inocom 10.11.17, 02:33 Nie mogę zakładać wątków. Czym to jest spowodowane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marrant Re: Inocom 10.11.17, 16:57 Najprawdopodobniej czasową blokadą pisania, która powoduje, że osoby naruszające regulamin nie mogą na niektórych forach zakładać wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Inocom 10.11.17, 22:17 marrant napisała: > Najprawdopodobniej czasową blokadą pisania, która powoduje, że osoby naruszające > regulamin nie mogą na niektórych forach zakładać wątków Czy można zapytać, co znaczy określenie "prawdopodobnie" użyte przez administratora? Czy jest w administracji ktoś, kto może określić "na pewno" z jakiego powodu, na jak długo i na jaki rodzaj aktywności została została zastosowana owa hipotetyczna blokada i poinformować o tym zainteresowanego użytkownika forum? Czy jeśli taki ktoś w administracji istnieje, czy mógłby się wreszcie ujawnić? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Hej Wariancie :) 11.11.17, 00:32 wariant_b napisał: > marrant napisała: > > Najprawdopodobniej czasową blokadą pisania, która powoduje, że osoby naru > szające > > regulamin nie mogą na niektórych forach zakładać wątków > > Czy można zapytać, co znaczy określenie "prawdopodobnie" użyte przez administra > tora? > > Czy jest w administracji ktoś, kto może określić "na pewno" z jakiego powodu, > na jak długo i na jaki rodzaj aktywności została została zastosowana owa hipote > tyczna > blokada i poinformować o tym zainteresowanego użytkownika forum? > Czy jeśli taki ktoś w administracji istnieje, czy mógłby się wreszcie ujawnić? Najzabawniejsze jest to, że choć różnimy się poglądami, wygląda na to, że żaden z nas nie wepcha knebla interlokutorowi w usta. Swoją drogą jestem ciekaw kto mnie zabanował. Ponoć mogą to uczynić tylko pomarańczowi. Taki wstyd się przyznać? Nie ma winnego? Odpowiedz Link Zgłoś
marrant Re: Inocom 11.11.17, 22:32 Alternatywą dla "nie mogę zakładać wątków" jest np bycie zablokowanym na forum prywatnym. Inocom ewidentnie może zakładać wątki w ogóle. Mam za mało informacji żeby udzielić odpowiedzi w 100% pewnej. Dokładnych informacji udziela się pod tym adresem: forum@agora.pl. Oczywiście po odpowiedzi na kilka naszych pytań uzupełniających informacje. Tutaj odpowiadamy na ogólne zagadnienia dotyczące forum oraz niektóre filozoficzne pytania inocoma. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Inocom 11.11.17, 00:25 marrant napisała: > Najprawdopodobniej czasową blokadą pisania, która powoduje, że osoby naruszając > e regulamin nie mogą na niektórych forach zakładać wątków. Ile wynosi ten czas, i kto na mnie tę blokadę nałożył? Chyba pomarańczowe to wiedzą? A przynajmniej mogą sprawdzić. Więc dlaczego? I na jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś
marrant Re: Inocom 11.11.17, 22:27 Blokada jest automatyczna i bezterminowa. Jest nakładana przez system w wyniku wycięcia dużej ilości postów w krótkim czasie. Forumowicz o Twoim stażu powinien to wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Inocom 11.11.17, 23:34 marrant napisała: > Blokada jest automatyczna i bezterminowa. Jest nakładana przez system w wyniku > wycięcia dużej ilości postów w krótkim czasie. Forumowicz o Twoim stażu powinien > to wiedzieć. A od kogo, jeśli można zapytać? Skąd forumowicz ma wiedzieć, które z jego postów zostały wycięte, z jakiego powodu i jaki jest aktualny stan jego "licznika"? Dla ułatwienia przesyłam jednocześnie na adres forum@agora.pl pytanie o stan mojego własnego licznika i wykaz skasowanych postów objętych tymże licznikiem a wszystkich czytających zachęcam do zadania tego samego pytania: W związku z wątpliwościami, które nasunęły mi się po lekturze wypowiedzi administratorki marrant proszę niniejszym o przesłanie mi drogą mailową informacji o aktualnym stanie mojego licznika skasowanych postów oraz wykazu postów objętych tymże licznikiem a także dotyczących mnie ograniczeń w zakładaniu wątków i publikowaniu postów na forach, zwłaszcza tych, z których na co dzień nie korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
marrant Re: Inocom 13.11.17, 11:40 Odpowiadamy na pytania dotyczące konkretnych postów. Należy min wskazać wątek z którego post został usunięty. W wypadku usunięcia wątków: forum, datę powstania i przybliżoną tematykę. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Inocom 13.11.17, 21:24 marrant napisała: > Odpowiadamy na pytania dotyczące konkretnych postów. No dobrze, ale skąd użytkownik ma wiedzieć, które posty i kiedy mu wykasowano? Oczywiście, zakładając, że nie musi się z nich rozliczać, a zatem ich inwentaryzować? Jeśli zniknie jakaś gałązka z większą ilością postów w trakcie bieżącej dyskusji zapewne zostanie to zauważone. Ale jeśli post zniknie z wątku, który się już wyczerpał, a mimo to administracja zdecyduje się na cięcia, bo właśnie rozpatruje czyjąś skargę mailową - kto poza ew. skarżącym będzie to sprawdzał? A licznik tyka. Jak dowiedzieć się można, jaki jest stan tego magicznego licznika? Skąd uzyskać wykaz wyciętych postów uwzględnianych przez licznik?. Czy administrator naprawdę nie dysponuje żadnym narzędziem, które pokazałoby mu "historię" użytkownika forum? Bo użytkownik na pewno takiego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Ciekawe kiedy dostanę odpowiedź 25.11.17, 00:04 wariant_b napisał: > marrant napisała: > > Odpowiadamy na pytania dotyczące konkretnych postów. > > No dobrze, ale skąd użytkownik ma wiedzieć, które posty i kiedy mu wykasowano? > Oczywiście, zakładając, że nie musi się z nich rozliczać, a zatem ich inwentary > zować? > > Jeśli zniknie jakaś gałązka z większą ilością postów w trakcie bieżącej dyskusj > i > zapewne zostanie to zauważone. Ale jeśli post zniknie z wątku, który się już wy > czerpał, > a mimo to administracja zdecyduje się na cięcia, bo właśnie rozpatruje czyjąś s > kargę > mailową - kto poza ew. skarżącym będzie to sprawdzał? A licznik tyka. > > Jak dowiedzieć się można, jaki jest stan tego magicznego licznika? > Skąd uzyskać wykaz wyciętych postów uwzględnianych przez licznik?. > > Czy administrator naprawdę nie dysponuje żadnym narzędziem, które pokazałoby > mu "historię" użytkownika forum? Bo użytkownik na pewno takiego nie ma. Dziś zaczął się Szabas. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Inocom 23.11.17, 22:48 marrant napisała: > Odpowiadamy na pytania dotyczące konkretnych postów. Należy min wskazać wątek z > którego post został usunięty. W wypadku usunięcia wątków: forum, datę powstani > a i przybliżoną tematykę. Użytkownik musiałby być Wszechwiedzącym i Wszechmocnym Bogiem, jak np. Zapijaczony, ale wtedy Wasza pomoc nie jest mu w niczym potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Kapowaniem! 18.11.17, 08:36 I zawracaniem dOpy moderatorom. Zachowujesz się na moderacji jak gnojek ze szkoły podstawowej, który się skarży: Prosem Pani, a Kowalski też nie odrobił lekcji, a dwójki jak ja nie dostał! Odpowiedz Link Zgłoś