basia 12.04.04, 20:04 czy nie mogłyby się otwierać w nowym oknie? I notorycznie wylogowuje przechodzenie na prywatne lub regionalne. Z paska, u góry. Link Zgłoś Obserwuj wątek
gawronka Re: Linki reklamowe 12.04.04, 20:10 Kliknij na link prawym przyciskiem i wybierz "otwórz w nowym oknie". I już. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Linki reklamowe IP: *.visp.energis.pl 12.04.04, 20:18 Albo klikająć przytrzymu shift... Link Zgłoś
basia Re: Linki reklamowe 12.04.04, 20:26 Jesu, jak wy lubicie utrudniać sobie/mi życia. Ja bym chciał kliknąć tylko i już. Przyzwyczaiłam się, że na forum klikanie w link otwiera cośtam w nowym oknie. Nie komplikujcie mi. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Linki reklamowe IP: *.visp.energis.pl 12.04.04, 20:34 Ja to w sumie popieram Cię całym sercem. ;-) Powinni poprawić linki. Link Zgłoś
gawronka Re: Linki reklamowe 12.04.04, 20:35 A ja wolę, jak się nie otwiera od razu w nowym, bo wtedy mogę sobie sama wybrać, którą opcję w określonym przypadku potrzebuję. O. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Linki reklamowe IP: *.visp.energis.pl 12.04.04, 20:37 Dwóch Polaków, trzy opinie! ;-) Link Zgłoś
basia Re: Linki reklamowe 12.04.04, 20:43 Widzę, że glodni rozmowy po tych świętach jesteście ;) W sumie każdy temat dobry. Czemu linki miałby być gorsze. Link Zgłoś
da.killa Re: Linki reklamowe 13.04.04, 11:06 Tylko nie to! Niech niczego nie narzucają. Użytkownik niech sam decyduje co chce zrobić z linkiem - ja klikam sobie w takim przypadku trzecim klawiszem myszy i strona otwiera się w nowym tabie. Według wytycznych opracowanych przez twórców języka (X)HTML (W3C) należy rezygnować z używania atrybutu target (służącego m.in. do otwierania linku w nowym oknie). Webmasterzy powinni całkowicie rezygnować z przejmowania kontroli nad przeglądarką czy narzucania użytkownikowi określonego zachowania. User ma sobie serfować jak lubi, bez zmagania się ze stroną. da.killa Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Linki reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 11:29 A ja wolę jak mi się otwiera w nowym oknie... :-) Link Zgłoś
basia Re: Linki reklamowe 13.04.04, 11:48 Pozwolę sobie niezgodzić się. Jeżeli otwieranie w nowym oknie dotyczy rzeczy portalowych ( np artykułów) to ok, mogę sobie otworzyć w nowym oknie lub nie. Jeżeli nie otworzę w nowym, to z pozycji artykułu mam bezpośrednie przejście na forum lub dalej do innych serwisów - jedym kilknięciem. Ale jeżeli chodzi o te reklamy, to kilkam w nie z głupiej ciekawości czasami.Nie zastanawiam się czy mam to otwierać w nowym oknie czy nie, ot po prosu klikam. Strona - ta reklamowa- zwykle mnie średnio interesuje, coś tam zerknę i jej nie potrzebuję. Zamykam więc okno i jednocześbnie zamykam wtedy przeglądarkę niestety. Oczywiście nie ma tego problemu - z zamknięciem przeglądarki- w Operze, ale już w Mozilli czy IE tak. Pozdrawiam Link Zgłoś
eela Re: Linki reklamowe 13.04.04, 11:54 Nie bój sie korzystać z prawego klawisza, on naprawde nie gryzie. Warto sobie wyrobić niektóre nawyki. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Linki reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 11:55 A mnie wkurza jak klikam na sygnaturkę i mi nowa strona "zasłania" aktualne okno. Link Zgłoś
basia Re: Linki reklamowe 13.04.04, 12:01 Eelunia przyszłaś zademonstrować jaki ma się humor wstając lewą nogą? Ps. Jakie ty masz nawyki klawiszowe? usuń chyba. Link Zgłoś
fdj Re: Linki reklamowe 14.04.04, 07:29 Ja bym natomiast chciał, aby linki reklamowe umieszczać tylko na formach ukrytych. Bo plączą się i mieszają. No i wtedy trudniej je będzie otworzyć. Nawet w nowym oknie. Link Zgłoś
liloom Re: Linki reklamowe 14.04.04, 11:32 fdj napisał: > Ja bym natomiast chciał, aby linki reklamowe umieszczać tylko na formach > ukrytych. Bo plączą się i mieszają. No i wtedy trudniej je będzie otworzyć. > Nawet w nowym oknie. > To nie beda wtedy spelniac swojej roli chyba. Ja wogole nie lubie reklamy jesli nie dotyczy mojego forum oczywiscie:)))) Link Zgłoś