dorota_snooker 22.12.04, 18:24 Wszystkim tu bywającym :) To moje ulubione forum, zaraz po gawronkowym. Link Zgłoś Obserwuj wątek
ciupazka Re: Wesołych Świąt 23.12.04, 09:37 Wesoło to my momy...., racyj Godnyk! A coz Wom zycyć? Nydyć tak po nasemu: Na scęście, na zdrowie, na to Boze Narodzenie Coby sie wom darzyło syćko boskie stworzynie W kumorze, w oborze - wsyndyl dobrze Coby sie wom darzyły kury cubate, gęsi siodłate Cobyście mieli telo wołków kielo w dachu kołków Telo cielicek kielo w lesie jedlicek Telo owiecek kielo mak mo ziorecek Telo krów kielo w sąsieku plów Coby sie wom darzyły konie z biołymi nogami Cobyście orali śtyroma pługami Jak nie śtyroma - to trzoma Jak nie trzoma - to dwoma Jak nie dwoma - to jednym Ale co godnym! Sięgnijcie do pieca - wyjmijcie kołoca Sięgnijcie do skrzynie - wyjmijcie pół świnie Sięgnijcie na wyzke - wyjmijcie masła łyzke Piekliście, kłóliście - kolędnikom daliście Coby sie wom darzyły dzieci - kielo przy piecu śmieci W kozdym kątku po dzieciątku, a na pościeli troje Ino cobyście nie pedzieli, ze to ftore moje! Na scęście, na zdrowie, na tyn Nowy Rok! Coby wom wypod z pieca bok! Coby wom z pieca wypadła ruła! Coby wom gaździno zhrubła! Coby wom nicego nie chybiało Z roku na rok przybywało A do reśty - cobyście byli scęśliwi i weseli Jako w niebie janieli, haj! Za kolęde dziękujemy Zdrowio, scęścio Wom zycymy! Hej, niech Wom Bóg zapłaci Stokrotnie nagrodzi W niebie i na ziemi! Telo.Pozdrowiynio dlo syćkik! Biercie sie w góry, bo piyknie! Hej! Link Zgłoś
mapipex Re: Wesołych Świąt 23.12.04, 10:55 Dołączam się do życzeń. Wszystkiego naj.naj.naj.... Link Zgłoś
gawronka Re: Wesołych Świąt 23.12.04, 13:31 Siem dołączam. Adminom życzę samych sensownych pytań na tym forum, a uzytkownikom samych sensownych odpowiedzi ;))))) Link Zgłoś
Gość: Myslacy Re: Wesołych Świąt IP: *.nt.net 23.12.04, 18:19 Siedzimy se z przyjacielem. Spijamy nektar z flaszki pt. "Bacardi - Superior" - zakaszajac "katolikiem" i ogorkem malosolnym - narzekamy. Kazdemu przeciez cos w zyciu dolega, cos go irytuje, smuci lub inaczej; gra na emocjach - wiec i my mamy prawo. Zapominamy o rozsadku, a wywnetrzamy zakamuflowane na co dzien emocje. - Przyjaciela irytuje bezdusznosc i bezosobowosc. I chamstwo. I chalturnictwo. I lekcewazenie zasad przyzwoitej roboty. Uczciwosci. Z poruszeniem opowiada, jak to "fachowcy" spaprali sprawe, wzieli pieniadze, a w reakcji na jego skarge - zagrozili skierowaniem sprawy do sadu. Bo oni sa w porzadku, tylko klient, informujac publicznie o ich partactwie, naruszyl dobre imie, znieslawil i oczernil. Jak sie tu nie zdenerwowac, oburzyc, zalamac psychicznie? - mowi - polewajac po nastepnym - przyjaciel. Mnie zas wku..a to ze ktos mi ukradl dekiel od pojemnika na smieci. Jak to z deklem bywa - wiatr dmuchnie, trzeba go znowu lapac, zanim wpadnie pod samochod i straci swoja osobowosc. - Dopilnuj czlowieku wszystkiego! Nie podolalem zadaniu - w rozgardiaszu zostawilem na krawezniku plastikowy kubel z przykrywe nie domknieta. W Mississaudze - miescie (ponad szescset piedziesiat tys. mieszkancow), gdzie jeszcze za mej niezbyt dobrej pamieci mozna bylo bez obawy zostawic na ulicy nie zamkniety samochod z palarusem na podszybiu (nikt nie ukradnie). Dzis... - samochodu moze nie. Ale klape od kosza i owszem. Tfu! Nikt nie slyszal. Byla i ni - ma. Ku..! I jak tu nie dac sie w takiej sytuacji poniesc emocjom? Idzie nam o tyle latwiej ze znamy sie z przyjacielem od lat ho ho, albo i jeszcze wiecej. Od czasu gdy ogladaly sie za nami osiemnastoletnie dziewuchy. Wiemy o sobie wiele - albo, prawie wszystko. Mozemy przewidziec swoje reakcje i komentarze. Znamy tematy, ktorych lepiej nie poruszac. Wiec swietnie nam sie udaje taki kolejny seans przyjacielskiej psychoterapii pozwalajacej wyladowac frustracje lub - przeciwnie - ubarwic na chwile zycie raz jeszcze przezytymi uniesieniami. Na dywanie u naszych stop bawi sie moja Kissa (kotka). Wyciagnla pilke do golfa i zaprasza do zabawy. Jak stwierdzic, co kryje sie we wnetrzu malego kociego rozumu? Imponujaca koncentracja, godne podziwu zaparcie w dazeniu do celu. - W tlo naszej rozmowy o rzeczach istotnych i przejmujacych. W loskot wstrzasajacych nami emocji wkrada sie dzwiek z radia. Po stercie najciekawszych na swiecie wiadomosci... slychac kolede - te sama, ktora tyle razy nieudolnie nucilem podczas Pasterki, mozolnie usilujac nadazyc w tonach za reszta "spiewakow". My gadamy, a radio gra. I gra - "Wsrod nocnej ciszy"... Zawieszam na chwile rozwazanie swoich klopotow i zmartwien, zostawiam przyjaciela z jego wzruszeniami, oburzeniami i... spogladam w monitor. Przyjaciel, zorientowawszy sie w sytuacji, takze oniemial. Radio gra, Kissa sie bawi. - Po chwili, widze ze przyjaciel placze. Koleda i lzy. Jak zmierzyc i porownac glebie i intensywnosc emocji wstrzasajacych dusza przyjaciela i moja? Jak zwazyc i ocenic: co wazniejsze - oburzenie mojego wystrychnietego na dudka przyjaciela, czy moj przepastny smutek gdy slucham przyjaciela i zapamietanej koledy? Co w tej chwili, dzisiaj, w to popoludnie jedno z ostatnich dni 2004-tego roku - wazniejsze, istotniejsze, pilniejsze? Czym mamy sie zajac juz teraz, zanim bedzie za pozno? Cicho przyjacielu. Spij. Juz dobrze... Link Zgłoś
kropka Re: Wesołych Świąt 23.12.04, 18:36 Wesołych i smacznych i w ogóle niech będzie wszystkim fajnie :-) Link Zgłoś
jabbur Re: Wesołych Świąt 23.12.04, 23:27 Wesołych! ...aby każdy odnalazł wewnątrz siebie harmonię, w świecie wyrozumiałość, zaś w życiu - uśmiech... JA Link Zgłoś
Gość: m Re: Wesołych Świąt IP: *.osiedle.net.pl 24.12.04, 00:53 wybaczcie ale musze napisac prawde, ch.. a nie wesole beda te swieta, tak jak kazde z reszta. swieta to najwieksza zmula w roku, u mnie siweta=klotnie w chacie na potege; najchetniej to bym sie zajebal teraz; mnie juz nawet nie strzela ku..ca, jestem zrezygnowany. o i tyle mam do powiedzenia, niech te swieta sie jak najszybciej skoncza, albo ja je skoncze Link Zgłoś
libra0 Re: Wesołych Świąt 24.12.04, 13:33 Szczęście nadaje sens życiu, to magia w Waszych sercach zaklęta!! Nie pozwólcie jej zostać w ukryciu!! Podarujcie ją bliskim na Święta!!! Link Zgłoś
niech Re: Wesołych Świąt 24.12.04, 14:13 Eelu, czy twoj komputer umie sie juz przelamac oplatkiem? Link Zgłoś
Gość: janis Re: Wesołych Świąt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 14:59 Hm... A ja Wam Wszystkim życzę żebyście znaleźli Pradziwego Przyjaciela... A jeśli już takowego posiadacie(szczęściarze!) to oby Wasza Przyjaźń trwała wiecznie... Wesołych Świąt!!! Link Zgłoś
Gość: sitek Re: Wesołych Świąt IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 24.12.04, 23:22 wejdz w podany ponizej link, a otrzymasz życzenia :) gnu.univ.gda.pl/~sitek/bkslechia/kartki.php Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Wesołych Świąt 25.12.04, 10:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=18769321&a=18806813 Żłob we stajni przi gowiedzi Tako sie zdarzyło Piyrszy "tron" na kerym "siedzi" Dyć wiela ich było? Link Zgłoś