Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

bezpłatna terapia DDA Warszawa

12.08.08, 15:48
    Olbrachta118A m 12 tel 022/ 665-77-17 lub 665-77-49
    Jagiellonska34 (8-15) 022/ 619--60-65 lub 679-21-45
    Belgijska 4 022/ 845-46-49
    Geslarska3 (Wlochy) 022/ 863-90-97 lub 863-87-38
    Zamiany 13 022/ 648-66-57
    Bellotiego 1 022/ 838-86-30
    Sobieskiego112 022/ 841-26-13
    Wilenska 18 Vitamed 022/473-89-37 lub 473-79-07
    Obserwuj wątek
      • magnetx Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 31.08.08, 18:38
        Hej

Czy ktos moze napisac cos wiecej o tych placowkach?
        Mieszkam wlasnie w Waw i szukam sobie terapii DDA. W innym watku dostalem informacje, ze osrodek na Geslarskiej powinnien byc ok, ale troche mi tam daleko. Do ul. Zamiany i Belgijskiej mam najblizej (z pracy lub domu), ale o nich jak i pozostalych nic nie wiem.

Z gory dzieki za info

Pozdrawiam
        • pojawaj Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 01.09.08, 13:58
          Na Bellottiego właśnie zaczyna się grupa - ja do niej należę. Nie
          wiem nic więcej. W tym ośrodku byłam na grupie dla
          współuzależnionycjh i bardzo mi pomogło.
          Słyszałam o terapii na Jana Olbrachta - osoby w niej uczestniczące
          bardzo sobie chwaliły
          • magnetx Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 01.09.08, 21:30
            Dzisiaj podzwonilem troche po tych osrodkach (nie wszystkich).

Najpierw zadzwonilem na Geslarska. Powiedzialem ze chce na terapie ind. DDA, to
            od razu dali nr na Olbrachta, wiec moze tam na Geslarskiej nie ma takich terapii
            - nie wiem, ale tak to wyglada na pierwszy rzut oka.

Dalej zadzwonilem na Olbrachta i coz... kolejki sa po prostu takie, ze rece
            opadaja. Wypytalem dokladnie pania przez telefon i dostalem mniej wiecej takie
            dane na dzien dzisiejszy:
            -najpierw czeka sie na co ciekawe kilka spotkan konsultacyjnych (nastepujacych
            po sobie tydzien w tydzien). Pierwsze wolne za jakies 3 mc... (i to te
            konsultacyjne a nie terapia !)
            -na terapie grupowa jest jakies (juz po konsultacji) 80 osob w kolejce a na
            indywidualna cos kolo 300! W tej chwili obsluguja pacjentow z 2006 r.!!!
            -powyzsze to darmowe opcje, jak sie ktos zdecyduje placic za terapie, to
            najpierw i tak musi odczekac te 3mc na konsultacje a pozniej, mimo ze godzi sie
            slono placic, to kolejne kilka mc na terapie wlasciwa... (no ale szybciej niz na
            opcje darmowa).

Generalnie jak dla mnie osrodek na Olbrachta z praktycznego punktu widzenia nie
            istnieje, ze wzgledu na te kolejki. Nie wiem czy tam swiatowej klasy specjalisci
            pracuja, co dzialaja cuda czy co?

Pozniej zadzwonilem na Zakopianska, gdzie juz kiedys bylem i sa wolne terminy w
            ciagu najblizszego tygodnia, czyli wrecz od razu w porownaniu do Olbrachta. Nie
            zapisalem sie, bo postanowilem najpierw sie rozeznac w pozostalych osrodkach,
            ktore byly by dla mnie blizej z pracy.

Zadzwonilem na Zamiany i tez termin dostalem jeszcze w tym tygodniu! :) i
            poniewaz to dla mnie najwygodniejszy lokalizacyjnie osrodek to dalej nie dzwonilem.

Moze sie komus przydadza te informacje jak szuka sobie terapii.

Pozdrawiam
            • moonskin9 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 01.10.08, 22:52
              magnetx dzięki!!! komuś się właśnie przydały twoje informacje
              ja właśnie szukam terapii dla DDA w stolicy
              skorzystam z twych doświadczeń
              dzięki za posta
              powodzenia
              • magnetx Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 03.10.08, 00:37
                Ciesze sie ze moglem pomoc :)

Pozdrawiam i powodzenia na terapii :)
            • tel-ma Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 06.10.08, 01:06
              Witaj,
              Mam pytanie o ten ośrodek przy Zakopiańskiej.planuje właśnie
              rozpocząc terapie.nie wiem czy indywidualna czy grupowa.wcześniej
              pisałaś że tam chodziłaś.jak terapeuci i reszta? polecasz to miejsce?
              • magnetx Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 16.10.08, 22:25
                Hej

Dopiero zobaczylem to pytanie. Mam nadzieje ze nie za pozno ;)
                Bylem tam w tamtym roku przez pewien czas. Najpierw bylo spotkanie indywidualne konsultacyjne, zeby sie psycholog, co ze mna rozmawial, rozeznal co mi jest. Po rozmowie uznal "skierowal mnie" na t. indywidualna do dr Michury z tego co pamietam. Chodzilem do niej na sesje, ktore trwaly 45 lub 50 min (nie pamietam dokladnie). W zasadzie w trakcie nie mialem zastrzezen - mimo ze juz wczesniej gdzies tam chodzilem do poradni zdrowia psychicznego, to nie podobalo mi sie tam i dopiero tu zobaczylem jak to powinno wygladac. Terapia byla typu poznawczo-behawioralna, nawet musialem przeczytac pewne zasady i podpisac "kontrakt" na jakas tam ilosc spotkan (kilkanascie czy cos w tym stylu, ale zdaje sie ze z mozliwoscia przedluzenia w razie potrzeb). Wspomniany "kontrakt" to nic takiego, ot lista regul, do ktorych przestrzegania sie zobowiazujesz, np. ze nie bedziesz opuszczac zajec, ze jak Ci cos psycholog "zada do domu" to to zrobisz (np. przeczytac artykul lub zastanowic sie nad czyms). Na samych spotkaniach no wiadomo, rozmawialo sie :) Pani psycholog np. wyjasniala mi rozne mechanizmy w patologicznej rodzinie jak moja itd. Moglem tez oczywiscie mowic o moich aktualnych problemach, z ktorymi sobie nie radze. W sumie jakos tak terapia na tym polega, zeby je "naprawiac" ;) Niestety po ilus spotkaniach (powiedzmy 6, bo nie pamietam dokladnie, nagle na kolejnym dowiedzialem sie ze to nasze ostatnie spotkanie, bo pani psycholog wspolnie z innymi psychologami na jakims spotkaniu organizacyjnym czy cos takiego (chyba sie spotykaja na jakichs naradach co jakis czas czy cos ;) uznala, ze powinienem przerwac ta terapie i zglosic sie na Sobieskiego do Instytu Psychiatrii i Neurologii i tam kontynuowac terapie w formie t. grupowej, co tez zrobilem (byla to "zwykla" terapia nerwicowa czy jakos tak a nie jakas specjalna dla DDA). Dlugo sie zastanawialem, dlaczego w sumie doszlo do przerwania mojej t. ind. na Zakopianskiej, ale teraz patrzac z perspektywy czasu chyba dlatego, ze bylem w fatalnym stanie psychicznym. Mialem wtedy jedne z wiekszych okresow mega-dolow depresyjnych z intensywnymi myslami samobojczymi i wnioskuje, ze przez to nie "robilem postepow" na t. ind.

Po terapii na Sobieskiego, ktora skonczyla sie automatycznie z koncem roku szkolnego w czerwcu podjalem t. ind. na Zamiany i mysle ze teraz jest lepiej - jestem w troche lepszym stanie, to moze wiecej z tego bedzie. Na Zakopiankiej jak jeszcze chodzilem byla fajna sprawa pt. jakby wyklady. Byly co tydzien dla grupy chetnych i psycholog na nich opowiadal o mechanizmach uzaleznienia, wspoluzaleznienia, rolach dziecka w rodzinie alkoholowej itd. Kazdy wyklad mial swoj temat. Po zrobieniu calego cyklu wykladow, cykl zaczynal sie od poczatku, wiec mozna spokojnie dolaczyc w dowolnym momencie i ostatecznie nic sie nie straci.

Uff, to tyle :)

Powodzenia na terapii :)
                • magnetx Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 16.10.08, 22:33
                  A jeszcze mialem odpowiedziec, czy polecam to miejsce na Zakopianskiej. Mysle ze polecam :) Wprawdzie mnie "odprawiono z kwitkiem" na Sobieskiego, ale mysle ze byl w tym jakis terapeutyczny zamysl. W sumie jeszcze zyje ;) Wszystko bylo za darmo, wiec jak chcesz to mozesz sprobowac kilka spotkan i wtedy zdecydowac czy zostajesz czy odchodzisz szukac czegos innego. Nie ma przymusu trzymania sie raz obranego osrodka a nawet terapeuty. Zawsze mozesz zapytac tu na forum, czy taki sposob prowadzenia terapii, jaki Ci tam zaprezentuja jest na odpowiednim poziomie.
                  • adepth66 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 04.07.17, 10:16
                    Również chodziłem na Zakopiańską i także poleceam tak jak to napisał kolega 'magnetix' te wykłady (10 spotkań uświadamiających). Niestety również tak samo podobnie jak koledze, mnie również Pani psycholog powiedziała że terapie indywidualną możemy przerwać ponieważ swietnie sobie daje radę. Zupełnie innego zdania byłem ja, bo co po może trzech spotkaniach z Panią psych.(Jolanta Smolińska-Micorek) można wypracować? Dodatkowo ta Pani zdawała wrażenie nie dokońca zainteresowanej moją osobą i pobłażliwej. Nie wiem, może miała gorszy dzień albo nie potrafi przeniknąć za maskę pacjęta, który to z regóły takie maski przyodziewa. W sumie to ucieszyłem się ponieważ nie czułem znią żadnej chemii z Panią psych. i potępu. Natomiast miejscie polecam a zwłaszcza Panią Dorotę Michurę, która prowadziła spotkania uświadamiające.
            • betinax Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 10.02.09, 11:24
              Szukam bezpłatnej terapi DDA.Dzwonie do osrodkow ,ktore znajduje w
              internecie.Zeczywiście terminy sa tak odlegle, ze trzeba czekac do
              kilku miesiecy.Moze ktos ma jakas rade, albo adres gdzie mozna sie
              zglosic.Bede bardzo wdzieczna.
      • rrosemary Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 03.10.08, 01:47
        a czy w którymś z tych miejsc jest możliwa bezpłatna, profesjonalna terapia
        indywidualna?
        • magnetx Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 03.10.08, 23:38
          No generalnie caly watek jest o bezplatnych terapiach :)
          Ja chodze na Zamiany na t. indywidualna. Bylem juz pare razy i mi odpowiada. Na
          Zakopianskiej tez wtedy mieli bliskie terminy, ale bylo mi za daleko. Reszta jak
          napisalem.

Co rozumiesz przez "profesjonalna" w tym wypadku?

Pozdrawiam
          • rrosemary Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 04.10.08, 02:19
            o Zamiany to blisko mnie :)
            profesjonalną rozumiem jako skuteczną tzn ja np oczekuję po takiej terapii:
            dobrego snu, brak lęków z głupich powodów (np nie wejdę do sklepu jak nie ma
            klientów), przełamanie tego głupiego "nie dam rady", ze będę potrafiła spokojnie
            zadzwonić w obce miejsce, że będzie mi się chciało wstawać z łóżka (a póki co to
            przez 3/4 roku mi się nie chce i nie wstaję)
            • magnetx Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 04.10.08, 09:26
              Wiesz, jakbym byl po co najmniej roku terapii tam, to moglbym Ci odpowiedziec konkretniej, ale jestem dopiero po kilku spotkaniach tam. Trafilem do terapeutki, ktora moim zdaniem jest ok. Nie mam zastrzezen. Sesja trwa 45 min i jest za darmo. Mozna umawiac sie z tygodnia na tydzien, kiedy komu pasuje.

Co do konkretnych efektow to sam mam liste zyczen :) ale niestety to nie koncert zyczen, w ktorym spelniaja Ci Twoje zyczenia :)
              Pierwszy raz zglosilem sie na terapie (w innym miejscu) ponad rok temu w kwietniu, pozniej bylem na grupowej (ale ogolnej a nie dla DDA) najdluzej. Z poczatku oczekiwalem konkretnych efektow w konkretnym czasie, jakby to bylo zwykle leczenie ze powiem jakie mam objawy i terapeuta, sam nie wiem, cos mi powie/uzmyslowi i mnie to wyleczy. Niestety a moze na szczescie, to od Ciebie zalezy ile uda Ci sie zmienic w Twoich cechach, ktore wymienilas a ktore rozumiem ze Ci nie odpowiadaja a terapeuta to jakby "przewodnik".
              Terapia jest za darmo, to mozesz pojsc, sprobowac i sama ocenic.
              • rrosemary Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 04.10.08, 17:27
                Bardzo Ci dziękuję za opis sytuacji, zawsze to raźniej tam pójść jeśli już wiem
                cokolwiek o nowym miejscu. Jak już uporam się z chorobą to się tam przejdę :)
      • anonim_ka Re: bezpłatna terapia Warszawa /nerwice 14.11.08, 11:53
        UL.Dolna42 841-26-13
        ul.Wołoska 508-17-95
        Ul.Sobieskiego 1/9 458-28-00 prosić o połączenie z poradnią zdrowia psychicznego
        ul.Koszykowa 78 429-12-77
        ul.Nowowiejska 828-20-31
      • magic80 Olbrachta b. dobry 18.11.08, 16:23
        Hej,
        uczestniczyłam w terapii ind. w tym ośrodku i grupowej. Najpierw na
        indywidualną czekałam około 1 roku a na grupę około 5 c-cy. Jestem
        bardzo zadowolona. Mają świetnych terapeutów, przynajmniej dwóch
        (dwie) mogę polecić z czystym sumieniem a efekty odczuwam juz od
        jakiegoś czasu i jest na serio duuuzo lepiej. Indywidualnie
        podchodzą do każdego, atmosfera zrozumienia ale też ciężkiej pracy
        nad sobą. Każda godzina spędzona tam to wartość dodana. POLECAM i
        WARTO CZEKAĆ.
        Kiedyś próbowałam na Sobieskiego, ale odstraszyło mnie obojętne
        podejście do mojego problemu i propozycja grupy kilka razy w
        tygodniu w godzinach pracy przez kilkanaście tygodni (nie wiem, kto
        normalnie pracujący moze sobie na cos takiego pozwolić) a jak ze
        łzami w oczach prosiłam o wskazanie jakiegokolwiek innego ośrodka,
        który zajmuje się terapią DDA Pani Psycholog nie była wstanie mi
        poradzić i generalnie może z racji zbyt czestego oglądania takich
        załamanych osób i znieczulicy tym spowoodwanej pozostawała totalnie
        niewzruszona. To skutecznie mnie zniechęciło. Ale to było kiedys,
        może się tam poprawiło.

