marii51 18.08.18, 20:06 Rarunku marrant może dziś pracujesz??? może mi ktoś pomóć??? mam już pond 1000 postów forum.gazeta.pl/forum/f,86794,a_gdyby_tak_nieba_przyblizyc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marii51 Re: do moderatorów forum 18.08.18, 20:07 wygląda to na automatyczne wpisywanie się postów moje proby blokowania nie działają Odpowiedz Link Zgłoś
m.maska Re: do moderatorów forum 18.08.18, 20:53 Zamknij forum... z tym, ze dopoki jest zalogowany bedzie walil rowno. U nas mial akcje wczoraj - ale poprzestal na ok. 20 watkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super.222 Re: do moderatorów forum IP: *.96.238.228.tvksmp.pl 18.08.18, 21:06 Marii zgłoś wątki do wycięcia na forum@agora.pl. Jest weekend, ale może ktoś kiedyś zauważy. Nie zamykaj forum, bo możesz ponownie nie otworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
marii51 Re: do moderatorów forum 18.08.18, 21:06 zamknij ... nie wiem czy to dobra rada ... ;)powalczę njawyżej mocno.. likwidując posty Odpowiedz Link Zgłoś
marii51 Re: do moderatorów forum 18.08.18, 21:04 jeśli ktoś tu zagląda ...prosze napisać jak z tym trollem poradzić co minuta juz dwa posty do mnie wpada;( Odpowiedz Link Zgłoś
m.maska Re: do moderatorów forum 18.08.18, 21:10 Wlasnie patrzalam, ze w jednej minucie po kilka nowych watkow wpada - dla nas to niemozliwe, my mozemy zakladac jeden watek na 3 minuty. To jakis automat dziala. U mnie pisal pod nickiem dlgh1224 . Klasyczny spam. Odpowiedz Link Zgłoś
m.maska Re: do moderatorów forum 18.08.18, 21:12 A tutaj: forum.gazeta.pl/forum/f,89824,Forum_dla_Wszystkich.html walki z roznych nickow... Odpowiedz Link Zgłoś
m.maska Re: do moderatorów forum 18.08.18, 21:14 m.maska napisała: > A tutaj: forum.gazeta.pl/forum/f,89824,Forum_dla_Wszystkich.html > walki z roznych nickow... > wali... Odpowiedz Link Zgłoś
marii51 Re: do moderatorów forum 18.08.18, 21:19 aha ... to chyba zarabiajacy ktoś musi cos z tej pracy mieć -- ale najgorsze jest to,że np te same posty poleciały do mojej forumowiczki na pocztę włąsnie jako spam --a do mnie nie !!! a ja pomyslalam,że ktoś tak nie zaakceptował tytulu mojego forum :) bo nazwa nicka mi tak ..:) Odpowiedz Link Zgłoś
marii51 Re: do moderatorów forum 18.08.18, 21:31 ok napiszę do forum@agora.pl. troll najwyrażniej zapomniał zaczął i nie może skończyć bo wlączył automat - Odpowiedz Link Zgłoś
m.maska Re: do moderatorów forum 18.08.18, 21:38 Oczywiscie, ze mozesz wrocic jako otwarte - tyle, ze jak widze, to z tym zamykaniem to tez problem jest. Odpowiedz Link Zgłoś
marii51 Re: do moderatorów forum 18.08.18, 21:48 dziekuję za podpowiedzi poczta nie przyjmuje adresu -- Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: do moderatorów forum 18.08.18, 22:22 marii51 napisała: > dziekuję za podpowiedzi > poczta nie przyjmuje adresu > -- Odpowiedz Link Zgłoś
m.maska Re: do moderatorów forum 18.08.18, 22:51 A mnie w koncu udalo sie zamknac forum - nie przypuszczam zeby sie przebil spamer... Odpowiedz Link Zgłoś
