Dodaj do ulubionych

ebay - resolution center

30.09.12, 17:14
Pierwszy raz otworzylam sprawe, bo nie otrzymalam przesylki (licytacja, wyslane 2nd class). Troche nie rozumiem idei resolution center w takim przypadku. Piszemy sobie ze sprzedawca, on zaczyna stosowac coraz lepsze epitety, chociaz wiem ze sie hamuje. A to ze coraz wiecej oszustow na ebay, ze moze klamie ze nie otrzymalam przesylki, po co licytowalam skoro wiedzialam ze przesylka nie bedzie polecona. Proponuje mi zwrot polowy pieniedzy. Jak dlugo ta wymiana zdan musi trwac, jesli ja zaakceptuje tylko zwrot calej sumy, a sprzedajacy nie chce o tym slyszec?
Obserwuj wątek
    • pyza_uk Re: ebay - resolution center 30.09.12, 18:04
      Ze strony ebay:

If the case still isn't resolved, escalate it to Customer Support

You can send the case to eBay Customer Support after 8 days if the seller doesn't respond or if you and your seller don't agree on a solution. Customer Support reviews the case, makes a final decision, and closes the case.

pages.ebay.co.uk/coverage/BuyerProtectionForBuyers.html
    • saphira Re: ebay - resolution center 30.09.12, 19:51
      Nie rozumiem dlaczego sprzedawca ma jakis problem, skoro wyslal paczke do ciebie, ma pewnie dowod przesylki i moze ubiegac sie o zwrot pieniedzy z Royal Mail. Kilka razy zdarzylo mi sie, ze kupujacy nie otrzymal paczki i zawsze zracalam caly koszt na payPal a pozniej skladalam reklamacje do RM i nikt w sumie na tym nie tracil. Faktem jest, ze to jest furtka dla nieuczciwych ludzi, ale byc moze Ebay i Royal Mail maja jakis rejest notorycznie nie otrzymujacych paczek klientow (ale to moje gdybanie). Tak, czy siak, ebay jest po stronie kupujacego wiec przeczekaj ciepliwie ta procedure.
      • anika_key Re: ebay - resolution center 06.10.12, 01:37
        tak ale zwrot dostaniesz tylko i wylacznie jesli zaplacisz za przesylke recorded powyzej 35 funtow. jesli nizej to to juz nie. Np. ja sprzedaje ubrania i jak np. sweter poszedl za 18funtow i mam aukcje ustawiona na 4futy przesylka ( 2.70 furst class) plus 1.30 za koperte babelkowa to nie bede doplacac do przesylki.
        • abri Re: ebay - resolution center 07.10.12, 00:02
          nie zrozumialam, ha ha, moze Pani troche jasniej ;)
          • senga79 Re: ebay - resolution center 09.10.12, 13:58
            jej chyba chodzi o zwrot kosztow od poczty
    • aviel Re: ebay - resolution center 09.10.12, 14:31
      Od razu przejdz do escalate claim. Nie pisz z nim wiecej. Musi Ci oddac calosc, ktora wplacilas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka