chalwa 26.03.02, 16:49 Jak bardzo palenie papierosów zmniejsza skuteczność minipigułek??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kon_by_sie_usmial Re: Tabletki anty 26.03.02, 16:55 chalwa napisał(a): > Jak bardzo palenie papierosów zmniejsza skuteczność minipigułek??? A nie chcialabys poznac tego empirycznie? Ryzyko towarzyszylo ludzkosci od zawsze, daj i ty sie poniesc emocjom i postaw wszystko na jedna karte. Z niecierpliwoscia poczekam na wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
gigi22 Re: Tabletki anty 27.03.02, 18:31 kon_by_sie_usmial napisał(a): > chalwa napisał(a): > > > Jak bardzo palenie papierosów zmniejsza skuteczność minipigułek??? > > A nie chcialabys poznac tego empirycznie? Ryzyko towarzyszylo ludzkosci od zaws > ze, daj i ty sie poniesc emocjom i postaw wszystko na jedna karte. Z niecierpli > woscia poczekam na wyniki. Jak widzisz Koniku Twoja rada była bardzo przydatna... i Chalwa na pewno bez twojej odpowiedzi by sobie nie poradziła... Twa mądrość powala... Odpowiedz Link Zgłoś
bbona Re: Tabletki anty 26.03.02, 19:17 chalwa napisał(a): > Jak bardzo palenie papierosów zmniejsza skuteczność minipigułek??? Producenci pigułek i ginekolodzy zawsze na to zwracają uwagę, więc może należałoby potraktować to poważnie? Od siebie mogę powiedzieć, że nie spotkała mnie przykra niespodzianka, chociaż z nałogu nie potrafiłam zrezygnować. Ale zawsze jest jakieś prawdopodobieństwo - po co je zwiększać? A rzucenie nałogu to korzyść, o której nic więcej chyba nie trzeba pisać? Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
chalwa Re: Tabletki anty 26.03.02, 19:26 Dobra rada, ale nie łatwo z niej skorzystać, myślałam, że tabletki będą dobrą motywacją do rzucenia, ale niestety to nie starczyło. W każdym razie dzięki za radę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
_kami Re: Tabletki anty 27.03.02, 22:22 Rzecz nie w skuteczności, tylko w ryzyku chorób. Przy paleniu połączonym z łykaniem pigułek _znacząco_ rośnie ryzyko chorób zatorowo zakrzepowych (udar, zawał) [jeszcze bardziej to ryzyko rośnie u kobiet po 35 roku życia...]. Myślę, że to dość silna motywacja do zrezygnowania z jednego z dwojga... Kami ------------------------------------------------------ Znasz już mnie? Poznaj moich przyjaciół. Zajrzyj na: stare-forum.wp.pl/cgi-bin/roznosci.cgi Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.depko Re: Tabletki anty 16.04.02, 23:18 Palenie papierosów i stosowanie tabletek antykoncepcyjnych grozi wystąpieniem w przyszłości choroby zakrzepowej żył. Odpowiedz Link Zgłoś