13.02.12, 21:57
forum.gazeta.pl/forum/f,15,Kino.html
Ktoś pilnuje forum Kino? Połowa ostatnich wątków to spam do pobrania (chyba nielegalnego) ostatnich przebojów kinowych.
Jakbyście nie mieli opiekuna to mam pewnego zaufanego kandydata, nicka podam na priv :-)
Wiem, żeby pisać na forum @ coś tam, ale tak mi wygodniej.
Obserwuj wątek
    • wersja_robocza Re: Donos. 13.02.12, 22:24
      Podeślij maila na forum@agora.pl
      • Gość: = Forum Donosy ? IP: 178.73.48.* 15.02.12, 07:55
        Co prawda nie wiem jaki jest stosunek zgłoszeń poczta/forum. Widać, że ludziom często wygodniej jest zgłaszać na forum zamiast via e-mail. W końcu siedzą na forum, a nie na poczcie.

Nikt nie wpadł na pomysł stworzenia "tuż obok" forum do zgłaszania (np. jak w tytule) ? Nie sądzę, żeby było to nadzwyczajne utrudnienie, a pewnie mogłoby być nawet usuwać z poziomu postu niźli poczty. Sprawdzone zgłoszenie się usuwa lub "odhacza" i po problemie.

To po prostu jeszcze jeden sposób w wielotorowych zgłoszeniach.
        • jan-w Re: Forum Donosy ? 15.02.12, 09:27
          Widzisz taką czerwoną ikonkę obok "odpowiedz"? To jest lepsze niż osobne forum do zgłaszania postów.
          Z góry odpowiadam na "klikałem w nią dziesięć razy i nic": Posty są usuwane dopiero gdy klikną min. 2 osoby i dyżurny uzna że powinny zostać usunięte. Jest to równie skuteczne jak zgłaszanie e-mailem do forum@gazeta.pl
          Dyżurni nie studiują FOF, więc jest to najmniej skuteczna i najwolniejsza metoda doprowadzania do usunięcia postów.
          • gazeta_mi_placi Re: Forum Donosy ? 15.02.12, 09:37
            Ale tych wątków i postów na forum Kino było dużo (teraz widzę, że wszystkie zniknęły), nie mam zamiaru niszczyć tipsów na klikanie przy każdym jednym spamie, nie płacą mi za to ani za amortyzację tipsów ( założenie 100 zł, uzupełnienie co dwa tygodnie 50 zł).
            • stefan4 Re: Forum Donosy ? 15.02.12, 10:36
              gazeta_mi_placi:
              > nie mam zamiaru niszczyć tipsów na klikanie przy każdym jednym spamie

Kliknięcie myszą niszczy Ci tipsy?! Naciskasz przycisk myszy czubkiem a nie bokiem palca? To całkiem inaczej niż ja. Natomiast klawisze z literami naciskam istotnie czubkami; gdybym miał tipsy, to by zahaczały.

Oczywiście naciskaj mysz czym chcesz. Tak tylko zainteresował mnie element rzeczywistości technicznej...

- Stefan
          • Gość: = Re: Forum Donosy ? IP: 178.73.48.* 16.02.12, 14:33
            Czerwona ikonka obok... To dla a mnie jak przysłowiowa "rybka". Sądzisz, że nie jest to skuteczne, a i efektywne jednocześnie ? Popatrz na jedne z najświeższych postów. Myślę, że w tym przypadku nie jest interesująca metoda tylko finał. Widać, że to działa (skutecznie i efektywnie), czego nie można powiedzieć do przywołanej do tablicy czerwonej ikonce. Natomiast robotą dyżurnego jest dyżurować i reagować na zgłoszenia. Sposób w jaki to robi to "teoretycznie" jego sprawa. Ewentualnie może zostać mu narzucony. Jeśli zawodnik/-czka się nie sprawdza, to niech znajdzie odpowiedniejszą do swoich możliwości robotę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka