ave.duce 15.10.23, 21:09 wyborczej zmieniłam (jak zwykle) forum z otwartego na zamknięte. Teraz nie mogę przywrócić "otwartości". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wariant_b Re: Na czas ciszy 15.10.23, 23:06 ave.duce napisała: > wyborczej zmieniłam (jak zwykle) forum z otwartego na zamknięte. Teraz nie mogę > przywrócić "otwartości". Wydaje mi się, że już ktoś zgłaszał ten lub zbliżony problem. Poprawki do oprogramowania są niechlujne i nieprzetestowane. Zostaje pisać do administracji, żeby to oni poprawili. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Na czas ciszy 15.10.23, 23:20 Dzięki, Wariancie. Naiwnie sądziłam, że admiralicja czyta to forum, że nie trzeba pisać osobnego podania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Na czas ciszy 16.10.23, 00:31 ave.duce napisała: > Dzięki, Wariancie. Naiwnie sądziłam, że admiralicja czyta to forum, > że nie trzeba pisać osobnego podania ;) Ale trzeba być optymistą - nie jestem pewien zmiany statusu forum, ale na pewno po jakichś modyfikacjach sfiksowała zmiana uprawnień na forach prywatnych - nie można było usunąć administratora. Potrzebna była pomoc zawodowych. Więc pewnie ze zmianą forum zamkniętego na otwarte też sobie poradzą. Odpowiedz Link Zgłoś
trusiaa Re: Na czas ciszy 16.10.23, 08:37 Nie poradzili sobie :[ Jako stała forumowiczka "nie mam uprawnień" do umieszczania komentarzy na FzD. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Na czas ciszy 16.10.23, 11:02 Faktycznie - u mnie też nie można usunąć administratora. Ale to teraz nie jest ważne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: Na czas ciszy 16.10.23, 09:27 O którym forum mowa? Wrzuć proszę link. Odpowiedz Link Zgłoś
trusiaa Re: Na czas ciszy 16.10.23, 10:56 Forum ze Dworum forum.gazeta.pl/forum/f,89075,Forum_ze_Dworum.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: Na czas ciszy 16.10.23, 12:54 Zmieniłam, za moment zmiany powinny się wczytać : ) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Na czas ciszy 16.10.23, 13:06 ps. czy tak się będzie już zawsze robiło? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Na czas ciszy 16.10.23, 13:18 ave.duce napisała: > ps. czy tak się będzie już zawsze robiło? Dopóki ponownie nie użyjesz felernego skryptu będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Jeszcze jedna sprawa: 16.10.23, 13:37 szwankuje wklejanie fot./obrazków. Na podglądzie jest ok, ale po wysłaniu ukazuje się goły link, w dodatku nieaktywny. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Jeszcze jedna sprawa: 16.10.23, 14:06 ave.duce napisała: > szwankuje wklejanie fot./obrazków. Na podglądzie jest ok, ale po wysłaniu > ukazuje się goły link, w dodatku nieaktywny. Gdzie znajdę przykład takiej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jeszcze jedna sprawa: 16.10.23, 15:39 U mnie nie widać obrazka, tylko link... forum.gazeta.pl/forum/w,89075,166990504,166990504,Uwaga_Drodzy_Forumowicze_FzD_.html Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Jeszcze jedna sprawa: 16.10.23, 15:58 ave.duce napisała: > U mnie nie widać obrazka, tylko link... Tu widzę link do postu tytułowego wątku: "Uwaga, Drodzy Forumowicze FzD - " W poście tytułowych nie widzę żadnego obrazka ani linku do niego. W dalszych postach widzę u innej57 link "Mój świat igłą malowany" niedziałający z powodu zlikwidowania Fotoforum i działający twój animowany .gif Coś przeoczyłem? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jeszcze jedna sprawa: 16.10.23, 16:04 forum.gazeta.pl/forum/w,89075,166990504,166990504,Uwaga_Drodzy_Forumowicze_FzD_.html?p=176806465 ave.duce Re: Uwaga, Drodzy Forumowicze FzD - 16.10.23, 13:34 Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Jeszcze jedna sprawa: 16.10.23, 17:01 ave.duce napisała: > forum.gazeta.pl/forum/w,89075,166990504,166990504,Uwaga_Drodzy_Forumowicze_FzD_.html?p=176806465 Ajajajaj, gapa jestem i odpowiedziałem w twoim wątku na Forum ze Dworum. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jeszcze jedna sprawa: 16.10.23, 19:54 No co Ty, Waria(n)cie! Miło Cię widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jeszcze jedna sprawa: 16.10.23, 20:02 włącz BBCode w tekście - są włączone. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Jeszcze jedna sprawa: 16.10.23, 21:22 ave.duce napisała: > włącz BBCode w tekście - są włączone. Ale to jeszcze nie wszystko - fora mogą mieć indywidualnie określone, jaki zestaw BBCode obsługują. I tego administrator forum prywatnego nie może sam zmienić. Potrzebna pomoc Administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Jeszcze jedna sprawa: 17.10.23, 01:19 Może. Ja to zmieniam sama na swoim forum prywatnym, zaznaczam czy bbcode ma działać czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Jeszcze jedna sprawa: 17.10.23, 08:50 panna.nasturcja napisała: Może. Ja to zmieniam sama na swoim forum prywatnym, zaznaczam czy bbcode ma działać czy nie. Ten przełącznik odpowiada za możliwość korzystania z BBCode na forum, pokazuje nad ramką postu narzędzi do edytowania i wpływa na działanie przycisku "Podgląd". Nie określa jednak czy dostępne są wszystkie tagi BBCode na przykład SIZE, COLOR, CODE, LIST w tym dyskutowanego IMG, których nie ma w narzędziach, a które możemy wstawiać ręcznie. Nie wiem jak wygląda konfiguracja dostępnych BBCodów, ale wiem, że istnieje i działa. Można sprawdzić, czy tagi działają na konkretnym forum - tu na przykład sprawdzam kod QUOTE, który powinien być użyty w Cytuj, ale że nie jest zbyt funkcjonalny (nie widać, że jest to cytat) został zastąpiony paskudnym rozwiązaniem cytatów wziętym z poczty elektronicznej. Na podglądzie widzę, że działa, zobaczymy czy będzie w poście. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce >>> kasi.aa 17.10.23, 11:16 ave.duce napisała: > szwankuje wklejanie fot./obrazków. Na podglądzie jest ok, ale po wysłaniu ukazu > je się goły link, w dodatku nieaktywny. POMOCY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: >>> kasi.aa 17.10.23, 11:24 Dlaczego wśród administratorów FzD pojawiła się kasi.aa? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: >>> kasi.aa 17.10.23, 12:28 ave.duce napisała: > Dlaczego wśród administratorów FzD pojawiła się kasi.aa? Tego nie wiem - zwykle administracja zawodowa nie zagląda na fora prywatne, zwłaszcza zamknięte. Być może problem techniczny - musiała się dopisać do administratorów, żeby móc coś zmienić lub sprawdzić, czy działa IMG korzystając z podglądu. Trzeba poczekać, aż sama powie, jaki był powód. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: >>> kasi.aa 20.10.23, 11:52 trusiaa napisała: > Up! Myślę, że nie warto czekać i najlepiej wysłać maila to kasi.aa z pytaniem. Wątek został już "odptaszkowany" i szansa, że kasi.aa zajrzy tutaj ponownie jest nikła. Z jakichś powodów ustawiono, że fora pomocowe domyślnie wyświetlają się według daty założenia wątku - kto nie przestawił inaczej, nie zobaczy, że dyskusja trwa nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: >>> kasi.aa 17.10.23, 12:23 ave.duce napisała: > szwankuje wklejanie fot./obrazków. Na podglądzie jest ok, ale po wysłaniu > ukazuje się goły link, w dodatku nieaktywny. > > POMOCY!!! Jeszcze raz na spokojnie - jaki obrazek ma się znaleźć w poście. Proszę o link. Gdyby coś zmieniało podany link można wstawić miejscami znak miękkiego podziału: ­ Przy poprzedniej próbie, com ją omyłkowo na FzD zamiast na FoF uczynił, wstawianie działało. A doraźnie: - pobrać obrazek na swój komputer i ew. wykadrować, zmniejszyć lub poprawić - użyć ZDJĘCIE wstawiając plik z własnego dysku z pobranym obrazkiem Feler jest taki, że ZDJĘCIE wstawia obrazek na końcu, a nawet za sygnaturką. Da się to obejść, ale na razie próbujemy jak bozia dała. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: >>> kasi.aa 17.10.23, 15:49 media.tenor.com/0TBNG30y22kAAAAM/tuzki-usagi.gif W tym poście: forum.gazeta.pl/forum/w,89075,166990504,166990504,Uwaga_Drodzy_Forumowicze_FzD_.html?p=176806465 ukazuje mi się - zamiast obrazka - ten pierwszy link, nieaktywny. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: >>> kasi.aa 17.10.23, 20:26 ave.duce napisała: > media.tenor.com/0TBNG30y22kAAAAM/tuzki-usagi.gif > I tu nas oszukuje serwer bo widzimy link do obrazka na zewnętrznym serwerze, a w źródle strony mamy jak wół odwołanie do tego durnego pośrednika, a widoczny link to nazwa alternatywna. > W tym poście: > ukazuje mi się - zamiast obrazka - ten pierwszy link, nieaktywny. A ja widzę normalny, animowany gif i nie wiem, co może być przyczyną rozbieżności. Użyj jakiejś innej przeglądarki i zobacz, czy też nie wyświetli ci obrazków. Spróbuję się przyjrzeć temu dokładniej jutro. Tu wstawiam dla porównania ten sam obrazek za pomocą ZDJĘCIE z podanym zewnętrznym linkiem do obrazka. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: >>> kasi.aa 17.10.23, 20:45 Jeszcze jedna mała próba: To, co widzimy: media.tenor.com/0TBNG30y22kAAAAM/tuzki-usagi.gif Skopiowane jako tekst: media.tenor.com/0TBNG30y22kAAAAM/tuzki-usagi.gif Skopiowane jako odnośnik i wklejone: forum.gazeta.pl/forum/0,173832,25752101.html?ext=aHR0cHM6Ly9tZWRpYS50ZW5vci5jb20vMFRCTkczMHkyMmtBQUFBTS90dXpraS11c2FnaS5naWY%3D Skopiowany i wklejony adres URL : media.tenor.com/0TBNG30y22kAAAAM/tuzki-usagi.gif Adres URL wklejony narzędziem URL: Tekst linku Skopiowany adres URL obłożony tagami IMG Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: >>> kasi.aa 22.10.23, 13:27 ave.duce napisała: > Obrazki się pokazały! Thanks. I co to było, bo u mnie pokazywały się cały czas i nie udało mi się odtworzyć błędu? Może trafiłem do FzD kiedy kasi.aa już przywróciła obsługę IMG, a u ciebie zostały jakieś pozostałości w cache'u lub stało coś dziwnego, z czym się jeszcze nie zetknąłem. W sumie dość zagadkowe, bo trochę wcześniej snajper55 zgłosił problem wstawiania zdjęć na Poznaniu (analogiczny był na kilku, ale nie wszystkich, forach regionalnych) a teraz coś podobnego na FzD. Musiała być jakaś awaria albo ktoś grzebał w ustawieniach, że powyłączało obsługę IMG i możliwość wstawiania obrazków z zewnętrznych źródeł. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: >>> kasi.aa 24.10.23, 14:44 "Więcej jest rzeczy na ziemi i w niebie, niż się ich śniło waszym filozofom.” ;) Wariancie, jesteś wielki! ps. obrazki się pojawiły, to może może "admiralicja" zniknie? Odpowiedz Link Zgłoś