podsumowując: OLBRACHTA TAK!
      • sanetka2 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 07.01.09, 13:39
        mozecie napisac cos wiecej o terapii w warszawie. chce zaczac, szukam osrodka
        ale nie moge sie zdecydowac....
      • anonim_ka Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 07.01.09, 21:51
        www.dda.pl/
        polecam :))
        • klosinska4 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 20.07.09, 11:24
          warszawa.ngo.pl/wiadomosc/467629.html szkoda, że tylko 3 miesiące, ale
          zawsze coś
          • kingajozefowicz Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 06.08.09, 00:21
            Na Bellottiego planujemy grupę na NFZ, ale w godzinach południowych. W razie
            czego można się kontaktować ze mną.
            • kingajozefowicz Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 06.08.09, 00:24
              Mój mail kingajozefowicz@gazeta.pl
              • magda_bemowwo_park Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 11.09.09, 22:25
                podbijam temat. czy jest coś na woli?
                • mrts pytanie o czas spotkań 05.11.09, 17:51
                  Hej,

bliska mi osoba chodziła na terapię, ale ze względu na pracę musiała jej
                  zaprzestać, ponieważ nie mogła obiecać, ze będzie się zjawiać na spotkaniu co
                  tydzień o tej samej porze.
                  Czy w każdej poradni czas spotkań jest tak sztywny? Czy gdzieś można umawiać się
                  z tygodnia na tydzień na inny dzień lub chociaż inną godzinę?

Bardzo proszę o odpowiedź :(
                  • freedda Re: pytanie o czas spotkań 07.11.09, 15:23
                    do mrts
                    Ja właśnie zaczęłam chodzoć na terapię na Zamiany i jestem bardzo
                    pozytywnie zaskoczona - zero długich kolejek i co najważniejsze
                    możliwość wybierania godzin i dni spotkań. Oczywiśći ta opcja jest
                    mocno ograniczona ze względów na liczne terapie, ale tam można
                    naprawdę się dogadać.
                    Polecam
                    • sanetka2 Re: pytanie o czas spotkań 07.11.09, 16:38
                      zgadzam się jeśli chodzi o terapie na Zamiany. zapisuje się na taki termin jaki
                      mi pasuje. kolejek jakiś wielkich nie ma, zdarza się ze proponują mi spotkanie
                      za 2-3 dni. tez jestem zadowolona
                      • melmanek124 Re: pytanie o czas spotkań 08.11.09, 17:53
                        Witam,
                        pierwszy raz na forum, również poszukuję terapii DDA. Powiedzcie czy
                        jesteście na terapii indywid czy grupowej na Zamiany? I jak się
                        zapisać na zamiany? Jakie macie wrażenia?Odpowiedzcie proszę.
                        • aniazavonlea Re: pytanie o czas spotkań 08.11.09, 18:05
                          Hej ja zapisałam sie na Zamiany do pani Chmielewskiej ale ma mocno zapełniony
                          kalendarz a Wy do kogo chodzicie i jakie maci opinie?
                          Mi pani Chemielwska odpowiada. Moze polecacie jeszcze kogos?
                        • freedda Re: pytanie o czas spotkań 08.11.09, 19:16
                          Na Zamiany chyba nie ma terapii grupowej. Jestem na indywidualnej od
                          ok 1,5 miesiąca i na razie jest mi gorzej, ale podobnież to normalny
                          objaw.
                          Zapisujesz się dzwoniąć pod nr Tel.: (22) 6486657. Musisz przynieść
                          dowód i dowód ubezpieczenia i tyle.
                          Powodzenia
                          • melmanek124 Re: pytanie o czas spotkań 08.11.09, 21:10
                            Fredda wielkie dzięki za odpowiedź,a trzeba mówić że chodzi o dda,
                            czy tylko że do psychologa? Trzymaj się cieplutko, napewno będzie
                            lepiej, to tylko kwestia czasu. Trzymam kciuki :)
                            • freedda Re: pytanie o czas spotkań 10.11.09, 13:12
                              melmanek124 ja powiedziałam, że chodzi o dda i miałam termin w
                              następnym tygodniu. Są tam przemiłe panie w rejestracji, więc o
                              wszystko możesz śmiało pytać.
                              • aniazavonlea Re: pytanie o czas spotkań 10.11.09, 13:57
                                Mozesz zdradzic do kogo chodzisz? na Zamiany do której terapeutki?
                                • freedda Re: pytanie o czas spotkań 10.11.09, 15:57
                                  Do Pani Aliny. WIesz, że nawet nie znam nazwiska...baaaardzo fajna
                                  kobitka
                                  • melmanek124 Re: pytanie o czas spotkań 12.11.09, 17:54
                                    Hej, Dzięki Freedda, już się umówiłam i też do Pani Aliny nazwiska mi
                                    nie powiedziała pani w rejestracji. Mam nadzieję że jest dobrą
                                    terapeutką i pomoże mi. Pozdrawiam :)
                      • mrts Re: pytanie o czas spotkań 13.11.09, 20:30
                        Bardzo dziękuję za odpowiedź :)) bardzo mnie nią ucieszyłyście :)
                        W takim razie w poniedziałek przystępujemy do działania :)
                        • mrts Re: pytanie o czas spotkań 13.11.09, 20:41
                          A, i jeszcze spytam: która terapia według Was jest lepsza? Indywidualna czy
                          grupowa? :) Czy może zaczyna się od indywidualnej, żeby dotrzeć na grupową?

Pozdrawiam Was i życzę powodzenia :)
                          • freedda Re: pytanie o czas spotkań 13.11.09, 22:59
                            Gratulacje! Cieszę się, że masz ten pierwszy krok za sobą.
                            Niestety na zamiany nie ma terapii grupowej, więc tak naprawdę nie
                            mogę się w tej kwestii wypowiedzieć która lepsza.
                            Pozdrawiam
                        • aniazavonlea Re: pytanie o czas spotkań 14.11.09, 13:17
                          Co do tego która terapia jet lepsza czy grupowa czy indywidualna. To ja
                          chodizlam na taką i taką rónolegle i powiem Ci ze tak jest na poczatku najlepiej.
                          Wiekszosc DDA ma zaburzone kontakty z ludzmi lub czuje się inne.
                          Grupa pozwala zobaczyc z bliska ze sa inni ludzie ktorzy czuja tak samo,
                          nawiazuja sie kontakty na całe zycie i nie czujesz sie wyobcowana w świecie,
                          zatem na poczatek dobrze jest tez znalezc grupę, jesli nie masz mozliwosc sie
                          zapisac do ośrodka pochodz nawet bez udzielania sie zabierania głosu na jakies
                          meetingi gdzie wypowiadaja sie ludzie ktorzy przeszli to samo albo na jakies
                          otwarte spotkania
                          • lunatic-asylum Re: 23.01.10, 02:02
                            Zamierzam zacząć terapię indywidualną na Zamiany ale bardzo się boję. Nawet
                            zadzwonienie tam jest trudne.
                            • iw1 Re: 03.03.10, 09:57
                              slyszlam o pomocy dla DDA w Stowarzyszeniu Od-Do, na Woli
                              • zbigniewk1 Re: 16.06.15, 14:02
                                Bardzo polecam Stowarzyszenie Od-Do.Profesjonalizm, życzliwi i mądrzy ludzie. Psychoterapia grupowa i indywidualna przez 2 lata jest bezpłatna dla MDDA w wieku 18-26 lat, dla starszych DDA - odpłatna. W ofercie różne programy rozwojowe dla MDDA, także bezpłatne dla uczestników.
      • anonim_ka Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 28.06.10, 21:45
        nie wiem czy stary wpis jest aktualny >>
        prosze o korekte :))
        • blackglass Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 20.07.10, 10:36
          anonim_ka napisała:
          > nie wiem czy stary wpis jest aktualny >>
          > prosze o korekte :))

Potrzebuje namiaru na grupową terapie DDA.
          Psych. powiedział ze teraz są zapisy na terapie/warsztaty na ten rok.
          Ale ja nie bardzo wiem co i jak w Warszawie.
          Podpowiecie?

• inbluesky Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 21.07.10, 23:57
            To chyba zależy od tego czy i kiedy w danej poradni grupa zostanie
            zorganizowana. Może u Ciebie w poradni właśnie się otwiera? Spróbuj zadzwonić na
            Belottiego, tam chyba niedawno zaczęli i może jeszcze grupa się nie zamknęła.
            • blackglass Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 22.07.10, 12:11
              Dzięki.Już zadzwoniła.
              Terminy dożo szybkie :)
              • blackglass Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 22.07.10, 12:25
                Przepraszam napisałam jak analfabeta ;)
                Dziękuje. Zadzwoniłam.
                Terminy duuuzo szybsze niż na Olbrachta.Pani chciała mnie zapisać na wizytę
                jeszcze w tym tyg. Ale nie było późniejszych wolnych godzin. Bardzo miła pani w
                recepcji.
                • inbluesky Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 23.07.10, 21:58
                  No właśnie, bardzo miło, bardzo profesjonalnie :)
                • migottka17 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 30.07.10, 13:18
                  Czy byłas juz moze na pierwszym spotkaniu? Chciłabym o wrażenia
                  zapytac, i do kogo się zapisałaś.
                  • blackglass Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 03.08.10, 15:54
                    Nie byłam.
                    Miałam umówione spotkanie w czwartek.Coś mnie ckneło żeby do nich zadzwonić i
                    się upewnić.
                    Okazało się że spotkanie odwołane bo ta pani dok. ma już grupę i z nią zajęcia.
                    Przepisali mnie na za tydzień.

Ogólnie wkurzyli mnie takim zachowaniem :(
                    Mam nadzieje ze tym razem będzie spotkanie.
                    • blackglass Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 13.08.10, 12:14
                      Wreszcie dostałam się na Bellotiego. Ale nie polecam.
                      Pani do której chodzę indywidualnie odwala masówkę.
                      Przyjść, zamienić 3 bezsensowne słowa i do widzenia.
                      Jest powierzchowna i do kitu...

• agoliad Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 10.12.10, 09:19
                        Witam.
                        Czy ktos moze chodził na terapie DDA na ul.Jagiellońska??
                        • melazja Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 10.12.10, 16:04
                          Trochę tam spędziłam , a co Cię dokładnie interesuje?
                          • suchaaa Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 10.12.10, 16:50
                            interesuje mnie na Jagiellońskiej terapia, więc chciałabym wiedzieć jak tam jest?
      • aniaz-w Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 10.12.10, 19:59
        Czy istnieją jakieś możliwości uczestniczenia w terapii w godzinach wieczornych? Pracuję i w żaden sposób nie mam możliwości do 16 wyjść z pracy...
        • suchaaa Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 10.12.10, 20:32
          na początku masz adresy gdzie są terapie, więc podzwoń i się dowiedz
          • zeta19.only Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 04.03.11, 15:07
            Zespół Poradni Terapii Uzależnienia i Współuzależnienia przy ul. Belgijskiej 4 zaprasza na zajęcia terapeutycznej dla DDA.
            Zajęcia będą odbywały się w soboty i niedziele.
            Udział w nich pozwoli na rozpoznanie i przepracowanie swoich trudności przeżywanych w relacjach z innymi ludźmi i objawów utrudniających codzienne funkcjonowanie. Ich celem będzie też lepsze radzenie sobie z trudnościami oraz uzyskanie większej satysfakcji ze swojego życia.
            Zajęcia będą prowadzone przez doświadczonych terapeutów. Zajęcia są bezpłatne.
            Przed rozpoczęciem udziału w zajęciach zapraszamy na konsultacje do naszych terapeutów.
            Poradnia jest czynna pn-pt godz. 8-20
            Na konsultacje można zapisać się osobiście lub telefonicznie 22 845 46 49
      • misiek81-3 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 10.07.11, 22:41
        witam, jak mogę pomóc swojej dziewczynie, która ma syndrom DDA? bardzo proszę o radę to pilna sprawa.
      • tough_as_nails Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 23.07.11, 19:49
        Ja poszlam do osrodka na ul. Zamiany. Na drugi dzien mialam juz konsultacje, teraz co tydzien umawiam sie na terapie indywidualna, we wrzesniu tworzy sie grupa dla ludzi w moim wieku, byc moze do niej dolacze. Zachecam wszystkich zeby tez sprobowali, w tym osrodku na Zamiany wszyscy sa mili i pomocni, nie ma sie czego bac a tylko tak mozna sobie pomoc! Zanim bedzie za pozno, zanim cos waznego stracicie. Ja stracilam.
        • mode3 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 29.08.11, 21:05
          Proszę o podpowiedź. Jestem zainteresowana terapią indywidualną DDA i jestem ciekawa o co pyta i co mówi taki terapeuta podczas pierwszego spotkania. (chciałabym się przygotować :-)
          • pysiaq2 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 31.08.11, 22:18
            Podczas pierwszego spotkania terapeutka przeprowadziła ze mną mały "wywiad" - pytała o rodzinę i relacje w niej, jakie mam problemy, dlaczego zdecydowałam się na terapię, czy miałam myśli samobójcze, czy jestem od czegoś uzależniona. Spotkanie trwało około 30 minut z czego część przepłakałam. "Zwykłe" spotkanie trwa podobno 45 minut - sprawdzę to już jutro.
            • mode3 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 02.09.11, 09:32
              Pysiaq2 dziękuję za posta. Nie załamuj się. Dobrze, że się przełamałaś i zgłosiłaś na terapię. Moim zdaniem trzeba mieć dużo odwagi aby opowiadać o tym wszystkim. Ja niestety jeszcze się nie przemogłam. Staram nie przypominać nawet sobie o tym co było kiedyś, a co dopiero o tym mówić (ale i tak to wszystko co przeżyłam ma na mnie duży wpływ chociaż tego nie chcę). Życzę ci powodzenia i nie zniechęcaj się. Napisz jeszcze za jakiś czas o swoich postępach to może i ja się odważę. Pa
              • pysiaq2 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 02.09.11, 18:08
                Drugie spotkanie przebiegało w milszej atmosferze i tym razem obyło się bez łez. Dużo gadałam o sobie, terapeuta starał się to jakoś nazywać i interpretować - nie do końca zgadzałam się z jego opinią, co oczywiście zakomunikowałam, ale cóż - może z czasem przyznam mu rację albo będzie musiał znaleźć inne wytłumaczenie. Mówił np. że mam w sobie poczucie krzywdy - a ja wcale tak nie czuję. Generalnie to było fajne spotkanie - pierwszy raz w życiu rozmawiałam z kimś o sobie i moich "odchyłach" tak szczerze:)
                Życzę odwagi:)
                • somethingmissing Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 05.09.11, 00:09
                  mam pytanie odnosnie osrodka przy ul. zamiany 13 - do ktorych terapeutow chodzicie? czy ktos wg was jest szczegolnie godny polecenia? prosze o rade... nosze sie z zamiarem zapisania... ale nie wiem do kogo mam sie zapisac...
                  • pysiaq2 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 06.09.11, 15:28
                    Ja jestem u p. Alicji. Trudno mi ją polecać, bo dopiero zaczynam współpracę z nią, poza tym nie mam porównania, bo to moje pierwsze twarzą w twarz z terapeutą, ale mi pasuje:)
                    • szarak93 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 07.09.11, 18:29
                      Cześć. Chciałabym zapisać się na taką terapię, ale mieszkam w Żyrardowie. powiedzcie mi który ośrodek jest najblizej linii kolejowej trasa. wawa ursus-wawa stadion. Chodzi mi o jak najmniej skomplikowany dojazd:)
                      Z góry dzięki:)
                    • somethingmissing Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 07.09.11, 21:18
                      Dzięki za odpowiedź :) Moze w koncu zbiore sie w sobie i zadzwonie.....
                      • rzesa Re: Warszawa- Wawer 20.10.11, 17:35
                        znacie jakieś miejsca w Wawrze dla dda?
                        • altas Re: Warszawa- Wawer 26.02.12, 18:53
                          Terapia DDA w Wawrze jest na Strusia 4/8. To jest o ile pamiętam SZPZLO WAWER więc terapia jest na NFZ
      • altas Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 28.02.12, 19:54
        > SZPZLO WARSZAWA-WAWER ul. STRUSIA 4/8 tel 22 815 34 22
        • olaolita Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 05.03.12, 16:57
          czy ktoś z Was może chodził lub może coś powiedzieć o przychodni na Belgijskiej? zapisałam tam mojego chłopaka na ten tydzień.
          • agazacz19 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 22.03.12, 14:06
            Zapraszamy osoby do 35 r. ż. na bezpłatną terapię DDA na ulicę Belgijską 4 w Warszawie.
            Zajęcia terapii grupowej będą odbywały się w piątki w godzinach 10.00-13.00

Informacją i zapisy - 22 845 46 49
            Codziennie w godzinach 9.00- 16.00
      • anonim_ka Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 22.08.12, 15:57
        Podciagam temat z egoistycznie_osobistych powodow.
        Wzorem wielu znanych mi urazowych istot widze swiat i problemy z troche szerszym wymiarze.
        Ciesze sie kiedy kolejne osoby tu bywajace wchodza w terapie i szukaja siebie prawdziwych , co pozwala im byc zwyczajnie szczesliwymi . A ja lubie usmiechniete buziaczki.
        Ktos kiedym pomagal mi utrzymac sie na wlasciwym torze > z przyjemnoscia to oddaje ..
        Jestemy sobie potrzebni nawzajem :))
        Zycze pomyslnosci kolejnym edycjom .. jest ciezko ale zwykle skutecznie .
        PS .. konstatacjo po raz kolejny dziekuje za istnienie Forum :)) a moze powtorzylybysmy realowe spotkanie ??
        • suninside Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 25.08.12, 15:31
          To moje początki na Waszym forum.
          Bardzo popieram ludzi na tyle odważnych, że postanowili zauczestniczyć w terapii - to najlepsze, co można zrobić dla siebie, choć niełatwe. Wierzę w efekt :) Doświadczam go :) chętnie podzielę się doświadczeniem :) Chętnie poczytam o Waszym. Serdecznie pozdrawiam!
          • crazyefa Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 24.09.12, 22:46
            witajcie, trochę poczytałam ,trochę znajomy mnie namawia,ale ja nadal się opieram,szukam....
            potrzebuje jakiś konkretnych namiarów,na terapie gdzieś w okolicach Ursynowa...prosze o info na meila ewahensler@wp.pl.
            z góry dzięki
            • suninside Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 26.09.12, 23:45
              Ewo, oto adres dobrego miejsca:
              Poradnia Leczenia Uzależnień
              ul. Al. KEN 36A m 67 Warszawa (przy stacji metra Natolin)
              Telefon:22 636 56 09

Doświadczam dzięki temu miejscu niesamowitej poprawy jakości życia, budowania relacji, poczucia sensu, spokoju i ukojenia :) Pozdrawiam Cię serdecznie i bardzo polecam :)
      • 01beth Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 02.09.13, 17:41
        Warszawa, ul. Prosta 2/14 www.psycho-log.pl - dobre opinie uczestników
      • anonim_ka Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 27.10.13, 08:55
        Na jaką bezpłatną pomoc może liczyć DDA, a jaka jest już płatna?

ddainspiracje.pl/?p=1407
        Bardzo smakuje mi zawartość bloga:))
      • tamara90 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 22.11.13, 22:08
        Proszę o wypełnienie ankiety www.ebadania.pl/74bbca295baae2a9 dotyczącej kształtowania się tożsamości DDA. Bardzo dziękuję za pomoc ; )
        • blackglass Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 25.11.13, 14:21
          tamara90 napisał(a):

> Proszę o wypełnienie ankiety www.ebadania.pl/74bbca295baae2a9 dotyczącej kształtowania się tożsamości DDA. Bardzo dziękuję za pomoc ; )

Ty pani przyszła pseudo psycholog od siedmiu boleści, zaśmiecasz ważny wątek !
      • tamara90 KSZTAŁTOWANIE SIĘ TOŻSAMOŚCI DDA 29.11.13, 11:29
        Witam ; ) Jestem studentką V roku psychologii, w ramach swojej pracy magisterskiej zajmuję się kształtowaniem się tożsamości u DDA. W związku z tym proszę Was o wypełnienie dla mnie ankiety, której link podaje www.ebadania.pl/74bbca295baae2a9. Ankieta oczywiście jest anonimowa. Bardzo zachęcam do jej wypełnienia, a jednocześnie refleksji nad sobą. Mam nadzieję na pozytywny oddźwięk i dziękuję za każdą wypełnioną ankietę. Pozdrawiam ; )
      • anonim_ka Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 25.01.14, 14:46
        Polecam gorąco :)) www.fundacjacel.pl/
        Dzięki tej Fundacji przetrwałam kilkakrotne wywrotki w terapiach wiodących.
        Była tam grupa DDA. Szczegółów nie znam . Ale kadra ta sama!
        A ja nadal wracam tam dla przewietrzenia się i wzmocnienia w trudnych momentach .
        Prywatne ukłony i wdzięczność dla Kadry oraz pomyślnych skutków życiowych dla ewentualnych
        korzystajacych.

• im_a Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 20.03.14, 13:06
          Witam. Mam za sobą dwie wizyty, pierwsza u Pani psycholog, druga u Pani psycholog-psychiatry(wczoraj)
          Po pierwszej wizycie, byłam bardzo zniechęcona. Miałam wrażenie, że bardziej chodzi o to, kto ile zarabia, a później jak dowiedziała sie co robi mój były, omawianie jego cukcesu. Tylko, że nie po to przyszłam. Nic mi to spotkanie nie dało, oprócz oczywiscie minus 140 zł w portfelu. I jeszcze większego zadreczania się
          Wczoraj, hm, mam mieszane uczucie. Ale dostałam wskazówke, i jestem tutaj. Dzwoniłam żeby się zapisać na terapię induwidyalna ale najpierw jest konsultacja, w dość odległym terminie. 16 maja. Może ktoś wie coś o innym sposobie zapisania sie?
      • olgaem Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 08.09.14, 09:30
        Właśnie trwa nabór do projektu "Razem w trosce o DDA", który oferuje pełne wsparcie w zakresie diagnozy syndromu DDA oraz szereg szkoleń i spotkań mających na celu rozwinięcie umiejętności miękkich, wykorzystywanych każdego dnia zarówno w pracy, jak i w domu. Projekt zakłada szereg treningów interpersonalnych, asertywności i autoprezentacji, twórczego myślenia i działania. Co więcej, projekt pozwala sprawdzić się w dwóch rolach: uczestnika i prowadzącego. Po ukończonym pierwszym etapie szkoleń (jako odbiorca) można wcielić się w rolę prowadzącego. W ten sposób możemy spojrzeć na własny problem z innej perspektywy. Praca z grupą daje wiele satysfakcji i z pewnością daje nieocenione obopólne korzyści. Więcej informacji znajduje się na stronie www.razem-dda.pl
      • kulkakiki Re: Tania terapia DDA, DDD, psychoterapia dla par 15.03.15, 12:01
        W Fundacji RAZEM od połowy marca rusza grupa terapeutyczna DDA/DDD, prowadzona przez dwójkę terapeutów. Na grupę są jeszcze wolne miejsca, trzeba zapisać się na bezpłatną konsultację kwalifikującą do grupy. Informacje pod nr 733563311.
      • zbigniewk1 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 16.06.15, 14:10
        Bardzo polecam Stowarzyszenie Od-Do na Warszawskiej Woli ul. Siedmiogrodzka 5 kl. II domofon 9. Telefon: (22) 6320909
        Psychoterapia bezpłatna dla Młodych DDA i młodych dorosłych z rodzin dysfunkcyjnych (18-26 lat). Grupy ruszają we wrześniu, trzeba dzwonić na początku września i zapisać się na konsultacje. Terapia trwa 2 lata i w programie jest grupa i psychoterapia indywidualna.
        Dla starszych DDA grupa jest odpłatna, rusza także jesienią...
        Dla MDDA często są bezpłatne programy i oferty rozwojowe...
      • agatka430 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 12.08.15, 16:56
        Rusza nowa grupa dda i ddd w fundacji pomocy psychologicznej i edukacji społecznej razem. cena spoko, bo to fundacja. może komuś się przyda, ja chodziłam w zeszłym roku i polecam, zwłaszcza Tomka Rejenta
        tu macie info razem-fundacja.org/warsztaty-i-grupy-wsparcia/
      • managerro Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 14.08.17, 18:35
        Zachęcam do korzystania z grupy i spotkań indywidualnych DDA na ulicy Bellottiego 1. Dobrzy terapeuci. Program jest przedstawiony na ich stronie www.opz.waw.pl. Terapia jest bezpłatna, więc polecam lepiej niż inne miejsca, bo znam ich bardzo dużo. Tutejszy program jest rekomendowany przez superwizora PARPY, to jest coś!
      • wrajskiejdolinie Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 30.01.18, 17:20
        wiem, że pewnie sporo osób szuka, więc update
        Olbrachta – trzeba skierowanie (dowolny lekarz), konsultacje od razu, na terapię trzeba czekać kilka mięsiecy
        Jagiellońska – nic nie mówili o skierowaniu (ale ja też nie zapytałam) w połowie czerwca pytać o terminy, nie mają kolejki
        Zamiany – kolejka, miejsca w połowie czerwca, nie mają skierowań - tzn ich lekarz je wystawia po konsultacji
        Bellotiego - miejsca z dnia na dzień, trzeba skierowanie
        • czarymary33 Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 26.02.18, 14:06
          Hej!

Czy ktoś wie jaki numer rozpoznania musi wpisać lekarz pierwszego kontaktu w skierowaniu, żeby zostać przyjętym na konsultację na ul. Olbrachta? Pani doktor internista chyba wpisała zbyt "mocne" rozpoznanie i nie jest ono honorowane, by być tam przyjętym :(
      • dede_a Re: bezpłatna terapia DDA Warszawa 26.06.18, 07:21
        Szpital Wolski, Kasprzaka 17, pawilon 6, tel 22 3894809 - NIE jest potrzebne skierowanie
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka