Dodaj do ulubionych

Linki reklamowe

12.04.04, 20:04
czy nie mogłyby się otwierać w nowym oknie?

I notorycznie wylogowuje przechodzenie na prywatne lub regionalne. Z paska, u
góry.
Obserwuj wątek
    • gawronka Re: Linki reklamowe 12.04.04, 20:10
      Kliknij na link prawym przyciskiem i wybierz "otwórz w nowym oknie". I już.
      • Gość: piecyk gazowy Re: Linki reklamowe IP: *.visp.energis.pl 12.04.04, 20:18
        Albo klikająć przytrzymu shift...
    • basia Re: Linki reklamowe 12.04.04, 20:26
      Jesu, jak wy lubicie utrudniać sobie/mi życia. Ja bym chciał kliknąć tylko i
      już. Przyzwyczaiłam się, że na forum klikanie w link otwiera cośtam w nowym
      oknie. Nie komplikujcie mi.
      • Gość: piecyk gazowy Re: Linki reklamowe IP: *.visp.energis.pl 12.04.04, 20:34
        Ja to w sumie popieram Cię całym sercem. ;-) Powinni poprawić linki.
      • gawronka Re: Linki reklamowe 12.04.04, 20:35
        A ja wolę, jak się nie otwiera od razu w nowym, bo wtedy mogę sobie sama
        wybrać, którą opcję w określonym przypadku potrzebuję. O.
        • Gość: piecyk gazowy Re: Linki reklamowe IP: *.visp.energis.pl 12.04.04, 20:37
          Dwóch Polaków, trzy opinie! ;-)
          • basia Re: Linki reklamowe 12.04.04, 20:43
            Widzę, że glodni rozmowy po tych świętach jesteście ;)

W sumie każdy temat dobry. Czemu linki miałby być gorsze.
    • da.killa Re: Linki reklamowe 13.04.04, 11:06
      Tylko nie to! Niech niczego nie narzucają. Użytkownik niech sam decyduje co chce
      zrobić z linkiem - ja klikam sobie w takim przypadku trzecim klawiszem myszy i
      strona otwiera się w nowym tabie.

Według wytycznych opracowanych przez twórców języka (X)HTML (W3C) należy
      rezygnować z używania atrybutu target (służącego m.in. do otwierania linku w
      nowym oknie).

Webmasterzy powinni całkowicie rezygnować z przejmowania kontroli nad
      przeglądarką czy narzucania użytkownikowi określonego zachowania. User ma sobie
      serfować jak lubi, bez zmagania się ze stroną.

da.killa
      • Gość: piecyk gazowy Re: Linki reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 11:29
        A ja wolę jak mi się otwiera w nowym oknie... :-)
        • gawronka Re: Linki reklamowe 13.04.04, 11:40
          Boś leń ;)
      • basia Re: Linki reklamowe 13.04.04, 11:48
        Pozwolę sobie niezgodzić się. Jeżeli otwieranie w nowym oknie dotyczy rzeczy portalowych ( np artykułów) to ok, mogę sobie otworzyć w nowym oknie lub nie. Jeżeli nie otworzę w nowym, to z pozycji artykułu mam bezpośrednie przejście na forum lub dalej do innych serwisów - jedym kilknięciem. Ale jeżeli chodzi o te reklamy, to kilkam w nie z głupiej ciekawości czasami.Nie zastanawiam się czy mam to otwierać w nowym oknie czy nie, ot po prosu klikam. Strona - ta reklamowa- zwykle mnie średnio interesuje, coś tam zerknę i jej nie potrzebuję. Zamykam więc okno i jednocześbnie zamykam wtedy przeglądarkę niestety.

Oczywiście nie ma tego problemu - z zamknięciem przeglądarki- w Operze, ale już w Mozilli czy IE tak.

Pozdrawiam
        • eela Re: Linki reklamowe 13.04.04, 11:54
          Nie bój sie korzystać z prawego klawisza, on naprawde nie gryzie. Warto sobie
          wyrobić niektóre nawyki.
          • Gość: piecyk gazowy Re: Linki reklamowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 11:55
            A mnie wkurza jak klikam na sygnaturkę i mi nowa strona "zasłania" aktualne
            okno.
          • basia Re: Linki reklamowe 13.04.04, 12:01
            Eelunia przyszłaś zademonstrować jaki ma się humor wstając lewą nogą?

Ps. Jakie ty masz nawyki klawiszowe? usuń chyba.
    • fdj Re: Linki reklamowe 14.04.04, 07:29
      Ja bym natomiast chciał, aby linki reklamowe umieszczać tylko na formach
      ukrytych. Bo plączą się i mieszają. No i wtedy trudniej je będzie otworzyć.
      Nawet w nowym oknie.
      • liloom Re: Linki reklamowe 14.04.04, 11:32
        fdj napisał:

> Ja bym natomiast chciał, aby linki reklamowe umieszczać tylko na formach
        > ukrytych. Bo plączą się i mieszają. No i wtedy trudniej je będzie otworzyć.
        > Nawet w nowym oknie.
        >

To nie beda wtedy spelniac swojej roli chyba.
        Ja wogole nie lubie reklamy jesli nie dotyczy mojego forum oczywiscie:))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka