Dodaj do ulubionych

Tebe!!! Pytanie

07.02.04, 23:06
Jak postępy śledztwa w sprawie błędnego logowania? Pytam, bo w końcu jestem
osobiście zainteresowana. Doceniam postępy - utrudnienia w znianie hasła i
fakt, że ktoś usuwa spamowe watki po godzinie 22, zawsze coś. Ale co z tym
logowaniem???
Obserwuj wątek
    • betty-bt Re: Tebe!!! Pytanie 08.02.04, 00:35
      dlaczego to robicie? dlaczego nie rozumiecie, ze zamiast zakladac kilkanascie
      watkow o tej samej tresci mozna napisac maila do tebe lub mass??
      • Gość: renia Re: Tebe!!! Pytanie IP: *.ath.spark.net.gr 08.02.04, 00:51
        A ja mysle, ze to rownie dobrze jak prawdziwe problemy z automatycznym
        logowaniem, moga byc tak zwane "jaja". ktore ktos sobie robi bo lubi. to zadne
        sztuka na przyklad, zeby moja przyjaciolka ze stanow czy z niemiec napisala
        cos w moim imieniu (haslo dam im bez problemu bo im ufam bardziej niz sobie),
        a potem bede sie awanturowac przez kilka dni i nocy. Nie mowie, ze tak jest,
        tylko to prawdopodbne jest mocno, jak dla mnie. Moze dlatego, ze nigdy mnie
        nie spotkalo takie autologowanie na cudze (swoje zreszta tez) konto, wiec tak
        tylko polowicznie w cala te afere wierze.
        • betty-bt Re: Tebe!!! Pytanie 08.02.04, 01:08
          zebys chciala wiedziec, renia. jestem tego samego zdania.
          podac haslo koledze z bloku (czy osiedla) i awanturowac sie na forum.
          nie takie numery tu odchodzily...
          grunt to sensacja!
        • Gość: piecyk gazowy Re: Tebe!!! Pytanie IP: *.pb.bialystok.pl 08.02.04, 08:56
          Droga Reniu, a co powiesz na to?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=10584808
          • Gość: piecyk gazowy Re: Tebe!!! Pytanie IP: *.pb.bialystok.pl 08.02.04, 09:35
            I jeszcze:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=10495332&a=10533458
            • kicia7 Betty i Renia 08.02.04, 10:25
              Maile z opisem całej historii do adminów wysłałam. A awanturuję się na Forum,
              bo jak się okazuje moja wpadka nie była pierwsza. Osoby, które poprzednio
              spotykały takie historie nie awanturowały się i nie mam jakichkolwiek podstaw
              sądzić, że przyczyny błędów zostały wyjaśnione i usunięte. Toteż będę się
              awanturować dopóki nie zostanę poinformowana o usunięciu błędu.
          • Gość: piecyk gazowy Re: Tebe!!! Pytanie IP: *.pb.bialystok.pl 08.02.04, 14:48
            I jeszcze Reniu:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=53&w=9635071&v=2&s=0
            • Gość: piecyk gazowy Re: Tebe!!! Pytanie IP: *.pb.bialystok.pl 08.02.04, 14:54
              I jeszcze: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=9549901&v=2&s=0
              • piecyk.gazowy Reniu, jeszcze! 08.02.04, 17:27
                Jeszcze to:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10583500&a=10593409

No i oczywiście „klasyka”:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10046967
                • Gość: piecyk gazowy Re: Reniu, jeszcze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 12:34
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10641627
                  • Gość: renia Kochany Piecyku! IP: *.ath.spark.net.gr 09.02.04, 16:04
                    Doceniam Twoja starannosc i rzetelnosc w wyszukiwaniu tych spraw. Nie
                    powiedzialam, ze historia Kici jest nieprawdziwa, tylko, ze jest taka
                    mozliwosc. Chyba wolno mi watpic? Wiesz, pierwsze zdanie niniejszego
                    watku "Tebe no i jak tam postepy sledztwa" brzmi dla mnie jak drwina, tak
                    jakby Kicia faktycznie robila sobie jaja i chciala zobaczyc jak Tebe bedzie
                    sie motal probujac rozwiazac zagwozdke, ktora Kicia wymyslila i siedzi i sie
                    cieszy przed kompem. Tak mi to brzmi, ale nadal nie mowie, ze moje watpliwosci
                    sa kluczem do rozwiazania tego "sledztwa". Piecyku, przeciez FAKT, ze
                    przypadki blednego autologowania mialy miejsce, nie wyklucza mozliwosci, ze
                    ktos podchwytuje pomysl i w celu siania fermentu bawi sie teraz w podobny
                    sposob. Czy moze ja sie myle i jednak nie ma takiej mozliwosci, zeby ktos
                    sobie robil takie "jaja"?
                    • kicia7 Kochana Reniu 09.02.04, 20:28
                      Popatrz sobie po moich wątkach, sama zobaczysz, że nawet admin mi uwierzył. W
                      tej sytuacji to czy Ty mi wierzysz, guzik mnie obchodzi. A post był celowo
                      lekko złośliwy, miał sprowokować adminów do jakiegoś oświadczenia, czy coś
                      robią w sprawie i co. Mam szczerą nadzieję, że miotają się jak małe
                      samochodziki w poszukiwaniu rozwiązania zagadki, którą bynajmniej nie ja
                      wymyśliłam. I bardzo chciałabym wiedzieć, kto jest autorem tego pomysłu.
                    • piecyk.gazowy Re: Kochany Piecyku! 09.02.04, 20:49
                      Sorry, Reniu. Gadasz jak Tebe! ;-)

A to co tu się wyprawia TO JEST SKANDAL!

Pamiętacie ile kiedyś było szumu jak w Interii można się było zalogować na
                      dowolne konto (jakiś student zrobił taką stronę)? Potem dziura w Onecie też
                      była - też głośno było. A tu nic! Cisza! Nikt nic nie wie, wszystko jest OK,
                      żadna gazeta nic nie pisze.

Mnie to dziwi.
                      • elektron_staly_nick Nie :-) Kochany Piecyku! 12.02.04, 23:01
                        piecyk.gazowy napisał:

> Sorry, Reniu. Gadasz jak Tebe! ;-)
                        >
                        > A to co tu się wyprawia TO JEST SKANDAL!
                        >
                        > Pamiętacie ile kiedyś było szumu jak w Interii można się było zalogować na
                        > dowolne konto (jakiś student zrobił taką stronę)? Potem dziura w Onecie też
                        > była - też głośno było. A tu nic! Cisza! Nikt nic nie wie, wszystko jest OK,
                        > żadna gazeta nic nie pisze.
                        >
                        > Mnie to dziwi.

Powiem tyle - serwer nie za bardzo sprawdza ciasteczka (lub za długi timeout):(

robiłem eksperyment (mam troche kompów w siei lokalnej więc spróbowałem)

EKSPERYMENT:
                        zalogowałem się na strone GW na jednym kompie.
                        następnie odpaliłem flood pinga (sztuczne obciążenie sieci) i zamknąłem
                        przeglądarke na dłuższy czas (nie z zegarkiem na ręku - ale jakieś
                        kilkanaście/kilkadziesiąt sekund)
                        otworzyłem forum, wyłączyłem flood pinga, i byłem dalej zalogowany
                        idąc tym tropem najprawdopodobniej jest możliwa sytuacja , że w sieci
                        osiedlowej (może nie we wszystkich) zajdzie prawdopodobieństwo obciążenia sieci
                        (dlatego robiłem flooda) i zalogowania się z innego kompa (wielkie naciąganie z
                        mojej strony - jednakże wiele może zależeć od siecci , serwerów, itp) .

wiem, że jest to bardzo naciągane - ale ciężko to w jakikolwiek inny sposób
                        wytłumaczyć (poza wizytą w kafei , gdzie przeglądarka ma ustawione zapisywanie
                        haseł... - i wsio jasne) lub zmianą osób przy kompie (sic) w domu bez
                        wylogowywania się.

pozdrawiam i mam nadzieje, że nie wszystko jest bardzo głupie (z tego cco
                        napisałem)

łelektron (prosze nie dopisujcie staly_nick) :-)
                        • Gość: piecyk gazowy Re: Nie :-) Kochany Piecyku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 07:51
                          To ma sens, jeśli mówimy o jednej sieci osiedlowej. Ale to był tylko jeden taki
                          przypadek.
                          • kicia7 Re: Nie :-) Kochany Piecyku! 13.02.04, 14:49
                            No tak, ale gdyby to miało dotyczyć sieci osiedlowej, musiałaby to być sieć
                            osiedlowa na pół Polski. Sprawdzone ;)
                            • Gość: piecyk gazowy Najświeższa dostawa! :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 13:39
                              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299
    • Gość: piecyk gazowy Re: Tebe!!! Pytanie IP: *.visp.energis.pl 24.02.04, 22:07
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10976728
    • Gość: powik Może to ma związek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 07:05
      Skoro można pisać z czudzego IP - trochę zachodu, ale można, to logowanie -
      pestka.

• Re: Jak znalazc providera/kraj do IP??????????
      liloom 22.03.2004 14:53 odpowiedz na list

Czy mozna pisac z cudzego IP?
      • Gość: piecyk gazowy Re: Może to ma związek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 07:52
        Gość portalu: powik napisał(a):

> Skoro można pisać z czudzego IP - trochę zachodu, ale można, to logowanie -
        > pestka.

No a co to ma do rzeczy? Nie chwytam. :-)
        • Gość: powik masz watpliwosci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 08:18
          ...co do związku?
          Jak bede miał chwilkę to wyszczególnię.
          Teraz nie mogę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka