Dodaj do ulubionych

Najnowsze z forum

30.08.18, 17:15
W mojej ocenie najnowszych pokazywanie wątków na całym forum Gazety jest bez sensu... Każdego użytkownika interesuje bowiem coś innego. Jednych polityka, innych kuchnia, jeszcze innych podróże. Ze zgromadzonych więc 500 wątków i najnowszych do tychże wątków wpisów na forum nic nie wynika. :(
Obserwuj wątek
    • bialeem Re: Najnowsze z forum 30.08.18, 17:30
      Serio? Piszesz tylko na jednym forum?
      • aseretka Re: Najnowsze z forum 30.08.18, 18:23
        Tak. Może nie na jednym, ale głównie na Forach Turystyka. Bo głównie te tematy mnie interesują. Czasami zaglądam na Forum Kuchnia, Społeczeństwo czy Humor. Nic więc mi po tymże Jako "Najnowsze na forum" ukazuje się lista postów:
        Najnowsze z forum
        * Liga Mistrzów! ...refleksje (31)gryfny 2018-08-30 18:14
        * Chianti w Toskanii:) (13)i.miramar 2018-08-30 18:14
        * M jak Miłość - lista absurdów part V (16)misterni20 18-08-30 18:12
        * nowa restauracja w falenicy LETNISKO (9)hanka31 2018-08-30 18:04
        * Jaki telefon wybrać ? (2) viki0 2018-08-30 18:04
        * Jaskółki donoszą że Prezes Kaczyński (3)weteran-czasu 2018-08-30 18:11
        * Czas Wielkich Ucieczek. Czy to juz ? (1) pigeon_shit_dust 2018-08-30 17:56
        * Oddział dermatologiczny szpitala w Międzylesiu ... (10) Gość portalu: abcd 2018-08-30 17:54
        * Czworaczki Szczecin 2018 (2) dasza_dm 2018-08-30 18:08
        * wredna szefowa (10) me-lla 2018-08-30 17:53
        * Brak pracy po studiach w małych miastach? (8) korniz 2018-08-30 18:13
        * l'inferno nina zilli (10) samanta_ewa 2018-08-30 17:53
        * 4h w samolocie?! (51) haus.frau 2018-08-30 17:51
        * Czy Jarosłąw Kaczyński kiedyś zapłaci za to jakie (4) powstaniecstarachowicki 2018-08-30 18:02
        * Powody niemania (lub mania) konta na FB (3) gyubal_wahazar 2018-08-30 18:11
        * Wiadomości z Twittera (69) sagittarius954 2018-08-30 17:40
        * Echa wakacji (3) sagittarius954 2018-08-30 17:38
        Et cetera, et cetera. Odnoszę wrażenie, że Gazeta chce z nas wszystkich zrobić idiotów,, którzy nie potrafią korzystać z forumowej wyszukiwarki, aby odnaleźć interesujący kogoś temat. :(
        • mika_p Re: Najnowsze z forum 30.08.18, 20:06
          > Odnoszę wrażenie, że Gazeta chce z nas wszystkich zrobić idiotów,, którzy nie potrafią korzystać z forumowej wyszukiwarki, aby odnaleźć interesujący kogoś temat. :(

Ojej, aż tak? Ja bym to raczej porównała do praktyk super- i hipermarketów wystawiajacych z boku regałów aktualnie promowane towary, tak zeby kazdy przechodzacy główną alejką mógł je zobaczyć. A może się skusisz? Spodoba ci się i wrócisz?

Poza tym, "najnowsze wątki" są na samym dole strony, ja nawet o nich do teraz nie wiedziałam. To naprawdę nienachalna praktyka.

Bo, na przykład, jeden serwis informacyjny z mojego miasta regularnie na stronie głównej wyświetla mi komunikat "poczekaj, nie odchodź, zobacz jeszcze to" - i trzy linki z obrazkami.
          • aseretka Re: Najnowsze z forum 30.08.18, 20:22
            Nie wiem dlaczego, ale ja bez logowania się widzę wytłuszczone "Zobacz najnowsze wątki z całego forum" po prawej stronie na górze strony, pomiędzy "szukaj na forum", a "Zaloguj się".
            A jak na to kliknę to rozwija się lista z tytułem: "Zobacz najnowsze 500 wątków na całym forum To wersja testowa, proszę napisz tutaj co o tym myślisz" . no to zgodnie z życzeniem Administracji napisałam, co o tym myślę. :)
            • wariant_b Re: Najnowsze z forum 30.08.18, 21:12
              > Nie wiem dlaczego, ale ja bez logowania się widzę wytłuszczone "Zobacz najnowsze wątki z całego forum"

Widocznie twój brak loginu został wylosowany do testów i wyraził na to zgodę wymaganą przez RODO.
              Pewnie przyjdzie ci wyczyścić ciasteczka gazety i liczyć na to, że w kolejnym losowaniu wygrasz,
              znaczy nie zostaniesz wzięta na królika doświadczalnego.
              • aseretka Re: Najnowsze z forum 31.08.18, 10:28
                > Widocznie twój brak loginu został wylosowany do testów i wyraził na to zgodę
                > wymaganą przez RODO.
                Sorry, stara ze mnie baba i pewnie nie ogarniam internetu, chociaż miałam z nim do czynienia w pracy zawodowej przez ostatnie 30 lat. Nie rozumiem, jak mój brak loginu został wylosowany do testów, a tym bardziej jak mógł wyrazić na to zgodę. ;)
                PS. Ciasteczka czyszczę regularnie.
          • wariant_b Re: Najnowsze z forum 30.08.18, 21:08
            > Poza tym, "najnowsze wątki" są na samym dole strony...

Ale numer - faktycznie mogą tam być, a ja już o nich zapomniałem.
          • motivo Re: Najnowsze z forum 31.08.18, 09:56
            Na dole strony pokazujemy najnowsze wątki z tego samego forum, które oglądasz

Strona o której pisze aseretka to taki eksperyment, który jest widoczny dla części użytkowników.
            To strona, na której są
            - najnowsze posty ze wszystkich forów (bez ukrytych) forum.gazeta.pl/forum/0,165432,23767313.html
            - najnowsze wątki z forów (bez ukrytych) forum.gazeta.pl/forum/0,165432,23767313.html?sortuj=0

Proszę poklikaj i daj znać czy uważasz że to przydatne ;)
            • mika_p Re: Najnowsze z forum 31.08.18, 15:38
              > Na dole strony pokazujemy najnowsze wątki z tego samego forum, które oglądasz

Jeśli za dół strony przyjmiemy to, co jest pod bieżącymi wątkami danego froum, to na górze dołu jest to, o czym piszesz, na dole dołu jest to, o czym pisze ja (w drugiej zakładce)

Ja zawsze wchodzę na forum przez ematkę, więc tej strony z 500 nowymi wątkami nie będę miala szans oglądać :)
              • mika_p Re: Najnowsze z forum 31.08.18, 15:43
                > tej strony z 500 nowymi wątkami nie będę miala szans oglądać :)

Ale na wypadek, gdybym miała ją oglądać, to chyba warto by było pisać, z jakiego forum dany wątek pochodzi
    • motivo Re: Najnowsze z forum 31.08.18, 09:18
      Dziękuję że napisałaś :)

Zamierzenie jest takie jak pisze mika_p. Chcemy pokazywać co się dzieje na innych forach, może tam znajdziesz coś ciekawego dla siebie np. wątek o podróżach na ematce forum.gazeta.pl/forum/w,567,166697104,166697104,uwaga_na_booking_com.html

Jak teraz docierasz to forów które czytasz np. na Turystyce? (masz je wszystkie w ulubionych?)
      • aseretka Re: Najnowsze z forum 31.08.18, 10:38
        > Zamierzenie jest takie jak pisze mika_p. Chcemy pokazywać co się dzieje na innych forach, > może tam znajdziesz coś ciekawego dla siebie
        Rozumiem zamierzenia, ale przeglądanie 500 przypadkowych choć ostatnio odwiedzanych wątków z różnorodnych forum, moim zdaniem raczej rozmija się z celem... Także w marketach drażni mnie taka nachalność. Człowiek traci tylko czas na przeglądanie wywalonych śmieci. Ale jako ekonomistka rozumiem prawo zwiększania sprzedaży. ;)

> Jak teraz docierasz to forów które czytasz np. na Turystyce? (masz je wszystkie
        > w ulubionych?)
        Jeżeli chodzi o ustawienia konta na Gazeta.pl, to nie mam poszczególnych forum dopisanych do Ulubionych. Natomiast adresy stron, które mnie interesują mam zapisane jako ulubione w przeglądarce (np. Google Chrome), co pozwala mi szybko wejść na pożądaną stronę.
        • motivo Re: Najnowsze z forum 31.08.18, 11:13
          rozumiem, dzięki :)
          a gdybyś miała możliwość dostosowania tej strony do siebie, tak żeby wyświetlała np. najnowsze z kategorii, które Cię interesują to czy byłoby to przydatne?
          • aseretka Re: Najnowsze z forum 31.08.18, 11:43
            > a gdybyś miała możliwość dostosowania tej strony do siebie, tak żeby wyświetlał
            > a np. najnowsze z kategorii, które Cię interesują to czy byłoby to przydatne?
            Raczej tak. Chociaż przyzwyczajenie jest podobno drugą naturą człowieka (jak mawiali starożytni Rzymianie "consuetudo altera natura est") i szczególnie u starszej osoby trudno jest je wykorzenić. ;) Nie mniej jednak nie jestem aż taką "konserwą', co by nie korzystać z różnych udogodnień.
            -
    • Gość: czacza Re: Najnowsze z forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.18, 18:52
      Pomysł jest super, można zobaczyć kto akurat teraz pisze na interesujący temat ale pod warunkiem, że akurat nie ma tam Koreańczyka lub kilkunastu wątków pod tytułem np "naprawa płyt indukcyjnych"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka