Gość: Czytelniczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 19:13 Zgłaszam skargę na moderatorów forum "Książki" czyli Nchyb i Eeela za bezpodstawne usuwanie postów i wątków. Proszę o przemówienie im do rozumu by więcej tego nie robili/ły. Link Zgłoś Obserwuj wątek
eeela Re: Skarga 31.08.11, 19:55 Zażyczyłaś sobie, abyśmy ci tu odpowiedziały, ale nie wiem na co, bo nie widzę pytania. Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Skarga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 20:03 Mogę potwierdzić słowa Czytelniczki. Sytuacja na forum "Książki" wygląda tak, że moderatorzy wikłają się w dyskusje z czytelnikami, po czym zaczynają ich obrażać. Gdy czytelnicy odpłacają im tymi samymi "argumentami", ich posty są usuwane. Ponadto zdarza się, że usuwane są posty tych osób nienaruszające regulaminu forum, prawdopodobnie nawet bez czytania (gdy kiedyś drugi raz wkleiłam ten sam post, to pozostał). W sumie wygląda to tak, jakby forum było prywatnym folwarkiem dwóch moderatorek, z którego eliminowani są użytkownicy niepasujący im pod jakimś względem. Proszę o reakcję Administracji portalu wobec moderatorek tego forum. Link Zgłoś
eeela Re: Skarga 31.08.11, 20:26 Uwikłałyśmy się z wami w dyskusję, ponieważ nie miałyśmy jak inaczej wam odpowiedzieć na pytania, które w ogóle nie powinny znaleźć się na forum Książki. Zapewne niesłusznie, należało was po prostu skasować i tyle - regulamin każdy może sobie przeczytać. Pofatygowałam się jednak i udzieliłam wam informacji, że forum Książki nie jest miejscem do prowadzenia rozmów o moderacji. Nie chcecie się logować, więc nie możemy wysłać wam maila. Tłumaczyłam wam, że - aby rozmawiać o moderacji - należy wysłać maila do moderatora forum albo na forum@agora.pl, można też założyć wątek na forum o moderacji - nie na forum o forum, jak to zostało tutaj uczynione. Posty dotyczące moderacji nadal będą z forum Książki usuwane. Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Skarga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 21:08 Jak wam nie pasują jakieś dyskusje, to ich nie prowadźcie. Do tanga trzeba dwojga. Na pewno nie jest to usprawiedliwieniem obrażania czytelników, a także późniejszego usuwania ich postów nie łamiących regulaminu z innych wątków. Nie przez przypadek posty zaczęły być usuwane dopiero wtedy, gdy my i kilku innych czytelników zaczęło odpowiadać na wasze obraźliwe wpisy w podobnym stylu. Jakoś nie dziwi mnie, że nasze wpisy zniknęły, a wasze pozostały. Bo to wygląda tak, że tego rodzaju dyskusje wam pasują, ale tylko do momentu, kiedy wy jesteście górą. Uważam to za nadużywanie uprawnień moderatorskich. Link Zgłoś
eeela Re: Skarga 31.08.11, 21:26 Nie przypominam sobie, żebym obrażała jakichs czytelników. Stwierdziłam tylko, że konfliktowy wątek jest przepełniony szeptanym marketingiem, z czym zgodzili się wszyscy stali użytkownicy forum. Nchyb zaś uznała, że dyskusja toczy się nazbyt agresywnie - nadmieniam, że agresywnością wykazywali się jedynie niezalogowani użytkownicy forum - i skasowała tę część rozmowy, która traktowała o podejrzeniach zastosowania marketingu szeptanego. Jeśli ktoś z wyższej administracji pragnie sprawdzić, o który wątek chodzi, podaję link: forum.gazeta.pl/forum/w,151,120594716,120594716,Ksiazka_Zar_Sahelu_Pani_Agnieszki_Podoleckiej.html Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Skarga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 23:04 Akurat czytelników obrażała twoja koleżanka-moderatorka Nchyb (w tym mnie). Nchyb, owszem, uznała, że dyskusja toczy się zbyt agresywnie, ale dopiero wtedy, gdy zaczęliśmy jej odpowiadać w tym samym tonie. Wtedy dopiero poleciały komentarze. Co do rzekomego marketingu szeptanego, to właśnie między innymi stali czytelnicy pisali pozytywne opinie na temat książki. Łatwo to sprawdzić w zalinkowanym przez ciebie wątku. Nchyb zaczęła czepiać się czytelników mało eleganckimi oskarżeniami i wtedy zaczął się konflikt. Wymień, proszę, tych "wszystkich stałych użytkowników forum", którzy - według ciebie - zgodzili się, że "wątek jest przepełniony szeptanym marketingiem". Link Zgłoś
eeela Re: Skarga 31.08.11, 23:13 Wiele postów jest w tym wątku wykasowanych, więc nie mozesz ich widzieć. Została usunięta cała część dotycząca podwątku o marketingu szeptanym, w tym posty stałych użytkowników forum. Ja ze swojej strony wytłumaczyłam wszystko, co miałam do wytłumaczenia. Dziękuję, że zdecydowałaś się na przeniesienie dyskusji o moderacji tutaj (chociaż forum o moderacji byłoby właściwszym miejscem), ale nie mam już nic więcej do powiedzenia. Z twoimi opiniami na temat "mało eleganckich oskarżeń" się po prostu nie zgadzam - wręcz przeciwnie, uznaję, że oskarżenia były całkowicie zasadne, a sposób ich wyrażenia nie był niegrzeczny - ale nie zamierzam spędzać czasu na przepychankach na ten temat. Jeśli nie czujesz się usatysfakcjonowana, możesz napisać o tym w mailu do naczelnej administracji albo na forum o moderacji - to forum, jak już mówiłam, również nie jest do tego przeznaczone. Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Skarga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 01:53 Ach, tak... Najpierw sama linkujesz wątek, a jak ja wykazuję, że on dowodzi czegoś przeciwnego niż to, co piszesz, to nagle zaczynasz się tłumaczyć, że odpowiednich postów już w nim nie ma. Prosiłam cię o wymienienie tych "stałych użytkowników forum", którymi się podpierasz w argumentacji - ty tego nie zrobiłaś i nie możesz zrobić (z oczywistych względów, bo takich tam nie było, którzy by potwierdzali twoje słowa, więc zwyczajnie skłamałaś), więc teraz nagle nabierasz wody w usta i "kończysz przepychanki". Możesz pisać, co ci się podoba, tyle że fakty dowodzą czegoś przeciwnego. Nie masz dowodów, nie masz racji. Po co więc zabierasz głos i mącisz w głowach również na tym forum, skoro jedyne "argumenty", jakie posiadasz, to twoje subiektywne widzimisię, na dodatek sprzeczne z obiektywnymi faktami? Tacy właśnie moderatorzy są na forum "Książki". Gdyby ta dyskusja toczyła się na tamtym forum, już dawno byś mnie wycięła. Mam nadzieję, że Administracja portalu szybko zrobi z wami porządek - im szybciej, tym lepiej dla tamtego forum. Link Zgłoś
eeela Re: Skarga 01.09.11, 02:04 Najpierw sama linkujesz wątek, a jak ja wykazuję, że on dowodzi cze > goś przeciwnego niż to, co piszesz, to nagle zaczynasz się tłumaczyć, że odpowi > ednich postów już w nim nie ma. Link wkleiłam na użytek administratorów, jeśliby chcieli sprawdzić, co się dzieje. Oni będą mieli wgląd również w posty, które zostały wykasowane, i będą mogli zweryfikować moje słowa, jeśli uznają, że istnieje taka potrzeba. Link Zgłoś
siwa Re: Skarga 01.09.11, 10:32 Administracja widzi skasowane wpisy i ma możliwość zweryfikowania słów obu stron. Link Zgłoś
siwa Re: Skarga 01.09.11, 10:31 Na forum Książki faktycznie wygląda (a mam lepszy wgląd niż administratorzy społeczni), że kwitnie tam markerting szeptany, a wiele postów podpisanych różnie jest wysłanych z jednego IP i zaskakująco podobnie napisanych. Mamy w ofercie reklamowej nową formę reklamy Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Skarga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 12:10 Nie wiem, jak wygląda ogólnie forum "Książki" w oczach Administracji, ale dyskusja dotyczy jednego konkretnego wątku. Jeśli administratorzy społeczni uznali, że w tym wątku pojawił się marketing szeptany, należało takie posty wyciąć, a nie wikłać się w dyskusje i obrażać niczemu nie winnych czytelników. Moje posty zostały usunięte, mimo że nie miały nic wspólnego z rzekomym marketingiem szeptanym ani nie łamały regulaminu. Czy tak, czy siak, wszystko to świadczy o nieudolności administratorów, którzy niszczą w ten sposób dobre niegdyś forum. Link Zgłoś