m.maska Re: do moderatorów forum 18.08.18, 22:53 marii51 napisała: > dziekuję za podpowiedzi > poczta nie przyjmuje adresu > -- Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: do moderatorów forum 19.08.18, 08:09 Mogę tylko współczuć administratorkom obu zaatakowanych forów - to już około 9000 wątków do usunięcia i przybywa ich w zastraszającym tempie, a wśród dyżurnych chyba nie ma nikogo, kto umiałby i miał uprawnienia do dołożenia kilku nowych filtrów antyspamowych i mógł pomóc w usunięciu tego, co już się na forach znalazło. Pewnie trzeba będzie poczekać do poniedziałku. Odpowiedz Link Zgłoś
marii51 Re: do moderatorów forum 19.08.18, 09:55 ale poszedł ze mną na zamknięte ... teraz wiem, bo był zalogowany --więc wszedł automatycznie - Odpowiedz Link Zgłoś
m.maska Re: do moderatorów forum 19.08.18, 12:50 To wali z automatuu, zaden czlowiek nie moglby tego robic. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: do moderatorów forum 19.08.18, 13:27 Już jest tego ponad 20 000 nowych wątków i dalej nikt w administracji tego nie zauważył. A jeśli zauważył, to nie wie jak lub nie ma uprawnień, żeby dodać frazy "KTX" i "CXZ" do filtra. Więc do poniedziałku i liczmy na to, że ten, kto potrafi przerwać spam nie jest właśnie na urlopie. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: do moderatorów forum 19.08.18, 14:43 Z tego co widzę, jakiś "inny Koreańczyk" przez 20 minut buszował na Forum Humorum. Jest nadzieja, że może następny trafi na Kraj i może wtedy ktoś uzna za stosowne zareagować. Odpowiedz Link Zgłoś
marii51 Re: do moderatorów forum 19.08.18, 14:51 mam wnioski ..ratunek jest jak mialabym kilku moderatorów to nawet na biezaco może byłabym go ciachała :) wczoraj odrazu kasowałam,jak tylko zobaczyłam ale szybko ucieklam bo mi się znudziło ale jak zaczął leciec po dwa naraz a nawet czasem 3 niebo mu się nie podoba a ponad dobę siuedzi bez oddechu !! o rany-widzę że trupcia ma gościa ! Odpowiedz Link Zgłoś
m.maska Re: do moderatorów forum 19.08.18, 15:05 Zaznacz wszystkie na stronie i kasuj... Odpowiedz Link Zgłoś
trusiaa Re: do moderatorów forum 20.08.18, 09:25 Forum Humorum i dla Wypranych też zablokowane. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: do moderatorów forum 20.08.18, 12:33 Mieliśmy atak spamerski na całym forum, stąd taka ogromna liczba wpisów do usunięcia. Aktualnie kasujemy te wpisy, ale może to jeszcze chwilę potrwać, dlatego prosimy o cierpliwość. Jednocześnie przepraszamy za utrudnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: do moderatorów forum 20.08.18, 13:31 kasi.aa napisała: > Mieliśmy atak spamerski na całym forum Chyba lepsze byłoby użycie czasu teraźniejszego - spam zmienił nicki i adres kasyna i płynie sobie nadal. Nie udało się go zablokować, a dotkniętych nim forów przybywa. > Aktualnie kasujemy te wpisy... Z ciekawości zapytam, czy dorobiliście się już narzędzia do masowego usuwania spamerskich wątków, bo z szybkiego podglądu zaatakowanych forów nie wynika, by postęp kasowania był znaczący. Odpowiedz Link Zgłoś
m.maska Re: do moderatorów forum 20.08.18, 14:34 Te fora, ktore jeszcze nie zostaly zaatakowane, warto jednak pozamykac chwilowo przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: do moderatorów forum 20.08.18, 14:58 Blokowanie nicka nic nie daje bo pokazuje błąd blokowania. Trza sprzątać i czekać aż moderacja coś pomoże, na razie można wejść na fora, to już coś :) Odpowiedz Link Zgłoś