Dodaj do ulubionych

jak na etnologii?

13.10.05, 17:49
Planuję w przyszłym roku zdawać na etnologię albo kulturoznawstwo. Ktoś mógłby mi
powiedzieć, czy warto?
Obserwuj wątek
    • kinia.gda Re: jak na etnologii? 27.10.05, 17:15
      Ja jestem kilka lat po etnologii. Kierunek wymarzony! Co z tego kiedy
      rzeczywistość postudencka jest..cóż tu pisać..qr...truuudna. Nikt bardzo nie
      jarzy co to jest etnologia, notorycznie jest mylona z etnografią!!! Jeśli
      etnologia to proponuję jakiś kurs na socjologii i jakieś papierki z niej, bo
      dla socjologów roboty jest dużo.
      • osse Re: jak na etnologii? 03.11.05, 17:19
        A jak przebiegają egzaminy na etnologię???
        I czy można dostać jakieś testy z poprzednich lat - a jeśli tak, to gdzie o nie
        pytać??
        • rebeliant-punk Re: jak na etnologii? 17.01.06, 18:39
          osse dobre pytanie tez próbuje sie dostać na etnologie oraz kulturoznastwo dokłądnie ukrainoznastwo bo czesto tam język znam troche język no i tnaie szlugi mają ;)
          • badjuk Znalezisko 18.01.06, 11:32
            Odkryłem na swoim polu (mieszkam w małej miejscowości, woj. świętokrzyskie)
            narzędzia z epoki kamienia łupanego. Może mi ktoś doradzi co dalej z tym
            zrobić?
            • mamba25 Re: Znalezisko 18.01.06, 13:52
              1. skąd wiesz, że pochodzą z tego okresu.
              2. sprobuj sie skontaqtować z instytutem archeologii PAN w Krakowie, oni
              prowadzą różne wykopaliska, m.in. w kieleckim. tam ktoś cie już pokieruje.
              • badjuk Re: Znalezisko 18.01.06, 14:45
                Wiem że z tego okresu bo to są bardzo prymitywne kamienne narzędzia, żadnych
                bardziej wymyślnych jeszcze nie znalazłem.
                • mamba25 Re: Znalezisko 01.02.06, 10:18
                  wobec tego daj to do określenia jakiemuś archeologowi, zadzwoń do krakowa, czy
                  gdzieś indziej jestem pewna, ze potraktują Cię poważnie. moze to coś
                  rzadkiego...
                • mamba25 Re: Znalezisko 01.02.06, 10:18
                  wobec tego daj to do określenia jakiemuś archeologowi, zadzwoń do krakowa, czy
                  gdzieś indziej jestem pewna, ze potraktują Cię poważnie. moze to coś
                  rzadkiego...
                  • badjuk Re: Znalezisko 22.06.06, 19:26
                    Jasne że to coś rzadkiego.
      • haslo04 Etnologia bardzo przyszlosciowa 18.01.06, 22:09
        Mieszkajac w USA od razu Wam mowie ze to jest bardzo przyszlosciowa dzidzina.
        Obecnie tutejsze firmy o zasiegu swiatowym bardzo stawiaja na znajomosc
        regionalnych realiow, kultury itp. Jesli sie ta dziedzina podoba, radzilbym
        podazac za sercem i studiowac. Oczywiscie Polskie realia sa troche inne, ale
        zaloze sie ze z powszechna globalizacja stanie sie ta dyscyplina wazna i w
        Polsce. Jesli chodzi o praktyczne podejscie do sprawy, skoncentrowalbym sie na
        przyszlosciowych ynkach, czyli oczywiscie Chinach lub Indiach. Sa to rynki
        egzotyczne na ktorych nikt sie w Polsce nie zna, a zarazem potezne i pelne
        potencjalu. No nic...powodzenia!
    • badjuk Re: jak na etnologii? 09.07.06, 12:10
      warto
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka