów....
                                          Czerwonym winem, pierogi, no coś Ty. A też jak zrobię nie dam, bo dzieciaki
                                          zjedzą wszytkie smile)
                                          • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:51
                                            Straszne to, to i dobrze, że mam czerwone wino jak nie ma pierogów/ Będę
                                            musiała sie zabrać też za pierogi, ale ja sie podzielę. a co mam takie miętkie
                                            serdce wink
                                            • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 21:55
                                              Moje serce ostatnio stwardniało. Zrobiło się jak kamień, bo stwierdziłam, że
                                              niektórzy też mają twarde serca...Ale pierogów zawsze robię więcej, żal mi Ci
                                              się zrobiło, to Ci podrzucę, tylko nie do czerwonego wina.
                                              Do czerwonego barszczu, oszem smile
                                              • dankarol Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 22:19
                                                Czerwony barszcz też lubię, ale będę miało dopiero jutro. Jakoś wieczorem nie
                                                mam ochoty na barszcz tylko na wino wink A na pierogi czekam i z góry dziękuję
                                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 22:30
                                                  Ot,wredny Padalec,egoistka jedna,pochwalila się,smaku narobiła i jeszcze
                                                  krzyczy do nassmile)))
                                                  chyba siem z żalu upije a to wszystko przez Ciebie Padalcu jedensmile))
                                                  • regine Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 22:46
                                                    Barszcz Danutko też będzie jutro. Dziś nic nie gotwałam, co ja głupia jestem.
                                                    Sobie nigdy nie gotuję . Barszcz i pierogi jutro.
                                                    Tylko białe wino sobie przygotuj, do tych pierogów smile)
                                                    A Ty Helenko, nie krzycz tak na Padalcową, nie jest wredna, ale pierogi dały
                                                    jej w kość. Może da, jak nie po jednym to po dwa smile)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA --SIERPIEN:) 11.08.06, 22:55
                                                    Ja nie krzyczę na Padalcową,to Ona na nas krzyczy i odgania od
                                                    pierogow,czytałaś? Stare baby tak mają Ona dobija setki a na starosc
                                                    to..to..chytre jak diablismile)))