aniak.1 21.11.08, 08:58 W zwiazku z tym, ze nie bylismy na zebraniu czy ktos by mogl w skrocie napisac o czym było?? Co zostało ustalone?? Pozdrawiam i z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamil543 Re: Zebranie 21.11.08, 11:32 Ominął Was zatem arcyciekawy 1,5h wykład o wspólnocie i o tym jaki świat jest piękny. Szkoda, że w hali garażowej było maksymalnie 15 stopni ; ) Był prezes Eko i właściciel Erty (firmy zarządzającej wspólnotą). Przegłosowane zostały 3 uchwały (brak chronologii): 1.Dotycząca wybory członków zarządu wspólnoty (zostały nimi Pani i Pan z klatki A i tymczasowo prezes Eko, w imieniu mieszkańców „4”). Wspólnota składać się będzie właśnie z naszego bloku i bloku obok, ponieważ wybudowane zostały na wspólnej działce. 2.Dotycząca rejestracji wspólnoty (nip, regon, US, konta i subkonta). 3.Nie pamiętam ; ) Może ktoś dopowie! Generalnie Erta prowadzić będzie nasze sprawy do stycznia – lutego kiedy to odbędzie się zebranie nr 2, wtedy także wybrani zostaną członkowie zarządu z bloku „4”. Głosowane także będą bardziej szczegółowe rzeczy dotyczące finansowania wszystkiego (ew. montaż ciepłomierzy, wywóz śmieci itd.). Póki co wszystko jest „po staremu” z tą różnicą, że rachunek za listopad i kolejne przyjdzie już z Erty a nie Eko. Na tym styczniowym lub lutowym zebraniu będziemy decydować czy naszym zarządcą będzie ciągle Erta czy decydujemy się na inną firmę. W dużym skrócie to chyba tyle! Mam nadzieję, że niczego nie pokręciłem (jeśli tak to przepraszam, byłem podekscytowany soczystym przemówieniem). Pozdrawiam, Kamil Odpowiedz Link Zgłoś