Dodaj do ulubionych

dlaczego skaowano forum Majówki 2012

03.11.11, 19:06
Dzis okolo godz 15:20, forum "Majowki 2012" prawdopodobnie zostalo skasowane.
Niestety, ani zalozycielka ani admini nie dostali zadnej informacji odnosnie zamkniecia forum.
Czy mozna sie dowiedziec dlaczego forum zostalo skasowane?
Czy naruszylysmy w jakikolwiek sposob regulamin gazety?

Ostatnie i chyba najwazniejsze pytanie: czy mozliwe bedzie odzyskanie forum?

Bardzo dziekuje z gory za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • koo-lka Re: dlaczego skaowano forum Majówki 2012 03.11.11, 19:37
      czy takie info odnosnie skasowania forum i ewentualnego powodu bedzie wyslane tylko do zalozycielki czy takze do moderatorow?
      • siwa Re: dlaczego skaowano forum Majówki 2012 03.11.11, 21:00
        Do założyciela.
        Sprawdzimy co się stało i jak się da, przewrócimy.
        • koo-lka Re: dlaczego skaowano forum Majówki 2012 03.11.11, 21:38
          super fajnie :)
          a czy moderatorki forum moga takze dostac kopie listu do zalozycielki, bo zalozycielka w sumie przekazala moderatorkom to forum
        • Gość: = Re: dlaczego skaowano forum Majówki 2012 IP: *.maxlab.lu.se 03.11.11, 22:33
          siwa.. wyglada na to, ze pomoc uzytkownikowi nie jest w cenie. moj post nie mogl byc niezgodny z tym czego tu wymagacie, z ta cala netykieta :))
          • nozen888 Do Siwa 04.11.11, 08:52
            Czy już wiadomo co się dzieje z forum Majówki 2012? Ponad 100 kobiet w ciąży czeka na jego przywrócenie, a gazeta milczy jak zaklęta. Prosimy o jakiś update. Dziękujemy!
            • siwa Re: Do Siwa 04.11.11, 09:09
              nozen888 napisała:
              > Czy już wiadomo co się dzieje z forum Majówki 2012? Ponad 100 kobiet w ciąży cz
              > eka na jego przywrócenie, a gazeta milczy jak zaklęta. Prosimy o jakiś update.
              > Dziękujemy!

Forum zostało zamknięte przez założycielkę,przywróciłam je warunkowo.
              Jak założycielka nie ma ochoty się tym zajmować, to wystarczy mail ze zgodą na przekazanie forum którejś z moderatorek na forum@agora.pl.

Przesadziłaś i to mocno. Gazeta "milczała jak zaklęta" między godziną 19:06 w czwartek, a 9:07 w piątek. Naprawdę nie mamy nocnych dyżurów, a sprawa nie była aż tak pilna, żebym telefonami budziła technologię. Ja pamiętam, że w ciąży czas liczy się nieco inaczej, ale serio 12 godzin (w tym noc) to niezły czas reakcji jest.
              • koo-lka Re: Do Siwa 04.11.11, 09:38
                aaa, mam pytanie, ostatnie bo i tak juz sporo bombardujemy tymi pytaniami
                co znaczy, ze forum przywrocone warunkowo ?
                • siwa Re: Do Siwa 04.11.11, 10:33
                  Jeśli założycielka przekona nas, że forum nie ma racji bytu.
              • gazeta_mi_placi Re: Do Siwa 04.11.11, 12:21
                Nie doceniasz emocji "ponad 100 kobiet w ciąży"....
                • siwa Re: Do Siwa 04.11.11, 13:28
                  Ja akurat doceniam ;)
              • bartoszcze Re: Do Siwa 04.11.11, 14:04
                Poza tym co jest takiego w forum, że na sześć miesięcy przed terminem porodu nie można wytrzymać 12 czy nawet 36 godzin?
                • koo-lka Re: Do Siwa 04.11.11, 15:44
                  Z tym pytaniem zapraszam do nas na majowki (forum.gazeta.pl/forum/f,103616,Majowki_2012.html), tam na pewno ta setka Ci odpowie :)
                  tutaj chyba nie jest dobre miejsce na takie pytania :)
                • stefan4 Re: Do Siwa 04.11.11, 15:54
                  bartoszcze:
                  > Poza tym co jest takiego w forum, że na sześć miesięcy przed terminem porodu
                  > nie można wytrzymać 12 czy nawet 36 godzin?

One mają rację, że natychmiast podnoszą raban.

Jeśli urzędnik podejmie absurdalną decyzję, to na początku sam się przeraża jej skutków, ale potem się do nich przyzwyczaja i absurd staje się dla niego jedyną prawidłową rzeczywistością. W tym pierwszym etapie znacznie łatwiej jest skłonić go do zmiany decyzji, tylko trzeba mu dać możliwość wycofania się bez utraty twarzy. W tym drugim etapie, żeby zmienić jego decyzję, niezbędne moze się już okazać palenie komite... tfu, budynków redakcyjnych.

