Gość: DD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 14:44 Dlaczego administrator sieci pozwala, aby na FORUM opluwano ludzi. Ciągnie się to miesiącami. Czy tak ma wyglądać wymiana zdań, opinii? Link Zgłoś Obserwuj wątek
jabbur Re: Pytanie do administratora sieci 25.04.05, 16:39 Jeżeli spotykasz treści naruszające netykietę - daj nam znać. Administracja nie stosuje cenzury prewencyjnej. Reagujemy na zgłoszenia za pomocą "kosza", bądź też wysyłane do forum.abuse@gazeta.pl. Warto także napisać do moderatora, o ile forum posiada opiekuna społecznego. j/a Link Zgłoś
Gość: george Re: Pytanie do administratora sieci IP: *.icpnet.pl 25.04.05, 16:54 Gość portalu: DD napisał(a): > Dlaczego administrator sieci pozwala, aby na FORUM opluwano ludzi. [...] Widocznie sobie na to zasłużyli. O niektórych pisze się tylko dobrze, np. tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=22469253 Link Zgłoś
max39 Re: Pytanie do administratora sieci 25.04.05, 16:55 Opluwani sa nie tylko ludzie ale tez i cale miasta .Ja zglosilem wczoraj ten watek do wyciecia na podany przez ciebie link ze wzgledu na skandaliczne wypowiedzi cv. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=23106239 Link Zgłoś
Gość: george Re: Pytanie do administratora sieci IP: *.icpnet.pl 25.04.05, 17:18 max39 napisał: [...] > Ja zglosilem wczoraj ten > watek do wyciecia [...] To się nazywa donos. A nadawca donosu nazywa się donosicielem. Link Zgłoś
max39 Re: Pytanie do administratora sieci 25.04.05, 17:24 A jak wedlug ciebie sie nazywa mieszkaniec miasta a ktory wchodzi na forum miasta b i obrzuca je blotem .Albo podam inny przyklad : gdyby przyszedl ktos do twojego domu i naublizal twojej rodzinie to czy wyrzucilbys go za dzwi czy nie ? Link Zgłoś
Gość: george Re: Pytanie do administratora sieci IP: *.icpnet.pl 25.04.05, 17:45 Nie jest to najlepsze porównanie, gdyż mój dom nie jest ogólnodostępny i bez zaproszenia nikt do niego nie wejdzie. Forum - z czym trzeba się pogodzić - jest dla wszystkich. Tzw. opluwanie jest wyrażaniem niewygodnych często opinii, z wykorzystaniem, nad czym można ubolewać, mało wybrednej frazeologii. Dla czytelników wyjścia są dwa: albo plugastwa zignorować, albo podjąć próbę dialogu. Pozostaje jeszcze problem wiadomości, które można z czystym sumieniem zakwalifikować jako śmieci. Ich usuwanie pozostawiłbym jednak administracji forum. Społeczni cenzorzy, błędnie określani moderatorami i donosiciele budzą we mnie jak najgorsze skojarzenia. Link Zgłoś
Gość: co za cieć a taki jak ty nazywa się 'psycholem' - wybaczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 08:34 ale to jest postawa szlikowca, drania który uważa że anonimowo można wszystkich obrażać - dla takich jak ty cwaniaczku 'george' nie powinno byc miejsca w internecie jeśli wyzywasz i obrażasz w internecie to nie jesteś niczym innym jak złodziejem, chuliganem lub mordercą w świecie realnym - jesteś po prostu przestępcą tyle że trudno ci to pojąć a ludzie którzy 'donoszą' na takich jak ty są po prostu zwykłymi normalnymi ludźmi, którzy chcą porządkyu i czystości na ulicach, i normalności Link Zgłoś
max39 Re: Pytanie do administratora sieci 25.04.05, 18:02 Na forach gdzie nie ma tych spolecznych cenzorow oraz informatorow(nie donosicieli) jest 50 procent chamskich postow a polemika na takich forach przypomina rozmowe dwoch pijaczkow pod budka z piwem. Link Zgłoś
pedropedro [...] 25.04.05, 18:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
max39 Re: Pytanie do administratora sieci 25.04.05, 18:07 Ciekawa teoria wolnosc slowa = chamstwo Link Zgłoś
Gość: george Re: Pytanie do administratora sieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 18:16 pedropedro napisała: [...] > na necie jestem anonimowy [...] Nie aż tak bardzo jak sądzisz. Co do srania na ryj, to trudno mie się z Tobą zgodzić. Ale generalnie masz we mnie sojusznika. Precz z donosicielami. Link Zgłoś
max39 Re: Pytanie do administratora sieci 25.04.05, 18:21 Trzeba jeszcze uwazac kogo sie obrzuca miesem .Np w Polsce byly juz procesy sadowe za obraze w internecie np policji. Link Zgłoś
max39 Re: Pytanie do administratora sieci 27.04.05, 11:39 Ponawiam prosbe o wyciecie powyzszego watku , ewentualnie przeniesienie go na osla lawke. Link Zgłoś
Gość: george Re: Pytanie do administratora sieci IP: *.icpnet.pl 27.04.05, 13:18 Proponuję reaktywację ORMO, bo pierwszy chętny już nie może wytrzymać. Link Zgłoś