seleukidyta
22.03.06, 21:19
W tym roku zdaję (a przynajmniej zamierzam zdać) maturę (Mat roz, Pol pods,Ang roz). Mam wielki dylemat odnośnie wyboru studiów. Moja sytuacja jest dość oryginalna. Pewnikiem jest iż moją przyszłość wiążę z informatyką, lecz jak dotąd rzaden z jej podgatunków(jeśli można to tak nazwać) nie wysunął się u mnie na czoło tzn. mam za sobą podstawy programowania (c++, pascal głównie. nie sprawia mi to większych problemów, aczkolwiek są to jedynie podstawy), kilka nieopublikowanych stron www (ze zdolnościami plastycznymi u mnie kruchu ale samo pisanie kodu sprawiało mi przyjemność), ciekawi mnie także budowa sieci. Pierwszym problem jest wybór: Politechnika vs Uniwersytet. Podobno na Politechnice jest mniej wkuwania na pamięć (za czym raczej nie przepadam), lecz chyba nie ulega wątpliwości, iż to uniwesytet otwiera większe możliwości w zdobyciu zawodu (a przynajmniej tak mi się zdaje). Proszę o pomoc. Co wybrać? Jaką uczelnie? Jaki kierunek? Czy poradzę sobie na UJ (jak już wspomniałem lepiej u mnie z myśleniem niż zapamiętywaniem) Za wszelką pomoc z góry dziękuę.