Odczekanie 36 godzin groziło w tym przypadku przejściem decydenta do drugiego etapu i okopaniem się na stanowisku, że to forum należało zlikwidować, powód wymyśliłby się sam a posteriori. Koo-lka zareagowała prawidłowo. Nie czekając na przywyknięcie do sytuacji, w której jej ulubionego forum nie ma, natychmiast zrobiła awanturę na 25 (jak dotąd) wpisów, a po jego przywróceniu natychmiast wylewnie podziękowała, stwarzając wrażenie, że nigdy nie było żadnego konfliktu. W tym momencie upieranie się, że ,,okazuje się, że sami nie wiecie, co likwidujecie, macie u siebie bajzel'' byłoby błędem, bo utrudniałoby urzędnikowi wycofanie się z twarzą i wzmacniałoby jego motywację do szukania pretekstu dla likwidacji forum.

Brawo, dziewczyny!

- Stefan
                  • koo-lka Re: Do Siwa 04.11.11, 16:17
                    Bartoszcze i Stefan:
                    kobieta ciezarna = burza hormonow -> prawie kazdy facet ma z ciezarna zona problem aby ja zrozumiec a Wy sie czepiacie ;)
                • kropka Re: Do Siwa 04.11.11, 16:27
                  jak będziesz w ciąży, to zrozumiesz ;)
          • siwa Re: dlaczego skaowano forum Majówki 2012 04.11.11, 09:01
            Gość portalu: = napisał(a):
            > siwa.. wyglada na to, ze pomoc uzytkownikowi nie jest w cenie. moj post nie mog
            > l byc niezgodny z tym czego tu wymagacie, z ta cala netykieta :))

Opowiadasz (delikatnie mówiąc) nieprawdę.
            To forum ma pomóc użytkownikowi zgodnie z prawdą i aktualnym stanem technicznym, nie wg. Twojego wyobrażenia.
            • koo-lka Re: dlaczego skaowano forum Majówki 2012 04.11.11, 09:04
              przepraszam, ale my czekamy od wczoraj na jakas odpowiedz, nasze forum ot tak przestalo istniec, jakim cudem - nikt nie wie, prosimy o wyjasnienie szybkie sprawy badz poinformowanie nas do kiedy mamy czekac na odpoowiedz
              • siwa Re: dlaczego skaowano forum Majówki 2012 04.11.11, 09:09
                Czekacie 19-9. Nie pracujemy w tych godzinach.
                • koo-lka Re: dlaczego skaowano forum Majówki 2012 04.11.11, 09:26
                  wiec wyjasniam, ze forum znowu dziala :)
                  forum.gazeta.pl/forum/f,103616,Majowki_2012.html
                  ale co sie stalo, o co chodzi, skasowane bylo a teraz wrocilo wszystko, czy mozemy dostac jakies wyjasnienie (nie tylko zalozycielka), ponad 100 dziewczyn bylo w kropce, myslalysmy, ze moze zlamalysmy regulamin wiec uwazam (i nie tylko ja!), ze wyjansienie nalezy sie nam wszystkim a nie tylko zalozycielce.
                  • siwa Re: dlaczego skaowano forum Majówki 2012 04.11.11, 09:30
                    Tak jak Wam napisałam na forum. Z logów wynika, że forum zamknęła założycielka, więc to do niej zgłoście się po wyjaśnienia.
                    Wróciło, bo je z palca przywróciłam do życia w bazie, dzisiaj o 9.
                    • koo-lka Re: dlaczego skaowano forum Majówki 2012 04.11.11, 09:33
                      dzieki, dzieki wielkie, tylko, ze mi zalozycielka pisala, ze nie kasowala na 100% ale... najwazniejesze, ze dziala
                      wielkie, wielkie dzieki :) mam nadzieje, ze juz nie bedziemy wiecej pisac o pomoc :)
                    • koo-lka Re: dlaczego skaowano forum Majówki 2012 04.11.11, 12:58
                      a co z moderacja forum? Zalozycielka pisala, ze pomimo tego, ze forum jest spowrotem ona nie ma praw do zarzadzania nim i administrowania, dwie poprzednie adminki (bez wlascicielkich praw) tez utracily calkowicie prawo adminowania.
                      Kiedy to zostanie przywrocone?
                      • siwa Re: dlaczego skaowano forum Majówki 2012 04.11.11, 13:31
                        Założycielka ma od 10:30 uprawnienia.
                        Niech nada Wam uprawnienia moderatora, moderatora z prawami właściciela, albo przekaże forum. Już nic tam po mnie.
                        • koo-lka Re: dlaczego skaowano forum Majówki 2012 04.11.11, 13:37
                          wielkie dzieki :)
                • gazeta_mi_placi Re: dlaczego skaowano forum Majówki 2012 04.11.11, 12:19
                  Czemu? Różne rzeczy na forach dzieją się i w tym przedziale godzin.
                  • siwa Re: dlaczego skaowano forum Majówki 2012 04.11.11, 13:27
                    Znasz dużo takich, która wymaga natychmiastowej reakcji kogoś poza dyzurnym (nie ma opcji przywrócenia forum)?
            • Gość: = Re: dlaczego skaowano forum Majówki 2012 IP: *.maxlab.lu.se 04.11.11, 20:36
              odeslanie pytajacego do 'pomocy' oraz skierowanie (akurat zalozyciela) do administracji via e-mail nazywasz mijaniem sie z prawda ? :))

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka